Waltzing Matilda

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ylivoimainen Australian-seikkailu: maailman upeimpia rantoja, vaihtelevaa luontoa ja viihtyisiä suurkaupunkeja.

Uudet 2018-2019 lähdöt

Australia hurmaa kävijät ainutlaatuisella luonnollaan ja eläinmaailmallaan, yli 10 000 rannallaan ja upeilla suurkaupungeillaan. Australiassa matkailijaa odottavat rehevät sademetsät, kuivat aavikot ja Ison valliriutan uskomaton vedenalainen maailma.

Tällä matkalla näet auringonlaskun Ayers Rockilla ja aistit kansainvälisen tunnelman Melbournessa ja Sydneyssä, jossa käymme mm. kuuluisassa oopperatalossa. Maistelemme viinejä viinitilalla, pidämme silmämme auki koalojen varalta ja vierailemme Flying Doctorsien luona Alice Springsissä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Australian dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Melbourne
Päivä 2 Saapuminen Melbourneen
Päivä 3 Melbourne - kaupunkikierros, mm. Chinatown ja Queen Victoria Market
Päivä 4 Melbournesta Warrnambooliin Great Ocean Roadia pitkin
Päivä 5 Warrnambool - Mount Gambier - Tower Hillin luonnonsuojelualue
Päivä 6 Mount Gambier - Adelaide - kävelyretki Blue Lakella ja vierailu Hahndorfissa
Päivä 7 Adelaide - kaupunkikierros ja käynti viinitilalla
Päivä 8 Adelaide - Alice Springs - kaupunkikierros: mm. lennätinasema ja ANZAC-muistomerkki
Päivä 9 Alice Springs - Ayers Rock - The Flying Doctors - School of the Air - kamelifarmi ja Ayers Rock auringonlaskun aikaan
Päivä 10 Auringonnousu Ayers Rockilla ja The Olgas
Päivä 11 Lento Ayers Rock - Sydney
Päivä 12 Sydney - kaupunkikierros: mm. The Rocks, Bondi Beach, Circular Quay, satamaristeily ja Sydney Opera House
Päivä 13 Sydney - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Blue Mountains - vuorille
Päivä 14 Lento Sydney - Cairns
Päivä 15 Cairns - retki Isolle valliriutalle
Päivä 16 Cairns - omaa aikaa ja lisämaksullinen retki Cape Tribulationiin ja Daintreen sademetsään
Päivä 17 Kotimatka
Päivä 18 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
5.498€
Helsinki
5.598€
Helsinki
5.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Melbourne
Lähdemme Helsingistä kohti Melbournea.
Päivä 2
Saapuminen Melbourneen
Saavumme Melbourneen ja ajamme hotellille. Pääsemme lepäämään pitkän lentomatkan jälkeen!
Päivä 3
Melbourne - kaupunkikierros, mm. Chinatown ja Queen Victoria Market

Tänään teemme kaupunkikierroksen Melbournessa, joka on trendikäs ja rento, eläväinen ja luova. Suurin osa 3,7 miljoonasta asukkaasta liikkuu kaupungissa polkupyörällä tai raitiovaunulla. Monikulttuurisuus näkyy katukuvassa, ja kaupungissa on valtavasti kiinnostavia ravintoloita, jotka sekoittavat etnisiä ruokaperinteitä paikallisiin valmistaessaan ruokaa laadukkaista raaka-aineista.

Kaupunkikierroksella näemme mm. Melbournen kasvitieteellisen puutarhan, jota pidetään koko Australian edustavimpana. Royal Botanical Gardens sijaitsee Yarrajoen rannalla, sen pinta-ala on 38 hehtaaria ja se on sekoitus kotoperäisiä ja muualta tuotuja kasveja. Yhteensä puistossa elää yli 10 000 lajia. Tutustumme myös Queen Victoria Marketiin, joka on perustettu jo vuonna 1878. Täällä myydään hedelmiä, vihanneksia, tuoretta kalaa ja äyriäisiä sekä vaatteita, koruja, leluja ja matkamuistoja. Näemme Bourke Street Mallin vilkkaan kävelykadun sekä Melbournen Chinatownin, jota kiinalaiset siirtolaiset ovat asuttaneet 1850-luvulta lähtien. Kohteisiimme kuuluu lisäksi 1854 valmistunut Flinders Streetin juna-asema, jota pidetään kaupungin tunnusmerkkinä. Retkemme päättyy päivällisaikaan vierailuun viehättävässä ja muodikkaassa St Kildan esikaupungissa. Matkalla takaisin bussi pysähtyy Central Business Districtissä (CBD), jossa halukkaat voivat tutustua kaupungin moniin ostosmahdollisuuksiin.

Päivä 4
Melbournesta Warrnambooliin Great Ocean Roadia pitkin

Tänään reittimme kulkee rannikkoa pitkin. Ohitamme mm. Geelongin kaupungin sekä surffareiden mekan Bell’s Beachin. Torquaysta alkaa Great Ocean Road, jonka rakensivat 1919–32 ensimmäisestä maailmansodasta palanneet sotilaat ja joka on omistettu sodassa kaatuneille. Näemme matkan varrella erikoisen kalliomuodostelman nimeltä 12 apostolia. Nimestä huolimatta kivipaasia ei ole kuin kahdeksan! Vedestä nousevat tornimaiset kalkkikivimuodostelmat ovat eroosion muokkaamia. Alunperin kivipaasia oli yhdeksän, mutta vuonna 2005 meri vei mukanaan yhden apostoleista. Näkymä on yhtä kaikki vaikuttava.

Vähän edempänä näemme jälleen yhden todisteen eroosiosta, Loch Ard Gorgen. Rotkoa muistuttava lahti sai nimensä Loch Ard -laivan mukaan, joka upposi täällä 1878. Vain kaksi henkilöä selvisi. Myös täällä meri on kuluttanut kallioita. Vuonna 2009 katosi holvikaarimainen osa kalliota lahden suulta, ja jäljellä on nyt kaksi erillistä kalliota, Tom ja Eva, jotka ovat saanet nimensä haaksirikosta selviytyneiden mukaan. Saavuttuamme perille Warrnambooliin majoitumme hotelliimme.

Päivä 5
Warrnambool - Mount Gambier - Tower Hillin luonnonsuojelualue

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on lähistöllä sijaitseva Tower Hill, luonnonsuojelualue, joka sijaitsee sammuneen tulivuoren ympäristössä. Tower Hill on Australian kiehtovin geologinen muodostelma, ja alueella viihtyvät niin koalat, emut, kengurut, pussirotat kuin vesilinnutkin. Seuraava kohteemme on Port Fairyn kaupunki, joka on saanut nimensä erään valaanpyytäjän mukaan, joka purjehti näille kaukaisille vesille 1800-luvun alkupuoliskolla. Idyllisen kaupungin rakennukset ovat erittäin hyvin säilyneitä.

Matka jatkuu kohti Portlandia, joka on Victorian osavaltion vanhin eurooppalainen siirtokunta. Kaupunki perustettiin 1834 ja siellä on säilynyt koko joukko historiallisesti kiinnostavia rakennuksia. Päivän lopullinen määränpää on Mt. Gambier, asukasluvultaan Etelä-Australian toiseksi suurin kaupunki.

Päivä 6
Mount Gambier - Adelaide - kävelyretki Blue Lakella ja vierailu Hahndorfissa

Päivän alkajaisiksi käymme Blue Lake -järvellä kaupungin ulkopuolella. Lähes ympyränmuotoinen järvi tunnetaan siitä, että se vaihtaa väriä kahdesti vuodessa. Joulukuusta maaliskuuhun se on hehkuvan koboltinsininen, mutta huhtikuusta marraskuuhun pikemminkin harmaa. Täsmällistä syytä ei tiedetä, mutta epäillään, että se liittyy vesikerrosten lämpötilaan. Tehtyämme kävelylenkin järvellä jatkamme matkaa kohti pohjoista ja Hahndorfin kaupunkia. Hahndorfin perustivat Preussista tulleet luterilaiset emigrantit. Valtaosa heistä saapui Zebra-nimisellä aluksella 1838. Kaupunki sai nimensä laivan kapteenin Dirk Meinhertz Hahnin mukaan, joka oli kotoisin Westerlandista Syltin saarelta. Hahndorf on Australian vanhin yhä olemassa oleva saksalaispaikkakunta. Saksalaisuus näkyy kaupungissa mm. talojen puuristikkorakenteissa ja saksalaista ruokaa tarjoilevissa ravintoloissa.

Myöhään iltapäivällä saavumme Australian viidenneksi suurimpaan kaupunkiin, Adelaideen. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 7
Adelaide - kaupunkikierros ja käynti viinitilalla
Aamupäivä on varattu rentoutumiselle. Iltapäivällä lähdemme kaupunkikierrokselle. Näemme mm. Adelaide Ovalin, yhden maailman hienoimmista krikettikentistä. Reitillemme osuvat myös kaupungin kulttuurielämän keskus, jossa sijaitsevat parlamentti, yliopisto, kirjasto ja upea South Australian Museum. Kaupungin ulkopuolella käymme Penfold’s Magill Estate -viinitilalla, joka tunnetaan Grange-viinistään. Meitä odottaa tilalla opastettu kierros sekä viinimaistiaiset.
Päivä 8
Adelaide - Alice Springs - kaupunkikierros: mm. lennätinasema ja ANZAC-muistomerkki

Aamiaisen jälkeen lennämme Alice Springsiin, joka sijaitsee keskellä Australiaa. Seutua kutsutaan myös nimellä Red Centre (Punainen keskusta) johtuen punaisesta maaperästä ja niukasta kasvillisuudesta. Asukkaita Alice Springsissä on noin 27 500. Kaupunki on erittäin harvaan asuttujen pohjoisten osien solmukohta. Kaupunkikierroksemme Alice Springsissä käsittää vierailun entisellä lennätinasemalla. Se on paikka, johon ensimmäiset eurooppalaiset Alice Springsissä asettuivat. Lennätinasema perustettiin 1872 ja se kuului Adelaiden ja Darwinin väliselle lennätinlinjalle. Asema on Overland Telegraph Linen 12 asemasta parhaiten säilynyt. Asema oli käytössä 60 vuotta ennen kuin se muutettiin kouluksi, joka oli tarkoitettu aboriginaalilapsille.

Päätämme kaupunkikierroksen vierailuun Anzac Hillin muistomerkillä, joka nousi 1934 ensimmäisessä maailmansodassa kaatuneiden australialaisten ja uusiseelantilaisten sotilaitten kunniaksi. ANZAC on lyhenne sanoista Australian and New Zealand Army Corps, australialais- ja uusiseelantilaisjoukoista, jotka taistelivat yhdessä ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa sekä Korean ja Vietnamin sodassa. Kaupunkikierroksen jälkeen majoitumme hotelliimme.

Päivä 9
Alice Springs - Ayers Rock - The Flying Doctors - School of the Air - kamelifarmi ja Ayers Rock auringonlaskun aikaan

Tutustumme Alice Springsissä myös Royal Flying Doctor Serviceen (RFDS), jonka jotkut saattavat tuntea tv-sarjasta Lentävät lääkärit (Flying Doctors). Lentävien lääkärien tukikohta on Alice Springsissä, josta tehdään lääkärilentoja kaukana sijaitseville maatiloille ja eristyksissä eläviin yhteisöihin koko Pohjoisterritorion alueella. Lentävät lääkäripalvelut aloitettiin 1928 Queenslandissä, josta ne levisivät nopeasti koko maahan.

Yksi vierailukohteistamme on School of the Air, joka tuotti vuosien ajan oppitunteja radion välityksellä kaukana asuville lapsille. Palvelu kattoi yli miljoonan neliökilometrin alueen. Projekti alkoi 1950 muutamalla viikoittaisella oppitunnilla. Ajan myötä lisättiin oppituntien jälkeinen kyselytunti, ja oppituntien määrää kasvatettiin. Opettajat käyttivät Lentävien lääkäreiden radiotiloja lähetyksiinsä, kunnes 1978 koulu sai oman studion. Vuonna 2000 siirryttiin internetpohjaiseen opetukseen, ja nykyään koulu hyödyntää uusinta teknologiaa maan kaukaisimmissa kolkissa asuvien lasten iloksi.

Australian vaikuttavien luontoelämysten joukossa on yksi ylitse muiden: Ayers Rock tai Uluru, kuten nimi kuuluu aboriginaalien kielellä. Tämä jättimäinen kivi seisoo Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan Uluru-Kata Tjuta  kansallispuiston sydämessä. Vuosien kuluessa Ayers Rockista on Sydneyn oopperatalon ohella tullut yksi Australian symboleista. Ayers Rockin korkeus on 348 m, pituus 2,4 km, ympärysmitta noin kilometrin ja se ulottuu 3,5 km syvyyteen. Ayers Rockia kutsutaan usein maailman suurimmaksi monoliitiksi, jollainen se melkein onkin. Vain Mount Augustus läntisessä Australiassa on suurempi kuin Ayers Rock. Alue on aboriginaaleille pyhä ja siellä on paikkoja, joihin ei ole pääsyä tai joita ei saa valokuvata. Lähdemme liikkeelle aamupalan jälkeen ja ajamme lounaaseen läpi punaisen aavikkomaiseman. Matkan varrella pysähdymme oikomaan jalkojamme ja kun saavumme kamelifarmille, voivat halukkaat ostaa virvokkeita.

Vaikka Australia tunnetaan paremmin koaloista ja kenguruista, se on itse asiassa maa, jossa on maailmassa eniten kameleita – noin 300 000 yksilöä! 1800-luvun loppupuolella Australiaan tuotiin Intiasta noin 10 000 kamelia auttamaan takamaiden tutkimisessa ja Alice Springsin lennätinaseman perustamisessa. Myöhemmin, kun seudulle rakennettiin teitä ja rautatie, kamelit kävivät tarpeettomiksi. Nykyään eläimiä myydään pääasiassa arabimaihin, joissa jotkut pääsevät juoksukilpailuihin ja jotkut päätyvät päivällispöytään.

Mikäli aikataulu sallii, voimme levähtää hetken hotellissamme Ayers Rockin lähettyvillä ennen kuin lähdemme nauttimaan auringonlaskusta Ayers Rockille. Kun aurinko katoaa horisontin taa, valtava kivi muuttuu lähes hehkuvan punaiseksi. Auringon laskiessa nautimme lasillisen kuplivaa ja pientä naposteltavaa. Pimeän laskeuduttua näemme upean tähtitaivaan. Tässä osassa Australiaa on maailman tummin ja kirkkain tähtitaivas, jota katulamput tai muut valonlähteet eivät pilaa.

Päivä 10
Auringonnousu Ayers Rockilla ja The Olgas

Nousemme varhain aamulla nauttimaan auringon ensimmäisistä säteistä Ayers Rockilla. Aamuinen värileikki on vähintään yhtä intensiivinen kuin illalla nähty. Jatkamme 348 m korkean kallion juurelle. Näemme mm. kalliomaalauksia ja erikoisia kivimuodostelmia. Huomaathan, että kallion alkuperäinen omistaja, Unungu-heimo, ei uskonnollisista syistä halua, että kalliolle kiivetään.

Sitten ajamme lyhyen matkan Kata Tjutan kansallispuistoon, jota kutsutaan myös nimellä The Olgas. Kävelemme lenkin vaikuttavien kallioiden välissä ja saavumme lopuksi perille kahden korkeimman huipun väliin.

Päivä 11
Lento Ayers Rock - Sydney
Aamiaisen jälkeen ajamme Ayers Rockin lähistöllä sijaitsevalle pienelle lentokentälle ja lennämme Sydneyyn, jonka perustivat 1788 englantilaiset rangaistusvangit. Nykyään Sydney on Australian suurin kaupunki. Sydneyn asukkaat ovat kotoisin kaikkialta maailmasta, minkä ansiosta kaupungissa on satoja erilaisia kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoilevat paikallisista raaka-aineista valmistettuja kulinaarisia elämyksiä. Saavuttuamme perille ajamme suoraan hotellille. Loppupäivä on varattu omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle.
Päivä 12
Sydney - kaupunkikierros: mm. The Rocks, Bondi Beach, Circular Quay, satamaristeily ja Sydney Opera House

Tänään näemme mm. Sydneyn kasvitieteellisen puutarhan (Royal Botanical Gardens) sekä näköalapaikan nimeltä Mrs Macquarie’s Chair. Kuuluisa kivipenkki on rangaistusvankien lahja kuvernööri Macquarien vaimolle Elizabethille vuodelta 1810. Sanotaan, että tällä oli tapana istua kivellä ja katsella maisemia ja Iso-Britanniasta saapuvia laivoja. Näköalapaikalta näkee myös Sydneyn vanhimman osan, The Rocksin. Ensimmäiset englantilaiset rangaistusvangit vartijoineen saapuivat Sydneyyn vuonna 1788 ja pystyttivät leirinsä juuri The Rocksiin. Alueella on siis suuri historiallinen merkitys, ei pelkästään Sydneylle vaan koko Australialle. Nimi tulee siitä, että ensimmäiset talot rakennettiin alueelta louhitusta hiekkakivestä. Sydney Harbour Bridgeä ja oopperataloa ei vielä tuolloin ollut.

Australiassa on yli 10 000 uimarantaa, ja yksi tunnetuimmista on Sydneyn Bondi Beach, joka sijaitsee keskustan itäpuolella. Vierailemme tällä valkohiekkaisella rannalla, joka houkuttelee uimaan, surffaamaan, ottamaan aurinkoa – ja tietysti katselemaan ihmisiä. Kaupunkikierros päättyy suositulle ja eläväiselle Circular Quaylle Sydneyn satamassa. Täällä voit oikoa jalkojasi ja syödä lounasta ennen lähtöä satamaristeilylle, jonka aikana nautimme iltapäiväkahvit. Seuraavaksi on aika ihailla Sydneyn maailmankuulua tunnusmerkkiä, oopperataloa. Rakennuksen on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Jørn Utzon ja se muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Talo otettiin käyttöön vuonna 1973 ja siitä lähtien se on ollut yksi maan tärkeimmistä musiikki- ja teatterinäyttämöistä, mistä kuulemme lisää tutustumiskierroksella.

Oopperatalon kupeessa sijaitsee toinen Australian kuuluisista rakennuksista: teräksinen kaarisilta Sydney Harbour Bridge, joka yhdistää kaupungin eteläisen ja pohjoisen osan.

Päivä 13
Sydney - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Blue Mountains - vuorille
Voit viettää päivän Sydneyssä tai lähteä lisämaksulliselle retkelle Blue Mountains -vuorille. Retkestä voi lukea lisää matkaohjelman perästä.
Päivä 14
Lento Sydney - Cairns
Lennämme Sydneystä Cairnsin rannikkokaupunkiin. Kaupunki sijaitsee Australian koilliskulmassa Queenslandin osavaltiossa ja sen edustalla sijaitsee kuuluisa Iso valliriutta. Lentomatka kestää noin kolme tuntia. Trooppinen Cairns tunnetaan rennosta ja viihtyisästä tunnelmastaan.
Päivä 15
Cairns - retki Isolle valliriutalle

Tänään teemme retken yhdelle Australian kiehtovimmista luontokohteista: Isolle valliriutalle, joka on maailman suurin koralliriutta. Se koostuu tuhansista erillisistä riutoista, pinnanalaisista koralliyhdyskunnista hiekkaisiin saarekkeisiin. Alueella elää valtava määrä värikkäitä kaloja, rapuja, kilpikonnia ja muita eksoottisia merieliöitä. Koralliriutta kulkee Australian koillisrannikon suuntaisesti ja näkyy avaruuteen asti. Riutan iäksi arvellaan 600 000–1,8 miljoonaa vuotta.

Vedenalaiseen maailmaan tutustuminen on upea elämys. Kokopäiväretkellä pääset halutessasi snorklaamaan värikkäiden kalojen ja korallien sekaan. Syömme lounaan aluksella. Iltapäivän päätteeksi otamme kurssin takaisin Cairnsiin, jossa ilta on omaa aikaa.

Päivä 16
Cairns - omaa aikaa ja lisämaksullinen retki Cape Tribulationiin ja Daintreen sademetsään

Päivä on varattu omille seikkailuille. Jos kaipaat inspiraatiota, matkanjohtaja auttaa mielellään!

Voit tänään lähteä lisämaksulliselle retkelle Cape Tribulationiin ja Daintreen sademetsään. Lue lisää retkestä matkaohjelman alla.

Päivä 17
Kotimatka
Lennämme Cairnsista Singaporeen ja jatkamme sieltä kohti kotia.
Päivä 18
Saapuminen Helsinkiin

Blue Mountains -retki

Blue Mountains -vuoret sijaitsevat noin 110 km Sydneystä länteen. Vuoret ovat saaneet nimensä eukalyptuspuista, jotka tekevät seudusta sinertävän valon osuessa niihin. Seutua leimaavat syvät rotkot ja kauniit vesiputoukset. Blue Mountains on Unescon maailmanperintölistalla.

Vierailemme Featherdalen villieläinpuistossa, jonka koko on kahdeksan hehtaaria. Täältä löytyy maailman suurin kokoelma australialaisia eläinlajeja (yli 330 lajia), kuten kenguru, koala, vompatti, emu sekä erilaisia matelijoita ja lintuja.

Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Lisämaksullinen retki Cape Tribulationiin ja Daintreen sademetsään

50 miljoonaa vuotta sitten Australia oli täysin sademetsän peitossa. Tänä päivänä sademetsästä on jäljellä enää vain noin 22.000 km², josta suurinosa on Australian koillisosassa, Cape Tribulationin alueella. Daintreen sademetsää pidetään yhtenä maailman vanhimmista sademetsistä.

Tutustumme sademetsään paikallisoppaan johdatuksella. Täällä elää mm. yli 400 erilaista lintulajia. Seilaamme Daintree-joella ja bongaamme krokotiileja ja kilpikonnia.

Lounas sisältyy retken hintaan. Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 5.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.398€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Melbourne/Cairns – Helsinki (Kööpenhaminan ja Singaporen kautta) sekä Adelaide – Alice Springs, Ayers Rock – Sydney – Cairns turistiluokassa
 • majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa ja motelleissa
 • aamiaiset
 • kuljetukset, retket sekä sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
 • Australian viisumi
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 22.2. lähdöllä 1398€/hlö, 15.11. ja 7.3. lähdöillä 1498€/hlö (15 yötä)
 • muut mahdolliset ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille 
 • lisämaksulliset retket: Blue Mountains 168€/hlö (pvä 13) ja retki Cape Tribulationiin ja Daintreen sademetsään 168€/hlö (pvä 16). Huomioittehan, että nämä retket ovat kansainvälisiä ja opastus on englanniksi.

Huomioitavaa: Ennakkomaksu tälle matkalle on 800€/hlö.

Lisämaksulliset retket
 • Blue Mountains 168€/hlö (pvä 13)
 • retki Cape Tribulationiin ja Daintreen sademetsään 168€/hlö (pvä 16)

Huomioittehan, että nämä retket ovat kansainvälisiä ja opastus on englanniksi. Retket tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi

Australiaan vaaditaan viisumi (maksuton tällä hetkellä). Lähetämme teille matkavarauksen jälkeen sähköisesti lomakkeen, johon pyydämme täyttämään tarvittavat tiedot. Hoidamme viisumin puolestanne.

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Yöpymiset

Melbourne: 2 yötä
Warrnambool: 1 yö
Mt. Gambier: 1 yö
Adelaide: 2 yötä
Alice Springs: 1 yö
Ayers Rock: 2 yötä
Sydney: 3 yötä
Cairns: 3 yötä

Sää

 

Liikumme matkan aikana laajalla alueella suuressa maassa, joten lämpötilavaihtelut voivat olla suuria. Tarkistathan tarkemman sään lähempänä matkaa, esim. www.foreca.fi

Tässä paikkakuntakohtaisia päivän keskilämpötiloja Australiassa esim. helmikuussa:

Melbourne +20C
Alice Springs +27C (päivän ylin lämpötila voi kivuta +40C:een)
Sydney +22C
Cairns +27C

Tullimääräykset

Australiassa on tarkat rajoitukset siitä, mitä maahan saa tuoda. Kaikki eläintuotteet, ruokatuotteet, kasvit ja kasvituotteet ovat tiukan karanteenikontrollin alaisia, näitä ei siis voi ottaa mukaan matkalle.

Pakkaaminen

Sää ja lämpötilat voivat vaihdella suurestikin. Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetta ja hyvät, tutut kävelykengät. Ota mukaan myös päähine ja aurinkosuojavoidetta. Lennämme maan sisäisillä lennoilla ja teemme päiväretkiä, joten esim. pieni reppu on kätevä ottaa mukaan.
Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Kattava läpileikkaus Australiasta Matkareitti oli hyvin suunniteltu, ja antoi selkeän näkemyksen Australian moni-ilmeisestä ja laajasta mantereesta. Matkanjohtajamme Elisan mielenkiintoiset ja asiantuntevat selostukset koko matkan ajan Australian eurooppalaisten maahan tulosta aina nykypäivän kuvauksiin selvensivät maanosan historiaa. Erikoiskiitos Elisalle paneutumisesta tehtäväänsä. Ainoa toivomus kohdistuu meno- ja tulomatkaan Australiaan. Menomatka kesti kaikkinensa yli 30 tuntia, tulomatka 40 tuntia! Todella suotavaa olisi hotelliyö esim. Dubaissa. Yön levosta maksaisi mielellään lisämaksun. Ennakkoinfo lähes joka hotellissa olleesta kätevästä itsepalvelupesulasta olisi vähentänyt matkavaatteiden määrää.
Date published: 2016-02-24
Rated 5 out of 5 by from Täydellinen Australian läpileikkaus Matka toteutui aivan ohjelman mukaisesti. Kaikki sujui tai ainakin järjestyi hienosti. Opas oli huippu: innostava, energinen ja perehtynyt. Hotellit hyvät ja varsinkin Ayers Rockin Sails in the Desertissä olisi viettänyt enemmänkin aikaa. Retket ja tutustumiskohteet varsinkin Punaisessa keskustassa tosi kiinnostavia. Eläinkuntaa näimme ihan kohtuullisesti. Jos jotakin toivoisi, niin lisäaikaa Brisbanessa. Nyt tutustuminen jäi yhdeksi iltapäiväksi ja illaksi. Riuttaretken Cairnsista voisi vaihtoehtoisesti tarjota helikopterilla. Niitä näytti olevan erimittaisia eri ohjelmilla. Saattaisi olla ekologisempaa - siis riuttaa säästävää. Ilmasta näkee hyvin!
Date published: 2016-03-08
Rated 5 out of 5 by from Mahtava läpileikkaus maasta Kolmen viikon aikana saatiin mahtava läpileikkaus lähes koko maasta: nähtiin useita erilaisia kaupunkeja ja muita mielenkiintoisia kohteita. Tämän lisäksi opas kertoi erittäin kattavasti Australian historiasta, menneistä ja nykyisistä tapahtumista, mutta ei tuputtanut omia mielipiteitään, vaan jätti arvion tekemisen kuulijalle kertomiensa faktojen perusteella. Kolme viikkoa on erittäin pitkä aika olla matkalla, joten se kannattaa huomioida matkalle lähtöä suunniteltaessa. Tällä matkalla ei kyllä aika tule pitkäksi, mutta koti-ikävä voi alkaa vaivata. Suuren Valliriutan retki on kansainvälinen ja siellä on mukana valtava määrä muita matkaajia, joten tämä retki kysyy hermoja ja pitkää pinnaa
Date published: 2016-02-19
Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu Kokonaisuus oli hyvä. Lennot pitäisi saada aamuksi, jolloin koko päivä ei menisi hukkaan ja odotteluun! Nyt meni pari päivää melko turhiksi. Ryhmän koko oli sopiva! Siirtolennot Australiaan voisivat olla suoremmat esim Singaporen kautta.
Date published: 2016-02-17
Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka, unohtumaton elämys Palasin juuri Australian kiertomatkalta, joka kesti 25 päivää. Kiersimme niin pitkän lenkin, että ehdimme nähdä niin outbackiä kuin suurkaupunkejakin, jokaiselle jotakin. Matkanjohtajamme oli erittäin perehtynyt maan historiaan ja nykyaikaan, hänen ansiostaan matkasta tuli vielä ikimuistettavampi. Matka oli toki myös raskas, vaihdoimmehan maisemia niin paljon, että ehdimme yöpyä 12 hotellissa. Päivittäiset ajomatkatkin olivat joinakin päivinä tosi pitkiä, mutta kaikkein pitkimmät välimatkat lensimme. Voin vilpittömästi suositella matkaa kaikille, jotka haluavat saada kattavan kuvan ko. maasta. Ainoa, mitä ehkä olisin halunnut tehdä toisin, olisi ollut yöpyminen esim. Singaporessa meno- ja paluumatkoilla. Lennoista tuli elämäni tähän mennessä pisimmät ja raskaimmat, kestihän paluumatka hotellista lähdön jälkeen Helsinki-Vantaalle saapumiseen n. 38 tuntia.
Date published: 2017-04-07
Rated 4 out of 5 by from matilda Hyvä matka. Tuotetta voisi parantaa lisäämällä enemmän kulttuurikohteita ja luontokohteita matkaan. Australiassa erikoisinta ja poikkeavinta muihin maihin kun on juuri kasvi- ja eläinmaailman erilaisuus. Vähentää voisi suurkaupungeissa oleilua, jotka ovat tylsiä ja kohteina samanlaisia. Myös maaseudulla voisi olla enemmän.
Date published: 2016-02-27
Rated 5 out of 5 by from Monipuoliset kohteet Tämä matka, joka oli ensikosketukseni Australiaan, täytti runsain mitoin sille asettamani ennakko-odotukset ja toiveet. Matkan tekniset järjestelyt olivat sujuvat, aikataulut pitävät, kohteet kiinnostavat ja ryhmä sopivan kokoinen. Oppaan Elisan asiantuntemus ja tiedon jako oli innostavaa. Hieno reissu kaikkiaan!
Date published: 2016-02-29
Rated 5 out of 5 by from Matkan odotukset täyttyivät 100 %:sti Tällaisen matkan suunnittelu ja järjestäminen ei onnistu kovinkaan helposti itse tehtynä. Eikä ole järkevääkään. Matkakuvaus vastasi hyvin matkaa. Aikataulut pitivät hyvin. Matkaryhmän koko oli sopiva.
Date published: 2016-02-19
 • y_2017, m_12, d_16, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_fi_FI, sid_AURTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18AURTR02CFI2202