Tuntematon Georgia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Georgian tuhatvuotiset luostarit, vuoristoiset maisemat ja hurmaava pääkaupunki Tbilisi.

Georgia on vielä suhteellisen tuntematon matkakohde suomalaisille. Maa tarjoaa sekä upeaa luontoa ja kulttuuria että vertaansa vailla olevia ruoka- ja juomaperinteitä. 

Tällä erikoismatkalla käymme maan parhaissa retkikohteissa ja pistäydymme Imeretin provinssissa, jonka upealle luonnolle ovat leimallisia vaikuttavat rotkot, mahtavat vuoristot ja ylväät metsät. Kaukana massamatkailusta pääsemme kokemaan kuuluisan georgialaisen vieraanvaraisuuden.

Aloitamme matkan Georgian kiinnostavasta pääkaupungista Tbilisistä, joka uhkuu elämää ja yritteliäisyyttä. Käymme Stalinin synnyinkaupungissa Gorissa ja uskonnollisen elämän keskuksessa Mtskhetassa. Sitten suuntaamme vuoristoon ja Kutaisin ympäristön upeaan luontoon. Käymme tietysti myös Kakhetissa, Georgian kuuluisalla viinialueella, jossa maistelemme viinejä ja aterioimme paikallisen perheen luona.

Majoitumme pieniin, hyvätasoisiin, yksityisomistuksessa oleviin hotelleihin ja matkustamme nykyaikaisissa busseissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Lari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Tbilisi
Päivä 2 Tbilisi - kaupunkikierros: vanhakaupunki, Metekhi-kirkko, Nariqala-linnoitus ja Vapaudenaukio
Päivä 3 Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi - Džvarin luostari, Svetitskhovelin katedraali ja viinimaistiaiset
Päivä 4 Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi - Stalin-museo ja Uplistsikhen luolakaupunki
Päivä 5 Kutaisi – Okatse – Kutaisi - retki vuorille ja kaupunkikierros Kutaisissa
Päivä 6 Kutaisi – Prometheus – Shrosha – Tbilisi - Prometheusin luolat ja käynti paikallisessa keramiikkapajassa
Päivä 7 Tbilisi – Sighnaghi – Tsinandali – Tbilisi - Vuoristokylä Sighnaghi, paikallistyylinen lounas ja Tsinandalin viinitila
Päivä 8 Tbilisi - omaa aikaa ja jäähyväisillallinen
Päivä 9 Tbilisi – Helsinki

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
1.298€
Helsinki
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Tbilisi

Lennämme Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, jonne saavumme seuraavana päivänä. 

Päivä 2
Tbilisi - kaupunkikierros: vanhakaupunki, Metekhi-kirkko, Nariqala-linnoitus ja Vapaudenaukio

Saavuttuamme Tbilisiin ajamme suoraan hotellille, jossa on mahdollisuus levätä ennen kuin lähdemme kaupunkikierrokselle.

Tbilisi on vanha kaupunki, jonka historia ulottuu 400-luvulle eKr. Kaupunki on tuhottu useita kertoja lähes maan tasalle. Viimeisin yritys oli vuonna 1795, kun Persian eikki Aga Muhammad Khan poltti kaupungin.

Ensimmäinen kohteemme on kaupungin vanhin osa, joka kapeine kujineen ja kallellaan olevine puuparvekkeineen tuo mieleen entisaikojen Kaukasian. Pysähdymme katsomaan Metekhi-kirkkoa, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja jota on korjattu useita kertoja. Paikalla oli kuningas Vakhtang Gorgasalin (perusti tarun mukaan Tbilisin kaupungin) rakennuttama kirkko jo 400-luvulla. Täällä on myös naispuolisen marttyyrin Pyhän Shushanikin hautakivi. Pyhä Shushanik kuoli miehensä kiduttamana vuonna 544 kieltäydyttyään luopumasta uskostaan.

Seuraavaksi tutustumme yhteen kaupungin vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman lähteen päälle. Sana ”tbili” merkitsee lämmintä, ja lähteiden vesi onkin 38–40-asteista. Huolimatta rikkipitoisen veden hieman epämiellyttävästä hajusta kylpylät ovat hyvin suosittuja. Monet tulevat tänne hoitamaan ihoaan tai reumaa, hierottavaksi tai vain rentoutumaan. Nousemme ylös jyrkälle Sololaki-kukkulalle, jolla seisoo Nariqala-linnake kuin suoraan ritariromaaneista. Se on kaupungin vanhin linnake ja peräisin 200-luvulta. Ylhäältä kukkulalta on hyvät näkymät yli vanhankaupungin.

Jatkamme kierrosta kaupungin suurimpaan synagogaan sekä Sionin katedraaliin ja kaupungin vanhimpaan kirkkoon Antšiskhatiin, joka on rakennettu 500-luvulla. Päivän päätteeksi teemme rennon kävelyretken Vapaudenaukiolle, joka on Tbilisin pääaukio, ja sieltä Rustavelille, jonka varrella sijaitsee parlamenttitalo sekä muutama iso museo. Kokoonnumme erääseen ravintolaan syömään georgialaisista ruokalajeista koostuvan illallisen. Sitten onkin aika vetäytyä yöpuulle.

Päivä 3
Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi - Džvarin luostari, Svetitskhovelin katedraali ja viinimaistiaiset

Kristinuskosta tuli Georgian valtionuskonto vuonna 317, 14 vuotta Armenian jälkeen. Kirkot Mtskhetan kaupungin ympäristössä kuuluvat koko Georgian vanhimpiin ja merkittävimpiin. Unesco on ottanut kirkot maailmanperintökohteiden listalle. Yksi kirkoista on Džvarin luostari, joka sijaitsee kukkulan laella, ja sieltä on upea näköala yli kaupungin ja Mtkvarijoen. Pieni luostari perustettiin 600-luvulla pyhälle paikalle, jolle joko Pyhä Nino (naispuolinen evankelista) tai kuningas Mirian, jonka Pyhä Nino käännytti kristinuskoon, pystytti isokokoisen puuristin. Rakennus on jyrkän symmetrinen: ristinmuotoisessa rakennuksessa on ylimääräistä tilaa sakaroiden välissä, joten pohjapiirustus näyttää kahdeksankulmaiselta.

Keskellä Mtskhetan vanhaa keskustaa kohoaa Svetitskhovelin katedraali, joka on yksi Georgian tärkeimmistä kirkoista sekä kooltaan toiseksi suurin. Katedraali on Mtskhetan ja Tbilisin arkkipiispan piispankirkko. Perimätiedon mukaan Kristuksen kaapu olisi haudattu kirkon alle. Alkuperäinen puukirkko 300-luvulta korvattiin sata vuotta myöhemmin kivikirkolla, jonka osia voi vielä nähdä nykyisen kirkon (1000-luvulta) rakenteissa. Katedraali oli omana aikanaan valtava. Se on kauniisti koristeltu sisältä ja ulkoa.

Paluumatkalla pysähdymme paikallisella viinitilalla. Syömme siellä lounaan ja maistelemme paikallista viiniä. Palaamme Tbilisiin iltapäivän päätteeksi. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille.

Päivä 4
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi - Stalin-museo ja Uplistsikhen luolakaupunki

Tänään on tullut aika jättää hyvästit Georgian pääkaupungille. Suuntaamme länteen kohti Goria, Josif Stalinin synnyinkaupunkia. Tyyliltään kreikkalais-roomalaisen paviljongin suojassa sijaitsee vaatimaton talo, jossa Stalin – tuolloin Ioseb Besarionis dze Džughašvili – vietti elämänsä ensimmäiset neljä vuotta. Museo sijaitsee talon kupeessa. Se rakennettiin 1957 vastikään kuolleen Neuvostoliiton johtajan kunniaksi. Georgian itsenäistyttyä Stalinin toimien kaunistelua on karsittu, ja näyttely kertoo nyt myös puhdistuksista ja poliittisesta vainosta, vankileireistä ja sopimuksesta Hitlerin kanssa vuonna 1939. Kyse on tärkeästä kappaleesta maailmanhistoriaa nähtynä avainhenkilön elämänhistorian kautta.

