Namibia –aavikon hehkua ja eläinloistoa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiehtova matka erilaisessa maassa, jossa ainutlaatuiset aavikkomaisemat ja upea eläinmaailma odottavat vierailijaa.

Namibia ei muistuta mitään muuta Afrikan maata. Mahtavat hiekkadyynit Namib-Naukluftin ja Sossuvleisin aavikkomaisemissa ovat jo yksistään matkan arvoiset!

Matkan aikana vierailemme idyllisessä Swakopmundin rannikkokaupungissa, jota ympäröi kolmelta sivulta Namibin aavikko ja yhdellä sivulla tyrskyää viileä Atlantti. Kohtaamme myös mielenkiintoisen himba-kansan edustajia.

Etoshan kansallispuistossa näemme Afrikan klassisia isoja villieläimiä savannimaisemissa, joita hallitsevat valtavat valkoiset suolatasangot. Saksan vaikutus näkyy yhä, ja Namibia onkin afrikkalaisen ja eurooppalaisen kulttuurin värikylläistä kudelmaa.

Matkan aikana käytämme nelivetobusseja, jotka on suunniteltu afrikkalaisessa luonnossa liikkumiseen. Ajamme kovalla maaperällä ja useinkaan ei ole ennakoitavissa, missä kunnossa tiet kulloinkin ovat, ja osa ajomatkoista on väistämättä pitkiä. Pääsemme kuitenkin liikkumaan sellaisessakin maastossa, johon emme tavallisella bussilla pääsisi. Safaribussit ovat tilavia, mutta istumamukavuus ei ole huippuluokkaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Namibian dollari

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Windhoek, Namibia
Päivä 2
Saapuminen Windhoekiin - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen
Päivä 3
Windhoek - Namib-Naukluftin kansallispuisto
Päivä 4
Namib-Naukluftin kansallispuisto - Sossusvlei, hiekkadyynit, Deadvlei ja Sesriem-rotko
Päivä 5
Namib-Naukluftin kansallispuisto - Swakopmund
Päivä 6
Swakopmund - veneretki Walvis Bayssä ja omaa aikaa
Päivä 7
Swakopmund - omaa aikaa
Päivä 8
Swakopmund - Damaraland
Päivä 9
Kamanjab - vierailu himba-kansan luona - Etoshan kansallispuisto
Päivä 10
Etoshan kansallispuisto
Päivä 11
Etoshan kansallispuisto - Otijwarongo
Päivä 12
Otijwarongo - Windhoek - lento Helsinkiin
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Safari Court Hotel

 • Ulkouima-allas
 • Spa & wellness
 • Kuntosali   
 • Ravintola
 • Baari
 • Matkamuistomyymälä
 • Pankkiautomaatti
 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Maksuton WiFi

Safari Court Hotel sijaitsee Windhoekissa, noin 45 km lentokentältä. 

Tilavissa huoneissa on wc, kylpy tai suihku, ilmastointi, TV, minibaari, vedenkeitin, kahvia ja teetä sekä tallelokero.

Hotellin kotisivut:

http://safaricourthotel.com-namibia.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Desert Quiver Camp

Desert Quiver Campin sijainti on uniikki, aavikon laidalla ja ainoastaan noin 5 km päässä Sossusvleistä.

Hotellissa on ulkouima-allas, kaksi grillauspaikkaa ja baari. Ravintola sijaitsee Sossusvlei Lodgessa.

Kaikissa huoneissa on wc, kylpy tai suihku, ilmastointi tallelokero ja terassi

Hotellin kotisivut:

http://www.desertquivercamp.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotel Zum Kaiser

 • Ravintola
 • Rooftop Terrace – baari, josta on mukavat näkymät Atlantille
 • Vastaanotto
 • Spa & Wellness
 • Maksuton WiFi

Hotel Zum Kaiserin sijaitsee hyvällä paikalla Swakopmundissa, kävelyetäisyydellä sekä rannasta että keskustasta. Lähellä on tunnettu ravintola Tug and Jetty, meriakvaario, tori ja putiikkeja.

Hotellissa on 25 huonetta ja kaikissa standardihuoneissa on wc, kylpy tai suihku, tallelokero, TV, ilmastointi, vedenkeitin, kahvia ja teetä, puhelin.

http://www.hotelzumkaiser.com/

Etosha Village

Etosha Village Lodge sijaitsee yksityisellä alueella Etoshan kansallispuiston lähellä, kauniin mopanepuumetsän vieressä.

Etosha Village Lodgessa on ravintola, baari, ulkouima-allas ja matkamuistomyymälä.

Kaikissa 45 huoneessa on wc, kylpy tai suihku, ilmastointi, vedenkeitin, kahvia ja teetä sekä tallelokero, terassi

Lodgen kotisivut:

ttp://www.etosha-village.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Village Boutique Hotel

Village Boutique Hotel sijaitsee Otjiwarongon pääkadun varrella ja on sijainniltaan hyvä yöpymispaikka matkalla Etoshasta Windhoekiin.

Hotellissa on ulkouima-allas, ravintola ja baari.

Kaikissa huoneissa on wc, kylpy tai suihku, ilmastointi, TV, vedenkeitin, kahvia ja teetä, maksuton WiFi.

Hotellin kotisivut:

http://www.villageboutiquehotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällötä tai ylläpidosta).

Damara Mopani Lodge

Damara Mopane Lodge on rakennettu puoliympyrän muotoon ja huoneet sijaitsevat erillisissä bungaloweissa, joissa on oma pieni piha. Alueen keskellä on uima-allas ja päärakennuksessa ravintola ja baari.

Kaikissa 55:ssä bungalowissa on wc, suihku tai kylpy, ilmastointi, tallelokero, vedenkeitin, kahvia ja teetä sekä terassi.

Lodgen kotisivut:

ttps://store.gondwana-collection.com/accommodation/damara-mopane-lodge 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Käytämme erikoisvalmisteisia safaribusseja

Matkan aikana käytämme nelivetobusseja, jotka on suunniteltu afrikkalaisessa luonnossa liikkumiseen. Useinkaan ei ole ennakoitavissa, missä kunnossa tiet kulloinkin ovat ja osa ajomatkoista on pitkiä. Pääsemme kuitenkin liikkumaan sellaisessakin maastossa, johon emme tavallisella bussilla pääsisi. Safaribussit ovat tilavia, mutta istumamukavuus ei ole huippuluokkaa. Tämäkin on osa seikkailua Namibiassa!

Huom. matkan aikana tehtävällä safariajelulla Etoshassa (päivä 10) käytämme maastoautoja/jeeppejä, joihin mahtuu 10 matkustajaa (sisältyy hintaan).

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Windhoek, Namibia

Lennämme Helsingistä Windhoekiin, Namibiaan.

Päivä 2
Saapuminen Windhoekiin - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen

Saavuttuamme Windhoekiin ajamme hotellille rentoutuaksemme pitkän matkan jälkeen. Myöhemmin katsastamme kävellen hieman keskustan aluetta.

Tapaamme illalla tervetuloillallisen merkeissä.

Päivä 3
Windhoek - Namib-Naukluftin kansallispuisto

Ajamme lounaaseen ja läpi maisemien, joita leimaavat korkeat, punaiset, esihistorialliset dyynit. Täällä elää monia villieläimiä. Leirimme sijaitsee Namibin autiomaan reunalla.

Teemme pienen iltavaelluksen aavikolla auringon laskiessa. Illallinen leirissä.

Päivä 4
Namib-Naukluftin kansallispuisto - Sossusvlei, hiekkadyynit, Deadvlei ja Sesriem-rotko

Vietämme koko päivän upean kauniissa Namib-Naukluftin kansallispuistossa, joka on Afrikan kolmanneksi suurin. Kansallispuistoon kuuluu Naukluft-vuoret sekä osa Namibin autiomaasta, jota pidetään maailman vanhimpana. Vaikka autiomaa on karu ja kuiva, siellä asuu iso joukko eläimiä, mm. gekkoja, hyeenoja, sakaaleja, strutseja, hyppyantilooppeja ja keihäsantilooppeja. Kasvi- ja eläinmaailma pysyy elossa aavikolla satunnaisten sadekuurojen ja Atlantilta nousevan sumun ansiosta. Voimakas tuuli muodostaa myös jättimäisiä hiekkadyynejä, jotka voivat olla jopa 340-metrisiä. Dyynin väri kertoo sen iästä: hiekan sisältämä rauta ruostuu ajan kanssa.

Ajamme Sossuvleihin, jossa okranväriset hiekkadyynit ympäröivät kuivuneita vesialtaita, suolasaostumia ja pystyyn kuolleita puita. Seuraava kohteemme on aavemainen Deadvlei. Yli tuhat vuotta sitten Tsauchab-joki tulvi rankkasateiden jälkeen ja alueelle muodostui pieniä lampia ja akaasiapuut alkoivat kasvaa täällä. Parin sadan vuoden kuluttua ilmasto muuttui rajusti ja alue kärsi kuivuudesta ja ilman vettä puut eivät selvinneet. Kuivuus oli niin ankara, että puut kuivuivat pystyyn ja vahva aavikon aurinko paahtoi puut mustiksi. Vielä 900 vuoden kuluttuakin puun rungot ovat yhä pystyssä.

Seuraava kohteemme on Dune 45, yksi Namibian kuvatuimpia hiekkadyynejä. 170 metrin korkeudesta on hyvä ihailla ympäröiviä maisemia, mikäli jaksat kiivetä dyynin päälle.

Tyhjennettyämme hiekat kengistä jatkamme matkaa kohti Sesriem-rotkoa. Teemme lyhyen kävelyretken alas rotkoon, joka on syntynyt, kun Tsauchabjoki on kaivertanut reittinsä läpi kallioiden. Rotko on noin kilometrin mittainen, jopa 30 m syvä ja paikka paikoin vain 2 m leveä. Nimi Sesriem on afrikaansia ja merkitsee kuutta vyötä, sillä uudisasukkaiden täytyi kiinnittää yhteen kuusi vyötä, jotta he saivat nostettua vettä rotkosta.

Illallinen leirissä.

 

 

Päivä 5
Namib-Naukluftin kansallispuisto - Swakopmund

On aika ottaa suunta kohti Namibian kolmanneksi suurinta kaupunkia, Swakopmundia, joka sijaitsee rannikolla. Swakopmund toimii tukikohtanamme seuraavat päivät. Matkan varrella pysähdymme ylittäessämme Kauriin kääntöpiirin 23. leveyspiirillä päiväntasaajan eteläpuolella. Noin 30 km ennen Swakopmundia ohitamme Walvis Bayn laguunin, jossa voi hyvällä onnella nähdä mm. pelikaaneja ja flamingoja.

Swakopmund perustettiin 1892, kun alue oli Saksan siirtomaa. Kaupungin arkkitehtuurissa näkyy vahva saksalaisvaikute, erityisesti vanhassa keskustassa on monia baijerilaistyylisiä rakennuksia. Kaupunkia ympäröi kolmelta sivulta Namibin aavikko ja yhdellä sivulla tyrskyää viileä Atlantti. Swakopmundissa sataa harvoin, mutta kiitos kylmän Benguelan merivirran, alue saa kosteutta mereltä nousevasta sumusta, jonka tuuli puhaltaa jopa 140 km:n tuntivauhdilla yli kaupungin. Eläimet ja kasvit ovat sopeutuneet erikoiseen ilmiöön, jossa sumu on ensisijainen kosteuden lähde.

Majoituttuamme hotelliin loppupäivä on omaa aikaa tässä idyllisessä rannikkokaupungissa.

Päivä 6
Swakopmund - veneretki Walvis Bayssä ja omaa aikaa

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme Walvis Bayn satamakaupunkiin, joka sijaitsee samannimisessä lahdessa. Walvis Bay on Namibian ainoa syväsatama. Teemme mukavan veneretken lahdella. Näemme pelikaaneja, harmaalokkeja ja merimetsoja. Pääsemme ehkä näkemään, kuinka tarkasti ja ylväästi merilinnut nappaavat kalan nokkaansa – joko suoraan merestä tai turistin käsistä. Jos meillä on onnea, saamme seuraksemme retkelle hylkeitä ja delfiinejä – tätä emme kuitenkaan voi taata. Lahdella toimii monia osteriviljelyksiä, ja ohitamme Pelican Point -särkän, jolla elää iso kapinhyljeyhdyskunta. Ennen kuin saavumme Walvis Bayn teollisuussatamaan, kapteeni avaa pari pulloa kuohuviiniä, jota nautimme tuoreiden ostereiden kyytipoikana.

Mikäli haluat ottaa rauhallisemmin, voit viettää päivän shoppaillen ja hankkia itsellesi muistoksi paikallisia käsitöitä. Voit käydä myös jossakin monista museoista, esim. Swakopmund Museumissa, joka kertoo kaupungin historiasta. Ehkä kiinnostavampaa on vierailu Kristall Galeriessa, joka esittelee jalokiviä, puolijalokiviä ja kristalleja. Esillä on mm. maailman suurin kvartsikristalli, joka painaa yli 14 tonnia ja jonka iäksi arvioidaan 530 miljoonaa vuotta. Hyvä vaihtoehto on myös kävelykierros kaupungilla ihaillen rakennuksia, jotka edustavat klassista saksalaista arkkitehtuuria. Esimerkkinä mainittakoon upea vanha vankilarakennus Alte Gefängnis, jota voisi erehtyä luulemaan rautatieasemaksi tai kylpyläksi.

Päivä 7
Swakopmund - omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille. Käy vaikka rannalla, tosin varaudu siihen, että Atlantin vesi on kylmää!

Voit myös ostaa retken hotellilta: tarjolla on mm. delfiinien katselua ja kaupunkikierros. Matkanjohtaja auttaa mielellään järjestelyissä ja jakaa vinkkejä muista mahdollisuuksista.

Swakopmund tunnetaan mm. extreme-urheilusta. Mikäli pieni seikkailu houkuttelee, miten olisi kelkkailu tai surffaus hiekkadyyneillä kaupungin ulkopuolella?

Päivä 8
Swakopmund - Damaraland

Jätämme hetkeksi hyvästit rannikolle ja ajamme sisämaahan kohti Damaralandin kaunista ja koskematonta aluetta. Täällä on avoimia tasankoja ja syviä rotkoja. Alue on koti lukuisille elefanteille, kirahveille ja strutseille. Hyvällä onnella näkee myös uhanalaisia pensassarvikuonoja. Kanta kehittyy nykyisin hyvään suuntaan, mutta laji on edelleen uhanalainen. Syömme yhteisen illallisen.

 

Päivä 9
Kamanjab - vierailu himba-kansan luona - Etoshan kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Kamanjabin kylää. Matkan varrella pysähdymme pienessä heimokylässä, jossa asuu himba-kansaa. Himbat ovat puolipaimentolaisia, jotka pitävät lampaita ja vuohia ja jotka tunnistaa yleensä helposti. Erityisesti naisten tapa koristella itsensä on omalaatuinen: naiset voitelevat itsensä päivittäin punertavalla rasvan, tuhkan ja okran seoksella sekä suojellakseen ihoaan auringolta että noudattaakseen himbojen kauneusihanteita. Myös hiukset voidellaan ja ne roikkuvat paksuina punaisina pötkylöinä. Punertavan voiteen lisäksi naiset kantavat yllään ainoastaan vuohennahkaisia hameita ja värikkäitä koruja, jotka ilmaisevat naisen paikan heimon hierarkiassa.

Naiset huolehtivat tyypillisesti lapsista, eläimistä ja muista töistä, kun taas miesten hommia ovat pienen kylän poliittiset tehtävät. Himbat esittelevät meille perinteistä elämäntapaansa, ja saamme kuulla heidän uskomusjärjestelmästään, rituaaleistaan ja suhteestaan luontoon.

Jatkamme matkaa maailmankuuluun Etoshan kansallispuistoon, jonka keskellä on valtava suolapannu – kangastukset ja lämpöväreily kuuluvat asiaan. Jättikokoisen suolapannun reunoilla on lähteitä, jotka synnyttävät vesikuoppia. Niiden ympärille kokoontuu joukoittain eläimiä.

Suolapannu kuivui joitakin tuhansia vuosia sitten, mutta sadeaikaan osa valkoisesta suolapannusta jää tulvan alle. Paikalle saapuu tuolloin isoja parvia flamingoja ja pelikaaneja. Täällä voi nähdä myös leijonia, norsuja, leopardeja, sarvikuonoja ja kirahveja.

Yövymme leirissä, joka sijaitsee kansallispuiston alueella. Naapureinamme ovat upea luonto ja villit eläimet. Syömme illallisen leirissä.

 

Päivä 10
Etoshan kansallispuisto

Aloitamme aamun jännittävällä safarilla kauniissa kansallispuistossa, 4x4 jeepeillä. Aamusafari kestää n. 3 tuntia. Puiston pinta-ala on noin 20 000 km2. Puistossa elää yli 340 lintulajia, 110 matelijalajia, 16 sammakkoeläinlajia ja yksi kalalaji sekä 114 nisäkäslajia, kuten norsu, leijona, sarvikuono, seepra, sakaali, gepardi ja mustanaamaimpala. Safarin jälkeen palaamme leiriin ja sinulla on aikaa rentoutua ennen iltapäivän toista safaria. Illallinen leirissä.

Päivä 11
Etoshan kansallispuisto - Otijwarongo

Jatkamme matkaa kohti etelää ja Otijwarongoa, joka sijaitsee Etoshan ja Windhoekin välissä. Syömme yhdessä illallisen.

 

Päivä 12
Otijwarongo - Windhoek - lento Helsinkiin

Lähdemme kohti etelää ja pääkaupunkia Windhoekia, josta kotimatka alkaa.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Windhoek – Helsinki (2 välilaskua ja koneenvaihtoa menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa 
 • Aamiaiset päivinä 3-12
 • 7 illallista
 • Kuljetukset, retket ja safarit ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 398€
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä n. 70€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen ja liikkuminen matkan aikana

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Mikäli jatkat kiertomatkan jälkeen matkan pidennykselle Etelä-Afrikkaan, huomoi nämä matkatavaroihin liityvät seikat.

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

Yöpymiset ja hotellit

Yöpymiset

Windhoek 1 yö, Sossusvlei 2, Swakopmund 3, Damaraland 1, 
Etoshan kansallispuiston ulkopuolella 2 ja Otijwarongo 1.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikko ennen matkan lähtöpäivää. 

Passivaatimukset

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Namibiaan viisumia, kun matkan pituus on alle 90 päivää.

Pukeutuminen

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Kävelyretkillä tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän.

Ota matkalle mukaan:
- kevyet kengät ja/tai sandaalit safariajoja varten
- tukevammat kengät kävelyretkille
- lippalakki tai hattu
- sateen- ja tuulenpitävä takki
- uima-asu
- kiikarit
- aurinkovoide
- hyttyskarkote ja käsidesiä

 

Ilmasto

Maan ilmasto on hyvin kuiva. Windhoekissa on vuodessa keskimäärin 300 aurinkoista päivää. Namibiassa on neljä vuodenaikaa ja sadekausi ajoittuu joulu–huhtikuulle.

Keskimääräisiä lämpötiloja lokakuussa esim. Windhoekissa päivän ylin noin + 25C ja yön alin noin +16C. Päivän keskilämpötila noin +20-23C.

Katso tarkemmat säätiedot ennen matkaa, esim. www.foreca.fi

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää käytännön tietoa Namibiasta täältä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/namibia

Valuutta

Namibian rahayksikkö on Namibian dollari (NAD). Euroja on mahdollista vaihtaa monessa paikassa, mutta kurssi saattaa olla heikompi kuin etukäteen kotimaassa vaihdettaessa.

Namibian dollari on sidottu Etelä-Afrikan randiin (ZAR) ja molempia valuuttoja käytetään Namibiassa. Etelä-Afrikan randi on yleisesti vaihdettava valuutta, joten suosittelemme vaihtamaan randeja.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 798€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta 2024
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

Hinta 2025
848€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta 2024
898€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan
1.498€/hlö yhden hengen huoneesta, The Cullinan

Hinta 2025
998/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan
1.548€/hlö yhden hengen huoneesta, The Cullinan

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • Sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta noin 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta 2024
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1298 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Hinta 2025
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1348 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta 2024 ja 2025
1.698 EUR/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa Victoria Falls Hotellissa
2.598 EUR/hlö yhden hengen huoneessa Victoria Falls Hotellissa

Hintaan sisältyy
 • Lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • Kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • Auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • Kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/zimbabwe/maahantulo

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan US dollareita käteisenä, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä. Hotelleissa käyvät luottokortit.

Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2024
1.598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel
2.148€/hlö yhden hengen huoneessa, Casuarina Hotel

Hinta 2025
1.698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel
2.248€/hlö yhden hengen huoneessa, Casuarina Hotel

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta 2024
1.748€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa
2.446€/hlö yhden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa

Hinta 2025
2.298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa
2.998€/hlö yhden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Rated 5 out of 5 by from Namibia-hieno matka, mahtavat dyynit!!! Matka ei ole kevyimmästä päästä, mutta ehdottomasti "vaivan" arvoinen. Namibia oli vaikuttava aavikkoineen ja dyynit oli ehdoton kohokohta itselleni matkalla :) Matkanjohtaja Miia oli rautainen alansa ammattilainen ja kuski Noel ajoi meidät luotettavasti paikasta toiseen omaten myös loistavan asenteen asiakaspalveluun. Swakopmundissa veneretki jäi myös mieleen sillä näimme ryhävalaan ja delfiinejä myös, hylkeitä runsaasti. Pitkään olin haaveillut Namibiasta kiitos Albatrossille toteutuksesta, tätä matkaa kelpaa muistella :)
Date published: 2022-10-21
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka Matka oli raskas, pitkät päivät ja paljon autossa istumista. Lennot kamalat kahdella välilaskulla, Tukholma ja Addis Abeba, alkuperäinen lento Amsterdamin kautta Wundhoekiin. Muutoin matka oli antoisa, näki ja koki paljon
Date published: 2022-10-18
Rated 4 out of 5 by from Ihanaa matkaseurue ja matkanjohtaja. Kauniita paikkoja ja paljon näkemistä Olin tällä matkalla 13 päivää ja olen ihan tyytyväinen matkaani. Sain nähdä aivan ihania ja kauniita paikkoja Namibiasta. Paljon erilisia eläimiä. Syödä afrikkalaista ruokaa.
Date published: 2022-10-17
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen Luontomatka Namibiaan Kiitän opas Miian ja kuljettaja Noelin ongelmien ratkaisuista kohti monipuolista luonto-ja maantiede matkaa Namibiassa.
Date published: 2022-10-17
Rated 3 out of 5 by from Namibia helmikuussa Mukava matka ja sopivan kokoinen matkaseurue. Dyynit mahtavat. Välimatkat pitkiä ja autossa istumista siis aika paljon. Hotellit hyvät ja ruokailut tasokkaat. Viimeinen majoitus turhan kaukana lentokentältä ja aiheutti turhaa kiirettä viimeiseen aamuun.
Date published: 2020-03-06
Rated 4 out of 5 by from Tiivis paketti! Tiivis reissupaketti, jossa hyvä läpileikkaus Namibiaan, sen luontoon ja nähtävyyksiin. Aikataulu oli joissain kohdin hyvinkin tiukka eli varaudu siihen, että tämä matka on suht haastava sisällöltään pelkästään jo huonojen teiden, pitkien ajomatkojen ja päivien vuoksi eikä aikaa hengähtämiseen jää montaakaan hetkeä - ennen kuin vasta paluulennolla. Yhtä kaikki, kun edelliseen varautuu niin uskoisin, että loppukokema on oikeinkin hyvä!
Date published: 2020-02-28
Rated 4 out of 5 by from Ihan hyvä reissu Ei valittamista
Date published: 2020-02-27
Rated 5 out of 5 by from Normimatka Matka ok ja hyvä opas. Viimeinen yö olisi voinut olla lähempänä lentokenttää jotta aamu ei olisi ollut liian varhainen ja koska kentälle oli pitkä ajomatka. Tuli majapaikassa turhan paljon joutoaikaa.
Date published: 2020-02-26
 • y_2024, m_7, d_23, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_NARTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja