Tutkimusmatka Antarktikselle – Ocean Albatros

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upea matka Albatros Travelin omalla uudella Ocean Albatros-tutkimusaluksella.

Huippuhinta

Albatros on tehnyt useita risteilyjä ja tutkimusmatkoja Antarktiksella eteläisen pallonpuoliskon kesäaikaan. Muuten niin ankarilla rannikoilla sää on kesäisin vakaa, ja hylkeet, pingviinit ja merilinnut ovat aktiivisia ja tekevät kovasti töitä jatkaakseen sukua ennen kuin jää eristää jälleen koko mantereen.

Tämä erikoismatka toteutetaan Albatrosin omalla uudella Ocean Albatros-tutkimusaluksella, joka soveltuu täydellisesti Antarktiksen vesille. Matkassa yhdistyy risteily fantastiseen tutkimusmatkaan maapallon eteläisimmälle mantereelle. Tarkoituksenamme on nousta maihin Eteläisillä Shetlandsaarilla ja itse Antarktiksen niemimaalla, jossa elää joukoittain valaita ja hylkeitä. Usein merenpinnan rikkoo valaan puhaltama vesipatsas, jota seuraa ryhävalaan pyrstön heilahdus.

Matkaan sisältyy myös kaupunkikierrokset Buenos Airesissa ja Ushuiaissa sekä retki Tierra del Fuegon kansallispuistoon.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Risteily

  • Matkanjohtaja Suomalainen matkanjohtaja

  • Viisumi Ei

  • Rokotukset Kyllä

  • Valuutta Argentiinan peso, USD

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin, majoittuminen hotelliin, kaupunkikierros ja tervetuloillallinen
Päivä 3
Buenos Aires – Ushuaia, majoittuminen hotelliin, kaupunkikierros
Päivä 4
Tierra del Fuegon kansallispuisto - risteily alkaa
Päivä 5–6
Merellä kohti Antarktista - Beaglensalmi & Drakensalmi
Päivä 7
Eteläiset Shetlandsaaret
Päivä 8–10
Antarktiksen niemimaa
Päivä 11–12
Drakensalmi
Päivä 13
Ushuaia – lento Buenos Airesiin, illallinen, viinimaistiaiset ja tangoesitys
Päivä 14
Kotimatka Buenos Aires – Helsinki
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Ocean Albatros

Uudessa ja tyylikkäässä Ocean Albatrosissa on kaikki pienen tutkimusaluksen hyvät puolet yhdistyneenä vakauteen ja mukavuuteen, jotka ovat yleensä leimallisia isolle risteilyalukselle. Aluksella on tilaa enintään 189 matkustajalle. Tarkkaan mietitty sisustus luo kotoisan tunnelman, joka yhdessä henkilökohtaisen palvelun kanssa takaa unohtumattoman elämyksen. Aluksella on helppo liikkua ja välttyä ihmisjoukoilta ja jonoilta. Ocean Albatrosilla miellyttävä matkanteko yhdistyy isoilta aluksilta tuttuun luksukseen.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
9.598€
Helsinki
Ocean Albatros
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lento Helsingistä Buenos Airesiin.  Matkalla on välilasku ja koneenvaihto.

Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin, majoittuminen hotelliin, kaupunkikierros ja tervetuloillallinen

Saavumme perille aamulla. Bussi kuljettaa meidät hotelliin kaupungin keskustassa. Iltapäivällä teemme kaupunkikierroksen elegantissa ja historiallisessa Buenos Airesissa, jota kutsutaan myös Etelä-Amerikan Pariisiksi. Kierros kestää noin kolme tuntia. Aloitamme Plaza de Mayolta, jolla melkein tuntee historian siipien havinan. Aukion toisessa päässä seisoo presidentinpalatsi, jota ihan syystä kutsutaan Casa Rosadaksi, ”vaaleanpunaiseksi taloksi”. Presidentinpalatsin parvekkeelta Eva Perón – kansan suussa Evita – piti puheitaan uskollisille kannattajilleen, joita riitti köyhien keskuudessa. Vuosina 1977–2006 Plaza de Mayolla kokoontui myös kerran viikossa Las Madres de Plaza de Mayo, ryhmä Argentiinan sotilasjuntan aikana kadonneiden lasten ja nuorten äitejä, jotka halusivat tietää totuuden kadonneista lapsistaan.

 

Vierailemme myös La Bocan kaupunginosassa, joka on yksi kaupungin vanhimpia. 1800-luvulla sinne asettui tuhansittain italialaisia ja espanjalaisia maahanmuuttajia, jotka etsivät onneaan Argentiinan pääkaupungista. El Caminito -katu tunnetaan värikkäistä taloistaan, ja juuri La Bocan työläiskortteleissa toimii urheiluseura Boca Juniors, jonka riveissä moni tunnettu argentiinalaisjalkapalloilija on pelannut. Maailmankuulu seurasta tuli jalkapallosankari Diego Maradonan ansiosta. Kierros jatkuu Palermon kaupunginosaan – joka muodostaa kaupungin vihreät keuhkot – jossa näemme upean puiston ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan värikkäästä historiasta. Jatkamme matkaa Recoletan kaupunginosaan, joka on yksi Buenos Airesin muodikkaimmista asuinalueista elegantteine ranskalaistyylisine taloineen. Recoletassa on myös komea hautausmaa, jonne on haudattu kaupungin yläluokka, mm. Evita Peron, joka lepää perhehaudassa nimellä Duarte. Illalla syömme tervetuloillallisen ja maistelemme paikallisia viinejä.

Päivä 3
Buenos Aires – Ushuaia, majoittuminen hotelliin, kaupunkikierros

Lennämme aamulla etelään yli pampan ja Patagonian määränpäänämme Ushuaia, jota Argentiina markkinoi maailman eteläisimpänä kaupunkina. Nimitys oli sopiva siihen saakka, kunnes muutama vuosi sitten Puerto Williams Chilessä Beaglensalmen toisella puolella kasvoi yli 1 000 asukkaan kaupungiksi. Myös Ushuaia on kasvanut viime vuosina nopeasti, ja kaupungissa on nyt n. 57 000 asukasta. Luonto muistuttaa Pohjois-Norjaa lumipeitteisine huippuineen ja jyrkkine vuorenrinteineen, jotka katoavat alas jääkylmään mereen.

Saavuttuamme Ushuaiaan teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana pääsemme nauttimaan näkymistä Ushuaianlahdelle ja Beaglensalmeen. Kaupungin pääkadulla Avanida San Martinilla on kauppoja, historiallisia rakennuksia, kuten vanhoja uudisraivaajien taloja, sekä entinen vankila, joka toimii nykyään museona. Kaupunkikierroksen jälkeen ajamme hotellille, jossa vietämme yhden yön.

Päivä 4
Tierra del Fuegon kansallispuisto - risteily alkaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Tierra del Fuegon kansallispuistoon, joka sijaitsee Argentiinan Tulimaassa ja tarjoaa upeaa ja dramaattista luontoa vuorineen ja laajoine metsäalueineen. Puistossa elää 20 nisäkäslajia sekä 90 lintulajia. Linnuista kiinnostuneet saattavat bongata chilentulikärjen, valkopäähansun ja mahtavan andienkondorin.

Iltapäivällä suuntaamme Ushuaian satamaan, jossa aluksemme Ocean Albatros odottaa. Lähtöselvityksen ja turvaohjeiden läpikäymisen jälkeen on aika ottaa kurssi kohti seitsemättä mannerta.

Päivä 5–6
Merellä kohti Antarktista - Beaglensalmi & Drakensalmi

Yön aikana alus on liikkunut läpi Beaglensalmen Drakensalmeen. Beaglensalmi on tähän vuodenaikaan erityisen kaunis, ja vuoret salmen molemmilla puolilla ovat yhä lumen peitossa. Salmen pohjoispuoli muodostuu Argentiinan Tulimaasta (Tierra del Fuego) ja eteläpuoli Chilelle kuuluvasta Isla Navarinon saaresta.


Drakensalmessa Etelämantereen kylmä vesi kohtaa Atlantin lämpimän veden. Merivesi on uskomattoman ravinteikasta, ja saatamme nähdä monia valaslajeja, kuten esimerkiksi miekkavalaita, etelänmustavalaita ja delfiinejä. Täällä elää monia lintulajeja, kuten jättiläisalbatrosseja ja mustakulma-albatrosseja sekä isomyrskyliitäjiä ja myrskykeijuja. Drakensalmi oli aikaisemmin kuin portti tunnetun ja tuntemattoman välillä, ylittämätön raja, jonka kohdalla vastaan tulivat ensimmäiset jäävuoret. Koko päivän voimme nauttia kannella raikkaasta tuulesta, merilinnuista ja toivottavasti myös valaista. Paras paikka isojen merilintujen havainnoinnille on laivan perä, sillä linnut seuraavat laivaa ja hyödyntävät vaihtuvia tuulia. On aika valmistautua saapumiseen Antarktikselle: kuulemme esitelmän siitä, miten tulee käyttäytyä, jos huomaa yhtäkkiä seisovansa keskellä pingviiniyhdyskuntaa, ja aluksen ammattivalokuvaaja paljastaa muutamia vinkkejä onnistuneiden kuvien ottamiseen.

Päivä 7
Eteläiset Shetlandsaaret
På opdagelse i de smukkeste omgivelser

Seuraavien päivien ohjelma riippuu monesta tekijästä. Tutkimusmatkan johtaja päättää päivittäin yhdessä kapteenin kanssa lopullisen reitin ja maihinnousupaikat. Komentosillan väki ja Albatros Travelin tutkimusmatkan johtaja tarkkailevat jää- ja säätilannetta löytääkseen juuri sen hetkisiin olosuhteisiin parhaat maihinnousupaikat. Maihinnousu tapahtuu isoilla ja vakailla zodiac-kumiveneillä, ja tulemme huomaamaan, että välillä joudumme valitsemaan kiertotien, sillä hylkeet ja pingviinit eivät säikähdä rauhallisia katselijoita. Näemme upeita maisemia risteillessämme jäälauttojen ja jäävuorien keskellä. Hyvin todennäköisesti nousemme maihin paikassa, jossa elää kolmenlaisia pingviinejä: myssy-, valkokulma- ja jääpingviinejä. Samalla alueella elää myös muita lintulajeja.

Ensimmäisenä päivänämme Antarktiksella saatamme nousta maihin Eteläisillä Shetlandsaarilla esim. Aithossa tai Barrientos-saarilla. Kuten monet muutkin maihinnousupaikoistamme, nämä ovat tärkeitä pesimispaikkoja pingviineille, erityisesti valkokulma- ja myssypingviineille. Saatamme nähdä myös merinorsuja, jotka lekottelevat rannalla.

Ennen kuin matka jatkuu kohti Antarktiksen niemimaata, pääsemme toivottavasti nousemaan maihin muuallakin Eteläisten Shetlandsaarten alueella. Yksi mahdollinen paikka voi olla Deception Island, jättimäinen romahtanut tulivuori. Hyvällä säällä aluksemme Ocean Albatros voi ajaa hevosenkengän sisälle läpi kapean aukon, joka on nimetty Neptunuksen mukaan (Neptune’s Bellows). Ajamme kumiveneillä joko Whalers Bayhin tai Telephone Bayhin, jotka molemmat ovat entisiä valaanpyyntiasemia. Yksittäisiä pingviinejä näkee rannan kuumien lähteiden ympäristössä, myös muiden lintujen bongaamiseen mahdollisuudet ovat hyvät. Täällä on nähty mm. kapinmyrskyliitäjiä ja etelänkeijuja.

Päivä 8–10
Antarktiksen niemimaa

Olemme nyt vieläkin etelämpänä ja saavumme Antarktiksen niemimaalle. Alus saapuu Antarktiksen niemimaan ja Anvers Islandin välissä sijaitsevaan upeaan Gerlachensalmeen, jossa havaitaan usein ryhävalaita. Salmen läpi navigoi ensimmäisenä belgialainen napatutkija Adrien de Gerlache vuonna 1888 Belgica-aluksellaan. Maihinnousu saattaa olla mahdollista pienelle ja jyrkälle Cuvervillen saarelle, jolla näkee usein turkishylkeitä, weddellinhylkeitä ja merileopardeja. Saarella elää myös valkokulmapingviiniyhdyskuntia. Salmen päässä sijaitsee Port Lockroy, Englannin ensimmäinen pysyvä asema Antarktiksella. Mökki remontoitiin 1996 ja kesäisin siinä asuu kolme henkilöä. Paikka on ehkä niemimaan suosituin kohde, ja voi olla, ettemme saa lupaa ankkuroitua ja nousta maihin täällä.

Wilhelmina Bay ja Paradise Harbor ovat myös mahdollisia maihinnousupaikkoja. Keskustelemme matkan varrella reittisuunnitelmista muiden alusten ja rannikon tutkimusasemien kanssa.

Lemairen kanava voi olla upea päätös vierailulle Antarktiksen niemimaalla. Korkeat kalliot kohoavat suoraan ylöspäin kimaltavasta vedestä, ja lukemattomista jäätiköistä irtoaa jääkimpaleita. Viimeisenä päivänämme Antarktiksella – ja ennen kuin palaamme takaisin Drakensalmen kautta – käymme usein uudestaan jollakin kauniista Eteläisistä Shetlandsaarista. Yksi maihinnousupaikka voisi olla kaunis Half Moon -saari, jossa sijaitsee Argentiinan tutkimusasema Cámara Base. Toinen vaihtoehto voisi olla niemi Yankee Harborin kupeessa. Siellä elää suuri myssypingviiniyhdyskunta

Päivä 11–12
Drakensalmi
Sælunge poserer for kameraet

Keula kohti pohjoista Ocean Albatros kulkee läpi Drakensalmen. Salmi on saanut nimensä englantilaisen merenkulkijan Sir Francis Draken mukaan. Englantilaiset pitivät häntä sankarinaan, mutta espanjalaisille hän oli raaka merirosvo, sillä hän teki elämän ankeaksi espanjalaisille laivoille, jotka kuljettivat hopeaa Uudesta maailmasta kohti Eurooppaa. Olemme nyt jättäneet taakse “Valkoisen mantereen” ja palaamme takaisin läpi maapallon myrskyisimmän merialueen. Mikäli sää sallii, ohitamme Kap Hornin läheltä ja suuntaamme Beaglensalmeen, joka on nimetty Darwinin kuuluisan aluksen mukaan. Aamuvirkut voivat seurata aluksen saapumista salmeen. Yleensä delfiinit seuraavat alusta, ja salmen pienillä saarilla loikoilee sadoittain turkishylkeitä seuranaan kihuja ja etelänselkälokkeja.

Päivä 13
Ushuaia – lento Buenos Airesiin, illallinen, viinimaistiaiset ja tangoesitys

Astumme aamulla maihin Ushuaiassa ja ajamme bussilla lentokentälle. Lennämme Buenos Airesiin. Patagonian arojen yli kulkeva lento kestää noin viisi tuntia, ja laskeudumme Buenos Airesin kotimaanlentojen kentälle nimeltä Jorge Newbery.
Majoituttuamme hotelliin iltapäivä on omaa aikaa. Illalla on aika hyvästellä Argentiina illallisen, viinin ja tangon merkeissä.

Päivä 14
Kotimatka Buenos Aires – Helsinki

Kuljetus Buenos Airesin kansainväliselle lentokentälle, josta lennämme takaisin Eurooppaan ja Helsinkiin. Teemme matkalla välilaskun.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 9.598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
  • Hyttiluokka G 1698€
Lisämaksulliset hyttiluokat
  • Hyttiluokka E: 368€/hlö
  • Hyttiluokka C: 958€/hlö
  • Hyttiluokka B: 1698€/hlö
Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki – Buenos Aires – Helsinki turstiluokassa (matkalla välilasku ja koneenvaihto)
  • Reittilennot Buenos Aires – Ushuaia – Buenos Aires turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa Buenos Airessa, aamiainen (2 yötä)
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa Ushuaissa, aamiainen (1 yö)
  • Majoitus jaetussa kahden hengen ulkohytissä (kat D., pyöreä ikkuna) Ocean Albatros (9 yötä)
  • 2 illallista Buenos Airesissa
  • Täysihoito tutkimusaluksella
  • Verot ja viranomaismaksut
  • Suomalainen matkanjohtaja
Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksulliset hyttiluokat
  • Lisämaksu yhgen hengen huoneesta/hytistä
  • Juomarahat n.. 14 USD/päivä/hlö
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Lisämaksulliset retket

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Tutkimusmatkaristeily

Albatros on useiden vuosien ajan kehittänyt risteilymuodon, joka sopii erityisesti napaseudun olosuhteisiin. Jää yhdistettynä rajalliseen infrastruktuuriin ja luoksepääsemättömään erämaahan vaatii matkalta enemmän tutkimusmatkamaista luonnetta, mikä on ihanteellista, jos toiveissa on ainutlaatuinen matkaelämys. Kyse on ylellisestä luontomatkasta, joka eroaa perinteisestä risteilystä. Suhteellisen pieni osallistujamäärä merkitsee, että matka saa pienryhmämatkan piirteitä: kaikki voivat yhtä aikaa nousta maihin, vierailla tutkimusasemilla, osallistua retkille ja valassafareille sekä kuunnella esitelmiä.

Matka on suhteellisen mukava eikä vaadi erityisiä ponnisteluja eikä osallistujiin kohdistu erityisvaatimuksia. Edellytyksenä on toki se, että matkustaja on terve, pystyy liikkumaan ketterästi ilman apua sekä haluaa kokea luonnon sen omilla ehdoilla. Huomaathan, että matka eroaa tavanomaisista lomamatkoista siinä, ettei meillä ole samanlaisia mahdollisuuksia suunnitella matkan yksityiskohtia etukäteen. Monia elementtejä on vaikea ennustaa, ja lopullinen reitti päätetään tuuli-, sää-, jää- ja virtausolosuhteiden pohjalta. Reittikuvausta tulee lukea ihannetilanteen kuvauksena, joka tuskin täysin toteutuu vaikka alueella vallitsisi korkeapaine ja aurinkoinen sää useiden viikkojen ajan.

Tutkimusmatkan johtaja päättää yhdessä kapteenin kanssa reitistä ja päiväohjelmasta matkan aikana pyrkien siihen, että saamme matkasta parhaan mahdollisen irti kulloisissakin olosuhteissa. Jos esimerkiksi kohtaamme yhtäkkiä valasparven, päiväohjelma voi muuttua siinä paikassa.


Tärkeä osa matkaa on risteily ja maihinnousut aluksen mukana kulkevien zodiac-tyyppisten kumiveneiden avulla. Kumiveneet kuljettavat meidät kolkoille rannikoille, pitkin jäätiköiden reunamia ja katsomaan valaita. Alus on varustettu laskettavin portain (tikkaat), joita pitkin laskeudutaan kumiveneisiin. Kumiveneissä on tehokas moottori. Alus menee niin lähelle nähtävyyksiä, jäätiköitä ja lintukallioita kuin mahdollista, sitten laskeudumme kumiveneisiin noustaksemme maihin tai katsellaksemme valaita, hylkeitä, jäävuoria tai lintuluotoja lähempää. Siirtyminen kumiveneeseen ja takaisin alukseen on suhteellisen helppoa kaikille normaalisti liikkuville, mutta voi olla ongelmallista liikuntarajoitteisille. Elämys voi olla myös melko kylmä ja märkä. Osallistujat voivat myös jäädä alukselle, jolla on pieni kirjasto. Kun käytämme sanaa tutkimusmatka, se kannattaa ottaa kirjaimellisesti. Matkat ovat tutkimusmatkoja, mikä tarkoittaa, ettemme voi ennustaa matkan jokaista yksityiskohtaa. Yllä oleva matkakuvaus on karkea hahmotelma tai toiveajattelua, joka suurella todennäköisyydellä muuttuu ainakin joiltakin osin.

Matkaan sovelletaan yleisiä matkapakettiehtoja sekä Albatros Travel A/S:n lisä- ja erityisehtoja , joihin osallistujien oletetaan tutustuneen.

”Reitti riippuu vaihtuvista arktisista olosuhteista, jään paksuudesta ja liikkeistä, luonnonvoimista ja eläinhavainnoista. Luonto on näissä olosuhteissa otettava aina huomioon. Tästä syystä matka suunnitellaan mahdollisimman pitkälle ”joustavareunaiseksi”, mikä tarkoittaa, että matkustajan tulee olla valmis poikkeamaan aluksen kiinteistä rutiineista ja etukäteen ajatellulta reitiltä.”

-Søren Rasmussen, Albatrosin perustaja ja omistaja

Tutkimusalus

Uudenlaisella ja tyylikkäällä Ocean Albatrosilla on kaikki pienen retkikunta-aluksen edut yhdistettynä isojen risteilyalusten vakauteen ja mukavuuteen. Ainutlaatuisen, patentoidun nk. X-keulan ansiosta Ocean Albatros leikkaa aaltoja vakaammin kuin perinteiset risteilyalukset. Aluksella on tilaa enintään 169 matkustajalle. Tarkkaan mietitty sisustus luo kotoisan tunnelman, joka yhdessä henkilökohtaisen palvelun kanssa takaa unohtumattoman elämyksen.

Millaisia hytit ovat?

Aluksella on yhteensä 95 hyttiä. Joukossa on sekä ulkohyttejä, parvekkeellisia hyttejä sekä sviittejä, joista on merinäköala. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Lisäksi aluksella on muutamia yhden ja kolmen hengen hyttejä. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone sekä hyttikohtainen lämpötilansäätö. Hyttivarustukseen kuuluu myös hiustenkuivain ja tv.

Hytit  

Kategoria PS: Premiumsviitti, 45 m2
Ocean Albatrosin suurin hytti on premiumsviitti. Tässä kahden huoneen sviitissä on parivuode (tai kaksi erillistä vuodetta), sohvaryhmä, pöytä ja tuoli sekä parveke ja tilava kylpyhuone. Sijainti kannella 4. Tiedustele hintaa ja varausmahdollisuutta Albatros Travelin edustajalta.

 

Kategoria A: Juniorisviitti, 42 m2
Ocean Albatrosin juniorisviiteistä on upeat näkymät, sillä ne sijaitsevat ylemmällä hyttikannella. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, istuinryhmä, tilava kylpyhuone sekä oma parveke. Mahdollisuus varata kolmelle hengelle. Sijainti kannella 7.

Kategoria B: Parvekesviitti, 28 m2
Ocean Albatrosilla on kuusi parvekesviittiä. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Nämä parvekesviitit on suunniteltu kahdelle aikuiselle. Sijainti kannella 4 ja 6.

Kategoria C: Parvekehytti, 24 m2
Näitä hyttejä aluksella on eniten. Parvekehyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Puolessa hyteistä on vuodesohva, jolloin hytissä voi majoittua kahden aikuisen lisäksi myös lapsi. Mikäli toiveena on kaksi hyttiä väliovella, se kannattaa kertoa varausta tehdessä. Sijainti kannella 4 ja 6.

Kategoria D: Standardihytti, jossa on pyöreä ikkuna, 22 m2
Standardihytti sopii matkustajille, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Kaikissa standardihyteissä on kaksi erillistä vuodetta, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 3 ja 4.

Kategoria E: Standardihytti, jossa on ranskalainen parveke, 16 m2
Standardihytti, jossa on ranskalainen parveke, parivuode, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 7.

Kategoria F: Kolmen hengen hytti, jossa on pyöreä ikkuna, 22 m2
Standardihytti sopii kolmelle matkustajalle, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 3.

Kategoria G: Standardihytti yhdelle hengelle, 14 m2
Sijainti kannella 3. Hytit sijaitsevat lähellä aluksen mudroomia (varustehuonetta) ja niistä pääsee kätevästi kumivenetasanteelle.

Yleistä tietoa matkasta

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Valuutta

Argentiinan valuutta on nimeltään peso (ARS). Vaihtokurssi tammikuussa 2024: 100 pesoa = n. 0,11 euroa. (Kurssi vaihtelee suuresti, sillä inflaatio on korkea Argentiinassa.) Suosittelemme ottamaan mukaan Yhdysvaltain dollareita, sillä sekä luottokorteilla maksaminen että käteisen nostaminen käteisautomaateista voi olla ongelmallista. Aluksella on käytössä Yhdysvaltain dollarit.

Passi

Mukana tulee olla voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Matkavaraus tulee tehdä täsmälleen samalla nimellä kuin passissa lukee, sillä matka-asiakirjoissa oleva nimi ei saa poiketa passissa lukevasta nimestä. ALBATROS TRAVELILLE TULEE LÄHETTÄÄ SÄHKÖINEN KOPIO VOIMASSA OLEVASTA PASSISTA 14 VRK:N KULUESSA VARAUKSESTA.

Juomarahat

Kuten palvelualoilla on maailmalla tapana, aluksen miehistölle on tapana jättää juomarahaa matkan päättyessä. Kaikki juomarahat jaetaan koko miehistön kesken. Juomarahan suuruus: 14,00 USD/henkilö/päivä laskutetaan suoraan matkustajan risteilytililtä.

Ruoka ja juomat

Aluksella on täysihoito. Kaikki ateriat tarjoillaan aluksen ravintolassa. Keittiöhenkilökunta tekee parhaansa täyttääkseen erityisruokavaliotoiveet (mainittava ilmoittautumiskaavakkeessa), mutta takuita emme voi antaa.

Matkatavarat

Matkatavaroiden määrää on hyvä yrittää rajoittaa, sillä hyteissä ei ole niille paljon tilaa eikä maan sisäisille lennoille saa ottaa isoja määriä matkatavaraa. Matkatavaroita voi jättää säilytykseen hotelliin Buenos Airesiin. Aluksen miehistö auttaa kantamaan matkatavarat alukselle. Kaikissa matkatavaroissa täytyy aina olla matkustajan nimi ja osoite.

Aikaero

Aikaero Suomen ja Buenos Airesin/Ushuaian välillä on -5 tuntia. Kun kello on Ushuaiassa 7, se on Suomessa 12.

Sähkövirta

Jännite aluksella on 220 V.

Lapset

Antarktiksen risteilylle osallistuvan lapsen tulee olla täyttänyt 12 vuotta.

Matkanjohtajat ja muut asiakkaat laivalla

Huomaathan, että pohjoismaalaisten asiakkaiden lisäksi laivalla on asiakkaita muista maista. Tästä syystä tutkimusmatkatiimimme koostuu englantia puhuvista tutkimusmatkaoppaista, joiden palvelut ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Esitelmät ja tiedotustilaisuudet pidetään yleensä englanniksi. Kun menemme maihin pienemmissä ryhmissä, matkustajien kansallisuus ja kieli pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan.

Laivan miehistö

Albatros Travelin tutkimusmatkatiimin lisäksi laivalla on miehistö, joka huolehtii siitä, että matkastasi tulee ainutlaatuinen kokemus. Aluksen kapteeni, perämiehet ja matruusit vastaavat laivan toiminnasta ja ohjauksesta sekä laivan ulkotiloista. Hotellinjohtaja ja hotellin henkilökunta vastaavat hyteistä ja ruokailusta ja tekevät kaikkensa, jotta oleskelusi laivalla olisi mahdollisimman miellyttävä. Miehistö puhuu englantia.

Maihinnousuihin ja retkiin liittyviä tärkeitä ohjeita

Kun oleskelemme maissa, on tietysti hyvin tärkeää osoittaa syvää kunnioitusta ainutlaatuista luontoa kohtaan. Se tarkoittaa toimimista seuraavan periaatteen mukaisesti: Älä jätä luontoon mitään muuta kuin jalanjälkesi äläkä ota luonnosta mukaasi muuta kuin muistoja. Kehotamme lisäksi pysyttelemään oman ryhmän läheisyydessä. Myös tutkimusmatkan johtajan ohjeita on tärkeä noudattaa.

Terveysselvitys

Pyydämme täyttämään tämän terveysselvityskaavakkeen viimeistään 2 kk ennen matkaa:

https://albatros-expeditions.com/participant-declaration-and-contact-information

Selvityksessä kysytään tietoja matkustajan terveydestä, mikä on välttämätöntä, jotta tiimimme aluksella pystyy tarvittaessa toimimaan oikealla tavalla esim. jos matkustajalla on kuulovamma, kroonisia sairauksia tai muita sairauksia tai allergioita. Tämä terveysselvitys ei vastaa terveysselvitystä, jonka vakuutusyhtiöt usein vaativat yli 70- tai 80-vuotiailta asiakkailta.

Vakuutus

Tällä matkalla vaaditaan, että osallistujilla on matkavakuutus, joka kattaa mm. saattavan lääkärin mahdollisen kotiinkuljetuksen varalta.

Huomaathan, että matkavakuutuksen tulee kattaa kulut seuraavissa tilanteissa:

  • Kotiinkuljetus, mikäli tilanne sitä vaatii.
  • Kulut vähintään 200 000 USD asti, jos alukselta tarvitaan kiireellinen potilaskuljetus.
  • Kroonisten sairauksien paheneminen, mikä voi vaatia hoitoa matkan aikana.

HUOMIO! Kroonisten sairauksien yhteydessä on vakuutusyhtiöltä aina hankittava maksusitoumus/ennakkohyväksyntä ennen matkaa.

Lisää tietoa matkakohteista

Lue lisää Argentiinasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/argentiina

Lue lisää Antarktiksesta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/antarktis

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Ennen lähtöä

Henkilötiedot

Tälle matkalle pyydämme sinua täyttämään "Osallistujailmoitus ja yhteystiedot" -lomakkeen, josta saamme tietoa terveydestä, allergioista sekä passitiedot. Lomake löytyy myös alla olevasta linkistä.

Matkaan kuuluvan vedenpitävän Albatros Expeditions-parkatakin saat aluksella. Suosittelemme, että pakkaat mukaan vaatteita, jotka sopivat kerrospukeutumiseen. Parkatakki tulee tilata alla olevasta lomakkeesta.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, sinun on myös täytettävä kengän koko lomakkeeseen. Voimme varautua paremmin etukäteen, mikäli osalle retkistä, jotka tehdään maihin, tarvitaan kumisaappaita.

Tutustu ohjeisiin ja pääset linkkiin (englanniksi) tästä:

https://albatros-expeditions.com/participant-declaration-and-contact-information#overlay-context=partner-pages/toolbox

 

Pakkauslista

Aluksella

Pukeutuminen aluksella on varsin rentoa ja ”tutkimusmatkailuhenkistä”. Kyse ei ole luksusristeilystä Karibialla, joten tumman puvun ja iltapuvun voi jättää kotiin. Tulemme näkemään aluksella takuulla paljon farkkuja ja villapaitoja.

Antarktis ja Tulimaa

On hyvä muistaa, että ilma on erinomainen eristysmateriaali, kun se lukitaan useiden vaatekerrosten sisään. Pysyt paremmin lämpimänä, kun puet päälle useita ohuita vaatekerroksia kuin silloin, jos kerroksia on vain yksi tai kaksi ja vaatteet paksuja. Kun kerroksia on monta, pystyy paremmin myös säätämään vaatteiden määrää sopivaksi usein ja nopeasti muuttuvassa säässä. Matkustajat, jotka harrastavat talviurheilua, voivat käyttää liikuntavaatteitaan, mutta on hyvä muistaa, että matkalla ollaan vähemmän aktiivisia kuin liikuntaa harrastettaessa. Voit siis tarvita parempaa eristystä.

Käsineet ja sukat

Monet käyttävät villalapasia vettä hylkivien päällyskäsineiden alla. Käsineissä voi olla kumimainen pinnoite kämmenen puolella, jolloin saa paremman otteen jäisiltä pinnoilta. Valokuvaajat käyttävät sormikkaita paksujen kintaiden tai hansikkaiden alla, jolloin voi välttyä kylmässä jäykistyneiltä sormilta. Hiihtokäsineet ovat hyvä vaihtoehto. Tarvitset myös lämpimät sukat, mielellään villafroteeta tai polypropyleenia. Sukat saavat mielellään olla polvipituiset. Kaksi ohutta sukkaa on parempi kuin yksi paksu sukka.

Kumisaappaat

Korkeavartiset, vesitiiviit kumisaappaat ovat välttämättömyys maihin noustessa. Aluksella on hyviä ja tukevia saappaita koossa 35–47 . Niitä saavat kaikki osallistujat lainata. Vaikka miehistö, joka kuljettaa kumiveneitä, ajaa rantaan saakka sekä auttaa ulos veneestä, on lähes mahdotonta olla astumatta veteen. Kumisaappaat pitävät veden ulkopuolella ja ne on helppo puhdistaa esim. käytyämme katsomassa pingviiniyhdyskuntaa. Siellä tulee usein astuttua lintujen jätöksiin, mikä harmittaisi, jos jalassa olisi hienot vaelluskengät.

Kengät

Maihin noustaan aina kumisaappaissa, mutta ota mukaan lenkkarit tai vastaavat hyvällä pohjalla varustetut kävelykengät, joilla voit liikkua aluksen kannella.

Takki

Luotettava tuulen- ja vedenpitävä takki, jossa on huppu, on hyvin tärkeä, ehkä jopa tärkein varuste Antarktiksella. Takin ei tarvitse olla paksu. Monet Etelämanterella matkaavat suosivat vuoritonta Gore Tex -tyyppistä kuoritakkia, jonka alle tulee fleece/paita. Tällä matkalla osallistujat saavat Albatros-takin, joka täyttää kaikki vaatimukset. Lisätietoja takista sekä kokotiedot lähetetään ennen matkaa.

Housut

Vedenpitävät kuorihousut ovat välttämättömät, joko Gore Tex -tyyppiset tai oikeat sadehousut. Housujen tulee olla vahvaa kangasta ja niissä tulee olla mukava liikkua. Päällyshousujen alle tarvitaan vielä mukavat ja lämpimät housut sekä tietysti pitkät alushousut, mielellään villafroteeta. Voi olla, ettei kaikkia kerroksia tarvita, mutta on parempi olla varautunut kuin palella.

Paidat

Villa on lämpimintä, myös kosteana. Fleece on lähes yhtä lämmintä, mutta kuivuu nopeammin. Mieluummin yksi ohut ja yksi paksu paita kuin yksi hyvin paksu.

Kaulahuivi

Hyvä kaulahuivi, kauluri tai tuubihuivi on tarpeen, kun tuulee.

Päähine

Päähine on ehdottoman välttämätön, sillä pään kautta haihtuu iso määrä lämpöä. Päähineen tulee olla vettä ja tuulta pitävä ja ulottua korvien yli. Käy läpi vaatevarastot ennen kuin menet ostamaan uusia varusteita. Matkalla ei vaadita upouusia tai kaikkein hienoimpia varusteita.

Muut varusteet

Aurinkolasit ja aurinkovoide  
Antarktiksella UV-säteily on huomattavasti voimakkaampaa kuin mihin olemme tottuneet. Laadukkaat aurinkolasit, joissa on UV-suoja, ovat välttämättömät. Jos käytätte silmälaseja, käykää optikolla ja ottakaa varalta mukaan ylimääräiset silmälasit. Muista aurinkovoide, jonka suojakerroin on korkea!

Kiikari  
Hyvin tarpeellinen, mikäli haluaa nähdä lintuja ja valaita. Mieluiten laadukas, 8–10-kertaisella suurennuksella ja etulinssin halkaisija vähintään 30 mm.

Kamera  
Isommat kamerat tulee kuljettaa vesitiiviissä repussa. Olkalaukkuja on hankala kanniskella mukana, ja varusteet on suojattava roiskeilta. Ota mukaan riittävästi vara-akkuja/pattereita ja filmiä. Pieni päiväreppu, jossa vedenpitävä sadesuoja, on hyvä henkilökohtaisille tavaroille kävelyretkillä. Tavarat voi laittaa myös muovipussissa reppuun.

Vedenpitävä reppu ja muovipusseja  
Pakkaa mukaan vedenpitävä reppu ja erikokoisia muovipusseja. Muovipussit ovat erittäin käytännöllisiä, kun haluaa pitää likaiset ja märät vaatteet erillään puhtaista ja kuivista.

Ensiapupakkaus  

  • Laastaria ja siteitä
  • Huulirasvaa
  • Kosteusvoidetta
  • Kosteuspyyhkeitä
  • Nenätippoja/-suihketta
  • Kipulääkettä (mielellään kuumetta alentavaa)
  • Immodium tai vastaava
  • Henkilökohtaiset lääkkeet
  • Matkapahoinvointilääke. Merisairauden oireiden estoon käytettävä laastari (Scopoderm tai vastaava) auttaa useimpia ainakin jonkin verran. Tablettimuotoiset matkapahoinvointilääkkeet ovat toinen vaihtoehto. Kysy lääkäriltä ja kokeile lääkkeitä ennen matkaa, jotta tiedät, miten se vaikuttaa sinuun.

Kirjat  
Argentiinasta ei löydy paljonkaan englanninkielistä kirjallisuutta. Aluksella on pieni kirjasto, mutta kirjoja siellä ei ole myynnissä. Parasta on ottaa omat kirjat mukaan.

Ohjeita Antarktiksella kävijöille

Jätä Antarktis koskemattomaksi

Vuonna 1991 laadittiin protokolla Antarktiksen ympäristönsuojelusta. Siinä koko manner määriteltiin luonnonsuojelualueeksi. Antarktis on maailman suurin erämaa-alue ja yhä suurelta osin koskematon. Toistaiseksi ihmisen toiminnalla ei ole ollut merkittävää vaikutusta alueen luontoon. Auta säilyttämään tilanne sellaisena!

  • Älä heitä roskia luontoon merellä äläkä maissa. Älä heitä edes tupakantumppeja.
  • Älä likaa järviä tai puroja.
  • Älä kirjoita kiviin tai rakennuksiin.
  • Älä ota biologisia, geologisia tai historiallisia esineitä kotiin matkamuistoiksi. Näihin kuuluvat mm. kivet, luurangon osat, munat, fossiilit, rakennuksen osat tai rakennuksen sisältä löytyvä esineistö.
  • Älä vahingoita rakennuksia olivat ne sitten asuttuja, asumattomia tai hätäsuojia. Suojele Antarktiksen kasveja ja eläimiä.
  • Pidä sopiva etäisyys eläimiin ja lintuihin. Muista, että äkilliset, nopeat liikkeet pelottavat ja stressaavat eläimiä, joten liiku aina hitaasti ja rauhallisesti. Älä häiritse eläimiä, Antarktis on eläinten koti. Antarktiksen kesä on lyhyt, joten linnuilla ja eläimillä ei ole paljon aikaa pariutua, rakentaa pesä, munia, hautoa, lisääntyä, ruokkia jälkeläisiään jne. Jos menet liian lähelle eläimiä, saatat estää niitä lisääntymästä sinä vuonna. Älä koskaan mene niin lähelle eläimiä, että niiden käytös muuttuu, erityisesti haudonta-aikaan ja kun poikaset ovat vielä hyvin pieniä. Eläimiä/lintuja ei saa ruokkia tai koskea.
  • Pidä mahdollisimman pientä ääntä, jottet häiritse eläimiä, mahdollisia asukkaita tai muita matkailijoita.
  • Ruokatavaroita ei saa missään tapauksessa tuoda maihin.
  • Älä ota mukaasi mitään paikoista, joissa käymme – ei kasveja, kiviä, luita tai muuta.
  • Älä koskaan mene rantakaistaleelle, joka on vesirajan ja hylkeiden/merileijonien välissä. Eläinten reitti veteen on pidettävä aina vapaana.
  • Varo kasveja. Katso minne astut. Älä kävele kasvien päältä, älä edes sammalen tai jäkälän. Kasveja ei saa ottaa mukaan tai irrottaa kasvualustastaan.
  • Motorisoiduilla kulkuvälineillä, laivalla tai lentokoneella voi liikkua alueella vain, mikäli eläimiä ei häiritä. Kunnioita suojeltuja alueita. Antarktiksella on alueita, jotka ovat erityisen suojelun kohteena, koska niillä on ainutlaatuista ekologista, tieteellistä tai historiallista merkitystä. Vierailuja historiallisissa paikoissa ohjaavat usein paikalliset säännöt.
  • Noudata aina paikallisia sääntöjä.
  • Vältä vahingoittamasta historiallisia muistomerkkejä äläkä siirrä niiden osia. Kunnioita tieteellistä tutkimusta.
  • Älä häiritse käynnissä olevaa tieteellistä tutkimusta tai tutkimukseen liittyviä asennuksia tai koske välineisiin.
  • Noudata tutkimusasemien ja tukikohtien määräyksiä.
  • Älä koske tutkijoiden mittareihin, merkkauksiin tai vastaaviin. Ota turvallisuus vakavasti. Varaudu huonoon ja nopeasti vaihtuvaan säähän. Pidä huolta siitä, että varusteesi ja vaatteesi sopivat Antarktiksen oloihin. Pidä aina mielessä, että Antarktiksen seutu on ankara, arvaamaton ja mahdollisesti vaarallinen.
  • Tunne omat rajasi ja pidä turvallisuus aina mielessä.
  • Pidä turvaetäisyys kaikkiin eläimiin sekä merellä että maissa.
  • Noudata matkanjohtajan neuvoja ja ohjeita. Pysyttele aina näköetäisyyden päässä ryhmästä ja muista, että näkyvyys voi muuttua yhtäkkiä hyvin huonoksi.
  • Älä mene isoille lumikentille tai jäätiköille, sillä siellä on vaarana pudota syviin halkeamiin, joita peittää vain ohut jää- tai lumikerros.
  • Älä mene sisälle hätäsuojiin (paitsi hätätilanteissa). Jos joudut käyttämään hätäsuojan välineitä tai tarvikkeita, ilmoita asiasta heti lähimmälle tutkimusasemalle tai viranomaiselle.
  • Suhtaudu tulipalovaaraan vakavasti ja kunnioita kaikkia tupakointikieltoja, erityisesti sisätiloissa. Tulipalovaara on hyvin suuri Antarktiksen erittäin kuivissa olosuhteissa. Älä ota mitään – paitsi kuvia – mukaan Antarktikselta ja äläkä jätä sinne mitään muuta kuin jalanjälkesi!
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja