Costa Dorada – Pohjois-Espanja

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Viikko Costa Doradalla ja Kataloniassa - Prioratin viinialueelta roomalaisten Tarragonaan.

Uutta

Tervetuloa Kataloniaan! Majoitumme viihtyisään Cambrilisin rantakaupunkiin Costa Doradalla ja hotelliin keskeisellä sijainnilla.

Matkaan sisältyy retki fantastiseen Tarragonan kaupunkiin, jossa on mm. monia jäänteitä roomalaisten ajalta. Voit varata lisämaksulliset retket Barcelonaan sekä Montblancin ja Reusin kauniisiin kaupunkeihin.

Hintaan sisältyy retki hienolle Prioratin viinialueelle, jossa vierailet Escaladein viinitarhassa ja kauniilla paikalla sijaitsevaan Siruanaan, josta on fantastiset näkymät ympäröivälle maaseudulle.

Majoitumme kauniissa Cambrilsissa ja Hotel Port Eugenissä, hyvätasoisessa kaupunkihotellissa, jonka katolla on uima-allas. Hotellista on noin 150 m:n matka merenrantaan ja se sijaitsee keskellä kaunista Cambrilsia, lähellä satamaa, ravintoloita ja kauppoja. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Yksin -yhdessä

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Saapuminen Barcelonaan ja kuljetus Cambrilsiin
Päivä 2
Kävelyretki Cambrilsissa – tutustumme kaupunkiin ja markkinat
Päivä 3
Prioratin luostari ja viininmaistajaiset Escaladei ja kauniit näkymät Siuranassa
Päivä 4
Koe roomalaisten Tarragona kaikessa loistossaan!
Päivä 5
Lisämaksullinen retki Barcelonaan
Päivä 6
Markkinapäivä Cambrilisissa
Päivä 7
Lisämaksullinen retki Montblancin keskiaikaiseen kaupunkiin ja modernistiseen Reusiin
Päivä 8
Bussi Barcelonaan ja kotimatka alkaa

Hotelli

Hotel Port Eugeni, Cambrils

Hotel Port Eugeni on 4 tähden (paikallinen luokitus) kaupunkihotelli, joka sijaitsee Cambrilsin kaupungissa. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla keskellä kaupunkia ja lähellä rantaa. Port Eugenissa on miellyttävä tunnelma. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit aulatilat. Huoneiden sisutustyyli vaihtelee ja niissä on modernit mukavuudet. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, ilmastointi, taulutelevisio, minibaari ja ilmainen langaton internetyhteys.  

Hotellissa on monia palveluita, kuten ulkouima-allas hotellin kattoterassilla. Aamiainen ja illallinen tarjoillaan hotellin ravintolassa (molemmat ovat buffet). Illalliseen sisältyy ¼ viiniä ja ¼ vettä 

Hotellissa on myös baari, jossa voit nauttia virkistävän juoman tai kupin kahvia. Hotellin henkilökunta on ystävällistä, huomaavaista ja valmis auttamaan asiakkaita varmistaakseen, että heidän oleskelunsa on miellyttävä.

Hotellin yhteystiedot:

Hotel Port Eugeni, Plaza Aragón, 49, 43850 Cambrils, Tarragona, Espanja

Puhelin: +34 977 36 52 61

porteugeni.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huonetyppi

Käytössämme on kolmea eri huonetyyppiä:

Perushintainen huone (noin 16m2), ei parveketta, tyyppi 1

Tilava kolmen hengen huone (noin 20m2), ei parveketta, tyyppi 2, lisämaksu 25€

Superior-huone (noin 18 m2), parveke, tyyppi 3, lisämaksu 50€

 

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
1.098€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Barcelonaan ja kuljetus Cambrilsiin

Tervetuloa Kataloniaan! Aloitamme matkamme lentämällä Helsingistä Barcelonaan, josta siirrymme bussilla Cambrilsin viehättävään rannikkokaupunkiin.

Saavuttuamme Cambrilsiin majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliimme, joka on tukikohtamme koko seuraavan viikon ajan. Täällä nautimme rentouttavasta tunnelmasta, hyvästä sijainnista keskellä kaupunkia, ja ainoastaan 150 metrin päässä olevasta satamasta ja merestä.

Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja illalliset hotellissa. Sekä aamiainen että illallinen ovat buffetteja, joissa on runsaasti valinnanvaraa. Illallisilla ruoan kanssa tarjoillaan ¼ viiniä ja ¼  pullollista vettä. Saapumispäivä tulemme hotellille illallisajan jälkeen, joten tänään syömme kylmän iltapalan

Iltapalan jälkeen on aika mennä yöpuulle tai totutella uuteen ympäristöön. Tutustua hotellia ympäröivään kaupunkialueeseen ja tehdä pieni rauhallinen kävely merenrannassa.

 

Päivä 2
Kävelyretki Cambrilsissa – tutustumme kaupunkiin ja markkinat

Tänään lähdemme pienelle kävelylle Cambrilsin keskustaan, jossa asumme. Kaupunki on suosittu kohde sekä matkailijoiden että paikallisten keskuudessa, jotka hakeutuvat rentouttavalle lomalle Välimeren rannalle. Cambrilisissa yhdistyy mukavasti rauhallinen ilmapiiri ja rikas kulttuuriperintö.

Kaupunki tunnetaan kauniista satamastaan, joka on keskeinen osa Cambrilsin identiteettiä. Satamassa keinuu värikkäitä kalastusveneitä ja jahteja, jotka värittävät mukavasti maiseman. Satama on myös tärkeä osa kaupungin kulinaarisia elämyksiä, sillä se on kuuluisa loistavista kalaravintoloistaan, joissa tarjoillaan herkullisia kala- ja äyriäisruokia. 

Teemme kävelykierroksen kaupungin keskustan ​​viehättävillä kaduilla ja aukioilla, joissa on mukava kävellä ja aistia kaupungin tunnelmaa.

Täällä on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat kaikkea paikallisista erikoisuuksista kansainvälisiin ruokiin. Cambrilsilla on myös rikas kulttuuri- ja historiallinen perintö. Kaupungin vanhakaupunki on näkemisen arvoinen hyvin säilyneen arkkitehtuurin, mukulakivikatujen ja historiallisten rakennusten ansiosta. Vanhassakaupungissa on myös museoita, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. 

Kierroksen jälkeen voit halutessasi syödä mukavan lounaan lähellä merta tai mennä hotellille. Ehkä rentouttava hetki hotellin katolla ja uima-altaan äärellä houkuttelee.


 

 

 

Päivä 3
Prioratin luostari ja viininmaistajaiset Escaladei ja kauniit näkymät Siuranassa

Retki alkaa matkalla Escaladeihin, joka sijaitsee Prioratin viinialueella sisämaassa. Kaupunki tunnetaan vaikuttavasta luostaristaan, jolla on rikas historia, joka juontaa juurensa 1100-luvulle. Luostarin perustivat kartusialaismunkit, ja sillä oli ratkaiseva rooli viinintuotannon aloittamisesta Prioratin alueella. Luostarin munkit alkoivat viljellä viinitarhoja luostarin ympärillä. Kun munkit havaitsivat, että alueen maaperä ja ilmasto olivat ihanteellisia viinintuotantoon, he alkoivat istuttaa viiniköynnöksiä ja tuottaa viiniä käytettäväksi uskonnollisissa seremonioissa. Syy siihen, miksi munkit valitsivat tämän alueen viinintuotantoon, johtuu useista tekijöistä. Ensinnäkin alue tunnettiin ainutlaatuisista maaperäolosuhteistaan, jotka koostuivat liuskekivestä ja kalkkikivestä. Nämä maaperätyypit antavat viinille erityistä luonnetta. Lisäksi luostari sijaitsi laaksossa, jota ympäröivät vuoret, mikä loi mikroilmaston; lämpimin päivin ja viilein öin. Olosuhteet ovat ihanteelliset rypäleiden kypsymiseen ja happamuuden säilyttämiseen. Munkit omistautuivat alueen viinituotannon viljelemiseen ja jalostukseen vuosisatojen ajan. Heidän tietämyksensä ja kokemuksensa siirtyivät sukupolvelta toiselle, ja Prioratin viinintuotanto tunnustettiin vähitellen laadustaan ​​ja luonteestaan. Nykyään Priorat tunnetaan yhtenä Espanjan arvostetuimmista viinialueista, ja Escaladein luostari on symboli munkkien panoksesta alueen viiniperinteeseen.

Vierailun aikana meillä on mahdollisuus maistaa erilaisia ​​alueella tuotettuja viinejä. Priorat tunnetaan voimakkaista, täyteläisistä punaviineistään, jotka on valmistettu pääasiassa rypäleistä, kuten Grenache (Garnacha) ja Carignan (Cariñena). Meillä on mahdollisuus nauttia Priorat-viineille tyypillisistä aromeista ja makuvivahteista. Escaladein vierailun jälkeen jatkamme viehättävään Siuranan kylään. Siurana on kuuluisa henkeäsalpaavista näkymistään ja upeasta ympäristöstään. Kaupunki sijaitsee kalliolla ja tarjoaa panoraamanäkymät ympäröivälle maaseudulle, mukaan lukien Prioratin alueen viinitarhoille ja vuorille. Meillä on aikaa tutkia Siuranaa ja ihailla ainutlaatuisia näköaloja. Kaupungissa on kapeita katuja ja aito välimerellinen arkkitehtuuri, jotka luovat mukavanainutlaatuisen tunnelman. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa paikallisia erikoisuuksia, matkamuistoja tai vain rentoutua jossakin viehättävässä kahvilassa ja nauttia hetkestä.

Päivä 4
Koe roomalaisten Tarragona kaikessa loistossaan!

Terragonan kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.  Päivän aikana pääsemme matkustamaan ajassa taaksepäin ja aloitamme kaupunkiin tutustumisen vaikuttavasta roomalaisesta akveduktista. Aiemmin tärkeä roomalainen vesiväylä on tänä päivänä korvattu ankarilla asfalttiteillä. Valuvan veden elävöittävä ääni on korvattu kaukaisten kuorma-autojen loputtomalla huminalla. Tämä mestarillinen arkkitehtoninen ihme on symboli antiikin Rooman kyvystä luoda upeita kaupunkeja. Akvedukti tekee vieläkin vaikutuksen majesteettisilla kaarillaan ja historiallisella merkityksellään. Voit seurailla kävellen kapeaa akveduktia ja ihastella oikeutetusti sen kauneutta ja yksityiskohtia hieman lähempää. Jatkamme tutustumista Tarragonaan vierailemalla kuuluisassa roomalaisessa sirkuksessa, jossa voimme kuvitella jännittäviä ja vauhdikkaita kilpailuja, joita täällä pidettiin kauan sitten. Kuljemme mielessämme takaisin gladiaattoriesitysten ja hevosvaunukisojen uskomattomaan aikaan.

Päivän kohokohta on vierailu vaikuttavassa amfiteatterissa, joka sekin todistaa Rooman vaikutuksesta Tarragonaan. Tällä historialliselle areenalla voimme kuvitella täällä käydyt intensiiviset gladiaattoritaistelut. Voimme ihailla amfiteatterin nerokasta arkkitehtuuria ja sen sijaintia lähellä merta. Jännittävän aamun jälkeen roomalaisten maailmassa on aika jatkaa tutkimusmatkaamme ja vierailla Casa Canalsissa, kauniissa historiallisessa kodissa, joka vie meidät takaisin eleganssin ja hienostuneisuuden aikakauteen. Ihailemme talon lumoavia yksityiskohtia ja annamme sen johdattaa eri aikakauden tunnelmiin.

Pidämme ansaitun tauon ja vietämme virkistävän tuokion, jossa maistelemme aitoa vermuttia. Annamme vermutin mausteisen ja aromaattisen maun tanssia kielellämme kokeaksemme tämän paikallisen erikoisuuden olemuksen. Vermutti on aromaattinen ja mausteinen viinipohjainen juoma, jota nautitaan usein aperitiivina ennen ateriaa. Juoma on peräisin Italiasta ja sitä valmistettiin alun perin lääke-eliksiiriksi.

Lepotuokion jälkeen sinulla on aikaa omin päin tutustua Tarragonaan. Voit kävellä viehättävillä kaduilla, käydä paikallisissa kaupoissa, ja ehkä löytää pieniä espanjalaisia ​​erikoisuuksia kotiin vietäväksi.

Voit myös istua viihtyisässä kahvilassa ja nauttia kaupungille ominaisesta rennosta ilmapiiristä.

Iltapäivän lähestyessä aloitamme matkamme takaisin tukikohtaamme Cambrilsiin.

Päivä 5
Lisämaksullinen retki Barcelonaan

Tänään lähdemme bussilla Katalonian pääkaupunkiin Barcelonaan. Suosittu kaupunki on monelle iloinen jälleennäkeminen ja niille, jotka eivät ole siellä ennen käyneet, on todella jotain mitä odottaa. Kaikki aistit virkistyvät, kun vierailet kauniissa Barcelonassa. Aloitamme päivän kaupungissa pienellä bussikierroksella ja matkanjohtaja tulee kertomaan mitä päivän aikana näemme.

Ajamme Gaudín edelleen keskeneräisen ja monumentaalisen katedraalin, La Sagrada Famílian ohitse. Katedraali on tänä päivänä Barcelonan tunnetuin symboli. Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1880-luvulla ja sen odotetaan valmistuvan 144 vuoden rakennustyön jälkeen vuonna 2026. Rakennus on siis selvinnyt joukosta rakentajia, jotka ovat jääneet yksi kerrallaan eläkkeelle suorittaessaan osuutensa töistä Gaudín alkuperäisten piirustusten ja suunnitelmien perusteella. Katedraalia oli ehditty rakentaa 137 vuotta, kunnes havaittiin, ettei rakennuslupaa ole koskaan ollut olemassa. Tämä byrokraattinen ongelma kuitenkin ratkaistiin nopeasti.

Tämän jälkeen jatkamme kaupunkiin tutustumista kävellen. Käymme mm. La Ramblalla, kaupungin tunnetuimmalla bulevardilla, jolla on paljon elämää, klovneja, matkailijoita ja puita noin 1,2 kilometrin matkalla. Et ole käynyt Barcelonassa, ellet vietä hieman aikaa La Ramblalla.

Kurkistamme Barcelonan roomalaiseen menneisyyteen. Näemme osan muinaisesta tiestä, joka alun perin johti roomalaiseen Barcinon kaupunkiin. Tietä reunustavat roomalaisen perinteen mukaiset hautakivet. Ylitämme jälleen Ramblan matkalla kauppahallille, La Boquerialle, jossa värit, tuoksut ja moniääninen myyntikojujen kuoro paljastavat sijaintinsa.  Täältä löydät kaikkea taivaan ja maan väliltä ruokapyramidin kaikilta kerroksilta – ilmakuivatusta kinkusta, tuoreista vihanneksista ja mausteista tuoreeseen kalaan, juustoihin ja erilaisiin espanjalaisiin erikoisuuksiin. Tilastot kertovat, että tästä herkullisten ruoka-ainesten runsaudensarvesta tuodaan todennäköisesti matkatavaroissa kotiin useita syötäviä matkamuistoja.

Kauppahallilta kävelemme vanhassa kaupunginosassa sijaitsevalle Plaza Pi -aukiolle, josta löydät kauniin goottilaisen Santa Maria Del Pi -kirkon, jonka suuri ja värikäs ruusuikkuna on erityisen kaunis. Englantilainen kirjailija ja toimittaja George Orwell mainitsee kirkon "Homage to Katalonialle-kirjassaan", joka on hänen henkilökohtainen kertomuksensa Espanjan sisällissodasta, johon hän itse osallistui.

Sinulla on omaa aikaa kaupungissa ennen kuin palaamme Cambrilsiin ja hotelliimme, jossa illallinen odottaa.

(Päivän kokonaisajomatka on noin 200 km – noin 3 tuntia.)

Retken hinta on 60€/hlö (Retki varataan etukäteen matkan varaamisen yhteydessä tai asiakaspalvelustamme).

Päivä 6
Markkinapäivä Cambrilisissa

Keskiviikko on markkinapäivä Cambrilsissa ja vierailemme paikallisilla viikoittaisilla markkinoilla. Markkinat ovat täynnä vilkkaita myyntikojuja, jotka tarjoavat runsaasti tuotteita. Täältä löydät kaikkea kengistä, sukista, vaatteista ja taloustavaroista herkullisiin oliiveihin, makkaroihin ja moniin muihin paikallisiin erikoisuuksiin.

Kiertelemme myyntikojujen välissä ja tutustumme monipuoliseen valikoimaan. Ehkä löydämme muutamia hyviä tarjouksia kengistä tai ihastumme värikkäisiin tekstiileihin. On myös mahdollisuus päivittää keittiö uusilla keittiövälineillä, kuten kattiloilla ja pannuilla. Jos tarvitset uuden vyön tai sukkia, niin täältä niitä taatusti saa.

Katseltuamme ympärillemme ja kenties tehtyämme ostoksiakin, istumme alas paikalliseen kahvilaan. Täällä voit nauttia ansaitun kupin cortadoa tai jotain muuta espanjalaista kahvia.

Kierroksen jälkeen loppupäivä on omaa aikaa. Ehkä rentouttava hetki hotellin katolla ja uima-altaan äärellä tai retki läheiseen Saloun kaupunkiin houkuttelee.

Päivä 7
Lisämaksullinen retki Montblancin keskiaikaiseen kaupunkiin ja modernistiseen Reusiin

Aloitamme päivämme vierailemalla kauniissa keskiaikaisessa Montblancin kaupungissa, jota ympäröi hyvin säilynyt kaupunginmuuri. Aloitamme päivämme vierailemalla kauniissa keskiaikaisessa Montblancin kaupungissa, jota ympäröi hyvin säilynyt kaupunginmuuri. Kävelemme kaupungin mukulakivikatuilla ja löydämme sen aidon tunnelman. Montblanc tunnetaan historiallisesta merkityksestään ja henkeäsalpaavasta arkkitehtuuristaan. Ihailemme vanhoja kaupungin portteja, kaupungin aukioita ja vaikuttavia kirkkoja, jotka todistavat sen loistokkaasta menneisyydestä.

Keskiaikaisen Montblancin vanhaakaupunkia ympäröi vankka muuri.  Montblancissa kuulet legendaarisen tarinan vuodelta 1275 Sant Jordista, Saint Georgesta ja lohikäärmeestä. Näemme kauniita koristeita ja monumentteja, jotka juhlivat tätä tarinaa, mukaan lukien vaikuttavan tornin, joka symboloi sankarin ja lohikäärmeen välistä taistelua. Matkanjohtaja kertoo lisää paikan päällä. Vierailtuamme Montblancin luostarissa jatkamme Reusiin. Kaupunki on kuuluisa kauniista modernistisesta arkkitehtuuristaan ​​ja siitä, että se on yhden maailman ikonisimman arkkitehdin, Antoni Gaudín, syntymäkaupunki. Nautimme miellyttävästä kävelystä kaupungin kaduilla ja tutustumme vaikuttaviin rakennuksiin, jotka todistavat Reusin arkkitehtonisista rikkauksista.

Modernismi, joka tunnetaan myös nimellä Art Nouveau, oli taiteen ja arkkitehtuurin liike, joka syntyi 1800-luvun lopulla ja kukoisti 1900-luvun alussa. Tyyli liittyy 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taloudelliseen ja teolliseen kehitykseen. Monet kaupan ja teollisuuden avulla vaurastuneet paikalliset kauppiaat halusivat tuoda esille menestymistään ja asemaansa arkkitehtuurin avulla.

He pyrkivät luomaan innovatiivisia ja ainutlaatuisia rakennuksia, joissa yhdistettiin taiteellisia elementtejä nykyaikaisiin tekniikoihin. Joitakin Reusin modernistisen arkkitehtuurin merkittävimpiä esimerkkejä ovat Casa Navàs, kaupungin raatihuone Casa Rull ja Casa Gasull.

Nämä rakennukset tunnetaan vaikuttavista julkisivukoristeistaan, ainutlaatuisesta suunnittelustaan ​​ja innovatiivisesta materiaalien käytöstä. Modernismin tutkiminen Reusissa on rikastuttava kokemus.

Pienen kierroksemme jälkeen Reusin keskustassa on mahdollista vierailla omatoimisesti Casa Navàsissa, joka on kaikille avoin (sisäänpääsy n. 12 €). Casa Navàs, jonka suunnitteli Lluís Domènech i Montaner, yksi Katalonian kuuluisimmista modernistisista arkkitehdeistä.

Talo on todellinen helmi ja esittelee meille tyypillisiä elementtejä, jotka ovat ominaisia ​​tälle aikakaudelle.

Arkkitehtuuriseikkailumme jälkeen jatkamme kokemuksiamme vierailemalla Reusin "Vermouth -museossa", jossa baarin omistaja laitanut esille suuren kokoelman erilaisia ​​vermuttipulloja ja julisteita menneeltä aikakaudelta. Täällä tutustutaan vermutituotannon ylpeään perinteeseen ja opitaan eri mauista ja valmistusprosessista. Tarjoamme luonnollisesti toisenkin lasillisen talon omaa vermuttia samalla kun nautimme kodikkaasta tunnelmasta.

Vermouthin ja Katalonian Reusin kaupungin välinen yhteys on syvästi juurtunut historiaan ja perinteisiin. 1800-luvun puolivälissä Reus koki talouskasvun ja teollisuuden nousukauden.

Kaupunki oli tunnettu viinintuotannostaan ​​ja -kaupastaan, ja juuri tänä aikana Vermutti tuotiin alueelle. Reusista tuli vermutin tuotannon ja jakelun keskus, ja juoma sai nopeasti suosion paikallisen väestön keskuudessa. Vermutin suosioon Kataloniassa vaikuttivat useat tekijät. Ensinnäkin vermutti oli suhteellisen halpaa ja helposti saatavilla verrattuna muihin markkinoiden luksusjuomiin. Tämä teki siitä suosikin työväenluokan keskuudessa ja vaikutti sen leviämiseen Kataloniassa.

Iltapäivällä palaamme hotelliimme Cambrilsissa.

Retken hinta on 35€/hlö. (Retki varataan etukäteen matkan varaamisen yhteydessä tai asiakaspalvelustamme).

Päivä 8
Bussi Barcelonaan ja kotimatka alkaa

Tänään on aika ajaa Barcelonaan ja lentää kotiin. Viikon aikana olet luultavasti tavannut uusia ihmisiä, kokenut jännittäviä paikkoja ja oppinut paljon sekä Cambrilsista, Kataloniasta että Barcelonasta.

Lisämaksulliset retket

Retki Barcelonaan

Hinta 60 €/henkilö. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24.

 

Retki keskiaikaiseen Montblancin kaupunkiin ja modernismin Reusiin

Retken hinta on 35€/hlö ja se varataan etukäteen asiakaspalvelustamme. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24 hlöä.

Suosittelemme varaamaan lisämaksulliset retket ennen matkaa. Mikäli bussissa on tilaa, retken voi varata ja maksaa käteisellä (euroilla) paikan päällä.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneet lisämaksu

160€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Barcelona – Helsinki turistiluokassa (lähtöpäivästä riippuen suora tai välilaskullinen lento)
 • Majoitus (7 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa Hotel Eugenissa, Cambrilisissa
 • 7 aamiaista
 • 7 illallista (sis.1/4 viiniä)
 • Kokopäiväretki Tarragonaan
 • Kokopäiväretki Prioratiin, käynti luostarissa, viinikellarissa ja Siruanassa
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Huone yhden hengen käyttöön
 • Lisämaksulliset huonetyypit: Lisämaksulliset huonetyypit: tilava kolmen hengen huone (noin 20m2), ei parveketta, tyyppi 2, lisämaksu 25€/hlö ja Superior-huone (noin 18 m2), parveke, tyyppi 3, lisämaksu 50€/hlö
 • Lisämaksulliset retket Montblanciin ja Reusiin 35€/hlö sekä Barcelonaan 60€/hlö
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä 10€/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Käsi sydämellä

Käsi sydämellä

Syksyllä sää voi olla epävakainen. Pakkaa mukaan sekä kesävaatteita että esim. kevyt sadetakki ja villatakki/pusakka.

Hotellissa on hyvät tilat ja ohjelmassa on mukavia retkiä. Albatrosilla on käytössään koko hotelli, joten tapaat hotellissa muita pohjoismaalaisia matkustajia. 

Lisämaksullisilla retkillä voi olla mukana muita pohjoismaalaisia asiakkaita.

 

 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja