Sound of Music - Itävalta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kesäinen matka Salzkammergutin kauniille järvi- ja vuoristoalueelle Itävallassa.

Matkaohjelmassa ovat barokkikaupunki Salzburg sekä suolakaivoskaupunki Hallstatt, jotka molemmat ovat Unescon suojelemia. Käymme keisarillisessa Bad Ischlissä, jossa keisari Frans Joosef ja keisarinna Elisabet – lempinimeltään Sissi – viettivät kesälomansa yli 60 vuoden ajan. Perheen kesäpalatsi, Kaiservilla, on yhä olemassa. Teemme päiväretken Baijeriin tutustuaksemme Hitlerin Kotkanpesään, jonka sijainti luonnonkauniissa ympäristössä on jyrkässä kontrastissa paikan ikävän menneisyyden kanssa.  

Sinulla on mahdollisuus nousta Schafberg-vuoren huipulle. St. Wolfgangissa nousemme hammasratasjunaan, Schafbergbahniin, joka on Itävallan korkein ja vanhin (junalippu ei sisälly matkan hintaan).

Päiviä maustavat paikalliset herkut. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 6 päivää
Päivä 1
Helsinki – München - Salzburg/kaupunkikävely
Päivä 2
Kierros Salzkammergutin järvillä - keisarillinen Bad Ischl - Hallstatt
Päivä 3
Berchtesgaden, Saksa – Hitlerin Kotkanpesä ja Königssee-järvi.
Päivä 4
Traunsee- ja Attersee-järvi
Päivä 5
St. Wolfgang ja hammasratasjunalla Schafbergin huipulle.
Päivä 6
München – Helsinki

Hotelli

Gasthof Sagwirt

Pienessä Gaissaun kylässä sijaitsevassa Gasthof Sagwirtissä on perinteiseen tyyliin sisustettuja huoneita sekä päätalossa että noin 200 m päässä sijaitsevassa lisärakennuksessa. Huoneissa on tv, hiustenkuivain ja Wi-Fi.

Tällä alueella luonto on keskipisteessä. Tästä syystä hotellin ympäristössä on vain vähän muita houkutuksia. Hyvällä säällä voi istuskella hotellin terassilla ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Gaissau 58, 5425 Krispl
Salzburg
Telephone: +43 6240 209
https://www.sagwirt.at/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – München - Salzburg/kaupunkikävely

Helsingistä otamme kurssin kohti Müncheniä. Perillä Saksassa nousemme bussiin, joka vie meidät Salzburgiin.

Salzburg, samannimisen osavaltion pääkaupunki, sijaitsee Salzachjoen rannalla. Näemme mm. Mirabell-puiston, kauniin barokkipuutarhan, jonka keskellä sijaitsee Mirabell-kesäpalatsi 1600-luvulta. Täällä on myös kuuluisa Salzburgin marionettiteatteri, jossa on esitetty klassisia oopperoita ja operetteja vuodesta 1913. Mirabell-puistosta on ainutlaatuiset näkymät Euroopan suurimmalle linnoitukselle, Hohensalzburgille, joka kohoaa kaupungin historiallisen keskustan yllä.

Ylitämme joen Staatsbrücke-siltaa pitkin ja saavumme Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, jossa sijaitsee mm. Mozartin synnyinkoti sekä Universitätsplatzin tori. Näemme myös Grosses Festspielhausin, jossa järjestetään vuosittaiset Salzburgin teatterifestivaalit. Näyttämö, joka on 100 m leveä, kuuluu maailman suurimpiin, ja saliin mahtuu jopa 2 179 katsojaa. Kävelemme seuraavaksi lyhyen matkan roomalaiskatoliselle Fransiskaanikirkolle ja Alte Residenzille, joka toimi aiemmin arkkipiispan asuntona. Alte Residenz sijaitsee aivan Salzburgin tuomiokirkon kupeessa.

Residenzplatzilla sijaitsevat Salzburg- ja Panorama-museot sekä Salzburger Heimatwerk -putiikki, joka tunnetaan korkealaatuisista käsitöistä. Tuomiokirkon toisella puolella on Kapitalplatz, jonka kautta pääsee Hohensalzburgin linnoitukseen.

Päiväohjelmassa on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle. Iltapäivän voi viettää omaan tahtiin. Kaupungissa riittää kahviloita ja putiikkeja. Myös Hohensalzburgin linnoitus on hyvä vaihtoehto, joko jalkaisin tai hissillä. Ehkä haluat palata takaisin joen toiselle puolelle ja tutustua Salzburgin uudempiin osiin. Kenties haluat vierailla Mozartin synnyinkodissa vanhankaupungin sydämessä. Kauniissa Salzburgissa on paljon nähtävää!

Salzburgista lähdemme bussilla pieneen, kauniin luonnon ympäröimään Gaissaun kylään (ajomatka noin 25 km). Kylässä on tilaisuus rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta. Saavuttuamme hotelliin asetumme huoneisiimme. Hieman myöhemmin nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Kierros Salzkammergutin järvillä - keisarillinen Bad Ischl - Hallstatt

Tänään tutustumme lähemmin ihastuttavaan Salzkammergutin alueeseen. Pysähdymme Mondseellä katsomaan pientä kirkkoa, josta tuli maailmankuulu The Sound of Music-elokuvan hääkohtauksen ansiosta.

Jatkamme keisarilliseen Bad Ischliin. Keisari Frans Joosef ja keisarinna Elisabet – lempinimeltään Sissi – viettivät kesälomansa kaupungissa yli 60 vuoden ajan. Perheen kesäpalatsi, Kaiservilla, on yhä olemassa. Bad Ischliin rakennettiin rautatie erityisesti keisaria varten. Traunjoen varrella sijaitsee koko joukko upeita huviloita, kauniita puistoja ja siellä vallitsee hyvin itävaltalainen tunnelma. Ehdottomasti suositeltavaa: kakkukahvit Café Zaunerissa!

Bad Ischlistä jatkamme Unescon suojelemaan Hallstattin kaupunkiin, joka sijaitsee Hallstättersee-järven rannalla. Ensimmäiseen maailmansotaan saakka Hallstattiin pääsi vain vesitse, ja kaikki tavarat ja tarvikkeet kuljetettiin kaupunkiin järven yli. Junarata, jonka keisari rakennutti Bad Ischliin, palvelee myös Hallstattiin menijöitä. Hallstattin asema sijaitsee järven vastakkaisella puolella, ja viimeinen osuus on kuljettava lautalla. Hallstatt oli aikoinaan rikas kaupunki, sillä vuoresta kaupungin liepeiltä löytyi suolaa. Nykyään tämä pieni kaivoskaupunki on Unescon suojelema. Hallstatt sijaitsee vuorten ympäröimänä ja on varsin viehättävä. Sotien välisenä aikana vuorten läpi rakennettiin tunneleita, joten Hallstattiin pääsee nykyään sekä autoilla että busseilla.

Palaamme hotellille ja syömme siellä illallisen.

Päivä 3
Berchtesgaden, Saksa – Hitlerin Kotkanpesä ja Königssee-järvi.

Tänään edessä on mielenkiintoinen ja hieno päivä, kun lähdemme retkelle Saksan puolelle Berchtesgadeniin, Salzburgin lounaispuolelle. Berchtesgaden sijaitsee vuorten ympäröimänä ja on upea paikka sekä kesällä että talvella. Kesällä alue kukkii, ja retkeilijöiden valittavana on useita vaellusreittejä. Berchtesgaden on suosittu matkakohde myös Kehlsteinhausin ansiosta, joka tunnetaan paremmin nimellä Kotkanpesä. 

Kehlsteinhaus oli natsipuolueen lahja Hitlerille tämän 50-vuotissyntymäpäivänä. Sekä Hitlerillä että koko puoluejohdolla oli toinen asunto Obersalzbergissä vähän Berchtesgadenista itään. Sodan viimeisinä vuosina aluetta alettiin muuttaa turvallisemmaksi, mahdolliseksi viimeiseksi turvapaikaksi, mutta valtava työ jäi kesken. Useimmat rakennukset Obersalzbergissä, niiden joukossa myös Hitlerin Berghof, tuhottiin sodan jälkeen.

Kehlsteinhaus sai jäädä pystyyn, sillä liittoutuneet käyttivät sitä amerikkalaisjoukkojen päämajana.
Kehlsteinhaus on rakennettu jyrkälle vuorelle 1 835 metrin korkeuteen. Mutkaisen pikkutien ylös suunnittelivat italialaiset asiantuntijat, jotka vastasivat myös Gardajärven ympäristön tunneleista, joita rakennettiin Mussolinin  tarpeisiin. Ajamme pienemmissä busseissa 6,5 km ylös vuorenrinnettä, jatkamme 50 m:n matkan jalan noustaksemme upeaan, kiiltävällä messingillä ja peileillä koristeltuun hissiin, joka vie meidät ylös taloon. Tänne Englannin pääministeri Chamberlain tuotiin ennen toisen maailmansodan syttymistä ja täältä hän palasi kotiin mukanaan viesti “Peace for our time”. 

Kehlsteinhausissa kaikki vierailijat, niin ystävät kuin vihollisetkin, valokuvattiin Hitlerin kanssa. Hitler ei kuitenkaan viihtynyt Kehlsteinhausissa, sillä hän kärsi klaustrofobiasta sekä pelkäsi korkeita paikkoja. Hän käytti mieluummin pienempää ja vaatimattomampaa teehuonetta alempana laaksossa. Tätä rakennusta ei enää ole olemassa. 

Näkymät Kehlsteinhausista ovat hengästyttävät: koko Berchtesgadenin kansallispuisto avautuu edessämme, ja näemme Salzburgiin ja pitkälle Itävaltaan saakka. Jos meillä on onnea, näemme muutamia kotkia, jotka viihtyvät seudulla – siitä nimi Kotkanpesä.

Seuraavaksi palaamme alas laaksoon ja käymme smaragdinvihreällä Königsseellä. Ehdimme sulatella näkymiä, kävellä hieman ja ottaa kuvia Pyhän Bartolomeuksen kirkosta ennen kuin palaamme takaisin hotellille ja illallispöytään.

Päivä 4
Traunsee- ja Attersee-järvi

Aamulla suuntaamme kohti kaunista Traunsee-järveä, joka on Itävallan syvin järvi. Järven pohjoisrannalta on pieni Gmundenin kaupunki, jolla oli tärkeä rooli laajassa suolakaupassa Hallstattin suurista suolakaivoksista, kun suola jouduttiin kuljettamaan Traun-jokeen ja Tonavaan, ja edelleen pidemmälle Eurooppaan. Järven itäpuolella Traunstein-vuoret ulottuvat lähes 1700 metriä merenpinnan yläpuolelle. Kun katsot länteen, näet  kirkon, joka seisoo ylpeänä kalliolla. Kallio näyttää siltä, kuin se olisi melkein heitetty järven tummansiniseen veteen. Kyseessä on Traunkirchen kirkko, joka on luultavasti kuvatuin kirkko Itävallassa.

Gmundenin kaupungissa vierailemme Keski-Euroopan suurimmassa keramiikkapajassa, jossa on valmistettu keramiikkaa yli 500 vuoden ajan. Saamme käsityksen siitä, miten keramiikkaa valmistetaan käsityönä. 

Aikaa on myös kävellä romanttisilla kaduilla ja nauttia näkymistä kauniiseen Schloss Ort -linnaan, joka hallitsee omaa pientä saartaan, ja on yhdistetty Gmundeniin 123 metriä pitkällä sillalla. 

Traunsee-vierailun jälkeen ajamme "naapurijärvelle" Attersee-järvelle, joka on Itävallan suurin järvi. Siellä kuuluisa taidemaalari Gustav Klimt vietti monet kesänsä, ja sieltä hän sai inspiraationsa maisemamaalauksiinsa. Atterseestä tuli Gustav Klimtille se, mitä Giverny oli Claude Monetille ja Provence Paul Cezannelle. 

Teemme yhdessä pienen kävelyn, jonka jälkeen on aikaa syödä lounasta omatoimisesti.

 

Päivä 5
St. Wolfgang ja hammasratasjunalla Schafbergin huipulle.

Tiedossa on kiva päivä lähiseudulla. Alkajaisiksi ajamme St. Gilgeniin Wolfgangsee-järven rannalle. St. Gilgen liitetään vahvasti Mozartin perheeseen, sillä Mozartin isoisä syntyi St. Gilgenissä ja hänen siskonsa Nannerl asettui sinne asumaan perheineen. Kylän värikkäät talot ja ihastuttavat pienet aukiot henkivät itävaltalaista tunnelmaa.

St. Gilgenistä lähdemme risteilylle, joka päättyy St. Wolfgangiin. Kaupungin suurin hotelli, Im Weissen Rössl, sijaitsee keskustassa ja sieltä on näkymät turkoosinsiniselle järvelle. Ralph Benatzky sävelsi samannimisen operetin, joka kertoo Im Weissen Rösslin epätoivoisesti rakastuneesta hovimestarista. Myös Pyhiinvaelluskirkko, joka on peräisin vuodelta 976, on näkemisen arvoinen. Kaupungissa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi käydä lounaalla (omakustanteinen).

Iltapäivällä on mahdollisuus nousta Schafberg-vuoren huipulle – emme kuitenkaan jalan! St. Wolfgangissa nousemme hammasratasjunaan, Schafbergbahniin, joka on Itävallan korkein ja vanhin; rakennettu 1893. Juna on yksi maailman vanhimmista edelleen käytössä olevista höyryvetureista. Matkan pituus on noin kuusi kilometriä ja 1,190 metrin korkeusero kivutaan 35 minuutissa. Näkymät ovat hienot niin matkalla kuin ylhäälläkin: fantastinen panoraamanäkymä Wolfgang-järvelle ja ympäröiville vuorille. Nautittuamme näkymistä palaamme junalla takaisin St. Wolfgangiin.

Junalippu ei sisälly matkan hintaan. Lipun hinta on 45€/hlö ja lippu tilataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Jos et halua lähteä junamatkalle, voit viettää omatoimisesti aikaa St. Wolfgangissa.

 

Päivä 6
München – Helsinki

Bussi vie meidät Münchenin lentokentälle. Lennämme illalla Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
100€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – München – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa
 • Puolihoito (aamiaiset päivinä 2-6 ja 5 illallista)
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Junamatka Schafbergin huipulle 45€/hlö
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 40€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pukeutuminen, liikkuminen ja matkalle mukaan

Huomioithan pukeutumisessa, että varsinkin keväällä ja syksyllä aamut ja illat ovat vielä viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia. Kesäkuukausina päivän ylin lämpötila on Gaissaun alueella noin +25c ja alin +15c.

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa päivien ohjelmaan.

Retkipäivinä kävellään paljon. Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Monissa käyntikohteissamme on paljon portaita ja kävelemme matkan aikana epätasaisilla alustoilla, mm. mukulakivikaduilla. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Ota mukaan myös esim. pieni reppu, johon voit kätevästi pakata retkipäivinä tarvitsemasi tavarat.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan hieman käteistä (suosittelemme n. 100-200€/hlö), sillä luottokortit eivät käy kaikkialla.

Muutokset ohjelmaan

Käymme matkan aikana paikoissa, joissa säällä voi olla vaikutusta ohjelman toteutumiseen. Teitä voidaan joutua sulkemaan sateiden takia tai tie Kotkanpesään Berchtesgadenissa voi olla suljettu lumitilanteen vuoksi (keväällä toteutettavat matkat). Yhteistyössä paikallisen kumppanimme kanssa muutamme ohjelmaa olosuhteiden niin vaatiessa ja etsimme vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Mahtava matka Upeat maisemat. Opas selosti ja tunsi hyvin paikkojen historian ja kertoi monipuolisesti ja kiinnostavasti. Rauhalliset, taitavat bussikuskit. Hotellin henkilökunta ystävällistä ja päteviä, erittäin palvelualttiita. Ihana rauhallinen pieni alppikylä.
Date published: 2022-08-18
Rated 3 out of 5 by from Matkalla mahtavat maisemat ja historiaa Matkalla elokuussa, oli raskas mutta mielenkiintoinen matka. Matkan paluupäivä oli pelkästään odottelua ja ilman mitään suunniteltua ohjelmaa.
Date published: 2022-08-11
Rated 4 out of 5 by from Matka oli toimelias ja hyvin suunniteltu. Retket hyviä, sumu vaan haittasi vuoristossa välillä. Majoitus hyvä mutta ruokailu klo 19 minulle liian myöhäinen. Henkilökunta ystävällistä ja gasthaus siisti. Opas hyvä ja kiva kun hän oli aina mukana tulkkaamassa.
Date published: 2022-08-11
Rated 5 out of 5 by from Ihana Itävalta Matkamme oli mahtava kokemus upeaa Itävallan/Saksan vuoroistomaisemaa, siistejä pikkukaupunkeja ja idyllistä maaseutua. Lähtö Tampereelta on hyvä lisä tarjontaan, varsinkin paluumatkalla on mukavaa päästä puolessa tunnissa kentältä kotiin. Matkaohjelma on oikein hyvä, monipuolinen, ei liian tiukka. Heidi oli asiantunteva, auttava ja ystävällinen matkanjohtaja. Gasthof Sagwirt oli miellyttävä perhehotelli, puolihoito on korkeatasoinen.
Date published: 2022-08-11
Rated 4 out of 5 by from Matkalla hyvät kohteet Matkalla alueella, josta ei aikaisempaa kokemusta. Retkikohteet olivat hyvät, erilaisia: Salzburgin kaupunkivierailusta maalaistalon elämään tutustumiskäyntiin. Sopivan pituisia retkiä. Bussissa hyvää infoa Itävallasta ja paikoista, joissa kävimme. Maisemallisesti ei päästy nauttimaan niin paljon, koska sadetta mukana, mutta Hitlerin Kotkan pesällä aurinko pilkisteli pikaisesti, ja vuoren huippuja tuli näkyviin. Hotellipaikkakunta oli pieni kylä. Hotellipaikkakuntana voisi olla vähän isompi kylä/pikkukaupunki.
Date published: 2018-09-15
Rated 3 out of 5 by from upeita maisemia Tulin matkalta alle viikko sitten.Korkeilla paikoilla kova sumu.
Date published: 2018-09-10
Rated 4 out of 5 by from Matka oli hyvä. Kaikki matkan nähtävyydet menivät 'nappiin", aivan kuten halusinkin. Tulkkaus jäi melko vähäiseksi, joten toivoisin jatkossa enemmän kääntämistä paikallisoppaidan osuuteen
Date published: 2018-09-09
Rated 5 out of 5 by from Viikko postikorttimaisemissa Upeita maisemia ja kiinnostavia nähtävyyksiä ja tutustumiskohteita sekä kaupungeissa että maaseudulla ja ihanat pienet järviristeilyt. Kiertomatkan etäisyydet kohtuullisia. Mukava hotelli rauhallisen pikkukylän, St. Georgen, keskeisellä paikalla. Kaikki tarvittava löytyi kylänraitin varrelta.
Date published: 2018-06-04
 • y_2023, m_3, d_22, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_108
 • loc_fi_FI, sid_ATRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja