Wildside Etelä-Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Elämyksellinen matka Etelä-Afrikan ainutlaatuiselle Entabenin safarialueelle.

Teemme useita safareita avoimissa maastoautoissa yhdellä Etelä-Afrikan kauneimmista safarialueista, jonka englanninkielinen kutsumanimi ”The Place of the Mountain” kertoo jo paljon. Entabeni on osa UNESCOn suojelemaa ainutlaatuista Waterbergin biosfäärialuetta. Entabenissa on peräti viisi erilaista ekosysteemiä ja alue jakaantuu ylä- ja alatasankoon, joiden välissä on noin 600 m korkeat kalliomuodostelmat.

Ylänköä hallitsevat Entabenin vaikuttava monoliitti, avarat savannimaisemat ja kauempana näkyvät punertavat vuoret. Alangon maisemaa värittävät suuret kalliomuodostelmat, kosteikkoalueet ja ruohosavanni. Tämän monimuotoisuuden kruunaa runsas eläimistö. Alueen linnusto on rikas ja täällä on mahdollisuus nähdä The Big Five: norsu, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi sekä runsaasti muita eläimiä. Entabenissa viihtyvät mm. kirahvit, antiloopit, impalat ja gnut.

Maastoautoilla toteutettavien safareiden lisäksi teemme ns. bush walkin luonnossa, mm. eläinten jälkiä ja kasveja tutkien. Tutustumme Sowetoon, joka on jättänyt menneisyyden taakseen, ja jota leimaa nyt luovuus ja pyrkimys eteenpäin.

Voit pidentää matkaa oleskelulla Kapkaupungissa, Victorian putouksilla Zimbabwessa tai Mauritiuksella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa - kuljetus Entabenin yksityiselle suojelualueelle
Päivä 3
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 4
Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari
Päivä 5
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 6
Villieläinten hoitoprojekti
Päivä 7
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 8
Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari, boma braai -grillausta avonuotiolla
Päivä 9
Entabeni - kotimatka
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Leiri

Wildside Safari Camp

Leiri koostuu 20 tilavasta huoneesta, jotka ovat käytännössä puualustaisia kangastelttoja. Leirissä on myös pieni uima-allas (ei lämmitetty). Päärakennuksessa on ravintola ja viihtyisällä pihalla on oleskelutilat ja boma braai-avonuotio.

Huoneiden varustus on yksinkertainen ja klassinen: parivuode tai kaksi erillistä vuodetta ja hyttysverkko, vaatekaappi, wc ja suihku, ,sähköt ja pistokkeet sekä terassilla safarituolit. Maksuton wi-fi toimii (vaihtelevasti) leirin yleisissä tiloissa.

Wildside sijaitsee kauniilla paikalla vuorijonon juurella ja lähiseudulla asustelee usein leijonalauma. Leiri on aidattu. Kun saavutte leiriin, matkanjohtajamme kertoo, mitkä turvallisuusasiat leirissä tulee huomioida.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.448€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Saavumme Johannesburgiin seuraavan päivän aamuna.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa - kuljetus Entabenin yksityiselle suojelualueelle

Saavuttuamme Johannesburgiin nousemme bussiin, joka vie meidät Pretoriaan. Teemme pienen kaupunkikierroksen Etelä-Afrikan pääkaupungissa. Pysähdymme katsomaan mm. Union Buildingiä, jossa maan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus seisoo mäen harjalla, josta on näkymät yli kaupungin. 285 m pitkä rakennus valmistui 1913. Rakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta väestöryhmää, englantilaisia ja buureja. Musta kansanosa unohdettiin rakennuksen symboliikasta kokonaan. Sen sijaan Nelson Mandelan vaikuttava patsas on myöhemmin pystytetty rakennuksen edustalle.

Syömme lounaan (ei sisälly matkan hintaan) joko ennen vierailua Union Buidingin alueella tai sen jälkeen. Tämän jälkeen meillä on edessä noin kolmen tunnin ajomatka läpi avaran afrikkalaisen maiseman. Ajamme Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista Gautengista kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia Limpopoa. Reittimme kulkee läpi valtavien vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltojen sekä pienten paikkakuntien. Tehtyämme pikaisesti tuttavuutta Johannesburgin ja Pretorian miljoonakaupunkien kanssa on mielenkiintoista nähdä, miltä pienemmät kaupungit modernissa Etelä-Afrikassa näyttävät. Kauempana pohjoisessa kaunis ja punertavana hohtava Waterberg-vuoristo ilmestyy taustalle. Täällä sijaitsee Entabenin suojelualue, nimi merkitsee “vuoren paikkaa”. Kun on kerran nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Wildside Safari Camp sijaitsee Entabenin alangolla ja sitä ympäröi vaihteleva maasto: pensaikkoa, savannia ja vesialueita. Suuresta korkeuserosta johtuen alangolla sijaitsevassa osassa on yleensä noin kolme astetta lämpimämpää kuin 600 m korkeammalla sijaitsevalla ylängöllä. Kirahvit, antiloopit ja muut eläimet, saattavat ajoittain kulkea leirin läpi. Näin tapahtuu varsinkin öiseen aikaan. Tämä on osa aitoa safarielämystä. Matkanjohtaja kertoo leiriin saavuttuanne turvallisuuseikoista, jotka on syytä huomioida.

Päivä 3
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari

Tänään lähdemme varhaiselle aamusafarille, joka alkaa auringon noustessa noin klo 6 ja kestää noin 3–4 tuntia, riippuen siitä, mitä kohtaamme matkalla. Silmien avaajaksi voi nauttia kupillisella kahvia tai teetä. Kun palaamme Wildside Campiin, meitä odottaa runsas aamiaispöytä. Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorten rinteet upean väriseksi. ympäristö henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys on ohi. Impalat, seeprat ja antiloopit laiduntavat savannilla ilman pelkoa petoeläimistä, jotka lepäävät päivän kuumimpaan aikaan.

Eläimet ovat vuosien varrella tottuneet jeeppeihin, mistä syystä norsut, kirahvit ja erilaiset antiloopit laiduntavat usein melko lähellä maastoautoja. Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, ja voi tuntua pelottavalta istua muutaman metrin päässä jättimäisestä norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista. Eläimet eivät kuitenkaan yhdistä ajoneuvoa matkustajiin – siis saaliiseen.

Suojelualueella on monia metsäalueita ja vaikeakulkuisia vuoria, joten eläimillä on runsaasti piilopaikkoja. Safarit tapahtuvat aina eläinten ehdoilla.

Aikaisempien kokemusten perusteella jo ennen kuin ensimmäinen safariretkemme on ohi, olemme saattaneet nähdä koko joukon Afrikan tunnetuimpia eläimiä, esim. gnuuantiloopin, hirviantiloopin, isokudun, pahkasian, kirahvin ja impalan. Emme kuitenkaan voi antaa takuuta sille, mitä näemme, milloin tai missä. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen. Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta tuulenpitävä takki tai fleece, päähine ja hanskat voi silti olla tarpeen. Kun aurinko porottaa korkealta taivaalta, tilanne on aivan toinen.

Päivä 4
Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari
Päivä alkaa jännittävällä vaihtoehdolla autosafarille. Entabenissa on mahdollista tehdä myös kävelyitä eli ns. bush walkeja luonnossa, jotka antavat tilaisuuden tutustua alueeseen jalkaisin kokeneen rangerin kanssa. Kyse on upeasta elämyksestä, joka ei ole ollenkaan niin pelottava ja vaarallinen kuin luulisi. Rangerit valitsevat kävelyille sellaisia alueita, joilla on turvallista liikkua ja joissa pääsemme katsomaan lähempää pienempiä luonnon edustajia, kuten ainutlaatuista linnustoa vesialueiden ympäristössä sekä hyönteisiä, kasveja ja puita. Bush walkeilla voi olla myös tietty teema. Se riippuu yleensä säästä ja siitä, mikä rangerin mielestä on erityisen kiinnostavaa juuri sinä ajankohtana, kun olemme Entabenissa.
Päivä 5
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari

Tänään ajamme ylängölle.  Tie ylös kulkee läpi paikoittain melko jyrkän ja kapean Yellowwoodin rotkon, joka halkaisee vuoren. Rotkossa on vesiputouksia ja puiden peittämät seinämät, joilla näkee toisinaan kokonaisia paviaaniperheitä kiipeilemässä taidokkaasti. Myös seudulla elävät norsut ja seeprat vaikuttavat syntyneen kiipeilykengät jalassa – tai ainakaan ei ole harvinaista nähdä niiden tasapainoilevan jyrkillä rinteillä. Jos olemme onnekkaita, saatamme nähdä rotkon yläpuolella majesteettisen ja harvinaisen sääksen kiertelevän saaliin toivossa.

Nousemme maastoautoilla 900 metristä 1 500 metrin korkeuteen ja kuljemme matkan varrella läpi villieläinportin, jonka jälkeen olemme turvassa leijonilta. Täällä ylhäällä viihtyvät mm. norsut, sarvikuonot, gnut, kirahvit, puhvelit, strutsit, seeprat sekä koko joukko antilooppeja, kuten kirjoantiloopit, impalat, puna-antiloopit, hirviantiloopit, kudut ja vesiantiloopit. Myös elegantti, mustaselkäinen sakaali kuuluu alueen eläimistöön. Myöhemmin illalla saatamme nähdä jopa harvinaisen leopardin sen lempimaastossa eli kallioisella ylängöllä.

Iltapäiväsafari alkaa noin klo 16. Usein se jatkuu hämärän tuloon saakka, jolloin pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään iltasafaria varten. On sykähdyttävä tunne, kun eteläinen pallonpuolisko sytyttää yhtäkkiä tähtitaivaansa, yön tuhannet eksoottiset äänet täyttävät korvat, ja Afrikan punaisen maan tuoksu leijuu nenään. Iltasafari on toista maata kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi ihan eri maailmassa. Kun ajovalot pyyhkivät pensaikkoa, kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Jokin liikuskelee ja rapistelee ihan lähellä – onko se lauma gnuantilooppeja vai ovatkohan leijonat lähteneet jo yömetsästykselleen?

Päivä 6
Villieläinten hoitoprojekti

Tänään tutustumme villieläinprojektiin, jonka puitteissa autetaan loukkaantuneita ja orvoiksi jääneitä eläimiä. Vierailemme hoitopaikassa, jossa ruokitaan ja hoidetaan mm. leijonia, leopardeja ja gepardeja, kunnes ne kykenevät jälleen selviytymään luonnossa. 

Palaamme leiriimme iltapäivällä.

Päivä 7
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Teemme tänään sekä aamu- että iltapäiväsafarin. Reittimme kulkee sinne, missä eläimet oleskelevat.
Päivä 8
Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari, boma braai -grillausta avonuotiolla

Aloitamme päivän bush walkilla, jonka jälkeen palaamme nauttimaan aamiaista leiriimme. Aamiaisen jälkeen on aikaa rentoutumiselle leirissä. Päivittäin tarjolla on kiinnostuneille lisäretkiä (lisämaksusta).

Voit pelata kierroksen golfia lähellä sijaitsevalla Legend Signature Coursella, jolla on uskomaton 19. reikä – maailman pisin par kolmonen. Naapurilodgessa on kauneushoitola, joka tarjoaa monenlaisia hoitoja. Kaikki ylimääräiset retket varataan ja maksetaan paikan päällä leirissä.

Iltapäivällä teemme safarin, jonka jälkeen nautimme boma braai -illallisen luonnossa. Braai on eteläafrikkalainen versio grillistä. Avotulella valmistettu runsas ateria odottaa meitä upeassa afrikkalaisessa luonnossa.

Päivä 9
Entabeni - kotimatka

Tänään jätämme hyvästit Entabenille ja suuntaamme kohti Johannesburgia, josta lennämme kotiin. Lentoajat vaihtelevat lähtöpäivittäin.

Tutustumme Johannesburgiin ja Sowetoon mikäli lentoajat sen sallii. Mikäli lento lähtee aamupäivällä/päivällä tutustumme Johannesburgiin ja Sowetoon päivänä 2.

Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia arkipuheessa kutsutaan, asuu yli kuusi miljoonaa ihmistä. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia: keskustan liikekortteleissa seisoo pilvenpiirtäjiä, ja vähitellen kaupunkikuva muuttuu matalammaksi esikaupungiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus. Vierailemme kuuluisassa ja pahamaineisessa Sowetossa. Jätettyään taakseen pitkän ja synkän historian Soweto on nykyään paradoksien täyttämä. Soweto oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellamme Sowetossa tutustumme sen historiaan ja nykypäivään. Tämän päivän Soweto on taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni, jossa on sekä toiveikkuutta että runsaasti luovuutta ja joka pyrkii eteenpäin.

Voit myös pidentää lomaasi – tutustu vaihtoehtoihin alempana.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.448€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
598€
Lapsihinta

Max. kaksi alle 12 v. lasta, kahden aikuisen kanssa ja samaan huoneeseen majoittuen.

Hinta: 1698€/lapsi

Safariajelut

Turvallisuussyistä alaikäraja maastoautoilla tehtävillä safareilla on 6 vuotta. 

Bush walk-luontokävelyt

Turvallisuussyistä bush walk-luontokävelyillä alaikäraja on 16 vuotta. 

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Johannesburg - Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Wildside Safari Campissa
 • Kaikki ruokailut leirissä, lukuun ottamatta lounasta päivinä 2 ja 9 sekä illallista päivänä 9 (ei sis. ruokajuomia)
 • 4 safaria ja 2 bush walkia (huomioithan, että ikäraja bush walkeille on 16 v.)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat rangereille ja leirin henkilökunnalle, yhteensä noin 50€/hlö (suositus)
 • Lisäsafarit (jotka eivät sisälly hintaan) 590 ZAR/hlö (varataan ja maksetaan kohteessa)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Minimiosallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Safarit, leiri ja matkalle mukaan

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää, lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Auringon laskiessa lämpötila laskee jälleen nopeasti. Jeepeissä on käytettävissä vilttejä.

Entabenissa alatasangolla on yleensä noin +3C lämpimämpää kuin ylätasangolla.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Kävellen tehtävällä ns. bush walkilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Ota mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. 

Wildside Safari Camp on autenttinen safarileiri keskellä afrikkalaista luontoa. Leirissä voi olla Albatrosin ryhmän lisäksi muita kansainvälisiä matkustajia.

Sähkökatkokset leirissä ovat mahdollisia, joten ota mukaan pieni taskulamppu.

Entabenissä ei esiinny malariaa, joten et tarvitse malarialääkitystä.

Teemme Entabenissa yhteensä 8 safaria. Kuhunkin maastoautoon mahtuu 9 matkustajaa. Maastoautoja kuljettavat kokeneet paikalliset rangerit. Albatrosin suomalainen matkanjohtaja on aina mukana yhdessä autoista ja vaihtaa autoa mahdollisuuksien mukaan matkapäivien välillä. Maastoautoissa on avattava kattosuojus ja avoimet sivustat (ei ikkunalaseja). Autoihin noustaan ja kyydistä poistutaan jyrkähköjä askelmia pitkin. 

Safarit toteutetaan aina eläinten ehdoilla ja niitä kunnioittaen. Safareiden reitti ja aikataulut voivat vaihdella sään ja eläinten liikkumisen mukaan. Rangerit aina viime kädessä päättävät päivän safariohjelman. Matka soveltuu erityisesti sinulle, mikäli rakastat luontoa ja eläimiä.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin/luonto-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa. 

Maksaminen leirillä

Leirillä voi maksaa joko Etelä-Afrikan randeilla tai kansainvälisillä luottokorteilla (Visa, Mastercard, Diners).

Waterbergin alue

Entabeni on suurin ja monipuolisin yksityinen suojelualue, joka on osa suurta Waterbergin suojelualuetta Etelä-Afrikan pohjoisessa Limpopo-provinssissa, lähellä Botswanan rajaa ja Krugerin kansallispuistosta länteen. Alueen ensimmäiset asukkaat alkoivat kutsua paikkaa Waterberg (”vesivuori”) nimellä sen lukuisten järvien, suoalueen, vesiputousten ja jokien vuoksi. Kaikki nämä vesielementit ovat kontrastina ympäröivälle kuivalle savannille.

Vuonna 2001 Waterberg sai UNESCON biosfäärialueen statuksen. Tälläisillä alueilla on asutusta ja harjoitetaan taloudellista toimintaa, minkä tavoitteena on tasapainoinen suhde ihmisen ja luonnon välillä. Tämä tehdään kunnioittaen paikallisten asukkaiden luonnonvarojen järkevää käyttöä.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Rentoa ja aktiivista lomaa Sun City Resortissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen -
Matkan pidennys, 4 yötä

Mukavia aktiviteetteja ja rentoutumista Sun City Resort lomakeitaassa!

Safarimatkan päätteeksi ajamme koko perheen lomakeitaaseen, Sun City Resortiin. Täällä voit rentoutua altaalla, viettää päivän Valley of Waves vesipuistossa, pelata kierroksen golfia tai tehdä kävelyretkiä kauniissa luonnossa. Saatavilla on myös kauneushoitoja. Ja myös lisää safareita halukkaille.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Cabanas Sun City Resort

Cabanas Sun City Resort on lapsiystävällinen hotelli. Hotellissa on yhteensä 120 standardihuonetta. 24 standardihuoneesta on näkymät järvelle. Yhteensä 201 perhehuonetta ja 2 esteetöntä huonetta. 32 perhehuoneesta on näkymä järvelle.

Perhehuoneessa on parisänky sekä sohvasänky. Huone sopii kahdelle aikuiselle ja kahdelle pienehkölle lapselle. Huoneet ovat melko pieniä, mutta nykyaikaisia ja käytännöllisesti sisustettuja. Kaikissa huoneissa on suihku.
Cabanasista pääsee lähes kaikkialle kävellen, mutta alueella kulkee myös ilmainen sukkulalinja. 

Hinta:
Hinta alkaen 698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Hinta alkaen 1198€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:

498€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää: https://www.suninternational.com/sun-city/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)


Sun City Resort – The Palace

The Palace on tasokas 5-tähden (paikallinen luokitus) hotelli, jossa on afrikkalaista eleganssia.

The Palacen sisäänkäynti on näyttävä taidokkaasti maalatulla katollaan, mosaiikkiteoksillaan ja pehmustetuilla huonekaluillaan. Kaikki hotellin ylelliset huoneet sijaitsevat vehreässä puutarhassa, ja niissä on käsintehdyt huonekalut. Hotellissa on kaksi ulkouima-allasta ja yksityinen kävelytie Valley of Waves-vesipuistoon.

Hinta:
Hinta alkaen  1298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hinta alkaen 2298€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:
698€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää:  https://www.suninternational.com/palace/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Hintaan sisältyy
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Johannesburgissa
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Sun City Resortissa 
 • Aamiaiset
Varaa

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkanpidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme kulut, jotka esim. hotelli ja/tai lentoyhtiö veloittavat.

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 798€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 100€/hlö
Lisämaksu, yhden hengen huoneesta, The Cullinan: 200€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • Sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkanpidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta 2024
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1298 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Hinta 2025
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1348 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

2024
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

2025
​Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 900€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe) - Johannesburg turistiluokassa
 • Kuljetus lentokentältä hotelliin ja hotellilta lentokentälle
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • Kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkanpidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2024:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2146€/hlö

Hinta 2025:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1698€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2246€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta 2024:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 150€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 300€/hlö

Hinta 2025:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 598€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 1298€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkanpidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Villieläimet aivan vierestä nähtynä Tulimme matkalta viikko sitten. Vaimoni lisäksi mukana oli kaksi lapsenlasta ( 13 ja 10 v ). Ennen matkaa vähän epäilimme, miten mahdumme kaikki ”telttaan”. Epäily oli onneksi täysin turhaa. Saimme käyttöömme ”sviittiteltan”, jossa oli king size sängyt kaikille, kylpyammekin, jota emme tosin käyttäneet. Lisäksi oli ulkosuihku, jossa oli kaakeloidut seinät ja jonne pääsi suoraan teltan saniteettitilasta. Mielestämme laadun merkki on aina kun vesi tulee ja menee esteettä eikä viemäri haise. Leirissä tämä vesipuoli pelasi loistavasti. Ruoka leirissä oli tosi hyvää ja vaihtelevaa. Mausteita oli käytetty eri tavalla ( hyvässä mielessä ), kuin Suomessa. Christina kokille apukokkineen täydet 10 pistettä. Erityisesti jäi mieleen hyvin maustettu, murea lammas. Safareissa pääsimme aivan villieläinten viereen, välillä pelottavankin lähelle. Rangerimme Amos oli loistava ja hän tiesi aina mitä teki ja aina löytyi vastaus, koskipa kysymys sitten villieläintä, lintua tai kasvia. Hänen tietopankkinsa oli ehtymätön. Villieläimiä näimme todella paljon ja nuorimmainen lapsenlapsemme sanoikin, että hänellä on ainakin 100 kuvaa puhelimessa. Yllättäen savannin suurinta eläintä, elefanttia, saimme etsiä kaksi kolmen tunnin safaria, ennenkuin löytyi. Matkanjohtajamme oli sympaattinen Maarit, joka oli menettänyt sydämensä Entebanille. Se näkyi kaikessa hänen toiminnassaan. Hän ei ollut vain töissä, vaan sydämellä mukana. Leirin henkilökunta oli iloista eikä mikään asia jäänyt epäselväksi. Suosittelen tätä safarimatkaa myös lapsiperheille, mutta alle 10- vuotiaille se voi olla turhan raskas aikaisine aamuherätyksineen.
Date published: 2023-03-05
Rated 4 out of 5 by from Kiva porukka Ehkä vapaa-aikaa oli liian paljon. Mutta tietenkin paikasta oli joka paikkaan pitkä matka.
Date published: 2023-03-02
Rated 5 out of 5 by from Luonto antoi parastaan. Olimme perheen kanssa viikon matkalla, ilmat suosivat, näimme eläimiä safareilla yli odotusten, hotellin henkilökunta rangereineen äärettömän ystävällisiä, majoitus ihanasti luonnonkeskellä. Tyttäreni sai silmätulehduksen, jonka hoito järjestyi ensiluokkaisella tavalla. Ravintolamme keittiöhenkilökunta otti meidän ruokarajoitukset ensiluokkaisesti huomioon. Suomalainen opas oli myös ehkä paras elämäni matkoilla tavatuista oppaista, viitseliäs ja asiansa osaava. Henkeäsalpaava matkakokemus ja loistava hinta/laatu suhde!
Date published: 2020-08-02
Rated 5 out of 5 by from Safari oli huippuhyvä! Olimme matkalla 16-29.2. Safariosuus oli paras, Victorian putoukset myös hyvä elämys ja hieno hotelli. Zimbawen hintataso suhteellisen korkea. Erinomainen matkanjohtaja ja Wildlife campin henkilökunta mainio. Selvisimme jopa Heathrowin lentokentän hässäkästä.
Date published: 2020-03-08
Rated 5 out of 5 by from Supersafari Olin safarilla 16.2 -25.2.2020
Date published: 2020-02-27
Rated 5 out of 5 by from Loistava reissu Mahtava kokemus, ylitti totaalisesti odotuksemme. Näimme paljon eläimiä joita aiemmin ihailtu vain luonto-ohjelmissa. Aivan mahtavaa nähdä läheltä mm. elefantteja, leijonia. Myös Maarit-oppaalle suurkiitokset. Vietimme lomamme mahtavissa maisemissa!
Date published: 2020-02-26
Rated 5 out of 5 by from Todella onnistunut matka ! Matkanjohtaja Maarit oli erinomainen. Samoin ranger. Ilmat suosivat ja ohjelma oli hyvin suunniteltu.
Date published: 2020-02-26
Rated 5 out of 5 by from Mieletön kokemus!!! Matka oli unelmani täyttymys ja paljon enemmänkin. Näimme Afrikan eläimiä valtavasti ja todella läheltä. Maisemat olivat henkeä salpaavat. Majoitus oli hyvä, sänky ja tyynyt, peitto hyvät,itikkaverkko oli majassa valmiina. Itikkamyrkky ja aurinkorasva sekä käsidesi tärkeät "matkakumppanit". Huoneissa oli moskiittosuihke ja torakkasuihkeen tapainen-hyvä homma! Meille sattui unelma ilmat,vain yhtenä päivänä satoi ja ukkosti-sekin näytti upealta. Safarit olivat upeita! Olisin toivonut vieläkin enemmän safareita-olisin jättänyt Soweto kierroksen ja ehkä myös yösafarin ( ei nähty silloin eläimiä juurikaan) pois.Lisämaksusta pääsin yhdelle lisäsafarille kuitenkin. Vesipullot olivat maksullisia, ruokailun yhteydessä juomia eiollut hintaan kuuluvina paitsi aamupalalla-tätä ei tiedetty etukäteen. Sadeviitta hyvä ottaa varalle. Kohteen paras anti oli sadunomainen pieni,kaunis mökkikylä upeiden vuorien kupeessa, pieni kodikas meininki ja pieni ryhmä jossa muodostui hyvä tunnelma,tutut rangerit ja mainio suomalainen opas. Oli kuumaa mutta ei sietämätöntä. Ruoat olivat herkullisia,kolme kertaa päivässä buffetpöytätarjoilu :). Ihana,ihana kokemus,kuin satua,uskomatonta mutta totta!!!
Date published: 2020-02-26
 • y_2024, m_4, d_21, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_143
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja