Tarujen, jumalten ja kauneuden Kreikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka keväiseen manner-Kreikkaan ja eeppisiin kohteisiin: Ateenaan, Olympiaan, Epidaurokseen, Mykeneen ja Meteoraan.

Uutuus

Matka alkaa Ateenasta ja Akropolilta, jolla Sokrates ja Platon pohdiskelivat yli 2000 vuotta sitten. Kohteitamme on myös Olympia, jossa tuonaikaiset urheilijat ja atleetit mittelivät voimiaan. Olympia on sittemmin antanut nimen nykyaikaisille olympialaisille. Käymme Parnassosvuoren suojelemassa Delfoissa ja Peloponnesoksen kaunottaressa, Nafplionissa.

Yksi matkan kohokohdista on vaikuttavat Meteoran kalliot, jossa erakot asuivat luolissa yli 1000 vuotta sitten ja jonne myöhemmin rakennettiin luostareita. Käymme parissa yhä olemassa olevassa luostarissa. Majoitumme kolmen ja neljän tähden hotelleihin ja ehdimme myös rentoutua Isthmiassa, Korintin kanavan lähellä ennen kotimatkaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Ateena
Päivä 2 Ateena - Akropolis ja Korintin kanava - Nafplio
Päivä 3 Epidauroksen antiikin aikainen kaupunki - Antiikin Mykene - Olympia
Päivä 4 Temppeleitä ja Olympian stadion - Patrasin satamakaupunki - Arachovo
Päivä 5 Delfoi - lounaan jälkeen matka jatkuu Kalampákaan Meteoran lähistöllä
Päivä 6 Luonnonihme Meteora ja luostarivierailuja - päivän päätteeksi Isthmiaan
Päivä 7 Omaa aikaa
Päivä 8 Kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
Täynnä
1.448€
Helsinki
1.498€
Helsinki
1.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Ateena

Laskeudumme Ateenan uudelle lentokentälle ja ajamme miljoonakaupunkiin, eurooppalaisen kulttuurin kehtoon. Täällä syntyivät demokratia ja luonnontieteet, ja jo antiikin aikoina kaupunki oli suosittu matkakohde. Talojen parvekkeita koristavat pelargoniat ja kaupungin katuja ja aukioita appelsiinipuut. Äänekkäät katukauppiaat ja värikkäät torit muistuttavat idän basaareista ja hieman kuluneet uusklassiset palatsit johdattavat ajatukset kadonneeseen aikaan, jolloin Ateena tunnettiin Välimeren helmenä. Ajamme hotellille, majoitumme ja syömme illallisen hotellissa.
 

Päivä 2
Ateena - Akropolis ja Korintin kanava - Nafplio

Käymme Akropolis-kukkulalla. Matka ylös Unescon suojelemille raunioille tehdään jalan.

Akropolis on Ateenan tunnusmerkki, joka näkyy modernissa suurkaupungissa lähes kaikkialle. Kreikassa on monia akropoliita, mutta juuri Ateenassa sijaitsevasta on tullut se, jota kutsumme Akropoliiksi. Kalliolla, joka kohoaa 150 m korkeuteen, on ollut asutusta kivikaudelta lähtien ja se on muodostanut hyvän suojapaikan. Akropoliista tuli myöhemmin paikka, jossa rukoiltiin jumalia ja kaupungin eliitti kävi päivittäisillä kävelyillään.
Akropoliin monet temppelit ovat valitettavasti kärsineet pahoin mm. turkkilaisten ammusvaraston räjähdyksessä ja maanjäristyksessä. Tuhoa on aiheuttanut myös friisien ja patsaiden varastelu, johon syyllistyivät sekä ranskalaiset Napoleonin valtakaudella että myöhemmin englantilaiset miehittäjät. Vaikuttava Pantheonin friisi – tai se, mitä siitä venetsialaisten pommituksissa oli jäänyt jäljelle – kuljetettiin 1880 Englantiin, missä sen voi nähdä British Museumissa.

Akropoliilta on upeat näkymät yli Plakan, johon yhdistetään filosofi Sokrates sekä hänen oppilaansa Platon. Käymme katsomassa lähemmin myös Plakan kaupunginosaa.
Teemme Akropoliilla opastetun kierroksen, jonka jälkeen suuntaamme alas uuteen museoon. Museo on kaunis ja vaikuttava. Vuonna 2009 avautuneessa museossa saa hyvän käsityksen muinaisten kreikkalaisten ainutlaatuisesta kyvystä luoda vaikuttavaa arkkitehtuuria ja elävän näköisiä patsaita.
Syömme lounaan Ateenassa, minkä jälkeen on aikaa katsella hieman kaupunkia. Teemme kierroksen keskustassa ja näemme mm. Sintagma-aukion, jonka laidalla sijaitsee Kreikan parlamenttitalo.