Seuraavaksi tutustumme Uplistsikhen luolakaupunkiin, joka oli 600 eKr.—100 jKr. esikristillisen uskonnollisen elämän keskus. Kaupungissa palvottiin auringon jumalaa. Arabien vallattua Tbilisin vuonna 645 Uplistsikhestä tuli kristittyjen kuninkaiden asuinpaikka. Pakanatemppelit muutettiin kristillisiksi kirkoiksi. Kaupungissa oli huippuvuosina 20 000 asukasta. Näemme tänään vain alle puolet alkuperäisestä kaupungista, sillä mongolit tuhosivat sen vuonna 1240. Voimme kuitenkin yhä ihmetellä sitä työn määrää, joka on käytetty luolien louhimiseen ja muotoiluun yli 2 500 vuotta sitten.

Matka jatkuu Georgian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Kutaisiin, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Majoitumme viihtyisään majataloon, jossa emännällä on päivällinen valmiina.

Päivä 5
Kutaisi – Okatse – Kutaisi - retki vuorille ja kaupunkikierros Kutaisissa

Vuoret Kutaisin pohjoispuolella kuuluvat Georgian kauneimpiin luontoalueisiin. Ajamme mahtavalle rotkolle Okatsen lähistöllä. Vuonna 2014 saatiin valmiiksi vaikuttava projekti, jonka ansiosta pääsemme nyt kävelemään 700 m pitkää kävelysiltaa rotkon toisella reunalla. Näkymät ovat lyömättömät, valitettavasti myös säästä riippuvaiset. Mikäli sää on huono, suuntaamme sen sijaan Martvilin rotkolle. Martvilin rotko sijaitsee matalammalla ja helpompikulkuisella seudulla. Teemme pienen veneretken lähistöllä sijaitsevalla joella ja katselemme upeaa luontoa vesiltä käsin.

Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa kauniissa maisemissa ja sitten palaamme Kutaisiin. Matkan varrella ohitamme Georgian parlamentin, joka siirtyi tuolloisen presidentin Saakašvilin käskystä Kutaisiin vuonna 2012. Pyrkimyksenä oli hajauttaa hallintoa pääkaupungista muualle maahan.

Palattuamme Kutaisiin ajamme kaupungin vanhaan keskustaan, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Kutaisi toimi muinaisen Kolkhiin valtion pääkaupunkina ja oli aikaisemmin yksi maan tärkeimmistä kaupungeista. Kaupungin nykyisiä haasteita ovat työttömyys ja investointien puute, vanhassa keskustassa voi kuitenkin yhä nähdä jälkiä menneisyyden kukoistuksesta. Ylitämme Rionijoen pitkin kaupungin ainoaa kävelysiltaa. Mikäli vanha köysirata on auki, nousemme sillä ylös kaupungin tunnusmerkille, Bagrati-kirkolle.

Päivä 6
Kutaisi – Prometheus – Shrosha – Tbilisi - Prometheusin luolat ja käynti paikallisessa keramiikkapajassa

On aika jatkaa matkaa. Hyvän ja ravitsevan aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kumistavin kylän lähellä sijaitsevia luolia. Luolasto löydettiin vasta vuonna 1984 ja se sain nimen Prometheus erään georgialaisen tarinan mukaan. Luolasto on Georgian suurin ja suosituin. Kulkiessamme 1,5 km matkan kauniiden luolien läpi näemme stalaktiitteja, stalagmiitteja, järviä ja saleja, jotka saavat jopa kokeneimmankin luolakävijän huokailemaan ihastuksesta.

Hyvin ansaitun lounaan jälkeen jatkamme matkaa itään kohti pääkaupunkia Tbilisiä. Pysähdymme matkan varrella Shroshan kylässä, jossa valmistetaan keramiikkaa. Käymme paikallisen perheen luona ja saamme johdatuksen keramiikan valmistukseen.

Edessä on vielä viimeinen etappi. Saavumme Tbilisiin iltapäivän päätteeksi ja majoitumme hotelliin. Ilta on omaa aikaa.

Päivä 7
Tbilisi – Sighnaghi – Tsinandali – Tbilisi - Vuoristokylä Sighnaghi, paikallistyylinen lounas ja Tsinandalin viinitila

Tänään suuntaamme Kakhetin alueelle Tbilisin itäpuolelle. Georgiassa on tuotettu viiniä ainakin 7 000 vuotta, ja erityisesti Kakhetin alueen maisemia leimaavat viinitarhat. Perinteinen menetelmä on antaa rypälemehun käydä maahan haudatuissa saviastioissa, mutta viimeisten vuosien aikana Euroopasta tulleet rypälelajikkeet ja valmistustavat ovat saaneet jalansijaa – syrjäyttämättä kuitenkaan kokonaan vanhoja menetelmiä ja perinteisiä rypälelajikkeita. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on yksi alueen sievimmistä kaupungeista: pieni Sighnaghi, joka sijaitsee kukkulan huipulla ja josta on näkymät Alazanin laaksoon ja Kaukasukselle. Täällä on kapeita, jyrkkiä mukulakivikatuja ja pastellivärisiä taloja kaiverrettuine puuparvekkeineen 1700- ja 1800-luvuilta. 1700-luvulta peräisin oleva kaupunginmuuri on yhä koskematon ja sen päällä voi kävellä pienen matkaa.

Käymme perinteisellä perhetilalla, katselemme heidän tuotantoaan ja näemme, miten he valmistavat viiniä. Syömme tilalla hyvän lounaan ja opimme, kuinka georgialaista leipää valmistetaan maanalaisessa uunissa. Pääsemme lisäksi näkemään, miten churchkhela-makeisia valmistetaan viinirypälemehusta.

Paluumatkalla käymme Tsinandali Wine Estatella, joka on yksi Kakhetin parhaista viinitiloista. Englantilaistyylisen puiston ympäröimän kauniin päärakennuksen rakennutti prinssi Alexander Chavchavadze 1800-luvulla. Prinssi Alexander oli syntynyt Pietarissa vuonna 1786 ja on yksi Georgian historian tunnetuimmista henkilöistä. Hän vaikutti mm. siihen, että valistusajan ideat saavuttivat myös Georgian. Chavchavadzen perhe kärsi karmean kohtalon, kun dagestanilaiskapinalliset hyökkäsivät Tsinandaliin 1854 ja sieppasivat talon 23 naista ja lasta. Kapinalliset vaativat isoja lunnaita, ja Alexanderin pojan Davidin täytyi lainata rahaa Venäjän tsaarilta vapauttaakseen naiset ja lapset. Lainan korko oli niin suuri, ettei perhe koskaan selvinnyt siitä.

Palaamme pääkaupunkiin iltapäivän päätteeksi. Ilta on omaa aikaa.

Päivä 8
Tbilisi - omaa aikaa ja jäähyväisillallinen
Tbilisi

Päivä on varattu omille seikkailuille. Georgian pääkaupungissa on paljon nähtävää! Jos museot kiinnostavat, kansallismuseo on yksi hyvä vaihtoehto. Se korjattiin muutama vuosi sitten ja sen muinaisesineiden kokoelma on varsin kiinnostava. Sen lähellä sijaitsee kansallisgalleria, joka esittelee georgialaisen taiteen parhaimmistoa, mm. Niko Pirosmanin teoksia.

Mikäli sää suosii, voit käydä kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa entisessä kuninkaallisessa puistossa tai katsella lähemmin vanhaakaupunkia. Jos kylpylässä käynti houkuttelee, olet hyvässä seurassa: suuret persoonallisuudet, kuten Puškin ja Alexandre Dumas ovat vierailleet Tbilisin kylpylöissä. Puškin kuvaili käyntiään elämänsä parhaaksi kylvyksi. Kaupungilla on toki mukava myös vain käveleskellä, kahviloita ja ruokapaikkoja riittää. Jossakin vaiheessa kannattaa maistaa Georgian kansallisruokaa hatsapuria (khatchapuri), joka on eräänlainen juustotäytteinen piiras, josta löytyy erilaisia versioita. Ei erityisen kevyttä syötävää, mutta hyvää purtavaa matkan varrella.

Illalla kokoonnumme yhteen ja nautimme Georgian herkuista vielä viimeisen kerran.

Päivä 9
Tbilisi – Helsinki

Laskeudumme Helsinkiin aamupäivällä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
168€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki –Tbilisi – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 2-7
 • illallinen päivinä 2, 4-5 ja 8
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (suositus, yhteensä 50 USD/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan ja liikkuminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Liikumme myös vuoristoisella alueella, jossa lämpötilat ovat alhaisempia, ota siis mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Kävelemme retkipäivien aikana ja liikumme myös epätasaisessa maastossa. Ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

 

Vierailut ortodoksikirkoissa

Ortodoksikirkoissa naisten tulee peittää hiuksensa huivilla. Kannattaa ottaa oma huivi mukaan retkille. Miehet sen sijaan paljastavat päänsä kirkoissa.

Lentomatka

Lennämme Air Balticilla, jolla on yölento Tbilisiin, kuten useimmilla eurooppalaisilla lentoyhtiöillä. Meillä on käytössä hotellihuoneet sekä saapumis- että lähtöpäivänä, jotta yölennon rasitukset olisivat niin pienet kuin mahdollista.

Yöpymiset

Tbilisi 6 yötä ja Kutaisi 2.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Kaunis ja ystävällinen maa Tutustuimme monipuolisesti sekä kaupunkeihin että maaseutuun. Kaukasuksen vuoristomaisemat tekivät vaikutuksen, samoin monet historialliset kohteet luolakaupunkeineen, kirkkoineen ja luostareineen. Georgian ruokakulttuuria ei turhaan kehuta, ateriat olivat runsaita ja maistuvia. Molemmat oppaamme olivat ammattitaitoisia ja mukavia. Kaikki järjestelyt toimivat moitteetta. Lennot Riian kautta sujuivat hyvin, vaihtoaikaa oli juuri sopivasti. Maalla on paljon kehitettävää edessään: tiet ovat paikoin heikossa kunnossa ja liikennekulttuuri hurjapäistä. Tbilisin autoliikenne oli ruuhkaista ja autokanta melko vanhaa, mikä tuntui paikotellen hengitysilmassa. Paljon näkyi myös huonokuntoisia rakennuksia, joten korjattavaa riittää! Kaikenkaikkiaan oikein positiivinen kokemus, voin suositella muillekin.
Date published: 2019-05-14
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtävää Matkalla oli hyvää valitut kohteet, hyvät asiantuntevat oppaat Pekka ja Alex, maukas monipuolinen ruoka. Ensimmäisessä hotellissa kellariin saamamme huone ei vastannut seurueen muiden huoneiden tasoa (taso surkea).
Date published: 2019-05-13
Rated 3 out of 5 by from Matka Monipuolinen, kiinnostava ohjelma. Aikatauluja noudatettiin kiitettävän tarkasti, bussi oli aina ajallaan paikalla. Paikallisen oppaan tulkkaaminen vei liikaa aikaa - olisimme yleensä pärjänneet paikallisen oppaan englanninkielisillä selostuksilla. Kannattaa varata pitäväpohjaiset kengät työläiden rinnekiipeilyjen takia.
Date published: 2019-05-13
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka Olisin halunnut enemmän infoa päivien ohjelmasta etukäteen. Matkan oppaat olivat hyviä. Hieman oli vaikekulkuisia reittejä mm. paljon portaita, mutta onneksi huomioitiin myös hitaammin kulkevat. Kannattaa korostaa, että matkalle tarvitaan todella hyvät jalkineet! Rakennusarkkitehtuuri oli kinnostavaa.
Date published: 2019-05-15
Rated 4 out of 5 by from Kiehtova kohde! Georgiaan suuntautunut 10 päivän ryhmämatka oli onnistunut, paitsi että majoitus maaseutukaupungissa (Telavi ?) ei lainkaan vastannut odotuksia ja ruokailussa tyydyttiin päivästä toiseen yksitoikkoisesti samoissa (tosin paikallisessa) ruokalajeissa
Date published: 2019-05-15
Rated 4 out of 5 by from Äärimmäisen mielenkiintoinen matkakohde Olin tällä matkalla vk sitten. Ohjelma oli monipuolinen. Kaipasin jotain kulturellista tapahtumaa esim. paikallista laulua ja/tai tanssia illallisen yhteydessä tai vapaaehtoisena lisänä
Date published: 2019-05-14
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen maa Olin kokonaisuuteen tyytyväinen. Yölennot ikäviä. Majatalossa paljon rikkinäisyyksiä mm. lamput sammuilivat eikä huoneen ovea saanut lukkoon kun puuttui lukkopesä.
Date published: 2019-05-12
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen maa, paljon nähtävää, hyvä ruoka Paljon positiivista oli matkalla. Ikävät asiat yölennot ja kulkukoirat.
Date published: 2019-05-16
 • y_2022, m_1, d_15, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_GERTR09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja