individual-tour
Yksilöllinen matka

Koe Japanin kiehtovan pääkaupungin Tokion kaikki herkut houkuttelevaan hintaan!

Tokio on valtava kiinnostavien vaikutelmien ja mahdollisuuksien runsaudensarvi pidit sitten shoppailusta, museoista tai kulinaarisista nautinnoista. Tokiossa on useampia Michelin-tähtiravintoloita kuin Pariisissa ja Lontoossa yhteensä, mutta myös vaatimattomammissa paikoissa ruoka on korkealaatuista. Asut Tokiossa hyvässä hotellissa keskellä kaupunkia. Metroasema, erinomaiset ostosmahdollisuudet ja ruokapaikat odottavat kulman takana. Voit seikkailla Tokiossa omatoimisesti tai ostaa retkipaketin ja saada kaiken valmiiksi suunniteltuna. Englantia puhuvan oppaamme johdolla teet päiväretkiä. Näet mm. kauniin Nikkon temppelikaupungin, kuuluisan shintotemppelin ja villit apinat sekä entisen pääkaupungin Kamakuran ja sen jättimäisen Buddha-patsaan 1200-luvulta. Pääset lähelle paikallisia käyttäessäsi julkista liikennettä ja kulkiessasi kaupungilla jalan.

 

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Nämä ovat aina etukäteen vahvistetut. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Jokaisen matkan kohdalla kerromme tarkemmin, mitä lisämausteita hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka, Albatros Aktiivi, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Jeni

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Tokioon, Japaniin - orientoituminen paikallisoppaan johdolla, lounas ja illallinen (sis. matkan hintaan).
Päivä 3 Tsukijin kalatori - sushia - Ginza - keisarillinen palatsi - shintotemppeli Meiji Jingu - Shibuya (lisämaksullinen)
Päivä 4 Tokio omaan tahtiin
Päivä 5 Tokio omaan tahtiin
Päivä 6 Retki Nikkon temppelikaupunkiin (lisämaksullinen)
Päivä 7 Retki entiseen pääkaupunkiin Kamakuraan (lisämaksullinen)
Päivä 8 Tokio omaan tahtiin
Päivä 9 Kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä
Lennät Japan Airlinesin suoralla reittilennolla Helsingistä Naritan lentokentälle, Tokioon.
Päivä 2
Saapuminen Tokioon, Japaniin - orientoituminen paikallisoppaan johdolla, lounas ja illallinen (sis. matkan hintaan).

Passintarkastuksen ja matkatavaroiden noutamisen jälkeen tapaat tuloaulassa englanninkielisen oppaan, joka johdattaa matkalaiset hotelli Tokyo REI Shibuyaan. Paikallisopas huolehtii käytännön järjestelyistä Japanin-matkasi aikana ja kertoo mm. liikennevälineistä, jotta voit aloittaa tutustumisen Tokioon omatoimisesti. Oppaalta voit kysyä kaikkea matkaan ja Japaniin liittyvää.

Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joissa kussakin vallitsee oma tunnelmansa. Tällä matkalla ehdit hyvin tutustua tunnetuimpiin alueisiin. Nautittuasi ensimmäisen lounaan Japanissa paikallisoppaan neuvomassa ravintolassa voit rentoutua hotellissa tai lähteä tutustumaan kaupunkiin itseksesi.

Illalla Japanin-seikkailu pääsee kunnolla alkuun, sillä ohjelmassa on tervetuloillallinen japanilaisessa ravintolassa. Japanilainen ruoka on maailman terveellisintä ja monipuolisinta, siihen kuuluu paljon kalaa ja kasviksia, ja se on paljon muutakin kuin vain sushia. Ruoalla on suuri rooli seikkailussa Auringon valtakunnassa. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta!

Päivä 3
Tsukijin kalatori - sushia - Ginza - keisarillinen palatsi - shintotemppeli Meiji Jingu - Shibuya (lisämaksullinen)

Päivän retki tehdään pääosin jalkaisin. Retken ensimmäinen kohde on Tsukijin kalatori, joka on maailman suurin. Väitetään, että joka seitsemäs maailmassa kalastettu kala myydään täällä. Kalatorin vaikuttava tunnelma täytyy kokea nyt, sillä seuraavien vuosien aikana tori on tarkoitus siirtää Tokion ulkopuolelle. Kalatorilla näet, miten erilaisia kaloja, äyriäisiä ja leviä käsitellään. Meno torilla on vilkasta, ja japanilaisten rakkaus merenherkkuja kohtaan näkyy kaikessa. Vierailu torilla on kiehtova kokemus! Pääset myös maistamaan joitakin paikallisia erikoisuuksia – tuoreempaa sushia ei löydy mistään!

Kalojen maailmasta suuntaat katselemaan Tokion katunäkymiä. Tokio on tyylisuuntien sekoitus futuristisista jättiläisistä tylsiin toimistorakennuksiin. Tokion arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: Tokion kaduilla ei ole koskaan tylsää. Opas johdattaa Ginzaan, Tokion ylellisimmälle ostosalueelle, josta löytyvät kaikki kalliit merkkituotteet ja tavaratalot. Ginza on Tokion vastine New Yorkin Fifth Avenuelle ja Pariisin Champs-Élyséesille. Kävelyreitti kulkee pitkin Ginzan vilkasta ja tyylikästä pääkatua, jolla näkee niin shoppailijoita kuin kiireisiä liikemiehiäkin.

Kävelet seuraavaksi keisarillisen palatsin puistoon. Palatsissa asuvat keisari Akihito ja keisarinna Michiko sekä heidän kaksi poikaansa ja tyttärensä perheineen. Keisarillinen palatsi valmistui vuonna 1968 ja on osin kopio Meiji-kauden palatsista, joka tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa. Seuraava kohde on shintotemppeli, Meiji Jingu, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Matkalla temppelille kuljetaan valtavan torii-portin läpi ja jatketaan läpi rauhallisen metsän, joka ympäröi temppeliä. Metsän puut on koko Japanin lahja keisarin temppelille.

Nyt retki vie yhteen kaupungin tunnetuimmista osista, nimittäin Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä neonvalot vilkkuvat, mainokset ja musiikkivideot välkkyvät valtavilla videoseinillä, ja sadat japanilaiset – liikemiehistä koululaisiin ja trendikkäisiin nuoriin villeine kampauksineen – kiiruhtavat eteenpäin valon vaihtuessa vihreäksi. Aseman edustalla on pieni koirapatsas – Hachiko – joka on kaupungin tunnetuin tapaamispaikka. Tarina uskollisesta Hachiko-koirasta, joka päivästä päivään odottaa isäntäänsä aseman edessä – myös tämän jo kuoltua – on itsessään hyvin liikuttava. Hachikon tarinasta tehtiin Japanissa elokuva jo 1980-luvulla, ennen Richard Geren tähdittämää Hollywood-versiota vuodelta 2009.

Päivä 4
Tokio omaan tahtiin

Päivä on varattu omille seikkailuille Tokiossa. Kaupunki on valtava kiinnostavien vaikutelmien ja mahdollisuuksien runsaudensarvi pidit sitten shoppailusta, museoista tai kulinaarisista nautinnoista. Tokiossa on useampia Michelin-tähtiravintoloita kuin Pariisissa ja Lontoossa yhteensä, mutta myös vaatimattomammissa paikoissa ruoka on korkealaatuista. Monissa ruokapaikoissa on tarjolla valmiiksi mietittyjä ateriakokonaisuuksia – kokeile niitä!

Metrolla on Tokiossa helppo ja nopea kulkea. Yksi kiinnostava kohde on Uenon kaupunginosa. Tee kävelyretki Ueno Parkissa, joka on yksi Tokion hienoimpia vihreitä keitaita. Uenossa kannattaa käydä katsastamassa myös värikäs markkinakatu Ameyoko, jonka varrella on myynnissä kaikkea mahdollista kalasta vaatteisiin. Ueno Park sijaitsee lähellä Tokion yliopistoa, Japanin arvostetuinta opinahjoa. Kuten Japanin yliopistoissa yleensä, Tokion yliopistoonkin pääsevät vain pääsykokeen läpäisseet. Tokion yliopistosta valmistuminen on kuin pääsylippu maan arvostetuimpiin virkoihin – mm. valtionhallinto ja tutkimuslaitokset rekrytoivat mielellään Tokion yliopistosta valmistuneita. Japanilainen koulujärjestelmä on kuuluisa kovasta kilpailusta, ja hyväksyminen tai hylkäys unelmayliopistosta voi vaikuttaa tulevaan työuraan merkittävästi.

Päivän päätteeksi voi istahtaa izakayaan, joka on vähän kuin japanilainen versio Espanjan tapasbaareista. Pöytään tilataan useita pikkuannoksia ja ne huuhdotaan alas oluella tai sakella.

Päivä 5
Tokio omaan tahtiin
Jälleen päivä omaa aikaa. Jos vanha ja perinteinen Tokio kiinnostaa, tee retki Asakusaan. Asakusassa on vielä runsaasti vanhoja, hyvin hoidettuja puutaloja, jotka selvisivät toisen maailmansodan tuhoista. Keskellä Asakusaa seisoo Asakusa Kannon -temppeli, jonka porttia koristavat valtavat punaiset lyhdyt. Katsele myös pieniä sivukatuja temppelin ympärillä. Katukojujen suolaiset ja makeat herkut houkuttelevat maistamaan. Kokeile esimerkiksi vastapaistettua senbeitä, kuuluisaa japanilaista suolakeksiä, josta löytyy makuvaihtoehtoja joka lähtöön. Jos haluat hankkia keittiöösi japanilaisia keittiötarvikkeita – tai jos haluat vain kokea jotakin vähemmän perinteistä – temppeliltä on helppo käväistä Kappabashidori-kadulla, jolla on keittiötarvikeliikkeitä vieri vieressä. Sieltä saa ihan kaikkea: muoviruokia, patoja, vartaita, japanilaista keramiikka, valurautaisia teepannuja, vihreää teetä ja paljon muuta.
Päivä 6
Retki Nikkon temppelikaupunkiin (lisämaksullinen)

Tänään ohjelmassa on retki Tokion pohjoispuolelle kauniiseen Nikkon temppelikaupunkiin. Nikko tunnetaan lukuisista shintotemppeleistä, kauniista vuoristomaisemista, järvistä, kuumista lähteistä ja villeistä apinoista. Matkustat Nikkoon bussilla. Perillä näet mm. kuuluisan Toshogu-temppelin, joka toimii ensimmäisen Tokugawa-shogunin mausoleumina. Temppeli, jonka rakentamiseen 15 000 Japanin taitavimmalta käsityöläiseltä kului 1600-luvun puolivälissä kaksi vuotta, eroaa merkittävästi Japanin muista perinteisistä temppeleistä. Värikästä ja runsain ornamentein koristeltua temppeliä voi kuvata japanilaisen rokokootyylin edustajaksi, johon on haettu vaikutteita Kiinasta. Temppeli jakaa mielipiteet – jotkut rakastavat sen runsautta ja ylenpalttisuutta, toiset pitävät sitä mauttomana. Helposti se ei kuitenkaan keneltäkään unohdu!

Nikko tunnetaan myös ympäröivästä luonnosta, jota kuvaa parhaiten kaunis vuoristojärvi Chuzenji, joka sijaitsee Nantaivuoren juurella. Retkellä syödään lounas Nikkossa ja Tokioon palataan myöhään iltapäivällä tai alkuillasta.

Päivä 7
Retki entiseen pääkaupunkiin Kamakuraan (lisämaksullinen)
Tänään nouset junaan ja matkaat Tokion eteläpuolella sijaitsevaan Kamakuraan. Kamakura toimi Japanin pääkaupunkina 1185–1333. Se toimi näyttämönä pitkälle ja värikkäälle kappaleelle Japanin historiassa. Japanin samurai-armeijat pitivät Kamakurassa päämajaansa. Kamakura sijaitsee vuorten ympäröimänä kaikista muista ilmansuunnista paitsi etelästä, jossa se rajoittuu mereen. Kaupunki on siis jo luonnostaan kuin linnoitus, ja vasta viime aikoina pääsy kaupunkiin on helpottunut tunnelien rakentamisen myötä. Kamakuran toimiessa pääkaupunkina sinne rakennettiin joukko buddhalais- ja shintotemppeleitä. Kaupungin tunnusmerkki on 11,4 m korkea ja 850 tonnia painava Buddha-patsas, joka valmistui 1252. Alunperin Daibutsu, kuten patsasta kutsutaan, seisoi isossa hallissa, mutta halli tuhoutui tsunamissa 1495. Tutustut Kamakuraan ja saat tuntea historian siipien havinan uskollisten samuraiden, shogunien ja keisarivallan ajoilta. Retkellä syödään lounas Kamakurassa ja Tokioon palataan myöhään iltapäivällä tai alkuillasta.
Päivä 8
Tokio omaan tahtiin
Omia seikkailuja Tokiossa! Käy vaikka kuuluisassa Akihabaran elektroniikkakaupunginosassa, joka on toki viime vuosina hieman muuttunut. Monet isoista elektroniikkaliikkeistä on lopetettu, mutta sitä vastoin ns. maid-kahviloita on avattu joka puolelle. Nuoret, sisäköiksi pukeutuneet tytöt tarjoilevat ja viihdyttävät asiakkaita. Monet maid-tytöt jakavat mainoksia kadulla, joten heihin ei voi olla törmäämättä.
Päivä 9
Kotimatka
Aamulla kuljettaja hakee sinut hotellilta ja vie Naritan lentokentälle. Lennät Japan Airlinesin suoralla reittilennolla Tokiosta Helsinkiin.

Tokio, kaupunkiretki, päivä 3

 • englanninkielinen paikallisopas
 • maailman suurin kalatori, Tsukiji
 • kävelykierros Ginzassa
 • Keisarillinen palatsi (palatsiin ei ole sisääpääsyä)
 • Meiji Jingu-temppeli
 • Shibuya, liikenteen solmukohta ja kohtaamispaikka

Hinta 138€/hlö

Retki Nikkoon, päivä 6

 • englanninkielinen opas
 • Nikkon temppelikaupunki: kauniita shintotemppeleitä, vuoristomaisemia, järviä, kuumia lähteitä ja villejä apinoita
 • lounas

Hinta: 218€/hlö

Retki Kamakura, päivä 7

 • englanninkielinen opas
 • Japanin vanha pääkaupunki Kamakura
 • lounas

Hinta 138€/hlö

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Tokio - Helsinki turistiluokassa
 • 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa (erilliset sängyt) keskitason hotellissa Tokiossa
 • aamiaiset
 • lentokenttäkuljetukset*
 • paikallisoppaan tapaamistuokio, lounas ja illallinen päivänä 2
 • verot ja viranomaismaksut

* lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 328€
 • retkipaketit: Tokio 138€, Nikko 218€ ja Kamakura 138€.
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • mahdolliset juomarahat (juomarahat eivät ole yleinen käytäntö Japanissa)
Hinta lapselle (2-11 v.)
1548€ (lisävuoteella)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Lentopaikat, kuljetukset ja majoitus ovat aina etukäteen vahvistetut.

Kussakin yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Majoitus

Majoitut tyypilliseen business-hotelliin Tokiossa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseessä on siisti ja toimiva hotelli, jossa huoneet ovat eurooppalaisiin hotellihuoneisiin verrattuna pieniä. Kaikissa huoneissa on oma wc, kylpy, tv ja internetyhteys. Luokitus on keskitasoa, eli kolme tähteä. Hotelli sijaitsee lähellä metroasemaa, joten liikkuminen eri puolille kaupunkia on helppoa.

Liikkuminen matkan aikana

Retkillä käytetään paljon julkisia liikennevälineitä ja päivien aikana tulee paljon kävelyä.
Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

JPIRT12AFI