Poistumme Ateenasta ja ajamme Korintin kanavalle, jonka luona pidämme tauon. Korintin kanava lyhensi laivareittiä Peloponnesoksen niemimaan ympäri noin 400 km:lla. Kanavan rakentaminen alkoi keisari Neron valtakaudella. Vihdoin 1800-luvun lopulla 6,5 km pitkä ja noin 25 m leveä kanava, jonka reunat kohoavat paikoin 80 m:n korkeuteen, tuli valmiiksi. Kanava mullisti aikanaan laivaliikenteen, nykyään vain pienet alukset mahtuvat kulkemaan sitä pitkin.

Peloponnesos on nykyään yksi arvokkaimmista arkeologisista alueista ja historian kannalta yksi kiinnostavimmista vierailukohteista. Sijainti kaakkoisella Välimerellä on tehnyt alueesta vuosituhansien ajan tärkeän solmukohdan niin kaupan kuin sotienkin kannalta. Aluetta ovat hallinneet monet mahdit: roomalaiset, bysanttilaiset, venetsialaiset ja osmanit – useita kertoja.

Yövymme kauniissa Nafplion kaupungissa, joka toimi 1830-luvulla lyhyen aikaa Kreikan pääkaupunkina. Näemme Bysantin, Venetsian ja osmanien valtakauden merkkejä. Merellä kaupungin edustalla sijaitsee pieni Burtzin linnoitus, jonka venetsialaiset rakensivat. Noin 200 m korkean kallion huipulla seisoo upea venetsialainen rakennus, Palamidi-linnoitus, jonne pääsee kiipeämällä lähes 1 000 porrasta. Palamidi rakennettiin noin vuonna 1700 suojelemaan kaupunkia mereltä käsin lähestyviltä vihollisilta. Nafpliossa on myös Akronafplion linnakkeen rauniot. Akronafplion rakennettiin Itä-Rooman ja Bysantin kaudella.

Omavalintainen illallinen Nafpliossa.

Päivä 3
Epidauroksen antiikin aikainen kaupunki - Antiikin Mykene - Olympia

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on antiikin Epidauros, jossa sijaitsee yksi maailman parhaiten säilyneistä amfiteattereista. Teatterin akustiikka on täysin omaa luokkaansa. Kyse on todella hyvin säilyneestä rakennuksesta, mm. siksi, että se on rakennettu vuoren rinteeseen, joten se on hyvin suojassa. Paikka menetti merkitystään 400-luvulla, kun kristinusko levisi kansan keskuuteen. Sitä ennen aluetta oli käytetty lääkinnän ja terveyden jumalan Asklepioksen pyhäkkönä ja parantolana. Näemme mm. tholosin, pyöreän rakennuksen rauniot, jossa on labyrintti. Labyrintti on saattanut olla käärmetarha, sillä käärmeen myrkky oli yksi käytetyistä lääkkeistä. Alueella on jäljellä myös abatonin rauniot. Siellä potilaat odottivat vuoroaan.

Viimeinen kohteemme, ennen kuin ajamme Peloponnesoksen poikki, on antiikin Mykene. Mykeneläinen kulttuuri on peräisin Kreetan saarelta ja sen huippukausi oli noin 1600–1100 eKr. Kahden vuorenrinteen väliin rakennettiin linnoitettu kaupunki, johon pääsi vain lännestä käsin. Rakennukset olivat monimutkaisia ja kaupunginmuuri paksu. Maanalainen vesijohto oli tuohon aikaan hyvin harvinainen. Parhaiten tunnetaan Leijonaportti, joka toimi sisäänkäyntinä kaupunkiin. Kolme isoa kiveä muodostaa portin kehyksen, ja niiden päällä lepää kolmionmuotoinen kivi, johon on veistetty kaksi päätöntä leijonaa vartioimassa kaupunkia. Kaupunginmuurien sisällä on ns. Atreuksen aarrekammio, joka on saanut nimensä mytologian kuningas Atreuksen mukaan. Arkeologit pitävät sitä hautakammiona. Myös kuningas Agamemnon on liitetty hautaan, mutta tutkimusten mukaan hauta on paljon vanhempi.

Syömme lounaan Nafpliossa ennen kuin matkamme jatkuu niemimaan länsipuolelle. Siellä pysähdymme Olympiassa, syömme illallisen ja yövymme.

Päivä 4
Temppeleitä ja Olympian stadion - Patrasin satamakaupunki - Arachovo

Tänään ohjelmassa on yksi merkittävistä Unescon suojelemista kohteista: Olympia. Paikka on omistettu jumalista suurimmalle, Zeukselle, joka tarinan mukaan hallitsi noin 3 000 m korkean Olympos-vuoren huipulla 11 muun jumalan kanssa. Vuori sijaitsee lähellä itärannikkoa Thessalonikista lounaaseen.

Aluetta alettiin kutsua Olympiaksi Zeuksen kunniaksi. Kyse on alunperin uskonnollisesta paikasta, jossa papit asuivat ja jonne he tulivat rukoilemaan. Myöhemmin paikasta tuli kreikkalaisille neljän vuoden välein järjestettyjen kilpailujen estradi – olympialaisten synnyinpaikka. Kierrämme arkeologisen alueen, jolla näemme Zeuksen ja Heran temppelin sekä stadionin rauniot sekä mm. hippodromin, jolla pidettiin hevoskilpailut. Alue on rauhaisa ja melkoisen kiinnostava, mutta käynti museossa antaa parhaan käsityksen raunioista, sillä iso osa niistä tuhoutui tuhoisassa maanjäristyksessä 500-luvulla. Raunioiden jäännökset tulivat uudelleen esiin maan alta isossa maanvyörymässä.

Vietettyämme aamupäivän katsellen yhtä antiikin ajan suurimmista historiallisista nähtävyyksistä jatkamme matkaa pitkin rannikkoa kohti pohjoista. Seuraava kohteemme on Patrasin satamakaupunki. Ylitämme salmen pitkin 3000 m pitkää Ríou-Andirríou-siltaa ja käännymme takaisin mantereelle.

Ajamme pitkin rannikkoa kohti itää. Korintinlahti välkehtii etelässä. Määränpäämme on Arachovo, joka sijaitsee hieman Delfoin länsipuolella. Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen.

Päivä 5
Delfoi - lounaan jälkeen matka jatkuu Kalampákaan Meteoran lähistöllä

Aamiaisen jälkeen ajamme Delfoihin. Delfoin oraakkeli osasi tarujen mukaan kertoa tulevaisuutesi, kuten monet muutkin oraakkelit antiikin Kreikassa, mutta Delfoin oraakkeli oli tunnettu siitä, että sen vastaukset olivat parhaiten paikkansa pitäviä. Vastaukset tulivat runomitassa ja vietiin papeille, jotka käänsivät oraakkelin lausumat kansankielelle. Väitetään, että ennustajatar hengitti luolassa hyvänolontunnetta aiheuttavia höyryjä ja pääsi näin transsinomaiseen tilaan.
 
Antiikin Delfoi sijaitsee korkealla, Parnassosvuoren ympäröimänä, suojassa mahdollisilta vihollisilta. Täällä kaupunginmuurien sisäpuolella oli Apollon temppeli, stadion, useita aarrekammioita ja muita rakennuksia. Päästäkseen kaupunkiin oli kuljettava samaa mukulakivin kivettyä ”pyhää tietä”, jota mekin kuljemme.
 
Kiinnostavan vierailun jälkeen syömme lounaan Delfoissa. Sitten ajamme Thessalian provinssiin ja läpi hedelmällisten tasankojen Kalampákaan. Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen.

Päivä 6
Luonnonihme Meteora ja luostarivierailuja - päivän päätteeksi Isthmiaan

Meteora, jonka lähettyville saavuimme eilen, on yksi vaikuttavimmista luontoelämyksistä. Valtavien järvien vesi on vuosituhansien ajan virrannut läpi vuorten ja muokannut nämä kiehtovat maisemat. Kallioilla eli tuhansien vuosien ajan erakoita, jotka etsivät Jumalan siunausta ja ikuista elämää. Luola, joissa erakot asuivat, sijaitsivat ylhäällä kallioilla ja niihin pääsi vain köysitikkaita pitkin tai taitavasti kiipeillen. Kalliot houkuttelevat yhä tänäkin päivänä kiipeilijöitä. 
Aikojen saatossa alueen erakot kokoontuivat yhteen ja rakensivat luostareita, mutta monet luostareista hylättiin osmanien valtakunnan aikana ja niistä on jäljellä enää ainoastaan rauniot. Viisi luostaria on yhä tominnassa, ja käymme niistä parissa. (Huomioithan, että sortsit, lyhyet hameet ja lyhythihaiset/hihattomat paidat eivät sovi luostarikäynnille, joten valitse päivän kohteisiin sopivat vaatteet).
Lounaan jälkeen ajamme kohti etelää. Pysähdymme Thermopylaisssa ja näemme ison kuningas Leonidaksen patsaan.
Tänään kuljemme hetken Julius Caesarin jalanjäljissä. Ohitamme läheltä Farsaloksen, jossa Caesarin nälkiintyneet ja väsyneet joukot saivat lopulta voiton Pompeiuksesta 9. elokuuta 48 eKr. Kuukautta aiemmin mainitut kaksi sotaherraa olivat ottaneet yhteen Rooman kansalaissodassa. Dyrrhakhionin taistelu jäi ratkaisemattomaksi, mutta Julius Caesar oli vaarallisilla vesillä, sillä balkan ja Kreikka kuuluivat Pompeiuksen valtakuntaan. Pompeius tunnettiin taiatavana poliitikkona, jolla oli Rooman senaatin tuki paetessaan Caesarin joukkoja. Pompeius ei ollut mikään suuri sotaherra. Heikosti aseistetut ja koulutetut sotilaat sekä lainajoukot idästä syöksivät hänet lopuuliseen häviöön. Pompeius pakeni Egyptiin, jossa Caesarin tukijat odottivat ja murhasivat hänet.
Majoitumme hotelliin Isthmiassa, Korintin kanavan suulla. Syömme illallisen hotellissa.

 

Päivä 7
Omaa aikaa

Tänään on aikaa varastoida matkalla kerättyjä vaikutelmia ja nauttia auringosta ja kylästä. On aika maistella ouzoa, kreikkalaista salaattia, mustekalaa ja retsinaa. Päivä on varattu omille seikkailuille, paikallisiin ravintoloihin tutustumiselle, auringossa lekottelulle ja rentoutumiselle rankan viikon jälkeen.

Päivä 8
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen on aika lähteä Ateenan lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
248€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Ateena – Helsinki (lähtöpäivästä riippuen Münchenin tai Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (7 yötä)
 • aamiaiset (7 kpl)
 • 4 lounasta (päivinä 2, 3, 4 ja 5)
 • 5 illallista (päivinä 1, 3, 4, 5 ja 6)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 248€
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, n. 55€/hlö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Aamiaiset

Aamiaiset ovat ns. kevyitä mannermaisia aamiaisia, joihin tavallisimmin sisältyy kahvia/teetä, mehua, leipää, marmelaadia ja voita.

Majoitus

Yövymme näissä tai vastaavissa hotelleissa:

Hotel Stanley, Ateena
http://www.hotelstanley.gr

Hotel Rex, Nafplio
www.rex-hotel.gr/lang/en

Hotel Europa Olympia, Peloponnesos
www.hoteleuropa.gr

Hotel Arahova Inn, Arachovo
www.arahova-inn.gr

Hotel Famissi Eden, Kalampáka
www.famissimeteorahotels.com

Hotel King Saron, Isthmia
www.kingsaron.gr/

Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.
 

Välimatkat

Päivä 1: n. 50 km
Päivä 2: 140 km
Päivä 3: 300 km
Päivä 4: 260 km
Päivä 5: 235 km
Päivä 6: 430 km
Päivä 7: 0 km
Päivä 8: 110 km

Teiden kunto vaihtelee ja ajomatkoihin voi mennä ennakoitua enemmän aikaa.

Yöpymiset

Ateena: 1 yö
Nafplion: 1 yö
Olympia: 1 yö
Arachovo (Delfoi): 1 yö
Kalampáka (Meteora): 1 yö
Isthmia: 2 yötä
 

Matkalle mukaan ja pukeutuminen

Kävelemme retkipäivinä mukulakivikaduilla ja reiteillä on korkeuseroja, ylä- sekä alamäkiä. Matkakohteissa on portaita.
Kävelymatkat eivät ole erityisen pitkiä, mutta sinun tulee kyetä liikkumaan ilman apuvälineitä ja normaali peruskunto riittää. Ota mukaan hyvät, tukevapohjaiset kengät. Pieneen reppuun tai laukkuun voi kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Vierailemme matkan aikana kirkoissa ja luostareissa, jolloin miehillä tulee olla pitkälahkeiset housut ja naisilla housut tai polvien alle yltävä hame. Olkapäät tulee olla peitettyinä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

19GRRTR03AFI2910