Italian Riviera Liguriassa, Monaco ja Èze - Diano Marina

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan Italian Rivieralle ja kuvankauniiseen Liguriaan.

Koemme upean Italian rannikon, tutustumme oliiviöljyn valmistukseen ja maistelemme paikallista viiniä ja erikoisuuksia Ligurian Alpeilla. Genovan satamakaupungissa kävelemme kaupungin sydämessä ja maistelemme pikku herkkuja. Käymme Monacon lilliputtivaltiossa sekä Ranskan puolella Nizzassa ja Èze-Villagessa.

Majoitumme keskitason hotelli Diano Marinaan, joka sijaitsee Diano Marinan merenrantakaupungissa ja lyhyen matkan päässä kaupungin putiikeista ja ravintoloista. Hotellista on vain noin 100 m rannalle ja hotellilla on pieni uima-allas ja kattoterassi, josta on mukavat näkymät. 

Syömme aamiaisen ja päivällisen hotellin ravintolassa, joka tarjoilee hyvää italialaista ruokaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Nizza. Matka jatkuu edelleen Diano Marinaan, Italiaan.
Päivä 2
Genovan julkisivun takana.
Päivä 3
Diano Marina. Kaupunkikävely.
Päivä 4
Retki Val Nerviaan. Pigna ja Dolceacqua, viininmaistelua ja lyhyt vierailu San Remossa.
Päivä 5
Vapaapäivä: mahdollisuus nauttia Diano Marinasta.
Päivä 6
Monaco ja Èze-Village.
Päivä 7
Imperian oliiviöljymuseo. Merenrantakaupungit Alassio ja Finale Ligure.
Päivä 8
Diano Marina – Nizza ja kotimatka.

Hotelli

Hotel Diano Marina

Kolmen tähden hotelli sijaitsee Diano Marinan merenrantakaupungissa. Hotellista on vain kivenheitto rannalle ja noin 400 m kaupungin keskustaan. Rantatietä pitkin voi kävellä keskustan kauppoihin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Hotelli Diano Marina on tyypillinen italialainen rantakaupungin hotelli, joka täyttyy kesäisin iloisista lomailijoista, me kuitenkin majoitumme hotelliin koreasesongin ulkopuolella, jolloin on rauhallisempaa. Hotellia on remontoitu vuosien varrella ja se on varsin siisti keskitason hotelli. Hotellissa on kiva terassi, jolla tarjoillaan lämpiminä vuodenaikoina aamiaista. Pieni uima-allas on käytössä kesäkuukausina. (Uima-altaalla ja rannalla tulee olla mukana oma pyyhe, hotellin pyyhkeitä ei saa käyttää.)

Syömme aamiaisen ja päivällisen hotellin ravintolassa, joka tarjoilee hyvää italialaista ruokaa. Ravintolan yhteydessä on pieni baari.

Huoneet ovat siistejä ja yksinkertaisesti sisustettuja, näkymä ja huoneiden koko vaihtelee. Hotelli on kaupungin pääkadun varrella.

Huoneluokkia on useampia, mutta kaikki huoneet on sisustettu tyypilliseen välimerelliseen tyyliin ja varustettu tv:llä, ilmastoinnilla, hiustenkuivaimella ja kosmetiikkatuotteilla.

Valittavanasi on nämä huonevaihtoehdot:

Tyyppi 1: Standardihuone – Kahden hengen huone, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode kahdelle. Parveke. Sisältyy matkan hintaan.

Tyyppi 2: Yhden hengen huone – Yhden hengen huone on hieman pienempi kuin kahden hengen huone, mutta sisustus on sama kuin standard-huoneessa. Ei parveketta. Rajoitettu määrä huoneita. Lisämaksu: 280€/henkilö

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.198€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Nizza. Matka jatkuu edelleen Diano Marinaan, Italiaan.

Otamme kurssin kohti Ranskan etelärannikkoa ja laskeudumme Nizzaan. Saatuamme matkatavarat ajamme Nizzan keskustaan, jossa katselemme parin tunnin ajan vanhaakaupunkia, Vieux Nicea. Vanhassakaupungissa on monia ihastuttavia pikku putiikkeja ja kahviloita ja keskustan kukkatori on aina näkemisen arvoinen. Meren äärellä kulkee tunnettu rantakatu Promenade des Anglais, jonka rakentamista rahoittivat 1800-luvulla englantilaiset turistit. He olivat sitä mieltä, että kaunis meri ansaitsee kunnolliset raamit. Ehdit ehkä vielä vilkaista putiikkeja Rue Massénan ostoskadulla ennen kuin jatkamme matkaa.

Lentoaikataulusta riippuen Nizzan vierailu voidaan tehdä lähtöpäivänä.

Poistumme Ranskasta ja ajamme rajan yli Italiaan. Matkaamme pitkin Autostrada dei Fioria, joka vie meidät Italian Kukkaisrivieralle. Moottoritie kulkee ylhäällä, yhdellä puolella näkyy vehreää luontoa, toisella puolella sininen meri. Ajamme läpi seudun, jolla kasvaa kauneimpia Välimeren kasveja, kuten pinjamäntyjä ja palmuja. Kaukaisuudessa siintää tummanvihreitä sypressejä. Pitkät rivit oliivipuita seisoo kärsivällisesti Italian auringossa vihreitä hedelmiään kypsytellen. Yhtenä kauniina päivänä ne päätyvät kullanvihreäksi oliiviöljyksi italialaisten mammojen ruokapöytiin.

Saavumme perille pieneen Diano Marinan merenrantakaupunkiin, jossa asumme tulevan viikon. Hotellimme sijaitsee noin 100 m rannasta. Jos haluaa kaupungin keskustaan, sinne voi helposti kävellä, sillä matkaa on vain noin 400 m. Keskustassa on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita tutkittaviksi.

Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen tai kylmän iltapalan (saapumisajasta riippuen) hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 110 km – 2 h)

Päivä 2
Genovan julkisivun takana.

Nyt otamme kurssin kohti itää ja Genovan suurkaupunkia, jonka renessanssirunoilija ja humanisti Petrarca nimesi La Superbaksi viitaten siihen, kuinka ihastuttava kaupunki oli ja kuinka kauniita rakennuksia siellä oli. Kyse on Italian tärkeimpiin kuuluvasta satamakaupungista, jossa ovat käyneet niin Marco Polo kuin Kolumbuskin.

Aloitamme kaupunkiin tutustumisen katselemalla sitä hieman ylempää. Nousemme Spianata Castelletto-hissin kyytiin, joka tunnetaan myös nimellä Ascensore Castelletto. Tämä historiallinen jugendhissi yhdistää Genovan ylemmän kaupunginosan alempaan kaupunginosaan ja tarjoaa vierailijoille henkeäsalpaavat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Spianata Castelletton aukiolta, jossa kaupungin suuri linna aikoinaan sijaitsi (purettiin vuonna 1849), sinua tervehtivät henkeäsalpaavat näkymät Genovaan. Sieltä voimme ihailla värikkäitä rakennuksia, kapeita katuja, vanhaa satamaa ja Ligurianmerta horisontissa. Näkymä tarjoaa upean mahdollisuuden ottaa kuvia ja saada vaikutelman kaupungin viehätyksestä ja arkkitehtuurista.

Näkymän nauttimisen ja valokuvien ottamisen jälkeen lähdemme hissillä alas pienille kaduille ja tutkimme Genovan alakaupunkia. Hissi kuljettaa meidät alas jyrkkää rinnettä, mukava ja nopea matka, joka vie meidät vanhallekaupungille tyypillisille vilkkaille kaduille ja kapeille kujille. Kuljemme tunnelin läpi, joka melkein taianomaisesti sylkee meidät ulos keskellä elävän kaupungin pienten katujen ja kujien labyrinttiä, jota lähdemme tutkimaan.

Siirrymme ennen kovin karun kaupungin julkisivun taakse. Täällä on kapeita mutkaisia katuja, isoja palatseja ja pieniä viihtyisiä piazzoja kahviloineen ja baareineen. Teemme kävelyretken paikallisoppaan johdolla. Hän esittelee meille muutamia esimerkkejä genovalaisesta käsityötaidosta. Kaupungissa toimii valtava määrä käsityöläisiä, jotka esittelevät ylpeinä tuotteitaan. Me keskitymme pieniin syötäviin erikoisuuksiin, joista kaupunki on kuuluisa. Pieniä maistiasia matkallamme kaupungin halki; maistelemme hiukan makeaa, suolaista, katkeraa ja pehmeää.

Mukavan aamupäivän jälkeen on aika etsiä omatoimisesti mukava paikka, jossa voi nauttia virkistävän juoman ja ehkä palan focacciaa tai jotakin muuta lounasta, mikäli pienten maistiaisten jälkeen vielä hiukoo.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 240 km – 3 h 15 min)

Päivä 3
Diano Marina. Kaupunkikävely.

Diano Marina sijaitsee Rivieran Italian puoleisella osalla Imperian ja San Bartolomeo al Maren välissä. Se oli rannikon ensimmäisiä matkakohteita, kun chartermatkailu alkoi voimakkaasti kasvaa 1960-luvulla. Alueen nimi on Liguria, tarkemmin ottaen tämä osa koostuu Imperian maakunnasta, jonka pääkaupunki on samanniminen, Imperia.

Kaupungin pikkukadut, joita kauniit appelsiinipuut reunustavat, sekä pitkät hienot hiekkarannat houkuttelivat matkailijoita jo 1960-luvulla. Pienen kaupungin historia ulottuu aina rautakauteen (n. 800-luvulle eKr.) saakka. Myöhemmin, Rooman valtakunnan aikana, siitä tuli pieni satamakaupunki, ja nykyään Diano Marinassa asuu noin 6 000 asukasta, joiden tärkein elinkeino on matkailu. Muita tulonlähteitä ovat pastan sekä oliiviöljyn valmistus. Alue tunnetaan monista oliiviöljypuristamoista, jotka tuottavat laadukasta oliiviöljyä.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelylle ja tutustumme kaupunkiin.

Kaupungissa on hyviä kauppoja ja paljon ravintoloita, joihin on tilaisuus tutustua tulevina päivinä. Täällä, kuten kaikkialla Liguriassa, syödään hyvin. Ruokalistalla on luonnollisesti paljon kalaa ja äyriäisiä. Myös pesto, basilikan, oliiviöljyn, pinjansiemenien ja parmesaanin ihastuttava yhdistelmä, on keksitty Liguriassa. Täällä saat mahdollisuuden vertailla erilaisia pestoja. Useimmiten pestoa tarjotaan paikallisen linguine-pastan kanssa. Alue tunnetaan myös italialaisista kekseistä (ital. biscotti), oliiviöljystä ja sardiineja ja anjovista sisältävistä ruoista. Myös paikallista valkoviiniä Pigatoa voi suositella.

Päivällinen hotellissa.

Päivä 4
Retki Val Nerviaan. Pigna ja Dolceacqua, viininmaistelua ja lyhyt vierailu San Remossa.

Suuntaamme kohti länttä. Moottoritieltä näemme satunnaisia kasvihuoneita, jotka seisovat jyrkässä rinteessä kuin sinne pudotettuina. Täällä kasvaa vihanneksia ja joitakin monista kukista, jotka ovat antaneet seudulle nimen Kukkaisriviera. Kun katsoo sisämaan suuntaan, näkee kirkontorneja siellä täällä. Ne suorastaan vaativat huomiota: ”Täällä, katso tänne!” Niiden olemassaolo viestii hienovaraisesti, että kaiken tämän vehreyden keskellä on pieni kylä. Kylien välillä vaikuttaisi vallitsevan taistelu siitä, kenellä on laakson hienoin tai suurin kellotorni. Aloitamme ajamalla Ligurian sisäosan suurelle luontoalueelle. Pienen joen rannalla näemme eukalyptuspuita ja pieniä keittiöpuutarhoja, jotka käyttävät vuorilta valuvaa vettä kasteluun. Käymme pienessä Pignan kylässä, joka sijaitsee kansallispuiston eteläisessä osassa, Ligurian Alpeilla.

Pignan historia on pitkä. Pienen paikan olemassaolo on ollut myrskyisä, mutta 1800-luvulle saakka se oli tärkeä osa Savoijin ruhtinaskuntaa. Meillä on aikaa katsella kylää tarkemmin tai vaikka vain nauttia aamupäiväkahvit täällä kauniissa Val Nervian laaksossa. Pignasta suuntaamme eräälle paikalliselle viinitilalle. Siellä syömme kevyen lounaan ja maistelemme tilan viinejä sekä paikallisia erikoisuuksia.

Seuraavaksi laskeudumme alas laaksoon ja ajamme Dolceacquaan, joka tarkoittaa ”makeaa vettä”. Kaupunki sijaitsee Neviajoen äärellä ja siellä on tunnettu silta, joka rakennettiin keskiajalla yhdistämään kaupungin itä- ja länsipuoli. Kaupungin yläpuolella seisoo Castello dei Doria, jonka rakennutti Ventimiglian herttua vuonna 1270. Kun ylittää kapean sillan, tuntuu kuin saapuisi pieneen kapeiden katujen ja kujien labyrinttiin. Aika pysähtyy, ja voimme rauhassa nauttia pienen lasin paikallista punaviiniä Dolceacquaa, espresson tai vain käveleskellä ja nauttia ihastuttavasta kaupungista.

Palattuamme rantatielle pysähdymme lyhyesti San Remossa, joka on 1800-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde mm. Euroopan kuninkaallisten ja muiden silmäätekevien keskuudessa. Kaupunki tunnetaan kuuluisasta Milano–San Remo -pyöräilykisasta sekä San Remon musiikkifestivaaleista, Italian vastineesta Euroviisuille.

Ruotsalainen kemisti, insinööri ja dynamiitin keksijä Alfred Nobel (1833–1896) asui täällä elämänsä viimeiset viisi vuotta. Alfred Nobel muutti San Remoon Pariisista ja osti 1891 ison huvilan meren ääreltä. Huhutaan, että hän teki keksinnöillään koeammuntoja Välimerelle 30 m pitkältä laituriltaan, kunnes naapurit suuttuivat hänelle. Riita päättyi, kun Nobel osti naapurihuvilan Villa Rossin.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 125 km – 2 h 15 min)

Päivä 5
Vapaapäivä: mahdollisuus nauttia Diano Marinasta.

Tänään on aikaa rentoutua ja nauttia elämästä. Käy kaupungilla, syö herkullinen lounas veden äärellä. Asetu altaalle kirjan tai viinilasillisen seuraan. Laskeudu alas rannalle ja anna Välimeren sinisten aaltojen ja Italian ihanan auringon helliä.

Voit vaihtoehtoisesti lähteä matkanjohtajan kanssa kävelyretkelle lähellä sijaitsevaan Imperian kaupunkiin. Vanha tie, joka vei Imperiaan, on nykyään suljettu autoliikenteeltä. Rantaa seurailee näin ollen hyvä asvaltoitu kävelyreitti. Jos haluaa kävellä vanhaan Imperiaan asti, matkaa tulee 6,5 km. Imperian uuteen osaan on matkaa 4 km. Hotellilta voi vuokrata polkupyörän, jos haluaa säästää voimiaan. (Polkupyörien määrä on rajallinen.) Hotellille voi palata myös paikallisbussilla.

Päivällinen hotellissa.

Päivä 6
Monaco ja Èze-Village.

Tänään ajamme kohti länttä. Aloitamme Monacosta ja sen tunnetuimmasta kaupunginosasta Monte Carlosta. Monacon pinta-ala on vain noin 2 km2 ja se on maailman toiseksi pienin valtio. Monacon ilmasto on leuto ja miellyttävä vuoden ympäri. Monaco tunnetaan hyvin alhaisesta verotuksesta ja se voi ylpeillä glamourilla ja luksuksella. Tämä koskee myös Monte Carlon aluetta. Monte Carlossa järjestetään useita Monacon suurimpia tapahtumia, kuten Formula 1-osakilpailu, mutta myös kuuluisa sirkusfestivaali Festival International du Cirque de Monte Carlo. Lisäksi Monte Carlossa sijaitsee Monacon suurin yleisömagneetti Le Grand Casino.

Monacon ensimmäinen kasino avattiin vuonna 1878, ja pian valtion kassaan virtaavat rahat pystyivät turvaamaan pienen ruhtinaskunnan kansalaisille verovapauden – joka vallitsee Monacossa edelleen. Lähdemme kaupunkikävelylle. Koska maasto on mäkistä, muista hyvät jalkineet! Reitillä on portaita: laskeudumme kasinolta alas satamaan ja jälleen ylös Palais’n kaupunginosaan katsomaan ruhtinaan palatsia.

Vierailtuamme lilliputtivaltiossa ajamme Ranskan puolelle. Ylhäällä kallion laella, kuin kotkan pesä, sijaitsee pieni keskiaikainen kylä Èze-Village. Kylä on yksi niin kutsutuista ”villages perchés”, jotka tasapainoilevat ylhäällä kallion laella ja joista on huikeat näkymät. Kaikki ne on rakennettu strategisesti merkittäville paikoille, joista näkee hyvin ympäröivälle alueelle. Provencessa on paljon tällaisia pieniä kyliä, joista monet on osittain hylätty, muttei Èze-Village, joka on ehkä niistä kaunein. Täältä 427 metrin korkeudesta on mahtavat näkymät rannikolle ja merelle. Meillä on hieman aikaa katsella kylää ja maisemia ja ehkä istahtaa varjoisaan baariin juomaan lasillinen ikonista eteläranskalaista juomaa, pastista, joka symboloi ranskalaista elämäniloa. Kylässä on myös kuuluisa parfymeria Galimard. Siellä voi tutustua näyttelyyn, joka kertoo näiden hajuvesien valmistuksesta.

Palaamme iltapäivällä takaisin Diano Marinaan.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 175 km – 2 h 15 min)

Päivä 7
Imperian oliiviöljymuseo. Merenrantakaupungit Alassio ja Finale Ligure.
Finale Ligure

Aloitamme päivän ajamalla alueen pääkaupunkiin Imperiaan, joka sijaitsee Diano Marinasta länteen.

Italiassa on syöty oliiveja jo yli 7 000 vuotta. Yhä nykyäänkin oliivipuut ovat yksi Italian maatalouden tärkeimmistä kasveista. Ei ole tietoa, kuka keksi, että kitkeristä oliiveista voi puristaa monikäyttöistä öljyä, mutta kaupungin oliiviöljymuseossa kuulemme lisää tästä juoksevasta kullasta, jota valmistetaan myös täällä Ligurian rannikolla.

Imperiasta ajamme itään kohti kaupunkeja nimeltä Alassio, Albenga ja Finale Ligure. Tänään meillä ei ole kiire. Nautimme elämästä ja rentoudumme rannikon pienissä kaupungeissa. Voimme istahtaa juomaan cappuccinot ja maistella paikallisia biscotteja. Jos sää sallii, voi pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Matkan varrella on aikaa myös syödä lounasta.

Päivällisen syömme hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 120 km – 2 h 30 min)

Päivä 8
Diano Marina – Nizza ja kotimatka.

Päiväohjelma riippuu lentoaikataulusta. Aamupäivällä on aikaa nauttia Diano Marinasta ennen kuin sanomme hyvästit hotellille ja ajamme Nizzan lentokentälle.

Jos tulopäivänä ei ollut aikaa pistäytyä Nizzassa, se tehdään lähtöpäivänä.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 100 km – 1 h 45 min)

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
280€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Nizza – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen parvekkeellisessa huoneessa keskitason hotellissa
 • Puolihoito (aamiainen päivinä 2-8 ja illallinen 1-7)
 • Viinimaistelu ja pientä paikallista syötävää Pignan viinitilalla
 • Pieniä ruokamaistiaisia Genovassa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 8€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteista

Lue lisää Italiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia

Lue lisää Ranskasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/ranska

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Käsi sydämellä

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruuat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Matka oli onnistunut.Paljon nähtävää, luonto kaunista ja vehreää. Olin tällä matkalla n.kaksi viikkoa sitten. Matka oli kokonaisuutena onnistunut.Opas Eija oli mukava ja asiantunteva,piti hyvää huolta koko ryhmästä.Hotelli oli siisti,keskitasoinen.Henkilökunta oli ystävällistä.Ruoka oli vaatimatonta ja melko mautonta. Retket oli hyvin järjestetty,mutta kohteissa olisi saanut olla enemmän omaa aikaa,oli usein kiireen tuntua,kohteita samalle päivälle voisi hieman karsia.
Date published: 2024-06-04
Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoisia retkiä Liguriassa Olimme matkalla toukokuun 2024 lopulla. Pääkohteemme olivat Genova ja Monaco, joista saimme kattavan kuvan oppaan johdolla. Retkillä tuli tutuksi myös Ligurian kuvauksellinen rannikko ja Nizza. Välimatkat olivat lyhyehköjä ja kuljetukset sujuvia. Hyvät kengät tarpeen retkillä: ylämäkikävelyä ja portaita. Hotellimme Diano Marino oli vaatimaton ja sijaitsi pääväylän varrella. Seinät paperia ja öisin häiritsi liikenteen melu, huone oli pimeä, koska tummia verhoja ei voinut avata: näkymä oli rumalle takapihalle/rapistuneen rauniotalon seinään.. Illallinen melko heikko. Henkilökunta oli kuitenkin erittäin ystävällistä ja kohde muuten mukava.
Date published: 2024-06-01
Rated 4 out of 5 by from Italian Riviera Liguriassa Matkaohjelma oli hyvä ja Eija-opas mukava ja asiantunteva
Date published: 2024-05-29
Rated 4 out of 5 by from Retket, hotelli, opas Matkani kesto oli 8 vrk. Retket mielenkiintoisia ja hyvin toteutettuja. Opas mitä parhain Eija, joka oli asiantunteva ja mukava. Hän huolehti myös hyvin parista matkalla sairastuneesta. Hotelli: siistiä keskitasoa, huone tilava ja hyvä, henkilökunta erittäin ystävällinen. Ruoka, varsinkin keitot makoisia. Sijainti lyhyen matkan päässä keskustasta. Rakastuin Italuaan
Date published: 2024-05-28
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen kiertomatka Kokonaisuus ja kiertomatkan toteutus olivat hyvin onnistuneet. Yksi hotelli tukikohtana koko viikon on hyvä malli ja rauhoittaa matkaa. Silloin tietty hotellin merkitys korostuu. Meidän hotelli oli varsin ok sisänsä.. .Sijainti oli päätien varrella eli osalle meluisa. Ruoka on aina kompromissi. Meidän mielestä liiankin vaatimaton tällä kertaa. Mutta ainahan voi välillä syödä muuallakin,kuten me teimme.
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from Hinta-laatusuhde hyvä. 8pv.n matkalla oli erinomainen opas Eija. Hotellin henkilökunta oli palvelualtis, hauska ja pienellä tiimillä tekivät parhaansa. Italialainen gurmee jäi hotellissa toteutumatta. Toki nälkä lähti, mutta vihannekset hedelmät ja etenkin mausteet ja yrtit puuttuivat lähes kokonaan ja niitähän Italiassa on .
Date published: 2024-05-26
Rated 4 out of 5 by from Ligurian matka Kaikenkaikkiaan tyytyväinen. Hyvin järjestetyt retket, kaikki toimi.
Date published: 2024-05-26
Rated 3 out of 5 by from Kehitettävää matkan sisältöön ja majoitukseen Hotelli parhaat päivät nähnyt, huoneet eivät vastaa keskitasoa.
Date published: 2024-05-26
 • y_2024, m_7, d_23, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_74
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR66, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja