Pohjois-Italian ihanuudet

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tule mukaan valloittavaan Pohjois-Italiaan ja Gardajärven ympäristöön. Keskiaikaiset kaupungit, vihreät palmut, viinialueet ja kukkien runsaus ilahduttavat.

Viikon matkalla ehdimme kokea paljon! Käymme Romeon ja Julian kotikaupungissa Veronassa, jota kutsutaan ikuisen rakkauden kaupungiksi. Tutustumme viininvalmistukseen Valpolicellassa ja maistamme Amaronea, yhtä seudun maailmankuuluista viineistä. Teemme retken Etelä-Tirolin alppimaisemiin ja pidämme kahvitaukoja kuvauksellisissa vuoristokylissä. Kohteisiimme kuuluu tietysti ainutlaatuinen Venetsia, jonka veroista ei ole toista.

Majoitumme puolihoidolla San Zeno di Montagnan vuoristokylään keskitason hotelliin. Kylä on Mt. Baldon rinteessä ja hotellin terassilta on hienot näkymät yli Gardajärven.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Milano
Päivä 2
Risteily Gardajärvellä, omaa aikaa Malcesinessa
Päivä 3
Retki Venetsiaan
Päivä 4
Kokopäiväretki Veronaan ja viininmaistelua Valpolicellassa
Päivä 5
Etelä-Tiroli: Merano ja Tirolo
Päivä 6
Omaa aikaa
Päivä 7
Milano - kotimatka

Hotelli

Hotel Costabella

Hotellissa on 34 huonetta jaettuna kolmeen kerrokseen. Nautimme matkan hintaan sisältyvät ateriat hotellin ravintolassa. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone ja wc, hiustenkuivain, tv ja puhelin.

Hotelli Costabellan perushintaiset kahden hengen huoneet ovat eri kokoisia ja näkymät huoneista vaihtelevat.  Hotellihuoneet sijaitsevat hotellin 4 eri kerroksessa, maatasossa sisäänkäynti huoneisiin 1-9 on yhteisen terassin kautta, näkymät hotellin pihalle/pysäköintialueelle.

Huoneista numerot 1 ja 9 annamme 40€/alennuksen/hlö (rajoitettu näkymä).

Hotellissa on hissi. WiFi toimii yleisissä tiloissa (kun käyttäjiä on useita samanaikaisesti, yhteys toimii heikosti tai ei lainkaan). Costabellan piha-alueelta ja terassilta on hienot näkymät yli Gardajärven.
Hotellissa on keskuslämmitys, joka kytketään päälle syksyllä ja kytketään pois keväällä. Tarkat ajankohdat ovat riippuvaisia ulkoilman lämpötilasta (lämmitys on päällä yleensä lokakuusta huhtikuuhun).

Hotel Costabella
Via degli Alpini, 1
San Zeno di Montagna - Verona
Tel +39 045 7285046
Fax +39 045 6289921

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.hotelcostabella.it/ 
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.048€
Helsinki
Täynnä
1.048€
Helsinki
Täynnä
1.198€
Helsinki
1.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Milano

Laskeudumme Milanoon ja kentältä ajamme bussilla (noin 180 km) hotelliimme, joka sijaitsee San Zeno di Montaganan pienessä vuoristokylässä Monte Baldo -vuoren rinteessä. San Zenosta on hienot näkymät yli Gardajärven. Ilma on täällä raikasta, maisemat hienot ja paikka on kuin tehty rentoutumiselle. Iltapäivällä teemme kävelyretken kylään, minkä jälkeen matkanjohtaja kertoo tarkemmin viikon ohjelmasta. Käymme mm. kylän herkkukaupassa Salumeria Lenottissa. Pääsemme maistamaan paikallisia erikoisuuksia, kuten juustoa ja makkaraa. Kaupan kellarissa tutustumme makkaroiden valmistukseen ja varastointiin. (Herkkukaupassa käynti toteutetaan tänään tai jonakin muista päivistä)

Lentoaikataulusta ja saapumisajastamme riippuen nautimme joko illallisen tai pienen (kylmä) iltapalan hotellissa.

Päivä 2
Risteily Gardajärvellä, omaa aikaa Malcesinessa

Lago di Garda tai Gardajärvi on vuosikymmenet houkutellut matkailijoita ympäri maailman. Se ei ole mikään ihme, sillä  järvi kuuluu Italian kauneimpiin paikkoihin.

Ajamme hotellilta alas järvelle. Pysähdymme Bardolinossa, joka tunnetaan samannimisestä viinistä. Täältä lähtee risteily, joka kulkee kaunista rannikkoa pitkin määränpäänään viehättävä Malcesine, jonne saavumme parin tunnin kuluttua. Malcesinessa on upea linna ja viihtyisä satama. Tutustumme kaupunkiin, sen katuihin ja pieniin kahviloihin. Seikkailunhaluiset voivat nousta köysiradalla ylös Monte Baldo -vuoren huipulle (lippu maksaa noin 25 €).

Päivä 3
Retki Venetsiaan

Venetsia koskettaa kaikkia, sillä se on kaupunki, jolla on ihan omanlaisensa viehätysvoima. Venetsia on rakennettu hiekkasaarille ja pilareiden päälle Venetsian laguuniin. Kaupungin suuruuden päivät osuivat keskiaikaan ja renessanssin alkuun. Valtavat rikkaudet, joita asukkaat ansaitsivat käymällä kauppaa sekä idässä että lännessä, loivat perustan vakaalle taloudelle. Rahaa riitti myös rakennuttamaan kaupunkiin lukuisia ylellisiä palatseja, jotka koristavat katukuvaa.

Tronchettosta matkustamme paikallisella vesibussilla “Vaporettolla” pitkin pääkanavaa Canal Grandea. Tämä on ehdottomasti paras tapa kulkea Venetsiassa. Perillä Pyhän Markuksen torilla meitä odottaa paikallisopas, joka vie meidät kaupunkikierrokselle. Kierroksen jälkeen voit nauttia omakustanteisen lounaan ja tutustua kaupunkiin omin päin. Jos haluat gondoliajelulle, matkanjohtaja auttaa mielellään.

Iltapäivällä palaamme Tronchettoon ja ajamme hotelliimme illalliselle. Ehkä haluat nauttia aperitiivin baarissa, ja tähän päivään sopiva juoma on Bellini, joka kehitettiin juuri Venetsiassa. Siihen tulee persikkasosetta ja kuplivaa Prosecco-viiniä.

Päivä 4
Kokopäiväretki Veronaan ja viininmaistelua Valpolicellassa

Tänään vierailemme Veronassa, joka sijaitsee kauniilla paikalla Adigejoen mutkassa. Useimmat tuntevat kaupungin Shakespearen ikuisesta rakkaustarinasta Romeo ja Julia. Käymme totta kai katsomassa kuuluisaa parveketta, joka on yhä tänä päivänä suosittu vierailukohde rakastuneiden ja vastanaineiden keskuudessa. Kaupunki antaa upeat puitteet maailman kuuluisimmalle rakkaustarinalle. Verona tunnetaan myös kauniista amfiteatteristaan, joka kesäkuukausina toimii oopperaesitysten näyttämönä. Verona on viehättävä kaupunki, jossa on helppo kulkea eksymättä.

Verona oli Rooman keisarikaudella vauras ja komea kaupunki, jonka kukoistuskausi osui 1200- ja 1300-luvuille della Scala -ruhtinaiden aikaan. Vuonna 2000 kaupunki pääsi Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Verona on nimittäin erinomainen esimerkki kaupungista, joka on kehittynyt 2 000 vuoden aikana ja onnistunut säilyttämään ja yhdistämään vanhat rakennuksensa moderniin arkkitehtuuriin.

Aloitamme kaupunkikävelyllä, jolla tutustumme kaupungin historiaan, ja sen jälkeen on aikaa kierrellä kaupunkia omatoimisesti.

Italia tuottaa upeita viinejä, ja lähellä Veronaa tuotetaan niistä yhtä maailman tunnetuimmista. Iltapäivällä ajamme Valpolicellaan, Amarone-viinin tuotantoalueelle. Vierailemme pienellä suvun omistamalla viinitilalla ja tutustumme Amarone-viinien valmistuksen saloihin. Totta kai myös maistamme jaloa juomaa!

Päivä 5
Etelä-Tiroli: Merano ja Tirolo

Päivän alkajaisiksi ajamme kohti pohjoista ja Brennerin solaa. Moottoritietä ympäröivät upeat vuoret. Täällä Gardajärven pohjoispuolella huomaa Alppien läheisyyden. Ihailemme kauniita Dolomiitteja, joiden dramaattiset huiput kimaltelevat valkoisina, kultaisina ja vaaleanpunaisina aamuauringossa. Matkan varrella näemme omenatarhoja ja viiniköynnöksiä, jotka kiipeilevät kalliorinteillä kohti tiukasti vuorenseinämiin tarrautuvia linnoja.

Bolzanossa käännymme kohti laaksoa ja kauniista vuoristokaupunkia Meranoa. Olemme nyt Etelä-Tirolissa ja ajamme ylös tasangolle Meranon yläpuolelle, jossa sijaitsee pieni Tirolon kylä – tai Dorf Tirol, kuten nimi kuuluu saksaksi, joka on alueen toinen kieli. Keskellä tätä maisemaa, noin 596 m korkeudessa, saksalainen ja italialainen kulttuuri sulautuvat yhteen mitä viehättävimmällä tavalla.

Teemme kävelykierroksen pienessä kylässä, joka muistuttaa paljon itävaltalaista hiihtokohdetta lukuun ottamatta omenapuita, joita kasvaa kaikkialla. Meillä on aikaa nauttia näkymistä yli kauniin Tirolin linnan ennen kuin jatkamme matkaa Meranoon. Halukkaat voivat nousta bussista ja laskeutua kylään tuolihissillä yhdessä matkanjohtajan kanssa. Hissi vie meidät yli viiniviljelysten 270 m alas vuorenrinnettä. Jos hissimatka ei houkuttele, voit hyvin jatkaa matkaa bussin kyydissä. Meranon kaunis kaupunki on toiminut kulissina monille elokuville. Viehättävä kaupunki on hengähdyspaikka, jota korkeat vuorenhuiput ympäröivät. Ehdit hyvin syödä omakustanteisen lounaan ja tutustua paikkaan omatoimisesti ennen kuin lähdemme paluumatkalle. Meranossa on lukuisia houkuttelevia putiikkeja.

Matkalla ohitamme Trenton kaupungin ja kuulemme sen historiasta. Vuosina 1545–1596 järjestettiin kaupungissa katolisen kirkon yhdeksästoista ekumeeninen kirkolliskokous, jota kutsutaan nimellä Trenton kirkolliskokous. Kokous kutsuttiin koolle protestanttisen reformaation vastareaktiona, ja kokouksessa päätettiin, että vain kirkko saa tulkita Raamattua. Täällä katolinen kirkko ja protestanttis-luterilainen uskonsuuntaus erosivat lopullisesti toisistaan.

Hotellissa voit nauttia baarissa aperitiivin italialaiseen tapaan. Mikä sopisikaan päivään paremmin kuin omenamartini, johon tulee votkaa, omenasnapsia ja yleensä myös omenamehua. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 6
Omaa aikaa

Koko päivä on varattu omille seikkailuille. Ehkä haluat vaellusretkelle Monte Baldolle tai kävelylle San Zenon kylän ympäri. Voit tietysti myös ottaa rennosti ja nauttia kupposen kahvia hyvän kirjan seurassa hotellin baarissa. Monte Baldo on luonnonsuojelualuetta, ja hyvällä tuurilla siellä voi nähdä villejä orkideoja. Muistathan, ettei niitä saa poimia! Ylhäältä vuorelta on kaunis näköala yli Gardajärven. Hyvällä säällä voi nähdä jopa Dolomiittien huiput koillisessa. Täällä lehmät ja lampaat laiduntavat koko kesän. Eläinten maidosta valmistetaan herkullisia juustoja, joita voit päästä maistamaan.

Jos haluat katsella Gardajärveä lähempää tai tutustua kaupunkeihin järven rannalla, voit ottaa taksin tai nousta veneeseen, joka vie järven toiselle puolelle. Päivän seikkailujen jälkeen on mukava palata San Zeno di Montagnaan.

Tai ehkäpä haluat lähteä matkanjohtajan mukana tutustumaan kävelymatkan päässä hotellistamme olevaan "Agriturismo Scricioliin". Tilalla isännöivät "Puffo" ja"Tale, isä ja poika, oikeilta nimiltään Filippo ja Natalino. Perhe on aina ollut kiinnostunut luonnosta ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Talella on lemmikkinä tryffelikoira Gigo, jonka kanssa hän lähtee aamuvarhain metsälle tryffelijahtiin. Paikalliset raaka-aineet takaavat, että tilalla tarjottava lounas on taatusti tuoretta ja maistuvaa. Bonuksena on miellyttävät maisemat. Lounasta nauttiessaan voi samalla ihailla näkymiä Gardajävelle. Mikäli sää sallii, lounaan jälkeen on mukava tehdä pieni ruokaa sulattava vaellusretki tilan ympäristössä (lounas tilalla on omakustanteinen).

Päivä 7
Milano - kotimatka

Lähdemme hotellista aamupäivällä ja ennen kuin ajamme lentokentälle, teemme kiertoajelun Milanossa. Milano tunnettiin aikaisemmin teollisuuskaupunkina, jossa toimivat maailmankuulut merkit, kuten Campari, Fernet Branca, Alfa Romeo ja Pirelli. Tänä päivänä Milano on Italian finanssikeskus. Täällä toimii Italian pörssi ja monet suuret mediatalot.

Kaupunki on ollut jo roomalaisten ajoista vilkas kauppapaikka. Milanolla on tärkeä rooli mm. muodin maailmassa, kiitos Giorgio Armanin ja monen muun. Näemme kierroksellamme vaikuttavan goottilaisen katedraalin, kuuluisan La Scalan oopperatalon sekä Castello Sforzescon linnan, jossa Leonardo da Vinci kerran asui. Käymme upeassa Galleria Vittorio Emanuelessa, jonka katettujen käytävien suojissa ylelliset putiikit houkuttelevat ostajia.

Lennämme alkuillasta Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
170€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Costabellassa
 • huoneista 1 ja 9, alennus 40€/hlö (rajoitettu näkymä)
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 •  huone yhdelle
 •  juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
 •  ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Puolihoitoateriat

Puolihoitoateriat; aamiainen ja illallinen, nautitaan hotellissa. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa. Ravintolan mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.

Liikkuminen

Hotelli sijaitsee Gardajärven yläpuolella, Monte Baldo vuoren rinteessä. Hotellin ravintolan terassilta on kauniit näköalat alas järvelle.

Bussimatka kylästä alas Gardajärven rantaan kestää noin 15 min. Useimmat retkipäivät ovat pitkiä, joten hotellille palataan vasta illalla.

Retkipäivien aikana tulee paljon kävelyä. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Olemme valinneet San Zeno di Montagnan kylän matkan tukikohdaksi sen rauhallisuuden vuoksi. Kylässä on seuraavat peruspalvelut: supermarket, muutama baari, matkamuistomyymälä, apteekki, lääkäri, lehtikioski, posti, kaksi pankkiautomaattia ja pyörävuokraamo.

Matkalle mukaan?

Pakkaa mukaan pieni reppu päiväretkiä varten ja hyvät tutut kävelykengät tai lenkkarit. Sää voi olla varhain aamulla ja illalla viileä, joten ota mukaan lämpimämpää vaatetusta. Keväällä ja syksyllä voi olla sadekuuroja, joten kevyt, tuulta- ja sadetta pitävä takki on hyvä ottaa mukaan.

Ota mukaan jonkin verran käteistä, sillä luottokortit eivät käy kaikissa kaupoissa tai toreilla maksuvälineenä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Tukka putkella mentiin! Olin tällä matkalla viikolla 17 ja matka meni hyvin ja vastasi odotuksia .Aamulla aina lähdettiin reissuun ja illalla palattiin hotelliin syömään ja nukkumaan. Hotelli Costabella oli vaatimaton, mutta huoneissa oli riittävä varustus, siellähän käytiin vain nukkumassa. Adapteria ei tarvittu. Hotellin ruoka oli ihan hyvää, joskus tosin pastat tulivat jäähtyneinä pöytään. Palvelu oli asiallista. Bussinkuljettaja oli rauhallinen ammattilainen .Matkanjohtaja oli aivan ihan, todella rautainen ammattilainen. Koska hän asuu Italiassa, niin paikallistuntemus oli hyvä. Pitäkää hänestä kiinni. Ja tällä matkalla oli vain mukavia ihmisiä.
Date published: 2016-05-03
Rated 3 out of 5 by from Ihanat maisemat, ihana aurinko ja lämpö Palasimme kotiin matkalta eilen. Asuimme rauhallisessa kylässä, josta käsin teimme retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin päivittäin. Päiväohjelmat olivat tiiviit, mielestäni aikataulu oli vähän liian tiukka. Palasimme hotellille usein vasta klo 18 aikoihin ja illallinen oli jo 19.30, joten siinä välissä ei oikein kerinnyt muuta, kuin käymään suihkussa ja sitten valmistautua iltaan(naisilla menee aikaa). Reikien anti oli kyllä hyvä ja paikat mielenkiintoisia. Liikenneruuhkat tietysti verottivat aikaa. Säät olivat täydelliset. Ja tietysti maisemat lumosivat.
Date published: 2016-09-14
Rated 2 out of 5 by from Ei niin onnistunut matka Positiivista: Upeat maisemat ja hotellissa hyvä ruoka ja viini. Hotelli oli myös erittäin siisti, vaikkakin vähän nukkavieru. Hotellin henkilökunta oli ystävällistä. Positiivista oli myös vapaapäivänä järjestetty ylimääräinen retki, jonka maksu oli ihan kohtuullinen. Negatiivista: Heti matkan alussa oppaan vaihtuminen täysin ammattitaidottomaan, joka ei edes ollut ikinä käynyt Gardajärven seudulla. Retkillä oppaan selostuksesta ei kuullut yhtikäs mitään hänen hiljaisen äänensä vuoksi. Eipä hänellä kyllä ollut paljon kerrottavaakaan.... Matkatoimiston tehtäväksi jäi kuljetusten ja majoittumisen järjestäminen, eipä juuri muuta!
Date published: 2016-10-06
Rated 5 out of 5 by from Matkan monipuolinen sisältö Olin matkalla toukokuun lopulla 2018. Kuljetus lentokentältä hotelliin sujui joustavasti matkanjohtajan opastuksella, samoin majoittuminen hotelliin. Hotellihuoneiden (hot. Costabella) olisin toivonut olevan tasavertaisia keskenään; nyt huoneen sijainti hotellissa maantasalla ei tyydyttänyt, oli lisäksi kosteaa, siisteys erinomainen.Matkustusaika varhain aamulla vaikutti siihen, että olo oli väsynyt ensimmäisenä päivänä. Käyntikohteet olivat mielenkiintoiset ja oppaan tietomäärä niistä huikea. Oli helppoa kuunnella hyvää suomea sointuvalla äänellä ja historiaa ja nykypäivää innokkaasti kuveilevalta oppaalta(Heikki/paras opas ikinä). Upea matka!
Date published: 2018-05-30
Rated 4 out of 5 by from Hyvin onnistunut matka! Palasin tältä matkalta muutama päivä sitten. Olin tyytyväinen matkaohjelman sisältöön ja järjestelyihin. Aikataulut täsmäsivät hyvin, kuljettaja oli erinomainen ja matkustaminen sujui turvallisesti. Matkaopas tiedotti asioista selkeästi ja osasi hyvin asiansa. Toivomuksestamme järjesti vielä lisäohjelmaa viimeiselle päivälle. Otti kaikki toiveemme hyvin huomioon. Negatiivinen asia oli majapaikkamme sijainti pienessä kylässä, jossa ei ollut juurikaan kauppoja eikä mitään elämää. Perhehotelli sijaitsi kauniilla paikalla. Huoneemme suihku oli epäkäytännöllinen. Suihkuteltaessa kastui koko wc:n lattia. Hotellin henkilökunta ei ollut kovin palveluhenkistä, ajoittain hiukan töykeää.
Date published: 2016-04-27
Rated 4 out of 5 by from Hyvä kokonaisuus, nähtiin ja koettiin paljon! Pohjois Italia on upea paikka, täynnä ihania retkikohteita joita oli huomioitu hyvin ohjelmassa. Päivät olivat vaihtelevia ja täynnä uusia elämyksiä ja uutta tietoa. Opas oli asiantunteva ja kertoi asiallisesti ja selkeästi historiasta ja kohteista liittyvistä asioista. Hotellin sijaintiin ja ruokailuun emme olleet tyytyväisiä. Paikkakunta oli aivan liian pieni, siellä ei ollut kertakaikkiaan mitään eikä edes toimivaa bussiliikennettä. Olisimme toivoneet hotellin sijainneen jossain Gardan järven etelä-osan pikkukaupungeissa, missä olisi ollut iltaisin katseltavaa ja ihailtavaa aivan eri tavalla kun de Montagnassa ja retkikohtaat olisivat olleet lähempänä. Hotellin ruokatarjoilu oli pettymys. Odotimme pöytien notkuvan hedelmistä ja kasviksista pastan lisäksi mutta näin ei todellakaan ollut.
Date published: 2016-04-26
Rated 5 out of 5 by from Ihana Pohjois-Italia Kiertomatka viikolla 19 oli upea ja täytti kaikki odotukset. Pohjois-Italia on täynnä upeita retkikohteita ja maisemia, joita oli valittu hyvin mielenkiintoiseen ja monipuolisen retkiohjelmaamme. Retkillä sai hyvän kuvan alueesta ja ne oli hyvin järjestetty. Kiitos loistavalle ja osaavalle oppaallemme Heikille. Hänen tietonsa, paikallistuntemuksensa sekä taitonsa esittää asiat ovat huippuluokkaa. Hän huolehti meistä todella hyvin. Matkanjohtajana rautainen ammattilainen! Kaikki sujui loistavasti. Hotelli vastasi ennakkotietoja, oli siisti ja rauhallinen. Ruoka oli hyvää. Viikko oli kaikin puolin antoisa mukavassa matkaseurassa sateisista säistä huolimatta.
Date published: 2016-05-20
Rated 4 out of 5 by from Yllättävän monipuoliset kohteet Heikki matkanoppaana ei pettänyt odotuksia tälläkään kertaa. Tutustumiskohteiden monipuolisuus yllätti positiivisesti, Etelä-Tiroli oli upean vihreä ja erilainen kohde. Hotelli siisti ja toimiva, pesuhuoneen suihkutila oli kyllä ahdas ja epäkäytännöllinen. Ruoka pääosin maistuvaa ja ateriat täyttäviä. Aamiaiset monipuolisia, hedelmien lisääminen aamiaiselle matkan aikana oli hyvä lisä. Mukavaa oli että opas auttoi myös vapaapäivän vieton järjestelyissä ja antoi tietoa. Milanon turistiruuhka oli yllätys ja ei ehditty tutustua katedraaliin. Jatkossa hyvä vinkata jo alkumatkasta, että voi varata liput jo etukäteen netinkautta ruuhkat välttääkseen.
Date published: 2017-04-24
 • y_2023, m_2, d_2, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_555
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja