Thaimaa -Bangkok, Kwaijoki ja rantalomaa

individual-tour
Yksilöllinen matka

Nauti Thaimaasta omaan tahtiisi. Kolme yötä Bangkokissa, josta jatkat Kwaijoelle ja matkan lopuksi rentouttavaa rantalomaa Hua Hinin lähistöllä.

Thaimaa on jo vuosien ajan vetänyt puoleensa matkailijoita Pohjoismaista – ja ymmärrämme hyvin miksi. Rehevä luonto viidakkoineen, riisipeltoineen ja vesiputouksineen sekä palmujen reunustamat rannat ovat täydellinen ympäristö muistorikkaalle lomalle. Lisää vielä herkullinen thaimaalainen ruoka ja ystävälliset, hymyilevät ihmiset. Tällä matkalla majoitutaan kolmeksi yöksi Bangkokiin, johon ehdit hyvin tutustua. Bangkokista siirryt historiallisesti mielenkiintoiselle Kwaijoen alueelle. Matkaat Kuoleman rautatietä pitkin ja voit tutustua kauniiseen ympäristöön omaan tahtiisi, ennen kuin matkaat kohti etelää ja Kuiburia, joka sijaitsee lähellä Hua Hiniä. Kuiburissa majoitut viehättävään lomahotelliin, joka sijaitsee ihan rannan tuntumassa. Saat itse päättää, vietätkö päivät rannalla, uima-altaalla vai Hymyjen maahan tutustuen.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Matkoilla on mukana muita kansainvälisiä matkustajia ja opastus on englanniksi. Rajoitettu ryhmäkoko. Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Thaimaan baht

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Bangkok
Päivä 2 Saapuminen Bangkokiin
Päivä 3 Bangkok - omia seikkailuja tai lisämaksullinen retki: veneretki Chao Praya -joella ja Grand Palace.
Päivä 4 Bangkok - omaa aikaa tai lisämaksullisia retkiä: pyöräretki tai retki Auytthayaan
Päivä 5 Bangkok – Kwaijoki - junamarkkinat, Kwaijoen silta, sotilashautausmaa ja museokäynti
Päivä 6 Kwaijoki - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Erawanin vesiputous, Helvetintulen sola ja risteily Kwaijoella
Päivä 7 Kwaijoki – Kuiburi, reitti kulkee kelluvien markkinoiden kautta
Päivä 8–11 Kuiburi - Kuiburi - rantaloma ja rentoutumista tai lisämaksullisia retkiä
Päivä 12 Kuiburi – Bangkok ja kotimatka
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Kuiburi Hotel & Resort

 • Ilmastointi
 • TV
 • Uima-allas
 • Polkupyöriä maksutta lainaksi

Kuiburi Hotel & Resort on hyvätasoinen turistiluokan hotelli rauhallisella ja kauniilla alueella pienessä Kuiburin kaupungissa, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Hua Hinistä etelään. Kuiburi-Bonokin rannalla on harvakseltaan muita matkailijoita, joten rauhallinen ranta on lähes hotellivieraiden omassa käytössä. Puiden ja istutusten ympäröimä uima-allas sijaitsee aivan rannan kupeessa. Hotellista voi maksutta vuokrata pyöriä.

Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntosali ja perinteinen hierontapaviljonki meren rannalla. Majoitumme deluxe-huoneisiin, joissa on turistiluokan hotellihuoneille tyypillinen varustelu, eli ilmastointi, televisio, minibaari jne. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi.

Lue hotellista lisää: https://www.kuiburihotelresort.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

 

 

 

 

 

Furama Silom Hotel - Bangkok

Furama Silom Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla ja hotellin Sky Garden Rooftop -ravintola tarjoaa hyvän ruoan lisäksi hienot näkymät yli kaupungin. Kattoterassilla on uima-allas, sisätiloissa kuntosali, höyryhuone ja sauna. Modernissa huoneissa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, kaapeli-tv ja tallelokero.

Lue lisää:

http://www.furama.com/silom/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Mida Resort - Kanchananaburi

Kaunis boutiquehotelli trooppisessa ympäristössä, lähellä jokea ja noin  noin 30 min. ajomatkan päässä kuuluisalta Kwaijoen sillalta. Elegantisti sisustetut huoneet, uima-allas puutarhassa ja hotellin ravintola tarjoilee sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokalajeja.

Lue lisää:

http://www.midaresortkanchanaburi.com/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston siällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Bangkok
Lennät Qatar Airwaysin reittilennolla Dohan kautta Bangkokiin.
Päivä 2
Saapuminen Bangkokiin
Saavuttuasi Enkelten kaupunkiin, kuten Bangkokia joskus kutsutaan, sinua odottaa kuljetus lentokentältä hotelliin, jossa voit levätä pitkän lentomatkan jälkeen.
Päivä 3
Bangkok - omia seikkailuja tai lisämaksullinen retki: veneretki Chao Praya -joella ja Grand Palace.

Sinulla on kaksi päivää aikaa tutustua tähän kiehtovaan kaupunkiin. Voit joko tutustua kaupunkiin omin päin tai ostaa lisämaksullisia retkiä suosituimpiin kohteisiin.

Tänään ohjelmassa on lisämaksullinen retki Chao Praya -joelle ja Grand Palaceen:

Aamulla kävelet oppaan johdolla Skytrain-asemalle, josta matkaat Chao Praya -joelle. Joki jakaa Bangkokin kahtia. Nouset perinteiseen ”long-tail boatiin” ja lähdet jokiristeilylle. On mukava katsella paikallisten arkea veneestä käsin. Veneessä et myöskään joudu kärsimään katujen liikennekaaoksesta. Vene ohittaa mm. Wat Arunin, Aamunkoiton temppelin, joka näkyy parhaiten joelta käsin. Posliinilla päällystetty, 79 m korkea temppeli on varsin vaikuttava ja näkyy kauas.

Maihin astuttuasi vierailet upeassa Grand Palacessa, jonka rakentaminen aloitettiin 1782, Bangkokin ensimmäisenä pääkaupunkivuotena. Valtava, värikäs kompleksi kullattuine stupineen, huomiota herättävine rakennuksineen, temppeleineen ja lukuisine kolossaalisine jumalpatsaineen on luultavasti Thaimaan tunnetuin nähtävyys – eikä syyttä. Grand Palace toimi aiemmin kuninkaiden asuntona ja on loistava esimerkki Thaimaan kuninkaallisen hovin upeasta arkkitehtuurista. Palatsialue koostuu yli sadasta rakennuksesta, joista mainittakoon esimerkkeinä kruunajais- ja vastaanottosali. Kaikkein vaikuttavin ja merkittävin on epäilemättä Wat Phra Kaew  temppeli, jossa on Thaimaan pyhin Buddha-patsas, pieni jade-Buddha. Buddhalaiset osoittavat suurta kunnioitusta pientä patsasta kohtaan, ja koko temppeli todistaa, että buddhalaisuus on tärkeä osa thaimaalaisten arkipäivää.

Grand Palacelta paikallisopas johdattaa retkeläiset takaisin hotelliin.

Päivä 4
Bangkok - omaa aikaa tai lisämaksullisia retkiä: pyöräretki tai retki Auytthayaan

Vielä yksi päivä aikaa seikkailla Bangkokissa. Tänään voit myös valita kahdesta lisämaksullisesta retkestä:

A)

Jännittävä pyöräretki Bangkokin ”vihreällä vyöhykkeellä”. Pyöräretkellä löydät miljoonakaupungin vihreät ja rauhalliset alueet, joiden on vaikea uskoa olevan olemassa Bangkokin liikenteen vilinän ja kaaoksen keskellä. Paikallinen pyöräilyopas johdattaa retkeläiset alueelle, jolla harvoin käy matkailijoita. Matka etenee rauhalliseen tahtiin ja välillä pidetään juomataukoja. Retki sopii vaativuudeltaan kaikille. Muista hattu tai kypärä sekä aurinkorasva!

(Lounas sis. retken hintaan.)

B)

Bussi noutaa hotellilta aikaisin aamulla. Se vie pohjoiseen entiseen pääkaupunkiin Ayutthayaan. Ayutthaya toimi pääkaupunkina 1350–1767, jolloin se oli yksi Aasian suurimmista ja loisteliaimmista kaupungeista. Kauppa ja kulttuurielämä kukoistivat.

Tuolloin niin loisteliaan pääkaupungin monet palatsit ja temppelit ovat nykyään raunioina. Näet mm. muinaisen kuninkaan palatsin, joka toimi esikuvana Bangkokin Grand Palacelle. Saat kuvan siitä, millainen loisto ja kauneus ympäröi eurooppalaisia vierailijoita, jotka tulivat audienssille Thaimaan, silloisen Siamin, kuningasperheen luo. Kierros Ayutthayassa kuljettaa ohi Wat Phra Si Sanphetin ja Wihaan Mongkhon Bophitin temppelien, jossa on yksi Thaimaan suurimmista Buddha-patsaista, istuva pronssi-Buddha.

Katseltuasi kaupunkia ja temppeleitä nouset The Grand Pearl Cruise Linerin kyytiin, joka kuljettaa sinut takaisin Bangkokiin pitkin Chao Praya -jokea. Aluksella tarjoillaan kahvia ja teetä sekä herkullinen lounas nauttiessasi maisemista ja katsellessasi elämää joen varrella. Mitä lähemmäksi Bangkokia tullaan, sitä hektisemmäksi elämä joella muuttuu. Perillä Bangkokissa opas johdattaa retkeläiset takaisin hotelliin.

(Lounas sis. retken hintaan.)

Päivä 5
Bangkok – Kwaijoki - junamarkkinat, Kwaijoen silta, sotilashautausmaa ja museokäynti

Aamiaisen jälkeen lähdet matkalle kohti etelää ja Samut Songkhramin provinssia, joka sijaitsee Mae Klong -joen suistossa. Käyt markkinoilla, jotka järjestetään junanraiteilla. Kun juna lähestyy, tavarat siirtyvät hujauksessa pois, ja kun juna on ajanut ohitse, tavarat siirtyvät yhtä nopeasti alkuperäisille paikoilleen. Matka jatkuu Kanchanaburia kohti Kwaijokea seuraillen. Pääset katselemaan lähemmin kuuluisaa siltaa, jonka teki kuolemattomaksi Pierre Boullen romaani “Kwai-joen silta” ja romaaniin perustuva samanniminen elokuva. Alkuperäinen silta tuhoutui liittoutuneiden pommituksissa 1945 ja sijaitsi alun perin hieman eri paikalla kuin nykyinen. Silta, jonka nyt näet, on paikalla tapahtuneiden raakuuksien muistomerkki.

Käyt myös hautausmaalla, jonne on haudattu toisessa maailmansodassa kaatuneita sotilaita. Hautausmaan kupeessa on museo, joka myös kuuluu retken ohjelmaan.

Syöt lounasta paikallisessa ravintolassa ja nouset sitten junaan, joka kulkee pitkin Kuoleman rautatietä. Kuoleman rautatien rakentaminen toisen maailmansodan aikana maksoi 16 000 ihmisen hengen – siitä makaaberi nimi. Junan reitti kulkee läpi kuvankauniin luonnon seuraillen Kwaijokea, ja juna ylittää mm. pitkän ja huteran näköisen, puusta rakennetun viaduktin.

 

Päivä 6
Kwaijoki - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Erawanin vesiputous, Helvetintulen sola ja risteily Kwaijoella

Koko alue Kwaijoen ympärillä tarjoaa kiinnostavia kohteita niin historiasta kuin luonnostakin kiinnostuneelle. Voit lähteä omille retkillesi tai rentoutua hotellin uima-altaalla.

Voit osallistua myös lisämaksulliselle retkelle, joka vie kauniille vesiputoukselle, historialliseen Helvetintulen solaan sekä veneretkelle Kwaijoelle:

Hieman Kanchanaburin ulkopuolella sijaitsee Erawanin kansallispuisto, joka on suosittu retkikohde sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Kansallispuiston vetonaula on seitsemästä eri tasosta muodostuva vesiputous. Puisto on saanut nimensä kolmipäisen elefanttijumalan Erawanin mukaan. Väitetään, että putouksen korkein taso muistuttaisi Erawania – samankaltaisuuden voit itse todeta. Putousta ympäröi rehevä sademetsä ja villit orkideat. Jos haluat nauttia näkymistä vesiputouksen huipulta, voit nousta kuudennelle tasolle polkua pitkin. Ihan putouksen huipulle – seitsemännelle tasolle – pääsee vain kiipeilemällä kallioseinää pitkin.

Retki jatkuu Hellfire Passiin eli Helvetintulen solaan. Helvetintulen solassa aasialaiset ja liittoutuneet sotavangit, jotka rakensivat Kuoleman rautatietä, joutuivat kaivamaan rautatien sietämättömissä olosuhteissa läpi lähes mahdottoman kallion. Valtavan kallion läpäisy kesti vain kuusi viikkoa, mutta rakentajat työskentelivätkin 18 tuntia päivässä, ja sadat menettivät henkensä. Työtä tehtiin erityisesti yöaikaan soihtujen heikossa valossa – siitä solan nimi. Käyt myös museossa, joka esittelee alueen historiaa kuvin, kartoin ja pienoismallein.

Seuraavaksi nouset bambulautan kyytiin. Sinulla on tilaisuus nauttia hiljaisuudesta ja kauniista luonnosta lipuessasi hitaasti alas jokea. Rannassa odottaa kyyti takaisin hotellille.

Päivä 7
Kwaijoki – Kuiburi, reitti kulkee kelluvien markkinoiden kautta

Aamiaisen jälkeen kierros jatkuu ja suuntana on rannikkokaupunki Kuiburi Hua Hinin eteläpuolella. Matkan varrella käyt ”kelluvilla markkinoilla”: vaihdat bussin ns. long-tail-veneeseen ja näet, kuinka monenlaisia hedelmiä, kasviksia ja muuta tavaraa kuljetetaan veneillä. Miksei veneistä käsin voisi myös myydä ja ostaa, kun tavara kerran on valmiiksi veneessä?

Vaihdat takaisin bussiin, joka suuntaa Siaminlahden rannikolle. Erityisesti viimeinen etappi Hua Hinin eteläpuolella kulkee läpi kuvankauniiden maisemien: erikoisenmuotoisia kalkkikivimuodostelmia on ripoteltu sinne tänne muuten tasaiseen maastoon. Bussi pysähtyy muutaman kerran, joten pääset ottamaan kuvia muistoksi. Ehkä näet myös makakeja, jotka elävät seudulla.

Iltapäivän aikana saavut Kuiburi Hotel & Resortiin, joka sijaitsee rauhallisella alueella n. 75 km Hua Hinistä etelään. Hotelli sijaitsee rannalla, ja kaikissa huoneissa on oma parveke tai terassi. Lue lisää hotellista matkaohjelman perästä.

Päivä 8–11
Kuiburi - Kuiburi - rantaloma ja rentoutumista tai lisämaksullisia retkiä

Seuraavat neljä päivää saat itse päättää, mitä teet. Rannalle vai altaalle? Vai omia seikkailuja Thaimaan kauniissa luonnossa? Mahdollisuuksia on paljon!

Oleskelun aikana järjestetään kolme lisämaksullista retkeä.

Päivä 9 Sam Roi Yot -kansallispuisto

Tämä kokopäiväretki vie Thaimaan hienoimpaan kansallispuistoon, Sam Roi Yotiin. Huolimatta siitä, että puisto sijaitsee vain 60 km päässä Hua Hinistä, se on suhteellisen tuntematon. Thaimaan vanhimmassa rannikolla sijaitsevassa kansallispuistossa näet vaikuttavia maisemia, jotka todella salpaavat hengityksen. Alue koostuu jättimäisistä makean veden marskialueista, joita kalkkikivimuodostelmat ympäröivät. Puusiltaa pitkin pääset kävelemään läpi marskialueen, jolla viihtyy monenlaisia eläimiä ja lintuja. Käyt muutamassa upeassa tippukiviluolassa, kuten Phraya Nakhonissa, jonka sisällä on kaunis ”kuninkaallinen paviljonki”.

Päivä 10 Norsusafari Kui Burin kansallispuistossa

Lähde mukaan iltapäiväretkelle Kui Burin kansallispuistoon, jota pidetään Thaimaan parhaana paikkana villien norsujen näkemiselle. Puistossa elää myös gaureja eli viidakkohärkiä. Gaurit ovat suurikokoisia härkäeläimiä, jotka voivat painaa jopa yli tonnin. Kui Burissa saatat nähdä myös sambarhirviä, villisikoja sekä runsaasti lintuja. Alueesta tuli kansallispuisto vuonna 1999.

Kansallispuistossa saa tehdä safareja vain klo 14.30–18.00. Lähdet rangerin (puistonvartijan) kanssa safarille avoimessa maastoautossa. Ranger ajelee hitaasti pitkin sorateitä sekä aukeilla ruohomailla etsien norsuja ja muita puiston eläimiä. Välillä pysähdytään tarkkailupaikoilla, joilta toivottavasti bongaat eläimiä. Matkan varrella ranger kertoo kansallispuiston historiasta ja tietysti puiston eläimistä.

(Koska eläimet puistossa ovat villejä ja vapaita, emme voi taata, mitä eläimiä safarilla näkee).

Päivä 11 Koh Talun saari, jossa mahdollisuus snorklata

Jos haluat kokea todellisen paratiisisaaren upeine rantoineen sekä snorklata värikkäillä koralliriutoilla, lähde mukaan tälle retkelle!

Päivä 12
Kuiburi – Bangkok ja kotimatka
Aamupäivä on omaa aikaa. Lounasajan jälkeen bussi vie Bangkokiin, josta kotimatka alkaa.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki - Bangkok - Helsinki (Dohan kautta) turistiluokassa
 • majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa: 3 yötä FuramaXcutive Sathornissa Bangkokissa, 2 yötä Mida Resort Kanchanaburissa ja 5 yötä Kui Buri Resort & Hotel Kui Burissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 5 ja 7
 • lentokenttäkuljetukset *
 • verot ja viranomaismaksut

*lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä (lisämaksulliset) myös kansainvälisiä matkustajia.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (suositus, yhteensä noin 45 USD)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

Alennus lapselle

Kahden aikuisen kanssa matkustava alle 12 vuotias lapsi saa 148€ alennuksen matkan perushinnasta. Mikäli alle 12 vuotiata lapsia on kaksi, saavat molemmat 148€ alennuksen. Huoneisiin on kuitenkin mahdollisuus saada ainoastaan yksi lisävuode lapselle. (Huoneissa on leveä parivuode).

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni laukku tai reppu, johon voit pakata junamatkan (päivä 5) ja retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.

Sähkötupakkakielto Thaimaassa

Thaimaan laki kieltää sähkötupakkatuotteiden tuomisen maahan sekä viemisen maasta ja tuotteiden myynti on kielletty. Myös sähkötupakkatuotteiden hallussapitoa voidaan pitää rikkeenä.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

THIRT01AFI