Tutkimusristeily Koillis-Grönlantiin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Arktinen risteily Albatrosin omalla Ocean Atlantic -aluksella. Kesyttömiä maisemia ja mielenkiintoisia maihinnousuja Grönlannin kansallispuistossa.

Albatros Expeditions

Koe yksi maailman kauneimmista, kesyttömimmistä ja koskemattomimmista luontoalueista. Lähde mukaan risteilylle, jossa on tutkimusmatkan piirteitä. Käymme paikoissa, jonne pääsevät yleensä vain tutkimusmatkailijat ja tutkijat. Koemme upeat arktiset jäämaisemat lähietäisyydeltä ja näemme toivottavasti myös mm. jääkarhuja, valaita ja myskihärkiä.

Matkaa teemme erinomaisella tutkimusaluksella Ocean Atlanticilla. Alus on rakennettu arktisiin olosuhteisiin ja mahdollistaa pääsymme useimpiin paikkoihin. Kyse on luontomatkasta, joka eroaa perinteisistä risteilyistä. Käymme liki koskemattomassa Grönlannin kansallispuistossa, joka on maailman suurin laatuaan. Sen ainoita asukkaita ovat villieläimet ja Sirius-koirapartio. Pyrimme toteuttamaan mahdollisimman monta maihinnousua, Zodiac-kumiveneajelua ja lyhyehköä kävelyretkeä. Matka-ajankohta on syyskuu, jolloin ahtojäätä on vähiten ja mahdollisuudet tutkia seutua ovat suurimmat.

Lisäksi saatamme nähdä revontulia, sillä yöt ovat jo pimeitä. Sää- ja jääolosuhteet määräävät usein kurssin, mutta huolimatta siitä, mitä reittiä kuljemme, jokainen maihinnousu on ainutlaatuinen ja jännittävä.

Kymmenen risteilypäivän jälkeen saavumme Reykjavikiin, josta lennämme takaisin Helsinkiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Kansainvälinen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta ISK, DKK

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Keflavik. Risteily alkaa Reykjavikista.
Päivä 2 Merimatka Grönlantiin.
Päivä 3 Ittoqqortoormiit, Grönlannin syrjäisin taajama.
Päivä 4–6 Grönlannin kansallispuisto.
Päivä 7–8 Etelää kohti pitkin Blossevillen rannikkoa.
Päivä 9 Merimatka Reykjavikiin Tanskansalmen yli.
Päivä 10 Saapuminen Reykjavikiin ja lento Helsinkiin.

Ocean Atlantic

Ocean Atlantic on rakennettu Puolassa 1985 ja on täydellinen tutkimusalus Antarktiksen ja Arktiksen vesille ja vaativiinkin olosuhteisiin. Jääluokka 1B mahdollistaa jopa 50 cm paksun jään murtamisen, ja tehokkaat koneet ja vakaimet tekevät Ocean Atlanticistä yhden vahvimmista napaseudulla toimivista aluksista. Alus on kunnostettu 2014-2016. Pituutta aluksella on 140 m ja leveyttä 21 m. Tilaa on runsaasti, luentosaleja on useita. Lisäksi laivassa on baari ja näköalatasanne. Aluksella on täyshoito ja ravintola tarjoaa kansainvälistä ruokaa. Aluksella on tilaa 198 matkustajalle. Kaikki hytit ovat ulkohyttejä, joissa on oma kylpyhuone/wc. (Aluksella on lisäksi joitakin sisähyttejä, joissa myös on oma kylpyhuone/wc). Kaikki maihinnousut tapahtuvat aluksen 20 kumiveneellä.

 

 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.098€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Keflavik. Risteily alkaa Reykjavikista.

Lennämme Islantiin ja laskeudumme Keflavikiin Reykjanesin niemimaalle. Ajamme bussilla noin 50 km:n matkan Reykjavikin satamaan, jossa aluksemme odottaa. Noustuamme Ocean Atlantic -alukseen meidät opastetaan hytteihimme. Sitten käymme läpi turvaohjeet. Nauttiessamme ensimmäistä illallista alus lähtee Reykjavikista kohti Grönlantia.

Päivä 2
Merimatka Grönlantiin.

Albatros Expeditions-tiimin jäsenet pitävät päivän aikana esitelmiä Itä-Grönlannin luonnosta ja kulttuurista. Kannelta aluksen suojanpuolelta voi seurailla merilintujen lentoa.

Yöllä voi olla mahdollista nähdä revontulia. Tähän vuodenaikaan toiminnassa on maailman suurin elokuvateatteri: pohjoisen pallonpuoliskon tähtitaivas, jolla pääroolissa saattavat olla tanssivat revontulet. Koska voi olla viileää, pimeyden tultua kannattaa pukeutua lämpimästi ja kääntää katse yläilmoihin.

Päivä 3
Ittoqqortoormiit, Grönlannin syrjäisin taajama.

Jos sää on hyvä, aikomuksenamme on nousta varhain aamulla maihin Cape Brewsterissa, jonka eteläreunalla on maailman suurin vuono, Scoresbysalmi. Ylitämme salmen ja saavumme perille Ittoqqortoormiitin (tanskaksi: Scoresbysund) inuiittiyhteisöön aikaisin päivällä.

Ittoqqortoormiit sijaitsee Scoresbysalmen vuonoston suun pohjoispuolella. Siirtokunnan peruskivi laskettiin vuonna 1924. Ittoqqortoormiit on ainoa oikea taajama Pohjois-Grönlannissa ja monien Pohjois- ja Itä-Grönlannin kansallispuistoon suuntautuvien tutkimusmatkojen lähtöpiste. Nykyään taajamassa asuu noin 400 ihmistä, jotka kaikki ovat alkuperäisten siirtokuntalaisten jälkeläisiä. Monien talojen ulkopuolella riippuu hylkeen, myskihärän ja jääkarhun taljoja kuivumassa. Joka puolella rekikoirat odottavat, että jää vahvistuu riittävästi syksyn ensimmäisiä metsästysreissuja varten. Ittoqqortoormiit on yksi niistä Grönlannin taajamista, jotka ovat valtaosin eristyksissä muusta maailmasta, eikä ole ollenkaan varmaa, että laivat pääsevät satamaan joka vuosi. Tämä lyö luonnollisesti leimansa yhteisöön.

Albatros Travel on muodostanut hyvän yhteyden paikallisiin, jotka tästä syystä esittelevät taajamaansa asiakkaillemme, mutta pyydämme silti kunnioittamaan asukkaiden yksityiselämää ja välttämään menemistä kenenkään kotiin ilman kutsua. Kylässä on pieni postitoimisto, josta voi lähettää kortin koto-Suomeen.

Ittoqqortoormiitissa käytyämme risteilemme pitkin Liverpool Landin rannikkoa, kunnes saavumme Kap Browniin ja Kuningas Oscarin vuonon suulle. Olemme nyt kansallispuistossa, joka perustettiin vuonna 1974 ja jota laajennettiin 1988. Pinta-alaltaan lähes miljoonan neliökilometrin kokoinen Grönlannin kansallispuisto on maailman suurin laatuaan. Samalla se on maailman suurin suojeltu maa-alue. Puistossa ei ole pysyvää asutusta, mutta aikaisemmin – 1850-luvulle saakka – Grönlannin koilliskulmassa on ollut muutamia inuiittien asuinpaikkoja.

Päivä 4–6
Grönlannin kansallispuisto.

Seuraavien päivien ohjelma riippuu täysin sää- ja jääolosuhteista. Kapteeni ja tutkimusmatkan johtajat päättävät reitin ja maihinnousupaikat yleensä edellisenä iltana. Alla olevassa tekstissä on mainittu joukko mielenkiintoisia paikkoja, joissa pyrimme käymään. Koillis-Grönlannin kansallispuistossa riittää luontoelämyksiä ja tarinoita alueella kulkeneista tutkimusmatkailijoista, kalastajista ja metsästäjistä on runsaasti, joten on oikeastaan ihan sama, missä nousemme maihin, sillä odotettavissa on hienoja kokemuksia jokaiselle päivälle. Rannikolla on vanhoja pyytäjien mökkejä. Kohtaamme kauniin sekoituksen vuonoja, lumipeitteisiä tuntureita, pieniä ja isoja saaria sekä rikkaan eläinmaailman.

Saavuttuamme Kuningas Oscarin vuonoon etenemme seuraillen vaikuttavaa, 1 300 m korkeaa Bastionin kallioseinämää, kunnes saavumme Ellan saarelle. Saari on yksi matkan kauneimmista paikoista. Tanskalainen geologi ja arktisen alueen tutkija Lauge Koch, ”Koillis-Grönlannin kuningas”, perusti päämajansa saarelle ennen toista maailmansotaa. Nykyään Lauge Kochin entinen päämaja Kotkanpesä toimii Sirius-koirapartion ja Nanok-kalastusyrityksen kesätukikohtana. Toivomme, että maihinnousu onnistuu, mutta korostettakoon, että tarvitsemme siihen armeijan luvan.

Pohjoisempana ohitamme kauniin Marian saaren, jolla saksalaisilla oli leiri toisen maailmansodan aikana. Saksalaisten yritys saada jalansijaa rannikolla on yksi Koillis-Grönlantia koskevista jännittävistä tarinoista, joita kuulemme lisää aluksella. Ohitamme Ruthin saaren ja toivottavasti pääsemme nousemaan Ymerin saarelle Blomsterbugtenissa. Pienen Varghytten luota on upeat näkymät tyypilliselle tasalakiselle Teufelsschloss-vuorelle. Vuorenrinteet kohoavat 1 000 metrin korkeuteen vuonon ylle ja värikäs kerrostuma todistaa dramaattisista geologisista mullistuksista: olivathan Grönlanti ja Norja yhtä mannerta 600–700 miljoonaa vuotta sitten.

Olemme nyt kapeassa ja kiemuraisessa Keisari Frans Josefin vuonossa, joka on lähes 200 km pitkä. Ohitamme mahtavan Waltershausenin jäätikön ennen kuin suuntaamme Myskihärkävuonoon (Moskusokse Fjord), jossa tarkoituksenamme on nousta maihin Hoelsbun pyyntimajan luona.

Hold with Hopen niemimaalla sijaitsee Myggbuktan asema, norjalaisten entinen valaanpyyntipaikka ja radio- ja sääasema. Asema oli Norjan hallitseman Itä-Grönlannin keskus: vuonna 1931 Hallvard Devold julisti Eirik Raudes Landin Norjan alueeksi. Norjan kuningas Haakon ja Norjan hallitus antoivat tukensa valtaukselle. Haagin tuomioistuin päätti kuitenkin vuonna 1933, että koko Grönlanti kuuluu Tanskalle.

Matkaamme nyt etelään seuraillen Geographical Societyn ja Traillin saaren rannikkoa. Pyrimme nousemaan maihin Jameson Landin pohjoisosassa Carlsbergin vuonossa alueella, joka tunnetaan isosta jääkarhukannasta.

Päivä 7–8
Etelää kohti pitkin Blossevillen rannikkoa.

Risteilyn viimeiset päivät teemme matkaa seuraillen Blossevillen kesytöntä ja dramaattista rannikkoa, joka ulottuu 500 km matkan Kap Brewsterista Itä-Grönlannin isoon vuonoon, Kangerlussuaqiin. Entisaikojen merenkulkijoille Blossevillen rannikko oli vaikeasti lähestyttävä johtuen tuhansia metrejä korkeilta tuntureilta puhaltavista puuskaisista tuulista ja ahtojäästä, jota alueella on usein vuoden ympäri. Tähän vuodenaikaan jäätä on vähemmän, ja Ocean Atlantic on vahvarunkoinen alus, joka kuuluu korkeaan jääluokkaan, joten yritämme päästä maihin Kap Brewsterin luona Scoresbysalmen eteläpuolella ja lähellä Kangerlussuaqin vuonoa. Kangerlussuaqin vuono oli aiemmin Tasiilaqista tulleiden pyytäjien tukikohta.

Päivä 9
Merimatka Reykjavikiin Tanskansalmen yli.

Valtavat jäätiköt taustanamme suuntaamme takaisin Islantiin ja Reykjavikiin. Tutkimusmatkatiimi maustaa päivää mielenkiintoisilla esitelmillä. Toivottavasti näemme valaita ja merilintuja ylimmältä kannelta.

Navigoimme Tanskansalmen yli määränpäänämme Reykjavik.

Päivä 10
Saapuminen Reykjavikiin ja lento Helsinkiin.

Yön aikana kapteeni on ohjannut aluksen Reykjavikiin, jonne saavumme aamulla. Aamiaisen jälkeen on aika poistua Ocean Atlanticilta ja hyvästellä sen miehistö. Sitten siirrymme lentokentälle: on kotimatkan aika.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Lisämaksu kat. G: 1364€ täynnä
 • Lisämaksu  kat. D: 2922€
Lisämaksulliset jaetut kahden hengen hytit
 • Kategoria C: 399€/hlö
 • Kategoria B: 2532€/hlö
 • Kategoria A: 3117€/hlö
 • Premium Suite: 3506€/hlö
Hytti kolmelle

Lisämaksu kat.B: 1266€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Keflavik – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 9 yötä M/S Ocean Atlantic-aluksella jaetussa kahden hengen ulkohytissä (pieni pyöreä ikkuna), kat. D
 • Täysihoito risteilyn ajan (ei sis. ruokajuomia)
 • Kahvi ja tee risteilyllä
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Kansainvälinen tutkimusalustiimi
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen hytistä
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Lisämaksulliset retket
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat aluksen miehistölle, noin 14 USD/päivä (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Ocean Atlanticin kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone/wc.

Premium Suite 35 m2
Kahden huoneen sviitti, jossa kaksoisvuode (tai kaksi erillistä vuodetta), sohvaryhmä, pöytä ja tuoli sekä iso ikkuna ja tilava kylpyhuone. Sijainti Marco Polo -kannella (kansi 5).

Panorama Window Suite 19–24 m2 – Kategoria A
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, istuinryhmä, tilava kylpyhuone ja iso ikkuna. Sijainti Marco Polo -kannella (kansi 5).

Panorama Window Cabin 20–23 m2 – Kategoria B
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, istuinryhmä, tilava kylpyhuone ja ikkuna, josta rajoitettu näkymä. Sijainti Magellan-kannella (kansi 8).

Standard Cabin Window 12–13 m2 – Kategoria C
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone ja ikkuna. Sijainti Marco Polo -kannella (kansi 5).

Standard Cabin Window 11–12 m2 – Kategoria D
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, pieni pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti Columbus-kannella (kansi 4).

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on kokonaisuudessaan 50 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Tutkimusmatkaristeily

Jää yhdistettynä rajalliseen infrastruktuuriin ja luoksepääsemättömään erämaahan vaatii matkalta enemmän tutkimusmatkamaista luonnetta, mikä on ihanteellista, jos toiveissa on ainutlaatuinen matkaelämys. Kyse on luontomatkasta, jossa on rajallisempi määrä osallistujia ja omia erityispiirteitä: kaikki voivat yhtä aikaa nousta maihin, vierailla tutkimusasemilla, osallistua retkille sekä kuunnella esitelmiä.

Matka ei ole kohtuuttoman vaativa eikä siihen kuulu pakollisia ponnistuksia eikä osallistujiin kohdistu erityisvaatimuksia. Edellytyksenä on toki se, että matkustaja on pystyy liikkumaan itsenäisesti sekä haluaa kokea luonnon sen omilla ehdoilla. Huomaathan, että matka eroaa tavanomaisista lomamatkoista siinä, ettei meillä ole samanlaisia mahdollisuuksia suunnitella matkan yksityiskohtia etukäteen. Monia elementtejä on vaikea ennustaa, ja lopullinen reitti päätetään tuuli-, sää-, jää- ja virtausolosuhteiden pohjalta. Reittikuvausta tulee lukea ihannetilanteen kuvauksena, joka tuskin täysin toteutuu vaikka alueella vallitsisi korkeapaine ja aurinkoinen sää useiden viikkojen ajan.

Tutkimusmatkan johtaja päättää yhdessä kapteenin kanssa reitistä ja päiväohjelmasta matkan aikana pyrkien siihen, että saamme matkasta parhaan mahdollisen irti kulloisissakin olosuhteissa. Jos esimerkiksi kohtaamme yhtäkkiä valasparven, päiväohjelma voi muuttua siinä paikassa.

Tärkeä osa matkaa on risteily ja maihinnousut aluksen mukana kulkevien zodiac-tyyppisten kumiveneiden avulla. Kumiveneet kuljettavat meidät karuille rannikoille, pitkin jäätiköiden reunamia ja katsomaan valaita. Alus on varustettu laskettavin portain (tikkaat), joita pitkin laskeudutaan kumiveneisiin. Kumiveneissä on tehokas moottori. Alus menee niin lähelle nähtävyyksiä, jäätiköitä ja lintukallioita kuin mahdollista, sitten laskeudumme kumiveneisiin noustaksemme maihin tai katsellaksemme valaita, hylkeitä, jäävuoria tai lintuluotoja lähempää, eläimiä häiritsemättä. Siirtyminen kumiveneeseen ja takaisin alukseen on suhteellisen helppoa kaikille itsenäisesti liikkuville, mutta voi olla ongelmallista liikuntarajoitteisille. Osallistujat voivat myös jäädä alukselle.  Matkat ovat tutkimusmatkoja, mikä tarkoittaa, ettemme voi ennustaa matkan jokaista yksityiskohtaa. Yllä oleva matkakuvaus on karkea hahmotelma tai toiveajattelua, joka suurella todennäköisyydellä muuttuu ainakin joiltakin osin.

Merimatkojen aikana aluksella järjestetään englanninkielisiä asiantuntijaluentoja. Tutkimusalustiimi on kansainvälinen ja retket opastetaan englanniksi.

Kenelle matka sopii?

Tällä risteilyllä osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ja ilman apua, myös epätasaisessa maastossa. Alle 18-vuotiaiden tulee matkustaa ja majoittua 18 vuotta täyttäneen henkilön kanssa.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Valitettavasti risteilyalus ei sovellu liikuntarajoitteiselle, joka ei pysty liikkumaan ilman apua. Kyse on ensisijaisesti turvallisuudesta, sillä varustamo vaatii, että kaikkien tulee pystyä siirtymään veneestä toiseen ilman miehistön tai muiden matkustajien apua.

Turvallisuussyistä alukselle ei saa tuoda kävelytukia tai rollaattoreita. Käytävillä tulee päästä liikkumaan esteettömästi.

Erityisehdot koskien matkustajan terveydentilaa

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Passi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse passia matkustaessaan Grönlantiin, kuvallinen henkilöllisyystodistus riittää. Lentomatkustusta koskevien tiukentuneiden turvamääräysten vuoksi lentoyhtiö voi kuitenkin vaatia passin nähtäväkseen. Suosittelemme tästä syystä ottamaan passin mukaan. Myös varustamo vaatii kaikkien matkustajien passitiedot (passin numero, voimassaolon päättymispäivä, syntymäaika ja -paikka). Pyydämme tästä syystä asiakkaita lähettämään Albatros Travelille kopion passin kuva-aukeamasta matkan varaamisen jälkeen. Laivan lähtöselvityksessä passi tai muu voimassaoleva henkilöllisyystodistus luovutetaan virkailijalle. Passin/henkilöllisyystodistuksen saa takaisin risteilyn päättyessä.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Ota mukaan myös kiikarit.

Tuuli- ja sääolosuhteet

Sää-, tuuli- ja virtausolosuhteet voivat aiheuttaa muutoksia ohjelmaan ja reittiin.

Matkustaminen Koillis-Grönlannissa

Yleistä tietoa

Laivamatkalla Kaakkois-Grönlannissa tarvitaan monenlaisia vaatteita. Noustessamme maihin Pohjois-Grönlannissa meitä odottaa noin 5–7 asteen lämpötila. Merellä puolestaan tarvitaan lämpimiä ja vedenpitäviä vaatteita, päähinettä ja käsineitä. Pakkaa mukaan vaatteita, joita on helppo pukea kerroksittain, esimerkiksi pitkähihainen villa-aluspaita alimmaiseksi, college- tai merinovillapaita välikerrokseksi ja veden- ja tuulenpitävä kuoritakki uloimmaksi. Alaosaan tiiviskankaiset vapaa-ajanhousut ja päälle veden- ja tuulenpitävät housut.

Luonnossa vaelteluun ja maihinnousuun suosittelemme vedenpitäviä vaelluskenkiä, sillä veneisiin voi tulla vettä. Tällä matkalla laiva on ainoastaan Albatros Travelin käytössä. Emme tästä syystä noudata mitään erityistä pukeutumiskoodia laivalla. Käytännölliset matkavaatteet riittävät hyvin, myös juhlallisempina iltoina.

Tärkeitä ohjeita koskien maihinnousua ja retkiä

Maissa liikkuessa on tärkeää osoittaa kunnioitusta alueen ainutlaatuista luontoa kohtaan. Älä jätä luontoon muuta kuin omat jalanjälkesi, älä ota mukaan muuta kuin muistot. Pysyttele lähellä omaa ryhmää. Tämä on erityisen tärkeää arktisilla alueilla, joilla jääkarhun kohtaaminen ei ole mitenkään ennen kuulumatonta. Jääkarhu on ihmisen kannalta vaarallisin petoeläin. Kesäisin hylkeiden pyynti on hankalaa, ja tästä syystä jääkarhut saattavat olla erittäin nälkäisiä. Ryhmästä ei saa lähteä itsekseen kiertelemään. Kaikkien on tärkeää noudattaa matkanjohtajan ohjeita.

Yleiset turvallisuusohjeet

1. Ilmoita matkanjohtajalle, mikäli haluat kulkea maissa itseksesi.
2. Älä mene sisään taloon/rakennukseen, ellei sinua ole sinne kutsuttu.
3. Älä mene yksi asumattomille alueille, pidä ryhmä näkyvissä ja muista, että sää voi muuttua yhtäkkiä ja näkyvyys heikentyä.
4. Pidä (turva)etäisyyttä eläimiin ja lintuihin (vähintään viisi metriä).
5. Pidä kelloa silmällä ja muista, milloin alus jatkaa matkaa. Huolehdi, että kellosi näyttää samaa aikaa kuin aluksen kello.

Jako ryhmiin

Huomatkaa, että osanottajat jaetaan usein pienempiin ryhmiin. Syynä tähän käytäntöön on se, että rauhoitetuille alueille saa päästää vain tietyn määrän ihmisiä samanaikaisesti. Toinen syy on turvallisuus: meidän on otettava huomioon mahdolliset jääkarhut.

Pukeutuminen

Laivamatkalla Grönlannissa tarvitaan monenlaisia vaatteita. Noustessamme maihin Keski-Grönlannissa meitä odottaa noin 5–7 asteen lämpötila. Merellä puolestaan tarvitaan lämpimiä ja vedenpitäviä vaatteita, päähinettä ja käsineitä. Pakkaa mukaan vaatteita, joita on helppo pukea kerroksittain, esimerkiksi pitkähihainen villa-aluspaita alimmaiseksi, college- tai fleecepaita välikerrokseksi ja veden- ja tuulenpitävä kuoritakki uloimmaksi. Alaosaan tiiviskankaiset vapaa-ajanhousut ja päälle veden- ja tuulenpitävät housut. Tukevat, mukavat ja liukumattomat vaelluskengät ovat hyvät laivassa ja erinomaiset kävelyretkille kaupungeissa.

Tällä matkalla laiva on ainoastaan Albatros Travelin käytössä. Emme tästä syystä noudata mitään erityistä pukeutumiskoodia laivalla. Käytännölliset matkavaatteet riittävät hyvin, myös juhlallisempina iltoina.

Suojautuminen hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä

Suosittelemme pakkamaan mukaan hyttyskarkotetta, sillä hyttyskausi osuu Grönlannissa kesä-heinäkuuhun. Polttiaisia esiintyy elokuussa. Hyttysiä ja polttiaisia ei yleensä ole kaupungeissa, mutta varautuminen kannattaa. Mikäli käyt vaelluksilla luonnossa, suosittelemme ottamaan mukaan hyttysverkolla varustetun hatun.

Aurinkovoide

Vaikka matkustammekin kaukana pohjoisessa, auringonsäteissä on silti voimaa päivin öin. Arktisista olosuhteista ja kuivasta ilmasta johtuen auringonsäteet ovat jopa voimakkaampia kuin Suomessa. Suosittelemme, että pakkaat mukaan aurinkovoiteen, jonka suojakerroin on korkea.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Huikea ja poikkeuksellinen retki Matka oli uskomattoman hieno ja hyvin järjestetty eli ylitti kaikki odotukset!!!...Anette ja Kim saavat taas 10 pistettä matkanjohtamisesta!!!...laivan henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta,ruoka tasokasta!!
Date published: 2016-09-22
Rated 5 out of 5 by from Mahtavia maisemia, ainutlaatuisia kokemuksia Matkalle lähtemisen vaikutti suurimmalta osin varmuus siitä, että edellisen vuoden Islannin matkan oppaat Kim ja Annette ovat ammattitaidollaan ja kokemuksellaan varmistamassa uuden matkamme onnistumisen. Heidän ansiostaan lähdimme matkalle ja heidän ansiostaan se myös onnistui! Lukemista ja käsitöitä kannattaa varata mukaan, sillä huonon sään sattuessa on hyvä olla jotain "viihdykettä" mukana.
Date published: 2016-09-21
 • y_2022, m_6, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_ISCSC05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja