Italian Riviera Liguriassa, Monaco ja Èze - Diano Marina

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan Italian Rivieralle ja kuvankauniiseen Liguriaan.

Koemme Alfred Nobelin San Remon, tutustumme oliiviöljyn valmistukseen ja maistelemme paikallista viiniä ja erikoisuuksia Ligurian Alpeilla. Genovan satamakaupungissa kävelemme kaupungin sydämessä ja maistelemme pikku herkkuja. Käymme Monacon lilliputtivaltiossa sekä Ranskan puolella Nizzassa ja Èze-Villagessa.

Majoitumme keskitason hotelli Diano Marinaan, joka sijaitsee Diano Marinan merenrantakaupungissa ja lyhyen matkan päässä kaupungin putiikeista ja ravintoloista. Hotellista on vain noin 100 m rannalle ja hotellilla on pieni uima-allas ja kattoterassi, josta on mukavat näkymät. 

Syömme aamiaisen ja päivällisen hotellin ravintolassa, joka tarjoilee hyvää italialaista ruokaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Nizza. Matka jatkuu edelleen Diano Marinaan, Italiaan.
Päivä 2
Retki Val Nerviaan. Pigna ja Dolceacqua, viininmaistelua ja lyhyt vierailu San Remossa.
Päivä 3
Diano Marina. Kaupunkikävely.
Päivä 4
Monaco ja Èze-Village.
Päivä 5
Imperian oliiviöljymuseo. Merenrantakaupungit Alassio ja Finale Ligure.
Päivä 6
Vapaapäivä: mahdollisuus nauttia Diano Marinasta.
Päivä 7
Genovan julkisivun takana.
Päivä 8
Diano Marina – Nizza ja kotimatka.

Hotelli

Hotel Diano Marina

Kolmen tähden hotelli sijaitsee Diano Marinan merenrantakaupungissa. Hotellista on vain kivenheitto rannalle ja noin 400 m kaupungin keskustaan. Rantatietä pitkin voi kävellä keskustan kauppoihin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Hotelli Diano Marina on tyypillinen italialainen rantakaupungin hotelli, joka täyttyy kesäisin iloisista lomailijoista, me kuitenkin majoitumme hotelliin koreasesongin ulkopuolella, jolloin on rauhallisempaa. Hotellia on remontoitu vuosien varrella ja se on varsin siisti keskitason hotelli. Hotellissa on kiva terassi, jolla tarjoillaan lämpiminä vuodenaikoina aamiaista. Pieni uima-allas on käytössä kesäkuukausina.

Syömme aamiaisen ja päivällisen hotellin ravintolassa, joka tarjoilee hyvää italialaista ruokaa. Ravintolan yhteydessä on pieni baari.

Huoneet ovat siistejä ja yksinkertaisesti sisustettuja, näkymä ja huoneiden koko vaihtelee. Hotelli on kaupungin pääkadun varrella.

Huoneluokkia on useampia, mutta kaikki huoneet on sisustettu tyypilliseen välimerelliseen tyyliin ja varustettu tv:llä, ilmastoinnilla, hiustenkuivaimella ja kosmetiikkatuotteilla.

Valittavanasi on nämä huonevaihtoehdot:

Tyyppi 1: Standardihuone – Kahden hengen huone, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode kahdelle. Parveke. Sisältyy matkan hintaan.

Tyyppi 2: Yhden hengen huone – Yhden hengen huone on hieman pienempi kuin kahden hengen huone, mutta sisustus on sama kuin standard-huoneessa. Ei parveketta. Rajoitettu määrä huoneita. Lisämaksu: 285€/henkilö

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.198€
Helsinki
Täynnä
1.098€
Helsinki
Täynnä
1.098€
Helsinki
Täynnä
1.298€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
1.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Nizza. Matka jatkuu edelleen Diano Marinaan, Italiaan.

Otamme kurssin kohti Ranskan etelärannikkoa ja laskeudumme Nizzaan. Saatuamme matkatavarat ajamme Nizzan keskustaan, jossa katselemme parin tunnin ajan vanhaakaupunkia, Vieux Nicea. Vanhassakaupungissa on monia ihastuttavia pikku putiikkeja ja kahviloita ja keskustan kukkatori on aina näkemisen arvoinen. Meren äärellä kulkee tunnettu rantakatu Promenade des Anglais, jonka rakentamista rahoittivat 1800-luvulla englantilaiset turistit. He olivat sitä mieltä, että kaunis meri ansaitsee kunnolliset raamit. Ehdit ehkä vielä vilkaista putiikkeja Rue Massénan ostoskadulla ennen kuin jatkamme matkaa.

Lentoaikataulusta riippuen Nizzan vierailu voidaan tehdä lähtöpäivänä.

Poistumme Ranskasta ja ajamme rajan yli Italiaan. Matkaamme pitkin Autostrada dei Fioria, joka vie meidät Italian Kukkaisrivieralle. Moottoritie kulkee ylhäällä, yhdellä puolella näkyy vehreää luontoa, toisella puolella sininen meri. Ajamme läpi seudun, jolla kasvaa kauneimpia Välimeren kasveja, kuten pinjamäntyjä ja palmuja. Kaukaisuudessa siintää tummanvihreitä sypressejä. Pitkät rivit oliivipuita seisoo kärsivällisesti Italian auringossa vihreitä hedelmiään kypsytellen. Yhtenä kauniina päivänä ne päätyvät kullanvihreäksi oliiviöljyksi italialaisten mammojen ruokapöytiin.

Saavumme perille pieneen Diano Marinan merenrantakaupunkiin, jossa asumme tulevan viikon. Hotellimme sijaitsee noin 100 m rannasta. Jos haluaa kaupungin keskustaan, sinne voi helposti kävellä, sillä matkaa on vain noin 400 m. Keskustassa on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita tutkittaviksi.

Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 110 km – 2 h)

Päivä 2
Retki Val Nerviaan. Pigna ja Dolceacqua, viininmaistelua ja lyhyt vierailu San Remossa.

Suuntaamme kohti länttä. Moottoritieltä näemme satunnaisia kasvihuoneita, jotka seisovat jyrkässä rinteessä kuin sinne pudotettuina. Täällä kasvaa vihanneksia ja joitakin monista kukista, jotka ovat antaneet seudulle nimen Kukkaisriviera. Kun katsoo sisämaan suuntaan, näkee kirkontorneja siellä täällä. Ne suorastaan vaativat huomiota: ”Täällä, katso tänne!” Niiden olemassaolo viestii hienovaraisesti, että kaiken tämän vehreyden keskellä on pieni kylä. Kylien välillä vaikuttaisi vallitsevan taistelu siitä, kenellä on laakson hienoin tai suurin kellotorni. Aloitamme ajamalla Ligurian sisäosan suurelle luontoalueelle. Pienen joen rannalla näemme eukalyptuspuita ja pieniä keittiöpuutarhoja, jotka käyttävät vuorilta valuvaa vettä kasteluun. Käymme pienessä Pignan kylässä, joka sijaitsee kansallispuiston eteläisessä osassa, Ligurian Alpeilla.

Pignan historia on pitkä. Pienen paikan olemassaolo on ollut myrskyisä, mutta 1800-luvulle saakka se oli tärkeä osa Savoijin ruhtinaskuntaa. Meillä on aikaa katsella kylää tarkemmin tai vaikka vain nauttia aamupäiväkahvit täällä kauniissa Val Nervian laaksossa. Pignasta suuntaamme eräälle paikalliselle viinitilalle. Siellä syömme kevyen lounaan ja maistelemme tilan viinejä sekä paikallisia erikoisuuksia.

Seuraavaksi laskeudumme alas laaksoon ja ajamme Dolceacquaan, joka tarkoittaa ”makeaa vettä”. Kaupunki sijaitsee Neviajoen äärellä ja siellä on tunnettu silta, joka rakennettiin keskiajalla yhdistämään kaupungin itä- ja länsipuoli. Kaupungin yläpuolella seisoo Castello dei Doria, jonka rakennutti Ventimiglian herttua vuonna 1270. Kun ylittää kapean sillan, tuntuu kuin saapuisi pieneen kapeiden katujen ja kujien labyrinttiin. Aika pysähtyy, ja voimme rauhassa nauttia pienen lasin paikallista punaviiniä Dolceacquaa, espresson tai vain käveleskellä ja nauttia ihastuttavasta kaupungista.

Palattuamme rantatielle pysähdymme lyhyesti San Remossa, joka on 1800-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde mm. Euroopan kuninkaallisten ja muiden silmäätekevien keskuudessa. Kaupunki tunnetaan kuuluisasta Milano–San Remo -pyöräilykisasta sekä San Remon musiikkifestivaaleista, Italian vastineesta Euroviisuille.

Ruotsalainen kemisti, insinööri ja dynamiitin keksijä Alfred Nobel (1833–1896) asui täällä elämänsä viimeiset viisi vuotta. Alfred Nobel muutti San Remoon Pariisista ja osti 1891 ison huvilan meren ääreltä. Huhutaan, että hän teki keksinnöillään koeammuntoja Välimerelle 30 m pitkältä laituriltaan, kunnes naapurit suuttuivat hänelle. Riita päättyi, kun Nobel osti naapurihuvilan Villa Rossin.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 125 km – 2 h 15 min)

Päivä 3
Diano Marina. Kaupunkikävely.

Diano Marina sijaitsee Rivieran Italian puoleisella osalla Imperian ja San Bartolomeo al Maren välissä. Se oli rannikon ensimmäisiä matkakohteita, kun chartermatkailu alkoi voimakkaasti kasvaa 1960-luvulla. Alueen nimi on Liguria, tarkemmin ottaen tämä osa koostuu Imperian maakunnasta, jonka pääkaupunki on samanniminen, Imperia.

Kaupungin pikkukadut, joita kauniit appelsiinipuut reunustavat, sekä pitkät hienot hiekkarannat houkuttelivat matkailijoita jo 1960-luvulla. Pienen kaupungin historia ulottuu aina rautakauteen (n. 800-luvulle eKr.) saakka. Myöhemmin, Rooman valtakunnan aikana, siitä tuli pieni satamakaupunki, ja nykyään Diano Marinassa asuu noin 6 000 asukasta, joiden tärkein elinkeino on matkailu. Muita tulonlähteitä ovat pastan sekä oliiviöljyn valmistus. Alue tunnetaan monista oliiviöljypuristamoista, jotka tuottavat laadukasta oliiviöljyä.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelylle ja tutustumme kaupunkiin.

Kaupungissa on hyviä kauppoja ja paljon ravintoloita, joihin on tilaisuus tutustua tulevina päivinä. Täällä, kuten kaikkialla Liguriassa, syödään hyvin. Ruokalistalla on luonnollisesti paljon kalaa ja äyriäisiä. Myös pesto, basilikan, oliiviöljyn, pinjansiemenien ja parmesaanin ihastuttava yhdistelmä, on keksitty Liguriassa. Täällä saat mahdollisuuden vertailla erilaisia pestoja. Useimmiten pestoa tarjotaan paikallisen linguine-pastan kanssa. Alue tunnetaan myös italialaisista kekseistä (ital. biscotti), oliiviöljystä ja sardiineja ja anjovista sisältävistä ruoista. Myös paikallista valkoviiniä Pigatoa voi suositella.

Päivällinen hotellissa.

Päivä 4
Monaco ja Èze-Village.

Tänään ajamme kohti länttä. Aloitamme Monacosta ja sen tunnetuimmasta kaupunginosasta Monte Carlosta. Monacon pinta-ala on vain noin 2 km2 ja se on maailman toiseksi pienin valtio. Monacon ilmasto on leuto ja miellyttävä vuoden ympäri. Monaco tunnetaan hyvin alhaisesta verotuksesta ja se voi ylpeillä glamourilla ja luksuksella. Tämä koskee myös Monte Carlon aluetta. Monte Carlossa järjestetään useita Monacon suurimpia tapahtumia, kuten Formula 1-osakilpailu, mutta myös kuuluisa sirkusfestivaali Festival International du Cirque de Monte Carlo. Lisäksi Monte Carlossa sijaitsee Monacon suurin yleisömagneetti Le Grand Casino.

Monacon ensimmäinen kasino avattiin vuonna 1878, ja pian valtion kassaan virtaavat rahat pystyivät turvaamaan pienen ruhtinaskunnan kansalaisille verovapauden – joka vallitsee Monacossa edelleen. Lähdemme kaupunkikävelylle. Koska maasto on mäkistä, muista hyvät jalkineet! Reitillä on portaita: laskeudumme kasinolta alas satamaan ja jälleen ylös Palais’n kaupunginosaan katsomaan ruhtinaan palatsia.

Vierailtuamme lilliputtivaltiossa ajamme Ranskan puolelle. Ylhäällä kallion laella, kuin kotkan pesä, sijaitsee pieni keskiaikainen kylä Èze-Village. Kylä on yksi niin kutsutuista ”villages perchés”, jotka tasapainoilevat ylhäällä kallion laella ja joista on huikeat näkymät. Kaikki ne on rakennettu strategisesti merkittäville paikoille, joista näkee hyvin ympäröivälle alueelle. Provencessa on paljon tällaisia pieniä kyliä, joista monet on osittain hylätty, muttei Èze-Village, joka on ehkä niistä kaunein. Täältä 427 metrin korkeudesta on mahtavat näkymät rannikolle ja merelle. Meillä on hieman aikaa katsella kylää ja maisemia ja ehkä istahtaa varjoisaan baariin juomaan lasillinen ikonista eteläranskalaista juomaa, pastista, joka symboloi ranskalaista elämäniloa. Kylässä on myös kuuluisa parfymeria Galimard. Siellä voi tutustua näyttelyyn, joka kertoo näiden hajuvesien valmistuksesta.

Palaamme iltapäivällä takaisin Diano Marinaan.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 175 km – 2 h 15 min)

Päivä 5
Imperian oliiviöljymuseo. Merenrantakaupungit Alassio ja Finale Ligure.
Finale Ligure

Aloitamme päivän ajamalla alueen pääkaupunkiin Imperiaan, joka sijaitsee Diano Marinasta länteen.

Italiassa on syöty oliiveja jo yli 7 000 vuotta. Yhä nykyäänkin oliivipuut ovat yksi Italian maatalouden tärkeimmistä kasveista. Ei ole tietoa, kuka keksi, että kitkeristä oliiveista voi puristaa monikäyttöistä öljyä, mutta kaupungin oliiviöljymuseossa kuulemme lisää tästä juoksevasta kullasta, jota valmistetaan myös täällä Ligurian rannikolla.

Imperiasta ajamme itään kohti kaupunkeja nimeltä Alassio, Albenga ja Finale Ligure. Tänään meillä ei ole kiire. Nautimme elämästä ja rentoudumme rannikon pienissä kaupungeissa. Voimme istahtaa juomaan cappuccinot ja maistella paikallisia biscotteja. Jos sää sallii, voi pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Matkan varrella on aikaa myös syödä lounasta.

Päivällisen syömme hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 120 km – 2 h 30 min)

Päivä 6
Vapaapäivä: mahdollisuus nauttia Diano Marinasta.

Tänään on aikaa rentoutua ja nauttia elämästä. Käy kaupungilla, syö herkullinen lounas veden äärellä. Asetu altaalle kirjan tai viinilasillisen seuraan. Laskeudu alas rannalle ja anna Välimeren sinisten aaltojen ja Italian ihanan auringon helliä.

