Wien ja Wiener Sängerknaben

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Maailmankuulu Wiener Sängerknaben poikakuoro johdattaa vuoden kauneimpaan joulukonserttiin. Tutustu samalla Wieniin ja Wienerwaldiin.

Uutuus

Otamme tuntumaa joulun tunnelmaan ensimmäisenä adventtiviikonloppuna Itävallan pääkaupungissa Wienissä. Joulumarkkinat on avattu ja joulutunnelma leviää tuoksuina ja valoina koko kaupunkiin,

Tutustumme sekä Wienin vanhaan keskustaan että Schönbrunnin linnaan. Nautimme hyvästä tunnelmasta Grinzingin viinialueella. Teemme retken Wienerwaldiin ja vierailemme Heiligenkreuzin luostarissa, jonka munkkien gregoriaaninen kuorolaulu nousi maailman maineeseen kymmenen vuotta sitten.

Matkan kruunaa merimiesasuisen Wiener Sängerknabenin konsertti Minoritenkirchessä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Wien - tutustuminen hotellin lähiympäristöön
Päivä 2 Kaupunkikävely vanhassakaupungissa - kirkkokonsertti ja schnitzel-illallinen
Päivä 3 Kaupunkikierros bussilla - vierailu Schönbrunnin linnassa - joulumarkkinat ja illallinen Grinzingissä
Päivä 4 Wienerwald, adventtitunnelmaa Heiligenkreuzissa - Baden
Päivä 5 Aikaa ostoksille ennen matkaa

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Wien - tutustuminen hotellin lähiympäristöön

Saavumme Wieniin aamupäivällä ja perillä hotellissa olemme lounasaikaan. Meillä on hyvin aikaa asettua taloksi, kävellä keskustaan (n. 2 km) tai testata kaupungin julkista liikennettä – tai syödä herkullinen lounas.

Voit myös käydä jossakin Wienin monista museoista, esim. ihailemassa Belvederen linnan Gustav Klimt -kokoelmaa. Hyvä idea on myös sacherkakkuviipale Café Sacherissa tai jättikokoinen wieninleike ravintola Figlmüllerissä.

Illallinen hotellissa.

Päivä 2
Kaupunkikävely vanhassakaupungissa - kirkkokonsertti ja schnitzel-illallinen

Tutustumme aamupäivällä Wienin keskustaan ja sen charmiin. Teemme sen paikallisoppaan johdolla. Opas näyttää meille keskustan tunnettuja ja tuntemattomia puolia. Näemme mm. Wienin valtionoopperan, Stephansdomin eli Pyhän Tapanin tuomiokirkon, Hofburgin linnan sekä museokorttelin. Voit käydä myös paikallisilla joulumarkkinoilla, sillä iltapäivä on omaa aikaa. Sitten kokoonnumme jälleen Minoritenkirchelle, jossa pääsemme nauttimaan Wiener Sängerknaben -poikakuoron vuosittaisesta kirkkokonsertista.

Wiener Sängerknaben nykymuodossaan on peräisin vuodelta 1924, mutta sen historia ulottuu vuoteen 1498. Nykyinen kuoro koostuu neljästä eri kuorosta, joissa kussakin on 24 jäsentä. Kuorolaisten ikähaitari on 10–14 vuotta. Kuorot harjoittelevat ja konsertoivat ympäri maailmaa. Kuoroilla on vuosittain yhteensä noin 300 konserttia ja ne nauttivat suurta kansainvälistä arvostusta ja tunnetaan merimiesasuistaan, jotka olivat muotia 1920-luvulla.

Hienon konsertin jälkeen seuraava kohteemme on tyypillinen itävaltalainen Schnitzelwirt, jossa syömme perinteiset wieninleikkeet.

Päivä 3
Kaupunkikierros bussilla - vierailu Schönbrunnin linnassa - joulumarkkinat ja illallinen Grinzingissä

Tänään käytämme osan aamupäivästä ja iltapäivästä siihen, että tutustumme alueisiin hieman Wienin keskustan ulkopuolella – tai kuten wieniläiset sanovat, Ringin ulkopuolella. Näemme mm. Wienin valtionoopperan, museokorttelin, kaupungintalon, Belvederen linnan sekä Hundertwasserhausin. Kaupunkikierroksen lopuksi näemme Praterin huvipuiston kuuluisan maailmanpyörän Riesenradin vuodelta 1897. Riesenradin teki kuolemattomaksi Orson Wellesin elokuva Kolmas mies. Näemme lisäksi UNO Cityn, jonne on sijoitettu YK:n organisaatioiden päämajoja.

Schönbrunnin linna on Wienin suosituin nähtävyys. Täällä on aina paljon ihmisiä joko konsertissa, joita linnassa järjestetään paljon, tai kävelyllä linnan kauniissa puistossa.

Schönbrunn rakennettiin alunperin keisarillisen perheen – Habsburgien – kesäpalatsiksi. Tunnetuimmat linnan asukkaat ovat epäilemättä olleet keisarinna Maria Theresia, jolla oli 12 lasta, sekä keisaripari Frans Joosef ja Sisi (Elisabeth). Historiallisesti tärkeä henkilö oli arkkiherttua ja kruununprinssi Frans Ferdinand, joka ammuttiin 28.6.1914, mikä johti ensimmäiseen maailmansotaan ja keisarikunnan tuhoon. Schönbrunnissa pidetään yhdet kaupungin suurimmista joulumarkkinoista, joilla käymme vierailtuamme ensin linnassa.

Illalla nautimme perinteisen illallisen paikallisessa heurigerissa (viinituvassa) Grinzingissä, maistelemme alueella tuotettua kuuluisaa Grüner Veltliner -valkoviiniä ja kuuntelemme itävaltalaista kansanmusiikkia – ihan niin heurigerissa kuuluu tehdä.

 

Päivä 4
Wienerwald, adventtitunnelmaa Heiligenkreuzissa - Baden

Ajamme tänään Wienerwaldiin, laajalle metsäalueelle Wienin etelä- ja lounaispuolella. Noin 30–40 km Wienin ulkopuolella, keskellä kaunista metsää, sijaitsee Heiligenkreuzin luostari vuodelta 1193. Sistersiläiset kannattivat hiljaisuutta ja rauhaa, tästä syystä luostari rakennettiin syvälle metsään. Nykyään n. 80 munkkia asuu luostarissa, joka mullisti maailmaa gregoriaanisella kuorolaulullaan – levy kohosi maailman hittilistojen kärkeen vuonna 2008. Vierailemme luostarissa ja jos meillä on onnea, saamme kuulla jumalanpalveluksen aikana munkkien laulavan. Kaikkialla on adventtitunnelmaa ja joulumarkkinoita, jotka tuoksuvat glühweinilta, paahdetuilta manteleilta ja kastanjoilta, kandeeratuilta hedelmiltä ja lämpimältä rommitotilta.

Melko lähellä Heiligenkreuzia sijaitsee Baden, joka on vanha, tunnettu kylpyläkaupunki. Badenissa voi kylpeä rikkipitoisissa vesissä ja tehdä kävelyretkiä hiljaisissa, vihreissä metsissä. Kaupunki on täynnä kauniita biedermeier-tyylisiä taloja. Biedermeier tunnetaan myös nimellä myöhäisempire.

Palaamme Wieniin, jossa syömme illallisen perinteisessä wieniläisravintolassa.

Päivä 5
Aikaa ostoksille ennen matkaa
Aamiaisen jälkeen on omaa aikaa: käy museoissa, tee ostoksia, istahda perinteiseen wieniläiskahvilaan. Iltapäivällä ajamme lentokentälle.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Wien – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus (4 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa (paikallinen luokitus neljä tähteä) hotelli Rainersissa
 • aamiaiset
 • neljä illallista (1 Grinzingissä, 1 hotellissa, 1 paikallisessa ravintolassa ja 1 Wiener Schnitzel-illallinen)
 • istumapaikkalippu Wiener Sängerknaben-poikakuoron konserttiin Minoritenkirchessä
 • opastettu kävely- ja bussikierros Wienissä
 • sisäänpääsy Schönbrunnin - linnaan
 • käynnit Schönbrunnin ja Wienin keskustan joulumarkkinoilla
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 168€
 • juoma- ja palvelurahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 4€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Pukeutuminen

Aamuisin ja iltaisin voi olla viileää ja sadekuurot ovat mahdollisia. Pukeutuminen ravintolaillallisia varten on melko rentoa, sillä itävaltalaiset eivät ole erityisen muodollisia. Riittää, että vaatteet ovat siistit. Pyhäpäivinä ja juhlissa pukeudutaan toki hienommin, joten konsertissa voi nähdä juhlavaakin pukeutumista.

Muista ottaa mukaan mukavat kengät kävelyretkiä varten.

Hotel Rainers

Majoitumme neljän tähden Hotel Rainersiin, joka sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Julkisilla kulkuneuvoilla matka keskustaan kestää noin 10 min: hotellilta Kepler Platzin pysäkille on matkaa 700 m ja sieltä neljä pysäkinväliä Stephansplatzille. Hotelli on siisti ja sillä on kesäterassi. Hotellissa on vastaanotto, baari, ravintola, hissi ja ilmainen Wi-Fi kaikkialla. Huoneet ovat tilavia ja varustettu mukavuuksin, jotka tekevät oleskelusta miellyttävän.

Ajomatkat

Päivä 1: 35 km
Päivä 2: 25 km
Päivä 3: 20 km
Päivä 4: 50 km
Päivä 5: 20 km

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Joulutorien Wien Olimme tällä matkalla viime viikolla. Matka kokonaisuudessaan oli odotusten mukainen. Hotelli oli hyvä, mutta vaatimus matkalaukkujen säilytysmaksusta ennen huoneisiin pääsyä oli ennenkuulumatonta. Emme ole törmänneet sellaiseen missäänpäin maailmaa tätä ennen. Matkaopas Pirjo osasi kyllä luovia tämänkin asian eduksemme. Hänelle kiitos siitä ja muutenkin ammattitaitoisesta toiminnasta koko matkan ajan. Aamiaiset ja muut ruokailut olivat tasoltaan hyvät tai tyydyttävät, mutta ravintoloita voisi kyllä miettiä asiakkaan mukavuuden näkökulmasta paremmin. Jossain oli kylmä ja jossain niin ahdasta ettei pystynyt kunnolla aterioimaan.
Date published: 2018-12-05
Rated 2 out of 5 by from Lehtimainos antoi matkasta ihan toisen mielikuvan. Joulukonsertti kylmässä kirkossa ja pienellä kuorolla oli pettymys. Samoin ruokailu lämmitetyllä kesäterassilla oli kylmän päivän jälkeen tosi suuri pettymys. Joulumarkkinat ok. Voisiko matka olla yhden päivän lyhyempi. Luostari oli upea kokemus. Voisiko etukäteen markkinoinnissa kertoa, että kirkkoja ei lämmitetä, ja konserttiin joutuu jonottamaan. Miksei voida laittaa ulkomaisille ryhmille varattuja lappuja penkeille. Olisiko poikakuoron konsertti suuremmassa kirkossa ja suuremmalla kokoonpanolla ollut mahdollista? Tämän konsertin takia matkaan lähdin!
Date published: 2018-12-09
Rated 2 out of 5 by from Hyvin vähäohjelmainen konserttimatka Wiener Sängerknaben -kuoron konsertti oli matkan mainonnassa keskeistä, mutta konsertti oli varsin vaatimaton. Matkan kestoa ajatellen muutakin ohjelmaa oli aika vähän. Ryhmä vietiin joulutoreille Wienin Raatihuoneen torille ja Schönbrunnin linnan alueelle, kummassakin useiksi tunneiksi, mikä oli ehdottomasti liikaa. Hotelli sijaitsi kaukana keskustasta, ja hotellin lähellä ei ollut mitään nähtävää. Keskustaan ei etäisyyden vuoksi tullut lähdetyksi omin päin päivän ohjelman ja päivällisen väliin jäävinä aikoina. Ohjelman rakenne oli huonosti suunniteltu.
Date published: 2018-12-04
Rated 3 out of 5 by from Wienin viimassa Vallitsevalle kylmälle säälle emme tietenkään voi mitään... Lämpimämpiä vaatteita olisi pitänyt hiffata ottaa runsaammin mukaan... Hotellin aamiainen hyvä. Suomenkielinen opas hyvä. Viallista suihkua ei korjattu koko matkan aikana. Siivous ylimalkaista: ei imuroitu laisinkaan. Tämä seikka on harmillinen kun olen allergiaan taipuvainen ja huoneessa oli kokolattiamatot. Olisi hyvä saada etukäteen tietoa ruokapaikoista, joihin olemme menossa: ravintolan sijainti, palvelun taso, ruokalajit. Olisi myös hyvä saada tietoa, onko kaupungin juomavesi juomakelpoista, miten ja mistä voi hankkia pääsylippuja museoihin, julkiseen liikenteeseen, ymv. Ohjelma on melko tiukka ja ryhmä suuri, joten etukäteen valmistautumiset sujuvoittaisivat matkaa ratkaisevasti.
Date published: 2018-12-04
Rated 4 out of 5 by from Wien - kaunis kaupunki Viiden päivän lomalla ehti nähdä paljon. Wiener Sängerknabenin konsertti oli upea, vaikka kirkko olikin tosi kylmä. Heiligenkreuzin luostari ja Baden hienot retkikohteet. Joulutorit niin kauniita ja parissa museossakin ehdimme omatoimisesti käydä. Oppaita voi vain kehua, sekä paikallista että suomalaista.
Date published: 2018-12-04
Rated 3 out of 5 by from Kokonaisarvio Olimme matkalla to-ma, sää ei suosinut ollenkaan. Voiko keski Euroopan lentoja lentää suorina lentoina, koneenvaihto noin lyhyillä matkoilla on tosi rasittavaa, vaikka matkan hinta on halvempi, olimme sitä mieltä, että ne jotka lähevät tämän tyyppisille matkoille, heillä on myös varaa maksaa vähän enemmän.
Date published: 2018-12-06
Rated 3 out of 5 by from Päiväohjelma huonosti suunniteltu Matkan kesto oli lyhyt, siihen suhteutettu päivä ohjelmassa on parantamisen varaa. Joulutoreja useana päivänä monia tunteja !!! Isot monen ryhmän joukkoruokailut tosi ikäviä.
Date published: 2018-12-04
Rated 3 out of 5 by from Wien on upea kaupunki Sängerknaben- konsertti oli hyvä. Lentojen vaihto kävi nopeasti, ei ollut liikaa vaihdoissa odottelua. Myös matka Wienerwaldiin, luostariin ja Badeniin oli hyvä.
Date published: 2018-12-13
 • y_2019, m_2, d_21, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_14
 • loc_fi_FI, sid_ATVCB06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ATVCB06AFI