group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Toscanan kumpuilevat kukkulat, sypressikujat, viinitilat, keskiaikaiset kaupungit ja renessanssin taideaarteet ja italialaiset makunautinnot. Ihana Toscana!

Yksin -yhdessä!

Kuljemme läpi kumpuilevien maastojen, jotka vuoden eri aikoina kukoistavat joko kirkkaan keltaisina auringonkukkapeltoina, vihreinä oliivilehtoina tai rehevinä viinitarhoina.

Käymme matkalla Toscanan keskeisissä kaupungeissa: keskiaikaisessa Sienassa, etruskien Cortonassa ja neljästätoista korkeasta tornistaan tunnetussa San Gimignanossa sekä Kaunis Elämä -elokuvasta tutussa Arezzossa. Viehättävien kaupunkien kapeat kadut, aukiot ja kirkot kertovat vuosisatojen historiaa.

Vierailemme viinitilalla San Gimignanossa, enotecassa Montalcinossa. Kuulemme viininvalmistuksen eri vaiheista ja saamme maistiaisia itse tuotteesta.

Koko matkan ajan tukikohtanamme on rauhallinen Chianciano Termen kylpyläkaupunki, jonne palaamme päivän retkiltä.

Tällä matkalla ainoastaan yhden hengen huoneita, ei lisämaksua!
Lue lisää kohdasta Hyvä tietää.

 

 

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Yksin -yhdessä

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Rooma - Chianciano Terme
Päivä 2
Pienza - Montalcino - Sant' Antimon luostari
Päivä 3
Siena
Päivä 4
Viinitilavierailu ja iltapäivä San Gimignanossa
Päivä 5
Pyöräillen Toscanassa
Päivä 6
Arezzo ja Cortona
Päivä 7
Chianciano Terme - kotimatka

Hotelli

Hotel Sole&Esperia tai vastaava

Hotellimme sijaitsee vehreällä alueella, pienessä puistossa Chianciano Termen kylpyläkaupungissa. Hotelli on lähellä pääkatua ja yhtä kaupungin kylpylöistä. Solessa on yhteensä 105 huonetta ja kaikissa huoneissa on tv, ilmastointi, tallelokero, minibaari ja hiustenkuivain. Hotellissa on myös aurinkoterassi, josta avautuu hieno näköala.

Aamiainen ja illallinen syödään hotellissa, ruoka on yksinkertaista ja maukasta italialaista kotiruokaa.

Hotelli on tämä tai vastaava, vahvistamme hotellin yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Hotel Sole&Esperia
Via delle Rose, 40, 53042 Chianciano Terme SI, Italy
Puh: +39 0578 60194
Hotellin kotisivut:
http://www.hotelsolechiancianoterme.it/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)  

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.098€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Chianciano Terme
Chianciano Termen kaduilla

Lennämme Roomaan. Saavuttuamme perille lähdemme bussilla pohjoiseen kohti Toscanaa. Ajamme Lazion maakunnan läpi ja matkakohteeseemme Chianciano Termen vanhaan kylpyläkaupunkiin. Ajomatka on noin 165 km. Asumme seuraavat 6 yötä tässä klassisessa kylpyläkaupungissa ja samassa hotellissa, joten päiväretkien päätteeksi palaamme aina tuttuun tukikohtaan lepäämään.

Riippuen lähtöpäivästä ja lentoaikataulusta, nautimme joko illallisen tai pienen, kylmän iltapalan hotellissamme.

Päivä 2
Pienza - Montalcino - Sant' Antimon luostari
Pienzan aukio

Pienza on renessanssiaikaisen kaupunkisuunnittelun helmi ja kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Paavi Pius II (1405-1464) syntyi täällä ja vaikutti myöhemmin kaupungin keskustan luomiseen. Arkkitehti Bernardo Rosselino suunnitteli  ideaalin renessanssikaupungin, josta on upeat näköalat toscanalaiseen maisemaan. Tummanvihreät sypressit reunustavat aaltoilevia viinitarhoja. Pienza on tunnettu pecorino-lammasjuustosta. Täällä juustoa saa kaikissa makuvivahteissa, myös tulisella chilillä maustettuna.

Matkamme jatkuu kukkulan laella sijaitsevaan Montalcinon kylään. Kylä on tunnettu maailmankuulusta Brunello di Montalcino-punaviinistä. Voit käydä tutustumassa paikalliseen enotecaan, eli viinitupaan, jossa sinulla on halutessasi mahdollisuus ostaa lasillinen maistiaisia. Viinin nimi viittaa ruskeaan ja se on tässä voimakkaassa viinissä käytettävän kypsän Sangiovese-rypäleen oikea väri.

Sinulla on omaa aikaa pieneen kävelykierrokseen tai ruokailuun keskiaikaisessa kaupungissa.

Jatkamme Sant´Antimon luostariin, joka on yhä edelleen toiminnassa. Luostarin perusti Kaarle Suuri ja sen sijainti on erityisen kaunis; ympärillä on metsää, viinitarhoja ja oliivilehtoja.

Iltapäivällä palaamme kylpyläkaupunkiimme ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 3
Siena
Sienan kaupunki

Lähdemme bussilla Sienaan. Päivän aikana kävelemme paljon, joten omille jaloille tutut kengät ovat turvallinen valinta. Teemme ensin yhdessä opastetun kävelykierroksen ja sinulle jää iltapäivällä myös omaa aikaa tutustua kaupunkiin sekä valita itsellesi mukava lounaspaikka.

Siena on ehdottomasti yksi alueen kiinnostavimmista kaupungeista keskellä Toscanan maakuntaa, kumpuilevien viinimaisemien sydämessä. Siena sijaitsee vanhojen kauppareittien varrella, mikä on merkinnyt kaupungille aikojen kuluessa vaurautta ja kukoistusta. Sienan kuuluisin nähtävyys on kalteva, simpukan muotoinen tori ja pääaukio, Piazza del Campo. Tunnelma aukiolla on erikoislaatuinen. Aukion värit, ympäröivät vanhat rakennukset, aukion mittasuhteet ja kaltevuus saavat tuntemaan jopa lievää huimausta. Kahdesti kesässä, heinä- ja elokuussa aukiolla järjestetään legendaarinen Il Palio -laukkakilpailu, jossa 10 hurjapäistä ratsastajaa kisaavat ilman satuloita kunnianhimoisesti voitosta.

Aukion laidalla on 1200-luvulla rakennettu kaupungintalo ja lähistöllä Sienan keskiaikainen tuomikirkko. Kirkosta oli alunperin tarkoitus tehdä maailman suurin katedraali, mutta rahapula muutti suunnitelmat. Siitä ehti kuitenkin tulla erittäin näyttävä ja koristeellinen. Osa julkisivun koristelusta on Giovanni Pisanon käsialaa. Katedraalissa voi ihailla kupolin erikoista tähtitaivasta ja Michelangelon veistoksia sekä vaikuttavia frescoja. (Sisäänpääsymaksu tuomiokirkkoon ei sisälly matkan hintaan).

Palaamme Chianciano Termeen ja hotelliimme myöhään iltapäivällä. Illallisen nautimme hotellissa.

Päivä 4
Viinitilavierailu ja iltapäivä San Gimignanossa

Aamulla lähdemme kohti San Gimignanoa. Toscanalaiseen tapaan tämäkin vierailukohteemme on korkealla kukkulan laella ja on pyhiinvaellustie Via Francigenan varrella. Reitti vei Canterburysta Roomaan ja merkitsi San Gimignanolle vaurautta. Kylä oli jo keskiajalla tunnettu silkinpehmeästä Vernaccia di San Gimignano valkoviinistä, joka maistuu tänäkin päivänä.

Ennen kuin kipuamme bussilla kukkulalle, teemme pienen virkistävän kävelyretken. Puolentoista kilometrin mitaisella reitillä kävelemme vanhaa pyhiinvaeltajien käyttämää reittiä Fattoria di Fugnanon viinitilalle. Tila sijaitsee viiniviljelmien keskellä ja täältä näemme hyvin San Gimignanon tunnusmerkit: korkeat tornit. Viinitilaa emännöivät kolme energistä naista, jotka mielellään maistattavat tilansa viinejä: valkoista Vernaccia, punaisia Chianti Colli Senesia ja Sangioveseä. Syömme tilalla kevyen pikniklounaan. Voit ostaa mukaan tilan mainioita viinejä.

San Gimignano on tunnettu kauniista torneistaan, joita on jäljellä 14 kappaletta. Alunperin torneja on ollut pienen kaupungin alueella peräti 72 - merkkinä vauraudesta, valppaasta puolustuksesta ja turvasta.

San Gimignanon arkkitehtuurissa yhdistyy erinomaisen taitavasti koko Toscanan alueen rakennustaiteen hienoudet 1200- ja 1300-luvuilta. Näitä ovat mm. sienalaiset kaksoiskaarelliset ikkunat, firenzeläiset ikkunat ja pisalaiset koristekaaret. San Gimignanossa on nähtävillä paljon arvokasta taidetta, varsinkin 1300- ja 1400-luvuilta. Kaupunkiin on mukava tutustua kävellen, käydä yhdessä kirkoista tai uskaltautua kidutusmuseoon. Torilla voi maistella vaikkapa herkullista italialaista jäätelöä.

Iltapäivällä palaamme hotelliimme.

Päivä 5
Pyöräillen Toscanassa

Tänään sinulla on mahdollisuus tutustua Toscanan maisemiin pyöräillen oman halusi ja kuntosi mukaan. Voit itse valita reitin, matkan tempon ja pituuden. Matkanjohtajamme antaa vinkkejä reitin valinnassa. Pyörävuokra sisältyy matkan hintaan. Mikäli lähdet pyöräilemään, otathan matkalle mukaan oman kypärän. Reppuun on hyvä ostaa päiväksi omat eväät. Lounaspaikaksi voi valita itsellesi houkuttelevimman maiseman.

Yksi reittivaihtoehdoista on yhteensä noin 18 km:n reitti Montepulcianoon, jossa voit valita lounaspaikan vaikkapa torin reunalla olevista paikallisista ravintoloista.

Jos sää ei salli pyöräilyä, järjestämme muuta ajanvietettä. Toscanassa kiinnostavat vierailukohteet eivät lopu kesken.

Päivän päätteeksi voit rentoutua ja helliä mieltä ja kehoa kylpylässä. Kokeile vaikka Parco Aqua Santan kylpylää. Noin 40 eurolla voi rentotua aromaterapiassa, ottaa mutanaamion, trooppisen suihkun, jääkylvyn, porekylvyn tai nauttia kolmesta eri saunavaihtoehdosta.

Illallisen syömme omassa hotellissamme.

Päivä 6
Arezzo ja Cortona
San Gimignano

Tänään matkaamme Arezzoon, joka on renessanssitaiteen kehto. Täältä ovat kotoisin monet taiteilijat, kuten renessanssitaiteen uranuurtaja Piero della Francesca, jonka kuuluisa frescosarja "Todellisen ristin legenda" on nähtävissä San Francescon kirkossa. Kaupungista ovat kotoisin myös taidemaalari, arkkitehti ja kirjailija Vasari ja runoilija humanisti Petrarca. Häntä pidetään Danten ohella "renessanssin isänä". Arezzon kaunis tori on mukana Roberto Benignin romanttisessa menestyselokuvassa "Kaunis elämä."

Seuraava pysähdyspaikkamme on Frances Mayesin "Toscanan auringon alla" -kirjoista ja elokuvasta tuttu Cortona, jossa teemme lyhyen, napakan käynnin. Cortona sijaitsee Monte Egidio -vuoren rinteellä, 650 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungista on mainio näköala yli Val di Chianan laakson Lago Trasimenon järvelle saakka. Kaupunkikeskus on muurin ympäröimä. Muurissa on 7 porttia sekä Piazzale Garibaldi, joista pääsee kaupunkiin. Koska kaupunki on rakennettu vuoren rinteeseen, ovat sen kapeat kadut paikoin melko jyrkkiä.

Jatkamme matkaa ja käymme Lago Trasimenon järvellä, jossa puunilaisen sotapäällikön Hannibalin ja Roomalaisen konsulin Caius Flaminuksen joukot ottivat yhteen 217 eKr. Roomalaiset hävisivät taistelun ja 15 000 sotilasta menetti henkensä.

Palaamme myöhään iltapäivällä Chiancino Termeen ja nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 7
Chianciano Terme - kotimatka

Menemme bussilla Roomaan, josta lennämme Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus yhden hengen huoneessa keskitason hotellissa (6 yötä)
 • Aamukahvi päivinä 2-7 ja illallinen päivinä 1-6
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Viinitilavierailu ja kevyt piknik San Gimignanossa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Huomioitavaa: teknisestä syystä Matkan hinta -kohdassa olevaa tekstiä: jaetussa kahden hengen huoneessa -ei voi muuttaa. Hinta on kuitenkin majoituksesta yhden hengen huoneessa.

 

Hintaan ei sisälly
 • juomat ja muut ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkusta yksin -yhdessä!

Tarkoittaa, että saat huoneen omaan käyttöösi, etkä maksa siitä lisämaksua. Tällä matkalla kaikki muutkin majoittuvat yhden hengen huoneisiin. Voit luonnollisesti lähteä matkalle myös kaverin kanssa, tällöin molemmat majoittuvat omiin huoneisiinsa.

Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, kuten muillakin ryhmämatkoillamme.

Tietoa viinitilaretkestä

Viintilaretkemme kohde on:
Fattoria di Fugnano, San Gimignano
www.fattoriadifugnano.com

Liikkuminen

Ajomatka Rooman Fiumicinon kentältä Chianciano Termeen kestää noin 2,5 tuntia (ajomatka noin 200 km).

Sinulla on yhtenä päivänä mahdollisuus lähteä pyöräilemään. Oman kunnon ja halusi mukaan. Jos tämä liikunnallinen vaihtoehto vetoaa sinuun, ota matkalle mukaan mukavat ja pyöräilyyn sopivat vaatteet sekä oma kypärä.

Monet Toscanan vierailukohteista ovat kukkuloilla. Bussit eivät välttämättä voi ajaa perille asti, vaan autot on parkkeerattava pysäköintipaikoille kaupungin/kylän ulkopuolelle. Retkipäivien aikana tulee paljon kävelyä ja kävelyosuuksilla on jonkin verran korkeuseroja.

Sivuillamme oleviin matkaohjelmiin voi tulla pieniä muutoksia. Saat voimassa olevan matkaohjelman lippujen mukana.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään  viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Matkalla upeita kohteita Olin tällä matkalla 1.-7.4.2023 ja olin hyvin tyytyväinen sekä hotelliin että monipuoliseen retkitarjontaan. Myös opas oli erittäin hyvä. Ainoa miinus oli yllättävän kylmä sää, johon olin huonosti varustautunut, mutta en onneksi vilustunut.
Date published: 2023-05-02
Rated 5 out of 5 by from Toscana - maineensa veroinen Hotelli -siisti, ystävällinen, hyva ruoka Ohjelma - monipuolinen, mielenkiintoinen
Date published: 2023-04-17
Rated 5 out of 5 by from Ensimmäinen ryhmämatkani Näin ja koin Toscanasta kaiken sen mitä halusin ja odotin tältä matkalta
Date published: 2023-04-14
Rated 4 out of 5 by from Mahtavat, ihanat maisemat matkalla Matka oli kokonaisuudessaan sitä, mitä odotin. Hyvää oli ihanat maisemat, joita nähtiin paljon, sekä mukavat pikkukaupungit, joissa kävimme päivittäin. Kuljetukset hoituivat hyvin ja sutjakkaasti. Hotelli oli pääasiassa mukava, ystävällinen pikkuhotelli, mutta miinuksena oli, että lämmintä vettä ei tullut suihkusta joka päivä (ongelmia lämmityksessä). Ruoka oli hyvää, paitsi vihannekset olivat koko ajan samoja eikä hedelmiä ollut nimeksikään. Ekstra plussaa oli hotellin isännän musisointi kahtena iltana! Matkanjohtaja tunsi hyvin Italiaa ja osasi kertoa siitä sopivasti. Toisaalta vaikutti sille, että hän ei tuntenut kovin hyvin Toscanaa tai kohteita, joissa kävimme, eikä osannut kertoa niistä kovin tarkkaan. Muutoinkin hänen ohjeensa esim. kokoontumisista oli vähän ylimalkaisia joskus. Hänestä jäi kuitenkin positiivinen kuva. Oli ikävää, että menomatkalla seitsemän ryhmän jäsentä jäivät Frankfurtiin koneen ylibuukauksen vuoksi. Muutoinkin voisi harkita suoria lentoja Roomaan, sillä meno- ja tulopäivinä matkaan meni välilaskuineen koko päivä. Toki suora lento voi tehdä matkasta kalliimman. Lufthansan maksullinen kahvi (jauhekahvi) koneessa oli pohjanoteeraus.
Date published: 2023-04-13
Rated 4 out of 5 by from Toscanan upeat kukkulakaupungit tutuiksi - Olin matkalla pääsiäisen alusviikolla, joka oli harvinaisen kylmä. Onneksi ei satanut Kohteet olivat mielenkiintoisia ja taustatietoa niihin tuli riittävästi. Tosin jotain olisi voinut jättää väliin - toinen viininmaistelu. Ensimmäinen maistelu viinitilalla oli hieno kokemus ja itse tila oli hyvin hoidettu lähipelloista päätellen, ainoa haitta pitkä ylämäki. Onneksi alaspäin sai autokyydin, joten polviparat pääsivät vähemmällä. Olisiko pienosbussille tilalla tarvetta - vierailijoita tuntui riittävän. - Sienassa olisi voinut keskittyä Campon ja Tuomiokirkon alueeseen. - Menomatka välilaskulla katastrofi, matkakaveri jäi yöksi Frankfurtiin. Koneen istuimet tökkivät tulomatkalla, olivat niin vanhat. - Ruokailussa lappujen käyttö turhaa, kädennosto sopivan vaihtoehdon kohdalla olisi riittänyt.
Date published: 2023-04-13
Rated 4 out of 5 by from Matka vastasi odotuksia Lento oli vähän rasittava välilaskun vuoksi. Hotelli hyvä, ruoka monipuolista ja hyvää. Henkilökunta ystävällistä. Huone tilava ja valoisa. Opas hoksasi toisen päivän jälkeen, ettemme olleetkaan niin hyviä kartanlukijoita ja alkoi pitää meistä hyvää huolta. Nähtävyyksiä oli riittämiin, käynti viinitilalla mukava lisä. Säät olivat kalseat, mutta se ei estänyt kulkemista. Maisemat piirtyivät mieleen lähtemättömästi, niin upeaa! Ainoana ikävänä asiana koin illallisten istumajärjestyksen. Mihin istuit ensimmäisenä iltana, oli paikkasi koko viikon. Olisin halunnut tutustua muihinkin, varsinkin, kun kaksi vastapäätä istuvaa eivät juuri keskustelleet kanssani. Ruokailu kesti melkein 2 tuntia ja koin sen raskaaksi.
Date published: 2023-04-12
Rated 4 out of 5 by from Hyvät retkikohteet Toscanan kohteet ja kauneus tulivat hyvin esiin. Hotellin henkilökunta oli mukavaa ja avuliasta. Ruoka hotellissa oli hyvää.
Date published: 2023-04-12
Rated 4 out of 5 by from Hyvä opastus ja käyntikohteet, joihin omatoimisesti ei olisi tullut mentyä Erittäin hyvä, asiantunteva ja ystävällinen opas. Etruski-kulttuuri on jäänyt tuntemattomammaksi ja nyt se avautui aivan toisella tavalla.
Date published: 2023-04-11
 • y_2024, m_3, d_1, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_180
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR39, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja