Bodenjärvi ja Itävallan vuoristoidylli

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upea matka Bodenjärvelle, kukkivaan Mainauhun ja Itävallan idyllisiin alppikyliin.

Bregenz

Matkusta Albatrosin mukana Bodenjärven rannalle, jossa maalauksellisten vanhojen kaupunkien kiemurtelevat kujat ja ainutlaatuiset näkymät Alppien lumipeitteisille huipuille muodostavat raamit aivan omaa luokkaansa oleville kulttuuri- ja luontoelämyksille. Täällä Saksan, Itävallan, Sveitsin ja Liechtensteinin luonnonkauniilla rajaseudulla nähtävyydet odottavat meitä. Käymme Bernadotten suvun ihastuttavassa puistossa Mainaun kukkasaarella, jossa kuljemme pitkin pensasruusujen reunustamia kujia ja läpi italialaisen ruusutarhan. Käymme myös Unescon suojelemassa keskiaikaisessa Sankt Gallenissa, jossa on kaunis barokkityylinen tuomiokirkko.

Matkan varrella on mahdollista osallistua retkelle Liechtensteinin pääkaupunkiin Vaduziin, idylliseen Lindauhun kuvankauniine rantakatuineen sekä Neuschwansteinin satulinnaan.

Matkan aikana olet – kuten aina – Albatros Travelin matkanjohtajan turvallisissa käsissä. Hän pitää huolen siitä, että matka sujuu mukavasti.

Majoitumme koko matkan ajaksi Bregenziin pikkukaupunkiin ja Bodenjärven rannalle.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro/CHF

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Zürich. Käynti Unescon suojelemassa keskiaikaisessa Sankt Gallenissa. Majoittuminen hotelliin Bregenzissä.
Päivä 2
Kävelykierros Bregenzissä: mm. Pyhän Martin torni, vanha postitalo ja Pyhän sydämen kirkko.
Päivä 3
Risteily Bodenjärvellä ja käynti Bernadotten linnan puistossa Mainaun kukkasaarella
Päivä 4
Junamatka Bodenjärven rantaa pitkin Lindaun keskiaikaiseen kaupunkiin (lisämaksullinen).
Päivä 5
Käynti Ludvig II:n satulinnassa Neuschwansteinissa ja keskiaikaisessa Füssenissä (lisämaksullinen).
Päivä 6
Liechtenstein ja maailman rauhallisin pääkaupunki Vaduz (lisämaksullinen).
Päivä 7
Bregenz ja kotimatka.

Hotelli

Hotel IBIS

 • 96 huonetta
 • 250 m keskustaan
 • Vastaanotto avoinna 24h
 • Aamiaisravintola
 • Hissi
 • Maksuton Wi-fi
 • Lähimpään supermarkettiin 300 m

Hotel IBIS Bregenz (virallinen luokitus 3 tähteä) on pieni hotelli Bregenzin kaupungin keskustassa ja Bodenjärven rannalla.

Hotellissa on aamiaisravintola. Noin n. 3-5 minuutin kävelymatkan päässä on lounas- ja illallisravintola vaihtoehtoja.

Tilavissa huoneissa on kylpyhuone ja wc, hiustenkuivaaja, TV ja puhelin 

Lue lisää: https://all.accor.com/hotel/5210/index.de.shtml

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sisvuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Zürich. Käynti Unescon suojelemassa keskiaikaisessa Sankt Gallenissa. Majoittuminen hotelliin Bregenzissä.
Sankt Galleniin

Saavuttuamme Zürichiin nousemme bussiin, joka vie meidät idylliseen pieneen sveitsiläiskaupunkiin Sankt Galleniin, jossa saamme jaloitella hetken ja katsella sen vaikuttavaa keskustaa. Sitten jatkamme matkaa Itävallan puolelle Bregenziin, jossa majoitumme hotelliin. Hotelli on tukikohtamme seuraavat kuusi yötä.

