Valloittava Sri Lanka

individual-tour
Yksilöllinen matka

Sydämellisen saaren parhaimmat palat ja rantalomaa Intian valtameren rannalla.

Sri Lanka toivottaa sinut tervetulleeksi hymyillen. Kutsuvat kylät, kansallispuistot, vihreimmät teeviljelmät ja ainutkertaiset temppelit. Matkan lopuksi tuokio rantalomaa Intian valtameren rannalla Beruwelassa.

Päiväohjelma on tehty lisämaksullisen retkipaketin pohjalta. Jos haluatte tehdä retkiä omatoimisesti, voit käyttää päiväohjelmaa inspiraationa omille seikkailuille.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Jokaisen matkan kohdalla kerromme, mitä hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Sri Lankan rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Colombo, Sri Lanka
Päivä 2 Saapuminen Colomboon, Sri Lankaan - kaupunkikierros Colombossa
Päivä 3 Colombo - Dambulla
Päivä 4 Dambulla - Sigiriyan kalliopalatsi ja retki Polonnaruwan keskiaikaiseen pääkaupunkiin (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 5 Dambulla - vierailu paikallisen perheen luona ja Dambullan luolatemppeli (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 6 Dambulla - Kandy - mausteviljelykset ja kasvitieteellinen puutarha
Päivä 7 Kandy - kaupunkikierros tuk-tukilla, Pyhän hampaan temppeli ja tanssiesitys (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 8 Junalla Kandysta Nuwara Eliyaan - teeviljelykset ja kaunista luontoa
Päivä 9 Nuwara Eliya - Udawalawen kansallispuisto - safari ja vehreää luontoa (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 10 Udawalawen kansallispuisto - Galle - rantalomakohde Beruwela - kaupunkikierros Gallessa
Päivä 11–13 Beruwela - rentoutumista ja rantaelämää omaan tahtiin tai lisämaksullisia päiväretkiä
Päivä 14 Beruwela - Colombo ja kotimatka
Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

The Palms - Beruwela (lisämaksusta)

Beruwelan rantakaupunki on oiva paikka rentoutumiselle. Beruwela on vanha kalastajakylä, joka on tänä päivänä suosittu lomanviettokohde. Noin 60 kilometriä Colombosta etelään, Sri Lankan länsirannikolla odottavat upeat rannat ja miellyttävä tunnelma.

Hotelli
Neljän tähden The Palms hotelli sijaitsee hienohiekkaisen rannan äärellä, palmujen ympäröimänä. Hotellilla on viihtyisä uima-allasalue ja hyvät mahdollisuudet harrastaa vesiurheilulajeja.

Hotellissa on 106 huonetta, joista suurin osa on Deluxe-huoneita, joihin mekin majoitumme. Kaikissa huoneissa on parveke, ilmastointi, tv, mini-jääkaappi, kahvi- ja teenkeitin ja hiustenkuivain.

Lue lisää: http://www.palmsberuwala.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Earls Reef (sis. hintaan)

Beruwelan ranta- ja kalastajakylä sijaitsee noin 60 km Colombosta etelään ja on oiva paikka leppoisan rantaloman viettoon. Kylä on suosittu matkailijoiden keskuudessa, mutta on silti onnistunut säilyttämään välittömän tunnelmansa.

Hotelli
Kolmen tähden Earl´s Reef hotelli Intian valtameren rannalla. Sen lisäksi että voit nauttia kauniista hiekkarannasta, sinulla on hyvä mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Hotellilla on oma uima-allasalue.

Earls Reefissä on 52 Deluxe-huonetta ja 3 sviittiä. Majoitut Dleuxe-huonetyypin huoneeseen, jossa on oma parveke, ilmastointi, TV, minijääkaappi, kahvin- ja teenkeitin sekä hiustenkuivain.

Lue lisää:
http://www.earlshotels.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Colombo, Sri Lanka
Lennät Helsingistä Colomboon, Sri Lankaan (matkalla on välilasku ja koneen vaihto).
Päivä 2
Saapuminen Colomboon, Sri Lankaan - kaupunkikierros Colombossa

Laskeudut Sri Lankan suurimpaan kaupunkiin, Colomboon. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen tapaat lentokentän tuloaulassa englantia puhuvan paikallisoppaan, joka vie teidät OZO Colombo -hotelliin. Pienen virkistäytymisen jälkeen lähdet kaupunkikierrokselle vilkkaaseen Colomboon, joka sijaitsee Intian valtameren rannikolla. Kauppiaat ovat tunteneet Colombon jo 2000 vuotta, koska kaupungilla on iso satama ja se sijaitsee strategisesti hyvällä paikalla, idästä ja lännestä kulkevien kauppareittien välissä. Colombosta tuli pääkaupunki vasta vuonna 1815, kun englantilaiset valtasivat Sri Lankan. Näette kierroksellanne mm. Fortin kaupunginosan, jonne portugalilaiset saapuivat 1500-luvun alussa. Alueesta, joka tuolloin tunnettiin nimellä Kolonthota, tuli nopeasti saaren tärkein kaupan keskus. Portugalilaiset linnoittivat alueen ja sataman saadakseen saaren sisäosat valvontaansa – siitä kaupunginosan nimi (eng. fort = linnoitus). Hollantilaiset valloittivat linnoituksen 1656 ja 1815 oli englantilaisten vuoro. He käyttivät linnoitusta hallinnollisena keskuksenaan. Joitakin vuosikymmeniä myöhemmin linnoitus autioitui, sillä brittien mielestä Colomboa ei enää uhattu sotilaallisesti. Siitä alkoi alueen kehitys. Vaikka linnoitus ja sen muurit ovat nykyään raunioina, kaupunginosassa on yhä koko joukko historiallisia rakennuksia. Aivan kuin portugalilaisten aikaan, Fort on yhä Sri Lankan kaupan ja liike-elämän keskus. Reittinne kulkee myös Colombon vilkkaan basaarialueen Pettahin sekä trendikkään asuinalueen Cinnamon Gardensin läpi. Cinnamon Gardens on saanut nimensä paikalla aikaisemmin sijainneen kaneliplantaasin mukaan. Kävelette vielä pitkin rantakatua, Galle Face Greeniä, joka seurailee noin kilometrin matkan Intian valtameren rannikkoa. Rantakadun varrella sijaitsee jättimäinen ruohokenttä (kuvittele New Yorkin Keskuspuisto ilman puita), joka toimi aikaisemmin hevoskilpailuareenana sekä golfkenttänä.

HUOM! Jos lentonne saapuu Colomboon myöhään iltapäivällä, teette kaupunkikierroksen päivänä 3 ennen lähtöä Dambullaan.

Päivä 3
Colombo - Dambulla

Tänään ajatte Dambullaan, jossa yövyt kolme seuraavaa yötä Danawwa Resortissa. Voitte nauttia lounaan ajomatkan aikana. Saavuttuanne hotellille voit rentoutua ja nauttia kauniista puitteista.

Päivä 4
Dambulla - Sigiriyan kalliopalatsi ja retki Polonnaruwan keskiaikaiseen pääkaupunkiin (lisämaksullinen retkipaketti)

Vierailette Sigiriyassa aamulla auringonnousun aikaan. Vaikuttava kalliopalatsi, jonka nimi merkitsee ”leijonakalliota”, on yksi matkan kohokohdista. Valtava monoliitti kohoaa 200 m korkeuteen ja muodostaa yhdessä palatsin ja kauniin puutarhan kanssa yhden Etelä-Aasian vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Palatsi rakennettiin 400-luvulla vaikutusvaltaisen kuningas Kaspayan toimesta. Sillä on pitkä ja synkkä historia täynnä murhia, katalia salajuonia ja halpamaisia petoksia. Tunnelma on hyvin erikoinen, kun huipulle kävellään leijonan ”tassujen” välistä ja ohitetaan freskot, jotka kuvaavat häkellyttävän kauniita neitsyitä.

Sigiriyasta jatkatte matkaa Polonnaruwaan. Se oli saaren ylpeä pääkaupunki keskiajalla (1000–1200-luvulla). Huolimatta yli 1 000 vuoden iästä kaupungissa on monia erittäin hyvin säilyneitä rakennuksia ja raunioita, dagobia ja patsaita. Trooppisten kasvien ympäröimä Polonnaruwa sijaitsee kauniilla paikalla valtavan ja melko erikoisen tekojärven rannalla, joka on toiminut 1100-luvulta lähtien kaupungin ja läheisten  tasankojen vesivarastona. Kaupungin kaikista kauniista rakennuksista ja kivitöistä vaikuttavin on Gal Vihara ja sen neljä kolossaalista Buddha-patsasta, jotka on kaiverrettu yhdestä ja samasta graniittilohkareesta. Vanhassakaupungissa on lisäksi paljon muutakin nähtävää.

Päivä 5
Dambulla - vierailu paikallisen perheen luona ja Dambullan luolatemppeli (lisämaksullinen retkipaketti)

Aamiaisen jälkeen ajatte Habaranaan, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Sigiriyasta. Vaihdatte kulkuvälinettä ja siirrytte härkävaunuihin. Ajelette leppoisaa vauhtia läpi vihreiden peltojen ja näette läheltä, miltä srilankalainen maalaiselämä näyttää. Matkalla pysähdytte temppelissä lähellä Hiriwadunnajärveä. Nousette veneeseen, joka vie teidät perinteiselle maatilalle, niin sanotulle chenalle, jossa maistelette paikallisia kuningaskookospähkinöitä, joita viljellään vain Sri Lankassa. Kuningaskookospähkinä on keltainen ja hieman pienempi kuin tavanomainen kookospähkinä ja siitä käytetään vain ravitseva neste, ei lihaa. Thembiliä, kuten pähkinää täällä kutsutaan, pidetään luonnon omana apteekkina sen sisältämän E-vitamiinin, raudan, kalsiumin, proteiinin ja fosforin ansiosta. Jatkatte matkaa ja saavutte pian pienelle talolle. Pääsette tutustumaan paikallisen perheen elämään lähemmin ja sinulla on mahdollisuus syödä perinteinen srilankalainen ateria (lisämaksusta).

Lounaan jälkeen vierailette Dambullan luolatemppelissä, joka on epäilemättä kaikkein vaikuttavin lajissaan koko Sri Lankassa. Luolan lukuisien patsaiden joukossa – joista kokonaiset 48 esittää Buddhaa – on myös Upulvanin (Vishnun) ja Samanin patsaita 1100-luvulta. Ne ovat ilmeisesti vanhimmat devala-patsaat koko maailmassa. Luolan historia ulottuu ensimmäiselle vuosisadalle ennen ajanlaskumme alkua, jolloin kuningas Valagam Bahu pakeni hyökkääjiä tänne Anuradhapuran kaupungista.

Päivä 6
Dambulla - Kandy - mausteviljelykset ja kasvitieteellinen puutarha

Lähdette aamulla kohti Kandya. Matkalla pysähdytte katsomaan, maistamaan ja haistamaan eksoottisia mausteita mausteviljelyksille. Tutustutte myös srilankalaiseen yrttilääkintään ja terveyshierontaan. Jos aikataulu sallii, pysähdytte matkan varrella vielä jossakin idyllisistä maalaiskylistä, joiden läpi reittinne kulkee.

Kuninkaallinen Kandy oli pääkaupunki 1400–1700-luvuilla ja on yhä uskomattoman kaunis ja maalauksellinen kaupunki. Kandy sijaitsee tasangolla keskellä kukkuloita ja sen läpi kulkee Mahaweli, Sri Lankan pisin joki. Vierailette kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa, joka tunnetaan mm. suuresta orkideakokoelmastaan. Puutarhassa kasvaa yli 4 000 kasvilajia, esim. orkideoja, mauste- ja lääkekasveja sekä erilaisia palmuja. Yhteen puista liittyy erikoinen tarina: Niin sanotun kanuunankuulapuun istuttivat itse kuningas Yrjö V ja kuningatar Mary vierailullaan puutarhassa 1901. Puun oksia painavat pyöreät, tummat hedelmät muistuttavat tykinkuulia, siitä nimi.

Yövyt kaksi yötä Earl's Regent -hotellissa.

Päivä 7
Kandy - kaupunkikierros tuk-tukilla, Pyhän hampaan temppeli ja tanssiesitys (lisämaksullinen retkipaketti)

Päivä alkaa vauhdikkaasti tuk tuk -ajelulla. Teillä on ajelun jälkeen mahdollisuus tutustua kaupunkiin omaan tahtiin. Kandyssa riittää putiikkeja, kahviloita ja pieniä kojuja, joissa myydään kaikkea mahdollista. Lounaan jälkeen tutustutte Sri Lankan ehkä pyhimpään ja arvokkaimpaan nähtävyyteen, Pyhän hampaan temppeliin, jossa väitetään säilytettävän yhtä Buddhan hampaista. Ennen illallista pääset katsomaan tanssiesitystä, jossa tanssitaan hehkuvilla hiilillä.

Päivä 8
Junalla Kandysta Nuwara Eliyaan - teeviljelykset ja kaunista luontoa

Ajatte Peradeniyan pienelle asemalle, joka sijaitsee hieman Kandyn ulkopuolella, ja nouset junaan, joka kuljettaa läpi Sri Lankan ylängölle Nuwara Eliyaan. Junamatka kestää noin 4–5 tuntia ja kulkee läpi Sri Lankan kauneimpien maisemien. Nuwara Eliya sijaitsee rehevällä, metsän peittämällä alueella Pidurutalagala-vuoren juurella. Pidurutalagala on Sri Lankan korkein vuori ja ulottuu 2 524 metriin.

Lämpötila ylängöllä on miellyttävän viileä ja ilma sopivan kuiva, mikä tekee paikasta srilankalaisittain hyvin ainutlaatuisen. Kaukana kaupungin ruuhkista ja melusta voitte nauttia monista harvinaisista kasveista, linnuista ja eläimistä, jotka viihtyvät miellyttävässä ilmastossa. Alueella on lisäksi useita eri kokoisia vesiputouksia ja luolia, ja kaikkialla kasvaa kauniita teepensaita. Sri Lanka on tunnettu teentuottaja, ja pääsette tutustumaan parhaisiin teelajikkeisiin vieraillessanne eräällä isolla teeviljelmällä. Täältä voi myös ostaa korkealaatuista teetä mukaan erittäin edullisesti. Tutustutte lähemmin Nuwara Eliyan kaupunkiin.

Yövyt Glenfall Reach hotellissa.

Päivä 9
Nuwara Eliya - Udawalawen kansallispuisto - safari ja vehreää luontoa (lisämaksullinen retkipaketti)

Lähdette Nuwara Eliyasta kauniiseen Udawalawen kansallispuistoon, jossa on enemmän villieläimiä kuin muualla Sri Lankassa. Suurten norsu-, puhveli- ja sambarhirvilaumojen ansiosta tämä srilankalainen puisto kilpailee samassa sarjassa afrikkalaisen savannin kanssa. Täällä on itse asiassa suurempi todennäköisyys nähdä norsu kuin kuuluisimmissa Itä-Afrikan kansallispuistoissa. Puistossa elää myös sivettieläimiä, sakaaleja, varaaneja, krokotiileja ja huulikarhuja. Lisäksi asukkaisiin kuuluu 30 käärmelajia ja koko joukko lintuja – 210 eri lajia. Jos olette todella onnekkaita, näet ehkä vilaukselta leopardin.

Useimmat ryhmät vierailevat tunnetummassa Yalan kansallispuistossa, jossa on usein ruuhkaista, mikä aiheuttaa stressiä eläimille. Tästä syystä olemme valinneet Udawalawen kansallispuiston, jossa käy vähemmän väkeä ja tunnelma on rauhallisempi.

Nautittuasi kauniista luonnosta ja rikkaasta eläinmaailmasta majoitut Grand Udawalawe Hotel -hotelliin, joka sijaitsee puiston läheisyydessä.

Päivä 10
Udawalawen kansallispuisto - Galle - rantalomakohde Beruwela - kaupunkikierros Gallessa

Lähdette liikkeelle aikaisin aamulla ja ajatte Gallen kauniiseen satamakaupunkiin. Vietätte Gallessa mielenkiintoisen aamupäivän tutustuen kaupungin päänähtävyyteen, kauniiseen vanhaan linnoitukseen, jonka hollantilaiset siirtomaaherrat rakensivat 1663 ajaessaan portugalilaiset maasta. Linnoitus pääsi UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle 1988 ja antaa kuvan siirtomaavallan läsnäolosta saarella. Gallessa käytte lisäksi kellotornissa, hollantilaisessa kirkossa sekä historiallisessa museossa.

Iltapäivän aikana edessänne on vielä viimeinen etappi, kunnes saavutte meren rannalle viihtyisään Earl’s Reef -hotelliin. Hotelli sijaitsee ihanalla hiekkarannalla noin 60 km päässä Colombosta. Asetuttuasi taloksi voit nauttia illallisen hotellin ravintolassa.

Päivä 11–13
Beruwela - rentoutumista ja rantaelämää omaan tahtiin tai lisämaksullisia päiväretkiä

Päivät on omistettu rantaelämälle ja rentoutumiselle. Beruwelan rannalla lekottelu on täydellinen päätös jännittävälle ja tapahtumarikkaalle lomalle. Beruwelan kalastajakylä sijaitsee noin 65 kilometriä Colombosta etelään. Kylästä on tullut suosittu rantalomakohde, mutta se on onnistunut säilyttämään hurmaavan pikkukylän tunnelman.

Jos haluatte vaihtelua rantaelämälle, voitte osallistua paikallisen yhteistyökumppanimme järjestämille lisämaksullisille retkille, joiden puitteissa tutustutte paikallisiin nähtävyyksiin. Ilmoitattehan englantia puhuvalle paikallisoppaallemme mahdollisimman pian matkan alussa, jos haluatte osallistua retkille. Yhdellä retkistä vierailette Meetiyagodan kuukivikaivoksissa sekä naamiomyymälässä Ambalangodassa. Myymälä on erikoistunut hurjan näköisiin puukaiverruksiin. Jatkatte matkaa Kosgodaan, jossa käytte kilpikonnakeskuksessa, jonka työntekijät ja vapaaehtoiset ovat onnistuneet säilyttämään Kosgodan alueen kilpikonnakannan. Lounaan jälkeen lähdette jokiristeilylle mangrovemetsikköön Madu Ganga -joelle ja vierailette tiloilla, jotka tuottavat kanelia ja kaneliöljyä.

Paikallinen edustajamme ja hotellin henkilökunta auttavat mielellään käytännön kysymyksissä ja lisäretkien varaamisessa.

Päivä 14
Beruwela - Colombo ja kotimatka

Kuljettaja noutaa hotellilta ja vie Colomboon ja edelleen lentokentälle, josta kotimatkasi alkaa.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

498€
Lisämaksu huoneesta yhdelle The Palms-hotellissa 698€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Colombo - Helsinki turistiluokassa (välilaskut menossa ja paluussa)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen ja neljän tähden tähden hotelleissa (paikallinen luokitus)
 • lentokenttäkuljetukset*
 • kaupunkikierros Colombossa ja Gallessa
 • junamatka Kandy - Nuwawa Eliya, vierailu teeviljelmällä
 • aamiaiset
 • verot ja viranomaismaksut

*lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€ (11 yötä)
 • lisämaksullinen retkipaketti 218€/hlö
 • lisämaksu jaetusta kahden hengen huoneesta The Palms-hotellissa 198€/hlö
 • lisämaksu huoneesta yhdelle The Palms-hotellissa 698€/hlö
 • ruokailut ja juomat matkan aikana
 • viisumi Sri Lankaan (n. 35 USD/hlö, sähköinen ETA-hakemus, lisätietoja Hyvä tietää-osiossa)
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 50 USD/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

Kussakin yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Pakkaa mukaan

Pakkaa mukaan aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, uima-asu ja hyvät kävelykengät sekä pieni reppu retkipäiviä varten. Ota mukaan myös lämmintä vaatetta ja tuulenpitävä takki sillä Nuawara Eliyan ylängöllä on viileämpää.

Temppelialueille olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Paikallisen tavan mukaan hotellien ravintoloissa on iltaisin pukukoodina smart casual.

Yöpymiset

Colombo: 1 yö
Dambulla: 3 yötä
Kandy: 2 yötä
Udawalawen kansallispuiston ulkopuolella: 1 yö
Galle: 1 yö
Beruwela: 4 yötä

Majoitus kiertomatkan aikana (päivät 1-9). Hotellit ovat nämä tai vastaavat:

Ozo Colombo, Colombo
https://www.ozohotels.com/

Danawwa Resort/Soronna Resort&Spa, Dambulla
http://danawwaresort.com/
http://www.sorowwa.com/

Earl´s Regent Hotel, Kandy
http://www.regentkandy.lk/

Glenfall Reach, Nuwara Elya
http://glenfallreachhotel.com/

Grand Udawalawe Hotel, Udawalawen ulkopuolella
http://udawalawesafari.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta).

Nämä ovat esimerkkejä hotelleista, joita käytämme kiertomatkan aikana. Mikäli hotellit ovat eri kuin edellä mainitut, ne ovat aina vähintään samantasoisia tai tasokkaampia.

Vahvistamme hotellit aina lentolippujen mukana, viimeistään viikkoa ennen matkaa.

Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viisumia varten. Viisumia anotaan ja se maksetaan osoitteessa www.eta.gov.lk

Nämä sivut ovat viralliset ja hakulomake on valittavissa englanniksi. Viisumi maksaa noin 35 USD/hlö. Suosittelemme hakemaan viisumia noin 3-4 viikkoa ennen matkaa, ei aikaisemmin.

Huom. internetissä on tarjolla kaupallisia palveluja, jotka ottavat viisumihakemuksesta erillisen välityspalkkion.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

LKIRT01AFI