Van Gogh ja Etelä-Ranskan hehkuvat värit

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe paikat, jotka inspiroivat hollantilaista taiteilijaa Etelä-Ranskassa.

Asuttuaan kaksi vuotta Pariisissa Vincent van Gogh oli väsynyt suurkaupunkiin ja kaipasi auringonpaistetta ja Etelä-Ranskan hehkuvia värejä. Ne hän löysi Arlesista ja sen ympäristöstä. Siellä hän kehitti edelleen ilmaisuvoimaista ja persoonallista tyyliään, joka tunnetaan rohkeista väreistä ja dynaamisista siveltimenvedoista. Huolellisesti suunnitelluilla retkillä kuulemme lisää taiteilijasta, hänen elämästään ja taiteestaan, jota on esillä useissa museoissa ympäri maailmaa. Kuljemme Arlesissa, jossa kyltit kertovat, missä van Gogh seisoi maalatessaan kuuluisia maalauksiaan.
 
Käymme Parc National Régional de Camarguessa, jossa värit sulautuvat yhteen tarinoiden kanssa. Kyse on luontoalueesta, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja jossa on hyvät mahdollisuudet nähdä flamingoja. Kuulemme myös ristiritareiden retkistä ja roomalaisten matkoista vieraillessamme antiikin Rooman aikaisessa amfiteatterissa ja teatterissa sekä ristiretkeläisten lähtösatamassa, Aigues-Mortesissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Marseille - kaupunkikierros Marseillessa - Arles
Päivä 2 Arles - kaupunkikävely van Goghin jalanjäljissä
Päivä 3 Arles - aikaa omille seikkailuille - retki Les Baux de Provenceen ja Saint Rémy de Provenceen (lisämaksullinen)
Päivä 4 Arles - retki Parc Nationale Régional de Camargueen, Aigues-Mortesiin ja viininmaistelu
Päivä 5 Arles - kotimatka

Hotelli

Hotel Arles Plaza

 • keskeinen sijainti
 • ravintola
 • vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • pesula (lisämaksusta)
 • kuntosali
 • maksuton wifi
 • ulkouima-allas
 • aurinkoterassi
 • ilmastonti

Hotel Arles Plaza sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä Arlesin kaupungin keskustaa, historiallisia rakennuksia, museoita ja muita nähtävyyksiä. Sen sijainti on erinomainen kaupungissa liikkumisen kannalta.

Huoneet ovat pelkistetyt ja moderniin tyyliin sisustetut.
 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Marseille - kaupunkikierros Marseillessa - Arles

Laskeuduttuamme Marseilleen nousemme bussiin valmiina viettämään seuraavat viisi päivää taiteen, kulttuurin, luonnon ja historiallisen arkkitehtuurin merkeissä.

Matkalla lentokentältä hotelliimme Arlesissa ajamme Marseillen kautta, jossa teemme mielenkiintoisen kaupunkikierroksen bussilla. Matkanjohtaja johdattaa meidät läpi Marseillen sydämen, ja kuulemme kiehtovia faktoja kaupungin historiasta.  Kuulemme tarinoita Marseillen kreikkalaisista ja roomalaisista juurista, renessanssista ja vuosista ennen valistusaikaa ja Ranskan vallankumousta. Reitin varrelle osuu 1600-luvulla rakennettu linna, Fort Saint-Jean, Mucem-museo moderneine julkisivuineen sekä Cathédrale de la Major ja Hôtel Dieu. Nousemme ylös Notre-Dame de la Garde-kirkolle, josta avautuvat mahtavat näkymät yli kaupungin. Ennen ajoa Arlesiin pidämme vielä pienen tauon Marseillen vanhassa satamassa.

Huom. Koska käymme Marseillessa heti saavuttuamme Ranskaan, kannattaa hyvät kävelykengät laittaa jalkaan jo Suomesta lähtiessä tai ainakin pakata ne käsimatkatavaroihin.

Arlesiin saavuttuamme majoitumme hotelliin. Illalla tapaamme yhteisellä tervetuloillallisella. 

Päivä 2
Arles - kaupunkikävely van Goghin jalanjäljissä

Tänään teemme kävelyretken Arlesissa, jossa tutustumme kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin. Kuljemme ihan kirjaimellisesti van Goghin jalanjäljissä. Oleskellessaan Arlesissa helmikuusta 1888 toukokuuhun 1889 van Gogh loi n. 300 maalausta ja piirustusta. Näemme kierroksella useita paikkoja, jonne taiteilija pystytti maalaustelineensä. Paikat on merkitty kyltein, joihin on kuvattu kyseissä paikassa maalattu teos. Käymme mm. Place du Forumilla, jossa van Gogh maalasi teoksensa ”Öinen katukahvila". Espace van Goghissa, jossa taiteilija oli hoidettavana silvottuaan korvansa ja Boulevard des Licesin varrella sijaitsevassa puistossa, jonka Van Gogh ikuisti myös yhteen teokseensa.

Tutustumme myös kaupungin muihin puoliin. Rooman valtakunnan aikaiset amfiteatteri, teatteri ja Alyscampsin hautapaikka ovat uskomattoman hyvin säilyneitä ja näkemisen arvoisia. Rooman valtakunta on jättänyt jälkensä kaupunkiin. Arlesista tuli alueen pääkaupunki sen jälkeen, kun Caesar oli voittanut arkkivihollisensa Pompeiuksen. Kaupunki alkoi kukoistaa ja nousi lyhyessä ajassa merkitykselliseen rooliin. Kaupunkiin rakennettiin useita muistomerkkejä, joita saamme tänään ihastella. Arles on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi erityisesti hyvin säilyneiden Rooman valtakunnan aikaisten monumenttiensa ansiosta.

Kaupunkikävelyn jälkeen loppupäivä on omaa aikaa. Matkanjohtaja kertoo mielellään kiehtovista kohteista ja auttaa löytämään hyviä ruokapaikkoja.

Päivä 3
Arles - aikaa omille seikkailuille - retki Les Baux de Provenceen ja Saint Rémy de Provenceen (lisämaksullinen)

Tänään on aikaa omille seikkailuille. Voit myös lähteä ylimääräiselle retkelle (ei sisälly matkan hintaan). Retkelle lähdetään aamiaisen jälkeen, ja ajamme läpi kauniiden provencelaisten maisemien Alpilles-vuoriston keskellä. Alpillesin alueella sijaitsee myös paikka, jossa van Gogh asui Provencen-vuosinaan: Saint Rémy de Provence. Kauniin pikkukaupungin perustivat alunperin roomalaiset, nykyään se on kukoistava markkinapaikka, joka on sekä paikallisten että vierailijoiden suosiossa. Ajamme Saint-Paul de Mausolen luostarille, joka toimii psykiatrisena sairaalana ja jossa hoidettiin aikoinaan kaupungin kuuluisinta asukasta – Vincent van Goghia. Käymme kauniilla pihalla ja kuulemme tarinan van Goghin korvasta sekä jupakasta, jonka se aiheutti taiteen ystävien ja historioitsijoiden keskuudessa.

Jatkamme keskiaikaiseen Les Baux de Provenceen. Jos sää on suotuisa, näkymät yli viinitarhojen ja oliivilehtojen ovat todella kauniit. Kävelemme pitkin kylän mukulakivikatuja ja saamme tilaisuuden nauttia Église Saint-Vincentin, Château des Baux de Provence -linnan ja kaupungintalon historiallisesta charmista ja rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Kaikki edellä mainitut rakennukset on entisöity taidokkaasti. Sen jälkeen on aikaa etsiä rauhassa ravintola ja syödä lounasta (omalla kustannuksella) tai käydä hienossa Carrières de Lumières -museossa, jossa pidetään monenlaisia vaihtuvia näyttelyitä (sisäänpääsymaksu ei sisälly retken hintaan).

Palaamme Arlesiin, jossa loppupäivä on omaa aikaa. Voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi ja löytää uusia paikkoja tai palata jo tuttuihin. Iltapäiväkahvit kahvilassa on myös houkutteleva vaihtoehto.

Päivä 4
Arles - retki Parc Nationale Régional de Camargueen, Aigues-Mortesiin ja viininmaistelu

Arlesissa käydessä on tehtävä retki upeaan Parc Nationale Régional de Camarguen kansallispuistoon, joka sijaitsee Rhônen ja sen sivu-uoman Bouches du Rhônen välisessä suistossa. Suoalueella, jolla tuotetaan myös suolaa, elää isoja lintuyhdyskuntia. Camarque tunnetaan lisäksi valkoisista hevosista ja mustista häristä, joita kasvatetaan täällä.

Meillä on aikainen herätys. Aloitamme päivän lyhyellä vierailulla Saintes Maries de la Merin kaupungissa, jonne romanit tekevät pyhiinvaelluksia rukoillakseen pyhimystään Mustaa Saaraa. Sen jälkeen ajamme Parc Ornithologique de Pont de Gauhun, jossa on juuri aamutuimaan hyvä mahdollisuus nähdä lintuja. Suojelualueella on puisto, jossa voi kulkea itsekseen ja bongata lintuja. Saatamme nähdä myös flamingoja, mitä tosin emme voi taata, sillä linnut kulkevat - tai lentävät - omia reittejään.

Camarguen länsilaidalla pysähdymme merkittävään linnoitettuun kaupunkiin, Aigues-Mortesiin. Se on nykyään yksi Ranskan upeimmista linnoituskaupungeista. Keskiajalla ristiretkeläiset lähtivät Välimeren rannikoille suuntautuneille matkoilleen juuri Aigues-Mortesin satamasta. Sittemmin Rhônen suisto on mataloitunut, ja Aigues-Mortes sijaitsee tänä päivänä n. kahdeksan kilometrin päässä merestä. Linnoitus on yhä suurelta osin koskematon ja näkemisen arvoinen.

Ranska tunnetaan viineistään, emmekä mekään jätä tilaisuutta väliin. Pysähdymme viinitilalla lähellä Arlesia. Teemme opastetun kierroksen ja maistelemme viinejä sekä paikallista makkaraa ja vuohenjuustoa.

Palaamme hotellille iltapäivän päätteeksi. Ehdimme levähtää hieman, ennen kuin lähdemme yhteiselle illalliselle.

Päivä 5
Arles - kotimatka

Nautimme aamiaisen hotellilla.  Kun on aika jättää Arles taaksemme, bussi tulee noutamaan meidät ja vie Marseillen lentokentälle.

Lisämaksullinen retki

Retkelle lähdetään aamiaisen jälkeen ja ajamme läpi kauniiden provencelaisten maisemien Alpilles-vuoriston keskellä. Alpillesin alueella sijaitsee myös paikka, jossa van Gogh asui Provencen-vuosinaan: Saint Rémy de Provence. Kauniin pikkukaupungin perustivat alunperin roomalaiset, nykyään se on kukoistava markkinapaikka, joka on sekä paikallisten että vierailijoiden suosiossa. Ajamme Saint-Paul de Mausolen luostarille, joka toimii psykiatrisena sairaalana ja jossa hoidettiin aikoinaan kaupungin kuuluisinta asukasta – Vincent van Goghia. Käymme kauniilla pihalla ja kuulemme tarinan van Goghin korvasta sekä jupakasta, jonka se aiheutti taiteen ystävien ja historioitsijoiden keskuudessa.

Jatkamme keskiaikaiseen Les Baux de Provenceen. Jos sää on suotuisa, näkymät yli viinitarhojen ja oliivilehtojen ovat todella kauniit. Kävelemme pitkin kylän mukulakivikatuja ja saamme tilaisuuden nauttia Église Saint-Vincentin, Château des Baux de Provence -linnan ja kaupungintalon historiallisesta charmista ja rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Kaikki edellä mainitut rakennukset on entisöity taidokkaasti. Sen jälkeen on aikaa etsiä rauhassa ravintola ja syödä lounasta (omalla kustannuksella) tai käydä hienossa Carrières de Lumières -museossa, jossa pidetään monenlaisia vaihtuvia näyttelyitä (sisäänpääsymaksu ei sisälly retken hintaan).

Palaamme Arlesiin, ja sinulla on vielä omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Hinta: 40€/hlö
(Minimiosallistujamäärä 20 henkilöä)
 

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • KLM:n/Air Francen reittilennot Helsinki - Marseilles - Helsinki (Amsterdamin kautta)
 • 3.6. lähdöllä Lufthansan reittilennot Helsinki – Marseille – Helsinki (Frankfurtin ja Münchenin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason Hôtel Arles Plazassa (4 yötä)
 • aamiaiset
 • kaksi illallista
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 200€
 • risteily Rhônejoen suistossa (Camarguessa)
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 30€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Kannattaa pakata mukavat kävelykengät käsimatkatavaroihin, sillä lähdemme ensimmäiselle kävelylle heti laskeuduttuamme. Emme siis käy ensin hotellilla emmekä näin ollen pääse kaivamaan jalkineita matkalaukuistamme.

Ota mukaan myös pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.
Camarguessa voi olla hyttysiä, joten pue vaatteet, jotka peittävät käsivarret ja sääret. Ota mukaan myös hyttyskarkoite.

Liikkuminen

Matkan aikana kävellään paljon, joten matka ei sovi ei liikuntarajoitteisille.
Teemme kaupunkikävelyitä, joiden reiteille voi osua portaita ja jyrkkiä katuja, joten osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen kokonaisuus taidetta, luontoa sekä pikkukaupunkeja Van Gogh -teemaan perehdyttävä tiivis ja antoisa kokonaisuus, jossa oppaalle erityiskiitos hyviästä johtamisesta ja keskeisten asioiden paperilla jakamisesta.. Camarguen alue tärkeä ja antoisa luontokohde. Mistral -tuullen rajuus yllätti. Tuulesta kannattaa mainita etukäteisinfossa. Kaikki kaupungit ja luontokohteet olivat antoisia ja merkittäviä. Carrieres de luminieres ja van Goghin teosten esittely siellä seinillä oli loistava. Se pitäisi sisältyä mukaan myös jatkomatkoilla. Maassa 20 vuotta asunut opas hallitsi asiat ja ihmiset hyvin. Lähes 40 osallistujan liikuttelu sujui erittäin hyvin. Pienempi ryhmä olisi kuitenkin parempi.
Date published: 2019-05-03
Rated 5 out of 5 by from Hieno vappuviikko Arlesissa Olimme ensimmäistä kertaa Albstros Travelsin matkalla mukana. Meillä ei ollut oikeastaan mitään odotuksia, mutta yllätyimme niin postiivisesti kuin mahdollista. Matkan ohjelma oli todella tiivis ja mielenkiintoinen. Oppaamme Timo oli mukava ja ihana ihminen sekä loistava asiantuntija. Hän yhdisti hyvin 40 erilaisen matkalaisen toiveet. Mukana kulkivat niin historia, maalaustaide, musiikki, arkkitehtuuri, gastronomia, luonto... Luontopuisto oli hieno ja lopuksi viellä vappupäivänä Camarguen satojen hevosten kulkue Arlesin kaupungin läpi. Näiden kokemusten jälkeen alkaa jo heti odottaa seuraavaa mukavaa matkaa.
Date published: 2019-05-02
Rated 4 out of 5 by from Matkalla asinsa osaava ja paikalliseen kulttuuriin hyvin perehtynyt opas Olin Van Goghin jalan jäljillä Provencessa vapun molemmin puolin. Sain idean matkaan, kun olin syksyllä matkaesitteen ilmestyessä Arken-musossa Tanskassa katsomassa Van Gogh näyttelyä. Matka vastasi suurelta osin odotuksiani. Joissakin retkikohteissa oli liian kiire esim. lounaan suhteen huomioiden palvelun hitauden. Paikallinen ruoka ei vastannut täysin odotuksia ja buollabaisse jäi saamatta. Ihmiset olivat ystävällisiä ja hieno kokemus oli päästä osallistumaan 500 v vanhaan vielä elävään perinteeseen. Viinitilalla käynti oli poikkeavan hieno. 1.päivä oli ranka aikaisen lennon vuoksi. Mutta
Date published: 2019-05-03
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen matkan sisältö Matka vastasi hyvin odotuksiani. Oppaamme, aivan mahtavan Timon, ansiosta saimme monipuolisen katsauksen sekä Provenseen että van Goghin vaiheisiin Arlesin seuduilla. Yksi lisäpäivä matkaan vähentäisi matkan rasituksia ja antaisi hieman enemmän omaa aikaa esim. Marseilssa. Yhteisissä ruokailuissa olisi hyvä olla tarjolla myös kevyempi (kasvis,kala) vaihtoehto. Raskas marokkolainen lihapullapata klo 21 aikoihin ei maistunut. Lento aamu kuudelta on niin aikainen, että yöunet jäävät vähiin, eikä aikaisesta perillä olosta ole juurikaan väsyneenä iloa.
Date published: 2019-05-03
Rated 4 out of 5 by from Tiivis paketti taidetta ja elämyksiä Viiteen päivään mahtui paljon tietoa van Goghin taiteesta ja elämästä. Sitä täydensi luontoelämykset ja Provencen värikkäät maisemat kauniissa säässä. Oppaan tiedot ja ranskan taito olivat aivan huippuluokkaa. Hän osasi toimia aina tilanteen mukaan, jopa seuralaiseni kaatumishaaverissa. Hänen huolenpitonsa lievensi vahingosta aiheutunutta harmia. Hieno matka, jota olin kauan suunnitellut ja odottanut.
Date published: 2019-06-10
Rated 3 out of 5 by from Matkalla sopivasti ohjelmaa ja vapaa-aikaa olin tällä matkalla viikko sittten ja olin kohtalaisen tyytyväinen
Date published: 2019-10-17
Rated 5 out of 5 by from Tutustumismatka Provenceen Viidessä päivässä ehdimme nähdä ja kokea tosi paljon; kirkoista flamingoihin ja viinitilaan, vaikka pääosassa olikin Vincent van Gogh. Bonuksena koimme vielä Arlesilaisen vappukulkueen viimeisenä matkapäivänä. Myös kalkkikiviluolaston ylimääräinen taide-esitys oli jonottamisen arvoinen uskomaton kokemus. Oppaamme oli osaava, kärsivällinen ja aivan mahtava luotsatessaan suurta joukkoamme. Mahdolliseen Mistraali-tuuleen kannattaa varautua lämpimillä vaatteilla.
Date published: 2019-05-03
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja mielenkiintoinen sisältö Olimme matkalla lokakuun alussa. Sää oli juuri sopiva, joskin aamut koleita. Hotellin sijainti erinomainen, huone pienehkö. Arles monipuolisen kiinnostava historiallinen kohde ja lähimatkat vuoristoon hyvää vaihtelua. Camargue Rhonen suistossa oli todella hieno paikka valkoisine hevosineen ja lintupuistoineen. Kaikki bussimatkat olivat sopivan lyhyitä ja opas käytti ne tehokkaasti monipuolisen tiedon jakamiseen. Van Gogh oli hyvin esillä koko matkan aikana.
Date published: 2019-10-22
 • y_2020, m_4, d_4, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_25
 • loc_fi_FI, sid_FRRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

FRRTR05BFI