USA

USA:n matkamme vievät sinut luonnonihmeiden äärelle ja kaupunkien kuhinaan. Los Angeles on viihteen mekka, San Francisco on sympaattinen ja kaunis. Las Vegas on kimalteleva peliparatiisi keskellä erämaata. Lännessä luonto järjestää ilotulituksen: Grand Canyon, Lake Powell, Bryce Canyonin ja Death Valley. Amerikassa kaikki on suurta, niin myös nämä luonnonihmeet. Etelävaltioissa soi musiikki. Jazz, blues, country ja gospel. Tuulen viemää -klassikkoa ja Marthin Luther Kingiä yhdistää Atlanta. Siipirataslaivamatka pitkin Mississippiä vie Huckleberry Finnin seikkaillujen tunnelmiin ja Elviksen Graceland rockin kuninkaan kotiin. Let the good times roll!

Pääkaupunki Washington D.C.
Asukasluku 316 milj.
Kieli Ei virallista kieltä
USA:n lippu on ainoa lippu, joka on pystytetty kuuhun.
Tiesitkö, että...
vaikka englanti onkin USA:n puhutuin kieli, maassa ei ole määritelty virallista kieltä.
USA:n kansallislaulu:”The Star-Spangled Banner” on muotoutunut alunperin brittiläisestä juomalaulusta,"The Anacreontic Song" 1700-luvulta.

New York

Empire State Building ja Chrysler Building kohoavat korkeuksiin ja erottuvat tuhansien lasisten ja teräksisten toimistorakennusten joukossa. Central Parkissa rullaluistellaan ja hölkätään, taideostokset tehdään SoHossa ja Tribecassa.Töiden jälkeen taiteilijat ja galleristit suuntaavat koteihinsa yli Brooklyn Bridgen trendikkäälle asuinalueelle Williamsburgiin Brooklyniin. New Yorkin horisontti Manhattanin korkeine pilvenpiirtäjineen on tuttu elokuvista ja tv-sarjoista. Tunne on epätodellinen: Tuntuu siltä, kuin olisit ollut täällä aikaisemminkin.
Vapaudenpatsas

Yhdysvaltojen itärannikko

Yhdysvallat on paljon enemmän kuin Wall Street, China Town, Little Italy, Times Square, Broadway ja Big Apple. Jos matkasi vie Yhdysvaltojen itärannikolle on New York näkemisen arvoinen, kuten myös Liberty Bell Philadelphiassa, kasino-ja rantakohde Atlantic City, valkoinen talo Washingtonissa ja Niagaran putousten luonto sekä Shenandoahin kansallispuisto.

Kannattaa muistaa perinnerikas ja hyvin eurooppalainen alue New England, Yhdysvaltain koillisosassa – täällä voit vierailla osavaltioissa kuten Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire ja Maine. Arvostetut yliopistot Harvard ja Yale sijaitsevat myös täällä. Suurkaupunki Bostonin ulkopuolella North Endissä voi nauttia kirjakahviloista ja tunnelmoida Beacon Hillin elegantissa kaupunginosassa.

Rocky Mountains ja keskilänsi

Jos haluaa matkustaa vieläkin kauemmaksi Amerikan suurkaupungeista, lomalle voi suunnata Rocky Mountainsiin ja villin lännen osavaltioihin kuten Idaho, Montana, Wyoming ja Colorado. Täällä maisemat ovat kuin elävästä postikortista laajoine näköaloineen, kalliovuorineen ja vaikuttavine kansallispuistoineen. Lähellä on myös preeriaosavaltiot kuten Kansas, Nebraska ja Etelä-Dakota, jossa voi nähdä Mount Rushmoren, jossa on neljän presidentin kallioon hakattu kuuluisa muistomerkki. Muistomerkkiin on kaiverrettu George Washingtonin, Thomas Jeffersonin, Abraham Lincolnin ja Theodore Rooseveltin kasvot. Korkeutta veistoksella on saman verran kuin 6-kerroksisella rakennuksella. Unohtaa ei tule myöskään Chicagoa ja suuria järviä –  vanha gansterikaupunki on muuttunut jännittäväksi, arkkitehtuurin unelmakaupungiksi. 443 metriä korkea Sears Tower on edelleen Amerikan korkein pilvenpiirtäjä, joka erottuu Chicagon horisontissa. Kaupungissa on jännittävä ja rikas musiikkitarjonta.
Mount Rushmore South Dakotassa

Yhdysvaltojen länsirannikko

Länsirannikolla on paljon nähtävää ja koettavaa. Esim.Seattlen musiikki, Olympic-vuorten kaunis maisema ja 4400 metriä korkea Mount Rainier-vuori kaakossa. Seattle tuli maailmankuuluksi rock musiikin genrestä ”grunge” 1990-luvulla ja tämän vuoksi saanut myös oman musiikkimuseonsa, jonka on suunnitellut tähtiarkkitehti Frank O. Gehry. Seattlesta matkaa voi jatkaa kohti Vancouveria, Kanadaa tai suunnata kohti etelää, pitkin Tyynenmeren rannikkoa, jossa muun muassa voi nähdä valaita, delfiinejä ja merileijonia. Miksi et hellisi itseäsi aurinkoisessa Kaliforniassa, jännittävässä San Franciscossa tai hohdokkaassa Hollywoodissa?  Muissa osavaltioissa kuten Arizona, Nevada, Utah ja New Mexico on myös paljon koettavaa: Grand Canyonin luonnonkauneudesta Las Vegasin valoihin ja meksikolaissävytteiseen Santa Fehen.
Bruce Canyon Utahissa

Yhdysvaltojen etelävatiot

Lounais-Yhdysvallat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden matkustaa intiaanikulttuurien synnyinsijoille, jos suuntaat matkasi esimerkiksi suurelle Navajo-reservaatille tai yhdelle monista pueblo-intiaanien kylistä New Mexicossa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä matkan jazzin kotikaupunkiin New Orleansiin, country-musiikin pääkaupunkiin Nashvilleen ja Elviksen kotiin Gracelandiin, Memphisiin, Tennesseehen. Jos intohimojasi ovat isot Chevrolet, Buickit tai viritetyt Harley Davidsonit, voit aloittaa legendaarisen matkan pitkin Route 66:tta. Reitti Chicagosta Los Angelesiin kulkee läpi kahdeksan osavaltion ja pituutta matkalle kertyy jopa 3939 kilometriä.
New Orleans, Louisiana

USA

 • Erikoishinta 18.10!

  Inspiroiva Itärannikko -USA

  New York, Washington D.C., Philadelphia ja Niagaran putoukset -historiaa, suurkaupunkeja ja mahtavaa luontoa sekä ripaus Kanadaa. Inspiroidu Itärannikolla!

  4,5
  • 3 lähtöä
  • 9 päivää
  • Alkaen 2.298€
  Helsingistä
 • Svengaava Etelä

  Jazzaava New Orleans, moderni Atlanta, countryn Nashville, Elviksen Graceland ja bluesin Memphis. Nauti musiikista, hyvästä ruoasta ja etelän ystävällisyydestä!

  4,8
  • 2 lähtöä
  • 13 päivää
  • Alkaen 2.798€
  Helsingistä
 • Uusi 2017 lähtö

  Willi Länsi

  Unelmoitko Kaliforniasta ja Los Angelesista, toivotko näkeväsi mahtavan Grand Canyonin, kokevasi Las Vegasin ja muistavasi San Franciscon? Best of the West!

  4,6
  • 4 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 2.898€
  Helsingistä
 • On the Road -USA/San Francisco-New York 2016

  Uneksitko ajavasi läpi koko Amerikan mantereen? Lähde mukanamme legendaariselle matkalle, joka alkaa San Franciscosta ja päättyy New Yorkiin.

  5
  • 07-09-2016
  • 22 päivää
  • 5.148€
  Helsingistä