Vietnamin parhaat

individual-tour
Yksilöllinen matka

Neljä kiehtovaa kaupunkia: Hanoi, Hoi An, Hue ja Ho Chi Minh City. Käymme Mekongjoen suistossa sekä miniristeilyllä Halonginlahdella.

Matkan teemana ovat Vietnamin ykköskohteet. Teemme mm. miniristeilyn Unescon suojelemalle Halonginlahdelle, jossa merestä kohoaa noin 3 000 kasvillisuuden peittämää kalkkikivikalliota.

Käymme neljässä kiehtovassa vietnamilaisessa kaupungissa, jotka eroavat suuresti toisistaan: sykkivä Hanoi ja sen monet historialliset nähtävyydet, Unescon suojelema viehättävä Hoi An sekä muinainen keisarillinen pääkaupunki Hué ja sen lukuisat palatsit, temppelit ja keisarilliset mausoleumit. Kontrastia tälle on moderni Ho Chi Minh City, josta teemme retket Cu Chin tunneleihin ja Mekongjoen suistoon.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Kunkin matkan kohdalla kerromme tarkemmin, mitä lisämausteita hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Vietnamin dong

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Hanoihin
Päivä 3 Hanoi – kaupunkikierros – Ho Chi Minhin mausoleumi – Yhden pilarin pagodi
Päivä 4 Omaa aikaa Hanoissa
Päivä 5 Hanoi – Halonginlahti-miniristeily
Päivä 6 Halonginlahti – Hanoi – lento Huéen
Päivä 7 Hué omatoimisesti
Päivä 8 Hué – Hoi An, Han Vain sola
Päivä 9–10 Omaa aikaa Hoi Anissa tai lisämaksullinen retki tai kokkikoulu
Päivä 11 Hoi An – lento Ho Chi Minh Cityyn
Päivä 12 Omaa aikaa Ho Chi Minh Cityssä tai lisämaksullinen retki Cu Chin tunneleihin ja kaupunkikierros.
Päivä 13 Ho Chi Minh City – kokopäiväretki Mekongjoen suistoon.
Päivä 14 Kotimatka Ho Chi Minh Citystä
Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lennät Helsingistä Vietnamiin, jonne saavut seuraavana päivänä.
Päivä 2
Saapuminen Hanoihin
Paikallisopas on sinua vastassa Hanoin lentokentällä. Kuljetus Hanoin hotellille.
Päivä 3
Hanoi – kaupunkikierros – Ho Chi Minhin mausoleumi – Yhden pilarin pagodi

Aamiaisen jälkeen lähdet tutustumaan Vietnamin pääkaupunkiin, Hanoihin. Kierros alkaa Ho Chi Minhin vaikuttavasta mausoleumista, jossa 1969 kuolleen maan isän maalliset jäännökset lepäävät. Vierailet myös Ho Chi Minhin talossa, joka sijaitsee mausoleumin takana. Pieni talo on rakennettu pilarien varaan kuten perinteiset vietnamilaiset maalaistalot. Talo, joka on säilytetty siinä kunnossa kuin Ho Chi Minh sen jätti, sijaitsee idyllisesti hyvin parturoidussa puutarhassa ison ja kalaisan järven rannalla.

Melko lähellä sijaitsee yksi kaupungin tunnetuimmista pagodeista, Yhden pilarin pagodin, jonka rakennutti keisari Ly Thai Tong 1049 erään armollisen jumalattaren kunniaksi, joka ilmestyi hänelle ja lupasi pojan perilliseksi. Pagodi on valmistettu puusta ja seisoo yhden ainoan kivipilarin varassa. Se symboloi lootuksen kukkaa, joka kohoaa ylös lootuslammesta.

Kierroksen jälkeen palataan hotelliin. Halukkaat voivat jäädä Hoan Kiem -järvelle, joka on kuin rauhallinen keidas keskellä Hanoita. Pienellä saarella järven pohjoisosassa sijaitsee turkoosinvärinen Ngoc Son -temppeli (Jadevuoren temppeli), joka perustettiin vuonna 1700. Saarelle pääsee kulkemalla punaiseksi maalatun puusillan yli.

Hanoin vanha kaupunginosa sijaitsee järven kupeessa, joten sinne on helppo kävellä Ngoc Son  temppeliltä.

Päivä 4
Omaa aikaa Hanoissa

Käy katsomassa vaikka Kirjallisuuden temppeliä, joka on yksi Vietnamin parhaista esimerkeistä perinteisestä arkkitehtuurista. Kirjallisuuden temppeli rakennettiin vuonna 1070 keisari Ly Thanh Tongin toimesta kiinalaisen filosofin Kungfutsen kunniaksi. Temppelin ympäristöön perustettiin 1076 Vietnamin ensimmäinen yliopisto, jossa prinssit kasvatettiin tuleviin tehtäviinsä.

Voit käydä katsomassa myös kuuluisaa vesinukketeatteria. Vesinukketeatteri on perinteinen pohjoisvietnamilainen nukketeatterin muoto, joka on yli 1000 vuotta vanha.

Päivä 5
Hanoi – Halonginlahti-miniristeily

Tänään kaupunkielämä vaihtuu lumoavaan luontoon, kun ohjelmassa on miniristeily Unescon suojelemalla Halonginlahdella. Bussi ajaa ohi riisipeltojen, jokien ja maanviljelyalueen, kunnes se saapuu kuuluisalle lahdelle.

Tyynestä, sinivihreästä merestä kohoaa 3 000 karstikukkulaa, jotka ovat kasvillisuuden peittämiä. Risteily lumoavissa maisemissa on unohtumaton elämys! Nouset perinteisen vietnamilaisen džonkin kyytiin. Alus on kotisi seuraavan vuorokauden ajan. Hyteissä on oma suihku ja wc. Nyt on aikaa nauttia maisemista kaikessa rauhassa!

Päivä 6
Halonginlahti – Hanoi – lento Huéen

Kun aamulla avaat silmäsi ja katsot ulos ikkunasta, saatat luulla uneksivasi: ympäröivät maisemat kuuluvat eittämättä maailman kauneimpiin. Nauttiessasi aamiaista alus palaa takaisin rantaan.

Seuraavaksi suuntana on Hanoin lentokenttä, josta lennät Hueen. Matkalla lentokentälle vierailet tyypillisessä vietnamilaisessa kylässä paikallisen perheen luona. Saat kuulla vietnamilaisten nykyarjesta siemaillessasi vietnamilaista vihreää teetä ja nauttiessasi pientä purtavaa. Kylävierailun jälkeen matka lentokentälle jatkuu.

Huen lentokentältä on kuljetus hotelliin.

Päivä 7
Hué omatoimisesti

Tänään on koko päivä aikaa tutustua Hueen omatoimisesti. Hue on historian näkökulmasta Vietnamin kiinnostavin kaupunki. Kaupunki perustettiin vuonna 300 eKr. ja oli keisarillinen pääkaupunki 1802–1945.

Voit vaikka hypätä polkupyörätaksin kyytiin ja suunnata kaupungin vanhaan linnoitukseen, jonka rakentamisen aloitti keisari Gia Long vuonna 1804. Linnoitusta ympäröi vallihauta ja kymmenen kilometriä pitkä muuri. Alun perin muuri oli rakennettu mudasta, mutta 1900-luvun alussa muuri päällystettiin paksulla kerroksella tiiliä. Monet kaupungin nähtävyyksistä – kuten keisarillinen palatsikompleksi – sijaitsee kaksi metriä paksun muurin sisäpuolella. Siellä asuu myös suurin osa Huen asukkaista. Valitettavasti valtaosa linnoitusalueen rakennuksista hylättiin Tet-hyökkäyksen aikana 1968.

Voit myös lähteä lisämaksulliselle retkelle, joka alkaa risteilyllä kuuluisalla Parfyymijoella (Song Huong), joka virtaa Huen läpi. Risteilemme Thien Mu -pagodille, joka on yksi Vietnamin tunnetuimmista rakennuksista. 21 m korkea pagodi seisoo kauniilla paikalla kukkulan laella, jolta on näkymä joelle. Pagodin nykyisen Phước Duyên -tornin rakennutti keisari Thiệu Trị 1844. Ensimmäinen pagodi rakennettiin kuitenkin jo 1601. Kaikki seitsemän kerrosta on omistettu Buddhalle, ja pagodia ympäröivässä rakennuksessa voi nähdä mm. jättimäisen Dai Hong Chungin kellon, joka on peräisin vuodelta 1710. Kello painaa yli kaksi tonnia, ja väitetään, että sen lyönnit kuulee kymmenen kilometrin päähän.

Huessa käydään tietysti katsomassa kaupungin vanhaa linnoitusta. Sen rakentamisen aloitti keisari Gia Long 1700-luvun lopussa. Linnoitusta ympäröi vallihauta ja 11 km pitkä muuri. Alun perin muuri oli rakennettu mudasta, mutta 1900-luvun alussa muuri päällystettiin paksulla kerroksella tiiliä. Työ kesti 10–20 vuotta ja siihen osallistui kymmeniä tuhansia miehiä.

Iltapäivällä on vuorossa keisari Tu Ducin ja Khai Dinhin mausoleumit. Tu Duc johti maata 1848–1883 ja eli todella ylellistä keisarillista elämää. Mausoleumi osoittaa hänen suuruutensa, ja rakennettiin niin, että hän saattoi käyttää sitä sekä ennen että jälkeen kuolemansa. Näet Hoa Khim -temppelin, jota keisari käytti palatsinaan, sekä laiturin, johon hän saapui veneellään oltuaan metsästämässä Tinh Kiemin saarella. Hautakivipaviljonkiin johtavaa ”Henkien tietä” reunustaa norsujen, hevosten, palvelijoiden ja sotilaiden kunniavartio. Kaikki hahmot ovat alle 153-senttisiä, sillä ne eivät saaneet olla keisaria pidempiä. Paviljongissa lepää keisarin jättimäinen hautakivi, joka on Vietnamin suurin. Se painaa 20 tonnia ja sen kuljettamiseen 500 km päästä Than Hoan seudulta meni neljä vuotta. Keisari Tu Ducia ei kuitenkaan ole haudattu tänne eikä kukaan tiedä, missä keisari ja hänen rikkautensa piilottelevat, sillä kaikki 200 ihmistä, jotka osallistuivat hautaamiseen, menettivät päänsä palatessaan haudalta – näin vältyttiin haudanryöstöltä.

Khai Dinhin mausoleumi todistaa puolestaan Vietnamin keisarikunnan tuhosta Ranskan ottaessa sen valtaansa. Keisari Khai Dinh hallitsi 1916–1925, ja hänen jättimäinen betonimausoleuminsa rakennettiin 1920–1931. Mausoleumi on koristeellinen sekoitus eurooppalaista ja vietnamilaista taidetta ja kulttuuria. Mausoleumi on mahtavan kokoinen, ja kompleksiin kuuluu useita rakennuksia ja eri tasoilla sijaitsevia pihoja. Jos aikaa on riittävästi, käyt myös värikkäällä Dong Ban torilla, jolla paikalliset kauppiaat myyvät vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja paljon muuta. Vierailu torilla on hyvä tilaisuus päästä lähemmäs ystävällisiä ja hymyileviä vietnamilaisia.

Retki ei sisälly matkan hintaan, vaan ostetaan erikseen.

Päivä 8
Hué – Hoi An, Han Vain sola

Aamiaisen jälkeen bussi hakee hotellilta ja lähdette kohti Hoi Ania. Ajoreitti kulkee Hai Vanin solan kautta.

Hoi Anin kaupunki tunnettiin aikaisemmin vilkkaana kauppasatamana ja on kenties Vietnamin viehättävin ja parhaiten säilynyt kaupunki. 1700-luvulla tänne tuli kauppalaivoja varsinkin Hollannista, Portugalista, Kiinasta ja Japanista. Ne kuljettivat emämaihinsa silkkiä, paperia, posliinia, teetä, sokeria, pippuria, kiinalaisia lääkkeitä, norsunluuta ja lakkatöitä. Satamakaupunki sijaitsi strategisesti oivallisella paikalla hieman ylempänä pienehkön joen varrella. Kun kauppalaivat muuttuivat isommiksi, joen syvyys ei enää riittänyt, ja 1800-luvun puolivälissä kauppa siirtyi kohti pohjoista, jossa sijaitseva iso merenlahti oli kuin luotu uutta satamakaupunkia varten. Tunnemme kaupungin nykyään nimellä Danang. Kaupungissa asuu noin miljoona ihmistä ja se on Vietnamin viidenneksi suurin.

Hoi An vaipui unohduksiin ja jatkoi elämäänsä pienenä kalastajakylänä, kunnes turismi saapui Vietnamiin 1990-luvun alussa ja ensimmäiset matkailijat löysivät tämän unohdetun helmen. Monet vanhankaupungin rakennukset – kiinalaiset, ranskalaiset, vietnamilaiset – on suojeltu. Nämä arkkitehtoniset helmet ovat lähes mystisellä tavalla selvinneet monista sodista ja levottomuuksista.

Hoi Anista tuli Unescon maailmanperintökohde 1999. Huolimatta turistivirroista kaupunki on säilyttänyt ainutkertaisen ja idyllisen tunnelmansa. Ei kannata jättää tutustumista vain vanhaankaupunkiin, sillä koko jokisuiston ympäristö on näkemisen arvoinen. Kaupungista ei tarvitse kulkea kauas, kun on jo maaseudulla riisipeltojen ja pienten taajamien ympäröimänä.

Päivä 9–10
Omaa aikaa Hoi Anissa tai lisämaksullinen retki tai kokkikoulu

Hoi An on oivallinen paikka viettää muutama rentouttava päivä. Suojellussa vanhassakaupungissa on koko joukko hyviä ravintoloita ja kahviloita sekä kauppoja, gallerioita ja pieniä museoita. Illalla kaupunkia valaisevat värikkäät lyhdyt, jotka luovat viehättävää tunnelmaa.

Voit lähteä pyöräretkelle lähiseudulle. Alueella on monia hyviä pyöräilyreittejä, jotka kulkevat läpi riisipeltojen ja pienten maalaiskylien. Voit lekotella hotellin kauniissa puutarhassa tai suunnata läheiselle rannalle. Kaupungissa on tarjolla monenlaista hierontaa ja muita hoitoja.

Älä jätä väliin kierrosta vanhassakaupungissa. Käy katsomassa sen kauniita, historiallisia taloja ja satoja vuosia vanhoja pagodeja. Kävele yli Japanilaisen sillan, jonka japanilaiset rakensivat 1593 yhdistääkseen japanilaisen kaupunginosan joen toisella puolella sijainneeseen kiinalaiseen osaan. Sillasta tehtiin erittäin jykevä, sillä japanilaiset pelkäsivät maanjäristyksiä. Silta katettiin, jotta se suojaisi auringolta ja tuulelta, ja koristeltiin japanilaisin ornamentein.

Päivän 9 lisämaksullinen retki on yhdistetty pyörä- ja veneretki. Retken hintaan sisältyy lounas. Käyt Tra Quen kylässä, jossa näet, miten vietnamilaiseen ruokaan kuuluvia vihanneksia ja yrttejä viljellään. Ajat noin viiden kilometrin päässä Hoi Anista sijaitsevaan kylään polkupyörällä. Joki ja alueen hedelmällinen maaperä ovat mahdollistaneet sen, että kylän asukkaat ovat 500 vuoden aikana pystyneet kasvattamaan laadukkaita vihanneksia ja yrttejä. Hyödyntämällä seudulta löytyvää levää maanviljelijät välttyvät kemikaalien ja keinotekoisten lannoitteiden käytöltä. Pyöräretki jatkuu pitkin De Vong -joen rantaa pieneen kalastajakylään, josta retken veneosuus alkaa. Tutustut paikallisten kalastajien verkkokalastusmenetelmään ja pääset itsekin kokeilemaan onneasi. Retki jatkuu Cam Thanhin kylään, joka tunnetaan nipapalmuista. Palmujen lehtiä käytetään talojen kattomateriaalina. Paikalliset pyydystävät myös rapuja, ja pääset itsekin opettelemaan pyydystystekniikkaa. Retki päättyy lounaaseen paikallisen perheen luona. Sieltä pyöräilet takaisin hotelliin.

Päivä 10 tarjoaa mahdollisuuden oppia valmistamaan vietnamilaista ruokaa (lisämaksusta). Olet matkan aikana jo tutustunut herkulliseen vietnamilaiseen ruokaan, ja tänään pääset valmistamaan herkkuja itse. Ensimmäisenä käyt paikallisella torilla ostamassa tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja yrttejä, jotka ovat vietnamilaisen keittiön ydin. Kassit täynnä raaka-aineita palaat kokkikoululle, jossa – essu suojanasi – opit valmistamaan muutamia klassisia vietnamilaisia ruokia. Aamupäivän päätteeksi pääset nauttimaan itse tehdyistä herkuista – hyvää ruokahalua!

Päivä 11
Hoi An – lento Ho Chi Minh Cityyn

Hoi Anista on kuljetus läheiselle Danangin lentokentälle. Sieltä lennät sykkivään Ho Chi Minh Cityyn. Etelä-Vietnamissa sijaitseva Ho Chi Minh City on hyvin erilainen kuin pohjoinen pääkaupunki Hanoi. Katukuvaa hallitsevat isot, modernit rakennukset, värikkäät mainostaulut, upouudet autot ja kirjaimellisesti miljoonat moottoripyörät ja mopot. Paikalliset ovat tottuneempia ulkomaalaisiin ja monet puhuvat englantia.

Ho Chi Minh Cityn lentokentältä on kuljetus hotelliin.

Päivä 12
Omaa aikaa Ho Chi Minh Cityssä tai lisämaksullinen retki Cu Chin tunneleihin ja kaupunkikierros.

Tänään ehdit tutustua joihinkin Ho Chi Minh Cityn lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Käy esim. Yhdistymisen palatsissa, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Palatsissa pääsee kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessaan läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975.

Voit myös lähteä lisämaksulliselle retkelle kuuluisiin Cu Chin tunneleihin, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapausrintama rakensi 1940–60. Aluksi tunneleista haettiin suojaa helikoptereilta ja muulta modernilta sotakoneistolta, mutta Vietnamin sodan riehuessa pahimmillaan tunneleita jatkettiin ja yhdistettiin ja lopulta ne ulottuivat Ho Chi Minh Citystä Kambodžan rajalle saakka. Pelkästään Cu Chin alueella on yli 250 km maanalaisia tunneleita.

Seuraavaksi lähdet kaupunkikierrokselle ja tutustut joihinkin Ho Chi Minh Cityn lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Käyt mm. Yhdistymisen palatsissa, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Palatsissa pääsee kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessaan läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975.

Kierros jatkuu Notre Damen katedraalille, jota rakennettiin 1877–1883. Katedraalissa on kaksi 40 m korkeaa tornia, jotka näkyvät kauas. Näet kirkon ulkopuolelta ja voit samalla nauttia näkymistä kuuluisalle postitalolle, joka sijaitsee kirkon lähettyvillä. Molemmat rakennukset ovat siirtomaavallan ajalta ja muistuttavat kaupungin ranskalaisesta historiasta. Tutustut myös sotamuseoon, joka kertoo Vietnamin pitkästä itsenäisyystaistelusta. Pääpaino on ”sodassa Yhdysvaltoja vastaan”, jonka me tunnemme Vietnamin sotana (1965–1973). Museo on rankka, kuten itse aihekin, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja tärkeä, jotta voi ymmärtää Vietnamin historiaa.

Päivä 13
Ho Chi Minh City – kokopäiväretki Mekongjoen suistoon.

Tämänpäiväinen retki suuntautuu Mekongjoen suistoon, joka on yksi maailman hedelmällisimpiä alueita. Mahtava Mekongjoki, joka saa alkunsa eteläisestä Kiinasta, on lähes 5 000 km pitkä ja kulkee läpi viiden maan, kunnes haarautuu suistoksi. Tätä ainutlaatuista aluetta kutsutaan Vietnamin ruoka-aitaksi, ja sieltä saadaan vuosittain 3–4 riisisatoa.

Aamulla on kuljetus Vinh Longiin, jossa nouset veneeseen, joka vie Mekongjoelle läpi lukuisien kanavien. Nouset maihin ja vierailet hedelmätarhoilla ja näet, kuinka paikalliset käsittelevät satoaan. Tutustut myös kookoskaramellien, riisipopcornin ja kotipolttoisen käärmeviinan valmistukseen. Rohkeimmat pääsevät myös maistamaan – kippis!

Tunnelma on hyvin idyllinen, ja on ilo vaellella rehevän luonnon ympäröimänä, tervehtiä paikallisia ja maistella eksoottisia hedelmiä. Syöt lounaan paikallisen perheen hedelmätarhoilla, minkä jälkeen nouset pienempään veneeseen ja teet kierroksen pitkin kapeita kanavia.

Iltapäivällä lähdet paluumatkalle ja näet Cai Ben kelluvat markkinat, joilla myydään hedelmiä ja vihanneksia suoraan veneistä. Astut maihin Cai Bessä, josta on kuljetus takaisin Ho Chi Minh Cityyn.

Päivä 14
Kotimatka Ho Chi Minh Citystä
Ehdit vielä hetken kuljeskella Ho Chi Minh Cityn sykkeessä tai tehdä viimeiset ostokset ennen kuin on aika lähteä lentokentälle ja kotimatkalle.
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Retkipaketti

 • Kaupunkikierros Huessa 48€
 • Kokkikoulu Hoi Anissa 48€
 • Risteily ja pyöräretki Hoi Anissa 48€
 • Cu Chi tunnellit ja kaupunkikierros 38€
 • Retkipaketti, sis. kaikki edellä mainitut retket: 157€ (säästä 25€, kun varaat retkipaketin etukäteen)

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
448€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Hanoi/ Ho Chi Minh City – Helsinki turistiluokassa (välilaskut menossa ja paluussa)
 • reittilennot Hoi An - Ho Chi Minh City ja Hanoi - Hue
 • lentokenttäkuljetukset ohjelman mukaan*
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
 • 3 lounasta
 • 1 illallinen
 • verot ja viranomaismaksut

*lentokenttäkuljetuksissa mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 448€
 • retkipaketti 157€ (sis. neljä retkeä)
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille,  kokonaisuudessaan noin 30€/hlö (suositus)
 • muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

Kussakin Yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Vietnamin uusivuosi

Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana juhlitaan vietnamilaista uuttavuotta, Tet Nguyen Dania. Vietnamilaisille uusivuosi on kansallinen pyhäpäivä ja yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista.

Uudenvuoden juhlintaa leimaa erityislaatuinen ja odottava tunnelma. Kadut on koristeltu kauniisti tuhansin kukkasin, ja kaikkialle on ripustettu kiinalaisia lyhtyjä. Voit iloita siitä, että pääset kokemaan tämän kansanjuhlan, jota juhlitaan useita päiviä. Huomaathan, että monet kaupat pitävät ovensa kiinni juhlapäivinä. Kaikkein välttämättömimmät ostokset onnistuvat kyllä, samoin avoimia ruokapaikkoja löytyy.

Matkaohjelmaan voi tulla yksittäisiä muutoksia uudenvuodenjuhlien vuoksi. Tiedämme jo, että Mekongjoen suiston kelluvat markkinat on suljettu uutenavuotena. Lähtökohtaisesti noudatamme kuitenkin matkaohjelmaa.

Vietnamilaista uuttavuotta juhlitaan seuraavina päivinä:

4. helmikuuta – 8. helmikuuta 2019
24. tammikuuta – 28. helmikuuta 2020

Viisumi

Et tarvitse viisumia, kun et oleskele Vietnamissa yli 15 päivää (tällä matkalla kotimatka alkaa 15. matkapäivänä).

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

19VNIRT01BFI0204