Carmen ja ihastuttava Wien

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe fantastinen oopperanäytös keskellä luontoa ja ihastuttava Wien.

Uutuus

Lähde oopperamatkalle ja koe Carmen Euroopan suurimmalla luonnonnäyttämöllä. Aloitamme matkan keisarillisesta Wienistä, jonka vaikuttavat palatsit ja rakennukset hurmaavat kävijän. Nautimme Bizet’n Carmen-oopperasta keskellä luontoa, St. Margarethen vanhan louhoksen toimiessa rustiikkina lavasteena. Lähdemme retkelle maaseudulle haikaroiden keskelle ja teemme veneretken laskujoettomalla järvellä Burgenlandissa, lähellä Unkarin rajaa. Juhlistamme viinisatoa perinteisellä illalla heurigerissa, nauttien paikallista ruokaa ja itävaltalaista viiniä. Innokkailla on myös aikaa käydä Schönbrunnin linnassa Wienissä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Saapuminen Wieniin.
Päivä 2
Kaupunkikierros Wienissä ja ooppera Carmen St. Margarethen kivilouhoksessa.
Päivä 3
Burgenland ja ilta heurigerissa.
Päivä 4
Omaa aikaa ja kotimatka.

Hotelli

NH Danube City Hotel

Viihtyisä hotelli sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella kävelyetäisyyden päässä metrosta. Wienin keskustaan pääsee ilman vaihtoja vain 10 minuutissa.

Huoneet ovat siistejä ja yksinkertaisesti sisustettuja. Kylpyhuoneessa on amme ja suihku. Huonevarustukseen kuuluu lisäksi tv, tallelokero, hiustenkuivain ja ilmainen internetyhteys (huoneessa).

Wagramer Strasse 21
1220 Wien, Itävalta
Puh: + 43 1 260 200
nhdanubecity@nh-hotels.com

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Wieniin.

Saavumme Itävallan upeaan keisarilliseen pääkaupunkiin, joka odottaa meitä hienoine palatseineen ja vaikuttavine rakennuksineen. Lentokentältä bussi vie meidät hotellille, jonne jätämme matkatavaramme. Sitten lähdemme katsomaan tätä hurmaavaa suurkaupunkia, jonka nähtävyydet odottavat vuoroaan tullakseen esitellyiksi kävijälle. (Liikumme metrolla ja jalkaisin).

Hotellimme sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella Tonavan toisella puolella. Lähin metroasema sijaitsee kävelyetäisyyden päässä. Pääsemme Wienin keskustaan metrolla ilman vaihtoja vain 10 minuutissa. Tällä matkalla käytämme metroa, sillä se on kätevä ja nopea tapa liikkua kaupungissa.

Jätettyämme matkatavarat hotellille lähdemme matkanjohtajan kanssa yhdessä metrolla keskustaan. Teemme epämuodollisen kävelykierroksen yhdessä ja nautimme kesäpäivästä Wienissä. Meillä on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle.

Illalla syömme yhteisen illallisen. Houkutteleeko kenties klassinen wieninleike?

Päivä 2
Kaupunkikierros Wienissä ja ooppera Carmen St. Margarethen kivilouhoksessa.

Tänään tutustumme paremmin Wienin historialliseen ja viehättävään keskustaan. Aamiaisen jälkeen ajamme metrolla keskustaan ja aloitamme kaupunkikierroksen.

Wienin keskustassa on vaikuttavia Habsburgien valtakaudelta peräisin olevia palatseja ja vehreitä puistoja. Täällä vanha ja uusi kulkevat käsi kädessä: Straussin valsseja soitetaan, jopa parikymppisten tanssiaisissa, ja entiset keisarilliset tallirakennukset on herätetty henkiin yllätyksellisenä ja eläväisenä museokorttelina.

Wienin vanhakaupunki ja sen monet hienot rakennukset sijaitsevat Ringstrassen sisäpuolella. Useat rakennuksista on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Theofil Hansen (jonka nimi muuttui aateloinnin jälkeen von Hanseniksi). Lähdemme kierrokselle vanhaankaupunkiin matkanjohtajan opastuksella.

Näemme vaikuttavan goottilaistyylisen katedraalin Stephansdomin (Pyhän Tapanin tuomiokirkon) ja kävelemme pitkin eleganttia Grabenia, joka on yksi Wienin pääkaduista. Michaelerplatzilta, josta arkeologit ovat löytäneet Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, suuntaamme edelleen kohti Hofburgin linnaa ja Heldenplatzia. Siellä näemme kahden Itävallan suuren sankarin, prinssi Eugenin ja arkkiherttua Karlin ratsastajapatsaat. Hofburgissa toimii kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu, jossa pidetään yllä vanhoja ratsastusperinteitä, jotka ovat peräisin 400 vuoden takaa.

Reittimme varrelle osuu myös vaikuttava ja maailmankuulu oopperatalo, Wiener Staatsoper, jossa voi oopperan lisäksi nauttia balettiesityksistä. Wienin oopperaa pidetään yhtenä tärkeimmistä oopperataloista, ja se on samassa liigassa kuin New Yorkin The Metropolitan ja Milanon La Scala. Sodan aikana vuonna 1945 oopperatalo sai suuria vaurioita ilmahyökkäyksessä. Seuraavien kymmenen vuoden aikana taloa korjattiin huolellisesti entiseen loistoonsa. Ooppera avattiin uudelleen vuonna 1955 ja siitä lähtien siellä on esitetty kaikki merkittävät oopperat. Esityksiä onkin lähes joka päivä.

Toinen merkittävä rakennus on parlamenttitalo, joka erottuu 45 kreikkalaisella pylväällään ja jota pidetään yhtenä Ringstrassen tärkeimmistä rakennuksista.
 
Iltapäivällä halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa Schönbrunnin linnaan, joka toimi Habsburgien ja erityisesti keisarinna Elisabetin – joka tunnetaan paremmin nimellä Sisi – kesäpalatsina. Linna kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Linnassa on 1441 huonetta ja se on yksi Itävallan tärkeimmistä arkkitehtonisista, kulttuurisista ja historiallisista kohteista. Linnan historia ulottuu yli 300 vuoden päähän ja linna kertookin eri hallitsijoiden mausta ja kiinnostuksen kohteista. (Sisäänpääsy ei sisälly matkan hintaan, hinta alk. 22 €.)

Illalla meitä odottaa upea oopperaesitys avoimen taivaan alla St. Margarethen louhoksessa, joka sijaitsee Burgenlandissa lähellä Unkarin rajaa, n. tunnin ajomatkan päässä Wienistä. Näemme Georges Bizet’n oopperan Carmen, joka kertoo kauniista, viettelevästä romanista nimeltä Carmen, joka sarjahurmaa miehiä. Ooppera on lyhyesti sanottuna upea, mutta myös julma tarina naisesta, joka laittaa oman vapautensa kaiken muun edelle. Ne monet miehet, jotka rakastuvat häneen, joutuvat maksamaan, kunnes lopulta se onkin Carmen, joka joutuu maksamaan kalleimman hinnan. Ooppera on tarina intohimosta, rakkaudesta, pakkomielteestä, viettelyksestä ja mustasukkaisuudesta.

Syömme varhaisen päivällisen hotellissa ennen kuin lähdemme Wienistä kohti St. Margarethen louhosta. Kivilouhos on Euroopan suurin oopperakäytössä oleva luonnonnäyttämö. Kauniit kiviseinät, luonnon tuoksu ja alueen ainutlaatuinen kasvillisuus ja eläimistö tekevät elämyksestä vielä vaikuttavamman. Louhokseen mahtuu 4 700 katsoja, ja taustana toimiva kiviseinä tuottaa upean akustiikan. Kun asettuu aloilleen, ja aurinko katoaa hitaasti horisontin taakse samalla, kun luonnon äänet kilpailevat orkesterin kanssa, ymmärtää hyvin, miksi monet palaavat yhä uudelleen nauttimaan oopperasta tässä erikoisessa paikassa.

Oopperaesitys alkaa klo 20.30 ja kestää n. 2 h ja 45 min (sisältäen väliajan). Bizet’n Carmen on moderni versio ja se esitetään luonnollisesti ranskaksi, mutta apuna ovat saksankieliset tekstitykset.

Oopperaesityksen jälkeen palaamme bussilla takaisin hotellille.

Päivä 3
Burgenland ja ilta heurigerissa.

Tänään nukumme pitkään ja myöhään iltapäivällä suuntaamme Wienin eteläpuolelle Burgenlandiin.

Meidän ei tarvitse ajaa kovin pitkälle Wienin ulkopuolelle, kun edessämme avautuu idyllinen aromaisema Neusiedlerjärven ympärillä. Neusiedler on Keski-Euroopan ainoa laskujoeton järvi. Teemme järvellä pienen veneretken. Kauniilla vesistöalueella pesii iso joukko lintulajeja. Suhteellisen matala vesi lämpenee kesällä nopeasti ja houkuttelee vesilintujen lisäksi ihmisiä.

Olemme nyt lähellä Unkarin rajaa. Käytyämme säveltäjä Haydenin kotikaupungissa Eisenstadtissa, jossa sijaitsee iso Esterhazyn palatsi, meillä on aikaa katsella omatoimisesti pientä Rustin kylää, jota kutsutaan myös haikarakyläksi, sillä täällä näkee usein monia haikaroita. Lisäksi kylä tunnetaan viininvalmistuksesta. Ehkä ehdit nauttia pienen lasillisen paikallista punaviiniä Blaufränkischiä tai valkoista Neuburgeria.

Illalla ohjelmassa on ilta heurigerissa, jossa tarjoillaan hyvää paikallista ruokaa ja itävaltalaista viiniä. Ilta heurigerissa on perinteinen tapa juhlia vuoden viinisatoa. Paikallisten viinien kanssa tarjoillaan yleensä leipää ja juustoa sekä ns. heurigenplatte, joka sisältää monenlaista pientä syötävää. Emme unohda myöskään aterian makeaa lopetusta!

Päivä 4
Omaa aikaa ja kotimatka.

Riippuu lentoaikataulusta, kuinka paljon aikaa meillä on nauttia Wienistä vielä ennen kuin bussi vie meidät hotellilta lentokentälle.

Istumapaikkaluokan korotus oopperaan

Matkan hintaan sisältyy lippu kategoriasta 4. Voit myös ostaa paikan kategoriasta 2. Lisämaksun näet kohdassa Hintatiedot.

Suosittelemme valitsemaan sopivan lippukategorian heti matkaa varattaessa. Jos kuitenkin päätät vaihtaa istumapaikan myöhemmin, tulee se tehdä viimeistään matkan loppumaksun yhteydessä, yleensä 75 päivää ennen matkaa. Mikäli matka varataan lähempänä lähtöpäivää, lipunvaihto tulee tehdä viimeistään 30 päivää ennen lähtöä. (Emme voi taata saatavuutta.)

Hintatiedot

Istumapaikkaluokan korotus oopperassa

 60€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Wien – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa
 • Istumapaikkalippu oopperaan, kategoria 4
 • Aamiaiset päivinä 2-4
 • Illallinen päivinä 1-3
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomenkielinen paikallisopas
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Istumapaikkaluokan korotus oopperassa, kategoria 2
 • Sisäänpääsy Schönbrunnin linnaan
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 7€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20  henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matka lentokentältä

Ajoaika Wienin lentokentältä keskustaan ja hotelliin on noin 1/2 tuntia.

Matkatavarat

Voit ottaa mukaan yhden kirjattavan (koneen ruumaan menevän) matkatavaran, jonka max. paino on 20 kg sekä yhden käsimatkatavaran, max 8 kg. Käsimatkatavaran max. mitat 55 cm x 40 cm x 23 cm (pituusxleveysxkorkeus) 

Pakkaa mukaan

Aamuin ja illoin voi olla viileämpää ja sadekuurot ovat mahdollisia. Iltaisin esim. ravintoloissa itävaltalaiset eivät pukeudu erityisen muodollisesti, mutta siisti pukeutuminen on sopivaa. Juhlapäivinä ja isommissa tilaisuuksissa, myös konserteissa, pukeutuminen on juhlavampaa. Naisilla esim. leninki/pitkät housut ja blazer. Miehillä esim. kauluspaita, pitkät housut ja puvuntakki


 
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Oopperamatka Wieniin 29.7–1.8.2023 Neljän päivän matka js paljon nähty: Carmenooppera,
Date published: 2023-08-05
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen oopperamatka Wieniin Olin matkalla heinä-elokuun vaihteessa, la-ti, jolloin päiviin riitti niin hellettä kuin ukkoskuurojakin. Matkan päätarkoituksena minulle oli nähdä Carmen, erikoisessa ympäristössä, St. Margarethen louhoksessa. Esitys oli hieno ja hyvä, joskin sovitus oli kovin erikoinen - yllättävä. Tykkäsin, ensi-ihmettelyn jälkeen! Laulajat hyviä! Tutustuimme myös Wienin ydinkeskustaan kävellen, sunnuntaina hyvän suomalaisen paikallisoppaan seurassa. Hän tiesi paikat ja tunsi hyvin historian. Maanantain ohjelmassa oli retki Burgenlandiin ja sen yhteydessä veneretki Neusiedler järvellä. Päivän retkeen kuului pysähdyksiä muutamassa pienessä kaupungissa ja lopuksi illallinen viinialueella. - Minusta päivässä oli liikaa ohjelmaa ja aikataulu aivan liian tiivis, joten kaikki jäi hieman "puolitiehen". Itse Burgenlandin alue oli kyllä mielenkiintoinen ja oli kiva nähdä maaseutuakin. Hotelli oli hyvä ja helpon metromatkan päässä Wienin keskustasta.
Date published: 2023-08-05
Rated 4 out of 5 by from Antoisa matka Matka-aika 29.7.-1.8.2023. Matkanjohtaja teki parhaansa, mutta tuntui ettei hän ollut saanut riittävää informaatiota aikatauluista ym. matkatoimistolta. Hotelli oli tähtiensä veroinen. Huone hyvä, aamiainen erinomainen, siisti ja ystävällinen palvelu. Ainoa miinus oli sijainti. Metromatka oli kyllä sujuva, mutta kävely metrolta hotelliin liian pitkä.
Date published: 2023-08-04
Rated 3 out of 5 by from Mielenkiintoista Hotelli oli varustukseltaan loistava, sijainti tosin vähän syrjässä. Plussaa oli myös se, että huoneet saatiin heti tultaessa, ja huone oli suuri ja valoisa. Toinen suuri plussa matkalla oli se, että toiveeni kasvisaterioista toimi loistavasti, kiitokset siitä! Miinusksen puolelle meni se, ettei aikatauluja saanut paperiprintteinä, varsinkin kun niissä tapahtui matkan varrella muutoksia. Suuri miinus oli se, että osa ryhmäläisistä "hylättiin" ratikkaan ilman oppaan mukanaoloa! Seurauksena se, että ajelimme reitin kaksikertaa, ja aikaa kului noin 1,5 h eikä pimeässä illassa nähdyt muuta kuin mainosvaloja. Muuten opas oli energinen ja auttava, valmis selvittämään asioita!
Date published: 2023-08-04
Rated 4 out of 5 by from Wienissä hienoja nähtävyyksiä Wienin kauniit nähtävyydet tekivät suuren vaikutuksen. Carmen-oopperan esityspaikka entisessä kalkkikivilouhoksessa oli erityislaatuinen. Ilta viinituvassa viiniköynnöksineen ja musikantteineen oli hieno.
Date published: 2023-08-04
Rated 4 out of 5 by from Mukavat 4 päivää Wienissä. 4 päivän matka kulttuuririkkaaseen kaupunkiin. Paljon nähtävää sopivassa ajassa. Oopperan miljöö aivan mahtava ja jos ooppera ei ole matkan päätarkoitus niin mukava bonus kaupunkiin tutustumisen ohella.
Date published: 2023-08-02
 • y_2024, m_6, d_13, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_ATROP01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja