Thaimaan syleilyssä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matkaa läpi keskisen Thaimaan ja koe ainutlaatuisia elämyksiä pyörän selässä sekä jokiveneen, lava-auton, tuk-tukin ja junan kyydissä.

Lähde mukaan seikkailulle! Bangkokin Chinatownista seilaamme ajassa taaksepäin pitkin kiemuraista Chao Praya -jokea määränpäänämme aiemmat pääkaupungit Ayutthaya ja Sukhothai. Maan kamaralle palattuamme katselemme pyörän satulasta pieniä maalaiskyliä, palkkien varaan rakennettuja puutaloja ja smaragdinvihreitä riisipeltoja. Yöjuna vie meidät Chiang Maihin. ”Kuoleman rautatie” kuljettaa meitä Kwaijoella. Tutustumme matkan aikana thaimaalaiseen keittiöön, vierailemme kouluissa ja yksityiskodissa.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Thaimaan baht

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Bangkok
Päivä 2 Tervetulotilaisuus ja illallinen paikallisessa ravintolassa
Päivä 3 Bangkok - risteily Chao Praya –joella - Grand Palace, Chinatown ja Wat Traimit - temppeli sekä kukkatori
Päivä 4 Bangkok - lounas joella - matka jatkuu kohti Ayutthayan temppeliraunioita - yöjuna Chiang Maihin
Päivä 5 Chiang Mai - Doi Suthep -vuori ja temppeli - iltatori
Päivä 6 Chiang Mai - pyöräretki maaseudulla ja omaa aikaa
Päivä 7 Chiang Mai - Lampang hevoskyydillä - Sukhothai
Päivä 8 Sukhothai - vanhakaupunki - matka jatkuu Uthai Thaniin, jossa illallisristeily
Päivä 9 Uthai Thani - Baan Kwai Village Suphanburissa - Kanchanaburi ja Kwaijoen silta
Päivä 10 Kanchanaburi - Erawanin kansallispuisto, Hellfire Pass - jäähyväisillallinen
Päivä 11 Kanchanaburi - Bangkok ja kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Furama Silom Hotel - Bangkok

Keskeisellä paikalla sijaitsevassa Furama Silom -hotellissa on kodikkaat, keittonurkkauksella varustellut huoneet, joista on näkymä kaupunkiin. Modernisti sisustetuissa huoneissa on lisäksi lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, kaapeli-tv ja tallelokero.

Hotelli tarjoilee tukevan aamiaisen. Vieraat voivat rentoutua höyryhuoneessa, saunassa tai kattoterassin uima-altaassa. Hotellissa on myös hyvin varusteltu kuntosali.

Sky Garden Rooftop Restaurant -ravintolassa voi nauttia upeasta näköalasta ja maistella länsimaisia ja aasialaisia annoksia.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.furama.com/silom/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Amora Hotel - Chiang Mai

Amora Tapae Hotel Chiang Mai sijaitsee Tapae Gatella, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Chiang Main markkina-alueelta, joka on auki päivittäin aamusta yömyöhään. Huoneet on sisustettu moderniin thai lanna -tyyliin ja kaikissa huoneissa on ilmastointi, kaapeli-tv, minibaari ja huonepalvelu. Hotellissa on ulkouima-allas, kylpylä, ravintola ja olutbaari. Ravintolasta voi tilata sekä perinteisiä thaimaalaisia ruokia että kansainvälisempiä aterioita. Aulassa ja uima-altaalla on baarit, joista saa tilattua juomia.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.chiangmai.amorahotels.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Le Charme - Sukhothai

Kodikas boutique-tyylinen hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Sukhothain vanhassa kaupunginosassa. Huoneet sijaitsevat erillisrakennuksissa trooppisella puistikko-alueella, pienten lampien ympärillä. Hotellin alueella on uima-allas ja aurinkotuoleja sekä mahdollisuus hierontaan. Ravintolasta saa sekä paikallisia että kansainvälisiä aterioita.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://www.lecharmesukhothai.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

River Lake Resort - Uthai Thani

Järven äärellä sijaitseva hotelli, jonka huoneet on sisustettu paikalliseen tyyliin. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja oma kylpyhuone. Pihalla on uima-allas, josta on näkymä järvelle.

Mida Resort - Kanchananaburi

Trooppisessa ympäristössä sijaitseva boutique-tyylinen Mida Resort -hotelli sijaitsee joen rannalla, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Kwai-joen varrella sijaitsevasta tunnetusta sillasta. Elegantit huoneet on sisustettu modernisti. Hotellin rauhallisella pihalla on uima-allas ja aurinkotuoleja. Ravintolasta saa sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.midaresortkanchanaburi.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Hotellit

Alla on esimerkkejä majoituksista, joita käytämme matkan aikana. Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina lentolippujen mukana.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Bangkok
Lento Helsingistä Bangkokiin.
Päivä 2
Tervetulotilaisuus ja illallinen paikallisessa ravintolassa
Saavuttuamme Enkelten kaupunkiin, kuten Bangkokia toisinaan kutsutaan, ajamme suoraan hotellille, jossa voit levätä pitkän lentomatkan jälkeen. Matkanjohtaja pitää tervetulotilaisuuden hotellilla. Sen jälkeen syömme yhdessä illallista paikallisessa ravintolassa. (Päivän ohjelmaa muokataan lennon saapumisajankohdan mukaan. Muutoksia voi siis tulla.)
Päivä 3
Bangkok - risteily Chao Praya –joella - Grand Palace, Chinatown ja Wat Traimit - temppeli sekä kukkatori

Aamulla kävelemme alas Chao Praya -joelle, joka jakaa Bangkokin kahteen osaan. Nousemme perinteiseen ”long tail” -veneeseen ja lähdemme jokiristeilylle. Veneestä on mukava katsella elämää joen rannalla. Lisäksi veneestä käsin kaupungista voi nauttia ilman liikennekaaosta. Ohitamme mm. Wat Arunin eli Aamunkoiton temppelin, joka näkyy parhaiten joelta käsin. Posliinilla päällystetty, 79 m korkea temppeli on varsin vaikuttava ja näkyy kauas.

Nousemme maihin ja käymme Grand Palacessa, jonka rakentaminen alkoi 1782, Bangkokin ensimmäisenä pääkaupunkivuotena. Valtava, värikäs kompleksi kullattuine stupineen, huomiota herättävine rakennuksineen, temppeleineen ja lukuisine kolossaalisine jumalpatsaineen on luultavasti Thaimaan tunnetuin nähtävyys – eikä syyttä. Grand Palace toimi aiemmin kuninkaiden asuntona ja on loistava esimerkki Thaimaan kuninkaallisen hovin upeasta arkkitehtuurista. Palatsialue koostuu yli sadasta rakennuksesta, joista mainittakoon esimerkkeinä kruunajais- ja vastaanottosali. Kaikkein vaikuttavin ja merkittävin on epäilemättä Wat Phra Kaew  temppeli, jossa on Thaimaan pyhin Buddha-patsas, pieni jade-Buddha. Buddhalaiset osoittavat suurta kunnioitusta pientä patsasta kohtaan, ja koko temppeli todistaa, että buddhalaisuus on tärkeä osa thaimaalaisten arkipäivää.

Matkailija ei voi kehua käyneensä Bangkokissa, jos ei ole ajanut tuk-tukilla. Kyse on kolmipyöräisestä kulkuneuvosta, jota sekä paikalliset että turistit käyttävät liikkumiseen paikasta toiseen Bangkokin kaoottisessa liikenteessä. Seuraava kohteemme on Bangkokin värikkäin kaupunginosa, Chinatown. Vaikka alue on Bangkokin 50 kaupunginosasta pienin, asukastiheys on kaupungin korkein. Höyryävät katukeittiöt, siksakkia ajelevat skootterit ja kiireiset kauppiaat taistelevat tilasta pääkadulla, Yaowarat Roadilla. Kuljemme pitkin pääkatua, jonka varrella näemme Wat Traimitin, buddhalaisen temppelin, jossa on maailman isoin istuvan Buddhan patsas. Patsas on kultaa ja painaa 5,5 tonnia. Sen arvoksi arvioidaan lähes 270 miljoonaa euroa.

Vaikka Buddha-patsaan alkuperä onkin mysteeri, tiedetään, että se löytyi 1954 kipsikuoren sisältä. Luultavasti kipsi oli valettu suojaamaan sitä Burmasta käsin uhkaavilta hyökkääjiltä. Patsas putosi vahingossa maahan, jolloin kipsi rikkoutui ja aarre paljastui. Teemme kierroksen Chinatownissa, jossa syömme myös lounaan. Käymme lisäksi paikallisella kukkatorilla ja palaamme sen jälkeen ”vesibussilla” takaisin hotellille.

Ilta on omaa aikaa. Jos haluat, voit lähteä matkanjohtajan mukaan Asiatique The Riverfrontille, joka on iso kompleksi Chao Praya -joella. Paikalla on iso valikoima ravintoloita, joista voi valita mieleisensä. Otamme sinne ”vesibussin”, samoin takaisin hotellille. Jokimatka kuuluu matkan hintaan, mutta illallinen ei.

Päivä 4
Bangkok - lounas joella - matka jatkuu kohti Ayutthayan temppeliraunioita - yöjuna Chiang Maihin

Varhain aamulla nousemme The Grand Pearl Cruise Liner -jokiristeilijän kyytiin. Lähdemme matkalle kohti pohjoista pitkin Chao Praya -jokea määränpäänämme entinen pääkaupunki Ayutthaya. Nautimme matkan aikana kahvit/teet ja kevyen lounaan. Päivällisaikaan astumme maihin ja ajamme bussilla viimeisen etapin Ayutthayaan, joka toimi Siamin pääkaupunkina 1350–1767. Tuolloin Ayutthaya oli yksi Aasian suurimmista ja loisteliaimmista kaupungeista, jossa kauppa ja kulttuuri kukoistivat.

Tuolloin niin loisteliaan pääkaupungin monet palatsit ja temppelit ovat nykyään raunioina. Näemme mm. muinaisen kuninkaallisen palatsin, joka toimi esikuvana Bangkokin Grand Palacelle. Saamme kuvan siitä, millainen loisto ja kauneus ympäröi eurooppalaisia vierailijoita, jotka tulivat audienssille Thaimaan, silloisen Siamin, kuningasperheen luo. Kierros Ayutthayassa kuljettaa meidät ohi Wat Phra Si Sanphetin ja Wihaan Mongkhon Bophitin temppelien. Viimeksi mainitussa voi ihailla yhtä Thaimaan suurimmista Buddha-patsaista, istuvaa pronssi-Buddhaa.

Iltapäivällä voit rentoutua paikallisessa hotellissa, vaihtaa vaatteet, nauttia uima-altaasta tai käydä hieronnassa. Syömme illallisen hotellissa ennen kuin meidät kuljetetaan lähellä sijaitsevalle rautatieasemalle. Nousemme yöjunaan, joka vie meidät Chiang Maihin. Matkustamme 2. luokassa, joka on paras matkustusluokka useimmissa thaimaalaisissa junissa. Istumme kaksittain ikkunan vieressä. Kun tulee aika käydä nukkumaan, istuimet käännetään alasängyiksi ja yläsängyt lasketaan alas seinältä. Verho suo yksityisyyttä.

Huomio! Matkatavaramme noudetaan Bangkokista jo aamulla, kun nousemme jokiristeilijän kyytiin. Näet matkalaukkusi seuraavan kerran Chiang Maissa. Tästä syystä on hyvä varata mukaan sopivan kokoinen kassi tai reppu mahdollisia vaihtovaatteita ja muita päivän ja junamatkan aikana tarvittavia välttämättömyyksiä varten.

Päivä 5
Chiang Mai - Doi Suthep -vuori ja temppeli - iltatori

Chiang Mai on samannimisen provinssin pääkaupunki. Vanhaakaupunkia ympäröi vallihauta, ja vanhaa kaupunginmuuria on jäljellä vielä muutamin paikoin.

Saavuttuamme Chiang Maihin ajamme hotellille, jossa matkatavaramme jo odottavat meitä. Syömme aamiaisen ja saamme tilaisuuden levähtää hetken ja virkistäytyä junamatkan jälkeen. Sitten lähdemme retkelle Doi Suthep -vuorelle, joka kohoaa kaupungin taustalla. Vuorelle päästäksemme toimimme kuin paikalliset: nousemme lava-autojen kyytiin. Lavalle on asennettu penkit matkustusmukavuutta lisäämään. Ylhäällä vuorella käymme vaikuttavassa Wat Phra That Doi Suthepin temppelissä. Vaikka temppeli ja upeat näkymät vuorelta ovatkin retkemme ydin, matka kiemurtelevaa tietä ylös vuorelle on sekin elämys.

Ihan viimeistä pätkää temppelille ei pääse autolla. Voit joko kivuta n. 300 porrasta tai säästää voimia ja nousta köysiradalla ylös. Katselemme lähemmin hohtavaa temppeliä ja nautimme näkymistä yli Chiang Main.

Palattuamme hotellille majoitumme ja syömme lounaan. Loppupäivän voit käyttää rentoutumiseen: käy hotellin spassa, nauti hieronnasta tai lue kirjaa uima-altaalla. Jos olet pirteä ja uudet seikkailut kiinnostavat, voit lähteä illalla matkanjohtajan mukaan Chiang Main iltatorille, joka sijaitsee varttitunnin kävelymatkan päässä hotellista. Torilla voit syödä jossakin lukuisista ravintoloista, tehdä edullisia ostoksia tai nauttia kylmän oluen.

Päivä 6
Chiang Mai - pyöräretki maaseudulla ja omaa aikaa
Muh!

Tänään tutustumme Thaimaan maaseutuun polkupyörän selästä. Vähän Chiang Main ulkopuolella nousemme satulaan ja poljemme pitkin pikkuteitä läpi maalaiskylien katsellen palkkien varaan rakennettuja puutaloja, riisipeltoja ja vesipuhveleita. Vierailemme paikallisessa koulussa.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Voit rentoutua hotellissa, tutustua jalkaisin lähiympäristöön tai pyytää matkanjohtajalta vinkkejä.

Päivä 7
Chiang Mai - Lampang hevoskyydillä - Sukhothai

Seuraavien kolmen päivän ajan tutustumme sellaiseen Thaimaahan, jonka vain harvat tuntevat. Ajamme Chiang Maista kohti etelää ja Kwaijokea.

Pääset mm. käymään yksityiskodissa, paikallisessa koulussa, toreilla ja verstailla.

Ajettuamme n. 100 km Chiang Maista etelään pysähdymme katselemaan lähemmin Lampangin kaupunkia, joka on samannimisen provinssin pääkaupunki. Kaupunkia kutsutaan myös nimellä ”mueang rot ma”, joka merkitsee hevoskärrykaupunkia. Mikä olisikaan parempi tapa katsella kaupunkia kuin hevoskärryjen kyydistä? Tehtyämme kierroksen kaupungilla syömme lounasta paikallisessa ravintolassa ja jatkamme matkaa kohti Sukhothaita, jossa majoitumme hotelliin.

Ilta on varattu omille seikkailuille. Ehkä haluat tutustua kaupungin ruokatarjontaan. Vaikka Sukhothai tunnetaan parhaiten vanhastakaupungistaan ja historiastaan, sen kulinaariset elämykset pääsevät kakkossijalle. Kaupungin erikoisuus on Sukhothai-nuudelit, jotka valmistetaan riisinuudeleista makeahkossa possuliemessä. Joukkoon lisätään possunlihaa, vihreitä papuja, maapähkinää ja rapeaa possunnahkaa. Ruokalaji löytynee helposti kaupungin monista ruokapaikoista.

Päivä 8
Sukhothai - vanhakaupunki - matka jatkuu Uthai Thaniin, jossa illallisristeily

Sukhothain valtakunta kukoisti 1200-luvun puolivälistä 1300-luvun lopulle. Tuon kauden taidetta ja arkkitehtuuria pidetään Thaimaan klassisimpana. Ajanjaksoa pidetään Thaimaan historian kultaisena kautena – eikä syyttä. Sukhothai-kaudella kehitettiin thain kielen aakkoset, luotiin perusta Thaimaan poliittiselle järjestelmälle ja theravada-buddhalaisuudesta tuli valtionuskonto. Kiveen vuonna 1292 kaiverretun tekstin mukaan tuona aikana ”vedessä oli kalaa ja pelloilla riisiä” – ihmisillä meni siis kaiken kaikkiaan hyvin.

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kaupungin moniin Unescon suojelemiin temppeleihin ja raunioihin. Voit joko nousta bussiin ja kulkea sillä nähtävyydeltä toiselle tai hypätä pyörän selkään. Valitsit kumman kulkuneuvon tahansa, pysähdymme matkan varrella ja saamme tarkempia tietoja kustakin nähtävyydestä.

Jatkamme kierrosta Uthai Thaniin. Matkan varrella pysähdymme Bung Boraphetin luona. Se on Thaimaan isoin ja ehkä myös kaunein makeavetinen järvi. Alueella elää yli 200 eläin- ja kasvilajia. Järviristeilyn jälkeen käymme lähistön akvaariossa, jossa on mm. yli 100 erilaista makeanvedenkalaa.

Jatkamme Uthai Thaniin ja majoitumme hotelliin. Illalla nautimme illallisen risteillessämme Sakae Krang  joella, joka virtaa läpi kaupungin. Jokiristeily ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivä 9
Uthai Thani - Baan Kwai Village Suphanburissa - Kanchanaburi ja Kwaijoen silta

Jätämme hyvästit Uthai Thanille ja ajamme Baan Kwai Villageen. Kyse on maalaisyhteisöstä, jossa voi oppia perinteistä thaimaalaista parantamista ja yrttien käyttöä, astrologiaa ja thaihierontaa. Näemme, kuinka viljelijät puivat riisiä ja kuulemme vesipuhvelien merkityksestä maalaiselämälle.

Matka jatkuu Kwaijoen rannalla sijaitsevaan Kanchanaburiin. Tutustumme lähemmin kuuluisaan siltaan, jonka teki kuolemattomaksi Pierre Boullen romaani “Kwai-joen silta” ja romaaniin perustuva samanniminen elokuva. Alkuperäinen silta tuhoutui liittoutuneiden pommituksissa 1945 ja sijaitsi alun perin hieman eri paikalla kuin nykyinen. Silta, jonka nyt näemme, on paikalla tapahtuneiden raakuuksien muistomerkki.

”Kuoleman rautatien” rakentaminen toisen maailmansodan aikana maksoi 16 000 ihmisen hengen – siitä makaaberi nimi. Nousemme junaan ja matkaamme sillä Nam Tokiin. Junan reitti kulkee läpi kuvankauniin luonnon seuraillen Kwaijokea, ja ylitämme mm. pitkän ja huteran näköisen, puusta rakennetun viaduktin.

Junamatkan jälkeen ajamme hotellille. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 10
Kanchanaburi - Erawanin kansallispuisto, Hellfire Pass - jäähyväisillallinen

Hieman Kanchanaburin ulkopuolella sijaitsee Erawanin kansallispuisto, joka on suosittu retkikohde sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Kansallispuiston vetonaula on seitsemästä eri tasosta muodostuva vesiputous. Puisto on saanut nimensä kolmipäisen elefanttijumalan Erawanin mukaan. Väitetään, että putouksen korkein taso muistuttaisi Erawania – samankaltaisuuden voit itse todeta. Putousta ympäröi rehevä sademetsä ja villit orkideat. Jos haluat nauttia näkymistä vesiputouksen huipulta, voit nousta kuudennelle tasolle polkua pitkin. Ihan putouksen huipulle – seitsemännelle tasolle – pääsee vain kiipeilemällä kallioseinää pitkin.

Iltapäivällä jatkamme matkaa Hellfire Passiin eli Helvetintulen solaan. Helvetintulen solassa aasialaiset ja liittoutuneet sotavangit, jotka rakensivat Kuoleman rautatietä, joutuivat kaivamaan rautatien sietämättömissä olosuhteissa läpi lähes mahdottoman kallion. Valtavan kallion läpäisy kesti vain kuusi viikkoa, mutta rakentajat työskentelivätkin 18 tuntia päivässä, ja sadat menettivät henkensä. Työtä tehtiin erityisesti yöaikaan soihtujen heikossa valossa – siitä solan nimi. Käymme myös museossa, joka esittelee alueen historiaa kuvin, kartoin ja pienoismallein.

Illalla syömme herkullisen jäähyväisaterian ja valmistaudumme huomiseen kotimatkaan.

Päivä 11
Kanchanaburi - Bangkok ja kotimatka
Aamupäivä on omaa aikaa. Lounaan jälkeen ajamme bussilla Bangkokiin ja kotimatka alkaa. Riippuen lähtöpäivästä, lennämme Bangkokista joko illalla tai puolen yön jälkeen. Voit pidentää lomaasi neljällä päivällä Hua Hinin rantakohteessa. Siinä tapauksessa bussi kuljettaa sinut suoraan Hua Hiniin.
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki - Bangkok - Helsinki turistiluokassa (Dohan kautta).
  14.11. lähdöllä Finnairin reittilennot Helsinki - Bangkok - Helsinki turstiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 3-4 ja 6-10
 • illallinen päivinä 2, 8 ja 10
 • yöjuna Ayutthaya - Chian Mai 2. luokka (ilmastoitu, jaettu junavaunu, jossa kerrossängyt)
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 198€/hlö
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n.45€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Bangkok 2 yötä
yöjuna Ayutthaya-Chiang Mai 1
Chiang Mai 2
Sukhothai 1
Uthai Thani 1
Kanchanaburi alue (Kwai-joki) 2

Pyöräretket ja osallistujan kunto

Jos olet normaalikuntoinen ja jaksat pyöräillä 10–15 km, selviät hienosti pyöräretkistä ja muista matkan aktiviteeteista. Huomaathan, että osa retkistämme Bangkokissa toteutetaan käyttäen julkista liikennettä (paikallisia ”vesibusseja” eli jokiveneitä) ja hotellilta on noin 15 minuutin kävelymatka joelle.

Junamatkailu Thaimaassa

Thaimaalaiset junat ovat yleisesti hyvässä kunnossa, puhtaita ja siistejä. Matkustamme 2. luokan ilmastoidussa makuuvaunussa. Vaunuissa on avoimet kerrossängyt molemmilla seinillä. Päivällä vaunussa on vastakkaisilla puolilla kahden hengen istuimet, joiden välissä on pieni pöytä. Kun tulee aika käydä nukkumaan, kaksi istuinta muuntuu alasängyksi ja yläsänky lasketaan alas seinältä. Verho takaa yksityisyyden yön aikana. Sängyn sivussa on hylly matkatavaroille. Puhtaat vuodevaatteet kuuluvat hintaan. Molemmissa päissä vaunua on wc ja pesuhuone. Emme raahaa junaan matkalaukkujamme, vaan ne kuljetetaan erikseen seuraavaan majapaikkaamme. Matkustamme siis junassa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Sähkötupakkakielto Thaimaassa

Thaimaan laki kieltää sähkötupakkatuotteiden tuomisen maahan sekä viemisen maasta ja tuotteiden myynti on kielletty. Myös sähkötupakkatuotteiden hallussapitoa voidaan pitää rikkeenä.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Thaimaan kiertomatka Thaimaan kiertomatka oli mielenkiintoinen mutta keskivaiheilla olisi saanut olla yksi lepopäivä esim Le Charme hotellissa jossa oli rauhallinen ja kaunis ympäristö. Yöjunamatka oli myös mielenkiintoinen kokemus ja juna oli erinomainen. Paikallisopas oli miellyttävä, rauhallinen ja asiantunteva. Suomalainen opas oli hieman liian innostunut kertomaan Thaimaan historiasta ja kulttuurista, olisimme halunneet kuulla enemmän maan nykypäivästä. Hän ei halunnut vastata kysymyksiimme jotka eivät koskeneet hänen esillä pitämäänsä aihetta vaikka niistä olisi hänen pitänyt hoksata kääntää levyä. Huumorintaju puuttui kokonaan ja viimeisenä päivänä hän jopa vastasi parille matkustajalle tiuskaisemalla sangen epäkohteliaasti. Asiantunteva hän kyllä oli mutta liikaa historiaa ja kuninkaita. Yleisvaikutelma matkasta oli kuitenkin ihan hyvä.
Date published: 2017-12-29
Rated 3 out of 5 by from Liikaa temppeleitä Jos tykkää temppelistä ja tarkasta Thaimaan historiasta matka varmasti täyttää toiveet. Minulle olisi riittänyt vähempikin ja mieluummin rentouduttu välillä ja tutustuttu enemmän esim.Pohjois Thaimaa luontoon .Junamatkat ja laivamatkat elämyksiä.Hevosajelu turha.Koulu ja kotikäyntejä ei ollut vaikka esitteessä luvattiin.Kyllä Hua Hinin rentouttava 4 pv tuli lopussa tarpeekseen,hyvä hotelli ja ihan oma aikataulu ,mahtava aamupala.
Date published: 2017-12-16
Rated 4 out of 5 by from Matkalla paljon hyvää sisältöä ja mukana aikuisille turhaa ohjelmaa. Matkalla oli hyvää erittäin mukava opaspari. Asiansa osaavia herroja, tietoa Thaimaasta, kulttuurista, historiasta ja budhalaisuudesta molemmilla paljon ja monipuolisesti. Moitittavaa ja turhaa ohjelmassa oli Lampangin hevoskyyti ja vesipuhvelishow myöhemmin matkalla. Hienoja eläimiä ei tällaisessa turismissa kunnioiteta, epäeettistä ja typerää touhua.
Date published: 2017-11-28
Rated 4 out of 5 by from Hieno kulttuuri- ja historiapaketti Hieno paketti, jossa kuulimme Thaimaan historiasta, uskonnosta ja kulttuurista kattavasti. Pääsimme osallistumaan itse, esimerkiksi pyöräilemällä maaseudulla. Pieneksi miinukseksi lasken sen, että 10 päivään oli ahdettu niin paljon ohjelmaa, että bussimatkoihin kului aika paljon aikaa.
Date published: 2017-11-28
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka Thaimaan hostoriaan ja nykypäivään Matka oli erinomainen ja antoi hienon johdatuksen Thaimaan historiaan ja nykypäivään todella hyvien oppaiden johdolla.
Date published: 2017-12-11
 • y_2019, m_2, d_21, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_THRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

THRTR13AFI