Waltzing Matilda – Australia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Australian punainen sydän, ainutkertaisia luontoelämyksiä Philip Islandilla ja Great Ocean Roadin varrella ja lopuksi kaunis ja vetovoimainen Sydney.

Useimmat meistä unelmoivat matkasta Australiaan. Tästä syystä olemme tehneet parhaamme varmistaaksemme, että pääset kokemaan Australian upeimmat elämykset. Kiertomatkamme alkaa Melbournesta. Sen jälkeen on vuorossa luontoelämyksiä: koalia ja pingviinejä Philip Islandilla. Matkaamme kaunista Great Ocean Roadia pitkin ja ihastelemme sen kuuluisia kalliomuodostelmia.

Adelaidessa käymme tutustumassa viinitilaan, ja sen jälkeen on vuorossa mahtavia luontoelämyksiä Australian punaisessa ytimessä. Teemme kävelyretkiä Kings Canyonissa ja nautimme illallisen auringon laskiessa Ulurulla (Ayers Rockilla). Punainen hiekka vaihtuu kauniisiin rannikkoreitteihin ja luontoelämyksiin Australian itärannikolla, kun tutustumme Blue Mountains -vuoristoon ja vietämme sen jälkeen pari rentoa päivää Port Stephensin merenrantakaupungissa. Matkareittimme kulkee Hunter Valleyn viininviljelyalueen läpi, ja lopulta saavumme ehkä maailman kauneimpaan suurkaupunkiin Sydneyyn, jossa käymme mm. katsomassa ikonista oopperataloa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Kiertomatka

  • Matkanjohtaja Suomalainen

  • Viisumi Kyllä

  • Rokotukset Ei

  • Valuutta Australian dollari (AUD)

Päiväohjelma 21 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Melbourneen.
Päivä 3
Melbourne. Kaupunkikierros, risteily Yarrajoella ja Eureka Tower. Tervetuloillallinen.
Päivä 4
Melbourne. Retki St Kildaan, Brightoniin ja Philip Islandille katsomaan koaloja ja pingviinejä.
Päivä 5
Great Ocean Road: Melbournesta Warrnambooliin.
Päivä 6
Warrnambool – Mt. Gambier.
Päivä 7
Mt. Gambier – Adelaide.
Päivä 8
Adelaide. Aamupäivä omaa aikaa. Vierailu viinitilalla McLaren Valessa.
Päivä 9
Adelaide. Lento Alice Springsiin. Kaupunkikierros: ANZAC-muistomerkki, School of the Air ja The Flying Doctors.
Päivä 10
Alice Springs. Lennätinasema ja matka jatkuu edelleen Kings Canyoniin. Kävelyretki ”Creek Walk”.
Päivä 11
Kings Canyon – Uluru (Ayers Rock). Aamukävely “Rim Walk” Kings Canyonissa. Bussilla Uluruun.
Päivä 12
Uluru. Kävelyretki Ulurulla ja The Olgasin ympäristössä. Päivällinen avoimen taivaan alla Ulurulla.
Päivä 13
Uluru – Sydney. Lento Sydneyyn. Matka jatkuu Blue Mountains -vuoristoon.
Päivä 14
Blue Mountains. Matka jatkuu edelleen Port Stephensin merenrantakaupunkiin.
Päivä 15
Port Stephens
Päivä 16
Port Stephens. Omia seikkailuja.
Päivä 17
Port Stephens – Sydney. Hunter Valleyn viinialue.
Päivä 18
Sydney. Kaupunkikierros: kävely Bondi Beachille, opastettu kierros Sydneyn oopperatalossa ja veneretki Manly Beachille.
Päivä 19
Sydney. Omaa aikaa.
Päivä 20
Sydney. Kotimatka.
Päivä 21
Saapuminen Helsinkiin.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
7.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lennämme Helsingistä Melbourneen.

Päivä 2
Saapuminen Melbourneen.

Saavumme Melbourneen, Australian toiseksi suurimpaan kaupunkiin ja Victorian osavaltion pääkaupunkiin. Kaupunki on valittu useita kertoja Australian parhaaksi paikaksi asua, ja tunnelma kaupungissa on ihastuttava. Melbourne on trendikäs ja rento, eläväinen ja luova. Suurin osa 5 miljoonasta asukkaasta liikkuu kaupungissa polkupyörällä tai raitiovaunulla.

Monikulttuurisuus näkyy katukuvassa, ja kaupungissa on valtavasti kiinnostavia ravintoloita, jotka sekoittavat etnisiä ruokaperinteitä paikallisiin valmistaessaan ruokaa laadukkaista raaka-aineista. Perille päästyämme ajamme hotellille. Saamme hyvät yöunet, jotta jaksamme aamulla lähteä tutustumaan kaupunkiin.

Yöpyminen Melbournessa.

Päivä 3
Melbourne. Kaupunkikierros, risteily Yarrajoella ja Eureka Tower. Tervetuloillallinen.

