group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiehtovan metropolin kaikki herkut reilussa viikossa. Asut koko matkan ajan hyvässä hotellissa keskeisellä paikalla.

Tokiota ei syyttä kutsuta idän New Yorkiksi. Kaupunki on todellinen runsaudensarvi ympäri vuoden pidit sitten shoppailusta, museoista tai kulinaarisista nautinnoista. Tokiossa on useampia Michelin-tähtiravintoloita kuin Pariisissa ja Lontoossa yhteensä, mutta myös toreilla ja paikallisissa ruokakojuissa ruoka on tuoretta ja maukasta. Ravintoloissa on usein tarjolla valmiiksi mietittyjä ateriakokonaisuuksia. Metrolla on Tokiossa turvallista ja helppoa liikkua. Metroverkosto on erittäin kattava ja matkanjohtaja neuvoo, miten esim. hankkia liput.

Matkalla on kaksi vaihtoehtoa: voit tutustua Tokioon ja sen ympäristöön täysin omatoimisesti tai ostaa lisämaksullisen retkipaketin sisältäen kuusi ateriaa. Matkanjohtajan opastuksella pääset kokemaan sekä uutta että vanhaa Japania sekä tutustut Tokioon paremmin päiväretkillä. Käymme myös kauniissa temppelikaupunki Nikkossa, joka tunnetaan mm. monista upeista shintolaistemppeleistään ja villiapinoistaan, sekä historialliseen Kamakuraan, jossa seisoo jättiläismäinen Buddha-patsas 1200-luvulta. Matkustamme kuten paikalliset eli käytämme hyvin toimivaa joukkoliikennettä. Metrossa ja paikallisjunassa sekä kävelyretkillä kohtaamme japanilaisen arjen läheltä.

Huomaathan, että kaikki matkaohjelmassa kuvatut retket ja ateriat aamiaista lukuun ottamatta kuuluvat retkipakettiin, joka ostetaan erikseen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yen

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Tokioon - Tokion kaupungintalo, shintotemppeli Meiji Jingu, Shibuya ja Harajuku (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 3 Tokio - Tsukijin kalatori - Ginza - keisarillinen palatsi - Tokyo International Forum - omaa aikaa (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 4 Tokio omatoimisesti
Päivä 5 Tokio omatoimisesti
Päivä 6 Retki Nikkon temppelikaupunkiin (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 7 Retki entiseen pääkaupunkiin Kamakuraan (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 8 Tokio omatoimisesti
Päivä 9 Tokio - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma Päiväohjelma lisämaksullisten retkipakettien mukaan

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lennät Japan Airlinesin suoralla reittilennolla Helsingistä Tokioon.
Päivä 2
Saapuminen Tokioon - Tokion kaupungintalo, shintotemppeli Meiji Jingu, Shibuya ja Harajuku (lisämaksullinen retkipaketti)

Saavumme Tokioon ja ajamme suoraan hotelliimme. Mikäli olet ostanut lisämaksullisen retkipaketin lähdemme hotellilta tutustumaan Japanin sykkivään pääkaupunkiin. Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista.

Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joissa kussakin vallitsee oma tunnelmansa. Tällä matkalla ehdimme hyvin tutustua kuuluisimpiin kortteleihin sekä myös vähemmän tunnettuihin alueisiin. Aloitamme katselemalla kaupunkia yläilmoista vierailemalla 243 m korkeassa Tokion kaupungintalossa, joka sijaitsee Shinjukun kaupunginosassa. Kaupungintalo koostuu kolmesta rakennuksesta. Arkkitehtonisesti merkittävimmän on suunnitellut edesmennyt maailmankuulu japanilaisarkkitehti Kenzo Tange. Näköalatasanteelta 202 metrin korkeudesta on upeat näkymät yli miljoonakaupungin, jonka katukuvaa leimaavat vaikuttavat rakennukset joka suunnassa. Tokion arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: kaduilla ei ole koskaan tylsää!

Palattuamme alas katutasoon edessä on ensimmäinen tutustuminen japanilaiseen ruokakulttuuriin. Japanilainen ruoka on maailman terveellisintä ja monipuolisinta, siihen kuuluu paljon kalaa ja kasviksia, ja se on paljon muutakin kuin vain sushia. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta! Yleensä ateriaan kuuluu useita pieniä annoksia, jotka on koostettu sen periaatteen mukaisesti, että aterialla tulisi olla edustettuna kaikki viisi perusmakua: hapan, makea, suolainen, karvas ja umami. Umami (’’maukas’’) on viides perusmaku, jota voi kuvata lihaisaksi.

Lounaan jälkeen suuntaamme Shibuyan ja Harajukun kaupunginosiin. Ensimmäisenä käymme Japanin suurimmassa shintotemppelissä, Meiji Jingussa, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa.

Vaikuttavalta temppelialueelta siirrymme Harajukuun, jonne japanilaisnuoret – monet pukeutuneina japanilaisten mangasarjakuvien inspiroimiin asuihin – tulevat ostoksille. Yksi vilkkaimmista kaduista on Takeshitadori. Lähellä sijaitsee ylellinen ostoskatu Omotesando, jonka varrella on japanilaisia ja ulkomaisia merkkiliikkeitä sekä kuuluisa ostoskeskus Omotesando Hills, jonka on suunnitellut japanilainen tähtiarkkitehti Tadao Ando.

Jatkamme yhteen kaupungin tunnetuimmista osista, nimittäin Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi  liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä neonvalot vilkkuvat, mainokset ja musiikkivideot välkkyvät valtavilla videoseinillä, ja sadat japanilaiset – liikemiehistä koululaisiin ja trendikkäisiin nuoriin villeine kampauksineen – kiiruhtavat eteenpäin valon vaihtuessa vihreäksi. Aseman edustalla on pieni koirapatsas – Hachiko – joka on kaupungin tunnetuin tapaamispaikka. Tarina uskollisesta Hachiko-koirasta, joka päivästä päivään odottaa isäntäänsä aseman edessä – myös tämän jo kuoltua – on itsessään hyvin liikuttava.

Päätämme ensimmäisen päivämme Japanin pääkaupungissa mukavaan illalliseen.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa retkipakettia, joka ostetaan erikseen. Lisätietoja päiväohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Tokio - Tsukijin kalatori - Ginza - keisarillinen palatsi - Tokyo International Forum - omaa aikaa (lisämaksullinen retkipaketti)

Päivän retken toteutamme jalkaisin ja metrolla. Aloitamme käymällä Tsukijin kalatorilla, joka on maailman suurin. Väitetään, että joka seitsemäs maailmassa kalastettu kala myydään täällä. Kalatorin vaikuttava tunnelma täytyy kokea nyt, sillä seuraavien vuosien aikana tori on tarkoitus siirtää kaupungin ulkopuolelle. Kalatorilla näemme, miten erilaisia kaloja, äyriäisiä ja leviä käsitellään. Meno torilla on vilkasta, ja japanilaisten rakkaus merenherkkuja kohtaan näkyy kaikessa. Vierailu torilla on hieno ja kiehtova kokemus! Pääsemme luonnollisesti maistamaan joitakin paikallisia erikoisuuksia, sillä vierailemme torin laidalla sijaitsevissa ruokakojuissa – tuoreempaa sushia ei löydy mistään!

Kalojen maailmasta kävelemme Ginzaan, ylelliselle ostosalueelle, josta löytyvät kaikki kalliit merkkituotteet ja tavaratalot. Ginza on Tokion vastine New Yorkin Fifth Avenuelle ja Pariisin Champs-Élyséesille.

Kävelemme keisarilliselle palatsille ja päätämme kierroksemme todelliseen arkkitehtoniseen helmeen: vierailemme Tokyo International Forumissa, isossa kongressikeskuksessa, joka on valmistunut vuonna 1996.

Lounaan jälkeen loppupäivä on omaa aikaa. Vain mielikuvitus on rajana! Matkanjohtaja auttaa luonnollisesti mielellään. Jos haluat ottaa rauhallisesti, istahda kahvilaan ja katsele elämänmenoa kahvikupillisen ääreltä. Illalla kannattaa maistella lisää Tokion makuja: kokeile vaikka teppanyakia, grillattua lihaa ja vihanneksia, joka valmistetaan pöydässäsi.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa retkipakettia, joka ostetaan erikseen. Lisätietoja päiväohjelman jälkeen.)

Päivä 4
Tokio omatoimisesti

Tokio on valtava kiinnostavien vaikutelmien ja mahdollisuuksien runsaudensarvi pidit sitten shoppailusta, museoista tai kulinaarisista nautinnoista. Tokiossa on useampia Michelin-tähtiravintoloita kuin Pariisissa ja Lontoossa yhteensä, mutta myös vaatimattomammissa paikoissa ruoka on korkealaatuista. Monissa ruokapaikoissa on tarjolla valmiiksi mietittyjä ateriakokonaisuuksia – kokeile niitä!

Metrolla on Tokiossa helppo ja nopea kulkea. Yksi kiinnostava kohde on Uenon kaupunginosa. Tee kävelyretki Ueno Parkissa, joka on yksi Tokion hienoimpia vihreitä keitaita. Puisto sijaitsee lähellä Tokion yliopistoa, Japanin arvostetuinta opinahjoa.

Uenossa kannattaa käydä katsastamassa myös värikäs markkinakatu Ameyoko, jonka varrella on myynnissä kaikkea mahdollista kalasta vaatteisiin.

Kiinnostuneet voivat lähteä tutustumaan muihin Tokion osiin yhdessä matkanjohtajan kanssa. Mahdolliset kulut maksetaan omasta pussista.

Illalla kannattaa pistäytyä niin kutsutussa izakayassa, joka on pieniä jaettavia annoksia tarjoileva japanilainen seurusteluravintola. Ruoka huuhdotaan usein alas oluella tai sakella.

Päivä 5
Tokio omatoimisesti

Jos vanha ja perinteinen Tokio kiinnostaa, tee retki Asakusaan. Siellä on vielä runsaasti vanhoja, hyvin hoidettuja puutaloja, jotka selvisivät toisen maailmansodan tuhoista. Keskellä Asakusaa seisoo Asakusa Kannon -temppeli, jonka porttia koristavat valtavat punaiset lyhdyt.

Katsele myös pieniä sivukatuja temppelin ympärillä. Katukojujen suolaiset ja makeat herkut houkuttelevat maistamaan. Kokeile esimerkiksi vastapaistettua senbeitä, kuuluisaa japanilaista suolakeksiä, josta löytyy makuvaihtoehtoja joka lähtöön.

Jos haluat hankkia keittiöösi japanilaisia keittiötarvikkeita – tai jos haluat vain kokea jotakin vähemmän perinteistä – temppeliltä on helppo käväistä Kappabashidori-kadulla, jolla on keittiötarvikeliikkeitä vieri vieressä. Sieltä saa ihan kaikkea: patoja, vartaita, japanilaista keramiikka, valurautaisia teepannuja, vihreää teetä ja paljon muuta.

Myös tänään matkanjohtaja tarjoaa omakustanteisia ylimääräisiä retkiä.

Päivä 6
Retki Nikkon temppelikaupunkiin (lisämaksullinen retkipaketti)

Tänään teemme retken Tokion pohjoispuolelle kauniiseen Nikkon temppelikaupunkiin. Nikko tunnetaan lukuisista shintotemppeleistä, kauniista vuoristomaisemista, järvistä, kuumista lähteistä ja villeistä apinoista. Matkustamme Nikkoon bussilla. Saavuttuamme perille näemme mm. kuuluisan Toshogu-temppelin, joka toimii ensimmäisen Tokugawa-shogunin mausoleumina. Temppeli, jonka rakentamiseen 15 000 Japanin taitavimmalta käsityöläiseltä kului 1600-luvun puolivälissä kaksi vuotta, eroaa merkittävästi Japanin muista perinteisistä temppeleistä. Värikästä ja runsain ornamentein koristeltua temppeliä voi kuvata japanilaisen rokokootyylin edustajaksi, johon on haettu vaikutteita Kiinasta. Temppeli jakaa mielipiteet – jotkut rakastavat sen runsautta ja ylenpalttisuutta, toiset pitävät sitä mauttomana. Helposti se ei kuitenkaan keneltäkään unohdu!

Nikko tunnetaan myös ympäröivästä luonnosta, jota kuvaa parhaiten kaunis vuoristojärvi Chuzenji Nantaivuoren juurella.

Syömme lounaan Nikkossa ja palaamme Tokioon myöhään iltapäivällä tai alkuillasta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa retkipakettia, joka ostetaan erikseen. Lisätietoja päiväohjelman jälkeen.)

Päivä 7
Retki entiseen pääkaupunkiin Kamakuraan (lisämaksullinen retkipaketti)

Tänään nousemme junaan ja matkaamme Tokion eteläpuolella sijaitsevaan Kamakuraan. Kamakura oli maan pääkaupunkina 1185 – 1333. ja samurai-armeijat pitivät siellä päämajaansa. Kamakura sijaitsee vuorten ympäröimänä kaikista muista ilmansuunnista paitsi etelästä, jossa se rajoittuu mereen.

Kamakuran toimiessa pääkaupunkina sinne rakennettiin joukko buddhalais- ja shintotemppeleitä. Kaupungin tunnusmerkki on 11,4 m korkea ja 850 tonnia painava Buddha-patsas Daibatsu, joka valmistui 1252.

Tutustumme Kamakuraan ja tunnemme historian siipien havinan uskollisten samuraiden, shogunien ja keisarivallan ajoilta. Syömme Kamakurassa lounaan ja palaamme Tokioon myöhään iltapäivällä tai alkuillasta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan on osa retkipakettia, joka ostetaan erikseen. Lisätietoja päiväohjelman jälkeen.)

Päivä 8
Tokio omatoimisesti

Käy vaikka kuuluisassa Akihabaran elektroniikkakaupunginosassa, joka on toki viime vuosina hieman muuttunut. Tai tee vielä kierros sinulle kiinnostavalla alueella ja nauti päivästä omaan tahtiin.

Tokion lisämaksullisen retkipaketin ostaneiden kesken kokoonnumme illalla yhteiselle jäähyväisillalliselle.

Päivä 9
Tokio - Helsinki
Tänään sanomme Tokiolle ”sayonara” (näkemiin) ja kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Japan Airlinesin reittilennot Helsinki - Tokio - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa (7 yötä)
 • kuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • aamiaiset
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Huomioitavaa: Suomalainen matkanjohtaja on mukana lisämaksullisilla retkillä. Mikäli et ota retkipaketteja, matkanjohtajan palvelut ovat rajalliset.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksullinen retkipaketti: Tokio (sis. 2 lounasta ja 2 illallista ja juomat illallisella kahden tunnin ajan) 248€/hlö
 • lisämaksullinen retkipaketti: Nikko ja Kamakura (sis. 2 lounasta) 248€/hlö. Retkipaketit tulee varata viimeistään 30 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme kuitenkin varaamaan paketit jo aiemmin.
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Asut Tokiossa keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa. Huoneissa on kylpyhuone/wc, tv sekä internetyhteys. Hotelli on kävelyetäisyydellä metroasemalta, mikä on tärkeää retkiemme ja liikkumisen kannalta. Hotelliluokitus on kolme tähteä.

Tokiossa hotellihuoneet ovat usein kooltaan pieniä, joten esim. matkalaukkusäilytystilaa on  niukalti.

Pakkaa mukaan

Retkipäivinä tulee paljon kävelyä. Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Ota mukaan myös esim. pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Liikkuminen

Käytämme matkan aikana julkisia liikennevälineitä ja kävelemme paljon. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkanjohtaja

Huomioithan, että suomalainen matkanjohtaja on mukana lisämaksullisilla retkillä. Matkanjohtajan palvelut ovat rajalliset, mikäli valitset omatoimisen liikkumisen ilman retkipakettia.

Valuutta ja luottokortit

Japanin valuutta on jeni (JPY). Kansainväliset luottokortit (VISA, Master, AMEX ja Diners) yleistyvät Japanissa kovaa vauhtia, mutta edelleen suosittelemme ottamaan matkalle mukaan jonkin verran käteistä. Pankeissa ei yleensä ole kansainväliset luottokortit hyväksyviä automaatteja. Sen sijaan Seven Eleven -kaupoissa on usein kansainväliset luottokortit hyväksyvät ATM-automaatit.

Kiva tietää

Nettisivuja, joissa vinkkejä mitä tehdä ja nähdä Tokiossa:
http://www.gotokyo.org/en/
http://www.japan-talk.com/jt/new/tokyo-travel
http://www.japan-guide.com/e/e2164.html
http://www.jnto.go.jp/eng/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen nettisivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kirjavinkkejä:
Haruki Murakami, Suuri lammasseikkailu (1982)
Norwegian Wood (1987)
Kafka rannalla (2002)
Kawabata, Lumen maa (2012)

Värittömän miehen vaellusvuodet (2013)
Mia Kankimäki, Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (2013)

Leffavinkkejä:
Kurosawa, Seitsemän samuraita
Coppola, Lost in Translation

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Todella mahtava reissu! Mielestäni aivan mahtava paketti ja reissu! Ei mitään huonoa sanottavaa! :) Tykkäsin todella paljon Tokio lisäpaketin retkistä ja opas vastasi hyvin kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Temppelit oli mielenkiintoisia ja opas lähti mielellään mukaan myös paikkoihin mitkä eivät olleet matkasuunnitelmassa, esimerkiksi onsen- kylpylä oli todella rentouttava ja ihana kokemus! Maassa on jokaiselle varmasti jotakin ja ruokakulttuuri on tosi monipuolista, suosittelen matkaa lämpimästi kaikille. Englannin kielisten metrokarttojen saanti helpotti liikkumista todella paljon ja viikossa oppi jo hyvin kulkemaan omatoimisesti japanilaisilla metroilla kartan avustuksella ilman että eksyi.
Date published: 2016-12-09
Rated 4 out of 5 by from Tokion sykkivä sydän Kiinnostava matka Japanin sykkivään sydämeen. Mukavasti retkiä ja myös runsaasti omaa aikaa seikkailla kaupungissa. Loistava matkanjohtaja joka Japanissa asuvana tarjoili parhaat palat maasta ( ja myös ruuasta !) ja myös retkipäivien ulkopuolella järjesti tekemistä sitä haluaville. Julkisilla kulkuneuvoilla liikkuminen antoi käsityksen kaupungin koosta ja siellä liikkumisesta. Hotellihuone pieni mutta muuten hyvä. Aamiainen olisi voinut olla hieman monipuolisempi. Paljon tuli nähtyä, mutta paljon vielä näkemistä toiseenkin kertaan. Plussaa JA:n käyttämisestä lentoyhtiönä.
Date published: 2018-05-10
Rated 5 out of 5 by from Matkan opas Lotta Watia oli huippu! Koko matka oli juuri sitä mitä odotin ja enemmän! Ainoa miinus oli heti Tokioon saapumispäivänä tehty retki. Olin itse niin väsynyt, aikaero ja matkustaminen väsyttivät, enkä ollut saanut nukuttua koneessa, että olin aivan poikki ensimmäisenä päivänä. Minusta retket voisi aloittaa vasta toisena päivänä, jotta ensimmäisenä päivänä voisi levätä matkustamisen jälkeen. Muuten ohjelma ja erityisesti oppaan tuntemus kohteessa oli aivan huippua!
Date published: 2017-02-03
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka Tokioon Hei, Tämä oli ensimmäinen Albatrosilla tehty matkamme ja olemme tyytyväisiä. Tokiota esiteltiin meille monipuolisesti. Oppaamme Lotta Watia oli ensiluokkainen, erittäin pätevä, toimi energisesti ja oli aina asiallinen. Häneltä oli hyvä kysyä Tokion ja tokiolaisten elämästä ja aina kaikkeen tuli vastaus.
Date published: 2017-02-07
Rated 4 out of 5 by from Erinomaisen tyytyväisiä! Ensimmäistä kertaa Tokiossa. Kiitos loistavan matkanjohtajamme Lotan, saimme kaupungista irti paljon. Sekä historiaa että nykyaikaa. Retket täydensivät elämystä. Erityismaininnan ansaitsee matkanjohtajan palvelut vapaan ohjelman päivinäkin.
Date published: 2017-02-06
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen yleiskuva Tokiosta ja valitsemistani ympäristön retkikohteista Viikon matkaan mahtui mielenkiintoisia kohteita Tokiosta ja omalla ajalla oli mahdollisuus keskittyä hitaammalla aikataululla valitsemiani kohteisiin. Ginzan ympäristö kuin New Yorkin 5th avenue. Lisäarvoa toivat oppaan valitsemat ravintolat ja hyvin vaihteleva ruokatarjonta, samoin kylpylävierailu oli jotain erityislaatuista, josta melkein olin jäädä paitsi. Tapakulttuuri ja ihmismäärä hämmästyttivät, kuitenkin yllättävän helppoa liikkua metrolla ympäri kaupunkia.
Date published: 2018-05-11
Rated 3 out of 5 by from Yksi kaupunki mutta sata erilaista osaa Mahtava, monipuolinen Tokio ja paljon omaa aikaa teki matkasta mahtavan! Kiitollisuutta herätti myös yhden hengen huoneen lisän puute yksin matkustavien keskuudessa. Yhden hengen huoneen lisä tuntuu usein niin kohtuuttomalta. Myös erikseen varattavat retket olisivat toisen suomalaisen oppaan seurassa voineet olla elämykselliset; nyt jotenkin "lässähtivät". Paikallisopas oli erinomainen ja pelasti monesti tilanteen ryhmän koossa pitämisessä.
Date published: 2017-11-11
Rated 4 out of 5 by from Touhukas Tokio Toisen matkani Tokioon varasin välittömästi, kun sain viestin, että matka on mahdollista saada yhdelle hengelle ilman lisämaksua, loistavaa! Matka oli vauhdikas ja kiinnostava. Jo ensimmäisellä lounaalla muodostui tuntemattomista ihmisistä hauska ryhmä, joka touhusi yhdessä koko matkan ajan. Hotelli The b oli erinomainen, siellä oli kaikki tarpeellinen ja yhden hengen huone oli riittävän kokoinen. Ainoa miinus tulee tulosähellyksestä, kun bussi ei päässyt hotellille, vaan matkaa piti jatkaa taksilla. Lähtö sujui jo mallikkaammin. Lisämaustetta matkaan toi Trumpin vierailu Tokiossa samaan aikaan. Kopterit pörräsivät yötä päivää hotellimme yllä, koska asuimme lähellä lähetystöjä. Näköyhteyttä emme tuohon solariumsulttaaniin saaneet, onneksi. Retkiohjelma oli monipuolinen ja omaa aikaa jäi myös sopivasti. Lähtisin toiselle vastaavanlaiselle matkalle ilman muuta.
Date published: 2017-11-14
 • y_2019, m_2, d_21, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_21
 • loc_fi_FI, sid_JPRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

JPRTR12AFI