M/Y Galápagos Odyssey

M/Y Galápagos Odyssey on pieni ja viihtyisä alus, joka tarjoaa mitä parhaimmat olosuhteet Galapagossaariin tutustumiselle.

Alus on 41 m pitkä ja 8 m leveä. Tilaa on 16 matkustajalle. Alus on rakennettu 2007–2008, ja tarkoituksena on ollut luoda puitteet, jotka täyttävät vaativatkin toiveet. Alus on tilava, kaikkien hyttien pinta-ala on 20 m2 ja niissä on maisemaikkunat. Aluksen yhteiset tilat ovat viihtyisät. Ylimmällä kannella on aurinkoterassi sekä aurinkotuoleja ja poreallas, jossa voi nauttia auringosta ja maisemista. Ateriat (täysihoito aluksella) nautitaan mukavassa ravintolassa/baarissa, ja loungessa voi rentoutua ja nauttia lasillisen ennen illallista. Aluksen koko mahdollistaa sen, että voimme kulkea pitkin vesireittejä, joihin isommat alukset eivät mahdu. Tiedossa on siis mahtava seikkailu! 

Lue lisää aluksesta:
http://www.yachtgalapagosodyssey.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Hytit
Aluksella on kahdeksan hyttiä. Hytit sijaitsevat pääkannella (Main deck) tai ylemmällä kannella (Upper deck). Kaikkien hyttien koko on 20 m2. Hyteissä on oma kylpyhuone/wc, ja hytit on sisustettu kuin hotellihuoneet. Kaikissa hyteissä on maisemaikkuna. Hytissä on joko kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Sänkyjen alla on kätevät laatikot, joissa voi säilyttää matkatavaroita. Hytissä on myös pieni kaappi ja tallelokero. Varustukseen kuuluu lisäksi minibaari (maksullinen), pieni kirjoituspöytä ja sohva. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivain ja 110 V:n pistorasia. Kaikissa hyteissä on säädettävä ilmastointi.

Hyttien siivous
Hytit siivotaan joka päivä.

Pyyhkeet
Hytissä on jokaiselle matkustajalle kylpypyyhe sekä rantapyyhe. Omia pyyhkeitä ei tarvitse pakata mukaan.

Yhteiset tilat
Aluksella on viihtyisä ravintola, jossa ateriat nautitaan. Loungessa voi nauttia aperitiivin ennen illallista. Aluksen ylimmällä kannella (Sun deck) on aurinkoterassi, aurinkotuoleja ja poreallas. Terassilla on mukava rentoutua retkien välillä.

Ruokailut aluksella
Matkan hintaan kuuluu täysihoito aluksella. Se alkaa lounaalla risteilyn ensimmäisenä päivänä ja päättyy aamiaiseen risteilyn viimeisenä päivänä. Näet päiväohjelmasta muut matkaan sisältyvät ateriat. Kaikki matkustajat mahtuvat syömään ravintolassa yhtä aikaa.

Erityisruokavaliot
Jos noudatat erityisruokavaliota, ilmoita asiasta matkaa tilatessasi. Emme kuitenkaan voi taata, että toiveesi pystytään täyttämään. Kaikki ateriat tarjoillaan seisovasta pöydästä, joten valinnan varaa löytyy.

Juomat aluksella
Vesi, kahvi ja tee kuuluvat hintaan. Muut juomat maksetaan erikseen. Pullo viiniä maksaa noin 27 eurosta ylöspäin, olut maksaa 4 euroa. Väkevät juomat maksavat n. 6–7 euroa/drinkki. Virvoitusjuomat ja kivennäisvesi maksaa n. 2,70 euroa/pullo. Omien juomien tuominen alukselle on kielletty.

Pukeutuminen ja jalkineet
Uima-asut on kielletty ravintolassa ja loungessa, mutta muuten aluksella ei noudateta tiettyjä pukeutumissääntöjä. Aluksella kannattaa kulkea kumipohjaisissa kengissä tai sisäkengissä. Kun retkeltä palataan alukselle, kengät tulee huuhtoa, jotta hiekka ja siemenet eivät kulkeudu saarelta toiselle. Huuhtelun jälkeen vaihdetaan jalkaan aluksella käytettävät kengät.

Maksaminen aluksella
Aluksella maksetaan käteisellä. Käytetty valuutta on Yhdysvaltain dollari (USD), ja suosittelemme, että varaat dollareita mukaan jo kotimaasta.

Kadonneet tavarat
Varustamo tai Albatros Travel eivät vastaa kadonneista tavaroista.

Juomarahat
Matkoillamme pääset lähelle paikalliselämää. Maissa voi olla tapoja, joista et tiedä tai joihin et ole tottunut, esimerkiksi juomarahakäytännöt. Monissa maissa juomarahajärjestelmä on varsin organisoitunut, ja paikallisoppaat ja bussinkuljettajat odottavat saavansa tietyn suuruisen summan retken päätteeksi. Me mainitsemme summan matkaohjelmassamme, jotta asiakkaamme osaavat varata sopivasti rahaa mukaan jo kotimaassa. Matkan hinta ei sisällä henkilökohtaisia juomarahoja. Juomaraha on osa paikallista kulttuuria, jota tulee kunnioittaa. Albatros Travel maksaa palkkaa paikallisoppaille ja kuljettajille, mutta monessa kulttuurissa palvelualan peruspalkka on alhainen, koska juomarahat nostavat sitä. Juomarahat ovat kuitenkin jokaisen henkilökohtainen asia ja niiden antaminen vapaaehtoista.

Aluksen miehistö ja paikallinen luonto-opas odottavat saavansa juomarahaa. Olemme laskeneet valmiiksi keskimääräisen summan, joka mainitaan matkan kuvauksessa.

Tupakointi aluksella
Turvallisuussyistä tupakointi hyteissä, ravintolassa ja loungessa on kielletty. Tupakointi on sallittua vain merkityillä alueilla kannella. Tupakantumppeja ei saa heittää laidan yli mereen. Noudatathan näitä sääntöjä!

Snorklausvälineet ja märkäpuku
Snorklausvälineitä saa lainata ilmaiseksi, mutta jos sinulla on omat välineet, ota ne mukaan. Märkäpuvun saa vuokrattua 30 USD hintaan.

Maihinnousu
Kun nousemme maihin Galapagossaarilla, se voi tapahtua monella eri tapaa. Useimmiten kyse on niin sanotusta märästä maihinnoususta, jolloin nousemme kumiveneestä ensin veteen ja kahlaamme siitä rantaan. Tästä syystä on tärkeää, että jalkineesi sietävät kastumista. Välillä pääsemme maihin suoraan kumiveneestä. Veneet voivat hieman keinua, mutta miehistö auttaa meidät turvallisesti maihin.

Matkanjohtaja
Matkalla on mukana – kuten kaikilla Albatros Travelin kiertomatkoilla – yksi kokeneista matkanjohtajistamme. Matkanjohtajan lisäksi retkillä on paikallinen luonto-opas, joka on Galapagossaarten asiantuntija.