Winter Wonderland - Kanada

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Majesteettinen talvimatka keskellä mahtavia Kalliovuoria.

Uutuus

Kanadan-matka luonnon ystäville! Mukavalla bussilla Calgarysta Edmontoniin läpi Kanadan kauneimpien talvimaisemien. Kansallispuistot, jäätyneet vesiputoukset, jääluolat ja kenties koiravaljakkoajelu odottavat! Tee kierros lumikengillä, koe vuoristokaupunki Banff kauneimmillaan ja nauti hulppeista vuoristomaisemista Kalliovuorilla, joista Kanada on syystäkin ylpeä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Kanadan dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Calgary. Matka jatkuu Banffiin.
Päivä 2 Banff. Kaupunkikierros Banffissa ja tarinoita eläin- ja kasvimaailmasta sekä rautatien historiasta. Omaa aikaa.
Päivä 3 Banff. Lumikengillä Kootenayn kansallispuistossa sijaitsevaan Paint Potsiin Vermillionjokea seuraillen.
Päivä 4 Banff – Jasper. Bow Lake, Crowfoot-jäätikkö, Peytojärvi ja Columbia Icefield.
Päivä 5 Jasper. Athabascan laakson eläinmaailmaan tutustumista luonto-oppaan johdolla.
Päivä 6 Jasper. Mahdollisuus koiravaljakkoajeluun (lisämaksusta).
Päivä 7 Jasper. Jääkävely Malignen kanjonissa Jasperin kansallispuistossa.
Päivä 8 Jasper – Edmonton. Orientoiva kaupunkikierros ja elämyksiä matkanjohtajan johdolla.
Päivä 9 Edmonton. Omaa aikaa ja kotimatka.
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Calgary. Matka jatkuu Banffiin.

Laskeuduttuamme Calgaryyn ja noudettuamme matkatavarat ajamme bussilla reilut 120 km läpi Kananaskisin alueen Banffiin ja samannimiseen kansallispuistoon. Majoitumme hotelliin Banffissa.

Päivä 2
Banff. Kaupunkikierros Banffissa ja tarinoita eläin- ja kasvimaailmasta sekä rautatien historiasta. Omaa aikaa.

Banffin kansallispuisto on Kanadan ensimmäinen laatuaan ja toimii sekä talvi- että kesäaktiviteettien keskuksena Kalliovuorilla. Puiston pinta-ala on 6 621 km2 ja sitä halkoo kattava polkujen ja teiden verkosto, jota mekin pääsemme käyttämään.

Tänään tutustumme kansallispuistoon, joka on tunnettu järvistään, majesteettisista vuoristaan ja lukemattomista ulkoilmassa toteutettavista elämyksistä. Banff on Kanadan ensimmäinen ja maailman neljäs kansallispuisto, joka perustettiin vuonna 1885. Banff ja samanniminen kansallispuisto ovat siitä lähtien vetäneet puoleensa seikkailua ja virkistystä kaipaavia ihmisiä kaikkialta maailmasta. Kaikilla on sama päämäärä: kokea täysin ainutlaatuinen luonto, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Banff on pieni ja viihtyisä kaupunki, jonka taustalla kohoavat korkeat vuoret. Yhdessä vuorenrinteessä seisoo entinen rautatiehotelli Fairmont Banff Springs. Pääkadun varrella on pieniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, joten katseltavaa riittää, vaikkemme olisikaan ulkona luonnossa.

Tänään vietämme aamupäivän tutustuen itse Banffiin. Kuulemme tarinoita Bow Valleyn laaksosta, jossa Banff sijaitsee, sekä paikallisista eläimistä ja kasveista. Iltapäivällä on aikaa rentoutua ja katsella kaupunkia itsekseen tai yhdessä matkanjohtajan kanssa.

Yöpyminen Banffissa.

Päivä 3
Banff. Lumikengillä Kootenayn kansallispuistossa sijaitsevaan Paint Potsiin Vermillionjokea seuraillen.

Lumikenkiä on käytetty nykyisessä Keski-Aasiassa jo noin 6 000 vuotta sitten. Historioitsijoiden mukaan inuiittien esi-isät ja alkuperäiskansan jäsenet vaelsivat Aasiasta Pohjois-Amerikkaan ja toivat lumikengät mukanaan. Tuolloin lumikengät olivat sopivia levymäisiä puunkappaleita, joista ajan myötä kehittyi monien mielikuvan mukainen puukehykseen punottu verkkomainen lumikenkä, joka kiinnitettiin nahkaremmein.

Aina 1970-luvulle saakka lumikenkiä käytettiin pääasiassa työkäytössä ja luonnossa selviytymisessä, ei suinkaan harrastusmielessä. Lumikenkiä valmistettiin tuolloin pääosin samaan tapaan kuin tuhansia vuosia oli tehty. Karkeasti kenkämallit voidaan jakaa kolmeen ryhmään. Ovaali karhuntassumalli on toimiva metsäisessä luonnossa, jossa täytyy päästä näppärästi kääntymään ja vaihtamaan suuntaa. Erittäin pitkä (110+ cm ) Yukon-kenkä kehitettiin, jotta päästiin ylittämään aukeita, joita peitti ohut kerros puuterimaista lunta. Kolmas malli, majavanhäntä, yhdisti kahden edellisen parhaat puolet, ja toimi kaikentyyppisellä lumella.

Tänään teemme retken lumikengillä – tosin hieman kehittyneemmillä versioilla ja helpolla reitillä – läpi kuusimetsän seuraillen Vermillionjokea. Määränpäämme on nk. Paint Pots, mineraaliesiintymät, joita alkuperäiskansat käyttivät kalliomaalauksiin. Matkan aikana luonto-oppaamme kertoo Banffin alkuperäiskansoista, tutkimusmatkailijoista ja turkiskauppiaista, jotka asuivat ja matkustivat Kalliovuorilla. Talvi-ilmassa reippailun jälkeen pääsemme nauttimaan kanadalaisesta herkusta: lämpimästä vaahteratoffeesta, joka jäähdytetään lumessa ja joka on herkkua kaikille makean ystäville.

Retki on suunniteltu niin, että kaikki voivat osallistua, joten varaudu avoimella mielellä ja huumorilla. Iltapäivällä voit jälleen nauttia kaikesta siitä, mitä Banffilla on tarjota, joko itseksesi tai yhdessä matkanjohtajan kanssa. Huomenna matkamme jatkuu läpi talvisen Kanadan.

Päivä 4
Banff – Jasper. Bow Lake, Crowfoot-jäätikkö, Peytojärvi ja Columbia Icefield.

Banffin ja Jasperin välissä sijaitsee Columbia Icefield, yksi suurimmista jääkentistä napapiirin eteläpuolella. Se on pakkautunut Mount Athabascan ( 3 491 m), Mount Brycen (3 557 m), Mount Columbian (3 747 m), Mount Kitchenerin (3 550 m), North Twin Peakin ( 3 684 m) ja South Twin Peakin (3 566 m) keskelle. Jääkenttä sijaitsee kuuluisan Icefields Parkwayn varrella ja on yksi Kalliovuorten alueen tärkeimmistä luonnonnähtävyyksistä. Columbia Icefieldin pinta-ala on noin 325 m2, tosin jäämassa kutistuu nopeasti kiitos ilmastonmuutoksen.

Jääkentän jäätiköiltä valuu vettä kolmeen mereen: Atlantin valtamereen, Tyyneenmereen ja Jäämereen. Jäätiköiltä kulkeutuu vettä myös moniin järviin, jotka ovat kuuluisia häikäisevästä sinivihreästä väristään, joka puolestaan johtuu mineraalikerrostumista.

Columbia Icefield ei ole yksi ainoa jäätikkö, kuten monet luulevat. Jääkenttä syöttää jäätä kuudelle isolle jäätikölle: Athabasca-, Castleguard-, Columbia-, Dome-, Stutfield- ja Saskatchewan-jäätiköille.

Ajaessamme tänään pitkin yhtä maailman kauneimmista reiteistä, Icefield Parkwayta, ohitamme joitakin yllä mainituista vuorista ja jäätiköistä sekä lisäksi Crowfoot-jäätikön ja Peytojärven.

Reittimme vie meidät mahtavien luontoalueiden läpi Jasperin kansallispuistoon, jonka pinta-ala on 10 878 km2. Jasperin kansallispuisto perustettiin vuonna 1907 ja se on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi. Tämä osa Kalliovuoria on erittäin kaunista leveine laaksoineen, vuorenhuippuineen, jäätiköineen, jokineen, järvineen ja vesiputouksineen. Määränpäämme on Jasperin kaupunki Athabascan laaksossa, jonne maanmittari David Thompson saapui vuonna 1810 ensimmäisenä valkoisena miehenä. Vuonna 1813 North West Company rakensi Brulejärven rannalle huoltovarikon, joka tunnettiin myöhemmin nimellä Jasper House North West Companyn konttoristin Jasper Hawsin mukaan. Turkiskaupan supistumisen seurauksena Jasper House hylättiin vuonna 1884, ja vähän sen jälkeen valtio erotti noin 13 000 km2 suuruisen alueen Jasper Forest Parkin perustamiseksi. Vuonna 1930 se sai virallisen nimen Jasper National Park.

Itse Jasper on mukavan rento vuoristotaajama, jonka asukasluku on noin 5 200. Jasperin pääelinkeino on matkailu. Paikkakunnalla on hyviä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, jotka myyvät kaikkea retkeilyvarusteista matkamuistoihin.

Yöpyminen Jasperissa.

Päivä 5
Jasper. Athabascan laakson eläinmaailmaan tutustumista luonto-oppaan johdolla.

Tänään keskitymme Kalliovuorten talviseen eläimistöön. Ammattitaitoinen luonto-opas vie meidät retkelle kansallispuistoon. Toivomme tietysti, että näkisimme vuorten ikonisimpia olentoja. Retken aikana kuulemme alueen historiasta, geologiasta ja ekologiasta, ja voit esittää kysymyksiä ja valokuvata maisemia. Talvi on ainutlaatuista aikaa Kalliovuorilla, mikäli on kiinnostunut eläimistä, sillä täällä viihtyy vapiti eli kanadanhirvi, metsäkauris, paksusarvilammas, vuohi, kojootti, hirvi, susi, kettu ja kanadanilves. Pidämme silmät auki ja toivomme, että näemme muutamia ”paikallisasukkaita”.

Retken jälkeen voit tutustua yhdessä matkanjohtajan kanssa Jasperiin, joka voi muistuttaa hämmentävästi länkkäreiden vuoristotaajamaa yhdistettynä itävaltalaiseen hiihtokohteeseen.

Yöpyminen Jasperissa.

Päivä 6
Jasper. Mahdollisuus koiravaljakkoajeluun (lisämaksusta).

Tänään ohjelmassa on omaa aikaa, mutta jos olet ilmoittautunut lisämaksulliselle retkelle (hinta 378€/hlö), vuorossa on koiravaljakkoajelu. Jos olet joskus haaveillut kiitäväsi häntää heiluttavien koirien vetämänä koskemattomassa lumessa läpi vuoristolaakson, nyt siihen on tilaisuus. Ensin saat tietysti opastusta siitä, miten kelkka toimii, ja sitten voit asettua mukavasti huovan alle ja jättää työn koirille. Yksi asia on varma: elämys on huikea!

Yöpyminen Jasperissa.

Päivä 7
Jasper. Jääkävely Malignen kanjonissa Jasperin kansallispuistossa.

Tänään on vuorossa Jasperin kaikkein suosituin ja vaikuttavin talviseikkailu. Paikallisopas johdattaa meidät Malignen kanjonin pohjalle. Malignen kanjoni on Jasperin kansallispuiston kanjoneista syvin. Ihastelemme jäätyneitä vesiputouksia, jääluolia ja uskomattomia jäämuodostelmia. Matkan varrella kuulemme Malignen laaksosta, karstimaisemista ja Medicine Lake -järven arvoituksesta. Jääkävely on noin 3,5 km pitkä ja reitti kulkee pääosin mäkeä alas.

Yöpyminen Jasperissa.

Päivä 8
Jasper – Edmonton. Orientoiva kaupunkikierros ja elämyksiä matkanjohtajan johdolla.

Nyt on tullut aika lähteä Kalliovuorilta kohti tasaista alankoa ja Edmontonia, joka on Albertan provinssin pääkaupunki. Ajomatka on noin neljä tuntia, minkä lisäksi pidämme matkan varrella yhden tauon. Käymme Pohjois-Amerikan suurimmassa ostoskeskuksessa West Edmonton Mallissa, jossa on yli 800 liikettä. Mikäli matkalaukussasi on tilaa, nyt on tilaisuus löytää siihen täytettä. Mikäli ostosten tekeminen ei houkuttele, voit istahtaa johonkin West Edmonton Mallin noin sadasta kahvilasta tai ravintolasta, käydä keilaamassa tai maanalaisessa akvaariossa (pääsyliput eivät sisälly matkan hintaan). Ostosten jälkeen teemme vielä lyhyen orientoivan kaupunkikierroksen matkalla hotelliin.

Yöpyminen Edmontonissa.

Päivä 9
Edmonton. Omaa aikaa ja kotimatka.

Ehdit vielä katselemaan Edmontonia omin päin – lentoaikataulusta  riippuu, kuinka pitkään. Sen jälkeen ajamme lentokentälle – on kotimatkan aika.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
648€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Calgary/Edmonton – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-9
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Sähköinen matkustuslupa Kanadaan, noin 7 CAD/hlö
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 60-70 CAD/hlö (suositus)
 • Lisämaksullinen retki, koiravaljakkoajelu matkapäivänä 6, hinta 378€/hlö varataan viim. 45 päivää ennen lähtöä asikaspalvelustamme
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Banff 3 yötä, Jasper 4 ja Edmonton 1.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

ETA -sähköinen matkustuslupa

Suomalaiset tarvitsevat ennakkoon verkosta haettavan matkustusluvan, Electronic Travel Authorization (ETA), matkustaessaan Kanadaan.

ETA-matkustuslupa haetaan netissä ja se on elektronisesti linkitetty passiisi. Lupa on voimassa viisi vuotta tai kunnes passi menee vanhaksi. Lupa maksaa 7 CAD, eli noin 5 €. Tulosta lupa ja ota se mukaan matkalle.
Lisää tietoa ja hakulomake:  http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp

Sivut ovat englanninkieliset. Netissä on tarjolla palveluja, jotka ilmoittavat hakevansa luvan puolestasi. Nämä välitystoimistot voivat ottaa huomattavankin välityspalkkion. Suosittelemme käyttämään Kanadan viranomaisten virallista sivustoa (linkki edellä).

Kanadaan matkustettaessa riittää, että passi on voimassa matkan ajan

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Pakkausvinkki

Kalliovuorilla voi vuodenajasta riippumatta olla varsin viileää, joten mukaan kannattaa pakata riittävästi lämmintä vaatetta, päähine, käsineet ja kaulahuivi vuoristopäiviä varten. Ota mukaan myös hyvät kengät, joilla on mukava kävellä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa Kanadasta

Täältä voit lukea lisää Kanadasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/kanada
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

22CARTR10AFI2801