Päivä 2
Kävelykierros Bregenzissä: mm. Pyhän Martin torni, vanha postitalo ja Pyhän sydämen kirkko.
Bregenzissä

Matkanjohtaja vie meidät tänään kävelykierrokselle, jonka aikana opimme tuntemaan Bregenziä.

Olemme nyt vuoristoisen Vorarlbergin osavaltion pääkaupungissa. Korkeat kalliot ja vehreät alppimetsät ympäröivät Bregenziä, joka sijaitsee Bodenjärven rannalla.

Kävelemme rantakatua pitkin Bregenzin satamaan ja ohi kalastusmajojen, jotka toimivat nykyään kesäbaareina ja kulisseina useimpien kävijöiden lomakuville. Näemme myös Vorarlberg-museon sekä Kunsthaus Bregenzin, joiden näyttelyitä voi käydä omatoimisesti katsomassa (sisäänpääsy ei sisälly matkan hintaan). Reittimme kulkee luonnollisesti kaupungin maamerkin, Pyhän Martin tornin, sekä Pyhän sydämen kirkon kautta. Kirkossa käymme sisällä, mikäli se on auki. Jos kirkko on suljettu, siellä ehtii hyvin käydä myöhemminkin.

Jos halajat ylös vuorille, voit nousta omatoimisesti köysiradalla (ei sisälly matkan hintaan) ylös Pfänder-vuorelle, jolta avautuu huikeat näkymät: Bodenjärvi, Sveitsin puoleinen Reininlaakso ja 240 Alppien huippua.

Kierroksen jälkeen loppupäivä on omaa aikaa, jolloin voit tutustua kaupunkiin paremmin omaan tahtiisi.

Päivä 3
Risteily Bodenjärvellä ja käynti Bernadotten linnan puistossa Mainaun kukkasaarella

Aamulla lähdemme kohti Bodenjärven rannalla sijaitsevaa Konstanzia ja matkustamme sieltä vesitse lyhyen matkan Mainaun kukkasaarelle.

Meidät toivottaa tervetulleeksi eteläsaksalainen barokkilinna, jota rakennettiin 1739–1746. Se on arkkitehtoninen keskipiste saaren sydämessä. Tämän linnan ja saaren prinssi Gustaf Lennart Nicolaus Paul Bernadotte peri isänpuoleiselta isoäidiltään. Tänne prinssi asettui asumaan ja täällä hän myös kuoli. Lennart Bernadotte oli Ruotsin prinssi Vilhelmin ja Venäjän suuriruhtinatar Maria Pavlovnan poika ja Ruotsin kuningas Kustaa V:n lapsenlapsi, mutta joutui luopumaan kuninkaallisista titteleistään avioiduttuaan alempaa säätyä olevan kanssa. Myöhemmin hän sai tittelin Wisborgin kreivi. Yhdessä toisen vaimonsa Sonja Haunzin kanssa Lennart Bernadotte suunnitteli ja johti kukkapuistoa aina kuolemaansa saakka (2004). Nykyään kreivi Bernadotten vanhin tytär, kreivitär Bettina Bernadotte, ja vanhin poika, kreivi Bjørn Bernadotte, hallinnoivat kiinteistöä ja siihen liittyvää puutarhaa. He molemmat ovat muuten Ruotsin kansalaisia ja puhuvat ruotsia.

Vaikka et itse tuntisikaan kovin monta kukkalajia, on melkoisen varmaa, ettet voi olla vaikuttumatta yli miljoonasta tulppaanista keväisin, italialaisen ruusutarhan yli tuhannesta kukkivasta ruususta kesäisin ja yli 12 000 upeasta daaliasta syksyisin. Mainaun saari on todellinen kukkaparatiisi keskellä Bodenjärveä riippumatta siitä, milloin vierailet siellä.

Perhostalossa pääsee heti lomatunnelmaan: sisälämpötila on reilut 25 astetta. Trooppinen ilmasto ja korkea ilmankosteus sekä selvästi rakkaudella sisustettu talo luo täydelliset puitteet yli 120 perhoslajille Afrikasta, Aasiasta, Väli-Amerikasta ja Etelä-Amerikasta. Perhoset lentelevät vapaina, joten voimme päästä katsomaan niitä hyvin läheltä.

Teemme kunnollisen kierroksen saarella matkanjohtajan kanssa ja katselemme sekä puutarhaa että linnaa. Mainaulta palaamme takaisin hotellille.

Päivä 4
Junamatka Bodenjärven rantaa pitkin Lindaun keskiaikaiseen kaupunkiin (lisämaksullinen). N. 100 km
Lindauhun saarella Bodenjärvellä

Aamiaisen jälkeen kävelemme Bregenzin rautatieasemalle ja nousemme paikallisjunan kyytiin. Se vie meidät Lindaun saarelle, jossa sijaitsee samanniminen kaupunki. Junamatka kestää n. 50 min. Reitti kiemurtelee mukavasti, ja voimme silloin tällöin nähdä vasemmalla puolellamme vettä.

Saavumme Lindauhun, jonka vanha osa sijaitsee saarella Bodenjärvellä. Saaren yhdistää mantereeseen kaksi siltaa: toinen on junille ja toinen autoille. Me rullaamme perille rautatiesiltaa pitkin ja lähdemme sitten tutustumaan kaupunkiin matkanjohtajan opastuksella. Näemme mm. sataman, jonka sisäänkäyntiä ja kaupungin asukkaita vartioi ylpeästi mahtava baijerilainen leijona. Täällä sijaitsee myös toinen kaupungin tunnusmerkeistä, kaunis vanha majakka vuodelta 1856. Se on samalla Saksan eteläisin majakka.

Reittimme varrelle osuu myös Diebsturm eli Varastorni, joka on saanut nimensä siellä aiemmin sijainneesta vankilasta, Lindaviabrunnenin suihkulähde sekä vanha kaunis kaupungintalo. Yhteisen kierroksen jälkeen on aikaa katsella vanhaakaupunkia omatoimisesti ja syödä ehkä lounasta, ennen kuin kävelemme pienelle rautatieasemalle ja palaamme junalla takaisin Bregenziin.

Päivä 5
Käynti Ludvig II:n satulinnassa Neuschwansteinissa ja keskiaikaisessa Füssenissä (lisämaksullinen). N. 300 km
Neuschwansteinin linnassa Füsseniinissä

Tänään voit valita, haluatko kuljeskella Bregenzissä omaan tahtiisi vai lähdetkö mieluummin matkanjohtajan mukaan kokopäiväretkelle Neuschwansteiniin ja Füsseniin. Matkustamme hotellilta bussilla Baijerin eteläisimpään osaan lähelle Itävallan rajaa. Saavumme perille satumaisiin maisemiin ja samalla vehreälle ja vauraalle seudulle, josta tuli Ludvig I:n kuningaskunta vuonna 1806. Vuonna 1871 Baijerista, joka oli tuolloin Ludvig I:n pojan Ludvig II:n hallinnassa, tuli osa keisari Vilhelm I:n hallitsemaa Saksan keisarikuntaa.

Nykyään Baijeri on Saksan osavaltioista vaurain ja Saksan talouden vahva veturi. Tänään emme kuitenkaan tutustu moderniin Saksaan, vaan yhteen romanttisen Saksan suurimmista vetonauloista: Neuschwansteinin linnaan.

Ludvig II rakennutti lyhyen elämänsä (hän eli vain 41-vuotiaaksi) aikana neljä linnaa ja hänellä oli useita suunnittelupöydällä, kun hänet 1886 julistettiin mielisairaaksi ja poistettiin valtaistuimelta. Muutamaa päivää myöhemmin hänet ja hänen lääkärinsä löydettiin Starnbergerjärvestä hukkuneina epäselvissä olosuhteissa.

Vierailemme linnoista kaikkein kuvatuimmassa ja ehkä myös tunnetuimmassa – kyllä, luultavasti maailman tunnetuimmassa linnassa. Neuschwanstein on saavuttanut osan maineestaan Walt Disneyn Lumikki-animaatioelokuvan kautta. Linna sijaitsee alueelle tyypillisellä harjanteella ja sieltä on upeat näköalat useille järville, Füssenin kaupunkiin ja Hohenschwangaun linnaan (joka sijaitsee vain 500 m päässä).

Linna on yhtä vaikuttava sisältä ja todistaa Ludvig II:n olleen todellinen haaveilija ja romantikko. Sisällä linnassa on maalauksia, joissa on kuvattu kohtauksia Richard Wagnerin legendaarisista oopperoista ja tuotantojen kulisseja. Ludvig II ihaili Wagneria suuresti ja tämä vieraili usein linnassa. Ludvig II myös auttoi säveltäjää, kun tämä oli poliittisessa ja taloudellisessa epäsuosiossa. Näemme linnassa mm. kuvituksia Tristanista ja Isoldesta, Tannhäuserista ja Nibelungin sormuksesta.

Kuninkaallisista siirrymme hengellisiin, kun ajamme lähellä sijaitsevaan Füsseniin, jossa Augsburgin arkkipiispat pitivät hovia 1400–1700-luvuilla Hohes Schlossissa. Füssen sijaitsee kuvankauniilla paikalla Alppien upeiden järvien keskellä. Kaupungin romanttinen ja viehättävä keskiaikainen keskusta on kuin suoraan postikortista.

Retkiohjelmaan on varattu aikaa omavalintaiselle lounaalle ja kaupungin katselulle omatoimisesti, ennen kuin otamme jälleen kurssin kohti Bregenziä ja hotellia.

Päivä 6
Liechtenstein ja maailman rauhallisin pääkaupunki Vaduz (lisämaksullinen). N. 30 km
Vaduzin linna – Liechtensteinin tunnusmerkki

Voit jäädä viettämään päivää Bregenziin tai lähteä retkelle Liechtensteinin pääkaupunkiin Vaduziin. Vaduzissa asuu n. 5 500 asukasta ja lähes kaksinkertainen määrä käy kaupungissa töissä. Sen lisäksi, että Vaduz on alppivaltion pääkaupunki, monet rahoitusyhtiöt sijaitsevat siellä. Städtle, Vaduzin keskusta, on vierailun arvoinen. Muutaman sadan metrin matkalla on joukko historiallisia sekä ultramoderneja rakennuksia. Hallintokorttelissa sijaitsevat parlamentti, hallintorakennuksia ja valtionarkisto.

Kulttuurin ystävät voivat inspiroitua Liechtensteinin taidemuseossa, joka esittelee modernia taidetta. Liechtensteinin kansallismuseo puolestaan esittelee laajasti maan historiaa, eläimistöä ja kasvillisuutta sekä elämää Liechtensteinissa. Kaupunginmuseoiden näyttelyt on omistettu paikallisille erityispiirteille ja eri teemoille. Liechtenstein Treasuryssa, joka on omistettu erityisesti alppivaltioon liittyville näyttelyille, on taidehistoriallisia, moderneja tai tieteeseen liittyviä näyttelyitä. Esillä on myös aseita, lahjoja historiallisilta henkilöiltä, kuten keisari Joosef II:lta, mutta myös kuukiviä NASA:n Apollo 11- ja Apollo 17-lennoilta. (Sisäänpääsy museoon ei sisälly matkan hintaan.)

120 m Vaduzin kaupungin yläpuolella sijaitsee Vaduzin linna – Liechtensteinin pääkaupungin maamerkki. Ruhtinasperheen linnan luo pääsee helposti kävelyreittejä pitkin, ja matkanjohtaja johdattaa kävelijät perille. Retkiohjelmassa on aikaa myös lounaalle ennen paluuta Bregenziin.

Päivä 7
Bregenz ja kotimatka.

Nyt on tullut aika jättää hyvästit Alpeille ja Bodenjärvelle. Ajamme lentokentälle, josta lennämme takaisin Suomeen.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipaketti, johon sisältyy kolme kokopäiväretkeä

 • Päivä 4 Junamatka Bodenjärven rantaa pitkin keskiaikaiseen Lindauhun 
 • Päivä 5 Käynti Ludvig II:n satulinnassa Neuschwansteinissa ja keskiaikaisessa Füssenissä 
 • Päivä 6 Liechtenstein ja maailman rauhallisin pääkaupunki Vaduz 

Retkipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 25. (Pidätämme oikeuden toteuttaa ylimääräiset retket vain, mikäli osallistujia on riittävästi.)

Hinta: 228 €/henkilö.

 

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Zürich – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Bregenzissä
 • Aamiaiset pvät 2-7
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksullinen retkipaketti (3 retkeä)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajalle (noin 10€/hlö, suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Muutokset matkaohjelmaan

Tällä matkalla käymme paikoissa, joissa säällä voi olla iso vaikutus päiväohjelmaan. Jotkin nähtävyydet voi olla sään vuoksi suljettu. Pyrimme aina yhteistyössä paikallisten kumppaniemme kanssa muuttamaan ja säätämään ohjelmaa sään mukaan, mutta joskus se on mahdotonta. Siinä tapauksessa pyrimme löytämään tilalle hyvän vaihtoehdon.

Osallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ajomatkat

Ajomatkat on merkitty päiväohjelmaan.

Matkatavarat

Sallittu matkatavaramäärä on yksi matkalaukku ja yksi käsimatkatavara/henkilö. Matkalaukku saa painaa enintään 20 kg ja käsimatkatavara enintään 8 kg. Käsimatkatavaran mitat saavat olla enintään 55 cm x 40 cm x 23 cm (pituus x leveys x korkeus).

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Pukeutuminen

Keväällä ja syksyllä aamuisin ja iltaisin voi olla viileää. Myös sadekuurot ovat tavallisia. Itävaltalaiset ja saksalaiset eivät ole kovin muodollisia pukeutujia, ja tavanomaiset siistit vaatteet käyvät mainiosti ravintolaillalliselle. Muista pakata mukaan hyvät kävelykengät luonnossa ja kaupungissa kävelyä varten.

Kokopäivä- ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Käsi sydämellä

Ateriat ja liikkuminen

Majoitumme keskitason hotelleihin ja hintaan sisältyy aamiaiset. Matkan hintaan ei sisälly lounaita tai illallisia. Olemme huomanneet, että monet asiakkaamme haluavat kokeilla ravintoloita paikoissa, joissa retkeilemme, sekä kaupungissa, jossa asumme. Näin jokainen voi itse päättää ateriansa koon ja sisällön. (Hotellissa ei tarjoilla illallista eikä lounasta.)

Matkaohjelma ja paikat, joissa käymme, eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Matkustajan tulee kyetä liikkumaan ryhmän mukana ilman apuvälineitä.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Bodenseen ystävällinen "Itävalta-Saksa-Sveitsi -kulma" Tämä osa Keski-Eurooppaa oli meille ennestään tuntematon ja odotimmekin mielenkiinnolla mitä se meille tarjoaisi. Ensimmäisenä - ja ehkä hieman yllättävänä - piirteenä koimme ihmisten ystävällisyyden ja avuliaisuuden. Maisemat yllättivät myös, sillä ne eivät olleet Alppien terävien huippujen hallitsemia kuten olimme odottaneet. Ennemminkin maisemia voisi kuvata korkeiden mäkien ja kukkuloiden piirtämäksi, mikä ei suinkaan tarkoita etteivätkö maisemat olisi olleet kauniit. Bodensee itsessään oli luonnollisesti hieno. Matkan negatiivinen yllätys oli ettei oppaamme suostunut ottamaan ilmoittautumisia maksullisille retkille enää paikan päällä, mikä poikkesi muiden oppaiden toiminnasta aiemmilla matkoillamme Albatrosilla. Bodenseen ennakkoon ilmoitettu retkiohjelma ei mielestämme ollut hinta-laatu -suhteeltaan suurimmalta osaltaan kiinnostava eli päätimme toimia kuten osa matkaajista aiemmilla Albatros-matkoillamme oli toiminut ja ilmoittautua yhdelle retkelle oppaalle paikan päällä. Tämä ei nyt siis kuitenkaan onnistunut... Onneksemme olemme tehneet kymmeniä omatoimimatkoja eli suunnittelimme sitten oman seikkailuohjelmamme lähikaupunkeihin. Sen perusteella, mitä kuulimme muilta matkalaisilta heidän retkikokemuksistaan, tämä toimintamallimme kuulemma olikin jopa paljon parempi. Ainoa, mikä meiltä jäi nyt kokematta, oli Neuschwanteinin linna, mutta sielläkin oli retken opastettu kierto ollut vain noin puoli tuntia...eli tuolla ajalla ei saanut kuin erittäin ohuen pintakosketuksen linnaan. Me sen sijaan tutustuimme ajan kanssa Friedrichshafeniin ja siellä mm. hyvin mielenkiintoiseen Zeppelin-museoon. Junayhteydet Bregenzistä ovat erittäin hyvät ja asemien lipunmyynnit neuvovat auliisti (myös englanniksi) sopivimmista aikatauluista, jolloin odotusajat junanvaihdoissa ovat lyhyet. Näin omatoimiretkeily onnistuu helposti, vaikka olisi kokemattomampikin omatoimireissaaja. Albatrosin käyttämä Ibis-hotelli oli hyvin hiljainen, siisti ja mukava. Aamiainen oli erittäin monipuolinen ja runsas.
Date published: 2023-10-03
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtävää. Ajankohta sopiva. Vain 1 päivä meni pilalle, kylmä sade. Mielenkiintoinen matka. Viikossa ehti nähdä paljon. Hyvää se, että majoitus koko ajan samassa paikassa. Hyvät bussit. Kuskit valitsivat reitit hyvin (välillä ajettiin moottoritietä, välillä pienenmpiä maisemateitä). Lyhyillä matkoilla julkiset kulkuvälineet sopivia, saattoi palata omalla aikataululla.
Date published: 2023-09-30
Rated 3 out of 5 by from Keskiverto kokemus Matkakohde hyvä. Hotelli huono. Oli kuuma,ilmastointi toimi heikosti. Ei ollut turvalokeroa, ei jääkaappia ei lähtöaamuna edes kahvia aamupalasta puhumattakaan. Sijainti oli hyvä.
Date published: 2023-09-30
Rated 3 out of 5 by from Matkailua Bodenjärveltä nejässä maassa Matkoja Bodenjärveltä Itävaltassa, Baijerissa, Sveitsissä ja Lichtensteissa mielenkiintoisissa paikoissa
Date published: 2023-09-29
Rated 4 out of 5 by from Mukava reissu. Hienoa nähdä uusia paikkoja. Matka vastasi ennakkotoiveita.
Date published: 2023-09-29
Rated 4 out of 5 by from Matka oli mielenkiintoinen ja retket monipuolisia. Palasin matkalta 27.9, matkaan olin tyytyväinen pääosin. Retket ja opas olivat hyviä. Matka tiedoissa oli ilmoitettu että aamiainen on matkapäivinä 2-7 mutta näin ei käynyt jäimme ilman aamiaista lähtöpäivänä. Eikö hotellin pitäisi maksaa aamiaisen hinta takaisin asiakkaille joille he eivät sitä tarjonneet? Ihmetyttää myös aikainen lähtö hotellilta koska olimme kolme tuntia aikaisemmin lentokentällä.
Date published: 2023-09-29
Rated 3 out of 5 by from Matka sujui vaihtelevasti Olin viikon ja seura oli mukavaa
Date published: 2023-09-28
Rated 4 out of 5 by from Upeat matkakohteet Erittäin mielenkiintoiset kohteet ja upeat maisemat
Date published: 2023-09-28
 • y_2024, m_6, d_13, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_ATRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja