Avain Aurinkoon -Andalusian pitkät matkat 29 päivää

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vaihda pimein vuodenaika kiireettömään lomaan Costa del Solilla ja koe monipuolinen Andalusia. Pitkä matka -pidempi ilo!

Costa del Sol on juuri oikea kohde pitkälle lomalle Euroopassa, sillä aurinko paistaa täällä noin 320 päivää vuodessa. Sen lisäksi, että saat D-vitamiinivarastosi täytettyä, pääset nauttimaan Andalusian kauniista luonnosta, jännittävästä historiasta ja värikkäästä kulttuurista.
Tutustumme Picasson Málagaan ja maistelemme tapaksia, käymme Mijasin viehättävässä kylässä ja kauniissa Rondan kaupungissa.
Yhdessäolo ja yhdessä kokeminen piristävät pitkällä lomalla. Matkanjohtaja järjestää ylimääräisiä retkiä ja mukavaa tekemistä porukalla. Päätät tietenkin itse, paljonko aikaa haluat viettää yhdessä muiden matkalaisten kanssa.
Asut MAC Puerto Marinassa Benalmadenassa, lähellä huvipursisatamaa ja rantabulevardia. Hintaan sisältyy puolihoito hotellissa: buffetaamiainen ja illallinen.

Retkiohjelma on alustava. Muutokset ovat mahdollisia.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Málaga
Päivä 2 Retki Málagaan
Päivä 3–5 Omaa aikaa
Päivä 6 Retki Rondaan
Päivä 7–9 Omaa aikaa
Päivä 10 Retki Mijakseen
Päivä 11–12 Omaa aikaa
Päivä 13 Lisämaksullinen retki Gibraltarille
Päivä 14–16 Omaa aikaa
Päivä 17 Lisämaksullinen retki Nerjan luoliin, Nerjan rantakaupunki ja Frigilianan vuoristokylä
Päivä 18–21 Omaa aikaa
Päivä 22 Lisämaksullinen retki Sevillaan
Päivä 23–27 Omaa aikaa
Päivä 28 Yhteinen läksiäisillallinen
Päivä 29 Málaga - Helsinki

Hotelli

Hotelli MAC Puerto Marina

MAC Puerto Marina sijaitsee Benalmadenassa, kivenheiton päässä huvipursisatamasta ja rantabulevardista (noin 50 m). Viihtyisä hotelli on hevosenkengänmuotoon rakennettu, keskelle jää sisäpiha ja uima-allas (ei lämmitetty) sekä auringonottotilat. Hotellissa on neljä kerrosta ja 272 huonetta, vastaanotto, aulatilat, baari, ravintola (matkan hintaan sisältyy aamiainen ja illallinen) sekä kalustettu patio/terassi (auki sään salliessa), hissi sekä liuskia, jotka helpottavat liikkumista. Hotellin ympärillä on matalia rakennuksia, palvelut ovat vieressä ja hotellista on mukava lähteä aamukävelylle rannalle. Vuonna 2005 rakennetussa hotellissa on kodikas tunnelma  ja ohjelmaa muutamana iltana viikossa erillisessä tilassa ravintolan vieressä, jossa myös oppaamme pitävät yhteisiä tapaamisia. Tilassa on käytössä isompi TV kuin huoneissa. Ruokailut ovat buffet-aterioita (aamiainen ja illallinen) sekä muutamia teemaruokailuja viikottain.

Hotelli saanut paljon kiitosta ystävällisestä palvelusta ja hyvästä ruuasta (Huomioithan, että pitkän loman aikana saman ravintolan tarjonnassa on väistämättä toistoa).

Majoitus perushintaisessa kahden hengen huoneesa (25m2) jossa laatta/marmorilattiat, erilliset vuoteet, kylpy/suihku, wc, hiustenkuivaaja, TV,  puhelin, keskuslämmitys/ilmastointi (talvella lämmitys, lämpötilaa voi itse säädellä), kattotuuletin, kaksi tuolia, tallelokero (maksullinen), kalustettu parveke (2 tuolia ja pöytä), lasiliukuovet parvekkeelle, näkymä hotellin taakse (vihreitä pensaita ja puita, paikallisasutusta). Huoneissa on jonkin verran kuluneisuutta.

Lisämaksullinen huonetyyppi: kuten perushuone, uima-altaan puolella, uusittu ja vaalea sisustus. (Albatrosin käytössä on nämä kaksi edellä mainittua huonetyyppiä).

Hotelli MAC Puerto Marina
Avenida del Puerto Deportivo s/n
29630 Benalmádena
Málaga
Puh: +34 95 2961696
Fax: +34 95 2442889
Email: infopm@mac-hotels.com
http://www.mac-hotels.com/en/hotels/hotel-mac-puerto-marina-benalmadena/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Málaga
Lennämme Helsingistä Málagaan ja ajamme suoraan hotelliimme. Ajoaika lentokentältä Benalmadenaan on noin 30 minuuttia. Illalla nautimme hotellilla pienen, kylmän iltapalan. Seuraavien päivien ja viikkojen aikana tiedossa on rentoa yhdessäoloa ja kokeneet matkanjohtajat järjestävät ohjelmassa olevien retkien lisäksi muutakin tekemistä, jotta sinulla olisi paljon mukavia muistoja kotiinviemisinä. Sinusta itsestäsi on tietenkin kiinni, kuinka paljon haluat osallistua yhteiseen ohjelmaan. Lomalla kaikki on vapaaehtoista!
Päivä 2
Retki Málagaan

Aloitamme Andalusiaan tutustumisen vierailulla alueen toiseksi suurimpaan kaupunkiin Málagaan. Kaupungissa on 560 000 asukasta ja se on Costa del Solin keskus. Tämä satamakaupunki on ollut varsinainen kansojen sulatusuuni. Foinikialaiset saapuivat mereltä ja perustivat Malacan, kuten he kaupunkia kutsuivat. Täältä purjehdittiin kaikkialle Rooman valtakuntaan laivat täynnä kalaa, silkkiä, viikunoita, rusinoita ja manteleita. Arabivallan aikana Málaga oli yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista. Espanjalaisten löydettyä Amerikan kaupungista tuli yksi siirtovaltojen välisen kaupan keskus. Myöhemmin tekstiili- ja rautateollisuus pitivät pyörät pyörimässä, kunnes 1800-luvun lopulla teollisuuden kannattavuus romahti ja kaupunki kuihtui. Matkailusta tuli uusi valtti, joka nosti Costa del Solin takaisin kartalle.

Kuljeskelu Málagan katuja pitkin on matka läpi vuosisatojen. Näemme kiinnostavan kauppahallin ja vierailemme vanhassa tullikamarissa sijaitsevassa Museo Malagassa, joka on Andalusian suurin valtion omistama museo. Museota rakennettiin 18 vuotta ja se avattiin vuonna 2016.

Nautimme lounaaksi tapaksia yhdessä kaupungin parhaimmista tapasravintoloista, jossa viinitynnyrit ja kuivumaan ripustetut kinkut ovat osa sisustusta. Kuuluisuudet ovat maistelleet täällä paikan herkkuja. Maittavan lounaan jälkeen jatkamme matkaa pitkin sokkeloisia pikkukatuja ja pysähdymme yhteen intiimeistä bodegoista nauttimaan lasillisen paikallista malaga-viiniä. Viini tarjoillaan suoraan hanasta ja bodegassa tunnelma on rento. Viinimaistiaisten jälkeen sinulla on omaa aikaa. Käy vaikka Alcazabassa, maurilaisessa linnoituksessa. Vaikuttava rakennus koostui aikaisemmin yli sadasta tornista ja moskeijasta. Näet pieniä, viehättäviä patioita ja kauniin puutarhan. Alcazabaa kutsutaan ”Málagan Alhambraksi”. Kun olet käynyt siellä, tiedät miksi.

 Iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin. Málagan retki antaa hyvän kuvan kaupungista. Monet haluavat varmasti palata kaupunkiin myöhemmin omin päin.

Päivä 3–5
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja. Vaikkapa mukavia kävelyretkiä tai käyntejä lähimarkkinoilla. Vieraile vaikkapa Córdoban kauniissa kaupungissa ja Granadassa ja Alhambran upeassa palatsissa. Jos näistä aiheutuu kuluja, huomioithan, että ne ovat silloin paikan päällä maksettavia kuluja.
Päivä 6
Retki Rondaan

Ronda sijaitsee keskellä jyhkeitä kallioita ja vuoristomaisemaa sata metriä syvän Tajo-rotkon molemmin puolin.

Kaupungin jakava Puente Nuevo -silta on Rondan päänähtävyys. Sillan rakentaminen kesti 42 vuotta. Se sijaitsee Tajo-rotkon korkeimmalla ja kapeimmalla kohdalla. Silta on rakennettu 1700-luvulla ja sieltä on fantastiset näkymät rotkon pohjalle 90 metriä alaspäin. Myös Santa María la Mayorin tuomiokirkko on näkemisen arvoinen. Kirkko oli alun perin moskeija, jonka minareetti on muutettu kellotorniksi. Sisällä kirkossa huomaa, että barokkialttarin ja apsiksen rakentamisessa on otettu mallia Málagan tuomiokirkosta.

Päivä 7–9
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 10
Retki Mijakseen
Mijaksen valkoinen kylä on viehättävä käyntikohde. Tänään tutustumme tähän kapeiden kujien ja pienten aukioiden kylään yhdessä.
Päivä 11–12
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 13
Lisämaksullinen retki Gibraltarille

Tänään voit lähteä mukaan retkelle Euroopan manteren viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään kohti La Linean rajakaupunkia. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana ja myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on todennäkösesti parempi. Keskustassa on tax free -kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena. Tuntuukin hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi, kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Ylhäällä vuorella törmää magotteihin, Euroopan ainoihin villinä eläviin apinoihin. Vaikka Gibraltarin niemimaa onkin jatkuva kiistanaihe Espanjan ja Iso-Britannian välillä, sanotaan, että brittien hallintovalta Gibraltarilla säilyy niin kauan kuin apinat viihtyvät vuorella. Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista. Tutustumme alueeseen hiukan lähemmin ennen kuin lähdemme paluumatkalle. (Ajomatka Gibraltariin on 126 km, ajoaika noin 1 tunti 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Päivä 14–16
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 17
Lisämaksullinen retki Nerjan luoliin, Nerjan rantakaupunki ja Frigilianan vuoristokylä

Aloitamme päivän matkaamalla pieneen Nerjan kaupunkiin Málagan toisella puolella. Käymme ihan ensimmäisenä katsomassa yhtä Aurinkorannikon tärkeimmistä nähtävyyksistä: Nerjan tippukiviluolia. Luolat sijaitsevat neljä kilometriä Nerjan kaupungista itään. Luolat löytyivät sattumalta, kun viisi poikaa Maron kylästä jahtasi lepakoita, joiden he olivat nähneet tulevan luolasta ulos. Kukaan ei ollut käynyt luolissa sitten esihistoriallisen ajan, jolloin luolissa oli asunut Homo sapiensin edeltäjiä, cromagnon-ihmisiä. Kauniiden tippukivien, stalaktiittien ja stalagmiittien, lisäksi luolista on löydetty seinämaalauksia, joissa kuvataan villivuohien ja muiden eläinten metsästystä. Tippukiviluolilta ajamme alas rantaan viehättävään Nerjan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Sierra de Almijara -vuoriston juurella.

Nerjan kaupunki perustettiin yli 3 000 vuotta sitten. Kaupungista on löydetty Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Maurit rakensivat vanhankaupungin, jolle ovat leimallisia valkoiseksi kalkitut talot, kapeat kadut ja vehreät patiot. Nerjan keskustassa sijaitsee Balcón de Europa, Euroopan parveke, joka on pyöreä näköalaterassi korkealla kalliotasanteella. Aikaisemmin paikalla seisoi linnoitus, jolla oli tärkeä rooli taistelussa merirosvoja vastaan. Teemme kaupungilla pienen kävelykierroksen, ja meillä on myös aikaa nauttia kevyt lounas.

Nerjasta ajamme La Axarquían vuoristoalueelle, joka tunnetaan myös nimellä “Valkoiset kylät”. Täällä elanto saadaan pääasiassa maanviljelyksestä, ja alueella kasvaakin avokadoja, viiniä ja oliiveja. Pienissä maalaiskylissä näkee runsaasti merkkejä arabiarkkitehtuurista todisteena maurien valtakaudesta. Kun ajaa rannikolta ylös vuoristoon, siirtyy samalla ihan toiseen maailmaan. Aluetta ovat asuttaneet roomalaiset ja eritoten maurit, jotka elivät täällä vielä 400 vuotta sitten. Käymme pienessä Frigilianan kylässä, joka on nykyään suojeltu kansallisaarre. Kylän maurilainen osa on restauroitu.

Päivä 18–21
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 22
Lisämaksullinen retki Sevillaan

Lähdemme heti aamusta kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. Kaupunki on kuin pieni paratiisi maan päällä. Pienet viehättävät aukiot palmupuineen hehkuvat elämäniloa. La Giraldan kellotorni symbolisoi kaupungin värikästä historiaa. Se on rakennettu maurilaiseen tyyliin ja sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Täällä ovat hallinneet visigootit, roomalaiset ja arabit – ja ne kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kaupunki oli 1500-luvulla Espanjan tärkein satamakaupunki, ja laivat ”uudesta maailmasta” toivat tänne arvokkaan lastinsa. Laivojen lasti sekä lähdöt ja saapumiset Guadalquivir-jokea pitkin rekisteröitiin Torre del Oron puolustustornissa (suom. Kultainen torni). Kosmopoliittinen kaupunki veti puoleensa kauppiaita, merimiehiä, taiteilijoita ja runoilijoita. Sevillasta tuli Espanjan varakkain kaupunki, ja vielä nykyäänkin sanotaan, että Madrid on Espanjan pääkaupunki, mutta Sevilla on maailman pääkaupunki.

Täällä syntyivät fiktiiviset hahmot kuten Carmen, myyttinen Don José ja jopa roomalaiskeisarit Trajanus ja Hadrianus. Täällä syntyi myös taiteilija Velazquez, joka saikin lisänimen ”El Sevillano”. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kaupunkikierroksella ja näemme joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä: oopperan, kauniin härkätaisteluareenan, vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennetun alueen sekä tupakkatehtaan, jossa Carmen rullasi sikareita.

Tutustumme Sevillan historialliseen kaupunginosaan. Käymme legendaarisessa juutalaiskorttelissa, Barrio Santa Cruzissa, joka on tuttu oopperoista Sevillan parturi ja tietysti Bizet’n Carmen. Nykyään alueella ei enää asu juutalaisia, sillä kuningatar Isabella Katolilainen (esp. Isabel La Católica) karkotti heidät vuonna 1492.

Sokkeloiset kujat, suihkulähteet ja valkoiseksi kalkitut rakennukset kuljettavat meidät mukanaan menneeseen aikaan.

Halutessasi voit vierailla kaupungin kuuluisassa tuomiokirkossa, joka on paitsi maailman kolmanneksi suurin kirkko, myös maailman suurin goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on vertaansa vailla oleva, valtavan kokoinen rakennus, jossa on muun muassa 30 kappelia ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Täällä voit ihailla valtavan kokoista, kullalla silattua alttaritaulua, joka on lajinsa vaikuttavin koko Espanjassa. Lounas nautitaan omatoimisesti.

Palaamme Torremolinokseen myöhään iltapäivällä/alkuillasta. Vaikka ajomatka voi tuntua pitkältä, on Sevilla ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Ajomatka Sevillaan 221 km, ajoaika noin 2 tuntia 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Päivä 23–27
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 28
Yhteinen läksiäisillallinen
Viimeisen lomapäivän voit viettää oman mielesi mukaan. Illalla kokoonnumme jakamaan menneiden viikkojen kokemukset yhteiselle läksiäisillalliselle.
Päivä 29
Málaga - Helsinki
Lennämme Málagasta Helsinkiin.

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
750€ (28 yötä). Huoneita on rajoitettu määrä per lähtö.
Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - Malaga - Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvässä kolmen tähden (paikallinen luokitus neljä) MAC Puerto Marina hotellissa, puolihoito (aamiainen ja buffet-illallinen, ei sisällä juomia), kalustettu parveke
 • kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan ((Malagan retki ja tapas-lounas sekä Mijaksen ja Rondan retket)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

• huone uima-altaan puolella 175€/hlö (28 yötä). Hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.
• perushintainen huone yhdelle 750€ (28 yötä). Huoneita on rajoitettu määrä per lähtö.
• lisämaksulliset retket: Sevilla 58€/hlö , Gibraltar 45€/hlö, Nerja ja Frigiliana 30€/hlö. Kaikki kolme retkeä sisältävä retkipaketti: 125€/hlö. Retket varataan etukäteen myynnistämme, viimeistään 30 päivää ennen lähtöpäivää.
• ruokajuomat sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Lisämaksulliset retket varataan etukäteen (viimeistään 30 pv ennen lähtöpäivää). Vähimmäisosallistujamäärä 15, jotta retket toteutuvat. Matkaohjelmassa oleviin retkipäiviin ja ohjelmaan saattaa tulla muutoksia kohteessa.

Voit ostaa etukäteen retkipaketin, jolloin hinta on hieman edullisempi. Retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 90 pv ennen lähtöpäivää. Huomioi, että retkillä kävellään paljon ja hyvä liikuntakyky vaaditaan.

Retkiohjelma on alustava. Muutokset ovat mahdollisia.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lisämaksulliset retket

Sevilla 58€/hlö
Gibraltar 45€/hlö
Nerja ja Frigiliana 30€/hlö
Kaikki kolme retkeä sisältävä retkipaketti: 125€/hlö

Retket varataan etukäteen myynnistämme, viimeistään 30 päivää ennen lähtöpäivää. Granadan retki tulee varata 90 päivää ennen.

Muutokset retkipäivien järjestykseenmatkaohjelmassa  ovat mahdollisia. Huomioi, että retkillä kävellään paljon ja ne eivät sovi liikuntarajoitteiselle.

Puolihoitoateriat hotellissa

Matkan hintaan sisältyy puolihoito hotellissa; aamiainen ja illallinen. Ruoka on kelpo perusruokaa, mutta ei aiheuta gourmet-elämyksiä. Hotellin ravintola vaihtelee ilta-aterioilla ruokalajeja parhaansa mukaan, mutta silti neljän viikon loman aikana saman ravintolan valikoimassa tulee väistämättä toistoa.
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Kannatti palata Andaluciaan! Palasin juuri 3 viikon matkalta Benalmádenasta, jonka lähistöllä Carihuelassa olin vuosi sitten (myös Albatros travelin matka). Molemmat matkat olivat onnistuneita niin hotellin kuin matkakohteiden valinnan suhteen. Oli suuri ilo palata samoihin paikkoihin uudestaan ja näin saikin hyvän kuvan näkemästään. Nyt alkaa hahmot- tua Espanjan historia, sen värikäs menneisyys ja kulttuuri sekä loistava rakennustai- de ihan uudella tavalla. Tietenkin Andalucia on vain osa Espanjaa, mutta se on hyvä kohde aloittaa. Mielelläni palaan vielä kolmannenkin kerran ja toivon pääsevä- ni silloin Cadiziin.
Date published: 2015-11-30
Rated 4 out of 5 by from Tuttu, hyvä hinta/laatusuhde, hyvät oppaat Hotelli erittäin siisti, ei niin tyylikäs kuin 2 vuotta sitten vast. matkalla ollut hotelli, mutta huoneet paremmat (isommat ja siistimmät). MUTTA, viihtyisä baari tms. yhteistila puuttui. Nyt baarissa oli joka ilta esityksiä, jotka estivät kovaäänisellä musiikilla yhteiset illanistujaiset keskustellen/seurustellen. Ehdotan baarin ja esitys/tanssitilan erottamista. Henkilökunta hotellissa erittäin ystävällistä ja palveluhaluista. Siivous todella hyvä. Matkanjohtajat, samat kuin 2 vuotta sitten, olivat kivoja, reippaita, asiantuntevia ja avuliaita. Kiitos molemmille !
Date published: 2015-11-29
Rated 4 out of 5 by from Mainiot retkikohteet Useasti Costa del Sol aluella olen ollut, lähinnä golfkentillä. Nyt tuli käydyksi myös muualla. Kolmen viikon matka toi muisteltavaksi Malagan lisäksi Cordoban ja Granadan kaupungit ja niiden keskeiset nähtävyydet. Käyttiin myös ulkomailla Gibraltar ja mukavalla maaseuturetkeĺlä. Erityiskiitokset oppaille (Eva ja Tuija). Hotelli oli ok ja sääkin oli suotuisa. Siksi minä ja vaimoni olemme sangen tyytyväisiä "päähän pistoomme" varata seuramatka Andaluciaan ja suosittelemme vastaavaa matkaa myös muiĺle Espanjasta kiinnostuneille.
Date published: 2016-03-25
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja tasokas Vietimme Aurinkorannikolla kuukauden. Ensivisiitti onnistui erinomaisesti. Hotellimme Puerto Marina Benalmadenassa oli tasokas sekä palveluiltaan että sijainniltaan. Retkiä oli tarjolla runsaasti ja ne hoidettiin ammattitaidolla. Kiitos mukaville mukaville oppaalle Tuijalle ja Eevalle. Sääkin oli upea alusta loppuun. Omatoiminen liikkuminen oli mutkatonta ja vaihtoehtoja runsaasti. Malagan museotarjonta oli huippua. Kulttuuria oli muutenkin tarjolla paljon samoin sauvakävelymahdollisuuksia, jotka olivat meille tärkeitä. Ostimme matkatoimistosta päiväretken myös Tageriin, joka oli upea elämys. Voisiko Albatros harkita myös retkeä ohjelmistoonsa? Viehätyimme myös Tuijan vetämästä yhteisestä kävelyretkestä Mijaksesta Los Pacosiin. Tällaisiakin voisi olla tarjolla enemmän. Kiitos taas! Tämä oli neljäs Albatros-matkamme. Ja lisää on suunnitteilla....
Date published: 2015-11-29
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut matka! Olimme kaksi vuotta sitten Pez Espadassa, joten tiesimme etukäteen minkälaiseen paikkaan olemme menossa. Hotelli oli ihan hyvä.Henkilökunta oli todella ystävällistä, siivouksen taso huippuluokkaa. Ruoka kohtalaista, paikoin hyvää, mutta aamiaiset oli Pez Espadassa monipuolisemmat.Tosin neljässä viikossa on hotellin repertuaari vamaan käyty läpi.Asiakkaita hemmoteltiin torstaisin sangrialla ja sunnuntaiaamuisin oli brunsi. Oppaat Eeva ja Tuija erinomaisia. Olimme tehneet suurimman osan retkistä edellisellä kerralla, joten kävimme maksullisissa vain Gibraltarilla.
Date published: 2016-03-05
Rated 4 out of 5 by from Runsaasti mielenkiintoisia retkiä Kaikki retket olivat mielenkiintoisia ja hyvin valmisteltuja. Pääosa retkistä osui kuitenkin samalle viikolle, joten matkan keskimmäinen viikko oli raskas. Hotelli oli melko siisti ja sijainti erinomainen. Meidän huoneistoomme johtavien hissien kunto oli arveluttavan kehno, hissit tärisivät pelottavan tuntuisesti. Parvekkeelta oli jonkin verran kehnot näkymät (ks. kuva). Hyttyset häiritsivät muutamana yönä yöunia. Hotellin illalliset olivat epämiellyttävät, johtuen henkilökunnan aiheuttamasta kiireestä, melusta ja äänekkäästä keskinäisestä keskustelusta.
Date published: 2016-03-28
Rated 4 out of 5 by from Hyvä matka Olimme kolmen viikon matkalla. Ennen matkaa olisi voinut olla enemmän tietoa esim. retkien sisällöstä ja esim. Sevillassa ja Granadassa olisi voinut olla edes lyhyt kiertoajelu. Nyt näki vain keskustaa, vaikka aikaa annettiin 3-4 tuntia, toisaalta aikaa oli liikaa ja toisaalta liian vähän. Mielestäni iäkkäämmät ihmiset eivät niin nopeasti omaksu kaikkea, että kartta käteen ja menoksi. Oppaissa oli eroja ,joku saattoi rauhallisemmin liikkua ja kertoa asioista, tai kartta käteen ja tähän tulette esim klo 16.00.
Date published: 2016-03-22
Rated 5 out of 5 by from Iloinen yllätys Olimme 22 päivän matkalla marraskuussa. Yksikään päivä ei ollut pettymys. Aurinko paistoi joka päivä, sadepisaraakaan ei nähty. Retkipäivät oli ripoteltu mukavin välein. Omaa aikaa jäi tarpeeksi paljon. Sevillan retki olisi voinut alkaa edes puoli tuntia myöhemmin, mutta muuten retket oli hoidettu ja opastettu erinomaisesti, bussit ja kuljettajat hyviä. Hotelli siisti ja ystävällinen, huone tilava ja säilytystilaa riittävästi näinkin pitkään oleskeluun. Lämmintä suihkuvettä joutui usein odottamaan.
Date published: 2015-12-04
 • y_2020, m_8, d_5, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_82
 • loc_fi_FI, sid_ESVLT53, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ESVLT53AFI