Gandhin jalanjäljissä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Gandhin elämäntarina, maharadžoja ja loisteliaita palatseja Rajasthanin aavikkoisessa osavaltiossa sekä upea Taj Mahal.

Uutuus

Tällä matkalla saamme johdatuksen Mahatma Gandhin elämään samalla kun vierailemme aavikkoisen Rajasthanin osavaltion kauneimmissa kaupungeissa. Ahmedabadissa kuulemme mm. Gandhin suolamarssista ja elegantissa metropolissa ja maan pääkaupungissa Delhissä käymme Gandhi-museossa sekä muistomerkeillä. Rajasthanissa meitä odottavat romanttiset kaupungit, vehreät puutarhat, ihastuttavat valkoiset marmoripalatsit ja taivaansiniset järvet. Tutustumme myös Rajasthanin kulinaarisiin perinteisiin osallistumalla ruoanlaittokurssille ja käymme värikkäissä basaareissa ja toreilla. Kiertomatkan lopuksi näemme vielä Taj Mahalin tarumaisen hautamuistomerkin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Intian rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Delhiin - India Gate, Gandhin muistomerkki, kansallinen Gandhi-museo ja seikkailuja Old Delhissä
Päivä 3 Lento Delhi – Ahmedabad
Päivä 4 Ahmedabad – Gandhinagar – Ahmedabad. Akshardhamin temppeli ja Dandi Kutir -museo
Päivä 5 Ahmedabad – Calicon tekstiilimuseo ja illallinen ravintola Vishallassa
Päivä 6 Ahmedabad – Udaipur
Päivä 7 Udaipur –  Picholajärvi, Udaipurin kaupunkipalatsi ja ruoanlaittokurssi
Päivä 8 Juna Udaipur – Jaipur
Päivä 9 Jaipur – Tuulten palatsi, Amberin linnoitus, kaupunkipalatsi ja mattokauppa
Päivä 10 Jaipur – Agra – kummituskaupunki Fatehpur Sikri
Päivä 11 Agra –  Taj Mahal, linnoitus ja marmoriyritys
Päivä 12 Agra – Delhi
Päivä 13 Delhi – Helsinki

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lähdemme Helsingistä kohti Intiaa ja Delhiä, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Saapuminen Delhiin - India Gate, Gandhin muistomerkki, kansallinen Gandhi-museo ja seikkailuja Old Delhissä

Delhin historia ulottuu yli 3 000 vuoden päähän. Kaupungilla on ollut suuri vaikutus Intian kulttuurihistoriaan. Kun Intian muut rannikkokaupungit olivat vielä pelkkiä mutaisia penkereitä, oli Delhi ikivanhan valtion vilkas pääkaupunki. Harvat kaupungit on rakennettu, vallattu, ryöstetty, poltettu, hylätty ja rakennettu uudestaan yhtä monta kertaa kuin Delhi. Valloittajia on tullut ja mennyt ja he kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä, hyvässä ja pahassa. Kaiken kaikkiaan kaksi kuningatarta ja 70 kuningasta pitänyt valtaa kaupungissa sitten vuoden 1193. Delhi on hengästyttävä ja värikäs pääkaupunki, jossa menneisyys ja nykyaika elävät rinta rinnan. Tai pikemminkin se on kaksi kaupunkia yhdessä: Vanha Delhi (eng. Old Delhi) on moskeijoita ja basaareja, sokkeloisia kujia ja mausteiden tuoksua. Uusi Delhi (eng. New Delhi) on brittien 1930-luvulla alulle panema elegantti metropoli, jossa on leveitä bulevardeja, loistokkaita rakennuksia ja hyvin hoidettuja puutarhoja. Vanha ja uusi elävät rinnakkain useimmissa intialaisissa kaupungeissa, mutta missään muualla se ei ole yhtä silmiin pistävää kuin Delhissä. Vanha, köyhä kaupunginosa elää omaa elämäänsä niin kuin aina ennenkin samalla kun rikkaat ja poliittinen eliitti linnoittautuvat korkeiden aitojen taa ja keskustelevat sivistyneesti köyhyydestä. Delhin tilanne kuvastaa hyvin koko maan tilannetta.

Ajamme ensin India Gate -muistomerkille (Intian portti), sitten näemme lähellä sijaitsevan parlamenttitalon ja presidentinpalatsin. Seuraava kohteemme on Raj Ghat, Gandhin muistomerkki, joka sijaitsee paikalla, jolla hänet polttohaudattiin. 
Lounaan jälkeen käymme kansallisessa Gandhi-museossa. Museossa on laaja kokoelma, joka liittyy Gandhin elämään: kirjoja, elokuvia, valokuvia ja iso joukko hänen kirjeitään ja kirjeenvaihtoa. Kirjastossa on noin 
27 000 teosta.

Päivän päätteeksi suuntaamme kaupungin vanhaan osaan. Vanhassa Delhissä näemme vaikuttavan Jama Masjid -moskeijan, joka kuuluu Intian suurimpiin ja hienoimpiin. Moskeijan rakentaminen aloitettiin 1650. Rakennuksen valmistumiseen meni yli kuusi vuotta, ja työhön osallistui yli 5 000 henkilöä. Seuraavaksi istahdamme polkupyöräriksojen kyytiin ja ajamme läpi vanhan Delhin värikkään basaarialueen. Kaiken maailman hedelmiä ja tuoksuvia mausteita notkuvien basaarikojujen joukossa on pieniä puoteja, joissa räätälit, parturit ja käsityöläiset tarjoavat palveluitaan.

Päivä 3
Lento Delhi – Ahmedabad

Lennämme tänään Ahmedabadiin, Gujaratin osavaltion suurimpaan kaupunkiin ja entiseen pääkaupunkiin. Ensimmäisenä käymme Sabarmati Ashramissa, joka tunnetaan myös nimellä Gandhi Ashram. Täällä Gandhi asui 12 vuotta vaimonsa ja seuraajiensa kanssa aina, kun ei ollut matkoillaan ympäri Intiaa tai istunut vankilassa. Tänne Gandhi perusti koulun, jossa keskityttiin ruumiilliseen työhön, maanviljelyyn ja lukutaitoon, tavoitteenaan Intian kansan elinolosuhteiden parantaminen. Täältä Gandhi lähti maaliskuussa 1930 Dandi-marssille, joka tunnetaan myös suolamarssina. Suolamarssi oli protesti brittien niin kutsuttua suolaveroa vastaan. Verolla korotettiin intialaisen suolan hintaa, jotta brittiläistä suolaa voitiin myydä halvemmalla. Protestit levisivät ja niistä muodostui väkivallattomia mielenosoituksia. Protestoijat alkoivat tuottaa laitonta suolaa ja tuhansia mielenosoittajia vangittiin. Intian hallitus on nimennyt ashramin kansalliseksi muistomerkiksi kunnioittamaan marssin merkitystä Intian itsenäisyysliikkeelle.

Päivä 4
Ahmedabad – Gandhinagar – Ahmedabad. Akshardhamin temppeli ja Dandi Kutir -museo

Ajamme Gandhinagariin, Gujaratin pääkaupunkiin, joka on saanut nimensä kansakunnan isän, Mahatma Gandhin, mukaan. Käymme Akshardhamin temppelissä, joka on iso hindutemppeli ja tunnettu vaikuttavasta arkkitehtuuristaan ja hienoista marmorikaiverruksistaan. Seuraava kohteemme on Dandi Kutir -museo, joka on omistettu Gandhin elämälle ja elämäntyölle. Opimme lisää suolamarssista, ja itse rakennuskin on suolavuoren muotoinen. Lounaan jälkeen palaamme Ahmedabadiin, jossa on aikaa levätä tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Päivä 5
Ahmedabad – Calicon tekstiilimuseo ja illallinen ravintola Vishallassa

Tänään ohjelmassa on hieman kevyempi päivä. Käymme päivän alkajaisiksi Calicon tekstiilimuseossa, jossa voi ihailla intialaisia mattoja, perinteisiä asuja, kirjailuja ja paljon muuta. Museossa voi tehdä myös ostoksia. Illalla syömme ravintola Vishallassa, joka sijaitsee läheisessä kylässä. Ravintola on eräänlainen ekologinen yritys, josta on tullut lyhyen ajan sisällä kuuluisa hyvästä ruoasta ja tuoreista raaka-aineista, jotka hankitaan paikallisilta viljelijöiltä. Ateria ravintolassa on kokonainen rituaali: ensin uhrataan hieman ruokaa kotialttarille, sitten ruoka tarjoillaan lehtilautasilta. Jotta ruoansulatus toimisi hyvin, ravintolassa istutaan lattialla risti-istunnassa.

Päivä 6
Ahmedabad – Udaipur

Tänään olemme tien päällä. Ajamme Rajasthanin osavaltiossa sijaitsevaan Udaipuriin. Rajasthan on yksi ehdottomista jalokivistä Intian 35 osavaltion joukossa. Mahtavat maharadžat ovat vuosisatojen ajan rikastuttaneet osavaltiota upeilla palatseilla, ylenpalttisilla linnoituksilla ja ylimaallisen kauniilla temppeleillä. Ihastuttavat kaupungit kilpailevat toistensa kanssa kauneudella ja mielenkiintoisella historialla. Aravallivuoristo jakaa osavaltion luoteessa sijaitsevaan kullansävyiseen Tharin hiekka-aavikkoon ja kaakon hieman vähemmän kuivaan alueeseen. Ylitämme Aravallivuoriston ja saavumme myöhään iltapäivällä tai aikaisin illalla Rajasthanin ehkä romanttisimpaan kaupunkiin, Udaipuriin. Udaipurin perusti maharadža Udai Singh II kirkasvetisen Picholajärven ympärille vuonna 1559. Järvi on kaupungin erikokoisista järvistä upein. Järvet luovat kuivassa ilmastossa sijaitsevaan kaupunkiin keidasmaisen tunnelman. Udai Singh oli yksinvaltias, mutta myös omistautunut kasvitieteilijä. Hän valitsi uudelle kaupungille juuri tämän paikan osin siitä syystä, että ympäröivät kukkulat suojelivat sitä, mutta osin myös siksi, että täällä oli vettä, josta tässä osassa Intiaa on yleensä pulaa. Vettä Udai Singh käytti eksoottisten puutarhojensa kasteluun. Vanhassakaupungissa kadut kiemurtelevat pienten talojen ympäri, ja lähes jokaisessa kadunkulmassa seisoo temppeli. Kaupungissa on iso joukko reheviä puutarhoja, kauniita marmoripalatseja ja tunnelmallisia, taivaansinisiä järviä. Tätä kaikkea ympäröivät vihreät kukkulat, jotka pitävät aavikon etäällä. Moni Udaipurin-kävijä on todennut, että kaupunki on Rajasthanin lukuisista kuvankauniista kaupungeista se hurmaavin.

Päivä 7
Udaipur –  Picholajärvi, Udaipurin kaupunkipalatsi ja ruoanlaittokurssi

Aloitamme päivän Udaipurissa suuntaamalla kaupungin luonnolliselle keskipisteelle, kuuluisalle Picholajärvelle. Itälaidalla seisoo ylellinen kaupunkipalatsi. Se on todellisuudessa kokonainen palatsien sarja, joka muodostaa valtavankokoisen ja upean julkisivun. Palatsi on suurin kaikista Rajasthanin palatseista. Julkisivu, joka on 244 m pitkä, heijastuu kauniisti järven pinnasta lukuisine torneineen, parvekkeineen ja pienine kupoleineen. Udaipurin perustaja, Udai Singh II, pani valtavan rakennusprojektin alulle, minkä jälkeen vaihtuvat hallitsijat jättivät omat jälkensä palatsiin. Onneksi kaikki olivat uskollisia alkuperäiselle tyylille, joten palatsi muodostaa loistokkaan kokonaisuuden.

Myöhemmin päivällä osallistumme ruoanvalmistuskurssille, joka keskittyy Rajasthanin kulinaarisiin perinteisiin. Kurssi pidetään yksityiskodissa, jossa herra Singh ja hänen vaimonsa – molemmat kuninkaallista intialaissukua – ottavat meidät avosylin vastaan. Kurssiin kuuluu lisäksi käynti paikallisella torilla, jolta ostamme raaka-aineita.

Päivä 8
Juna Udaipur – Jaipur

Aikaisin aamulla jatkamme matkaa kohti Rajasthanin pääkaupunkia Jaipuria. Tällä kertaa teemme matkaa junalla, mikä on elämys sinänsä. Varautukaamme siihen, että juna saattaa olla myöhässä, kuten on laita minkä tahansa liikennevälineen kanssa Intiassa. Junaa odottaessa pääsemme seuraamaan elämää ja vilskettä, jotka ovat tyypillisiä intialaisille rautatieasemille. Aikaisemmin junamatka Intiassa merkitsi täyteen pakattuja, ränsistyneitä junavaunuja, joiden portailla ja katoillakin tungeksi ihmisiä. Nykyään Intian junat eivät ole ehkä maailman täsmällisimpiä, mutta pikajunat ovat nopeita, ja me matkustamme mukavassa luokassa ja meillä on omat istumapaikat.

Saavuttuamme Jaipuriin ajamme hotellille. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme kaupungille ja tutustumme Jaipurin toreihin ja mielenkiintoisiin basaareihin.

Päivä 9
Jaipur – Tuulten palatsi, Amberin linnoitus, kaupunkipalatsi ja mattokauppa

Jaipur on Rajasthanin kuhiseva pääkaupunki, joka tunnetaan myös ”vaaleanpunaisena kaupunkina”. Kaupunki, jota vuoret ympäröivät, perustettiin vuonna 1727. Siitä tuli pääkaupunki lähellä sijaitsevan Amberin jälkeen. Jaipurissa on lukemattomia hienoja palatseja ja värikkäitä basaareja ja lähistöllä vielä Amberin linnoitus.

Tänään käymme ensin Hawa Mahalissa, Tuulten palatsissa, josta maharadžan haaremi pystyi tarkkailemaan värikästä katuelämää tulematta itse nähdyksi. Lähellä sijaitsevassa Amberissa sijaitsee Amberin linnoitus. Se seisoo dramaattisena korkealla mäellä vahtitornien ympäröimänä. Sieltä on upeat näkymät yli Moatajärven ja ympäröivän seudun.

Seuraava kohteemme on vaikuttava City Palace, kaupunkipalatsi, Jaipurin keskustassa. Se on melkein kuin kaupunki kaupungissa. Päivän päätteeksi käymme vielä tekstiili- ja mattokaupassa, josta voi ostaa mukaan matkamuistoja. Jaipur on nimittäin kuuluisa matoista ja muista kudonnaisista.

Päivä 10
Jaipur – Agra – kummituskaupunki Fatehpur Sikri

Aamulla lähdemme Jaipurista kohti Agran suurkaupunkia. Matkan varrella näemme Fatehpur Sikrin kummituskaupungin. Fatehpur Sikri oli Suurmogulien valtakunnan pääkaupunki 14 vuoden ajan Akbarin hallintokaudella. Vuonna 1585 kaupunki hylättiin. Alunperin kaupunki perustettiin suufimystikko Sheikh Salim Chistin kunniaksi. Hän oli ennustanut kruununperillisen syntymän. Tarina on kaunis, mutta Akbarin olisi pitänyt harkita uuden pääkaupunkinsa sijaintia tarkemmin, sillä alue kärsi ankarasta kuivuudesta. Ei mennyt montakaan vuotta Akbarin kuoleman jälkeen, kun kaupunki oli täysin tyhjä. Akbar ehti kuitenkin rakennuttaa kaupunkiin sekä palatseja, moskeijoita että monumentaalisia hautoja. Hyvin säilynyt kaupunki on kuin suurmogulien vaurauden hiljainen todistaja.

Perillä Agrassa majoitumme hotelliin.

Päivä 11
Agra –  Taj Mahal, linnoitus ja marmoriyritys

Agran varhainen historia tunnetaan huonosti. 1500-luvun alussa kaupungista tuli suurmogulien valtakunnan pääkaupunki ja Intian niemimaan valtakeskus. Suurmogulit hallitsivat osia Afganistanista ja Persiasta ja valloittivat laajoja alueita Pohjois-Intiasta. Suurmogulien, joiden valtakausi kesti noin 200 vuotta vuodesta 1500 vuoteen 1700, arvellaan olleen vaikutusvaltaisimpia kaikista Intian ulkopuolelta tulleista hallitsijoista.

Päivän kohokohta on tietenkin Taj Mahal. Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin hautamuistomerkiksi vaimolleen Mumtaz Mahalille, joka kuoli lapsivuoteeseen. Persialaistyylinen Taj Mahal on rakennettu 1631 hohtavanvalkoisesta marmorista ja koristeltu miljoonin puolijalokivin. Rakennus seisoo neljä metriä korkealla korokkeella ja sitä ympäröi neljä hoikkaa minareettia. Mausoleumi säteilee ainutlaatuista rauhaa ja harmoniaa.

Vierailemme seuraavaksi Agran punaisessa linnoituksessa, jonka rakennutti suurmoguli Akbar vuosina 1565–73. Vaikuttava linnoitus on rakennettu punaisesta hiekkakivestä. Näkymä Yamuna-joelta Taj Mahalille on häikäisevä. Pian Taj Mahalin valmistumisen jälkeen suurmoguli Shah Jahanin vallan sokaisema poika Aurangzeb kaappasi vallan, murhasi nuoremman veljensä ja sulki isänsä Agran linnoituksen Jasmiinitorniin. Tornin kauniilta marmoriparvekkeelta Shah Jahan katseli kaihoten Taj Mahalia, rakkaan vaimonsa hautamonumenttia, aina kuolemaansa saakka.

Kävelemme kierroksen Agran vanhassakaupungissa, jossa vanhat ja hyvin säilyneet rakennukset kertovat siirtomaa-ajoista. Agra tunnetaan marmorin tuotannosta, ja käymmekin päivän päätteeksi eräässä marmoriliikkeessä.

Päivä 12
Agra – Delhi

Lähdemme Agrasta kohti Delhiä. Aikaisemmin matka kesti kauan, mutta nykyään matka-aika on lyhentynyt kiitos suhteellisen uuden Yamuna Expresswayn. Perillä Delhissä majoitumme hotelliin. Elämyksekkään matkan päätteeksi nautimme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 13
Delhi – Helsinki

On aika lähteä kotimatkalle.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Delhi – Helsinki turistiluokassa
 • sisäinen reittilento Delhi – Ahmedabad turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa (11 yötä)
 • täysihoito (päivät 2-12)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää ja pukeutuminen

Päivän keskilämpötilat esim. Delhissä ja Jaipurissa ovat loka-marraskuussa noin +20-25C ja Udaipurissa +25-30C.

Pakkaa mukaan kevyitä hengittäviä vaatteita. 

Passi ja viisumi

Tarvitset matkalle Intiaan viisumin, joka on hankittava hyvissä ajoin ennen matkaa. Katso tarkemmat ohjeet täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi

Voitte lähettää kopion sähköpostitse osoitteeseen info@albatros-travel.fi tai postitse osoitteeseen:

Albatros Travel/Team Finland
Tøndergade 16
DK-1752 Kööpenhamina

Vierailut käsityöverstaissa

Ohjelmassa on yksittäisiä käyntejä pienissä yrityksissä ja osuuskunnissa, jotka tuottavat joitakin Intialle tyypillisiä tuotteita: tekstiilejä, marmoriesineitä ja koruja. Näistä paikoista voit myös ostaa tuotteita.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää..

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

20INRTR34AFI0102