Vivahteikas Vietnam

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Neljä kiehtovaa kaupunkia: Hanoi, Hoi An, Hue ja Ho Chi Minh City. Käymme Mekongjoen suistossa sekä miniristeilyllä Halonginlahdella.

Matkan teemana ovat Vietnamin ykköskohteet. Teemme mm. miniristeilyn Unescon suojelemalle Halonginlahdelle, jossa merestä kohoaa noin 3 000 kasvillisuuden peittämää kalkkikivikalliota.

Käymme neljässä kiehtovassa vietnamilaisessa kaupungissa, jotka eroavat suuresti toisistaan: sykkivä Hanoi ja sen monet historialliset nähtävyydet, Unescon suojelema viehättävä Hoi An sekä muinainen keisarillinen pääkaupunki Hue ja sen lukuisat palatsit, temppelit ja keisarilliset mausoleumit. Kontrastia tälle on moderni Ho Chi Minh City, josta teemme retket Cu Chin tunneleihin ja Mekongjoen suistoon.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Dong

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Hanoihin - polkupyörätaksiajelu vanhassakaupungissa - Hoan Kiem -järvi
Päivä 3
Hanoi - kaupunkikierros - Yhden pilarin pagodi - vesinukketeatteri
Päivä 4
Hanoi - Halonginlahti-miniristeily
Päivä 5
Halonginlahti - Hanoi lento Danangiin - bussimatka Hoi Aniin
Päivä 6
Hoi An - polkupyöräretki Kim Bongin puuseppäkylään - kävelykierros Hoi Anin vanhassakaupungissa
Päivä 7
Hoi An - omaa aikaa tai mahdollisuus osallistua kokkikouluun
Päivä 8
Hoi An - Hue - Hai Vanin sola - risteily Parfyymijoella - Thien Mu -pagodi ja Tu Ducin mausoleumi
Päivä 9
Hue - polkupyörätaksikierros - linnoitus - lento Ho Chi Minh Cityyn
Päivä 10
Ho Chi Minh City - Mekongjoen suisto
Päivä 11
Ho Chi Minh City - Cu Chin tunnelit - kaupunkikierros ja läksiäisillallinen
Päivä 12
Käynti Ben Thanhin torilla ja kotimatka
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.698€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.118€
Helsinki
Sis. matkan pidennys Ho Tram Beachilla
2.798€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.328€
Helsinki
Sis. matkan pidennys Ho Tram Beachilla
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lennämme Helsingistä Vietnamiin.
Päivä 2
Saapuminen Hanoihin - polkupyörätaksiajelu vanhassakaupungissa - Hoan Kiem -järvi

Laskeudumme Hanoihin ja ajamme hotelliimme. Jätämme laukut hotellille ja lähdemme tutustumaan Hanoin vanhaankaupunkiin polkupyörätakseilla. Astumme taksin kyydistä Hoan Kiem -järvellä, joka on kuin rauhallinen keidas keskellä vilkasta Hanoita.

Pienellä saarella Hoan Kiem -järven pohjoispuolella sijaitsee turkoosinvärinen Ngoc Sonin temppeli (Jadevuori-temppeli), jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1700. Saarelle pääsee pitkin punaiseksi maalattua puusiltaa. Illalla syömme yhdessä tervetuloillallisen.

*Lennon saapumisajasta riippuen pyöräretki voi olla päivänä 3

Päivä 3
Hanoi - kaupunkikierros - Yhden pilarin pagodi - vesinukketeatteri

Päivän aikana tutustumme lähemmin joihinkin pääkaupungin lukuisista nähtävyyksistä. Näemme Ho Chi Minhin vaikuttavan mausoleumin ulkopuolelta. Mausolemissa lepää 1969 kuolleen maan isän maalliset jäännökset. Mausoleumi on suljettu vuosittain syyskuussa, sillä balsamoitu presidentti lähetetään tuolloin Moskovaan saamaan kasvojenkohotus ”post mortem”. Näemme myös Ho Chi Minhin talon, joka sijaitsee mausoleumin takana. Pieni talo on rakennettu pilarien varaan kuten perinteiset vietnamilaiset maalaistalot. Talo, joka on säilytetty siinä kunnossa kuin Ho Chi Minh sen jätti, sijaitsee idyllisesti hyvin parturoidussa puutarhassa ison ja kalaisan järven rannalla.

Tutustumme muutamiin Hanoin uskonnollisista nähtävyyksistä. Yhden kaupungin tunnetuimmista pagodeista, Yhden pilarin pagodin, rakennutti keisari Ly Thai Tong 1049 erään armollisen jumalattaren kunniaksi, joka ilmestyi hänelle ja lupasi pojan perilliseksi. Pagodi on valmistettu puusta ja seisoo yhden ainoan kivipilarin varassa. Se symboloi lootuksen kukkaa, joka kohoaa ylös lootuslammesta. Pagodiin tutustumisen jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa.

Lounaan jälkeen käymme Kirjallisuuden temppelissä, joka on yksi Vietnamin parhaista esimerkeistä perinteisestä arkkitehtuurista. Kirjallisuuden temppeli rakennettiin vuonna 1070 keisari Ly Thanh Tongin toimesta kiinalaisen filosofin Kungfutsen kunniaksi. Temppelin ympäristöön perustettiin 1076 Vietnamin ensimmäinen yliopisto, jossa prinssit kasvatettiin tuleviin tehtäviinsä. Keisari Le Thanh Tong määräsi vuonna 1484, että jokaista tohtorinarvon saavuttanutta nuorta miestä tulee kunnioittaa hakkaamalla tämän nimi kivitauluun. Tohtorinarvon saavuttaminen ei kuitenkaan ollut helppoa, ja 1442–1778 seinään kiinnitettiin vain 82 kivitaulua.

Kaupunkikierros päättyy vesinukketeatteriesitykseen. Vesinukketeatteri on perinteinen pohjoisvietnamilainen nukketeatterin muoto, joka on yli 1000 vuotta vanha.

 


Päivä 4
Hanoi - Halonginlahti-miniristeily

Vaihdamme kaupunkielämän lumoavaan luontoon ja lähdemme miniristeilylle Unescon suojelemalle Halonginlahdelle. Ajamme bussilla ohi riisipeltojen, jokien ja maanviljelyalueen, kunnes saavumme kuuluisalle lahdelle. Tyynestä, sinivihreästä merestä kohoaa 3 000 karstikukkulaa, jotka ovat kasvillisuuden peittämiä. Risteily lumoavissa maisemissa on unohtumaton elämys!

Nousemme perinteisen vietnamilaisen džonkin kyytiin. Alus on kotimme seuraavan vuorokauden ajan. Majoitumme hytteihimme, jonka jälkeen voimme nauttia maisemista kaikessa rauhassa ja antaa miehistön pitää meistä huolta. Hyteissä on oma suihku ja wc.

Päivä 5
Halonginlahti - Hanoi lento Danangiin - bussimatka Hoi Aniin

Kun aamulla avaat silmäsi ja katsot ulos ikkunasta, voit itse todeta ympäröivien maisemien kuuluvan maailman kauneimpiin. Nauttiessamme aamiaista alus palaa takaisin rantaan.

Suuntaamme Hanoin lentokentälle, josta lennämme Danangiin. Matkalla lentokentälle vierailemme tyypillisessä vietnamilaisessa kylässä. Saamme kuulla vietnamilaisten nykyarjesta siemaillessamme vietnamilaista vihreää teetä ja nauttiessamme pientä purtavaa. Kylävierailun jälkeen ajamme lentokentälle.

Saavuttuamme Danangiin ajamme perille läheiseen Hoi Aniin, joka on Vietnamin viehättävin ja parhaiten säilynyt kaupunki. Hoi Anin historia ulottuu tuhansien vuosien päähän. Monet vanhankaupungin rakennukset – kiinalaiset, ranskalaiset, vietnamilaiset – on suojeltu. Nämä arkkitehtoniset helmet ovat lähes mystisellä tavalla selvinneet monista sodista ja levottomuuksista.

Hoi Anista tuli Unescon maailmanperintökohde 1999. Kaupunki on aina tunnettu vilkkaana kauppasatamana.1700-luvulla tänne tuli kauppalaivoja varsinkin Hollannista, Portugalista, Kiinasta ja Japanista. Ne kuljettivat emämaihinsa silkkiä, paperia, posliinia, teetä, sokeria, pippuria, kiinalaisia lääkkeitä, norsunluuta ja lakkatöitä.

27.12. lähdöllä järjestämme yhteisen uuden vuoden illallisen Hoi Anissa, hyvässä ravintolassa (illallinen on lisämaksusta ja varataan ja maksetaan kohteessa).

 

Päivä 6
Hoi An - polkupyöräretki Kim Bongin puuseppäkylään - kävelykierros Hoi Anin vanhassakaupungissa

Meille tuodaan hotellille polkupyörät ja teemme pienen pyöräilyretken lähiseudulle ja pienelle Kim Bongin saarelle uutta pyöräsiltaa pitkin. Matkalla näemme monipuolisia maalaismaisemia, mm. riis Kim Bong tunnetaan verstaistaan, joissa valmistetaan mm. kaislamattoja ja bambuveneitä. Täällä on myös vanha veneveistämö, jossa rakennetaan puuveneitä vanhoin käsityöläistaidoin. Palaamme Hoi Aniin veneellä ja perillä nautimme lounaan ravintolassa joen rannalla.

Lounaan jälkeen on aikaa tutustua vanhaankaupunkiin.. Ylitämme Japanilaisen sillan, jonka japanilaiset rakensivat 1593 yhdistääkseen japanilaisen kaupunginosan joen toisella puolella sijainneeseen kiinalaiseen osaan. Sillasta tehtiin erittäin jykevä, sillä japanilaiset pelkäsivät maanjäristyksiä. Silta katettiin, jotta se suojaisi auringolta ja tuulelta, ja koristeltiin japanilaisin ornamentein. Päivän päätteeksi kävelemme takaisin hotelliimme.

Päivä 7
Hoi An - omaa aikaa tai mahdollisuus osallistua kokkikouluun

Hoi An on oiva paikka vapaapäivälle: kaupungilla ja sen ympäristöllä on paljon tarjottavaa. Suojellussa vanhassakaupungissa on iso liuta erinomaisia ravintoloita ja kahviloita sekä kauppoja, gallerioita ja pieniä museoita. Illalla kaupunkia valaisevat värikkäät lyhdyt, joiden valo tekee tunnelmasta kauniin. Voit halutessasi lähteä pyöräretkelle kaupungin ympäristöön – hyviä pyöräreittejä on useita. Voit lekotella hotellin uima-altaalla ja pistäytyä lähellä sijaitsevalla rannalla. Hoi Anissa on myös lukemattomia hierontapaikkoja sekä muita wellness-hoitoloita.

Kaupunki tunnetaan myös kokkikouluistaan. Mikäli halukkaita löytyy, matkanjohtaja voi järjestää käynnin yhdelle kouluista, jossa voi itse ottaa tuntumaa maukkaan vietnamilaisen keittiön saloihin.

Päivä 8
Hoi An - Hue - Hai Vanin sola - risteily Parfyymijoella - Thien Mu -pagodi ja Tu Ducin mausoleumi

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti entistä keisarillista pääkaupunkia Huea. Reittimme kulkee Hai Vanin solan läpi. Pysähdymme matkalla Lang Con rannalle jaloittelemaan.

Hue on historian näkökulmasta Vietnamin kiinnostavin kaupunki. Kaupunki perustettiin vuonna 300 eKr. ja oli keisarillinen pääkaupunki 1802–1945. Lounaan jälkeen lähdemme risteilyllä Parfyymijoelle (Song Huong), joka virtaa Huen läpi. Risteilemme Thien Mu -pagodille, josta on tullut entisen keisarillisen kaupungin epävirallinen symboli. 21 m korkea pagodi seisoo kauniilla paikalla kukkulan laella, jolta on näkymä joelle. Pagodin rakennutti Nguyen Hoang 1601. Kaikki seitsemän kerrosta on omistettu Buddhalle, ja pagodia ympäröivässä rakennuksessa voi nähdä mm. jättimäisen Dai Hong Chungin kellon, joka on peräisin vuodelta 1710. Kello painaa yli kaksi tonnia, ja sen lyönnit kuulee kymmenen kilometrin päähän.

Vierailemme seuraavaksi keisari Tu Ducin mausoleumissa. Tu Duc johti maata 1848–1883 ja eli todella ylellistä keisarillista elämää. Mausoleumi osoittaa hänen suuruutensa, ja rakennettiin niin, että hän saattoi käyttää sitä sekä ennen että jälkeen kuolemansa. Näemme Hoa Khim -temppelin, jota keisari käytti palatsinaan, sekä laiturin, johon hän saapui veneellään oltuaan metsästämässä Tinh Kiemin saarella.

Hautakivipaviljonkiin johtavaa ”Henkien tietä” reunustaa norsujen, hevosten, palvelijoiden ja sotilaiden kunniavartio. Kaikki hahmot ovat alle 153-senttisiä, sillä ne eivät saaneet olla keisaria pidempiä. Paviljongissa lepää keisarin jättimäinen hautakivi, joka on Vietnamin suurin. Se painaa 20 tonnia ja sen kuljettamiseen 500 km päästä Than Hoan seudulta meni neljä vuotta. Keisari Tu Ducia ei kuitenkaan ole haudattu tänne eikä kukaan tiedä, missä keisari ja hänen rikkautensa piilottelevat, sillä kaikki 200 ihmistä, jotka osallistuivat hautaamiseen, menettivät päänsä palatessaan haudalta – näin vältyttiin haudanryöstöltä.

Päivä 9
Hue - polkupyörätaksikierros - linnoitus - lento Ho Chi Minh Cityyn

Aamiaisen jälkeen lähdemme polkupyörätakseilla Huen vanhaankaupunkiin. Kierros päättyy kaupungin vanhaan linnoitukseen, jonka rakentamisen aloitti keisari Gia Long vuonna 1804. Linnoitusta ympäröi vallihauta ja kymmenen kilometriä pitkä muuri. Alun perin muuri oli rakennettu mudasta, mutta 1900-luvun alussa muuri päällystettiin paksulla kerroksella tiiliä. Työ kesti useita vuosia ja siihen osallistui kymmeniä tuhansia miehiä. Monet kaupungin nähtävyyksistä – kuten keisarillinen palatsikompleksi – sijaitsee kaksi metriä paksun muurin sisäpuolella. Siellä asuu myös suurin osa Huen asukkaista. Valitettavasti valtaosa linnoitusalueen rakennuksista hylättiin Tet-hyökkäyksen aikana 1968.

Vierailtuamme linnoituksessa ajamme Huen lentoasemalle ja lennämme Ho Chi Minh Cityyn. Etelä-Vietnamissa sijaitseva Ho Chi Minh City on hyvin erilainen kuin pohjoinen pääkaupunki Hanoi. Katukuvaa hallitsevat isot, modernit rakennukset, värikkäät mainostaulut, upouudet autot ja kirjaimellisesti miljoonat moottoripyörät ja mopot. Paikalliset ovat tottuneempia ulkomaalaisiin ja monet puhuvat englantia.

Päivä 10
Ho Chi Minh City - Mekongjoen suisto

Teemme retken Mekongjoen suistoon, joka on yksi maailman hedelmällisimpiä alueita. Mahtava Mekongjoki, joka saa alkunsa eteläisestä Kiinasta, on lähes 5 000 km pitkä ja kulkee läpi viiden maan, kunnes haarautuu suistoksi. Tätä ainutlaatuista aluetta kutsutaan Vietnamin ruoka-aitaksi, ja sieltä saadaan vuosittain 3–4 riisisatoa.

Aikaisin aamulla ajamme Vinh Longiin, jossa vaihdamme bussin veneeseen ja teemme kierroksen Mekongjoella. Nousemme maihin ja näemme, kuinka tiiliä ja makuualustoja valmistetaan. Tunnelma täällä on idyllinen, ja vehreässä ympäristössä on mukava kulkea ja tervehtiä paikallisia sekä maistella eksoottisia hedelmiä. Iltapäivällä matkaamme veneellä Cai Ben kelluville markkinoille, jossa kaupataan hedelmiä ja vihanneksia suoraan veneistä käsin.

Jatkamme matkaa bussilla ja palaamme Ho Chi Minh Cityyn.

Päivä 11
Ho Chi Minh City - Cu Chin tunnelit - kaupunkikierros ja läksiäisillallinen

Tänään näemme kuuluisat Cu Chin tunnelit, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapausrintama rakensi 1940–60. Aluksi tunneleista haettiin suojaa helikoptereilta ja muulta modernilta sotakoneistolta, mutta Vietnamin sodan riehuessa pahimmillaan tunneleita jatkettiin ja yhdistettiin ja lopulta ne ulottuivat Ho Chi Minh Citystä Kambodžan rajalle saakka. Pelkästään Cu Chin alueella on yli 250 km maanalaisia tunneleita.

Seuraavaksi teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme joihinkin Ho Chi Minh Cityn lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Käymme mm. Yhdistymisen palatsissa, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Pääsemme kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessamme läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975. Kierros jatkuu Notre Damen katedraalille, joka rakennettiin 1877–1883. Katedraalissa on kaksi 40 m korkeaa tornia, jotka näkyvät kauas. Ihailemme kirkkoa ulkopuolelta ja nautimme samalla näkymistä kuuluisalle postitalolle, joka sijaitsee kirkon lähettyvillä. Molemmat rakennukset ovat siirtomaavallan ajalta ja muistuttavat kaupungin ranskalaisesta historiasta.

Tapaamme jälleen illalla yhteisen illallisen merkeissä.

Päivä 12
Käynti Ben Thanhin torilla ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen sinulla on mahdollisuus lähteä matkanjohtaja mukana Ben Thanh -torille, jolta voit hankkia viimeiset tuliaiset.  Sinulla on vielä aikaa tutustua Ho Chi Minh Cityyn omatoimisesti ennen kuin ajamme lentokentälle.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.798€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
358€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Hanoi/Ho Chi Minh - Helsinki (välilaskut sekä menossa että paluussa) sekä reittilennot Hanoi - Danang ja Hue - Ho Chi Minh turistiluokassa
 • Majoitus 9 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen ja neljän tähden hotelleissa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen hytissä džonk-veneellä 
 • Aamiaiset
 • Lounas matkapäivinä 3, 4, 6, 8, 10 ja 11
 • Brunssi päivänä 5
 • Illallinen 2-4, 8, 9 ja 11
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Huone yhdelle (10 yötä)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä n. 60€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lue lisää matkakohteesta

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta ja juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/vietnam

 

 

Liikkuminen matkan aikana

Matkan aikana teemme kävelykierroksia kaupungeissa ja kylissä sekä polkupyöräretken Hoi Anissa. Temppeli- ja pagoda-alueilla on usein paljon portaita. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Polkupyöräretkellä tahti on leppoisa, maasto tasaista ja kypärän saat paikan päältä. Pyöräilemme yhteensä noin 2- 2,5 tuntia. Mikäli et halua osallistua polkupyöräretkelle, voit jättää retken väliin.

Yöpymiset

Hanoi 2 yötä
Halonginlahti miniristeily 1 yö
Hoi An 3 yötä
Hue 1 yö
Ho Chi Minh City (ent. Saigon) 3   

Hotellit

Hotellit ovat nämä tai vastaavat:

Hanoi: http://www.thienthaihotel.com.vn

Majoitus džonk-veneellä: http://www.halongbayjunkboat.com/privatejunks/

Hoi An: http://thanhbinhriversidehotel.com

Hue: www.asiahotel.com.vn

Ho Chi Minh: www.adorahotelbenthanh.com/vi/index.html

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään noin viikko ennen matkaa.

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.

Matkatavararajoitukset lennoilla

Mannerten välisillä lennoilla sallittu kirjattavan (koneen ruumaan menevän) matkatavaran määrä on yksi kpl, max. 30 kg/hlö sekä 1 kpl käsimatkatavara, max. 7 kg/hlö. Tarkemmat matkatavaroiden kokoa ja painoa koskevat rajoitukset ovat luettavissa kunkin lentoyhtiön kotisivuilta.

Huomioittehan, että Vietnamin sisäisillä lennoilla kirjattavan matkatavaran määrä on 1 kpl, max. paino 20 kg/hlö ja 1 kpl käsimatkatavaraa, 7 kg/hlö.

Vietnamin uusivuosi

Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana juhlitaan vietnamilaista uuttavuotta, Tet Nguyen Dania. Vietnamilaisille uusivuosi on kansallinen pyhäpäivä ja yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista.

Uudenvuoden juhlintaa leimaa erityislaatuinen ja odottava tunnelma. Kadut on koristeltu kauniisti tuhansin kukkasin, ja kaikkialle on ripustettu kiinalaisia lyhtyjä. Voit iloita siitä, että pääset kokemaan tämän kansanjuhlan, jota juhlitaan useita päiviä. Huomaathan, että monet kaupat pitävät ovensa kiinni juhlapäivinä. Kaikkein välttämättömimmät ostokset onnistuvat kyllä, samoin avoimia ruokapaikkoja löytyy.

Matkaohjelmaan voi tulla yksittäisiä muutoksia uudenvuodenjuhlien vuoksi. Tiedämme jo, että Mekongjoen suiston kelluvat markkinat on suljettu uutenavuotena. Lähtökohtaisesti noudatamme kuitenkin matkaohjelmaa.

Vietnamilaista uuttavuotta juhlitaan seuraavina päivinä:

 • 9. helmikuuta – 13. helmikuuta 2024
 • 28. tammikuuta – 1. helmikuuta 2025
 • 16. helmikuuta – 21. helmikuuta 2026

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Upea kiertomatka Aivan upea matka, kaikki oli hyvin järjestetty. Erityiskiitos oppaalle, hänellä oli hyvät tiedot kohteesta. Ainoa kritiikki koskee kotimatkaa, Dohassa kahdeksan tunnin odottelun yöllä ennen koneen lähtöä oli epämiellyttävä.
Date published: 2023-11-25
Rated 5 out of 5 by from Tuli todettua, että matkan nimi Vivahteikas Vietnam oli osuva nimi. Olin tällä matkalla 2 viikkoa, ja matka oli esitteiden sisällön ja matkaohjelmien antamien kuvausten mukainen, jopa runsaampi, tunnelmaltaan järjestelyt ja huolenpito jokaisesta matkustajasta antoi heti alussa turvallisen tunteen. Matkanjohtajalla tietoa historiasta ja kulttuurista, ja ennen kaikkea kielitaito ja maan tavat tuli hyvin esille matkan aikana. kiitos kaikesta. Irma Rantala
Date published: 2023-11-25
Rated 5 out of 5 by from Vivahteikas Vietnam marraskuussa 2023 Matka vastasi odotuksiamme ja erityiset kiitokset lähetämme erittäin asiantuntevalle matkanjohtajallemme Timolle, joka oli kerrassaan huipputyyppi ja teki onnistuneesta reissusta vieläkin paremman. Matkaohjelma oli hyvä ja monipuolinen ja saimme hyvän kuvan Vietnamin eri alueista ja näimme kaikkien kohteiden tärkeimmät paikat. Ohjelma oli melko kiireinen, mutta omillekin seikkailuille jäi kaikissa kohteissa aikaa. Huessa olisimme viihtyneet pidempään. Hotellit olivat hyviä ja keskustassa.
Date published: 2023-11-24
Rated 4 out of 5 by from Taattua Albatros laatua Matka oli hyvin kuvauksen mukainen eli Vietnamia nähtiin monipuolisesti ja kiinnostavasti. Matkan aloitus oli todella räväkkä kun tyyliin "syvään päätyyn" kun istahdettiin polkupyörätaksin kyytiin ja sukellettiin Hanoin kaaosmaiseen liikenteeseen. Siitä sitten jatkui tiivis ohjelma matkan loppuun saakka. Majoitukset olivat hyvää keskitasoa, tosin Halonginlahden risteilylaiva oli jo ehkä parhaat päivänsä nähnyt. Mukavana vaihteluna vesinukketeatteriesitys Hanoissa, polkupyöräretki Hoi Anissa sekä ehdottomasti kokkikoulu, jossa opittiin tekemään mm. kevätkääryleitä. Ylivoimaisesti parhaan arvosanan saa kuitenkin oppaamme Timo, joka sympaattisella huumorilla otti kaikki huomioon ja vankalla paikallistuntemuksella teki matkasta unohtumattoman. Ruokailujen määrä ja laatu oli hyvä - n. 6 ruokalajin lounaat ja illalliset lähes joka päivä - tosin ruoka oli lähes samaa joka kerralla.
Date published: 2023-11-24
Rated 4 out of 5 by from Matkan ohjelma oli todella monipuolinen Palasimme matkalta eilen. Matkan ohjelma oli todella monipuolinen ja näimme paljon kaikenlaista matkan aikana. Matkan matkanjohtaja oli todella asiansa osaava ja hän kertoi paljon eri asioita maasta ja maan historiasta ajomatkojen aikana. Matkalla tuli opittua historian lisäksi paljon eri kasveista, hedelmistä, muusta kasvillisuudesta ja eläimistä. Dzonkin kunto olisi voinut olla parempi. Saigonin hotellin huoneet olisivat voineet olla isompia, koska kahden henkilön matkalaukun avaaminen / säilyttäminen huoneessa oli haastavaa tilojen pienuuden vuoksi.
Date published: 2023-11-23
Rated 4 out of 5 by from sopivan rento opintomatka Hieno tutustuminen maan historiaan ja nykyhetkeen
Date published: 2023-11-23
Rated 4 out of 5 by from matkan sisältö oli juuri sellainen, jota olimme suunnitelleet tällä matkalla näimme periaatteessa lähes kaiken mitä olimme suunnitelleet, ja paljon enemmänkin
Date published: 2023-10-27
Rated 4 out of 5 by from Hyvä konaisuus ja läpileikkaus Vietnamista Hyvä kokemus ensimmäiseksi ryhmämatkaksi. Lisäpäivä ja omaa aikaa Hanoissa olisi ollut plussaa
Date published: 2023-10-22
 • y_2023, m_11, d_29, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_163
 • loc_fi_FI, sid_VNRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja