Unelmien Rovos Rail läpi Afrikan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Etelä-Afrikasta Tansaniaan Karen Blixenin tyyliin. Luksusta raiteilla ja unohtumattomia elämyksiä maissa.

Uniikki

Kapkaupungista Dar es Salaamiin kuuluisaa rautatiereittiä pitkin. Matkalla viisi eri Afrikan maata ja useita pysähdyksiä reitin varrella. Kauniita maisemia, safareita ja Victorian putoukset. Matkan lopuksi eksoottinen Sansibar.

Pride of Africa-junan ylelliset hytit on sisustettu perinteiseen brittiläiseen tyyliin: kiillotetut puupaneloinnit, parivuode ja tietysti oma kylpyhuone. Hytissä, maisemasalongissa ja viiden tähden ravintolassa voi nauttia upeista maisemista: avointa savannia, apinanleipäpuita, vihreitä kukkulajonoja ja afrikkalaista elämää. Junamatkan aikana täysihoito ja kaikki juomat sisältyvät hintaan. Yövyt myös legendaarisessa Victoria Falls Hotelissa ja Tau Game Reserve luksuslodgessa Madikwen yksityisellä suojelualueella.

Max. 15 matkustajaa ryhmässä.

 

 

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Viini ja gastronomia, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta ZAR, ZMW, TZS, USD

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Kapkaupunki
Päivä 2 Kapkaupunki. Kävelykierros kaupungilla ja omaa aikaa.
Päivä 3 Kapkaupunki. Kokopäiväretki viinialueelle.
Päivä 4 Junamatka Rovos Raililla alkaa: Kapkaupunki – Hex River Pass – historiallinen Matjiesfontein.
Päivä 5 Kimberleyn kaivoskaupunki, matka jatkuu kohti Pretoriaa.
Päivä 6 Pretoria. Kaupunkikierros.
Päivä 7 Majoittuminen Tau Game Lodgeen Madikwen suojelualueelle. Iltapäiväsafari.
Päivä 8 Madikwen suojelualue. Safari aamulla ja iltapäivällä.
Päivä 9 Safari, matka jatkuu Rovos Raililla läpi Botswanan.
Päivä 10 Läpi Zimbabwen kohti Victorian putouksia.
Päivä 11 Saapuminen Victorian putouksille. Yöpyminen Victoria Falls Hotelissa, veneretki Sambesijoelle auringonlaskun aikaan.
Päivä 12 Omia seikkailuja Victorian putouksilla, junamatka jatkuu.
Päivä 13 Läpi Kafuen ja Lusakan (Sambia).
Päivä 14 Läpi Serenjen ja Mpikan (Sambia).
Päivä 15 Chisimban putoukset, matka jatkuu kohti Tansanian rajaa.
Päivä 16 Tansanian savannien yli ja läpi Selousin suojelualueen
Päivä 17 Safari Selousin suojelualueella
Päivä 18 Saapuminen Dar Es Salaamiin
Päivä 19 Omaa aikaa Dar es Salaamissa tai retki matkanjohtajan mukana Unescon suojelemaan Stone Towniin Sansibarin saarella. Kotimatka alkaa.
Päivä 20 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja sen tunnelma tekevät hotellista suositun. Victoria Falls rakennettiin alunperin vuonna 1904 ja se huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja aivan naapurissa sijaitsee Unescon suojelemat Victorian putoukset. Palveluihin kuuluu uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli.

Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa sekä solmiota. Naisilla hame, suorat housut, siisti pusero tai mekko. Lenkkikengissä ei pääse ravintolaan.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Tau Game Lodge

Yksi Etelä-Afrikan ekslusiivisimmista luksuslodgeista, joka ansaitsee viisi tähteään sekä mukavuudestaan että ympäröivästä luonnostaan. Lodge sijaitsee yksityisellä Madikwen suojelualueella, jossa elää runsaasti villieläimiä. Majoitut tasokkaaseen bungalowiin, jonka omalta terassilta voi seurata elefantteja, antilooppeja ja muita eläimiä, jotka tulevat läheiselle juomapaikalle virkistäytymään. Kaikissa bungaloweissa on oma wc, ulkosuihku ja ilmastointi.

Lue lisää: www.taugamelodge.co.za.

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
13.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Kapkaupunki

Lennämme Helsingistä Afrikan kenties kauneimpaan suurkaupunkiin. Matkalla on välilasku. Ajamme lentokentältä suoraan hotellille.

 

Päivä 2
Kapkaupunki. Kävelykierros kaupungilla ja omaa aikaa.

Teemme kaupunkikävelyn Kapkaupungissa ja tutustumme “Mother Cityn” historiaan ja kulttuuriin.
Loppupäivä on omaa aikaa ja tapaamme illalla tervetuloillallisen merkeissä.

 

Päivä 3
Kapkaupunki. Kokopäiväretki viinialueelle.

Päivä on varattu Etelä-Afrikan kuuluisaan viinialueeseen tutustumiselle. Alue sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista. Määränpäämme on Etelä-Afrikan toiseksi vanhin kaupunki Stellenbosch, jonka nimen monet tunnistavat viinipullon etiketistä. Stellenbosch on idyllinen ja viehkeä vanha kaupunki, joka on perustettu vuonna 1679, ja viininviljelyperinne alueella on lähes yhtä vanhaa.

Vierailemme muutamilla viinitiloilla ja maistelemme niiden laadukkaita tuotteita sekä katselemme hieman itse kaupunkia. Käymme mm. viktoriaaniselta ajalta peräisin olevassa Oom Samie se Winkel -myymälässä, josta voi ostaa kaikkea mahdollista vanhanaikaisista karamelleista kirnuihin. Palattuamme Kapkaupunkiin voit rentoutua hotellissa tai latautua seuraavana päivänä alkavaan junamatkaan omalla tavallasi.

 

Päivä 4
Junamatka Rovos Raililla alkaa: Kapkaupunki – Hex River Pass – historiallinen Matjiesfontein.

Aamupäivällä suuntaamme Kapkaupungin keskusrautatieasemalle, jossa luksusjunista ylellisin odottaa. Asetumme tyylikkäisiin hytteihimme ja pian näemme junan ikkunasta, kuinka kumpuilevat maisemat lipuvat ohitsemme.
Iltapäivän aikana juna kulkee kolmen tunnelin kautta Hex River Passin läpi. Viimeinen tunneli on yli 13 km pitkä ja kulkee läpi Western Capen provinssin korkeimpien vuorten. Vehreässä laaksossa, joka sijaitsee vuorten välissä, on kauniita vanhoja viinitiloja ja greippiviljelyksiä.
Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Matjiesfonteinin historiallinen kaupunki. Matjiesfontein perustettiin 1800-luvun loppupuoliskolla, ja 100 vuotta myöhemmin kaupunki entistettiin siirtomaa-ajasta muistuttavaksi historialliseksi monumentiksi. Kyse on ainutlaatuisesta ulkoilmamuseosta, jossa kaikki talot ja toiminnot ovat kuin ne ovat aina olleet.
Palattuamme junaan nautimme ensimmäisen gourmetillallisen junan elegantissa ravintolavaunussa. Samalla matkamme jatkuu kohti koillista.

 

 

Päivä 5
Kimberleyn kaivoskaupunki, matka jatkuu kohti Pretoriaa.

Matkaamme tänään hieman kuivemman Etelä-Afrikan alueen läpi. Kyse on korkealla (1 200 m) sijaitsevasta Great Karoo -aroalueesta. Nimi merkitsee jotakuinkin “hyvin janoista maata”. Kun näemme kuivan aron matalakasvuisine pensaineen, ymmärrämme, mistä nimi on peräisin. Alueella on useita lammastiloja. Lammaslaumojen keskellä seisoo tuulimyllyjä, joiden avulla tiloille pumpataan vettä maan syvyyksistä.

Iltapäivällä saavumme Kimberleyyn. Pienestä kaivoskaupungista huokuu yhä Etelä-Afrikan dramaattinen historia, jonka tapahtumat pääsivät todenteolla vauhtiin, kun buuri Erasmus Jacobs löysi oudon kiven pelloltaan vuonna 1866. Kivi osoittautui aidoksi 21,24 karaatin tai 4,75 gramman timantiksi. Muutaman vuoden kuluttua löydettiin vielä isompi kivi: 83,50 karaattia tai 16,78 grammaa. Alkoi suuri timanttiryntäys. Läheltä ja kaukaa saapui timantinmetsästäjiä, jotka asettuivat pienen kukkulan ympärille, jolta mahdollisesti löytyisi timantteja. Kukkulasta tuli iso, 240 m syvä kuoppa, joka lopulta suljettiin vuonna 1914. Kaivoksesta oli löytynyt kolme tonnia timantteja. Vuosien varrella kaivantoja syntyi muutama lisää, nykyään useimmat niistä on kaivettu tyhjiin. Britit kiirehtivät liittämään kaivoksen hallitsemaansa Kapmaan provinssiin, mikä ei  miellyttänyt buureja. He olivat sitä mieltä, että kaivos kuuluu luonnollisesti buurien Orajen vapaavaltioon. Vaikka englantilaiset olivat jo kauan sitten lopettaneet orjuuden, mustille kaivostyöläisille säädettiin ankarat säännöt, jotka rajoittivat heidän vapaata liikkumistaan. Jos esim. lähti töistä liian aikaisin, odotettavissa oli ruoskaniskuja. Orjuudesta ei virallisesti kuitenkaan ollut kyse.
Kimberleyssä näemme ensimmäisen ja alkuperäisen timanttikaivoksen, joka tunnetaan nimellä “Iso kuoppa”, sekä kaivosmuseon. Katselemme lähemmin myös viihtyisää kaupunkia.

Lähtiessämme Kimberleystä kannattaa katsella ulos ikkunasta. Reittimme kulkee nimittäin ohi järven, jolla näkee usein vaaleanpunaisia flamingoja.

 

Päivä 6
Pretoria. Kaupunkikierros.

Saavumme Etelä-Afrikan pääkaupunkiin Pretoriaan. Rovos Raililla on oma kauniiseen siirtomaatyyliin rakennettu juna-asemansa Capital Parkissa. Sitä ennen pysähdymme kuitenkin Centurion Stationilla, jossa Rovos Railin höyryveturit ottavat junan vetääkseen. Saavumme Pretoriaan aitoon siirtomaatyyliin.
Pretoria on Etelä-Afrikan muodollinen pääkaupunki, vaikka sekä Johannesburgilla että Kapkaupungilla on taloudellisesti merkittävämpi rooli. Usein käytetään nimeä “Tshwane”, joka tarkoittaa koko metropolialuetta kaupungin ympärillä. Päivän kaupunkikierroksella näemme Voortrekker-muistomerkin. Jättimäinen rakennelma kunnioittaa Suurta vaellusta, jonka aikana 7 000–8 000 buuria lähti englantilaisten hallitsemasta Kapmaan provinssista kohti pohjoista viljelemään maata protestina brittien afrikkalaiseen väestöön kohdistuvaa epätasa-arvoistavaa politiikkaa vastaan. Kierros jatkuu Church Squarelle, jota hallitsee Paul Krugerin patsas. Kruger oli Etelä-Afrikan tasavallan eli Transvaalin presidentti 1883–1900. Näemme myös hienon Union Buildingin, jolta on upeat näkymät yli kaupungin. Kierroksen varrella syömme kevyen lounaan.

 

Päivä 7
Majoittuminen Tau Game Lodgeen Madikwen suojelualueelle. Iltapäiväsafari.

Nyt on aika hypätä pariksi päiväksi pois kiskoilta. Olemme valinneet tukikohdaksemme yhden Etelä-Afrikan luksuslodgeista. Aamupäivän aikana nousemme junasta Zeerustissa. Meidät kuljetetaan viiden tähden Tau Game Lodgeen Madikwen suojelualueelle. Jokaisena päivänä käymme safarilla ja nautimme elämästä yksityisessä lodgessa. Sieltä on näkymät vesikuopalle, jonne monenlaiset eläimet tulevat juomaan. Asumme kaislakattoisissa luksusbungaloweissa, joissa on oma terassi. Terassilta voi tarkkailla norsuja, antilooppeja ja savannin muita villieläimiä, kun ne tulevat päivän aikana juomaan vesikuopalle. Kaikissa bungaloweissa on ilmastointi ja oma kylpyhuone sekä ulkosuihku.

Lounaan ja lyhyen lepohetken jälkeen lähdemme safarille. Matkan varrella pysähdymme “sundownereille” nauttimaan auringonlaskusta.

 

Päivä 8
Madikwen suojelualue. Safari aamulla ja iltapäivällä.

Päivä alkaa aikaisin, sillä lähdemme aamusafarille ja koemme rauhan, joka laskeutuu savannille vilkkaan yön jälkeen. Madikwe voi ylpeillä sillä, että siellä elää kaikki Big Five -lajit (leijona, leopardi, sarvikuono, norsu ja puhveli) sekä vielä gepardeja, seeproja, kirahveja, hyeenakoiria, strutseja sekä valtava määrä erilaisia antilooppeja ja lintuja. Kun kahden päivän safarimme ovat ohi, olemme suurella todennäköisyydellä nähneet useimmat mainituista eläimistä.
Palaamme lodgelle ja syömme ansaitun aamiaisen, jonka jälkeen voimme viettää päivän kuumimmat tunnit rentoutuen huoneessa, loungessa tai lodgen spassa.
Iltapäivän päätteeksi ajamme jälleen savannille avoimissa maastoautoissa ja pidämme silmämme auki eläinten varalta.

 

Päivä 9
Safari, matka jatkuu Rovos Raililla läpi Botswanan.

Varhaisen aamusafarin jälkeen hyvästelemme Madikwen suojelualueen ja jatkamme junamatkaa Botswanan pääkaupungista Gaboronesta. Teemme koko päivän matkaa läpi harvaan asutun Botswanan. Botswanassa on suhteellisen kuivaa, varsikin maan lounaisosassa, jossa sijaitsee janoinen Kalaharin autiomaa. Reittimme kulkee läpi maan itäisimmän osan, jossa maasto on mäkisempää.

 

Päivä 10
Läpi Zimbabwen kohti Victorian putouksia.

Matkaamme junan kyydissä läpi Zimbabwen rehevien maisemien. Näemme apinanleipäpuita, matalia ja piikikkäitä afrikanmirhamipuita ja pieniä maalaiskyliä. Reitti kulkee läpi Hwangen kansallispuiston, jossa elää iso joukko norsuja.

 

Päivä 11
Saapuminen Victorian putouksille. Yöpyminen Victoria Falls Hotelissa, veneretki Sambesijoelle auringonlaskun aikaan.

Tänään ohjelmassa on kaksi hienoa nähtävyyttä: luonnon muovaamat Victorian putoukset ja ihmisen luoma Victoria Falls Hotel. Hotelli on yksi Afrikan helmistä ja vierailukohde jokaiselle Afrikan ystävälle. Hienompiakin luksushotelleja on olemassa, mutta Victoria Falls Hotelin tavoitteena on säilyttää brittiläinen, viktoriaaninen tunnelma, jota on yksinkertaisesti mahdoton jäljitellä. Lisäksi Afrikan kuuluisin vesiputous sijaitsee lähes pihapiirissä. Hotellin isosta puutarhasta lähtee polkuja putouksia ympäröivälle valtavan kokoiselle puisto- ja metsäalueelle. Voit tehdä omatoimisia kävelylenkkejä kilometrien mittaisella polkuverkostolla, joka kuljettaa näköalapaikalta toiselle. Putouksia ympäröivässä rehevässä metsässä näkee apinoita, isoja sarvinokkalintuja ja valtavasti erilaisia kasveja. Veden ääreltä kannattaa pysytellä hieman kauempana, sillä vedessä elää krokotiileja. Ota mukaan kevyt sadeviitta/takki, vaikka taivas olisi pilvetön: putousten vesi voi siitä huolimatta kastella.

Teemme tänään ns. sundowner-risteilyn Sambesijoella. Lähdemme mahtavalle joelle, jossa elää tuhansia krokotiileja ja virtahepoja. Nautimme virkistävät juomat auringon laskiessa ihaillen samalla luontoa ja aistien taustalta kuuluvia vesiputousten ääniä. Illalla nautimme illallisen Victoria Falls Hotelissa.

Päivä 12
Omia seikkailuja Victorian putouksilla, junamatka jatkuu.

Iso osa päivästä on varattu upeiden putousten kokemiseen. Afrikkalaiset kutsuvat putouksia nimellä “savu, joka jylisee”. Tarjolla on joukko erilaisia retkiä ja aktiviteetteja (ei sis. matkan hintaan), kuten esim. helikopterilento putousten ympäristössä sekä benjihyppy.

Iltapäivällä poistumme legendaarisesta Victoria Falls Hotelista ja jatkamme junamatkaamme. Ylitämme 100 vuotta vanhan Victoria Falls -sillan ja saavumme Sambiaan.

 

Päivä 13
Läpi Kafuen ja Lusakan (Sambia).

Reittimme Sambian läpi kulkee Kafuen ja Choman kaupunkien kautta. Maisemat ovat vehreät ja tasaiset. Lähestyessämme pääkaupunkia Lusakaa näkyviin ilmestyy yhä enemmän maatiloja. Pelloilla voi nähdä jopa kuusi metriä korkeita termiittikekoja.

 

Päivä 14
Läpi Serenjen ja Mpikan (Sambia).

Junamatka jatkuu kauniiden sambialaismaisemien läpi. Aamulla reitti kulkee lähellä Kongon demokraattisen tasavallan rajaa. Kongo oli Belgian siirtomaa 1960-luvulle saakka. Maisemat vaihtelevat nyt nopeasti avoimista aroista tiheisiin pensaikkoihin. Erityisesti jokivarsilla näkee korkeita, hoikkia raffiapalmuja, joiden pitkistä lehdistä valmistetaan niintä.

 

Päivä 15
Chisimban putoukset, matka jatkuu kohti Tansanian rajaa.

Syötyämme aamiaisen junassa lähdemme luontoretkelle Kasaman ympäristöön ja käymme katsomassa Chisimban vesiputouksia. Metsän ympäröimä kaunis putous koostuu useista pienistä putouksista. Bemba-kansa pitää vesiputouksia ja niiden alla sijaitsevaa luolaa pyhinä.

Myöhemmin päivällä ylitämme Sambian ja Tansanian välisen rajan. Saavuttuamme Tansanian puolelle maisema alkaa laskeutua huomattavasti: reitti kulkee Ison hautavajoaman (Great Rift Valley) läpi. Tämä kiehtova geologinen ilmiö kiemurtelee 4 500 km matkan Jordaniasta Mosambikiin ja muodostaa luonnollisen rajan monelle afrikkalaiselle valtiolle matkan varrella.

 

Päivä 16
Tansanian savannien yli ja läpi Selousin suojelualueen

Teemme koko päivän matkaa läpi tyypillisten afrikkalaismaisemien. Monin paikoin on kuivaa ja palanutta, välillä näkyy hehkuvan vihreitä kukkulajonoja ja vuorenhuippuja. Paikkoihin, joissa sataa tarpeeksi, on syntynyt pieniä kyliä. Hallitseva maisematyyppi on kuitenkin kuiva savanni, jolla elää monia villieläimiä.
Päivän aikana matkaamme läpi Selousin suojelualueen, joka on Afrikan suurin laatuaan. Saatamme nähdä junan ikkunasta norsuja, puhveleita ja virtahepoja.

 

Päivä 17
Safari Selousin suojelualueella

Tänään nousemme junasta ja lähdemme safarille yhdelle maailman suurimmista eläintensuojelualueista. Alueen pinta-ala on hieman alle 55 000 km2, mikä tekee siitä suuremman kuin Tanska. Suojelualue on lukemattomien eläinten koti. Johtuen alueen sijainnista siellä käy vähemmän vierailijoita kuin Tansanian muilla suojelualueilla.
Safarin jälkeen palaamme junaamme ja jatkamme matkaa.

 

Päivä 18
Saapuminen Dar Es Salaamiin

Nauttiessamme viimeistä aamiaista Pride of African kyydissä Dar es Salaamin esikaupungit alkavat vilahdella ikkunasta: pieniä, matalia rakennuksia, elämän kuhinaa. Pian saavumme Tazara Stationille, on aika hyvästellä junamme.
Majoitumme hotelliin Dar es Salaamissa. Illalla syömme yhteisen läksiäisillallisen.

 

Päivä 19
Omaa aikaa Dar es Salaamissa tai retki matkanjohtajan mukana Unescon suojelemaan Stone Towniin Sansibarin saarella. Kotimatka alkaa.

Tänään voit valita: haluatko rentoutua hotellin altaalla viileä drinkki kädessä vai tutustua Sansibarin eksoottiseen Stone Towniin matkanjohtajan opastuksella? Menemme Sansibarille ja palaamme saarelta laivalla.
Lähdemme retkelle varhain aamulla ja matkaamme ajassa taaksepäin kaupungin kapeilla vanhoilla kaduilla.

Mikäli olet ostanut matkanpidennyksen, lähdet tänään kohteeseesi Dar es Salaamista. Lento Helsinkiin lähtee keskiyöllä.

 

Päivä 20
Saapuminen Helsinkiin

Unohtumaton matka afrikkalaiseen luontoon ja kulttuuriin on ohi, ja saavumme takaisin Suomeen.

 

Rovos Rail

Matkustaminen Rovos Raililla on kuin astuisi aikakoneeseen ja siirtyisi 1800-luvulle. Pride of Africa-junassa on tyyliä ja tunnelmaa –junan maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa. Nautinnollisen kiireetöntä matkantekoa.

Junavaunut on restauroitu vanhaa tyyliä kunnioittaen, mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Sviitit ovat kahdelle hengelle, ja ne on sisustettu vanhaan englantilais-edwardiaaniseen tyyliin. Puleeratut seinäpaneelit, parivuoteet ja tietenkin omat kylpyhuoneet.

Pride of Africa on tunnettu hyvästä palvelustaan. Junassa on kaksi mukavaa salonkivaunua (savuttomia) Salonkivaunuissa on saatavilla tarjoilua koko päivän ja illan ajan. Erillinen tila tupakoitsijoille.

Päivällä pukeutuminen voi olla rentoa. Iltaisin päivälliselle tulee pukeutua muodollisemmin: miehillä puvuntakki ja solmio, naisilla hame tai mekko. Junassa on kaksi ravintolavaunua, molemmat on yli 70 vuotta vanhoja ja pieteetillä entisöityjä. Pride of African ruoat ja viinit ovat tasokkaita.

Lisää Rovos Railista: http://www.rovos.com/trains/on-board

Pullman- tai Pullman Gold-sviitit

Pullman- tai Pullman Gold-sviitissä (7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Emme voi taata kumpi sviittityypeistä, Pullman vai Pullman Gold on saatavilla, koska se riippuu junan vaunujen yhdistelmästä kullakin Rovos Rail-matkalla. Osassa sviiteistä on kiinteät vuoteet. Kylpyhuone, suihku, työpöytä ja tallelokero. Huonepalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Katso lisää: http://www.rovos.com/trains/pullman-suites

Pullman-sviitti

Deluxe-sviitit

Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: http://www.rovos.com/trains/deluxe-suites

Deluxe-sviitti

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 13.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Kapkaupunki/Dar es Salaam – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen Pullman- sviittissä Pride of Africa-junassa, täysihoito (sis. juomat)  
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Victoria Falls Hotelissa, täysihoito (ei sis. juomia)
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen bungalowissa Madikwe Game Reservessä, täysihoito (ei sis. juomia)
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Dar es Salaamissa, aamiaiset
 • Aamiaiset päivinä 3, 18 ja 19
 • Täysihoito päivinä 4 -17
 • Tervetuloillallinen Kapkaupungissa, päivä 2 (sis. juomat)
 • Galaillallinen Dar es Salaamissa, päivä 18 (sis. juomat)
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 3000€/hlö. Lue lisää varaus- ja peruutusehdoista kohdasta Hyvä tietää.

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset sviitit junassa
 • Yhden hengen junasviitin ja hotellihuoneen lisämaksu
 • Viisumit (lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä noin 190 USD (suositus)
 • Muut ruokailut
 • Muut juomat (junamatkalla kaikki juomat sisältyvät)
Peruutus- ja muutosturvaa

Huomiothan, ettei tälle matkalle ole voimassa peruutus- ja muutosturvaa. Mikäli haluat peruuttaa varauksesi, voimassa ovat normaalit Albatros Travelin lisä- ja erityisehdot.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkan varaaminen

Huomaathan, että kyse on erikoismatkasta, jota varten Albatros Travel on vuokrannut ja maksanut etukäteen koko Rovos Railin junan. Tästä syystä matkaan liittyvät maksu- ja peruutusehdot ovat poikkeukselliset:

Maksuehdot

Ennakkomaksu 3000€/hlö
180 pv ennen matkan alkua maksetaan 4000€ 
Loppumaksu 120 pv ennen matkaa

Peruutusehdot

 • 211 pv ennen matkan alkua peritään toimistokulut 150€/hlö 
 • 210-181 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 3000€/hlö
 • 180-121  päivää ennen matkan alkua peritään 7000€/ matkan hinnasta
 • 120-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

 

Safarit

Safarioppaamme tekevät kaikkensa, jotta näemme niin monta eläintä kuin mahdollista. Koska kyse on villieläimistä, emme voi antaa takuita siitä, mitä eläinlajeja näemme. Olemme vierailijoita eläinten omilla kotiseuduilla.

Yöpymiset

Kapkaupunki 2 yötä, Pride of Africa-juna 11, Victoria Falls 1, Madikwe Game Reserve 2 ja Dar es Salaam 2.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkan vaativuus ja fyysinen kunto

Matka ei ole fyysisesti erityisen vaativa. Yleissääntö kuitenkin on, että kaikkien osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti, ilman apuvälineitä. African Pride-junaan noustaan portaita pitkin ja junavaunujen kulkukäytävät ovat kapeat.

Safaripäivinä liikumme avonaisilla maastoautoilla, joihin noustaan ja joista laskeudutaan alas muutamaa jyrkkää porrasta pitkin.

Esim. Kapkaupungissa (päivä 2) teemme opastetun kaupunkikävelyn ja Victorian putouksilla koet putoukset luontopoluilla kävellen.

Albatros Travelin matkanjohtajat

Albatros Travelin ryhmämatkoilla mukana on suomalainen matkanjohtaja, joka tapaa ryhmän joko lentokentällä ennen lentoa tai vasta matkakohteessa. Viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää sähköpostitse lähetettävissä matkadokumenteissa vahvistamme matkanjohtajan nimen, ja missä ryhmä hänet tapaa.

Kaikki matkanjohtajamme ovat kokeneita ja osaavia ammattilaisia, jotka olemme valinneet huolella.

Juomaraha

Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme Hintaan ei sisälly-tiedoissa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. 

Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. Korostamme kuitenkin, että juomarahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta tai hytistä

Matkan hinnan perustana on kaksi yhdessä matkustavaa henkilöä, jotka majoittuvat kahden hengen huoneeseen tai hyttiin. Yksin matkustavat joutuvat maksamaan lisämaksun yhden hengen huoneesta ja/tai hytistä. Yhden hengen huone on aina suhteessa kalliimpi kuin kahden hengen huone.

Passi ja viisumi

Junamatka vie meidät läpi usean maan. Seuraavissa maissa vaaditaan viisumia:
Zimbabwe (35 USD/henkilö)
Sambia (50 USD/henkilö)
Tansania (50 USD/henkilö)

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan, kun oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.

Huomaathan, että viisumit maksetaan paikan päällä ja käteisenä Yhdysvaltain dollareilla (USD). Hinnat voivat muuttua ennen matkaa. Koska matkalla tarvitaan useita viisumeita, matkustajan tulee itse huolehtia siitä, että passissa on vähintään kuusi tyhjää sivua viisumeja/leimoja varten. Passin tulee lisäksi olla voimassa vähintään kuusi kuukautta kotiinpaluun jälkeen.

 

Istumapaikka lennolla

Lentoyhtiö vastaa istumapaikkojen jaosta lennolla.

Lisää tietoa lennoista ja esim. lentoluokan korottamisesta:

https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/tietoa-lennoista

 

 

Erityisruokavaliot

Lentomatkoilla erityisruokavalion vaatimat ateriat (esim. diabetes- tai kasvisateria) on tilattava viimeistään 45 päivää ennen lentoa. Huomaathan, että osa lentoyhtiöistä ottaa niistä maksun. Välitämme aina toiveen erityisruokavaliosta lentoyhtiölle, mutta emme voi antaa takuita siitä, että toive toteutuu.

African Pride-junassa voidaan huomioida erityisruokavalioita. Mikäli sinulla on tälläisiä toiveita, kerrothan niistä myynnillemme matkan varaamisen yhteydessä tai hyvissä ajoin ennen matkaa.

Välitämme mielellämme hotelleille erityisruokavalioihin tai allergioihin liittyvät toiveet eteenpäin, mutta emme valitettavasti voi antaa takuita siitä, että asiakas saa erityisruokavalionsa mukaista ruokaa tai että allergiat otetaan huomioon.

Oikeus muutoksiin

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja sen paikalliset yhteistyökumppanit pyrkivät aina toteuttamaan matkan tarkasti ohjelman mukaan, mutta nähtävyyksien aukioloajat tai käytännön olosuhteet voivat muuttua ja päiväohjelman järjestys voi vaihtua. Ylivoimaiset esteet, kuten sääolosuhteet, teiden kunto ja ajokeli sekä lentojen myöhästyminen voi myös vaikuttaa ohjelman toteutumiseen. Huomaathan, että kaikkia matkoja arvioidaan ja pyritään parantamaan koko ajan. Tämä perustuu asiakkaiden matkoista antamaan palautteeseen. Palautteiden perusteella olemme saattaneet muuttaa ohjelmaa sen jälkeen, kun matka on varattu. Ennen matkaa osallistujille lähetetään aina päivitetty versio matkaohjelmasta.

Matka myydään kokonaisena “pakettina”. Paketin käyttämättömistä osista ei suoriteta takaisinmaksua.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21ZARTR10AFI2402