Tukevan aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikävelylle, joka vie meidät Melbournen keskustan läpi. Näemme mm. yhden kaupungin kiinnostavista katetuista kauppakujista sekä Bourke Street Mallin kävelykadun. Melbourne on kuuluisa katutaiteestaan, ja me suuntaammekin Hosier Lanelle, jossa näemme esimerkkejä tästä. Aivan kulman takana sijaitsee Pyhän Paavalin katedraali (eng. Saint Paul’s Cathedral), jonka sisäänkäyntiä koristaa komea lasimosaiikki. Vilkkaan Flinders Streetin toisella puolella sijaitsee Federation Square, joka on kaupungin sydän. Aukiolla on valtavasti ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kun Melbournessa järjestetään isoja kansainvälisiä urheilutapahtumia, niitä voi katsoa aukion isoilta näytöiltä. Tämä koskee sekä vuosittaista formula 1 -osakilpailua että Australian avointa tennisturnausta, joka pelataan tammikuussa joka vuosi.

Federation Square sijaitsee Yarrajoen rannalla. Yarran alkulähde on 242 km Melbournesta koilliseen, ja matkallaan Port Phillip Bayhin joki kastelee ja ravitsee sitä ympäröiviä maanviljelysalueita sekä yhtä monista tunnetuista viinialueista, Yarran laaksoa.

Kierroksella on aikaa etsiä itselleen mukava lounaspaikka ennen kuin lähdemme risteilylle Yarrajoelle. Risteilyllä voimme istahtaa hetkeksi alas ja katsella vesiltä käsin suurkaupungin vihreitä keitaita pilvenpiirtäjien keskellä.

Maihin palattuamme on aika katsella kaupunkia yläilmoista käsin. Nousemme hissillä Eureka Towerin 88. kerrokseen. Sieltä on hienot näkymät kaupunkiin ja sen esikaupunkeihin. Seuraavaksi kävelemme lähistöllä sijaitsevaan ravintolaan, jossa nautimme hyvin ansaitun tervetuloillallisen. Illallisen jälkeen palaamme hotellille.

Yöpyminen Melbournessa.

Päivä 4
Melbourne. Retki St Kildaan, Brightoniin ja Philip Islandille katsomaan koaloja ja pingviinejä.

Tänään lähdemme retkelle Melbournen ulkopuolelle. Nousemme raitiovaunuun ja suuntaamme suosittuun merenrannalla sijaitsevaan esikaupunkiin St. Kildaan. St. Kilda sijaitsee Port Phillip -lahden rannalla. Se on suosittu kohde sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa kiitos houkuttelevan rantakadun. Matka raitiovaunulla kestää puolisen tuntia ja perillä St. Kildassa tutustumme ympäristöön kävellen, nautimme varhaisen lounaan (omakustanteinen) ja katselemme hieman Auckland Streetin kivoja kauppoja.

Bussi noukkii meidät kyytiin ja suuntaa pieneen Brightonin merenrantakaupunkiin St. Kildan eteläpuolella. Kävelemme rannalla ja katselemme värikkäitä rantamajoja, jotka kaikki on maalattu eri tavoin.

Suuntaamme nyt Philip Islandille, joka sijaitsee noin 150 km Melbournesta kaakkoon. Saari tunnetaan kauniista luonnosta ja ainutlaatuisista elämyksistä eläinten kanssa: koalat ja pienet pingviinit ovat saaren suurimpia vetonauloja. Philip Island on pienehkö saari, jonka pinta-ala on noin 100 km2. Koko saari on luonnonsuojelualuetta. Saaren rannikko on kaunis pingviineineen, hylkeineen ja vedestä esiin ponnistavine valaineen.

Saavumme Philip Islandille iltapäivällä. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on koaloiden suojelukeskus Koala Conservation Centre. Australiassa ei voi väittää käyneensä, jos ei ole nähnyt koaloita! Kuten monet muutkin eläinlajit, myös koalat ovat nykyään uhattuina niiden luonnollisessa elinympäristössä, joka kutistuu ja kutistuu. On vain harvoja paikkoja, joissa noita suloisia eläimiä voi nähdä luonnossa. Siksi suojelukeskus on hyvä paikka tutustua noihin erikoisiin eläimiin. Suojelukeskus ei ole eläintarha. Sen tarkoituksena on suojella koalaa. Kävelysiltoja pitkin voimme kulkea eläinten luonnollisessa elinympäristössä ja päästä varsin lähelle niitä. Yleensä ne istuvat ja torkkuvat eukalyptuspuissa tai syövät puiden lehtiä. Koalat viettävät valtaosan elämästään nukkuen ja syöden.

Moikattuamme hurmaavia eläimiä ajamme saaren läntisimpään kohtaan nimeltään The Nobbies. Jos mukanasi on kiikari, saatat bongata korvahylkeitä saaren etelärannikon Seal Rocksilla, jossa asuu hyljeyhdyskunta. Mikäli aikataulu antaa myöten, teemme pienen kävelylenkin.

Syömme illallisen paikallisessa ravintolassa. Sen jälkeen vuorossa on päivän loppuhuipennus, josta on tullut saaren suurin nähtävyys: Pingviiniparaati. Joka ilta auringonlaskun aikaan pingviinit palaavat maihin vietettyään päivän kalastaen merellä. On hauska näky, kun iso joukko pieniä pingviinejä nousee vaappuen merestä ja taapertaa hiekan yli rantakallioilla sijaitseviin pesiin ja luoliin. Sitten on aika sanoa hyvästit Philip Islandille. Palaamme takaisin Melbourneen ja hotellille noin puolilta öin.

Yöpyminen Melbournessa.

Päivä 5
Great Ocean Road: Melbournesta Warrnambooliin.

Tänään poistumme suurkaupungista ja lähdemme mukavalle ajomatkalle rannikkoa pitkin. Ensin meidän pitää kuitenkin päästä ulos kaupungista. Reilun tunnin ajettuamme pääsemme vihdoin Great Ocean Roadille, joka tunnetaan merestä kohoavista majesteettisista kalkkikivikallioista. Kyse on yhdestä Australian ikonisimmista maamerkeistä. Great Ocean Road, jonka rakensivat 1919–1932 ensimmäisestä maailmansodasta palanneet sotilaat, on omistettu sodassa kaatuneille. Ohitamme pieniä viehättäviä merenrantakaupunkeja, kuten Lorne ja Apollo Bay. Näemme matkan varrella erikoisen kalliomuodostelman nimeltä 12 apostolia. Nimestä huolimatta kivipaasia ei ole kuin kahdeksan! Vedestä nousevat tornimaiset kalkkikivimuodostelmat ovat eroosion muokkaamia. Alunperin kivipaasia oli yhdeksän, mutta vuonna 2005 meri vei mukanaan yhden apostoleista. Näkymä on yhtä kaikki vaikuttava. Vähän edempänä näemme jälleen yhden todisteen eroosiosta, Loch Ard Gorgen. Rotkoa muistuttava lahti sai nimensä Loch Ard -laivan mukaan, joka upposi täällä 1878. Vain kaksi henkilöä selvisi. Myös täällä meri on kuluttanut kallioita. Vuonna 2009 katosi holvikaarimainen osa kalliota lahden suulta, ja jäljellä on nyt kaksi erillistä kalliota, Tom ja Eva, jotka ovat saanet nimensä haaksirikosta selviytyneiden mukaan.

Lähellä Port Campbelliä näemme jälleen yhden luonnon muovaaman kivimuodostelman, London Bridgen. Alunperin paikalla oli kalliosta muodostunut silta, joka yhdisti pienen niemekkeen mantereeseen. Silta oli vaikuttava näky, mutta vuonna 1990 osa siitä romahti ja jäljelle jäi vain meren ympäröimä saari.

Iltapäivän päätteeksi saavumme Warrnamboolin rannikkokaupunkiin, jossa yövymme. Syömme yhdessä illallista hotellissa. Sen jälkeen voimme nauttia oluen tai viinilasillisen hotellin baarissa.

Yöpyminen Warrnamboolissa.

Päivä 6
Warrnambool – Mt. Gambier.

Tänään matka jatkuu bussilla pitkin etelärannikkoa. Määränpäämme on Mount Gambierin kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Australian osavaltion eteläisessä osassa.

Ennen kuin poistumme kokonaan Warrnamboolista ajamme lähistöllä sijaitsevalle Tower Hillin luonnonsuojelualueelle. Se sijaitsee sammuneen tulivuoren kraatterissa. Tower Hill on Australian kiehtovin geologinen muodostelma, ja alueella viihtyvät niin koalat, emut, kengurut, pussirotat kuin vesilinnutkin.

Aamukävelyn jälkeen suuntaamme länteen Portlandiin, joka on Victorian osavaltion vanhin eurooppalainen siirtokunta. Kaupunki perustettiin 1834 ja siellä on säilynyt koko joukko historiallisesti kiinnostavia rakennuksia. Päivän lopullinen määränpää on Mt. Gambier, asukasluvultaan Etelä-Australian osavaltion toiseksi suurin kaupunki (Adeleiden jälkeen). Ylittäessämme osavaltion rajan siirrämme kelloa 30 min taaksepäin!

Ennen kuin kirjoittaudumme sisään hotelliin Mt. Gambierissa, käymme Umpherston Gardenissa. Kyse on kauniista puutarhasta, joka on perustettu ns. sinkholeen eli vajoamaan. Puutarhaa voi ihailla ylhäältä käsin, alas pääsee portaita pitkin.

Lähistöllä sijaitsee Blue Lake -järvi. Lähes ympyränmuotoinen järvi tunnetaan siitä, että se vaihtaa väriä kahdesti vuodessa. Joulukuusta maaliskuuhun se on hehkuvan koboltinsininen, mutta huhtikuusta marraskuuhun pikemminkin harmaa. Täsmällistä syytä ei tiedetä, mutta epäillään, että se liittyy vesikerrosten lämpötilaan. Mt. Gambier saa järvestä makeaa vettä. Järven ympäri kulkee polku, mutta meidän ei tarvitse kiertää sitä kokonaan. Sen sijaan voimme käydä katsomassa järveä parilta näköalapaikalta ja jatkaa sitten matkaa perille hotellille.

Yöpyminen Mt. Gambierissa.

Päivä 7
Mt. Gambier – Adelaide.

Tänään ajamme viimeisen etapin Adelaideen. Lähdettyämme Mt. Gambierista välimatka pienten rannikkokaupunkien välillä kasvaa koko ajan. Vaikka edessä on pitkä päivä bussissa, ajomatka läpi Australian ”bushlandin” on kiehtova. Saatamme myös nähdä vallabeja (pienikokoinen kengurulaji). Reittimme kulkee läpi Coorongin kansallispuiston, jossa elää tuhansia pelikaaneja.

Lounaan jälkeen alkaa kaupunkeja jälleen ilmestyä ja vähän ennen Adelaidea pysähdymme Hahndorfissa, jonka perustivat Preussista tulleet luterilaiset emigrantit. Valtaosa heistä saapui Zebra-nimisellä aluksella 1838. Kaupunki sai nimensä laivan kapteenin Dirk Meinhertz Hahnin mukaan, joka oli kotoisin Westerlandista Syltin saarelta. Hahndorf on Australian vanhin yhä olemassa oleva saksalaispaikkakunta. Saksalaisuus näkyy kaupungissa mm. talojen puuristikkorakenteissa ja saksalaista ruokaa ja olutta tarjoilevissa ravintoloissa.

Hahndorfista ei ole enää pitkä matka Australian viidenneksi suurimpaan kaupunkiin, Adelaideen.

Yöpyminen Adelaidessa.

Päivä 8
Adelaide. Aamupäivä omaa aikaa. Vierailu viinitilalla McLaren Valessa.

Kolmen matkapäivän jälkeen vietämme aamupäivän Adelaidessa omaan tahtiin. Adelaide on Etelä-Australian osavaltion pääkaupunki. Adelaide on juuri sopivan kokoinen omille seikkailuille. Jos haluaa käydä ostoksilla, Rundle Mall on kaupungin vilkkain kävelykatu. Victoria Square on kaupungin sydän ja liike-elämän keskus. Iso kauppahalli Central Market on osa Chinatownia. North Terracessa puolestaan sijaitsee mm. kasvitieteellinen puutarha, joka on näkemisen arvoinen.

Matkanjohtaja järjestää halukkaille aamupäivällä lyhyen yhteisen kävelykierroksen.

Iltapäivällä tapaamme jälleen ja lähdemme kohti kaunista McLaren Valen viinialuetta, joka sijaitsee hieman Adelaiden ulkopuolella. Alue tunnetaan erinomaisista viineistä. Siellä vallitsee ihanteelliset olosuhteet korkealaatuisten rypäleiden viljelylle kiitos sijainnin lähellä rannikkoa ja leudon välimerellisen ilmaston.

McLaren Valessa on kaunista. Loivat kukkulat ja vehreät viinitarhat tarjoavat ihastuttavia näkymiä. Alueen viinitilat kasvattavat monia rypälelajikkeita, kuten Shirazia, Cabernet Sauvignonia, Grenachea ja Chardonnayta, minkä ansiosta myös viinejä on monenlaisia.

Käymme yhdellä monista viinitiloista ja saamme myös maistella muutamia viinejä. Sen jälkeen suuntaamme itse McLarenin kaupunkiin, jossa on aikaa katsella paikkoja omatoimisesti ja käydä viinitiloilla ja taideputiikeissa, jotka ovat leimallisia tälle pienelle kaupungille.

Seuraavaksi palaamme Adelaideen, jossa ilta on omaa aikaa.

Yöpyminen Adelaidessa.

Päivä 9
Adelaide. Lento Alice Springsiin. Kaupunkikierros: ANZAC-muistomerkki, School of the Air ja The Flying Doctors.

Aamiaisen jälkeen meillä on pari tuntia (riippuen lentoaikataulusta) omaa aikaa, minkä jälkeen ajamme lentokentälle lentääksemme pohjoiseen Alice Springsiin, joka sijaitsee Australian Pohjoisterritoriossa. Alice, kuten kaupunkia kutsutaan, sijaitsee täsmälleen puolivälissä matkalla pohjoisen Darwinista etelän Adelaideen. Alice Springsin asukasluku on noin 27 500 ja kaupunki on koko erittäin harvaan asutun alueen keskus.

Saavuttuamme perille ajamme Anzac Hillin muistomerkille, joka nousi 1934 ensimmäisessä maailmansodassa kaatuneiden australialaisten ja uusiseelantilaisten sotilaitten kunniaksi. ANZAC on lyhenne sanoista Australian and New Zealand Army Corps, australialais- ja uusiseelantilaisjoukoista, jotka taistelivat yhdessä ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa sekä Korean ja Vietnamin sodissa. Kukkulalta on hienot näkymät kaupunkiin ja punaiselle aavikolle.

Toinen vierailukohteistamme on School of the Air, joka tuotti vuosien ajan oppitunteja radion välityksellä kaukana asuville lapsille. Palvelu kattoi yli miljoonan neliökilometrin alueen. Projekti alkoi 1950 muutamalla viikoittaisella oppitunnilla. Ajan myötä lisättiin oppituntien jälkeinen kyselytunti, ja oppituntien määrää kasvatettiin. Opettajat käyttivät Lentävien lääkäreiden radiotiloja lähetyksiinsä, kunnes 1978 koulu sai oman studion. Vuonna 2000 siirryttiin internetpohjaiseen opetukseen, ja nykyään koulu hyödyntää uusinta teknologiaa maan kaukaisimmissa kolkissa asuvien lasten iloksi.

Viimeinen kohteemme on Royal Flying Doctor Service (RFDS), jonka jotkut saattavat tuntea tv-sarjasta Lentävät lääkärit (Flying Doctors). Lentävien lääkärien tukikohta on Alice Springsissä, josta tehdään lääkärilentoja kaukana sijaitseville maatiloille ja eristyksissä eläviin yhteisöihin koko Pohjoisterritorion alueella. Lentävät lääkäripalvelut aloitettiin 1928 Queenslandissa, josta ne levisivät nopeasti koko maahan.

Sitten ajamme hotellille, jossa syömme yhteisen illallisen.

Päivä 10
Alice Springs. Lennätinasema ja matka jatkuu edelleen Kings Canyoniin. Kävelyretki ”Creek Walk”.

Ennen lähtöä Alice Springsistä käymme vielä entisellä lennätinasemalla. Se on paikka, johon ensimmäiset eurooppalaiset Alice Springsissä asettuivat. Lennätinasema perustettiin 1872 ja se kuului Adelaiden ja Darwinin väliselle lennätinlinjalle. Asema on Overland Telegraph Linen 12 asemasta parhaiten säilynyt. Asema oli käytössä 60 vuotta ennen kuin se muutettiin kouluksi, joka oli tarkoitettu aboriginaalilapsille.


Sitten lähdemme Alicesta kohti Kings Canyonia, joka sijaitsee n. 320 km Alicestä länteen. Ajomatka on ensimmäinen kohtaamisemme Australian karun, yksitoikkoisen, mutta kiehtovan takamaan kanssa.

Määränpäämme on noin 300 m korkea Kings Canyonin rotko, joka on osa Wartarrkan kansallispuistoa. Majoitumme lomahotelliin lähelle rotkoa. Asetuttuamme huoneisiimme kokoonnumme jälleen iltapäivällä ja lähdemme kävelyretkelle rotkon pohjalle. Useimmat voivat lähteä mukaan n. 2,5 km pitkälle kävelylle. Kävely kestää yleensä noin tunnin. Seuraamme pientä puroa ja katselemme jyrkkiä punasävyisiä kallioseiniä. Muista hyvät ulkoilukengät ja vesipullo! Palattuamme hotellille syömme illallista yhdessä. Sitten on aika painua pehkuihin!

Yöpyminen Alice Springsissä

Päivä 11
Kings Canyon – Uluru (Ayers Rock). Aamukävely “Rim Walk” Kings Canyonissa. Bussilla Uluruun.

Nousemme varhain ja lähdemme jälleen kävelylle kauniiseen rotkoon. Tämän päivän kävely on vaativampi kuin edellispäiväinen. Tästä syystä lähdemme liikkeelle aikaisin aamulla ennen kuin aurinko alkaa paahtaa täydellä teholla. Kävelyreitin nimi on Rim Walk. Sen pituus on 6 km ja se kulkee rotkon laella. Sieltä on hulppeat näkymät tälle kauniille luontoalueelle. Näköalapaikkoja on lukuisia, ja täällä kaikki käsitykset karusta punaisesta takamaasta tulevat todeksi. Reitin vaativin osuus on heti alussa: meidän täytyy nousta noin 500 jyrkkää porrasta. Kun olemme päässeet ylös, se on kamera, joka joutuu ylitöihin! Kävelyretken jälkeen nautimme hotellissa hyvin ansaitun aamiaisen. Sen jälkeen kiertomatkamme jatkuu. Päivän kävelyretkellä osallistujalta vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa ja kunnolliset ulkoilukengät. Mukaan tarvitaan myös paljon vettä. Ellei halua lähteä tai pysty lähtemään kävelyretkelle, voi nukkua vähän pidempään ja nauttia rauhallisesta aamusta hotellilla.

On tullut aika jatkaa matkaa. Ajamme reilut 300 km lounaaseen kohti Ulurua (Ayers Rockia). Matkan varrella pysähdymme syrjäisessä taajamassa. Siellä on mahdollista syödä lounasta (omakustanteinen) ja nauttia näkymistä Mt. Connorille – tasaiselle vuorelle!

Perillä Ulurussa ajamme hotellille ja asetumme huoneisiimme.

Uluru vai Ayers Rock? Ayers Rock oli aiempi virallinen nimi, jonka eurooppalaiset tutkimusmatkailijat ja siirtomaaherrat antoivat paikalle 1800-luvulla. Vuonna 1985 virallinen nimi vaihtui Uluruksi osana prosessia, jossa tunnustettiin alueen kulttuurinen ja historiallinen merkitys Australian alkuperäisväestölle. Nykyään Uluru on siis kiven virallinen nimi. Alkuperäisen Uluru-nimen käyttäminen on tapa tunnustaa ja osoittaa kunnioitusta alkuperäisväestön kulttuuriselle yhteydelle tähän paikkaan.

Päivä 12
Uluru. Kävelyretki Ulurulla ja The Olgasin ympäristössä. Päivällinen avoimen taivaan alla Ulurulla.

Australian vaikuttavien luontoelämysten joukossa on yksi ylitse muiden: Uluru. Tämä jättimäinen kivi seisoo Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan Uluru-Kata Tjuta ‑kansallispuiston sydämessä. Vuosien kuluessa Ulurusta on Sydneyn oopperatalon ohella tullut yksi Australian symboleista. Ulurun korkeus on 348 m, pituus 2,4 km, ympärysmitta noin kilometrin ja se ulottuu 3,5 km syvyyteen. Ulurua kutsutaan usein maailman suurimmaksi monoliitiksi, jollainen se melkein onkin. Vain Mount Augustus läntisessä Australiassa on suurempi kuin Uluru. Alue on aboriginaaleille pyhä ja siellä on paikkoja, joihin ei saa mennä tai joita ei saa valokuvata.

Nousemme varhain aamulla nauttimaan auringon ensimmäisistä säteistä Ulurulla. Kävelemme 348 m korkean kallion juurelle. Näemme mm. kalliomaalauksia ja erikoisia kivimuodostelmia. Huomaathan, että kallion alkuperäinen omistaja, Anangu-heimo, ei uskonnollisista syistä halua, että kalliolle kiivetään.

Palaamme takaisin hotellille. Voit vaikka pulahtaa hotellin uima-altaaseen virkistäytymään. Iltapäivällä ajamme lyhyen matkan Kata Tjutan kansallispuistoon, jota kutsutaan myös nimellä The Olgas. Kävelemme kevyen lenkin vaikuttavien kallioiden välissä ja saavumme lopuksi perille kahden korkeimman huipun väliin.

Päivän päätteeksi suuntaamme uudelleen ison punaisen kiven luo. Tarkoituksenamme on nauttia auringonlaskusta avoimen taivaan alla keskellä Australian hiekkaerämaata. Tarjolle katetaan aito BBQ-illallinen, joka sisältää australialaisia herkkuja. Kun pimeys on laskeutunut Ulurun ylle, esiin tulee upea tähtitaivas. Tässä osassa Australiaa tähtitaivas on pimeimpiä ja kirkkaimpia koko maailmassa. Nautittuamme illallisen kaikessa rauhassa voimme istuskella ja katsella tähtitaivasta ilman katulamppujen tai muiden valonlähteiden häiritsevää valosaastetta – miten hieno lopetus päivälle!

Päivä 13
Uluru – Sydney. Lento Sydneyyn. Matka jatkuu Blue Mountains -vuoristoon.

On tullut aika jatkaa matkaa ja poistua Australian takamailta. Ajamme pienelle lentokentälle ja otamme kurssin kohti Sydneyä. Saavuttuamme Sydneyyn ajamme suoraan Blue Mountains -vuorille, jotka sijaitsevat noin 110 km Sydneystä länteen. Hiekkakivivuoret ovat saaneet nimensä alueella kasvavien eukalyptuspuiden haihduttamien öljypisaroiden aiheuttamasta valon taittumisesta sinisävyiseksi. Vuorten keskellä on syviä rotkoja ja yksittäisiä vesiputouksia. Alueen ainutlaatuisen kauneuden takia se on päässyt luontokohteeksi Unescon maailmanperintökohteiden listalle.

Yövymme Katoombassa, joka on alueen keskus. Vietämme rauhallisen illan ja säästämme elämykset seuraavalle päivälle. Katoombassa yöpymisen hyvä puoli on se, että pääsemme heti aamusta lähtien nauttimaan nähtävyyksistä, joita myös päiväretkeläiset Sydneystä tulevat katsomaan myöhemmin päivällä.

Päivä 14
Blue Mountains. Matka jatkuu edelleen Port Stephensin merenrantakaupunkiin.

Lähdemme liikkeelle heti aamiaisen jälkeen. Ensimmäinen kohteemme on näköalapaikka Echo Point Lookout. Näemme kuuluisat Kolme sisarusta, joka on kolmesta kivijärkäleestä koostuva luonnon muovaama nähtävyys. Saamme lisäksi kuulla aboriginaalien myytin kalliomuodostelman synnystä.

Seuraavaksi vuorossa on ”maailman jyrkin junamatka”. Nousemme Scenic Railwayn kyytiin ja laskeudumme 415 m alaspäin. Tunnelin kautta päädymme alhaalla sijaitsevaan sademetsään. Kävelemme rehevissä maisemissa polkuja pitkin Scenic Cablewayn asemalle. Se vie meidät uusiin korkeuksiin ja tarjoaa hulppeita näköaloja. Seuraava kohde on Scenic Skyway, 270 metrin köysiratamatka yli kanjonin. Näkymät ovat jälleen päätä huimaavat. Gondolihississä on lisäksi lasilattia, joten näemme Kolme sisarusta ja Katoomba-vesiputouksen uudesta vinkkelistä.

Lounaan (omakustanteinen) jälkeen lähdemme vuoristosta kohti pientä Port Stephensiä, joka sijaitsee rannikolla vajaat 200 km Sydneystä pohjoiseen. Kaupunki on pieni varjeltu helmi Uuden Etelä-Walesin rannikolla. Seutu tunnetaan luonnonkauneudesta, tyynistä vesistä ja lukuisista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä.

Historiallisesta näkökulmasta katsottuna Port Stephensin löysi kapteeni James Cook, kun hän ohitti alueen vuonna 1770. Vasta myöhemmin alueelle alkoi asettua siirtolaisia. Alue sai nimensä Sir Philip Stephensin, Britannian amiraliteetin ensimmäisen sihteerin, mukaan. Virallisesti nimi Port Stephens otettiin käyttöön vuonna 1824.

Jo paljon aikaisemmin alueella oli elänyt aboriginaaleihin kuuluva Worimi-heimo, jolla oli syvä yhteys merelliseen ympäristöön. He hyödynsivät seudun runsaita resursseja eli kalastivat ja metsästivät merinisäkkäitä. Alueella on yhä vahva yhteys Worimi-heimoon, joka on taistellut säilyttääkseen kulttuurinsa ja perinteensä.

Perillä Port Stephensissä majoitumme hotelliin, jossa vietämme seuraavat kolme yötä.

Päivä 15
Port Stephens

Seudulla on useita kansallispuistoja, kuten Tomaree. Ajamme Tomaree Head -nimisen kukkulan juurelle. Sieltä kävelemme n. 1,5 km kukkulan huipulle, josta avautuu upeat maisemat.

Meillä on aikaa katsella kaupunkia ja merenrantaa ennen iltapäivän delfiinisafaria. Port Stephensiä ympäröivissä vesissä elää paljon delfiinejä, joten meillä on hyvät mahdollisuudet nähdä niitä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Hyvällä onnella näemme myös valaita.

Loppuiltapäivä ja ilta on omaa aikaa. Port Stephensissä on koko joukko ruokapaikkoja, joissa tarjoillaan tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Kokeile paikallisia erikoisuuksia, kuten ostereita ja katkarapuja!

Päivä 16
Port Stephens. Omia seikkailuja.

Päivä on varattu omille seikkailuille, jotta saamme hieman hengähtää monien elämysten jälkeen. Voit lähteä veneretkelle, hypätä lauttaan ja matkata ympäröiville saarille, kuten Broughton Islandille, ja Shoal Bayhin, jossa voit tutkia koskemattomia rantoja.

Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä siitä, mitä Port Stephensissä kannattaa tehdä.

Päivä 17
Port Stephens – Sydney. Hunter Valleyn viinialue.

On tullut aika poistua pienestä lomaparatiisistamme ja ajaa Sydneyyn.

Reittimme kulkee Hunter Valleyn viinialueen kautta. Se on yksi Australian tunnetuimpia ja historiallisimpia viinialueita. Seutu on kuuluisa maalauksellisista maisemista, sillä se sijaitsee kumpuilevien kukkuloiden ja rehevien laaksojen keskellä. Hunter Valleyssä ilmasto on lämmin ja kostea, mikä tekee siitä ihanteellisen tiettyjen rypälelajikkeiden kasvattamiselle. Tällaisia ovat varsinkin Semillon ja Shiraz. Alueella tuotetaan yksilöllisiä ja runsasmakuisia viinejä, jotka ovat saaneet kansainvälistä arvostusta. Hunter Valleyssä on tuotettu viiniä yli 150 vuotta, joten seudulla on monia viihtyisiä viinitiloja ja -kellareita. Käymme yhdellä tiloista ja maistelemme heidän viinejään.

Hunter Valleystä otamme kurssin kohti Sydneyä, jonka englantilaiset rangaistusvangit perustivat 1788. Nykyään Sydney on Australian suurin kaupunki. Sydneyn ikoninen tunnusmerkki, oopperatalo, on yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista. Siitä on tullut symboli kaikelle, mitä Australia edustaa. Ei ole epäilystäkään siitä, että useimmat vierailijat pitävät Sydneyä yhtenä Australian kohokohdista: sijainti on ainutlaatuinen ja nähtävyyksiä on paljon. Kaupungin asukkaat ovat peräisin kaikkialta maailmasta, joten Sydneylle ovat ominaisia monikulttuurisuus ja sadat erilaiset kahvilat ja ravintolat.

Perille päästyämme ajamme hotellille. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 18
Sydney. Kaupunkikierros: kävely Bondi Beachille, opastettu kierros Sydneyn oopperatalossa ja veneretki Manly Beachille.

Australiassa on yli 10 000 uimarantaa, ja monet ”aussit” viettävät paljon aikaa rannalla. Yksi tunnetuimmista rannoista on Sydneyn Bondi Beach, joka sijaitsee keskustan itäpuolella. Matkustamme keskustasta bussilla Tamarama Beachille ja kävelemme vajaan 2 km matkan rantaa pitkin Bondi Beachille. Kävelymatkan varrella on hienoja näköalapaikkoja ja näemme myös aboriginaalien kiviin tekemiä kaiverruksia, jotka ovat tuhansia vuosia vanhoja. Perillä nautimme näkymistä noin kilometrin mittaisella Bondi Beachillä, jonne Sydneyn asukkaat tulevat uimaan, surffaamaan, ottamaan aurinkoa ja – tietysti – katselemaan ihmisiä.

Seuraavaksi ajamme bussilla katsomaan kuninkaallista kasvitieteellistä puutarhaa (Royal Botanical Gardens) ja Mrs Macquarie’s Chairia. Kuuluisa kivipenkki on rangaistusvankien lahja kuvernööri Macquarien vaimolle Elizabethille vuodelta 1810. Sanotaan, että tällä oli tapana istua kivellä ja katsella maisemia ja Iso-Britanniasta saapuvia laivoja. Tuolilta näkee tätä nykyä myös Sydney Harbour Bridge -sillan sekä oopperatalon. Kävelemme noin 1,5 kilometrin matkan oopperatalolle ja reittimme kulkee kasvitieteellisen puutarhan kautta. Puutarhassa saatamme hyvinkin nähdä papukaijoja ja muita eksoottisia lintuja.

Meillä on reilusti aikaa ihailla oopperataloa, joka on Sydneyn maailmankuulu tunnusmerkki. Rakennuksen on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Jørn Utzon ja se muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Talo otettiin käyttöön vuonna 1973 ja siitä lähtien se on ollut yksi maan tärkeimmistä musiikki- ja teatterinäyttämöistä, mistä kuulemme lisää tutustumiskierroksella.

Oopperatalon jälkeen ehdimme katsella hieman sykkivää Circular Quayta ja syödä lounasta (omakustanteinen).

Lounaan jälkeen lähdemme katselemaan Sydneyä mereltä käsin. Nousemme yhteen monista veneistä, jotka kulkevat Sydneyn ja sen esikaupunkien välillä. Suuntanamme on suosittu Manly Beach. Matkan varrella voimme ihailla kaupungin siluettia ja sen ikonisia rakennuksia, joista yksi on valtava terässilta Sydney Harbour Bridge. Se yhdistää kaupungin eteläisen ja pohjoisen puolen toisiinsa.

Manly Beach on suosittu paikka sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Se tunnetaan upeista merinäköaloistaan, hiekkarannoistaan ja eläväisestä tunnelmastaan. Saavumme Manly Wharfiin ja astumme Manlyn sydämeen, jossa riittää kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Teemme rennon kävelykierroksen pitkin pääkatua The Corsoa, joka kulkee satamalaiturin ja rannan välillä.

Ranta on sekä surffareiden että uimareiden suosiossa. Meillä on aikaa rentoutua rannalla tai käydä pulahtamassa meressä. Rannan eteläisimmästä osasta voi tehdä lyhyen, mutta mukavan kävelyn pitkin maalauksellista rantapolkua Shelly Beachille. Se on suojainen merenlahti, jossa vesi on tyyntä ja snorklausmahdollisuudet hyvät. Kävelymatka on noin 1 km suuntaansa. Maisemat ovat hienot!

Kun on tullut aika lähteä Manly Beachiltä, palaamme satamalaiturille ja otamme paluukyydin Circular Quayhin. Sieltä matkaamme metrolla hotellille.

Yöpyminen Sydneyssä.

Päivä 19
Sydney. Omaa aikaa.

Tämä päivä on varattu omille seikkailuille Sydneyssä. Voit lähteä tutustumaan viihtyisään The Rocksiin, joka on Sydneyn vanhinta aluetta ja sijaitsee Sydney Harbour Bridgen juurella. Kun ensimmäiset rangaistusvangit saapuivat Englannista Australiaan vuonna 1788, ensimmäiset talot rakennettiin juuri tänne The Rocksiin. Alueella on suuri historiallinen merkitys ei vain Sydneylle, vaan koko Australialle.

Darling Harbour on suosittu ja eläväinen alue meren äärellä. Siellä on paljon moderneja ja trendikkäitä kahviloita sekä Sydney Aquarium. Matkanjohtaja auttaa mielellään ja jakaa vinkkejä siitä, miten päivä kannattaa viettää.

Yöpyminen Sydneyssä.

Päivä 20
Sydney. Kotimatka.

Tänään on aika lähteä Sydneystä kotia kohti. Lentoaikataulusta riippuu, kuinka paljon aikaa meillä vielä on viimeisten vaikutelmien keräämiselle ennen kotimatkaa.

Päivä 21
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 7.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.698€
Hintaan sisältyy
  • Reittilennot  Helsinki – Melbourne/Sydney – Helsinki (välilaskut ja koneenvaihdot menossa ja paluussa)
  • Kaksi sisäistä reittilentoa turistiluokassa
  • Majoitus 17 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
  • Aamiaiset päivinä 3-20
  • Yksi lounas ja 5 illallista
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

  • Pieni reppu tai kassi retkipäiviä varten
  • Kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
  • Tuulen- ja sateenpitävä takki
  • Villatakki tai fleece 
  • Hyvät vaelluskengät tai lenkkarit, urheilusandaalit
  • Uima-asu
  • Taskulamppu
  • Hyttyskarkote
  • Käsidesi
  • Aurinkovoidetta korkealla suojakertoimella, hattu tai lippis, aurinkolasit 

Yöpymiset

Melbourne 3 yötä, Warrnambool 1, Mt. Gambier 1, Adelaide 2, Alice Springs 2, Uluru (Ayers Rock) 2, Katoomba, 1, Port Stephens 3 ja Sydney 2.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää.

Tiukat tuontirajoitukset

Huomaathan, että Uuden-Seelannin ja Australian tuontirajoitukset hedelmille ja muille ruokatavaroille ovat hyvin tiukat. Mukana tuoduista elintarvikkeista joutuu maksamaan maahan saapuessa noin 500 Australian/Uuden-Seelannin dollarin suuruisen sakon käteisellä. Tämä koskee myös lennolta tai lähtöpisteen lentoasemalta mukaan otettuja ruokia.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Australiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/oseania/australia

Lue lisää esim. säästä ja ilmastosta, aikaerosta, juomarahakäytännöistä ja viisumista.

 

Passi ja viisumi
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja