Kaunis Kroatia - yksin yhdessä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Dalmatian kaunis rannikko ja tukikohtana hotelli Adrianmeren rannalla vanhassa Vodicen kalastajakaupungissa.

Uutta

Viehättävästä Vodicesta pääset helposti tutustumaan yhteisillä retkillä Kroatian rannikkoon. Nautimme kulttuurillisia elämyksiä historiallisissa Primosten, Zadarin ja Splitin kaupungeissa. Lisäksi liikut kauniissa luonnossa Krkan kansallispuistossa. Matkan varrella vierailet hyvien paikallisten viinin ja juuston tuottajien luona, sekä pääset maistelemaan maan herkullisia erikoisuuksia.

Koko matkan ajaksi majoitut viihtyisässä 4 tähden Hotel Olympia -hotellissa, jonka sijainti on erinomainen Dalmatian kahden suurimman kaupungin ja Unescon maailmanperintökohteiden, Splitin ja Zadarin, välissä.

Tällä matkalla kaikki osallistujat majoittuvat yhden hengen huoneisiin ilman lisämaksua.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Yksin -yhdessä

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki- Split, Kroatia. Kierros Splitissä ja saapuminen hotelliin Vodicessa sis. tervetuloillallisen.
Päivä 2
Vodice. Kaupunkikierros ja esittely Kroatiaan ja kroatian kieleen.
Päivä 3
Vodice– Sibenik – Krabanj - Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki, Krabanjiin ja viinitilavierailuun.
Päivä 4
Vodice – Zadar – Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Zadariin.
Päivä 5
Vodice – Primosten - Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki paikallisen juustonvalmistajan luokse ja Primosteniin.
Päivä 6
Vodice – Krkan kansallispuisto - Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Etnolandille ja Krkan kansallispuistoon.
Päivä 7
Vodice. Omaa aikaa ja läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa.
Päivä 8
Vodice – Split – Helsinki. Kotimatka.

Hotelli

Hotel Olympia, Vodice

 • Huoneita 215
 • Etäisyys keskustaan 500 m
 • Vastaanotto on avoinna 24/7
 • 3 ravintolaa
 • Pianobaari
 • Hissi
 • 4 x ulkouima-allas ja 1 x sisäuima-allas
 • Maksuton Wi-Fi
 • Kylpylä ja kuntosali
 • Lähin supermarket 300 m
 • Bussipysäkki 800 m

Hyvä keskitason hotelli, jonka sijainti on loistava, lähellä satamapromenadia. Hotelli koostuu kahdesta osasta, hotelli Olympiasta ja Olympia Sky:stä. Viihtyisästä Sky-baarista on mukavat näkymät lahdelle. Hotellissa useampi ravintola ja ulkouima-altaita sekä kylpylä/spa.

Majoitumme hotellin parvekkeellisiin standardihuoneisiin (Classic), joista on näkymät pihaan/puistoon. Huoneissa on wc ja kylpy, taulu-tv, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmastointi ja tallelokero.

Lisämaksusta on mahdollista varata parvekkeellinen Superior-huone, josta on merinäköala. (Superior-huoneita  on rajallinen määrä.)

Lisätietoja hotellista: https://olympiavodice.hr/en/hotel-olympia

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Huoneet:
Kahden hengen huoneet yhden käyttöön, kylpyhuone ammeella ja suihkulla, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, ilmastointi, satelliitti-tv, puhelin, huonepalvelu, pesulapalvelu ja ilmainen WiFi.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki- Split, Kroatia. Kierros Splitissä ja saapuminen hotelliin Vodicessa sis. tervetuloillallisen.

Lennämme Kroatiaan ja Splitiin, joka sijaitsee kauniisti Adrianmeren rannalla. Lentokentältä ajamme tutustumaan kaupunkiin. Split on Dalmatian suurin ja Kroatian toiseksi suurin kaupunki pääkaupunki Zagrebin jälkeen. Historian kuluessa Split on ollut bysanttilaisen, venetsialaisen ja itävalta-unkarilaisen hallinnan alaisena, ennen kuin se ensimmäisen maailmansodan jälkeen tuli osaksi valtakuntaa, joka myöhemmin muuttui Jugoslavian liittovaltioksi. Legenda kertoo, että Splitin ensimmäinen asukas oli roomalainen keisari Diocletianus, joka rakensi valtavan linnoituksensa Adrianmeren rannalle noin 300 jKr. Luovuttuaan kruunusta keisari vetäytyi 30 000 neliömetrin suureen palatsiinsa, minkä rauniot ovat yhä hajallaan vanhankaupungin alueella. Palatsia ympäröi kahden metrin paksuinen ja 20 metriä korkea muuri, joka on edelleen monesta kohtaa hyvin säilynyt.

Muuriin on sisäänkäynti kaikista neljästä ilmansuunnasta: rautaportin läpi lännestä, kultaportin pohjoisesta, hopeaportin idästä ja pronssiportin etelästä. Pronssiportti oli aikoinaan Adrianmeren rinnalla, kauan sitten ennen kuin kaupungin nykyinen rantakatu rakennettiin. Palatsin sisällä näemme keisarin yksityisen alueen esipihan (peristyylipihan) sekä eteisaulan (vestibyylin) , Jupiterin temppelin ja Pyhän Domniuksen katedraalin. Kuljemme Riva-satamakatua pitkin tummien kellareiden ohi, jotka olivat aikoinaan viileämpiä asumuksia. Kävelykatua reunustavat palmupuut ja kahvilat.  Kauppiaat myyvät kävelykadun varrella käsitöitä, kirjoja, postikortteja ja paljon muuta. Täällä Splitin elämä on päiväsaikaan vilkkaimmillaan.

Myöhään iltapäivällä jatkamme pohjoiseen kohti viihtyisää hotelliamme Vodicessa, jossa vietämme seuraavan viikon. Huoneisiimme majoittumisen jälkeen nautimme yhdessä hyvästä illallisesta. Illallinen sisältyy matkan hintaan.

Päivän ajomatka on noin 70 km.

Päivä 2
Vodice. Kaupunkikierros ja esittely Kroatiaan ja kroatian kieleen.

Aamiaisen jälkeen on aika tutustua hieman tarkemmin kaupunkiin. Kauniilla paikalla sijaitsevassa Vodicessa on satama-alue, jossa on runsaasti pieniä kahviloita ja tunnelmallisia ravintoloita. Vaiherikas historia on jättänyt leimansa kaupunkiin, joka on ollut sekä Venetsian että Turkin vallan alla. Vodice on tunnettu viikunahillostaan ympäri Kroatiaa. Hillo ei ainoastaan maistu erinomaiselta, vaan sen väitetään myös alentavan verenpainetta. Sinun kannattaa ehdottomasti maistaa tätä kaupungin erikoisuutta.

Iltapäivällä opimme lisää Kroatian historiasta ja erityisesti sen kielestä. Kroatia kuuluu eteläslaavilaiseen kieliperheeseen, jota puhutaan muun muassa Serbiassa, Montenegrossa, Bosniassa ja Sloveniassa. Aakkosto on latinalainen, mutta siinä on kiehtovia piirteitä, jotka juontaa juurensa 1830 luvulta. Ljudevit Gajista on kroatialaisen aakkosten kummisetä. Kyseessä on haastavampi kielioppi, jossa on seitsemän sijamuotoa. Opimme, miten muutamat arjessa käyttökelpoiset sanat äännetään. Ehkäpä voit tilata tänään lasillinen hotellin ravintolassa kroatiaksi.

Päivä 3
Vodice– Sibenik – Krabanj - Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki, Krabanjiin ja viinitilavierailuun.

Tänään on mahdollista osallistua retkelle lähellä sijaitsevaan Sibenikin kaupunkiin ja Krabanjin saarelle, joka on tunnettu pesusienten tuotannostaan. (Retki ei sisälly matkan hintaan.) Provinssin pääkaupunki, johon myös Vodice kuuluu, on nimeltään Sibenik. Aikaisemmin kaupunki ja sen 45 000 asukasta saivat elantonsa pääasiassa raskaasta teollisuudesta. Kaupungin satama oli yksi tärkeimmistä ja vilkkaimmista koko Adrianmeren rannikolla. Tänä päivänä Sibenik houkuttelee runsaasti matkailijoita kesäisin. Kaupungissa on muun muassa vaikuttava Pyhän Nicolasin linnoitus, joka vuonna 2017 lisättiin UNESCOn suojelukohteiden listalle. Tutustumme lähemmin tähän kauniiseen rakennukseen, jonka alun perin venetsialaiset rakensivat kuuluisan arkkitehti Hieronymus di Santa Michaelan johdolla. Linnoitus valmistui 1500-luvun lopulla ja on yhä vaikuttava näky.

Kävelemme kaupungin keskustassa, jossa on myös mahdollisuus nauttia lounasta (lounas ei sisälly retken hintaan). Sibenikin satamasta jatkamme matkaa pienellä paikallisella lautalla, joka vie meidät lähellä sijaitsevalle Krabanjin saarelle. Merimatka kestää vain 5-10 minuuttia, ja se vie meidät kiireiseltä mantereelta pienelle, rauhalliselle saarelle. Saaren korkein kohta on ainoastaan 1,5 metriä merenpinnan yläpuolella. Saari tunnetaan erityisesti pesusienten tuotannosta. Vierailemme paikallisessa museossa, jossa kuulemme lisää tästä elinkeinosta. Myöhään iltapäivällä palaamme Sibenikiin, jossa maistelemme paikallista viiniä, jota tuotetaan alueella. Kroatialaiset viinit eivät ehkä kuulu maailman tunnetuimpiin, mutta laatu on viime vuosina kohentunut ja paikalliset rypäleet ovat hitaasti saamassa jalansijaa myös Kroatian ulkopuolella. Kuulemme, miten viini valmistetaan ja maistelemme tietysti tuotteita. Palaamme hotellille illalla.

Päivän ajomatka on noin 50 km.

Päivä 4
Vodice – Zadar – Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Zadariin.

Aamiaisen jälkeen voit rentoutua hotellilla, ellet sitten halua osallistua retkelle lähellä sijaitsevaan Zadariin. (Retki ei sisälly matkan hintaan.) Kaupunki, joka on yksi Kroatian vanhimmista, perustettiin jo 9. vuosisadalla. Seja on viimeisten 3000 vuoden aikana ollut monien eri hallitsijoiden alaisuudessa: mm. Rooman valtakunnan, Bysantin valtakunnan, Venetsian kaupunkivaltion, turkkilaisten, Kroatian varhaisten kuninkaiden, Itävallan. Italia hallitsi kaupunkia toisen maailmansodan loppuun saakka, jonka jälkeen Zadarista tuli osa Jugoslaviaa. 1990-luvun sisällissodan aikana Jugoslavian kansan armeijan pommitti kaupunkia. Tämän jälkeen se on rakennettu uudelleen, ja vanha kaupunki on tänä päivänä  enemmän tai vähemmän entisöity, ja kaupungin historiallinen osa on lisätty UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Tutustumme tarkemmin kaupungin vaikuttavaan arkkitehtuuriin, joka on osoitus roomalaisten vaikuttavasta kaupunkisuunnittelusta. Näemme kaupunginmuurin ja sen mahtavat portit sekä noin vuonna 810 rakennetun Pyhän Donatin kirkon, joka symboloi kaupungin vaiherikasta historiaa. Varhaiskristilliseltä ajalta peräisin oleva kirkko on rakennettu hiekanvärisistä dalmatialaisista kivistä. Pyhää Donatia ei ole käytetty kirkkona sitten vuoden 1796, mutta hyvän akustiikan ansiosta siellä järjestetään usein klassisia konsertteja. Kirkon vieressä on roomalainen Colosseum (Forum), jonka keisari Augustus perusti.

Kävelemme myös Riva-rantakadulla, joka on kaupungin keskipista. Tänne kroatialainen arkkitehti Nikola Basic rakensi vuonna 2005 kivirappuiset meriurut, jotka ulottuvat aina Adrianmereen asti. Kun meren aallot osuvat kivirappuihin, ilma puristuu ylös kanavia pitkin, ja näin syntyy kauniita ääniä 35 urkupillistä. Vuonna 2006 Nikola Basic voitti teoksestaan European Prize for Urban Public Space -palkinnon.

On aika jättää Zadar ja suunnata kaupungin pohjoispuolelle, alueen suurille suolakentille, missä suolaa on tuotettu vuosisatojen ajan. Ajamme veden äärellä, missä suolapellot ulottuvat niin kauas kuin silmä kantaa. Lisäksi vierailemme pienessä suolamuseossa, mistä saamme erinomaisen kuvan elämästä suurten suolakenttien ympärillä.

Myöhään iltapäivästä palaamme takaisin Vodiceen ja loppuilta on omaa aikaa.

Päivän ajomatka on noin 160 km.

Päivä 5
Vodice – Primosten - Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki paikallisen juustonvalmistajan luokse ja Primosteniin.

Tänään voit joko nauttia hotellin mukavuuksista tai osallistua lisämaksulliselle retkelle viehättävään Primostenin satamakaupunkiin ja paikallisen juustonvalmistajan luokse (retki ei sisälly matkan hintaan.) Aloitamme päivän suuntaamalla satamakaupunki Primosteen. Matkalla pysähdymme paikallisille hyvin erityisen patsaan luona, joka sijaitsee kukkulalla 2 km kaupungin ulkopuolella. Patsas on pystytetty suojelemaan pientä kaupunkia aina merirosvoista luonnonkatastrofeihin asti. Ylös kiipeäminen ei ole vaivalloista, ja näkymä lahden yli ja kaupunkiin ovat hienot. Nautimme kauniista maisemista ja kuulemme tarinoita Primostenista, joka alun perin sijaitsi pienellä saarella. Kaupunki tuli osaksi mannerta 1800-luvulla padon rakentamisen myötä. Primostessa on mielenkiintoista arkkitehtuuria ja kauniita uimarantoja. Vanhaan kaupunkiin voit tutustua omatoimisesti ja sinulla on aikaa syödä myös lounasta (omakustanteinen).

Vodicen ympärillä valmistetaan myös erinomaista juustoa, ja tänään käymme vierailulla yhdessä pienemmistä tuottajista. Kuulemme lisää paikallisesta tuotantotavasta ja maistelemme herkullisia tuotteita.

Päivän ajomatka on noin 80 km.

Päivä 6
Vodice – Krkan kansallispuisto - Vodice. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Etnolandille ja Krkan kansallispuistoon.

Päivän lisämaksullinen retki suuntautuu yhteen Kroatian ylistetyimmistä museoista; Lokas-pariskunnan johtamaan etnografiseen museoon, Etnolandiin (retki ei sisälly matkan hintaan). Alue on rakennettu kopiona Josko Lokaksen isovanhempien kotitalosta. Kuulemme Lokasien pariskunnan elävää kuvailua Dalmatian maaseudun elämästä viime vuosisadalla. Syömme lounaan viihtyisässä ympäristössä ennen kuin jatkamme läheiseen Krkan kansallispuistoon. Puisto nimettiin kansallispuistoksi vuonna 1985 – ensisijaisesti suojelemaan alueen yli 800 eri kasvilajia, joista osa on endeemisiä. Krkan kansallispuistossa asuu myös yli 200 eri lintulajia sekä joukko sammakkoeläimiä, matelijoita ja kaloja. Polut ja kävelysillat johtavat rehevän kasvillisuuden ja virtaavien purojen yli. Krkan vesiputouksella useat pienet putoukset syöksyvät kauniiseen järveen. Korkeimmillaan putous on 242 metrin korkuinen. Luontokokemusten jälkeen lähdemme kansallispuistosta veneellä, joka vie meidät pienen Skradinin kaupungin satamaan, jossa bussimme odottaa meitä. Palaamme hotellille myöhään iltapäivällä.

Päivän ajomatka on noin 120 km.

Päivä 7
Vodice. Omaa aikaa ja läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä on varattu viimehetken ostoksille tai yksinkertaisesti rentoutumiseen hotellilla. Jos haluaa seikkailla vielä lisää, suosittelemme vierailemaan läheisessä Tribunjin satamakaupungissa. Vanhakaupunki sijaitsee saarella, keskellä satama-aluetta ja sinne pääsee kävellen vanhaa keskiaikaista kivisiltaa pitkin. Pienellä saarella on monia viihtyisiä kahviloita. Näillä kapeilla kaduilla järjestetään kaupungin vuotuinen aasikilpailu. Jos haluat patikoida, Vodicen ympäristössä on useita merkittyjä polkuja. Yksi reiteistä johtaa vaikuttavan 1300 -luvulta peräisin olevan Rakitnican linnan raunioille. Matka on kokonaisuudessaan 15 kilometriä vuoristoisessa maastossa, mutta jos kunto kestää, niin palkintona on hienot maisemat. Illalla nautimme viimeisen yhteisen illallisen yhdessä kaupungin parhaista ravintoloista.

Päivä 8
Vodice – Split – Helsinki. Kotimatka.

On aika sanoa näkemiin hotellille ja viehättävälle Vodicelle. Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Splitiä, josta lennämme Helsinkiin.

Lisämaksulliset retket:

Sinulla on mahdollisuus varata neljä erilaista lisämaksullista retkeä, joka pakettina tai erillisinä retkinä. Retkiin sisältyy sekä luontokokemuksia että rannikon kiinnostavia kaupunkeja. Lue retkistä lisää matkaohjelmasta.

Lisämaksulliset retket:
Sibenik ja Krabanj, sis. viinimaistelun, 78€/hlö
Zadar ja suolatuotanto, 78€/hlö
Vrana-järvi ja paikallinen juustola, sis. maistiaisia, 78€/hlö
Etnoland ja Krkan kansallispuisto, sis. lounas, 128€/hlö

Kaikki neljä retkeä, pakettina 338€/hlö.

Retket varataan matkan varauslomakkeella tai asiakaspalvelustamme viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. Minimiosallistujamäärä per retki on 15 osallistujaa.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Huom.

Matkan hinta on yhdelle hengelle ja yhden hengen huoneessa. (Teknisestä syystä matkan hintatiedoissa näkyy jaettu kahden hengen huone). Tällä matkalla ei ole yhden hengen huoneen lisämaksua. 

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Split – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Olympiassa yhden hengen huoneessa
 • Retket, pääsymaksut ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • Puolihoito (aamiainen ja illallinen) hotellissa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut  
Hintaan ei sisälly
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä n. 20-30€/hlö (suositus).
 • Lisämaksulliset retket
 • Lisämaksullinen huonetyyppi, Superior-huone 138€
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana  
 • Superior-huone ja merinäköala 138€

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja