Unelmaristeily Karibialta Tyynellemerelle

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Florida, Panaman kanava, Kalifornia ja Latinalaisen Amerikan tunnelmalliset siirtomaakaupungit sekä upea luonto risteillen Celebrity Infinityllä

Matkan huipennuksia on yksi ihmiskunnan suurimmista ja mahdottomimmista taidonnäytteistä, 80 km pitkä Panaman kanava. Matkan alkajaisiksi vietämme pari yötä viehättävässä hotellissa Hollywood Beachilla Floridassa. Teemme kaupunkikierroksen Miamissa sekä retken Evergladesin kansallispuistoon. Sitten nousemme laivaan ja tutustumme joihinkin Uuden maailman kiinnostavimmista saarista ja kaupungeista. Risteilyn aikana järjestetään retki kolmeen Unescon suojelemaan siirtomaakaupunkiin – Cartagenaan, Colóniin ja Antiguaan – sekä Costa Rican upeaan luontoon (lisämaksusta). Matkan päätteeksi teemme kaupunkikierroksen San Diegossa.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Panaman balboa, amerikan dollari, meksikon peso, costa rican colon, guatemalan quetzal ja kolumbian peso

Päiväohjelma 19 päivää
Päivä 1
Helsinki – Miami, Florida, USA
Päivä 2
Miami - kaupunkikierros Miamissa, retki Evergladesin kansallispuistoon
Päivä 3
Risteily alkaa Fort Lauderdalesta
Päivä 4–5
Rentoutumista merellä
Päivä 6
Cartagena, Kolumbia -lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, mm. San Felipen linnoitus
Päivä 7
Colón, Panama -lisämaksullinen retki Unescon suojelemille Portobelon linnoitusraunioille.
Päivä 8
Panaman kanava
Päivä 9
Merellä
Päivä 10
Puntarenas, Costa Rica
Päivä 11
Merellä
Päivä 12
Puerto Quetzal, Guatemala - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa Antiguassa
Päivä 13–14
Merellä
Päivä 15
Puerto Vallarta, Mexico
Päivä 16
Cabo San Lucas, Meksiko - omaa aikaa
Päivä 17
Merellä
Päivä 18
San Diego, USA - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Päivä 19
Saapuminen Helsinkiin

Celebrity Infinity

Laivassa on kaikki, mitä nykyaikaiselta ja tyylikkäältä risteilyalukselta voi toivoa mm. useita ravintoloita ja kahviloita: ravintola Qsinessa tarjoillaan länsimaista ruokaa viihtyisissä tunnelmissa, Martini-baarissa voit käydä nauttimassa taidolla valmistetun drinkin, Oceanview Café on buffet-ravintola ja Sunset Bar on oikea paikka maisemien katseluun viinilasillisen äärellä. Uima-allas kutsuu pulahtamaan, span rentouttavat hoidot houkuttelevat nauttimaan, ja kuntosalissa saat pulssin kohoamaan. Rentoutuminen aurinkokannella hyvän kirjan seurassa on sekin oiva valinta
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.998€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
4.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Miami, Florida, USA
Lennämme British Airwaysillä Helsingistä Lontoon kautta Miamiin, Floridaan. Ajamme bussilla lentokentältä hotelliimme (noin 45 min.- 1 tunti), joka sijaitsee Hollywood Beachilla Miamin ja Fort Lauderdalen välissä.
Päivä 2
Miami - kaupunkikierros Miamissa, retki Evergladesin kansallispuistoon
Everglades, Florida
Tänään teemme kaupunkikierroksen Miamissa, jossa näemme mm. kauniita art deco -tyylisiä rakennuksia sekä Ocean Driven rantakadun, jolla sekä matkailijat että paikalliset rentoutuvat kävellen sekä kahviloissa ja ravintoloissa istuskellen. Nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja otamme sitten kurssin kohti Evergladesin kansallispuistoa, joka on päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Puisto on USA:n laajin subtrooppinen erämaa-alue. Everglades sijaitsee Miamin länsiosassa ja sen monipuoliseen eläimistöön kuuluu värikkäitä lintuja sekä krokotiileja ja alligaattoreita, jotka elävät täällä – ainoana paikkana maailmassa – rinta rinnan. Okeechobeejärveen on vuosien varrella rakennettu patoja, jotta saataisiin parempaa viljelysmaata. Patoaminen on muuttanut alueen ekosysteemin vedensaantia. Ekosysteemin palauttaminen entiselleen on poliittisesti tärkeä asia, mikä merkitsee, että Evergladesillä on toivoa. Alue on valtava ja siellä saa käsityksen yhdestä maailman ainutlaatuisimmista ekosysteemeistä. Evergladesia kuvaillaan usein suoalueeksi, mutta todellisuudessa se on hitaasti virtaavien jokien jättimäinen verkosto. Ajelemme rämeveneillä ja lähes lennämme yli matalan veden tiiraillen eläimiä. Toivottavasti näemme alligaattoreita ja lintuja nauttiessamme upeasta kasvillisuudesta. Amerikkalaiset ovat yleensä taitavia esittelemään kansallispuistojaan, ja Everglades on elämys kaikille. Jännittävän retken päätteeksi ajamme takaisin hotellille. Loppupäivä on omaa aikaa.
Päivä 3
Risteily alkaa Fort Lauderdalesta
Celebrity Infinity
Aamupäivän voit rentoutua uima-altaalla tai tehdä viimeiset ostokset ennen kun irtaudumme laiturista ja suuntaamme merelle. Iltapäivän päätteeksi voimme ihailla Fort Lauderdalen maisemia Celebrity Infinityn kyydistä. Fort Lauderdale tunnetaan USA:n Venetsiana kiitos lukuisten kanavien.
Päivä 4–5
Rentoutumista merellä
Celebrity Infinity

Pari meripäivää on loistava tapa aloittaa risteily. Matkatessamme kohti Karibianmerta voit rentoutua aurinkotuolissa ja nauttia maisemista, lukea ja ottaa kaiken irti laivan viihdetarjonnasta. Voit valita kymmenestä ravintolasta mieleisesi, nauttia lasin viiniä tai viilentävän cocktailin jossakin laivan kuudesta baarista. Aluksella on myös viihtyisä kirjasto, teatteri, kasino, kuntosali sekä kylpyläosasto, jossa voit hemmotella itseäsi erilaisilla hoidoilla (varataan ja maksetaan laivalla). Matkanjohtaja kertoo laivan tarjonnasta ja järjestää ryhmälleen yhteistä tekemistä sekä esitelmiä.

 

Päivä 6
Cartagena, Kolumbia -lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, mm. San Felipen linnoitus
Cartagena, Kolumbia
Tänään saavumme Cartagenaan Kolumbian pohjoisrannikolle. Cartagena perustettiin 1533 ja on yksi vanhimmista espanjalaisista siirtomaakaupungeista. Cartagena on myös yksi kauneimmista ja parhaiten säilyneistä kaupungeista, joita espanjalaiset siirtomaaherrat perustivat Etelä- ja Keski-Amerikkaan. Kaupungin linnoitettu vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Päivän retki on kaupunkikierros Cartagenassa. Näemme mm. vaikuttavan San Felipe de Barajasin linnoituksen, jonka rakentaminen aloitettiin 1536 ja jota vahvistettiin useita kertoja seuraavien parin sadan vuoden aikana. Cartagena houkutteli ryöstäjiä, sillä sieltä siirtomaaherrat lähettivät kultaa, hopeaa ja jalokiviä kotiin Espanjaan. Linnoituksen sijainti oli strategisesti hyvä, sillä se suojeli kaupunkia sekä maahyökkäyksiltä että merirosvoilta. Teemme myös kävelykierroksen Cartagenan vanhassakaupungissa. Kapeilla kaduilla näemme kauniita ja hyvin säilyneitä siirtomaa-aikaisia rakennuksia: yksityiskodit puisine parvekkeineen seisovat rinta rinnan isojen julkisten rakennusten kanssa, joissa Espanjan hallinto aikoinaan toimi. Matkan varrella näemme Cartagenan kiinnostavimpia nähtävyyksiä, kuten Popan luostarin, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla paikalla ja josta on upeat näkymät. Näemme myös kolumbialaisen India Catalinan patsaan. India Catalina joutui espanjalaisten vangiksi ja oppi puhumaan espanjaa. Häntä käytettiin tulkkina espanjalaisten ja paikallisten intiaanien välillä. Retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.
Päivä 7
Colón, Panama -lisämaksullinen retki Unescon suojelemille Portobelon linnoitusraunioille.
Portobelo, Panama
Kohteemme on Colón Panamassa. Colón on yksi Karibianmeren tärkeimmistä satamakaupungeista kiitos kolmen nykyaikaisen sataman ja sijainnin kansainvälisellä vapaakauppa-alueella. Kaupungin perustivat 1800-luvun puolivälissä amerikkalaiset, jotka olivat rakentamassa Keski-Amerikan kannaksen yli kulkevaa Panama Rail Roadia. Rautatie yhdisti Atlantin rannikolla sijaitsevan Colónin Tyynenmeren puolella sijaitsevaan Panama Cityyn. Amerikkalaiset siirtolaiset kutsuivat kaupunkia Aspinwalliksi Panama Rail Roadin perustajan William Henry Aspinwallin mukaan. Kaupungin espanjankielinen väestö puolestaan kutsui sitä Colóniksi Kristoffer Kolumbuksen (esp. Christobál Colón) kunniaksi. Valtaosa kaupungista paloi maan tasalle Kolumbian sisällissodassa 1885 sekä uudestaan tulipalossa 1915. Kaupunki on sittemmin rakennettu uudelleen ja on Panaman toiseksi suurin. Tänään teemme retken Colónista Portobeloon, jossa sijaitsevat Unescon suojelemat linnoitusrauniot. Linnoitus oli peräisin Espanjan siirtomaavallan ajalta ja suojeli kaupunkia, joka oli tärkeä hopean viejä ja yksi satamista, joista espanjalaiset siirtomaaisännät lähettivät kotimaahansa kultaa, jalokiviä, kahvia ja tupakkaa. Nautimme lounaan retken aikana. Retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.
Päivä 8
Panaman kanava
Panaman kanava
Tänään on vuorossa matkan ehdoton kohokohta: risteily Panaman kanavan läpi. Kanava vihittiin käyttöön 1914. Kunnianhimoinen projekti yhdistää kaksi valtamerta oli insinööreille vaativa tehtävä. Samanaikaisesti projekti muodostui myös poliittisesti ja taloudellisesti haastavaksi. Idean isä oli espanjalainen valloittaja Balboa, joka haaveksi kanavan rakentamisesta jo vuonna 1513. Kauppiaat ja hallitukset toivoivat Atlantilta Tyynellemerelle kulkevaa väylää, jonka avulla välttyisi 20 000 km pitkältä ja vaaralliselta merimatkalta Etelä-Amerikan kärjen ympäri. Projektilla oli monia tukijoita, mm. Benjamin Franklin ja filosofi Goethe. Ranskalainen La Société Civile Internationale du Canal Interocéanique aloitti rakennustyöt 1880. Seuraavia kahta vuosikymmentä leimasivat jatkuvat tekniset haasteet, lukemattomat maanvyöryt sekä malaria- ja keltakuume-epidemiat, jotka veivät lähes 22 000 työläisen hengen. Ranskalaiset päättivät myydä projektin Yhdysvaltojen hallitukselle. Kauppahinta oli 40 miljoonaa dollaria. Kun amerikkalaiset jatkoivat projektia 1904, edessä oli suurimman padon sekä suurimpien sulkujen ja rautaporttien rakentaminen, mitä tuohon aikaan kyettiin edes kuvittelemaan. Projektiin liittyi myös isoja ympäristöongelmia. Iso joukko ulkomaalaisia työntekijöitä työskenteli valtavalla työmaalla, ja moni kuoli matkan varrella. Panaman kanava vihittiin käyttöön 15. elokuuta 1914. SS Ancon oli ensimmäinen alus, joka kulki kanavan läpi. Kanavalla on yhä suuri merkitys merenkululle ja maailmankaupalle ja se kuuluu yhä Panamalle. Koska modernit kauppalaivat ja konttialukset muuttuvat yhä suuremmiksi, yritetään Panaman kanavaa ja sen sulkuja suurentaa, jotta myös 32,3 m leveämmät alukset mahtuisivat kulkemaan kanavan läpi.
Päivä 9
Merellä
Olemme nyt Tyynellämerellä ja nautimme päivästä merellä matkatessamme kohti Costa Ricaa, joka tarkoittaa espanjaksi rikasta rannikkoa.
Päivä 10
Puntarenas, Costa Rica
Costa Rica

Saavumme Costa Ricaan ja astumme maihin Puntarenasin kaupungissa. Kaupunki sijaitsee noin 10 km leveällä kannaksella, joka kurottuu kohti Tyyntämerta. 1800-luvulla kaupunki oli Costa Rican tärkein satama, josta vietiin kahvia, hedelmiä ja muita maataloustuotteita Amerikan länsirannikolle. Puntarenasissa vallitsee ihanan rento tunnelma ja sen satamassa on kiva käveleskellä. Kaupunkia ympäröi upea luonto vesiputouksineen, jokineen, sademetsineen ja paratiisimaisine hiekkarantoineen.

Jos olet ostanut päivän retken, suuntaamme risteilylle Tarcolesjoelle. Ihailemme mangrovemetsiä ja alueen monipuolista eläimistöä. Nautimme tervetulojuoman ja hedelmiä ennen kuin lähdemme liikkeelle katetulla veneellä, josta näemme hyvin joka suuntaan.

Mangrovemetsässä elää yli 250 lintulajia, mm. kolibreja, kirjosieppoja ja puna-aroja, jotka ovat kaikkein värikkäimpiä papukaijoja. Täällä elää myös isoja krokotiileja, jotka voivat kasvaa jopa seitsemänmetrisiksi. Toivottavasti näemme risteilyn aikana noita legendaarisia petoja.

Huomio: Retkelle kannattaa pukea kevyet vaatteet ja umpinaiset, tukevat kengät ja ottaa mukaan hyttyskarkotetta, aurinkorasvaa sekä kiikari.

Retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 11
Merellä
Ohjelmassa on tänään lekottelua, virkistäytymistä ja viihdettä samalla kun matkaamme kohti Guatemalaa.
Päivä 12
Puerto Quetzal, Guatemala - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa Antiguassa
Antigua
Astumme maihin Puerto Quetzalissa Guatemalan rannikolla. Päivän retkellä ajamme sisämaahan läpi kauniiden, rehevien maisemien määränpäänämme Unescon suojelema Antigua, joka on jälleen oiva esimerkki espanjalaisesta siirtomaa-arkkitehtuurista. Kaupungilla on ihan erityinen charminsa – täällä tuntee historian siipien havinan! Antigua perustettiin 1527 ja oli vuoteen 1773 provinssin pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee noin 1500 m korkeudessa ja sitä ympäröi kolme tulivuorta. Tulivuorten rinteillä viljellään yhtä maailman parhaista kahvilaaduista, jota voi nauttia kaupungin kahviloissa. Kaupunki tunnetaan kahvin lisäksi paikkana, jossa oppii helposti espanjaa, sillä Antiguassa on noin 60 kielikoulua, jotka vetävät puoleensa väkeä kaikkialta maailmasta. Teemme kävelykierroksen pitkin mukulakivikatuja ja näemme mm. kaupungin keskusaukion, paikallisen torin sekä jadetehtaan, jossa vihertävästä kivestä valmistetaan koriste-esineitä. Syömme herkullisen lounaan. (Retki Antiguaan sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin).
Päivä 13–14
Merellä
Reitti kulkee kohti Meksikoa. Saamme levätä pari päivää laivan mukavuuksista nauttien.
Päivä 15
Puerto Vallarta, Mexico
Puerto Vallarta, Meksiko
Puerto Vallarta sijaitsee Banderasinlahdessa, Meksikon suurimmassa luonnonlahdessa, joka on 55 km pitkä ja 35 km leveä. Kaupunki on ollut suosittu lomakohde 1950-luvulta lähtien niin meksikolaisten kuin amerikkalaistenkin keskuudessa. Kaupungissa on mukulakivikatuja, pieniä kahviloita ja ravintoloita, mutta siellä näkyy myös nykyaikainen ote. Cualejoen varressa on kaksi iso toria, joilta voi ostaa käsitöitä ja matkamuistoja. Puerto Vallartassa on myös arkeologinen museo, jossa on merkittävä kokoelma prekolumbiaanista taidetta. Tee kävely pitkin Malecónin rantakatua, jolla voi katsella Sergio Bustamanten, Alejandro Colungan ja Ramiz Barquet’n kaltaisten nykytaiteilijoiden veistoksia. Tai istahda johonkin rantakadun kahviloista ja katsele ohikulkijoita. Puerto Vallartassa on lukemattomia rantoja, joista suosituin on Playa de los Muertos, Kuolleiden ranta. Makaaberi nimi johtuu kuulemma tapauksesta, jolloin merirosvoalus tuli rantaan tarkoituksenaan levähtää ja suunnitella uusia ryöstöretkiä. Paikallinen kuvernööri vangitsi miehistön ja hirtti joitakin miehistön jäseniä rannan puihin pelottamaan pois muita merirosvoja. Huolimatta karmivasta tarinasta ranta on varsin vilkas. Rannalla on tarjolla kaikkea, mitä rannalta voi toivoa: ravintoloita, aurinkovarjoja, lepotuoleja, vesiurheilumahdollisuuksia ja viihdettä.
Päivä 16
Cabo San Lucas, Meksiko - omaa aikaa
Cabo San Lucas
Baja Californian niemimaan eteläkärjessä sijaitsee Cabo San Lucas. Täältä Kalifornianlahdelta monet kauppalaivat etsivät suojaa merimatkallaan. Paikalliset merirosvot käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja ryöväsivät alusten lastin. Nykyään seudulle houkuttelee ainutlaatuinen luonto, kullanväriset kalliomuodostelmat ja kristallinkirkas vesi, joka vetää puoleensa urheilukalastajia. Tänään saat itse valita, mitä teet. Voit seikkailla omatoimisesti. Kuten ehkä olet jo huomannut, kaupunki tihkuu tunnelmaa. Voit esimerkiksi tehdä kävelyretken historiallisessa keskustassa ja käydä pienessä Iglesia de San Lucasin kirkossa, jonka espanjalaiset lähetyssaarnaajat rakensivat 1730. Mukava vierailukohde on myös paikallinen tori, jolla on tarjolla kaikkea mahdollista keramiikasta riippumattoihin ja kauniista kudonnaisista kirjailuihin. Rockmusiikin ystäviä voi kiinnostaa legendaarinen baari Cabo Wabo Cantina, jonka omistaa Van Halenin entinen laulaja Sammy Hagar. Voit osallistua myös laivan organisoimille retkille, jotka varataan ja maksetaan laivalla. Retkien teema vaihtelee kulttuurista ja historiasta luontoelämyksiin.
Päivä 17
Merellä
Tänään nautimme viimeisestä meripäivästä ennen saapumistamme takaisin USA:han.
Päivä 18
San Diego, USA - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Jätämme risteilyaluksen ja aamiaisen jälkeen nousemme maihin ja bussiin, joka vie meidät kaupunkikierrokselle San Diegoon. Kierroksen jälkeen on omaa aikaa. Voit nauttia omakustanteisen lounaan ja kävelellä kaupungilla. Ehkä haluat tehdä vielä ostoksia ennen paluuta Suomeen. Iltapäivällä ajamme lentokentälle, ja kotimatka alkaa.
Päivä 19
Saapuminen Helsinkiin
Kalifornian rannikkoa

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset hyttiluokat
 •  jaettu kahden hengen ulkohytti, kat.7: 548€/hlö (15 yötä)
 •  jaettu kahden hengen parvekkeellinen ulkohytti, kat. 2 C: 748€/hlö (15 yötä)
Yhden hengen hytin lisämaksu
 • yhden hengen huone hotellissa ja sisähytti, kat.10: 1248€ (17 yötä)
 • yhden hengen huone hotellissa sekä ulkohytti, kat. 7: 2348€  (17 yötä)
 • yhden hengen huone hotellissa sekä parvekkeellinen ulkohytti, kat. 2C: 2748€ (17 yötä)
Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki - Miami/San Diego - Helsinki turistiluokassa (Lontoon kautta)
 • majoitus Miami/Fort Lauderdale alueella neljän tähden hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa 2 yötä, aamiaiset
 • risteily korkeatasoisella M/S Celebirty Infinity aluksella 15 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä (ikkunaton, kat. 10), suihku ja wc. Täysihoito aluksella: aamiainen, lounas, illallinen (ei sisällä ruokajuomia)
 • kaupunkikierros Miamissa
 • retki Evergladesin kansallispuistoon
 • kaupunkikierros San Diegossa
 • risteilymatkalla henkilökunnan juomarahat
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Kaikissa hyteissä on erilliset vuoteet tai parivuode, ilmastointi, hiustenkuivaaja, tallelokero, puhelin ja TV.

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • jaettu kahden hengen ulkohytti, kat. 7: 548€/hlö (15 yötä)
 • jaettu kahden hengen parvekkeellinen ulkohytti, kat. 2 C: 748€/hlö (15 yötä)
 • yhden hengen huone hotellissa ja sisähytti risteilyllä, kat.10: 1248€ (17 yötä)
 • yhden hengen huone hotellissa ja ulkohytti risteilyllä, kat. 7: 2348€  (17 yötä)
 • yhden hengen huone hotellissa ja parvekkeellinen ulkohytti risteilyllä, kat. 2C: 2748€ (17 yötä)
 • ESTA -matkustuslupa USA:han, ESTA (Electronic System for Travel Authorization), hinta n. 14 USD
 • muut mahdolliset ruokaillut ja juomat matkan aikana
 • laivalla käytetyt lisäpalvelut (kuten esimerkiksi huonepalvelu, kampaamo, lääkäri )
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (n. 15 USD/hlö) ja retkipaketin ostaneille lisäksi (30 USD/hlö)
 • Albatrosin retkipaketti 348€/henkilö (tilataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää)

Retkipaketti sisältää: Cartagena/Kolumbia ja Colón/Panama opasteut kaupunkikävelyt ja käynnin San Felipen-linnoituksella, Puntarenas/Costa Rica ja Portobelon linnoitus, sis.lounas, Puerto Quetzal/Guatemala, veneretki Tarcoles joella, Antigua/Guatemala kaupunkikierros, sis.lounas.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Tietoa risteilyaluksesta

Celebrity Infinity

Risteilyalus Celebrity Infinity on kunnostettu vuonna 2011.

Laivassa on kaikki, mitä nykyaikaiselta ja tyylikkäältä risteilyalukselta voi toivoa mm. useita ravintoloita ja kahviloita: ravintola Qsinessa tarjoillaan länsimaista ruokaa viihtyisissä tunnelmissa, Martini-baarissa voit käydä nauttimassa taidolla valmistetun drinkin, Oceanview Café on buffet-ravintola ja Sunset Bar on oikea paikka maisemien katseluun viinilasillisen äärellä. Uima-allas kutsuu pulahtamaan, span rentouttavat hoidot houkuttelevat nauttimaan, ja kuntosalissa saat pulssin kohoamaan. Rentoutuminen aurinkokannella hyvän kirjan seurassa on sekin oiva valinta.

Millaisia hytit ovat?

Hyttityyppejä on useita: Mukavista, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone ja wc, riittävästi kaappitilaa ja istumapaikkoja sekä kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Lue lisää laivasta varustamon englanninkielisiltä kotisivuilta: http://www.celebritycruises.com/explore/ships/detail.do?shipCode=IN

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä ja ylläpidosta).

Ennen matkaa

Passi ja ESTA -matkustuslupa

Passi tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkaosuutta varten. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella (suomenkielinen lomake) viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa.

 

 

Hotellimme Floridassa

Crowne Plaza Hollywood Beach

Crowne Plaza Hollywood sijaitsee Hollywood Beachilla, Fort Lauderdalen (etäisyys noin 13 km) ja Miamin (noin 30 km) välissä. Hotelli on kanavan rannalla ja sen edessä on trolley-pysäkki, josta pääsee kätevästi bussilla Hollywoodin downtowniin ja Hollywood Boardwalk rantabulevardille.

Hotellin kotisivut:

http://www.cphollywoodbeach.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 1 out of 5 by from Neljän tähden hotelli Miami 25.2.2023 Hotelli oli kaoottinen
Date published: 2023-04-01
Rated 4 out of 5 by from Hieno laiva ja mielenkiintoiset kohteet Palasin muutama päivä sitten kotiin hienolta reissulta. Laiva Norwegian Bliss vastasi hyvin odotuksiin hienosta risteilyaluksesta ja hyvästä palvelusta. Panaman kanava sekä kaikki satamat, joissa käytiin, olivat mielenkiintoisia. Yksi tähti kokonaisarviosta tippui ensimmäisen ja viimeisen päivän osuuden vuoksi sekä Lufthansa lentojen vuoksi. Matkalaukut eivät saapuneet ajoissa ja Miamin hotellin tasossa oli toivomisen varaa. Los Angelesissa taas laivasta poistuminen oli tavattoman hidasta ja siksi kiertoajelu jäi tekemättä. Kokonaisuutena kuitenkin unohtumaton ja monipuolinen matka ja 15 pv laivalla meni nopeasti, tekemistä riitti myös meripäivinä. Ehdottomasti kannattaa varata hytti jossa on parveke.
Date published: 2023-03-18
Rated 5 out of 5 by from 18 päivän risteily Miamista Panaman kanavan kautta Los Angelesiin. Parhaita puolia olivat upea laiva Norwegian Bliss, jossa erinomainen ruoka ja monipuolinen laivaohjelma. Vaikka oli 5 meripäivää, niin tekemistä riitti. Parhaat kohteet mielestäni olivat retket Cartagenaan ja Antiguaan sekä satamista Cabo San Lucas ja Puerto Vallarta. Matkaseurue oli mukava ja samanhenkinen. Negatiivisia asioita olivat Nicaraguan ja Costa Rican poisjäänti matkaohjelmasta, kallis alkoholi laivalla, vaikea ilmaisen juomaveden saatavuus laivalla, ruuhkat ja varaukset altailla ja Observation Loungessa, matkan alun maksukorttiongelmat sekä kallis netti. Verrattuna aiempiin matkatoimiston kautta ostamiini matkoihin, nyt piti asioita selvitellä paljon itse. Matkalle lähtijän on tutustuttava laivan tarjontaan, ohjeisiin ja sääntöihin. Sisäänkirjautuminen tehdään itse netissä etukäteen. Se oli perusteellinen ja monivaiheinen, jossa tarkat vaatimukset mm millainen kuva kelpaa. Tämä kaikki vaatii englannin kielen taitoa. Lisäksi laivalla on tarjouksia ym, joiden ymmärtäminen vaatii kielitaitoa. Matkaseurue hajosi laivalla ja opasta oli hankala tavoittaa. Matkatoimisto olisi etukäteen voinut miettiä ryhmämatkan käytännöt ja ne olisi voitu kertoa koko ryhmälle etukäteen. Erityisesti alkumatkasta tämä oli enemmän omatoimimatka kuin ryhmämatka. Ruuhkista: Kun laivalla on 4.000 matkustajaa, niin ruuhkilta ei voi välttyä. Ns. joukkojen hallinta :) oli kuitenkin erinomaisesti järjestetty ja laivalla opastus toimi. Ainoana poikkeuksena paluu Los Angelesiin, jossa jonotettiin maahantuloa useita tunteja peltihallissa, jolloin ei ehditty enää matkaohjelman mukaiselle kaupunkikierrokselle. All inclusive ei sisällä alkoholia. Olut maksoi alk 7$+vero ja viini alk 9$+vero. Viinipullo alk 29$+vero. All inclusive alkoholipaketti maksoi noin 1.800$, mutta viidentenä päivänä oli tarjolla loppumatkan paketti (alle 15$ juomat) all inclusive hintaan 327$/henkilö. Ostettava kahdelle. Palveluraha laivalla oli järjestetty niin, että kaikilta peritään laivatilille 20$/pv. Vettä oli laseittain saatavissa ravintoloista, mutta oman juomapullon täyttö oli kielletty. Vesipaketteja myytiin esim hintaan 29,95$/12 litraa vettä hyttiin. Netin käyttö maksoi 29$/päivä/laite! Myös muita paketteja oli. Hyttiin kuului 300 min ilmaista nettiaikaa. Pulmia maksukortin kanssa: Ota mukaan kahden eri pankin luottokortit. Laivalla ostot tehdään laivatilille, jonka saldoa laivayhtiö velkoo luottokortilta. Nämä veloitukset eivät onnistuneet, vaikka olin varmistanut kortin sasetukset (käyttöalue koko maailma, riittävä nettinostoraja/pv, nettimaksut sallittuja, luottoa jäljellä). Olin yhteydessä omaan pankkiin. Myös sieltä kerrottiin, että kortin suhteen kaikki Ok, eikä yhtään pankin hylkäämää tapahtumaa laivayhtiöltä ollut. Laivayhtiö väitti, että pankki hylkää tapahtumat. Kortti toimi normaalisti eri satamissa. Vaihdoin laivatilin käyttöön toisen pankin kortin. Muutamalla muullakin suomalaisella oli korttiongelmia. Laivalla on ATM mutta se ei toiminut 9 ensimmäiseen päivään. Ota siis mukaan dollareita käteisenä.
Date published: 2023-03-16
Rated 4 out of 5 by from Risteily ja retket hyvät Matka Miami - Panaman kanava - Los Angeles 25.2 - 12.3 oli tunteita herättävä jo ennen varsinaista risteilyä. Ryhmämme yhteishenki oli hyvä. Yksinmatkustavana en kokenut olevani yksin hienojen matkaseuralaisteni takia.Retkikohteet olivat hyviä. Se, että retkipaketin ulkopuolelle jääneissä kohteissa saimme oppaiden suurella avustuksella olla 20 dollarin kyydeillä mielenkiintoisille nähtävyyksille. Laivan oma o0jelmisto oli monipuolinen ja siksi hyttin toimi vain vaatteiden vaihtopaikkana ja yöpymiskohteena.
Date published: 2023-03-15
Rated 4 out of 5 by from Panaman kanava ikimuistoinen Onnistunut lomaristeily. Laiva mukava, ei liikaa ruuhkaa, sää suosi. Närää herätti se,ettå vasta 3. luottokortti kelpasi laivalle. Kuitenkin verkkopankissa näkyy laskutus jokaiselta kortilta. Vika laivan?Meiile kuului myös 300min ilmaista nettiaikaa, mistä ei kerrottu ajoissa.Laivalta sai myös juomapaketin edullisemmin, kuin alussa kerrottiin. Oppaat olisivat voineet kertoa asiasta.Kaikkiaan kuitenkin onnistunut reissu
Date published: 2023-03-15
Rated 3 out of 5 by from Paljon aikaa rentoutua merellä Laivalla oli paljon ohjelmaa ja mahdollisuus jopa kuntoiluun merimaisemaa ihastellen. Silti kahden peräkkäisen merimatkan päivät olivat hieman pitkästyttäviä. Oppaamme oli miellyttävä ja asiantunteva. Retkipaketin kohteista osa oli valitettavan pitkän bussimatkan takana. Laivalla juomapaketit olivat erittäin kalliit, samoin alkoholijuomat erikseen ostettuina. Laivan henkilökunta erittäin ystävällistä ja palvelevaista.
Date published: 2020-01-07
Rated 1 out of 5 by from Odotukset,50-Vuotis häämatka Laiva oli hyvä,ja ruoka ja palvelut oli hyvät..Paitsi..Omat kummankaan luottokortit eivät toimineet laivalla. Eivätkä toimineet kummankaan laivankortit. Kortit toimivat vain ovessa. Opas selvitti toimimattomuutta infossa kolmena eri päivänä. Sitten sanottiin infossa,että pitää tallentaa rahaa laivan kassaan 100 dollaria/henkilö . Joten laitoin siihen 400 dollaria. Jälleen lakkasivat laivan kortit toimimasta . Laitoin lisää 200 dollaria. Eivät toimineet sittenkään . Sain koko yli kahden viikon loistoristilyllä ostettua vaikeudetta vain kymmenellä dollarilla ongelmitta . Ja näin juhlistaa 50-vuotis häämatkaa. Luottokortit toimivat maissa Costa Ricassa ja Los Anglesissa. Kotona pankissa tarkistettiin,että korteissa ei ollut vikaa.
Date published: 2019-12-14
Rated 3 out of 5 by from mielyttävä. Matka kokonaisuudessa oli aika liisu. Opastetut retket pohjustus oli mitäänsanomaton . Retkillä kauhea kiire????
Date published: 2019-12-11
 • y_2023, m_5, d_27, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_14
 • loc_fi_FI, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja