Unelmia Karibialla - M/S Caribbean Princess

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upea risteilymatka Karibian kauneimmille saarille vastikään uudistetun Caribbean Princess aluksen kyydissä.

UUTUUS

Käymme kohteissa, joiden historia on kiinnostava ja luonto ihastuttava. Karibian ilmasto ei paljon vaihtele, joten jos haluat lomaltasi aurinkoa ja lämpöä, tämä on oikea matkakohde sinulle!

Lennämme Floridaan, jossa yövymme. Sieltä alkaa risteilymme Caribbean Princess -aluksella. Reitti vie itäiselle Karibialle. Ensimmäinen maihinnousupaikkamme on Bahamasaaret, tarkemmin sanottuna Eleutheran saari ja sen yksityinen lomakohde Princess Cays. Jatkamme St. Thomasille, jossa käymme pääkaupungissa Charlotte Amaliessa ja tutustumme saaren siirtomaa-aikaisiin nähtävyyksiin. Seuraava kohteemme on eksoottinen St. Kitts. Käymme myös Antigualla, St. Maartenilla ja St. Lucialla.

Risteilyaluksena neljän tähden Caribbean Princess. Risteilyllä on täysihoito ja matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja.

Risteilyreitti: Fort Lauderdale – Bahamasaaret – St. Thomas – St. Kitts – St. Lucia – Antigua – St. Maarten – Miami.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Miami, USA - majoittuminen hotelliin
Päivä 2 Miami, Florida - rentoutumista hotellissa - lähtöselvitys risteilyaluksella - risteily alkaa - tervetuloillallinen
Päivä 3 Princess Cays, Bahamasaaret - upeita rantoja ja lomahotelli palmujen katveessa
Päivä 4 Merimatka kohti St. Thomasia
Päivä 5 Charlotte Amalie, St. Thomas - lisämaksullinen saarikierros ja kaupunkikävely Charlotte Amaliessa
Päivä 6 Basseterre, St. Kitts - lisämaksullinen retki sokeriruokoviljelmille, linnoituksille ja ihanille hiekkarannoille
Päivä 7 Castries, St. Lucia - kävelykierros matkanjohtajan johdolla halukkaille
Päivä 8 St. John’s, Antigua - lisämaksullinen retki Nelson’s Dockyardille, Shirley Heightsin näköalapaikalle ja Turner’s Beachille
Päivä 9 Philipsburg, St. Maarten - kaupunkikävely halukkaille Philipsburgissa
Päivä 10–11 Merimatka kohti Floridaa
Päivä 12 Ft. Lauderdale - Miami, Florida, USA - kotimatka
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Caribbean Princess

Risteilyalus Caribbean Princess tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, jotka sekä inspiroivat että viihdyttävät

Laivalla on tarjolla kaikkea taidehuutokaupoista virtuaaligolfiin.

Lue lisää aluksesta: https://www.princess.com/ships-and-experience/ships/cb-caribbean-princess/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Miami, USA - majoittuminen hotelliin
Lennämme Helsingistä Lontoon kautta Miamiin. Lentokentältä meidät kuljetetaan hotelliin, joka sijaitsee rannalla jonkin matkan päässä kaupungista. Nyt on aika levätä pitkän lentomatkan jälkeen.
Päivä 2
Miami, Florida - rentoutumista hotellissa - lähtöselvitys risteilyaluksella - risteily alkaa - tervetuloillallinen
Aamupäivä on omaa aikaa. Voit halutessasi nukkua pitkään tai loikoilla rannalla. Bussi vie meidät satamaan, jossa tapahtuu lähtöselvitys. Laivaan noustuamme syömme ensimmäisen lounaamme aluksella. Matkanjohtaja kokoaa ryhmän yhteen ja auttaa käytännön asioiden kanssa. Matkanjohtaja kertoo myös laivan tarjoamista mukavuuksista ja mahdollisuuksista. Yksi asia on varma: et tule tylsistymään! Illalla syömme illallisen samalla kun risteilyalus lipuu ulos Fort Lauderdalen satamasta.
Päivä 3
Princess Cays, Bahamasaaret - upeita rantoja ja lomahotelli palmujen katveessa

Princess Cays sijaitsee Bahamasaariin kuuluvan Eleutheran saaren itäosassa. Eleuthera on kreikkaa ja merkitsee vapaata. Saari oli ensimmäinen Bahamasaarten saariryhmästä, jolle eurooppalaiset uudisasukkaat saapuivat vuonna 1648 Bermudalta. He etsivät paikkaa, jossa voisivat toteuttaa uskontoaan vapaudessa (Eleuthera), ja törmäsivät tähän kauniiseen saareen.

Meidät kuljetetaan pienemmillä veneillä saarelle. Voit viettää päivän tutustuen saareen, snorklaten kirkkaissa vesissä tai aurinkoa ottaen. Päivän aikana rannalla tarjoillaan grillissä valmistettu lounas (sisältyy hintaan). Princess Cruise Line -varustamo vuokrasi ranta-alueen 1992 risteilyvieraiden käyttöön.

Päivä 4
Merimatka kohti St. Thomasia

Nautimme mukavasta päivästä merellä. Voit nauttia aluksen monista aktiviteeteista. Jos haluat liikkua, aluksen kävely- ja juoksuradat tarjoavat siihen hyvän mahdollisuuden. Hien saa pintaan myös kuntosalilla. Houkutteleva vaihtoehto on viettää päivä ihan vain rentoutuen ja nauttien elämästä uima-altaalla hyvän kirjan seurassa. Mahdollisuudet ovat monet, ja voit viettää päivän kuten haluat. Illalla voit pistäytyä teatterissa ja nauttia päivän päätteeksi yömyssyyn elävän musiikin tahdissa.

Suomalainen matkanjohtaja järjestää päivien aikana yhteisiä aktiviteetteja ja on tavattavissa tiettyinä aikoina.

Päivä 5
Charlotte Amalie, St. Thomas - lisämaksullinen saarikierros ja kaupunkikävely Charlotte Amaliessa

Iltapäivällä katselemme laivan saapumista St. Thomasille. Päivän Albatros-retki on puolipäiväretki pääkaupungissa Charlotte Amaliessa ja sen ympäristössä. Aloitamme retken ajamalla kierroksen busseilla ja nauttimalla maisemista: kasvillisuuden peittämistä vuorista ja kauniista rannikosta sekä klassisista paratiisirannoista ja taivaansinisestä merestä.

Käymme katsomassa maisemia Drake’s Seatista, joka on saanut nimensä englantilaisen laivakaapparin Sir Francis Draken mukaan. Saatuamme perusteellisen käsityksen entisestä siirtokunnasta ajamme takaisin Charlotte Amaliehin, jossa teemme kävelykierroksen ja katselemme kaupungin monia historiallisia siirtomaa-aikaisia rakennuksia. Charlotte Amalie on alkuperäiseltä nimeltään Taphuis, joka on hollantia ja merkitsee krouvia. Myöhemmin kaupunki sai uuden nimen Tanskan kuningattaren Charlotte Amalien mukaan. Maaliskuun 30. päivänä 1666 Erik Nielsen Schmidt nosti ensimmäisenä kuvernöörinä Tanskan lipun salkoon St. Thomasin saarella. Kuvernööri kuoli muutaman vuoden kuluttua, ja siirtokunta pääsi kunnolla alkuun vasta 1672, kun Jørgen Iversen Dyppel teki St. Thomasista vasta perustetun Länsi-Intian kauppakomppanian tukikohdan.

Charlotte Amalie on rakennettu neljälle matalahkolle kukkulalle, ja sivukadut kiertelevät ylös rinteitä. Katukylteissä näkee yhä vanhoja tanskalaisia kadunnimiä, kuten Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade ja Krystal Gade. Kaupunkikävelymme alkaa saaren vanhimman rakennuksen, punaisen Fort Christianin, luota. Linnoituksen rakentamisen pani alulle Jørgen Iversen Dyppel 1672. Linnoitus on toiminut myös kirkkona, vankilana, oikeustalona, kuvernöörin asuntona ja paloasemana. Tänä päivänä linnoitus toimii museona, joka on parhaillaan remontissa. Linnoituksen edustalla, alhaalla veden äärellä, sijaitsee entinen santarmikasarmi vuodelta 1874, joka on erinomainen esimerkki skandinaavisesta siirtomaa-arkkitehtuurista. Nykyään rakennus on senaatin käytössä. Rakennuksen edustalla sijaitsevalla aukiolla tapahtui St. Thomasin luovutus Yhdysvaltojen hallintaan 31.3.1917. Kyseinen päivä, Transfer Day, on nykyään paikallinen pyhäpäivä.

Linnoituksen itäpuolella on Emancipation Garden, jossa seisoo Tanskan kuninkaan Kristian IX:n patsas. Sen takana sijaitsee entinen Grand Hotel vuodelta 1840.

Kävelykierroksen jälkeen ohjelmassa on hieman omaa aikaa Charlotte Amaliessa. St. Thomas on verovapaata aluetta, ja alkoholia, meikkejä, hajuvesiä ja koruja myydään edullisemmin kuin kotimaassa.

(Päivän retki on osa erillistä retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan).

Päivä 6
Basseterre, St. Kitts - lisämaksullinen retki sokeriruokoviljelmille, linnoituksille ja ihanille hiekkarannoille

Saint Kitts on yksi Karibian vähemmän tunnetuista saarista, mistä voimme vain iloita, sillä kyse on pienestä, vielä vain pienen joukon tuntemasta helmestä. Suuri osa saaresta on koskematonta, ja kaikkialla tunnelma on mukava ja rento. Saint Kittsin virallinen nimi on Saint Christopher – nimen antoi Kolumbus, joka kävi saarella toisella matkallaan uuteen maailmaan vuonna 1493 – ja yhdessä naapurisaaren Saint Nevisin kanssa se on muodostanut vuodesta 1983 Saint Kitts and Nevisin valtion. Tasavaltaa edelsi yli 200 vuotta Englannin vallan alla. Saint Kitts and Nevis on vanhin englantilainen siirtokunta Karibialla, vaikka Ranskallakin oli siirtokuntansa saarella. Englanti kuitenkin voitti lopulta taistelun saaren herruudesta.

Saint Kittsin pääkaupungissa Basseterressä, jossa nousemme maihin, aistii sekä ranskalaisen että englantilaisen menneisyyden. Mikäli olet kiinnostunut historiasta, haluat varmaan käydä hyvin säilyneessä Brimstone Hill Fortissa, joka sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Basseterrestä. Saint Kittsillä oli kaiken kaikkiaan yhdeksän linnoitusta, mikä kertoo valtataistelusta, jota Karibialla käytiin. Tärkeimmissä rooleissa olivat Englanti, Espanja ja Ranska. Brimstone Hill Fort on kaikkein parhaiten säilynyt ja vaikuttavin Saint Kittsin monista linnoituksista ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kierros saaren ympäri on matka läpi saaren dramaattisen historian. Rannikolla ja muuallakin maisemassa näkee hylättyjen sokeriruokoplantaasien ja kartanoiden raunioita ajalta, jolloin saari oli tärkeä sokerin viejä. Viimeiset sokeriruokoplantaasit lopettivat toimintansa noin vuonna 2005. Käymme luonnollisesti myös yhdellä saaren monista kauniista rannoista ja pulahdamme Karibianmereen – Atlantilla aallokko on liian raju. Lähellä Basseterreä sijaitsee Frigate Bay, jossa uintimahdollisuudet yhdistyvät golfiin, kasinoihin ja shoppailuun.

Päivän retki on bussikierros saarella. Matkan varrella tutustumme historiaan ja maailman kulttuuriperintöön.

(Päivän retki on osa erillistä retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan).

Päivä 7
Castries, St. Lucia - kävelykierros matkanjohtajan johdolla halukkaille

Tänään nousemme maihin yhdelle Karibian kauneimmista ja vehreimmistä saarista, St. Lucialle. Rannikolla on pitkiä valkohiekkaisia rantoja, pieniä suojaisia lahtia ja viehättäviä kalastajakyliä. Saaren keskiosissa on koskematonta viidakkoa, banaaniviljelmiä ja Piton-vuoret, joista on tullut saaren tunnusmerkki.

Kuten monilla muillakin Karibian saarilla, myös St. Lucialla on aktiivinen tulivuori, joka sijaitsee saaren eteläosassa lähellä Soufrierin kaupunkia. Alueella muta kuplii ja pulpahtelee, ja ilmassa haisee rikki, mikä kertoo vulkaanisesta aktiivisuudesta. Kuumissa lähteissä voi käydä kylpemässä, ja veden monien mineraalien väitetään tekevän hyvää iholle.

Banaanien vienti on yhä St. Lucian tärkein tulonlähde, eikä matkailu ole vielä ohittanut sitä. Saari oli ensin Ranskan siirtomaa, sitten Englannin, kunnes vuonna 1967 St. Lucia itsenäistyi. Nykyään St. Lucia, kuten monet muut entiset Englannin siirtomaat, kuuluu Kansainyhteisöön.

St. Lucialla on rehevän vihreitä banaaniplantaaseja, maalauksellinen länsirannikko, jolla sijaitsevat viehättävät kalastajakylät Anse La Raye ja Canaries sekä jyrkät Piton-vuoret. Täällä on myös kasvitieteellinen puutarha ja maatiloja, joilla kasvatetaan kaakaota, kahvia, kookospähkinöitä, banaaneja sekä koko joukko muita trooppisia viljelykasveja.

Voit lähteä tutustumaan Castriestin kaupunkiin, joka tunnetaan vilkkaasta toristaan. Torilla on myynnissä hyväntuoksuisia yrttejä ja värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia.

Kaupungilla kannattaa käydä katsomassa myös Derek Walcott Squarea, joka on saanut nimensä saaren kuuluisan kirjailijan Derek Walcottin (1930–2017) mukaan. Walcott sai 1992 Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Teos Omeros, Walcottin karibialainen versio Homeroksen Iliaksesta, teki palkintokomiteaan vaikutuksen. Aukiolla seisoo 500 vuotta vanha sadepuu (Albizia saman), joka symbolisoi saaren hedelmällisyyttä. Aukion reunalla sijaitsee kaupungin tuomiokirkko, joka on Karibian alueen suurin kirkko.

Matkanjohtaja tekee kävelykierroksen, jolle kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Päivä 8
St. John’s, Antigua - lisämaksullinen retki Nelson’s Dockyardille, Shirley Heightsin näköalapaikalle ja Turner’s Beachille

Tänään astumme maihin Antiguan pääkaupungissa St. John’sissa. Saaren eurooppalainen löytäjä, Kristoffer Kolumbus, saapui tänne toisella matkallaan 1493 ja nimesi saaren Santa Maria la Antiguan, Sevillan suojeluspyhimyksen, mukaan. Vuonna 1632 ryhmä englantilaisia saapui Antigualle naapurisaarelta St. Kittsiltä ja asettui saarelle asumaan. Se oli lähtölaukaus sokerintuotannolle, joka lähes räjähti käsistä: pian saarella toimi yli 150 sokerimyllyä.

Myöhemmin saaresta tuli tärkeä läpikulkupaikka Karibian siirtomaihin ja sitä kutsuttiinkin usein ”portiksi Karibialle”. Pääkaupungissa St. John’sissa on entisöityjä historiallisia rakennuksia, joista yksi upeimmista on St. John’sin katedraali. Kirkon tornit hallitsevat kaupungin horisonttia. Asuintalot on maalattu raikkailla väreillä, ja kaupunki on loistava paikka nauttia hyvä ateria ja tehdä löytöjä edullisissa kaupoissa.

Päivän Albatros-retki suuntautuu yhteen Antiguan suosituimmista satamista. English Harbour sijaitsee saaren eteläkärjessä ja toimi 1600- ja 1700-luvuilla Englannin merivoimien tukikohtana Karibialla. Lordi Horatio Nelsonin väitetään vierailleen tukikohdassa useita kertoja. Satama oli täydellinen paikka brittilaivastolle, sillä se sijaitsee suojassa hurrikaaneilta ja ainoa sisäänkäynti satamaan on kapea aukko kahden kannaksen välissä. Paikka oli tuohon aikaan luonnollisestikin tarkkaan vartioitu.

Historiallinen telakka-alue, Nelson’s Dockyard, vuodelta 1745 sijaitsee lähellä English Harbouria ja on hienosti entisöity. Paikka on suosittu retkikohde. Alue entisine telakoineen ja laivastosatamineen on säilyttänyt tehtävänsä meidän päiviimme saakka – nykyään se toimii satamana isoille yksityisille huvijahdeille.

Shirley Heightsin näköalapaikalta on hienot näkymät yli satama-alueen. Samalla saamme käsityksen siitä, miksi English Harbour oli niin mainio luonnonsatama.

Sukellettuamme historiaan on aika sukeltaa vaihteeksi sinisiin aaltoihin. Ajamme saaren rehevän keskiosan poikki Turner’s Beachille, joka on malliesimerkki Antiguan hiekkarannoista. Turner’s Beach on vain yksi saaren 365 rannasta – yksi vuoden jokaiselle päivälle – ja täällä on sekä ravintoloita että palveluita. Rentouduttuamme rannalla pari tuntia palaamme risteilyalukselle.

(Päivän retki on osa erillistä retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan).

Päivä 9
Philipsburg, St. Maarten - kaupunkikävely halukkaille Philipsburgissa

St. Maarten on maailman pienin maa-alue, jonka kaksi valtiota jakaa. Saari on jotakuinkin samankokoinen kuin Pietarsaaren kunta (93 km2). Hollannilla ja Ranskalla on kullakin oma palasensa – ja ne molemmat ovat jättäneet jälkensä saarelle.

Tarinan mukaan Kristoffer Kolumbus purjehti saaren ohi 11. marraskuuta, Pyhän Martinuksen päivänä, ja nimesi saaren pyhimyksen mukaan. Kuitenkin vasta vuonna 1631 eurooppalaiset asettuivat saarelle. He olivat erityisen kiinnostuneita saaren suurista suolavarannoista, sillä suolaa käytettiin elintarvikkeiden säilömiseen. Sekä hollantilaisia että ranskalaisia virtasi saarelle. Hollantilaiset asettuivat saaren eteläosaan ja ranskalaiset pohjoiseen. Valtiot sopivat saaren jakamisesta. Sopimus ei kuitenkaan pitänyt kauan. Ranskalaiset valloittivat saaren, minkä seurauksena hollantilaiset ryhtyivät taisteluun ja heittivät ranskalaiset ulos saarelta. Kamppailu rauhoittui kunnolla vasta 1817.

Risteilyaluksemme asettuu laituriin Philipsburgissa saaren Hollannille kuuluvalla puolella. Voit ilmoittautua myös varustamon retkille (varataan ja maksetaan aluksella). Vaihtoehtoisesti voit lähteä matkanjohtajan mukaan kävelylle Philipsburgiin.

Näemme saarella varmasti hurrikaani Irman loppuvuodesta 2017 aiheuttamia tuhoja.

Päivä 10–11
Merimatka kohti Floridaa

On aika nauttia viimeisistä kokonaisista päivistä merellä herkutellen ja rentoutuen.

Muistathan, että olet lomalla, ja lomaan kuuluu rauha ja lepo. Ehkä haluat vetäytyä omaan hyttiisi tai ehkä etsit aurinkokannelta rauhallisen paikan, jossa voit uppoutua kirjaan.

Päivä 12
Ft. Lauderdale - Miami, Florida, USA - kotimatka

On aika hyvästellä risteilyalus ja sen miehistö. Bussi odottaa meitä ja ajaa noin puolen tunnin matkan kohti Miamia ja sen kansainvälistä lentokenttää.

Ennen kotimatkalle lähtöä teemme kuitenkin kaupunkikierroksen Miamissa, jossa näemme mm. entisöityjä art deco -tyylisiä rakennuksia sekä Ocean Drive -rantakadun. Ocean Drivella ja sen kahviloissa ja ravintoloissa viihtyvät sekä turistit että paikalliset. Nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja otamme sitten suunnan lentokentälle.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Suomeen matkalaukku täynnä hyviä muistoja upeasta risteilystä.

Hintatiedot

Lisämaksu hytistä yhdelle
Sisähytti, kategoria IE-IF: 998€
Lisämaksut hyttiluokan korotuksesta

Jaettu kahden hengen hytti
Ulkohytti, ikkuna, kategoria OC-OF: 348€/hlö
Parvekkeellinen hytti, kategoria BC-BE: 548€/hlö

Yhden hengen hytti
Ulkohytti, ikkuna, kategoria OC-OF: 1598€/hlö
Parvekkeellinen hytti, kategoria BC-BE: 1898€/hlö

Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki – Miami – Helsinki (Lontoon kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Miamissa sekä kahden hengen sisähytissä Caribbean Princess aluksella
 • täysihoito risteilyn aikana
 • kaupunkikierros Miamissa
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu hytistä yhdelle
 • lisämaksulliset hyttiluokat
 • lisämaksullinen retkipaketti 148€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, kuljettajille, hotellin henkilökunnalle (n. 9 USD/hlö ja n. 29 USD/hlö retkipaketin ostaneille)
 • juomarahat risteilyllä (13,5 USD/hlö/yö)
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Hyttikategorioita on useita: siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone ja riittävästi kaappitilaa ja istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Hyttien varustukseen kuuluu myös minibaari (maksullinen) ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, ole yhteydessä Albatros Traveliin.

Parvekkeellinen hytti, kategoria BC-BE
Ulkohytti, jossa oma parveke. Hytissä iso katosta lattiaan ulottuva ikkuna sekä kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Ulkohytti, jossa ikkuna, kategoria OC-OF
Ulkohytti, jossa ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Sisähytti, kategoria IE-IF
Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni laukku tai reppu, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa.

Transport Security Administration (TSA) valvoo matkatavaroita lennoilla USA:han, USA:sta ja USA:n kautta. TSA:lla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, TSA pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

 

Yöpymiset

Miami: 1 yö
M/S Caribbean Princess -risteily: 10 yötä

Karibialainen mielenlaatu

Englannin kielessä on ilmaisu ”Caribbean mentality”, joka tarkoittaa lyhyesti paikallisväestön rentoa asennetta elämään ja arkeen. Meidän eurooppalaisten on parasta varautua siihen, että asiat tapahtuvat eri tahtiin kuin mihin olemme tottuneet. Tämän voi todeta esim. ravintoloissa –  ja jopa neljän ja viiden tähden hotelleissa – joissa tarvitaan kenties hieman tavallista enemmän kärsivällisyyttä.

Retket - puolipäivä- ja kokopäiväretket

On normaali käytäntö erottaa puoli- ja kokopäiväretket. Tämä ei kuitenkaan aina merkitse, että retket kestävät täsmälleen puoli päivää tai kokonaisen päivän. Puolipäiväretki tapahtuu yleensä joko aamu- tai iltapäivällä eikä ulotu ruoka-aikaan. Näin ollen palaamme alukselle lounas- tai illallisaikaan. Retket kestävät yleensä 2–4 tuntia. Kokopäiväretki kestää yleensä n. 5–9 tuntia, ja retken aikana on mahdollisuus nauttia ateria. Ruoka ei aina sisälly retken hintaan; asiasta kerrotaan tarkemmin retkikuvauksessa.

Risteilyn päiväohjelman aikataulu

Varustamo pidättää itsellään oikeuden muutoksiin risteilyohjelman aikatauluun ja suunniteltuihin maissakäynteihin. Yleensä maissakäynteihin tulee vain harvoin muutoksia, mutta yksittäisiä pieniä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, esim. sääolosuhteista johtuen.

Juomarahat

Huomaathan, että juomarahat aluksella eivät sisälly matkan hintaan ja ne lisätään automaattisesti loppulaskuun. Voit varautua maksamaan noin 13,50 USD/henkilö/yö.

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Lapsella – ikään katsomatta – tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille 14 päivän kuluessa varauksesta. Huomaathan, että lentolipussa ja passissa on oltava täsmälleen sama nimi. Mikäli näin ei ole, pahimmassa tapauksessa matkustajalta kielletään pääsy USA:han, ja hän joutuu palaamaan takaisin kotimaahan omalla kustannuksella.

Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa USA:han ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan. Tullikaavakkeet pitää kuitenkin jokaisen täyttää. Maahan saapuessa saa automaattisesti 90 päivän oleskeluluvan, kunhan pystyy esittämään viranomaiselle voimassa olevan paluulipun.

ESTA-matkustuslupa USA:aan

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa

 

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Mahtavia esityksiä ja hyvää ruokaa Caribian Princess aluksella oli mukava seilata saarikohteesta toiseen. Laivan ohjelma oli monipuolista ja aina löytyi jotakin mielenkiintoista. Erityisesti mieleen jäivät musikaalit ja stand-upkoomikot. Ruoka oli eriomaista ja sitä oli saatavilla kellon ympäri erilaisissa ravintoloissa. Meillä oli sisähytti, mikä ei ollut suinkaan aivan pieni. Olisi ollut turhaa maksaa muusta, sillä matkan ohjelma piti meidät ” kiireisinä” Vuode ja sen tyynyt olivat elämämme mukavimmat! Itä-Karibian saaret olivat mielenkiintoisia ja joka kohteessa kannattaakin lähteä satamaa pidemmälle. Nämä satama-alueet kun muistuttavat hieman toisiaan; kello-, jalokivi- ja matkamuistoliikkeitä löytyi joka satamasta.
Date published: 2018-11-19
Rated 4 out of 5 by from Yllätyin positiivisesti ! Ensimmäinen ryhmämatkani ja myös risteilyni pelkkää hyvää kerrottavaa!
Date published: 2018-11-01
 • y_2019, m_1, d_17, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_USCOC17, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

USCOC17AFI