Voit vaihtoehtoisesti lähteä matkanjohtajan kanssa kävelyretkelle lähellä sijaitsevaan Imperian kaupunkiin. Vanha tie, joka vei Imperiaan, on nykyään suljettu autoliikenteeltä. Rantaa seurailee näin ollen hyvä asvaltoitu kävelyreitti. Jos haluaa kävellä vanhaan Imperiaan asti, matkaa tulee 6,5 km. Imperian uuteen osaan on matkaa 4 km. Hotellilta voi vuokrata polkupyörän, jos haluaa säästää voimiaan. (Polkupyörien määrä on rajallinen.) Hotellille voi palata myös paikallisbussilla.

Päivällinen hotellissa.

Päivä 7
Genovan julkisivun takana.

Nyt otamme kurssin kohti itää ja Genovan suurkaupunkia, jonka renessanssirunoilija ja humanisti Petrarca nimesi La Superbaksi viitaten siihen, kuinka ihastuttava kaupunki oli ja kuinka kauniita rakennuksia siellä oli. Kyse on Italian tärkeimpiin kuuluvasta satamakaupungista, jossa ovat käyneet niin Marco Polo kuin Kolumbuskin. Meren ääreltä siirrymme ennen kovin karun kaupungin julkisivun taakse. Täällä on kapeita mutkaisia katuja, isoja palatseja ja pieniä viihtyisiä piazzoja kahviloineen ja baareineen. Teemme kävelyretken paikallisoppaan johdolla. Hän esittelee meille muutamia esimerkkejä genovalaisesta käsityötaidosta. Kaupungissa toimii valtava määrä käsityöläisiä, jotka esittelevät ylpeinä tuotteitaan. Me keskitymme pieniin syötäviin erikoisuuksiin, joista kaupunki on kuuluisa. Maistelemme hiukan makeaa, suolaista, katkeraa ja pehmeää.

Mukavan aamupäivän jälkeen on aika etsiä omatoimisesti mukava paikka, jossa voi nauttia virkistävän juoman ja ehkä palan focacciaa tai jotakin muuta lounasta.

Varhain iltapäivällä ajamme bussilla Piazza Maninin asemalle. Asemalta lähtee pieni historiallinen juna, joka kuljettaa meidät hitaasti ylös vuorenrinnettä. Sieltä avautuu huikeat näkymät Genovaan ja sen ympäristöön. Nousemme junasta noin 45–60 min kuluttua, ja bussi kuljettaa meidät takaisin Diano Marinaan.

(Rautatieosuus Genovan ja Casellan välillä on poikki noin 15.6.2023 asti, jolloin radalle asennetaan uusia turvalaitteita. Ennen 15.6. saapuvilla matkoilla junamatka korvataan kaapelihisseillä, jotka helpottavat paikallisten liikkumista mäkisessä Genovassa).

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 240 km – 3 h 15 min)

Päivä 8
Diano Marina – Nizza ja kotimatka.

Päiväohjelma riippuu lentoaikataulusta. Aamupäivällä on aikaa nauttia Diano Marinasta ennen kuin sanomme hyvästit hotellille ja ajamme Nizzan lentokentälle.

Jos tulopäivänä ei ollut aikaa pistäytyä Nizzassa, se tehdään lähtöpäivänä.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 100 km – 1 h 45 min)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
285€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Nizza – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen parvekkeellisessa huoneessa keskitason hotellissa
 • Puolihoito (aamiainen päivinä 2-8 ja illallinen 1-7)
 • Viinimaistelu ja pientä paikallista syötävää Pignan viinitilalla
 • Pieniä ruokamaistiaisia Genovassa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 8€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää Italiasta

Täältä voit lukea lisää Italiasta matkakohteena.

Jos haluat tietää lisää esim. säästä, nähdä koko maan kartan tai lukea muuta Hyvä tietää-tietoa: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja