group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jazzaava New Orleans, moderni Atlanta, countryn Nashville, Elviksen Graceland ja bluesin Memphis. Nauti musiikista, ruoasta ja etelän ystävällisyydestä!

Tällä matkalla on rytmiä ja reilua meininkiä. Etelävaltiot tunnetaan erityisesti musiikista, hyvästä ruoasta ja rennosta elämänasenteesta. Countrymusiikin koti on Nashville, Elviksen kodissa Gracelandissa vaalitaan rockin kuninkaan muistoa, blues ja gospel ovat  Memphisin juurevat rytmit. Jazz kuplii ja leikittelee New Orleansissa. Etelän omaleimainen ja maukas ruokakulttuuri on tänä päivänä voimissaan.

Matkamme vie historialliselle plantaasille ja etelän kartanoihin. Tutustumme Tuulen viemää -klassikkoelokuvan maisemiin sekä ihmisoikeustaistelija Marthin Luther Kingin synnyinseutuun ja olympiakaupunkiin, Atlantaan. Matkaamme siipiratasaluksella  Mississippijokea pitkin ja vierailemme Elviksen kodissa Gracelandissa. Kuljemme Martin Luther Kingin jalanjäljillä, sukellamme ranskalaiskortteleiden iloiseen vilinään ja tutustumme maukkaaseen kreoliruokakulttuuriin New Orleansissa.

Amerikassa tiet ovat hyvässä kunnossa ja bussit ovat tilavia. Sinulla on myös omaa aikaa tutustua kiertomatkamme kaupunkeihin. Eniten omaa aikaa on New Orleansissa.

Matkusta rennosti Tuulen Viemää -maisemissa!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Atlanta
Päivä 2 Atlanta - Chattanooga - Lynchburg - Nashville
Päivä 3 Nashville kaupunkikierros - Country Music Hall of Fame
Päivä 4 Nashville - Memphis - Graceland
Päivä 5 Memphis-kaupunkikierros
Päivä 6 Memphis - Baton Rouge
Päivä 7 Baton Rouge - Oak Alley-plantaasi - veneretki suistoalueella - New Orleans
Päivä 8 New Orleans - Ranskalaiset korttelit - jazzbrunssi - Mississippin jokiristeily
Päivä 9 New Orleans omaan tahtiin
Päivä 10 New Orleans - Montgomery
Päivä 11 Montgomery - Hank Williams ja Road to Tara-museot - Stately Oaks - plantaasi
Päivä 12 Atlanta - kaupunkikierros ja lento Helsinkiin
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Atlanta Lennämme Lontoon kautta Atlantaan
Atlantan downtown illalla

Atlantaan saavumme saman päivän iltana ja ajamme lentokentältä suoraan hotelliimme. Palaamme Atlantaan kiertomatkan lopuksi, jolloin teemme kaupunkikierroksen.

Atlanta on Georgian osavaltion pääkaupunki ja tunnetaan sekä Martin Luther Kingin että Tuulen viemää -elokuvan synnyinkaupunkina. Atlanta isännöi kesäolympialaisia vuonna 1996 ja on mediajätti CNN:n sekä Coca-Colan kotikaupunki.

Atlantassa on noin 5,5 miljoonaa asukasta laajat esikaupunkialueet mukaan lukien. Keskustassa, eli downtownissa on Amerikan korkeimpia pilvenpiirtäjiä. Kaupungin vanhoissa kortteleissa ja kaupunginosissa sen sijaan on säilynyt pittoreskeja matalia värikkäiksi maalattuja puutaloja, joiden varjoisille kuisteille kuuluvat ehdottomasti puiset keinutuolit.

Tälläisessä tyypillisessä etelävaltion talossa asui ja kirjoitti Margaret Mitchell Tuulen viemää-klassikon1920-luvulla. Scarlett O`Haran ja Rhett Butlerin rakkaustarinan tapahtumat sijoittuvat mm. Atlantaan ennen ja jälkeen Pohjois-Amerikan sisällissodan. Kun kirja julkaistiin 1936 siitä tuli pian suurmenestys. Kirja palkittiin Pulitzer-palkinnolla vuonna 1937. Romaani filmatisoitiin 1939 ja loppu onkin elokuvan historiaa. Margaret Mitchellin kotitalo on tänä päivänä museona.

Atlantan nähtävyyksiä on Georgian Aquarium. Se on maailman suurin akvaario, jonka valtavissa vesitankeissa rittää uivaa ihmeteltävää: erilaisia valaita, piraijoita, mustekaloja ja haita.

Ihmisoikeustaistelija Marthin Luther Kingin syntyi Atlantassa ja täällä on myös hänen viimeinen leposijansa ja hautamuistomerkkinsä, jossa palaa ikuinen tuli.

Muita käymisen arvoisia kohteita ovat useat tasokkaat museot, mm. High Museum of Art, Atlanta Institute of Arts ja Modernin taiteen museo. Suositun virvoitusjuoman historiaa pääsee ihmettelemään Coca Cola-museossa.

Atlantassa on monipuolinen ja rikas ravintola- ja ruokakulttuuri. Jos haluat kokea yhden amerikkalaisimmista ruokailuhetkistä, niin piipahda hampurilaiselle The Varsityyn. Tämä pikaruokala on tiristänyt pihviä pannulla hampurilaisiinsa samalla paikalla osoitteessa North Avenue 61, vuodesta 1929 lähtien.

Päivä 2
Atlanta - Chattanooga - Lynchburg - Nashville
Jack Daniels viskitislaamo

"Pardon me sir – is this the Chattanooga Choo-Choo?” esitti Glenn Miller orkestereineen ja teki laulun tunnetuksi 1940-luvulla. Chattanooga sijaitsee Tennesseen osavaltiossa ja laulun ”choo-choo” viittaa Cincinnattiin vuonna 1880 rakennettuun rautatielinjaan. Chattanooga nimen uskotan kumpuavan cherokee-intiaanien kielestä:"Ota kala ylös vedestä". Käymme Chattanoogan viehättävällä vanhalla asemalla, jossa on esillä vanhoja vetureita, junavaunuja ja nostalginen asemarakennus kahviloineen.

Chattanoogasta jatkamme matkaa Lynchburgiin. On vain yksi syy pysähtyä tässä vaatimattomassa pikkukaupungissa - Jack Danielsin hieno alkuperäinen viskitislaamo.  Kuulemme viskin monivaiheisesta valmistuksesta. Tislaamon ja viskin aromeja voi tuoksutella. Maistelemaan emme valitettavasti pääse. Uskomatonta kyllä - Jack Danielsin kotikaupungissa on alkoholikielto! Juomaa voi toki ostaa tehtaan pienestä myymälästä mukaansa.

Nashvilleen, country&westernin kotikonnuille saavumme illalla. Majoittaudumme hotelliin.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 3
Nashville kaupunkikierros - Country Music Hall of Fame
Nashville -Country Music Hall of Fame

Nashville on country-musiikkia, sen historiaa ja suuria legendoja. Missään muualla ei tästä musiikinlajista pääse nauttimaan niin paljon kuin täällä. Barn Dance – suorasta radio-ohjelmasta 1920-luvulla alkunsa saanut musiikkityyli on vuosien saatossa muuttunut USA:n suosituimmaksi. Pääsemme tutustumaan countryn ytimeen, kun kuljemme pitkin Music Row -aluetta, jolla ovat kaikki kuuluisat musiikkistudiot. Country Music Hall of Fame on aamupäivän yksi käyntikohteemme, jossa nautimme myös lounaan. Tänne on koottu iso osa countrymusiikin historiaa: Johnny Cashin kitarasta Patsy Clinen cocktailmekkoon.

Loppupäivän voit viettää omaan tahtiisi Nashvilleen tutustuen. Kävele Broadwayllä ja piipahda kuuntelemaan livemusiikkia johonkin lukuisista musiikkibaareista. Ovet ja ikkunat ovat kutsuvasti auki ja tasokas elävä musiikki soi täällä aamusta myöhäiseen yöhön.

Parina viime vuotena useampi kansainvälinen matkailujulkaisu (esim. Condé Nast ja Fodor´s) on valinnut Nashvillen yhdeksi niistä top-kaupungeista, jonne tulisi matkustaa. Tämä siksi, että Nasvillessa kukoistaa kuuma etelän ruokakulttuuri ja juureva musiikki. Voit itse todistaa väitteiden paikkaansa pitävyyden.

Ateriat: Aamiainen, Lounas

 

Päivä 4
Nashville - Memphis - Graceland
Graceland

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti syvää etelää ja Memphisiin. Täällä on Graceland, Elvis Presleyn kotitalo. "Kuninkaan" kuoleman jälkeen paikasta on tullut yhdistelmä museota ja mausoleumia. Presidentin Valkoinen talo Washingtonissa ja Elviksen Graceland  ovat Yhdysvaltojen kuuluisimmat rakennukset. Graceland vaalii hartaasti rock´n rollin kuninkaan muistoa ja vuosittain noin 600 000 kävijää vierailee legendan kotona. Elviksen hauta on puutarhan suihkulähteen luona. Samaan puutarhaan on haudattu myös tähden lähisukulaisia.

Elvis osti Graceland -tilan taloineen vuonna 1957, vasta 22-vuotiaana nuorukaisena. Hän asui talossa läheistensä ja ystäviensä kanssa aina kuolemaansa saakka, 16. elokuuta 1977. Elviksen talosta on turha etsiä antiikkia tai tiettyä sisustustyyliä. Tähden koti on, kuten tämän viimeisimmät haalarimalliset esiintymisasutkin olivat; Elviksen oman tyylin mukaisia. Gracelandin Trophy room -huoneessa on nähtävillä Elviksen lukemattomat kulta- ja platinalevyt. Las Vegasin tiukat ja kimaltelevat esiintymisasut, jump suits ovat ihailtavina tilan squash-hallissa. Gracelandista ajamme hotelliimme Memphisissä ja loppupäivän voit viettää omaan tyyliin ja tahtiin. Maista Memphisin tunnusruokaa "spare ribsejä", eli rasvaista ja ah, niin mehukasta grillikylkeä. Annokset ovat valtavia.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 5
Memphis-kaupunkikierros
Sun Studiot

Tänään nautimme Memphisin kaupunkikierroksesta. Puuvillan, barbecuen ja bluesin kaupunki on myös rock´n´ rollin ja soulin synnyinseutua. Beale Streetia kutsutaan bluesin pääkaduksi. Kadun varren kapakoista on moni bluesmies aloittanut uransa. Sun Studio on paikka, josta 1950-luvun puolivälissä uraansa Elviksen lisäksi aloittivat muun muassa Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins ja Roy Orbison. Myös B.B. King ja Ike Turner kuuluivat Sunin artisteihin. Käymme tässä legendaarisessa paikassa.

Memphisin keskustasta kävelymatkan päässä sijaitseva Lorraine –motelli oli aikoinaan niitä harvoja majoituspaikkoja, jotka hyväksyivät asiakkaakseen muita kuin valkoihoisia. Tämän motellin parvekkeella salamurhattiin Martin Luther King vuonna 1968. Nyt motellin on kansalaisoikeuksien museo (remontissa 2013). Tutustumme motelliin ulkoapäin.

Memphis on mukavan pieni ja helppo tutustuttava joko jalan tai vanhalla raitiovaunulla. Ilta täällä sujuu oman suunnitelmasi mukaan. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti vierailla Beale Streetin bluesbaareissa, joissa pinnalle pyrkivät blues- ja rocktähdet esiintyvät livenä joka ilta. Matkanjohtaja neuvoo mielellään lisää.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 6
Memphis - Baton Rouge

Ajamme edelleen etelään ja Mississippin osavaltion läpi kohti Baton Rougea, Louisianan pääkaupunkia. Tämä on pisin yksittäinen päivämatka kierrollamme, noin 600 km. Päivän ja matkan aikana teemme useamman pysähdyksen.

Baton Rouge on saanut ranskalaisen nimensä intiaanien metsästysmerkiksi pystyttämästä punaisesta paalusta. Myöhemmin 1699 ranskalainen tutkimusmatkailija Sieur d'Iberville kävi paalulla, merkisti sen ja 20 vuotta ranskalaisen visiitin jälkeen paalun ympärille perustettiin ranskalainen sotilastukikohta, joka nimettiin Baton Rougeksi Tänä päivänä paalua ympäröi on 230 000 asukkaan kaupunki.

Saavumme Baton Rougeen ja hotelliimme myöhään illalla.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 7
Baton Rouge - Oak Alley-plantaasi - veneretki suistoalueella - New Orleans
Ostereita

Ajamme Mississippi-jokea seuraten Saint James Parishiin, jossa vierailemme Oak Alleyn sokeriruokoplantaasilla. Paikka on saanut nimensä mahtavasta yli 300 vuotiaiden tammien kujasta, joka vie plantaasin päärakennukselle. Talo on 1830-luvulta ja se on upeasti restauroitu. Tila ja sen kaunis puutarha antavat hyvän kuvan siitä, miltä amerikkalaiset suurtilojen talot näyttivät ennen maan sisällissotaa. Sisällissota (1861-1865) ajoi suurimman osan tiloista konkurssiin. Sokeriruokoviljelmiltä jatkamme Mississippi-joen tiheän kasvuston ja matalan veden suistoalueelle, bayosille. Kevytrakenteinen moottorivene on täällä ketterin liikkumisväline. Bayo-ajelun aikana on mahdollisuus nähdä alligaattoreita, pesukarhuja, majavia ja kilpikonnia.

Palaamme bussille ja lähdemme kohti New Orleansia, jota hurrikaani Katarina riepotteli vuonna 2005. Suurin osa kaupungista, noin 80 % joutui veden valtaamaksi, kun tulvilta suojaavat vallit murtuivat. New Orleans määrättiin kokonaan evakuoitavaksi, määräystä kaikki eivät voineet tai halunneet noudattaa – tuhoisin seurauksin. Veden alle jäi noin 1700 ihmistä. Kovia kokeneet, sitkeät ja eteenpäin katsovat kaupunkilaiset ottivat uusiokäyttöön vanhan mottonsa: ”Laissez les bons temps rouler”  -Let the good times roll.

Menemme hotelliimme ja loppupäivän voit viettää oman mieltymyksesi mukaan.

New Orleansissa syödään hyvin, nautitaan ja kuunnellaan hyvää musiikkia – jazzia. Jazz syntyi täällä 1800-lopulla ja elää vahvasti kaupungissa edelleen. Kulje pitkin Bourbon Streetiä tai muita rauhallisempia Ranskalaisten kortteleiden houkuttelevia katuja, poikkea baariin ja jammaile mukana. Vuonna 2014 kaupungin kuuluisat Mardi gras-karnevaalit järjestetään maaliskuussa.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 8
New Orleans - Ranskalaiset korttelit - jazzbrunssi - Mississippin jokiristeily
Mississippi

Ranskalaiset siirtomaaherrat perustivat Nouvelle Orléansin vuonna 1718. Noin 45 vuotta sen jälkeen tulivat espanjalaiset ja siitä 40 vuoden kuluttua alue myytiin amerikkalaisille vuonna 1803. Vaiherikkaan historiansa ansiosta New Orleans on aivan omaa luokkaansa kulttuurillisesti ja kielellisesti. Kaupungin kulttuuri on sekoitus kreolikulttuuria, jonka juuret ovat Ranskassa ja se on saanut vaikutteita Espanjasta, Italiasta, Karibialta ja Afrikasta. Nämä kaikki sulautuvat etniseksi sekoitukseksi, joka tekee New Orleansista ainutlaatuisen. Täällä törmää edelleen myös voodoon harjoittajiin ja voodoo-esineistöä myyviin pikkukauppoihin.Tutustumme kaupungin tunnetuimpaan osaan, eli Ranskalaisiin kortteleihin kävellen. Korttelien charmi syntyy värikkäistä ihmisistä, vanhoista pastellisävyisistä puutaloista, taidokkaista takorautaparvekkeista ja parvekkeiden roikkukasveista.

Nautimme jazzbrunssin yhdessä kortteleiden tunnetuimmista brunssipaikoista. Maittavan ja runsaan brunssin jälkeen on aika nousta siipirataslaivaan, ottaa rennosti ja lähteä jokiristeilylle Mississippi-joelle. Mississippin alkulähde on Lake Itasca pohjoisessa Minnesotassa ja joki laskee lopulta Meksikonlahteen. Pituutta USA:n toiseksi pisimmälle joelle kertyy 3766 kilometriä. (Missourijoki on vain hieman pidempi, noin 4088 kilometriä). Sadepisaran matka joen alkulähteiltä sen päätepisteeseen Meksikonlahdelle kestää noin 90 päivää.

Jokiristeilyltä palaamme New Orleansiin ja loppupäivä Big Easyssä on sinun.

Ateriat: Aamiainen, Lounas

Päivä 9
New Orleans omaan tahtiin
Katujazzia New Orleansissa

Päivän teema on "Big Easy", tällä nimellä New Orleans myös tunnetaan. Ota siis itsekin iisisti ja nauti kaupungista.

New Orleansissa on paljon nähtävää. Esimerkiksi City Park, St. Louis-katedraali tai New Orleans Museum of Art. Katuvilinässäkin riittää mukavasti ihmeteltävää. Ranskalaisten korttelien alueella ja niiden lähistöllä on paljon kauppoja ja ravintoloita. Tuliaisia voi hankkia myös Ranskalaisen korttelin laidalla olevalta laajalta katetulta torilta. Hyppää Charles Streetin vanhaan kolisevaan ja nitisevään puiseen ratikkaan ja tee huviajelu New Orleansin puutarhakaupunginosaan, jossa vanhat kauniit talot ja kuistit sekä kuisteilla keinutuolit vievät taatusti etelän tunnelmiin.

New Orleans on kuulu hyvästä ruoasta. Kaupungissa työskentelee monta maailmankuulua kokkia, mutta huikopalana maistuvat varmasti ihan yhtä hyvin paikalliset cajun-erikoisuudet: jambalaya, rapupiiras (crawfish pie) tai miksei myös kerran elämässä: alligaattorimakkara.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 10
New Orleans - Montgomery

Matka jatkuu tänään kohti sisämaata ja Alabaman Montgomerya. Matkalla käymme isossa Outlet -kauppakeskuksessa, jossa sinulla on mahdollisuus ostaa edullisesti amerikkalaisia merkkituotteita itselle ja  kotiin tuliaisiksi. Saavumme Montgomeryyn illalla ja menemme hotelliimme.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 11
Montgomery - Hank Williams ja Road to Tara-museot - Stately Oaks - plantaasi
Jonesboro -Tuulen Viemää museo

Aamiaisen jälkeen poikkeamme muusikko Hank Williams-museoon. 29-vuotiaana menehtyneen Hank Williamsin tunnetuimmat hitit ovat Your Cheatin, I'm So Lonesome I Could Cry ja Hey Good Lookin´.  Hankin perilliset ylläpitävät kotoisaa museota, jossa on näytillä mm. täydellinen vaaleansininen avo-Cadillac ja lukuisa määrä Hankin esiintymisasuja sekä valokuvia lyhyen, mutta merkittävän uran varrelta. Hank Williams kuoli vain 30-vuotiaana.

Seuraava etappimme on Jonesboron pikkukaupunki. Vierailemme ensin kaupungin Road to Tara -museossa, johon on koottu kaikkea mahdollista Tuulen viemää –elokuvaan liittyvää. Museosta löytyy romaanin monet eri kieliversiot, elokuvajulisteet, elokuvan puvustoa ja valokuvia sekä kirjailija Margaret Mitchellin keräämät kirjan teemaan liittyvät tavarat.

Aivan lähellä sijaitseva Stately Oaks-plantaasi voisi olla Scarlet O´Haran Tara-tila vuodelta 1939. Jonesboron taistelussa kuoli yli 600 etelävaltion sotilasta maan sisällissodassa. Tämä taistelu ratkaisi Atlantan joutumisen pohjoisvaltioiden eli unionin piiriin. Teemme kierroksen plantaasin entisöidyssä viehkossa päärakennuksessa ja pihapiirissä.

Jatkamme matkaamme Atlantaan, jossa menemme hotelliimme. Illalla nautimme yhteisen illallisen.

Ateriat: Aamiainen, Illallinen

Päivä 12
Atlanta - kaupunkikierros ja lento Helsinkiin
Marthin Luther Kingin kotitalo

Tutustumme Auburn-kortteleihin. Näiden vanhojen kortteleiden alueella ovat ihmisoikeustaistelija Martin Luther King Juniorin synnyinkoti, asuintalo ja kirkko, jossa hän saarnasi. Kortteleiden länsipuoli on rauhoitettu kansallispuistoksi; paikalla on mm. museo Kingin ja mustien ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.

Atlantassa  ei voi olla ohittamatta 1996 olympialaisiin rakennettua kisakylää. Tutustu omatoimisesti olympiakylään, jota ei enää samaksi tuntisi. Nyt alueella on kongressikeskus Philips Arena, Georgia Aquarium, Coca Cola-museo ja mediakeisari Ted Turnerin  mekka, CNN -rakennus.

Atlantasta aloitimme ja tänne myös päättyy etelävaltioiden kierroksemme. British Airwaysin lento lähtee illalla Atlantasta Lontoon kautta Helsinkiin.

Ateriat: Aamiainen

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Saavumme Helsinkiin myöhään iltapäivällä.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
€ 548
Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki-Atlanta-Helsinki (Lontoon kautta) turistiluokassa. 22.10. lähdössä lennot ovat KLM:n reittilennot Amsterdamin kautta Atlantaan.
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelleissa, aamiainen (Aamiaiset ovat ryhmälle valmistettuja aamiaisia. Hotellit eivät pysty toteuttamaan yksittäisiä erikoisruokavalio-aamiaisia)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • lounas 3. matkapäivänä
 • jazzbrunssi 8. matkapäivänä
 • illallinen 11. matkapäivänä
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

ESTA

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa

Kiva tietää

Leffavinkkejä
Tuulen viemää ja Bond -Elä ja anna toisten kuolla (kohtauksia New Orleansissa) sekä Walk the Line-elokuva Johnny Cashista.

Musiikkia
mm. Elviksen koko tuotanto, Patsy Cline, Johnny Cash, Hank Williams, Dolly Parton, B.B. King

Kirjavinkkejä
Tuulen viemää, Margaret Mitchell ja Viimeinen juna Memphisiin, Elviksen elämänkerta (3 osaa pokkareina, kirjoittanut Peter Guralnick, suomentanut  J. Pekka Mäkelä).

Majoitus

 • Atlanta: 2 yötä (1 yö menomatkalla/1 yö paluumatkalla)
 • Nashville: 2 yötä
 • Memphis: 2 yötä
 • Baton Rouge: 1 yö
 • New Orleans: 3 yötä
 • Montgomery: 1 yö
Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

Elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa- tärkeää tietoa matkoille USA:han

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Hotellit

Atlanta

Hotel Meliá Atlanta
590 West Peachtree Street NW
Atkanta, GA 30308

Nashville

Courtyard by Marriott Vanderbilt/West End
1901 West End Avenue
Nashville, TN 37203

Memphis

Crowne Plaza Memphis Downtown
300 N. 2nd Street
Memphis, TN 38105

Baton Rouge

Courtyard by Marriott Siegen Lane
10307 N.Mall Drive
Baton Rouge, LA 70809

New Orleans

Hampton Inn Downtown
226 Carondelet St.
New Orleans, LA 70130

Montgomery

Hampton Inn & Suites Downtown
100 Commerce Street
Montgomery, AL 36104

Atlanta

Hotel Meliá Atlanta
590 West Peachtree Street NW
Atlanta, GA 30308

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Matka oli monipuolinen ja tarjosi paljon nähtävää. Ainoastaan muutamaa matkapysähdystä lukuunottamatta kaikki nähtävä oli mielenkiintoista. Onneksi tarjonta oli musiikkipainotteista ja vapaa-aikaakin sen verran, että omatoimisestiin pääsi tutustumaan soitantaan. Reipastahtinen eteneminen ei tee tästä ehkä huonokuntoisimmille sopivaa matkaa. Opas oli mies paikallaan ja piti porukan koossa ja osasi kertoa paljon tutustumiskohteista. Ehkä itse olisi toivomut vieläkin enemmän tietoa paikallisesta musiikisa ja etenkin ranskalaisen kultuurin vaiheista ja vaikutuksesta. Britney Spearsin näkeminen livenä Grand Old Opryssä oli yksi matkan monista kohokohdista.
Date published: 2016-04-24
Rated 5 out of 5 by from Svengaava Etelä 13.3.-25.3.2016 Olin Svengaava Etelä -matkalla 13.3.-25.3.2016 ja matka ylitti kaikin tavoin odotukseni. En ole aikaisemmin käynyt USA:ssa (paitsi New Yorkissa) ja tämä etelävaltioihin suuntautuva matka oli todella antoisa - kaikin tavoin. Matkaohjelma oli tiivis, joten ehdimme nähdä ja kokea paljon. Kuitenkin ns omaa aikaakin jäi sopivasti, jotta ehti hieman sulatella näkemäänsä. Hyvän matkaohjelman lisäksi matkaopas Jukka oli "loistava" - itse kiinnostunut musiikista ja alueen historiasta, luonnosta, taloudesta - kaikesta. Lisäksi matkaporukkamme, yht 33 hlöä, oli kiva. Olimme vieraita toisillemme, mutta kiinnostuneita matkakohteista, musiikista - ja hyvän oppaan ansiosta meistä tuli keskenään hyvin toimeentuleva joukko, jolla oli koko ajan hauskaa.
Date published: 2016-04-09
Rated 5 out of 5 by from Hieno kokonaisuus! Bussissa istumista oli paljon, mutta matkanjohtaja teki bussissa istumisestakin mielenkiintoisen kertomalla faktoja tulevasta kohteesta. Lisäksi sana oli vapaa myös osallistujille - asiantuntijakommentteja saatiin monista asioista. Soitettu musiikki valittiin myös tulevaan / edelliseen kohteeseen sopivaksi. Hienosto koottu teemamatka kokonaisuudessaan, aivan loistava matkanjohtaja Jukka. Toiveena tuleville matkoille - Nashvillessä yksi lisäpäivä olisi mahtava; nyt jäi tutustuminen Districtiin vähäiseksi. Myös bussin kuljettaja Tony saa täydet pisteet.
Date published: 2016-03-27
Rated 5 out of 5 by from Svengailua ja tuhti tietopaketti Tulimme matkalta pari päivää sitten ja matkasta jäi todella hyvät muistot. Matka täytti musiikilliset lupaukset svengaavasta etelästä. Matka antoi myös paljon syvempää tietoa mustien ihmisoikeuksien muutoksesta USA:ssa. Lisäksi saimme matkalla päivittäin paljon ajankohtaista tietoa USA:n taloudesta hallinnosta, politiikasta etc. Matkanjohtaja Jukka hoiti hommansa täydellisesti olemalla rauhallinen, järjestelmällinen ja läsnäoleva. Kiitokset Jukalle ja kanssamatkustajille!
Date published: 2017-04-02
Rated 4 out of 5 by from Mahtavat Etelävaltiot ! Loistava kiertomatka jossa pääsimme tutustumaan Atlantaan, Nashvilleen, Memphis´n ja New Orleans`n. Matkanjohtajalta saimme hyvän tietopaketin kohteista ja valitut vierailukohteet olivat hyvin valikoitu. Myös omaa aikaa jäi riittävästi tutustua kohteiden tarjontaan, itse arvostamme riittävää " omaa aikaa " todella paljon. Hotelleiden sijainnit olivat keskustassa, lukuunottamatta Nashvillessa mutta siellä toimi shuttle bus hotellin ja keskustan välillä. Kaupunkikohteissa on tärkeää että pääsee kävellen suoraan hotellilta keskustaan. Muistorikkaimpina hetkinä matkalta jäivät mieleen Graceland, Sun studiot, Oak Alley plantaasi ja lukuisat klubit joissa kuuntelimme musiikkia useita tunteja.
Date published: 2018-05-05
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja mielenkiintoinen matka! Olin nyt toisella Albatros-matkallani ja molempien ohjelmatarjonnasta olen ollut tyytyväinen. Oppaiden tietotaito ja matkalaisten tyytyväisyydestä huolehtiminen tekee vaikutuksen. Asiakaspalvelu toimii hyvin jo matkaa varattaessa ja netistä saa tarkkaa tietoa ohjelmasta. Matkalla positiiviset lisäyllätykset olivat kivoja, kiitos Jukalle!
Date published: 2016-04-01
Rated 5 out of 5 by from Loistava kokonaisuus! Kohteet oli hyvin valittu, päivät olivat mielenkiintoisia. Matkanjohtaja oli huippuhyvä ammattilainen, joka aamusta iltaan jaksoi täyttää päivämme uusilla elämyksillä ja ilolla. Bussimatkat eivät yhtään rasittaneet, päinvastoin... niiden aikana saimme runsaasti tietoa Amerikan menneisyydestä ja nykyisyydestä. Loistomatka, kiitos!
Date published: 2017-03-30
Rated 5 out of 5 by from Svengaava Etelä 17.-29.3.2017 Matka oli hieno ja matkanjohtaja erinomainen. Pari huomautusta: Atlantan hotelli oli remontissa, kuljimme maalipönttöjen ja maalikatkun seassa, hissit toimivat vaihtelevasti ja aamiaishuone oli suljettu. Aamiainen oli läheisessä Waffle Housessa, jossa tarjottiin kamalaa rasvaista perusmättöä. Eli hotellit valinnut henkilö ei ollut toiminut huolellisesti. Yhteisiä illallisia olisi voinut sisällyttää hintaan. Sellaiset ja etenkin päätösillallinen ovat kokemuksemme mukaan onnistuneita satsauksia. Onneksi matkanjohtajamme kokosi joukkoja onnistuneesti yhteen.
Date published: 2017-03-31
 • y_2018, m_8, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_57
 • loc_fi_FI, sid_USRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

USRTR02AFI