Unelmien Rovos Rail läpi Afrikan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tansaniasta Etelä-Afrikkaan parhaaseen Karen Blixen tyyliin. Nautinnollista matkantekoa, kauniita maisemia, safareita ja Victorian putoukset

Muutama paikka

Koe puolet Afrikasta nauttien samalla luksuksesta maailman kenties ylellisimmän junan, Rovos Railin, kyydissä. Matkamme vie läpi Tansanian, Sambian, Zimbabwen, Botswanan ja Etelä-Afrikan; pitkin Dar es Salaamista Kapkaupunkiin kulkevaa kuuluisaa rautatiereittiä pitkin. Hytit on sisustettu perinteiseen brittiläiseen tyyliin: kiillotetut puupaneloinnit, parivuode ja tietysti oma kylpyhuone. Hytissä, maisemasalongissa ja korkeatasoisessa ravintolassa voi nauttia upeista maisemista: avointa savannia, apinanleipäpuita, vihreitä kukkulajonoja ja afrikkalaista elämää.

Rajoitettu osallistujamäärä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Viini ja gastronomia, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta ZAR, ZMW, TZS, USD

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Dar es Salaam, Tansania. Majoittuminen hotelliin
Päivä 2 Dar es Salaam. Stone Town
Päivä 3 Junamatka Rovos Raililla alkaa Tazaran asemalta
Päivä 4 Safari Selousin villieläintensuojelualueella
Päivä 5 Saapuminen Makambakoon
Päivä 6 Tansaniasta Sambiaan, Chisimban putoukset
Päivä 7 Junamatka läpi Sambian
Päivä 8 Junamatka läpi Kafuen ja Choman kansallispuistojen
Päivä 9 Livingstone ja myöhemmin Victorian putoukset. Yöpyminen Victoria Falls Hotelissa, risteily Sambesijoella
Päivä 10 Victorian putoukset
Päivä 11 Plumtree ja Francistown (Botswana, Zimbabwen rajalla)
Päivä 12 Gaborone, Botswana. Kuljetus viiden tähden Tau Game Lodgeen ja iltapäiväsafari
Päivä 13 Safaripäivä
Päivä 14 Safari. Junamatka jatkuu iltapäivällä
Päivä 15 Pretoria, kaupunkikierros
Päivä 16 Kimberleyn kaivoskaupunki
Päivä 17 Matjiesfontain ja saapuminen Kapkaupunkiin
Päivä 18 Retki viinialueelle
Päivä 19 Omaa aikaa Kapkaupungissa ja kotimatka
Päivä 20 Saapuminen Helsinkiin tai lisäpalveluita

Hotelli

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja sen tunnelma tekevät hotellista suositun. Victoria Falls rakennettiin alunperin vuonna 1904 ja se huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja aivan naapurissa sijaitsee Unescon suojelemat Victorian putoukset. Palveluihin kuuluu uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli.

Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa sekä solmiota. Naisilla hame, suorat housut, siisti pusero tai mekko. Lenkkikengissä ei pääse ravintolaan.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Tau Game Lodge

Yksi Etelä-Afrikan ekslusiivisimmista luksuslodgeista, joka ansaitsee viisi tähteään sekä mukavuudestaan että ympäröivästä luonnostaan. Lodge sijaitsee yksityisellä Madikwen suojelualueella, jossa elää runsaasti villieläimiä. Majoitut tasokkaaseen bungalowiin, jonka omalta terassilta voi seurata elefantteja, antilooppeja ja muita eläimiä, jotka tulevat läheiselle juomapaikalle virkistäytymään. Kaikissa bungaloweissa on oma wc, ulkosuihku ja ilmastointi.

Lue lisää: www.taugamelodge.co.za.

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Dar es Salaam, Tansania. Majoittuminen hotelliin
Päivä 2
Dar es Salaam. Stone Town

Tänään voit valita: haluatko rentoutua hotellin altaalla viileä drinkki kädessä vai tutustua Sansibarin saareen ja sen eksoottiseen Stone Towniin matkanjohtajan opastuksella? Lähdemme retkelle varhain aamulla, menemme lautalla Sansibarille ja perillä matkaamme ajassa taaksepäin kaupungin kapeilla vanhoilla kaduilla. Illalla syömme hotellissa tervetuloillallisen. (Retki Sansibarille sisältyy matkan hintaan).

Päivä 3
Junamatka Rovos Raililla alkaa Tazaran asemalta

Juna kulkee läpi Tansanian pölyisen pääkaupungin Dar es Salaamin ja sen esikaupunkien, joille leimallisia ovat pienet, matalat rakennukset ja vilkas kuhina kaduilla. 

Kokit ovat loihtineet tervetuloillalliselle gourmet-aterian, johon on sovitettu oivalliset viinit. Ateria nautitaan junan elegantissa ravintolavaunussa.

Päivä 4
Safari Selousin villieläintensuojelualueella

Tänään nousemme junasta ja lähdemme safarille yhdelle maailman suurimmista eläintensuojelualueista. Alueen pinta-ala on hieman alle 55 000 km2, joka on esim. noin puolet koko Lapin pinta-alasta. Suojelualue on lukemattomien eläinten koti. Johtuen alueen sijainnista siellä käy vähemmän vierailijoita kuin Tansanian muilla suojelualueilla.

Safarin jälkeen palaamme ylelliseen junaamme ja jatkamme matkaa.

Päivä 5
Saapuminen Makambakoon

Aamiaisen jälkeen saavumme Makambakoon, jossa meillä on mahdollisuus (mikäli päivän aikataulu sen sallii) tehdä pieni kävelykierros kaupungissa. Sen jälkeen palaamme junaan ja jatkamme matkaa läpi tyypillisten afrikkalaismaisemien. Monin paikoin on kuivaa ja palanutta, välillä näkyy hehkuvan vihreitä kukkulajonoja ja vuorenhuippuja. Paikkoihin, joissa sataa tarpeeksi, on syntynyt pieniä kyliä. Hallitseva maisematyyppi on kuitenkin kuiva savanni, jolla elää monia villieläimiä. Rentoudumme salongeissa, ihailemme maisemia ja nautimme junan erinomaisesta palvelusta. Matkalla pidetään esitelmiä, joiden teemana ovat esim. Afrikan löytäminen ja asuttaminen, ensimmäiset ihmiset, muuttoliike Afrikasta, Afrikan savanni, villieläinten käyttäytyminen, Afrikan kansat jne.

Päivä 6
Tansaniasta Sambiaan, Chisimban putoukset

Tänään ylitämme Tansanian ja Sambian välisen rajan. Rajamuodollisuudet tulee selvittää molemmilla raja-asemilla. Pysähdys on todennäköisesti lyhyt, lisätietoja annetaan etukäteen.

Syötyämme lounaan junassa lähdemme luontoretkelle Kasaman ympäristöön ja käymme katsomassa Chisimban vesiputouksia. Metsän ympäröimä kaunis putous koostuu useista pienistä putouksista. Bemba-kansa pitää vesiputouksia ja niiden alla sijaitsevaa luolaa pyhinä.

Päivä 7
Junamatka läpi Sambian

Junamatka jatkuu kauniiden sambialaismaisemien läpi. Aamulla reitti kulkee lähellä Kongon demokraattisen tasavallan rajaa. Kongo oli Belgian siirtomaa 1960-luvulle saakka. Maisemat vaihtelevat nyt nopeasti avoimista aroista tiheisiin pensaikkoihin. Erityisesti jokivarsilla näkee korkeita, hoikkia raffiapalmuja, joiden pitkistä lehdistä valmistetaan niintä.

Päivä 8
Junamatka läpi Kafuen ja Choman kansallispuistojen

Kafuen ja Choman kansallispuistot kuuluvat Sambian tunnetuimpiin. Huomaamme, miten maisemat muuttuvat Itä-Afrikan avoimesta savannista tiheämpikasvuiseen savanniin, jolla kasvaa pieniä puita.

Päivä 9
Livingstone ja myöhemmin Victorian putoukset. Yöpyminen Victoria Falls Hotelissa, risteily Sambesijoella

Tänään ohjelmassa on kaksi tärkeää nähtävyyttä: luonnon muovaamat Victorian putoukset ja ihmisen luoma Victoria Falls Hotel. Hotelli on yksi Afrikan helmistä. Hienompiakin luksushotelleja on olemassa, mutta Victoria Falls Hotelin tavoitteena on säilyttää brittiläinen, viktoriaaninen tunnelma, jota on yksinkertaisesti mahdoton jäljitellä. Lisäksi Afrikan kuuluisin vesiputous sijaitsee lähes pihapiirissä. Hotellin isosta puutarhasta lähtee polkuja putouksia ympäröivälle valtavan kokoiselle puisto- ja metsäalueelle. Voit tehdä omatoimisia kävelylenkkejä kilometrien mittaisella polkuverkostolla, joka kuljettaa näköalapaikalta toiselle. Putouksia ympäröivässä rehevässä metsässä näkee apinoita, isoja sarvinokkalintuja ja valtavasti erilaisia kasveja. Veden ääreltä kannattaa pysytellä hieman kauempana, sillä vedessä elää krokotiileja. Retkelle kannattaa ottaa mukaan sateenvarjo tai kevyt sadetakki, vaikka taivas olisi pilvetön: putousten vesi voi siitä huolimatta kastella. 
Teemme tänään ns. sundowner-risteilyn Sambesijoella. Lähdemme mahtavalle joelle, jossa elää tuhansia krokotiileja ja virtahepoja. Nautimme virkistävät juomat auringon laskiessa ihaillen samalla upeaa luontoa ja aistien taustalta kuuluvia vesiputousten ääniä. Illalla nautimme vielä illallisen Victoria Falls Hotelissa.

Päivä 10
Victorian putoukset

Maailmassa on monia kauniita vesiputouksia, mutta Victorian putoukset on epäilemättä yksi kauneimmista. Victorian putoukset on noin kaksi kertaa niin korkea ja puolitoista kertaa niin leveä kuin Niagaran putoukset USA:n ja Kanadan välillä. Näky lumoaa, eikä alueen meditatiivisesta rauhasta tahdo saada tarpeekseen. Koko päivä on varattu putousten kokemiseen. Afrikkalaiset kutsuvat putouksia nimellä: “Savu, joka jylisee”. Putouksia voi käydä katsomassa myös ilmasta käsin (lisämaksusta).

Päivä 11
Plumtree ja Francistown (Botswana, Zimbabwen rajalla)

Olemme jälleen junassa. Matkaamme junan kyydissä läpi Zimbabwen ja Botswanan rehevien maisemien. Näemme apinanleipäpuita, matalia ja piikikkäitä afrikanmirhamipuita ja pieniä maalaiskyliä. Reitti kulkee läpi Hwangen kansallispuiston, jossa elää iso joukko norsuja.

Päivä 12
Gaborone, Botswana. Kuljetus viiden tähden Tau Game Lodgeen ja iltapäiväsafari

Nyt on aika hypätä pariksi päiväksi pois kiskoilta. Olemme valinneet tukikohdaksemme yhden Etelä-Afrikan ylellisimmistä luksuslodgeista. Viiden tähden Tau Game Lodge sijaitsee Madikwen villieläintensuojelualueella (www.taugamelodge.com. Albatros ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). Yksityisestä Tau Game Lodgesta on näkymät vesikuopalle, jonne monenlaiset eläimet tulevat juomaan. Asumme kaislakattoisissa luksusbungaloweissa, joissa on oma terassi. Terassilta voi tarkkailla norsuja, antilooppeja ja savannin muita villieläimiä, kun ne tulevat päivän aikana juomaan vesikuopalle. Kaikissa bungaloweissa on oma kylpyhuone sekä ulkosuihku. Alueella elää monia Afrikan villieläimiä, kuten norsuja, leijonia, leopardeja, sarvikuonoja ja gepardeja.

Päivä 13
Safaripäivä

Seuraavina päivinä käymme aidoilla afrikkalaisilla safareilla. Villi luonto, avoimet maastoajoneuvot ja harvat kävijät ovat ihanteellinen yhdistelmä. Koko päivä vietetään safariajelulla tällä kauniilla luonnonsuojelualueella. Yleensä päivä alkaa aamusafarilla noin klo 6. Safari kestää noin kolme tuntia, matkan varrella pidetään kahvitauko. Sitten palaamme majapaikkaamme runsaan aamiaispöydän ääreen. Lodge tarjoaa autosafarin lisäksi kävelysafareita, joilla tutustutaan alueeseen kävellen kokeneen trackerin ja aseistautuneen rangerin kanssa. Myöhemmin päivällä lähdemme pitkälle iltapäivä-/iltasafarille, jonka aikana pysähdymme nauttimaan kylmän juoman samalla auringonlaskua ihaillen. 

Päivä 14
Safari. Junamatka jatkuu iltapäivällä

Aikaisen aamusafarin jälkeen jätämme hyvästit Madikwe Game Reservelle ja jatkamme junamatkaa Zeerustista kohti Pretoriaa.

Päivä 15
Pretoria, kaupunkikierros

Pretoriassa on Capitol Park, joka on Rovos Railin yksityinen rautatieasema. Asema on viehättävää kolonialistista tyyliä, ajalta jolloin se oli vanhan Transvaalin junaliikenteen solmukohta. Teemme asemalla ja sen työpajoissa pienen kierroksen. Asemalla nautitun lounaan jälkeen jatkamme kaupunkikierrokselle Pretoriaan.

Pretoria on Etelä-Afrikan muodollinen pääkaupunki, vaikka sekä Johannesburgilla että Kapkaupungilla on taloudellisesti merkittävämpi rooli. Usein käytetään nimeä “Tshwane”, joka tarkoittaa koko metropolialuetta kaupungin ympärillä. Päivän kaupunkikierroksella näemme Voortrekker-muistomerkin. Jättimäinen rakennelma kunnioittaa Suurta vaellusta, jonka aikana 7 000–8 000 buuria lähti englantilaisten hallitsemasta Kapmaan provinssista kohti pohjoista viljelemään maata protestina brittien afrikkalaiseen väestöön kohdistuvaa epätasa-arvoistavaa politiikkaa vastaan. Kierros jatkuu Church Squarelle, jota hallitsee Paul Krugerin patsas. Kruger oli Etelä-Afrikan tasavallan eli Transvaalin presidentti 1883–1900. Näemme myös hienon Union Buildingin, jolta on näkymät yli kaupungin. 

 

 

Päivä 16
Kimberleyn kaivoskaupunki

Pienestä kaivoskaupunki on osa Etelä-Afrikan dramaattista historiaa, jonka tapahtumat pääsivät todenteolla vauhtiin, kun buuri Erasmus Jacobs löysi oudon kiven pelloltaan vuonna 1866. Kivi osoittautui aidoksi 21,24 karaatin tai 4,75 gramman timantiksi. Muutaman vuoden kuluttua löydettiin vielä isompi kivi: 83,50 karaattia tai 16,78 grammaa. Alkoi suuri timanttiryntäys. Läheltä ja kaukaa saapui timantinmetsästäjiä, jotka asettuivat pienen kukkulan ympärille, jolta mahdollisesti löytyisi timantteja. Kukkulasta tuli iso, 240 m syvä kuoppa, joka lopulta suljettiin vuonna 1914. Kaivoksesta oli löytynyt kolme tonnia timantteja. Vuosien varrella kaivantoja syntyi muutama lisää, nykyään useimmat niistä on kaivettu tyhjiin. Britit kiirehtivät liittämään kaivoksen hallitsemaansa Kapmaan provinssiin, mikä ei tietystikään miellyttänyt buureja. He olivat sitä mieltä, että kaivos kuuluu luonnollisesti buurien Orajen vapaavaltioon. Vaikka englantilaiset olivat jo kauan sitten lopettaneet orjuuden, mustille kaivostyöläisille säädettiin ankarat säännöt, jotka rajoittivat heidän vapaata liikkumistaan.

Päivä 17
Matjiesfontain ja saapuminen Kapkaupunkiin

Viimeinen pysähdyspaikkamme junamatkalla on ainutlaatuinen Matjiesfonteinin historiallinen kaupunki. Matjiesfontein perustettiin 1800-luvun loppupuoliskolla, ja 100 vuotta myöhemmin kaupunki entistettiin siirtomaa-ajasta muistuttavaksi historialliseksi monumentiksi. Kyse on ainutlaatuisesta ulkoilmamuseosta, jossa kaikki talot ja toiminnot ovat kuin ne ovat aina olleet. Illalla saavumme Kapkaupunkiin.

Päivä 18
Retki viinialueelle

Päivä on varattu Etelä-Afrikan kuuluisaan viinialueeseen tutustumiselle. Alue sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista. Määränpäämme on Etelä-Afrikan toiseksi vanhin kaupunki Stellenbosch, jonka nimen monet tunnistavat viinipullon etiketistä. Stellenbosch on kaunis vanha kaupunki, jota leimaavat romanttiset viinitilat, vihreät viljelykset ja matalahkot vuoret. Kaupunki on perustettu vuonna 1679, ja viininviljelyperinne on lähes yhtä vanha. Käymme viinitiloilla ja maistelemme harvinaisuuksia sekä katselemme hieman viehättävää kaupunkia. Nautimme läksiäisillallisen hotellissa.

Päivä 19
Omaa aikaa Kapkaupungissa ja kotimatka

Päivä on varattu omille seikkailuille. Kapkaupungissa on valtavasti retkikohteita ja rentoutumismahdollisuuksia. Kaupungissa ja sen lähiympäristössä on 16 museota ja tarjolla on lukemattomia aktiviteetteja, kuten helikopterilentoja, surffausta, ratsastusta, risteilyjä ja safareita. Kaupungissa on helppo kulkea omatoimisesti. Kapkaupungissa on myös iso joukko suositeltavia ravintoloita, jotka tarjoilevat huippuluokan ruokaa ja viiniä melko alhaiseen hintaan verrattuna eurooppalaiseen hintatasoon. Saamme pitää hotellihuoneet lentokentälle lähtöön saakka.

Päivä 20
Saapuminen Helsinkiin tai lisäpalveluita

Rovos Rail

Matkustaminen Rovos Raililla on kuin astuisi aikakoneeseen ja siirtyisi 1800-luvulle. Pride of Africa-junassa on tyyliä ja tunnelmaa –junan maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa. Nautinnollisen kiireetöntä matkantekoa.

Junavaunut on restauroitu vanhaa tyyliä kunnioittaen, mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Sviitit ovat kahdelle hengelle, ja ne on sisustettu vanhaan englantilais-edwardiaaniseen tyyliin. Puleeratut seinäpaneelit, parivuoteet ja tietenkin omat kylpyhuoneet.

Pride of Africa on tunnettu hyvästä palvelustaan. Junassa on kaksi mukavaa salonkivaunua (savuttomia) Salonkivaunuissa on saatavilla tarjoilua koko päivän ja illan ajan. Erillinen tila tupakoitsijoille.

Päivällä pukeutuminen voi olla rentoa. Iltaisin päivälliselle tulee pukeutua muodollisemmin: miehillä puvuntakki ja solmio, naisilla hame tai mekko. Junassa on kaksi ravintolavaunua, molemmat on yli 70 vuotta vanhoja ja pieteetillä entisöityjä. Pride of African ruoat ja viinit ovat tasokkaita.

Lisää Rovos Railista: http://www.rovos.com/trains/on-board

Pullman- tai Pullman Gold-sviitit

Pullman- tai Pullman Gold-sviitissä (7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Emme voi taata kumpi sviittityypeistä, Pullman vai Pullman Gold on saatavilla, koska se riippuu junan vaunujen yhdistelmästä kullakin Rovos Rail-matkalla. Osassa sviiteistä on kiinteät vuoteet. Kylpyhuone, suihku, työpöytä ja tallelokero. Huonepalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Pullman-sviitti

Deluxe-sviitit

Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Deluxe-sviitti

Hintatiedot

Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Pullman Suite – 8 698 €
 • Deluxe Suite – 11 398 €
 • Royal Suite – 15 998 €
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Dar es Salaam/Kapkaupunki  – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus 1 yö (tai 2 yötä riippuen lentoyhteyksistä) jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa Dar es Salaamissa, aamiainen
 • 15 päivän junamatka Rovos Raililla ‘’Pride of Africa’’ -junalla, täysihoito ja kaikki juomat junamatkan aikana,11 yötä jaetussa kahden hengen Pullman-sviitissä. Muina matkapäivinä: majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa korkeatasoisissa Victoria Falls hotellissa sekä 2 yötä Tau Game Lodgessa, täysihoito (ei juomia)
 • majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa Kapkaupungissa, aamiainen
 • lounas ja illallinen Kapkaupungissa (päivä 18) 
 • kuljetukset, safarit ja retket ohjelman mukaan 
 • suomalainen matkanjohtaja
 • junamatkalla mukana kansainvälinen lääkäri
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 3000€/hlö. Luethan tarkemmat varaus- ja peruutusehdot kohdasta Hyvä tietää ja matkan varaaminen.

Lisämaksulliset jaetut kahden hengen hytit
 • Deluxe Suite  - 2 998€/hlö
 • Royal Suite – 4 498€/hlö
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksulliset sviitit junassa
 • yhden hengen junasviitin ja hotellihuoneen lisämaksu
 • mahdolliset lisäretket ja safarit
 • juomarahat paikallisoppaille, kuljettajille ja laukun kantajille  yhteensä noin 150€ (suositus)
 • muut ruokailut ja juomat, jotka ei mainittu ohjelmassa (Pride of Africa -junassa kaikki juomat sisältyvät)
 • viisumit Botswanaan,  Zimbabween, Sambiaan ja Tansaniaan
Peruutus- ja muutosturvaa

Huomiothan, ettei tälle matkalle ole voimassa muutos- ja peruutusturvaa. Mikäli haluat peruuttaa varauksesi, voimassa ovat normaalit Albatros Travelin lisä- ja erityisehdot.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkan varaaminen

Huomaathan, että kyse on erikoismatkasta, jota varten Albatros Travel on vuokrannut ja maksanut etukäteen koko Rovos Railin junan. Tästä syystä matkaan liittyvät maksu- ja peruutusehdot ovat poikkeukselliset:

Maksuehdot

Ennakkomaksu 3000€/hlö
180 pv ennen matkan alkua maksetaan 4000€ 
Loppumaksu 120 pv ennen matkaa

Peruutusehdot

 • 211 pv ennen matkan alkua peritään toimistokulut 150€/hlö 
 • 210-181 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 3000€/hlö
 • 180-121  päivää ennen matkan alkua peritään 7000€/ matkan hinnasta
 • 120-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

 

Safarit

Safarioppaamme tekevät kaikkensa, jotta näemme niin monta eläintä kuin mahdollista. Koska kyse on villieläimistä, emme voi antaa takuita siitä, mitä eläinlajeja näemme. Olemme vierailijoita eläinten omilla kotiseuduilla.

Yöpymiset

Dar es Salaam 2, Pride of Africa-juna 11, Victoria Falls 1, Madikwe Game Reserve 2 ja Kapkaupunki 2 yötä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkan vaativuus ja fyysinen kunto

Matka ei ole fyysisesti erityisen vaativa. Yleissääntö kuitenkin on, että kaikkien osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti, ilman apuvälineitä. African Pride-junaan noustaan portaita pitkin ja junavaunujen kulkukäytävät ovat kapeat.

Safaripäivinä liikumme avonaisilla maastoautoilla, joihin noustaan ja joista laskeudutaan alas muutamaa jyrkkää porrasta pitkin.

Esim. Kapkaupungissa teemme opastetun kaupunkikävelyn ja Victorian putouksilla koet putoukset luontopoluilla kävellen.

Albatros Travelin matkanjohtajat

Albatros Travelin ryhmämatkoilla mukana on suomalainen matkanjohtaja, joka tapaa ryhmän joko lentokentällä ennen lentoa tai vasta matkakohteessa. Viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää sähköpostitse lähetettävissä matkadokumenteissa vahvistamme matkanjohtajan nimen, ja missä ryhmä hänet tapaa.

Kaikki matkanjohtajamme ovat kokeneita ja osaavia ammattilaisia, jotka olemme valinneet huolella.

Juomaraha

Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme Hintaan ei sisälly-tiedoissa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. 

Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. Korostamme kuitenkin, että juomarahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta tai hytistä

Matkan hinnan perustana on kaksi yhdessä matkustavaa henkilöä, jotka majoittuvat kahden hengen huoneeseen tai hyttiin. Yksin matkustavat joutuvat maksamaan lisämaksun yhden hengen huoneesta ja/tai hytistä. Yhden hengen huone on aina suhteessa kalliimpi kuin kahden hengen huone.

Passi ja viisumi

Junamatka vie meidät läpi usean maan. Seuraavissa maissa vaaditaan viisumia:
Zimbabwe (noin 35 USD/henkilö)
Sambia (noin 50 USD/henkilö)
Tansania (noin 50 USD/henkilö)

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan, kun oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.

Huomaathan, että viisumit maksetaan paikan päällä ja käteisenä Yhdysvaltain dollareilla (USD). Hinnat voivat muuttua ennen matkaa. Koska matkalla tarvitaan useita viisumeita, matkustajan tulee itse huolehtia siitä, että passissa on vähintään kuusi tyhjää sivua viisumeja/leimoja varten. Passin tulee lisäksi olla voimassa vähintään kuusi kuukautta kotiinpaluun jälkeen.

 

Istumapaikka lennolla

Lentoyhtiö vastaa istumapaikkojen jaosta lennolla.

Lisää tietoa lennoista ja esim. lentoluokan korottamisesta:

https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/tietoa-lennoista

 

 

Erityisruokavaliot

Lentomatkoilla erityisruokavalion vaatimat ateriat (esim. diabetes- tai kasvisateria) on tilattava viimeistään 45 päivää ennen lentoa. Huomaathan, että osa lentoyhtiöistä ottaa niistä maksun. Välitämme aina toiveen erityisruokavaliosta lentoyhtiölle, mutta emme voi antaa takuita siitä, että toive toteutuu.

African Pride-junassa voidaan huomioida erityisruokavalioita. Mikäli sinulla on tälläisiä toiveita, kerrothan niistä myynnillemme matkan varaamisen yhteydessä tai hyvissä ajoin ennen matkaa.

Välitämme mielellämme hotelleille erityisruokavalioihin tai allergioihin liittyvät toiveet eteenpäin, mutta emme valitettavasti taata, että asiakas saa erityisruokavalionsa mukaista ruokaa tai että allergiat otetaan huomioon.

Oikeus muutoksiin

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja sen paikalliset yhteistyökumppanit pyrkivät aina toteuttamaan matkan tarkasti ohjelman mukaan, mutta nähtävyyksien aukioloajat tai käytännön olosuhteet voivat muuttua ja päiväohjelman järjestys voi vaihtua. Ylivoimaiset esteet, kuten sääolosuhteet, teiden kunto ja ajokeli sekä lentojen myöhästyminen voi myös vaikuttaa ohjelman toteutumiseen. Huomaathan, että kaikkia matkoja arvioidaan ja pyritään parantamaan koko ajan. Tämä perustuu asiakkaiden matkoista antamaan palautteeseen. Palautteiden perusteella olemme saattaneet muuttaa ohjelmaa sen jälkeen, kun matka on varattu. Ennen matkaa osallistujille lähetetään aina päivitetty versio matkaohjelmasta.

Matka myydään kokonaisena “pakettina”. Paketin käyttämättömistä osista ei suoriteta takaisinmaksua.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 848/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1348€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.798€
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Vastaavia matkoja