Toscana ja vehreä Umbria

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Laaksosta kohoava maaginen Orvieto ja pyhä Assisi. Siena ja San Gimignano, kaupungit kuin taideteoksia. Sypressien tuoksua, tryffelipastaa ja lempeitä maisemia!

Kumpuilevassa maastossa vuorottelevat auringonkukkapellot, oliivilehdot ja viinitarhat. Toscanasta löytyy myös metsiä, joissa villisiat viihtyvät, vanhoja tulivuoria, kuten Monte Amiata ja Crete Senesissä voi ihmetellä kuumaisemaa muistuttavaa savimaata. 

Kauniiden maisemien lisäksi Toscana tarjoaa ainutlaatuisia kulttuurinähtävyyksiä. Vierailemme hurmaavissa kaupungeissa: Sienassa ja San Gimignanossa sekä Assisissa ja Orvietossa Umbrian maakunnassa. Näillä keskiaikaisilla kaupungeilla kapeine katuineen, kauniine kirkkoineen ja vanhoine torneineen on useita vuosisatoja pitkä historia kerrottavanaan. Nautimme italialaisesta tunnelmasta, vierailemme viinitilalla ja pääsemme tietysti myös maistamaan tilan tuotteita.

Matkaohjemassa on myös kokonainen päivä omille seikkailuille. Käytössäsi on polkupyörä, mikäli haluat omaan tahtiisi tutustua kauniiseen toscanalaiseen luontoon.

Viihtyisä hotellimme sijaitsee Chianciano Termessä, joka on tunnettu hyvää tekevästä vedestään ja kylpylöistään. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Viini ja gastronomia

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Rooma - Chianciano Terme - kävelykierros kaupungilla
Päivä 2 Siena
Päivä 3 Umbria ja majesteettinen Orvieto
Päivä 4 Pyöräretki Toscanan maisemissa
Päivä 5 Umbria ja Assisi
Päivä 6 Viinimaistiaiset ja viehättävä iltapäivä San Gimignanossa
Päivä 7 Pienza - Montalcino-Sant' Antimon luostari
Päivä 8 Kotimatka

Hotelli

Hotel Sole & Esperia

Hotellimme sijaitsee vehreällä alueella, pienessä puistossa, Chianciano Termen kylpyläkaupungissa, lähellä pääkatua ja kylpylää.
Hotellissa on yhteensä 105 huonetta ja kaikissa huoneissa on tv, ilmastointi, tallelokero, minibaari ja hiustenkuivain. Hotellissa on myös aurinkoterassi, josta avautuu upea näköala.

Aamiainen ja illallinen syödään hotellissa ja ruoka on maukasta italialaista kotiruokaa.

Hotel Sole e Esperia
Via delle Rose, 40, 53042 Chianciano Terme SI, Italy
Puh: +39 0578 60194
Hotellin kotisivut:
http://www.hotelsolechiancianoterme.it/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Chianciano Terme - kävelykierros kaupungilla

Lennämme Helsingistä Roomaan, jossa nousemme bussiin ja ajamme läpi Lazion kohti pohjoista määränpäänämme Toscana. Majoitumme Chianciano Termeen, joka on ollut suosittu kylpyläkaupunki jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Tietysti tänne tullaan myös nauttimaan upeista maisemista. Pysähdymme kahvikupposelle matkan varrella.

Perillä hotellissamme asetumme huoneisiimme, ja illan aikana matkanjohtaja vie meidät pienelle kävelylle katselemaan kaupunkia. (Mikäli saavumme hotelliin myöhään, kävelykierros toteutetaan tarvittaessa muuna päivänä).

Syömme illallisen päivittäin hotellissa, joka tarjoilee mutkatonta italialaista perusruokaa. Hotellin ravintolassa on pöytiin tarjoilu.

Päivä 2
Siena

Tänään vierailemme Sienassa, joka on yksi Italian kauneimmista kulttuurikaupungeista. Täällä on helppo aistia Italian suuruuden aikojen valtava kulttuuriperintö. Siena on jo itsessään taideteos. Teemme kaupungilla kävelyretken ja päätämme sen simpukan muotoiselle Piazza del Campon aukiolle, joka sijaitsee Sienan keskustassa. Aukiota hallitsevat rakennukset 1200-luvun lopulta. Kuljemme pitkin kapeita katuja, ohi myöhäiskeskiaikaisten palatsien, ja ihailemme tuomiokirkkoa, jota monet pitävät Italian kauneimpana.

Matkalla takaisin hotelliin pidämme tauon jossakin viehättävässä pikkukylässä. Chianciano Termessä olemme perillä myöhään iltapäivällä. Syömme päivällisen hotellissa. 

Päivän aikana kävelemme paljon, joten omille jaloille tutut kengät ovat turvallinen valinta.

Päivä 3
Umbria ja majesteettinen Orvieto

Tänään vierailemme Umbrian lounaisosissa. Laaksosta majesteettisesti kohoava Orvieto on komea näky. Kun nousemme köysiradalla tai minibusseilla kaupungin yläpuolelle, pääsemme ihailemaan upeita näkymiä yli ympäröivien viinitarhojen. Kaupungin vanhassa keskustassa on rakennuksia, jotka ovat peräisin 1200- ja 1300-luvuilta. Katedraalin fasadi on oikea mestariteos ja Luca Signorellin maalaamat kauniit freskot ainutlaatuisia. Kaupungin alla on historiaa huokuva maanalainen maailma: 2 500 vuotta vanha käytävien ja luolien verkosto, johon tutustumme yhdessä.

Jos meillä on onnea, Orvietossa on markkinapäivä. Siinä tapauksessa menemme katsastamaan, mitä kaikkea italialaisilla markkinoilla myydään. Kaupunki tunnetaan erityisesti keramiikkaesineistään, joita myydään useissa putiikeissa.

Lounaspaikan saat itse valita. Täällä Umbriassa käytetään paljon tryffeliä. Löydät ehkä kivan ravintolan, jossa voit nauttia tryffelipastaa. Kokeile vaikka Trattoria La Palombaa, jossa tarjoillaan Umbrichelli Ascaroa, käsintehtyä pastaa ja munista, kermasta ja pancettasta (paikallinen pekoni) valmistettua kastiketta, jonka päälle raastetaan tryffeliä.

Iltapäivällä meillä on aikaa tutustua lähemmin keskiaikaiseen Orvietoon. Kiemuraiset kujat houkuttelevat kävelylle, viehättävällä aukiolla on kiva nauttia kuppi espressoa ja ihastella kaupungin kauniita kirkkoja.

Päivä 4
Pyöräretki Toscanan maisemissa

Tänään koemme Toscanan upeita maisemia pyörän selästä. Voit lähteä pyöräretkelle porukalla yhdessä matkanjohtajan kanssa tai tehdä oman retken.

Matkanjohtaja auttaa mielellään ja kertoo reittivaihtoehdoista. Vieraile vaikka Montepulcianossa (yhteensä n. 18 km), jossa voit syödä esim. lounaan Tai käy ostamassa leipää, juustoa, kinkkua ja juotavaa ja nauti pikniklounas oliivilehtoja ja viiniköynnöksiä katsellen. Hyvä kohde on myös La Foce, joka sijaitsee kaupungin kupeessa. Sieltä on upeat näkymät yli kauniiden sypressien, ja pääset lähelle luontoa.

Maasto voi ensisilmäyksellä näyttää vaativammalta kuin se todellisuudessa onkaan. Matkanjohtajan ehdottamat reitit eivät ole kovin pitkiä (12–18 km). Polkupyörät ovat uusia, niissä on kuusi vaihdetta ja käsijarrut. Jos haluat käyttää pyöräilykypärää (suosittelemme), ota se mukaasi kotoa. Pyöräily on täysin vapaaehtoista ja päivän voi toki viettää halutessaan muulla tavalla.

Päivä 5
Umbria ja Assisi

Tänään teemme retken Umbriaan. Renessanssiaikana Toscana kukoisti ja lähes koko alue oli Medicien suvun hallinnassa. Umbria sen sijaan joutui paavin vallan alle. Ei siis ihme, että uskonto on lyönyt leimansa alueeseen. Täällä Fransiskus Assisilainen perusti kuuluisan munkkiveljeskuntansa 1200-luvun alussa. Umbria onkin täynnä erikokoisia luostareita.

Vierailemme ensimmäisenä Assisin kauniissa kaupungissa, josta Fransiskus Assisilainen oli kotoisin. Tuhannet pyhiinvaeltajat vierailevat kaupungissa vuosittain, ja Pyhän Fransiskuksen basilikaa pidetään yhtenä Italian suurimmista kulttuuriaarteista. Ei ole mikään ihme, että se on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi. Romanttinen kaupunki kohoaa kukkulan rinteessä, ja näky on erityisen kaunis, kun ruusut kukkivat. Pääkatua Via S. Francescoa reunustavat keskiajalta ja renessanssikaudelta peräisin olevat talot, ja kaupungissa vallitsee aivan erityinen tunnelma. Vierailemme kauniissa Pyhän Fransiskuksen basilikassa ja näemme sen kuuluisat freskot.

Päivä 6
Viinimaistiaiset ja viehättävä iltapäivä San Gimignanossa

Suuntanamme on tänään San Gimignano. Sijainti Canterburysta Roomaan johtaneen Via Francigenan pyhiinvaellusreitin varrella teki San Gimignanosta keskiajalla tärkeän kauppapaikan. Se toi rikkauksia pieneen kaupunkiin, joka tunnettiin jo tuolloin silkinpehmeästä valkoviinistään Vernaccia di San Gimignanosta.

Ennen vierailua itse kaupungissa teemme pienen kävelyretken (noin 1,5 km) pitkin vanhaa pyhiinvaellusreittiä Fattoria di Fugnanon viinitilalle. Olemme tehneet yhteistyötä tilan kanssa jo monta vuotta. Viinitilan sijainti on ainutlaatuinen. Sieltä on hienot näkymät ympäröivään luontoon ja sinne näkyvät myös San Gimignanon kuuluisat tornit. Viinitilan omistaa kolme energistä naista, jotka kertovat viininvalmistuksesta ja tilan toiminnasta. Pääsemme maistamaan tilan viinejä: kuuluisaa valkoista Vernacciaa, Chianti Colli Senesiä sekä tilan “supertoscanalaista”, tynnyrissä kypsytettyä Sangiovesea – viiniä, johon on helppo mieltyä.

Syömme viininmaistelun ohessa kevyen pikniklounaan. Voit ostaa tilalta viiniä mukaan. Kävelemme takaisin bussille, ja matka tuntuu tällä kertaa ehkä kevyemmältä kuin tullessa. Suunta on alaspäin, ja tuskin viinikään tunnelmaa pilaa.

Käymme myös itse San Gimignanossa, jossa tuntuu kuin siirtyisi suoraan keskiajalle. Täällä on kiva käveleskellä, käydä kauniissa kirkossa, kidutusmuseossa tai syödä jäätelöä torin auringossa. Palaamme iltapäivällä hotellille.

Päivä 7
Pienza - Montalcino-Sant' Antimon luostari

Päivän alkajaisiksi vierailemme Pienzassa, joka oli alunperin maalaiskylä ja paavi Pius II:n (1405–1464) synnyinpaikka. Kaupunki kuuluu nykyään Unescon maailmanperintökohteisiin. Keskustan rakennutti paavi Pius II. Arkkitehtinä toimi Bernardo Rossellino, joka loi upean renessanssikaupungin.

Näkymät ympäröivään luontoon ovat hienot. Pienza on kuuluisa herkullisesta pecorino-juustosta, joka valmistetaan lampaanmaidosta. Täältä sitä saa sen kaikissa muodoissa: miedosta vahvimpaan, pippureilla tai chilillä maustettuna.

Kävelemme Pienzasta keskiaikaiseen San Quirico d’Orciaan. Suuntaamme alaspäin kohti Unescon suojelemaa laaksoa, Val d’Orciaa. Reittimme alas laaksoon kulkee läpi Italian kuvatuimpien maisemien pitkin sorateitä. Kaukaisuudessa siintää Monte Amiatan tulivuori, ja noin kuuden kilometrin kävelymme puolivälissä saavumme Capella di Vitaletaan. Kuvauksellinen kappeli seisoo yksinäisyydessä korkeiden sypressien ympäröimänä.

Seuraavaksi ajamme Montalcinoon, jossa tuotetaan maailmankuulua Brunello di Montalcino -viiniä. Voit käydä maistamassa sitä paikallisessa viinibaarissa (ital. enoteca), joka sijaitsee kaupungin linnassa. Brunello valmistetaan Toscanan tunnetuimmasta rypäleestä, Sangiovesesta. Ehdit hyvin nauttimaan myös omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan.

Päivä 8
Kotimatka

Lennämme Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden (paikallinen luokitus) hotellissa
 • puolihoito (aamukahvi ja illallinen)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • viinitilavierailu ja kevyt piknik San Gimignanossa
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Tietoa viinitilaretkestä

Viintilaretkemme kohde on:

Fattoria di Fugnano, San Gimignano
www.fattoriadifugnano.com

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Liikkuminen

Ajomatka Rooman Fiumicinon kentältä Chianciano Termeen kestää noin 2,5 tuntia (ajomatka noin 200 km).

Sinulla on yhtenä päivänä mahdollisuus lähteä pyöräilemään. Oman kunnon ja halusi mukaan. Jos tämä liikunnallinen vaihtoehto vetoaa sinuun, ota matkalle mukaan mukavat ja pyöräilyyn sopivat vaatteet sekä oma kypärä.

Monet Toscanan ja Umbrian vierailukohteista ovat kukkuloilla. Bussit eivät välttämättä voi ajaa perille asti, vaan autot on parkkeerattava pysäköintipaikoille kaupungin/kylän ulkopuolelle. Retkipäivien aikana tulee paljon kävelyä ja kävelyosuuksilla on jonkin verran korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Kotisivuilla olevaan matkaohjelmaan voi tulla muutoksia, esim. matkaohjelman päivien järjestykseen. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21ITRTR59BFI1605