Etelä-Italian iloja

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Mukana kiehtova Pompeiji, tyylikäs Capri, värikäs Napoli ja upea Amalfin rannikko. Tukikohtana pieni Gragnanon kaupunki Napolin lähellä.

Tukikohtamme on koko matkan ajan Napolinlahdella sijaitseva pieni Gragnanon kaupunki, joka tunnetaan pastan valmistuksen mekkana. Kaupungista on hienot näkymät yli Napolin horisontissa näkyvälle Vesuviuksen tulivuorelle. Aloitamme tutustumisen Campanian maakuntaan alueen tunnetuimmasta nähtävyydestä, Pompeijista. Syvennyttyämme historiaan suuntaamme Napolin eläväisille kaduille, joilla Vespat päristelevät ohi ja kaupungin tiivis tunnelma on helposti aistittavissa. Jatkamme Caprin saarelle, joka on viehättävä sekoitus Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, designputiikkeja ja unohtumattomia maisemia. Matkamme päätteeksi vielä Amalfin rannikon dramaattisia kallioita ja pikkukaupunkien tunnelmaa. Vierailemme lisäksi Paestumin kreikkalaisessa temppelissä.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Rooma - Gragnano
Päivä 2
Pastakaupunki Gragnano - vierailu maatilalla - lisämaksullinen retki Vesuviukselle
Päivä 3
Pompeiji ja Napoli
Päivä 4
Amalfi - Paestum
Päivä 5
Sorrento
Päivä 6
Castellammare - Capri - Axel Munthen huvila Villa San Michele
Päivä 7
Lisämaksullinen retki Herculanumin kaupunkiin tai omaa aikaa
Päivä 8
Kotimatka

Hotelli

Hotel Parco

Olemme valinneet tukikohdaksemme Gragnanon, sieltä on kätevä tehdä retkiä lähiseuduille. Gragnanon tahti on huomattavasti rauhallisempi kuin lähellä sijaitsevan vilkkaan Napolin, ja pieni kaupunki on tunnettu taitavasta ja perinteikkäästä pastanvalmistuksestaan. Perheen omistamassa hotellissa on vehreä puutarha ja sen sijainti on rauhallinen. Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustetut ja niissä on suihku, wc, laattalattia, tv ja hiustenkuivain. Tallelokerot ovat vastaanotossa. Aamiainen ja illallinen tarjoillaan hotellissa. Italiassa mannermainen aamiainen sisältää tavallisimmin leipää, hilloa, levitettä, kahvia ja teetä. Illallisella valitaan alkuruoaksi joko keitto tai pasta ja pääruoaksi liha tai kala. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa.

Hotellin yhteystiedot:
Hotel Parco
SS 366 Castellammare di Stabia - Agerola - Amalfi
80054 GRAGNANO (NA)
Puh. +39 081 8715591
Faksi +39 081 8722472

www.hotel-parco.it

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
1.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Gragnano

Saavuttuamme Roomaan ajamme bussilla hotelliimme Gragnanossa, joka sijaitsee Napolista noin 30 km kaakkoon. Nautimme illallisen hotellilla.

Ajomatka n. 265 km, 3,15 tuntia.

Päivä 2
Pastakaupunki Gragnano - vierailu maatilalla - lisämaksullinen retki Vesuviukselle

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan lähemmin Campanian alueeseen. Pientä Gragnanon kaupunkia, joka sijaitsee Vesuviuksen juurella, kutsutaan nimellä Cittá della Pasta – pastakaupunki. Se symboloi yhtä Italian vakaata ja perinteikästä toimialaa, nimittäin pastan valmistusta. Täällä on valmistettu ensiluokkaista pastaa jo useiden vuosisatojen ajan. 1800-luvulla kaupungissa toimi 140 pastanvalmistajaa. Vierailemme yhdessä pastatehtaassa. Meille kerrotaan laatupastan valmistuksesta ja pastalaaduista sekä niiden sopivuudesta erilaisten kastikkeiden kanssa. Aiemmin pääkadun yllä saattoi nähdä pastaa kuivumassa, sillä olosuhteet olivat meren ja vuorten läheisyyden ansiosta optimaaliset. Nykyään kuivatukseen käytetään uuneja. Hyvän italialaisen pastan valmistus on taitolaji!

Ajamme ylös vuorelle, joka kohoaa kaupungin takana. Täällä kasvavat monet paikallisten torien vihanneksista ja kukista. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on “agriturismo” eli pieni maatila, johon kuuluu lähiruokaa tarjoileva ravintola. Tilalla tuotetaan oliiviöljyä, kastanjoita ja vihanneksia, siellä on lisäksi hanhia ja aaseja. Maistelemme viehättävässä ravintolassa paikallista viiniä ja alueen erikoisuuksia.

Maatilavierailun jälkeen palaamme takaisin hotelliimme Gragnanoon.

Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä retkelle Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 m korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyy nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin. (Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 hlöä).

Retken hinta on 45€/hlö.

Ne asiakkaat, jotka eivät lähde retkelle, voivat viettää iltapäivän oman mieltymyksen mukaan.

Päivä 3
Pompeiji ja Napoli

Päivän alkajaisiksi matkaamme pari tuhatta vuotta ajassa taaksepäin ja vierailemme legendaarisessa Pompeijissa. Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakeni henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan. Kaupungin katuja kulkiessa tuntuu kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. Hämmästyttävää on, että jo 2 000 vuotta sitten taloissa oli juokseva vesi ja viemäröinti. Elämä pysähtyi kaupungissa kuin taikaiskusta, mutta mielikuvituksen avulla se herää jälleen eloon.

Lounas on omavalintainen ja kustanteinen. Sen jälkeen on aika siirtyä Napolin vilkkaille kaduille. Saamme kuulla monta mielenkiintoista tarinaa eläväisestä kaupungista sekä nähdä joitakin tunnetuimmista ja kauneimmista paikoista, kuten San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen palatsin. Napolilaiset ovat tunnetusti värikkäitä ja elämäniloisia, ja kaupungin tunnelma on intensiivinen ja eloisa. Teemme kävelyretken kaupungin vanhassa keskustassa ennen kuin palaamme takaisin hotellille.

Päivä 4
Amalfi - Paestum

Tänään suuntaamme Sorrentonniemen eteläosiin. Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä, ja viehättävät pikkukaupungit, kuten Positano, Amalfi ja Scala kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä. Kaikista on upeat näkymät Välimerelle. Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Suurin kaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin.

Retkipäivän päätteeksi ajamme ohi Salernon katsomaan kuuluisaa kreikkalaista temppeliä Paestumia. Kreikkalaiset asettuivat alueelle noin vuonna 600 eKr. He kutsuivat kaupunkia nimellä Poseidonia ja rakensivat upeita temppeleitä. Nimen Paestum kaupunki sai vasta roomalaisilta valloittajilta vuonna 273 eKr. Myöhemmin alue vaipui unohduksiin malariaepidemian takia. Vasta 1700-luvun puolivälissä temppelit löydettiin uudestaan.

Riippuen aikataulusta ja liikenteestä saatamme pysähtyä muissakin rannikon kaupungeissa. Sitten onkin aika palata hotelliin illalliselle.

Päivä 5
Sorrento

Tänään teemme rennon aamupäiväretken Sorrentoon. Kaupunki tunnetaan mm. laulusta Torna a Surriento (suom. Palaja Sorrentoon), jonka lauloi maailmankuulu tenori Enrico Caruso. Caruso myös asui kaupungissa jonkin aikaa. Sorrento oli suosittu lomakohde jo Rooman valtakunnan aikoina, ja siellä kävivät niin keisari Augustus kuin Marcus Aureliuskin.

Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaisi Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän.

Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Monet hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa. Pääsemme maistelemaan paikallisia erikoisuuksia: herkullista jäätelöä ja kuuluisaa Limoncello-likööriä, jota valmistetaan alueella kasvavista sitruunoista. Loppupäivä on omaa aikaa: nauti espresso viehättävässä kahvilassa, ihaile upeita maisemia tai käveleskele pikkukatuja omaan tahtiisi.

Iltapäivällä on aikaa rentoutua hotellilla vaikka virkistävän juoman äärellä.

Päivä 6
Castellammare - Capri - Axel Munthen huvila Villa San Michele

Jo aikaisin aamulla nousemme laivaan Castellammare da Stabiassa ja matkaamme yli Napolinlahden. Mereltä käsin näemme Napolin ja sen takana kohoavan Vesuviuksen. Kuuluisa Caprin saari odottaa.

Caprilla ovat vuosisatojen aikana käyneet Rooman keisarit, kuuluisat kirjailijat ja filmitähdet sekä maailman kauniit ja rikkaat.

Nousemme Marina Granden satamasta minibusseilla ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Siellä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin kuin puutarha terasseineen.

Caprin kaupungissa ehdit katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Voit istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista ja nauttia auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen! Retken aikana ehdimme hyvin ihailemaan myös värikkäitä puutarhoja sekä nauttimaan upeista näkymistä. Capriin tulee tutustua kaikessa rauhassa, joten olemme varanneet aikaa lounaalle (omakustanteinen), ostoksille tai vain kauneudesta nauttimiselle. Jos aikaa ja voimia riittää, voit tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Retki vaatii hyväkuntoiset jalat ja hyvän peruskunnon, kävely vie vähintään tunnin kumpaankin suuntaan.

 

Päivä 7
Lisämaksullinen retki Herculanumin kaupunkiin tai omaa aikaa

Tänään voit lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle Herculanumiin.

Herculanum on vähintään yhtä mielenkiintoinen paikka kuin Pompeiji. Kaupunki koki saman kohtalon kuin Pompeiji, mutta on monin tavoin paremmin säilynyt ja selkeämpi.

Herculanumissa oli äveriään väen huviloita, joista oli näkymät rannikolle. Herculanum ei ollut vilkas kauppakaupunki, kuten Pompeiji, vaan siellä rentouduttiin ja nautittiin elämästä. Tästä syystä Herculanumin kadut ovat vähemmän kuluneita ja kaupungin rakentamiseen on käytetty arvokkaampia materiaaleja, kuten marmoria.

Kaupunki on säilynyt niin hyvin kiitos paksun kerroksen pyroklastista, laavamaista materiaalia, joka kovettui ja muuttui tuffiksi. Tämä on vaikeuttanut kaivauksia, ja kaupungista onkin kaivettu esiin vasta noin neljännes. Sisäänpääsymaksu 13€/hlö maksetaan paikan päällä.

Ne asiakkaat, jotka eivät lähde retkelle, voivat viettää päivän Gragnanossa ja sen ympäristössä omien mieltymystensä mukaan. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä.

Retken hinta on 44€/hlö

Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 henkilöä.

Päivä 8
Kotimatka

Ihanien lomapäivien jälkeen on aika palata kotiin. Ajamme bussilla Rooman lentokentälle, josta lennämme Helsinkiin.

 

Säästä sisäänpääsymaksuissa - hanki Artecard

Emme ole sisällyttäneet matkan hintaan sisäänpääsyjä Pompeijiin (16€) ja Paestumiin (10€). Kätevintä on ostaa 35€ maksava Campania Artecard, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn viiteen eri paikkaan yhden viikon aikana.

Mikäli lähdet mukaan Vesuviuksen-retkelle, tällöin sisäänpääsystä (10€) ei tarvitse maksaa erikseen samoin sisäänpääsy Herculanumiin (13€) sisältyy Artecardin käyntikohteisiin. Jos lähdet molemmille retkille, eli Vesuviukselle ja Herculanumiin, maksat yhteensä 35€ sen sijaan, että maksaisit näistä neljästä käyntikohteesta 49€. (Minimiosallistajamäärä lisämaksullisille retkille on 20 hlöä.)

Lisäksi voit vierailla Napolin kauniissa kansallismuseossa ja säästää 15€ Artecardilla. Mikäli käytät kaikki korttiin sisältyvät viisi käyntikohdetta viikon aikana, maksat ainoastaan 35€. Sisäänpääsyt yhteensä ilman Artecardia: 67€.

Artecardin voit ostaa paikan päältä kohteessa matkanjohtajaltamme 35€ hintaan.

Muutokset Artecardiin sisältyviin sisäänpääsyihin mahdollisia.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
190€
Hintaan sisältyy

• Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa 
• Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Parcossa, Gragnanon kaupungissa
• Puolihoito (aamukahvi päivinä 2-8, illalliset ja kevyt lounas maatilalla päivänä 2)
• Matkaohjelma, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
• Suomalainen matkanjohtaja
• Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly

• Lisämaksu yhden hengen huoneesta (huom. huoneita on rajoitettu määrä)
• Puolipäiväretket Vesuviukselle 45€/hlö ja Herculaneumiin 44€/hlö (minimiosallistujamäärä 20 hlöä). Retket  tilataan ja maksetaan etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.
• Sisäänpääsymaksut museoihin, Pompeiji noin 16€/hlö ja Paestum noin 10€/hlö
• Sisäänpääsymaksu Herculaneum noin 13€/hlö (Mikäli ostat kohteessa 35€ arvoisen Artecard-etukortin, edellä    mainitut sisäänpääsyt sisältyvät kortin hintaan).
• juoma- ja palvelurahat yhteensä noin 10€/hlö (suositus)
• muut ateriat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen matkan aikana

Retkipäivien aikana kävelemme kohtuullisen paljon ja kävelyillä on myös korkeuseroja (Vesuviuksen retki ja Amalfin rannikko). Matka ei sovi liikuntaesteiselle. Ota matkalle mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit.

 

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Italiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Käsi sydämellä

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Sisältö hyvä, aikataulu tiukka. Viikon matka. Tiukka aikataulu. Kokopäiväretket kestivät liian kauan. Lepoaikaa vain yöllä. Sisältö mielenkiintoinen.
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Kokonaisuutena todella kiva reissu Olin toukokuun alussa Etelä-Italian iloja matkalla. Ohjelma kattava, opas avulias, osaava, säät suosivat ja Italian kuvani kirkastui paljon. Hotelli oli hyvä, ja ruoka monipuolista. Erityisesti Sorrento ja Capri saivat lomamielelle, ja retket toivat aktiviteettia oleskeluun. Tykkäsin!
Date published: 2024-05-09
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka Matka oli 8 päivää ja pitempäänkin olisi mennyt. Hieno ja vaivaton reissu.
Date published: 2024-05-09
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtävää ja monta kokemusta rikkaampi Olin matkalla 8 päivää. Ohjelmaa oli runsaasti ja opas oli osaava. Ajankohta oli hyvä, ei liikaa muita turisteja ja sääkin suosi. Hotellin sijainti oli hyvä. Hotelli oli vanhahko, huoneessa ei toiminut jäähdytys (ilmalämpöpumppu) ja hissin lähellä olevaan huoneeseen kuului hissin äänet, myös eri ovien pamahdukset ja kolahdukset häiritsivät aluksi. Kylpyhuone kaipaisi päivityksen - amme pois ja kunnon suihkutila olisi toimivampi. Välillä oli turhan tiukka aikataulu eri kohteissa, niissä olisi ollut kiva viettää enemmänkin aikaa.
Date published: 2023-10-12
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen ohjelma, mutta päivät venyivät liian pitkiksi. Kaikki meni miltei nappiin. Loistava - liian kuuma - sää. Kova tahti ja rasittavan pitkät päivät. Hotellilla ihastuttava puutarha ja sain erinomaisen kauniin huoneen. Kasvissyöjää palveltiin hyvin.
Date published: 2023-10-12
Rated 4 out of 5 by from Hieno ja monipuolinen ohjelma Matkalla nähtiin paljon ja erityisesti mieleen jäi historiallinen Pompei ja Herculaneum. Pisteenä i:n päällä 2 km:n kävelymatkan päässä hotellilta VillaSan Marco joka on Pompeijin ajan yksityinen luksushuvila. Capri ja Axel Munthen huvila upeita. Erittäin avulias ja miellyttävä opas.
Date published: 2023-05-01
Rated 4 out of 5 by from matkalla mahtava sisältö Olin tyytyväinen matkaohjelmaan. Koska hotellin läheltä ei päässyt yleisiin kulkuneuvoihin, niin vapaapäivänä oli vaikea keksiä tekemistä. Hotelli sijaitsi melko kaukana (varsinkin vanhemmille ihmisille) läheisestä kaupungista, missä olisi ollut juna-asema. Ja se läheinen kaupunki (Castellamare) olisi muutenkin ollut parempi majapaikka.
Date published: 2023-04-29
Rated 5 out of 5 by from Hyvä ohjelma Ohjelma oli hyvä ja opas vielä parempi. Hän pystyi erinomaisesti ottamaan hupmioon matkalaisten toiveet. Caprolla olisi ollut luplamaalauksia, mitkä jäivät näkemättä. Albatrossilla on esim Afrikassa hyviä matkoja. Joskus voisi ottaa huomioon myös kalliotaiteen vaikkapa niin, että ryhmälle tarjottaisiin osassa matkaa vaihtoehto. Tätä olen jankannut ja jatkan. Tietoja löytyy rockart sivuilta.
Date published: 2023-04-27
 • y_2024, m_5, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_155
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja