Sound of Music -Itävalta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Elämysrikas matka Salzkammergutin kauniille järvi- ja vuoristoalueelle, jossa on kuvattu elokuva The Sound of Music.

Salzkammergut on ihanteellinen paikka elämyslomalle, sillä monet mielenkiintoiset ja kauniit paikat ovat lyhyen ajomatkan päässä. Käymme matkan aikana katsomassa joitakin The Sound of Music -elokuvasta tuttuja paikkoja. Matkaohjelmassa ovat myös tunnelmallinen barokkikaupunki Salzburg sekä kuvankaunis Hallstatt, jotka molemmat ovat Unescon suojelemia. Teemme päiväretken Saksan puolelle Baijeriin tutustuaksemme Hitlerin Kotkanpesään, jonka sijainti luonnonkauniissa ympäristössä on jyrkässä kontrastissa paikan ikävän maineen kanssa.

Päiviä maustavat itävaltalaiset herkut sekä ihanat Mozart-kuulat, joita saamme myös itse tehdä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - München, Saksa - matka jatkuu bussilla Salzkammergutiin
Päivä 2 Kierros Salzkammergutin järvillä - keisarillinen Bad Ischl
Päivä 3 Barokkikaupunki Salzburg
Päivä 4 Hallstatt, Salzwelt Hallstatt ja maatilavierailu
Päivä 5 Berchtesgaden, Saksa - Hitlerin Kotkanpesä ja Königssee-järvi
Päivä 6 Risteily Wolfgangsee-järvellä ja mozartinkuulien valmistusta - St. Wolfgang ja hammasratasjunalla Schafbergin huipulle
Päivä 7 Omaa aikaa
Päivä 8 München - Helsinki

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - München, Saksa - matka jatkuu bussilla Salzkammergutiin

Helsinki-Vantaan lentoasemalta otamme kurssin kohti Müncheniä. Perillä Saksassa nousemme bussiin, joka vie meidät Salzkammergutiin, joka ulottuu kolmen osavaltion – Salzburgerlandin, Oberösterreichin ja Steiermarkin – alueelle.

Seutu on vehreää ja viehättävää, ja alueella sijaitsee 67 järveä. Lukuisat puhdasvetiset järvet tekivät Salzkammergutista 1900-luvun alussa itävaltalaisten keskuudessa suositun lomakohteen. Itävallan keisarillinen perhe oli alkanut viettää kesälomiaan Bad Ischlissä jo 1800-luvun puolivälistä lähtien.

Salzkammergut on ihanteellinen lomakohde, sillä monet mielenkiintoiset paikat ovat vain lyhyen ajomatkan päässä. Tukikohtanamme toimii mukava kolmen tähden hotelli yhdessä alueen viehättävistä kylistä.

Saavuttuamme hotelliin meillä on aikaa asettua taloksi huoneisiimme ja tutustua lähiympäristöön. Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Kierros Salzkammergutin järvillä - keisarillinen Bad Ischl

Tänään tutustumme lähemmin lähiympäristöön ja ajamme pitkin upean Atterseen rantoja. Täällä on monia isoja huviloita, jotka rakennettiin kesäasunnoiksi 1900-luvun alussa, jolloin alueesta tuli suosittu.

Atterseeltä käännymme pienemmälle Mondseelle, jonka rannalla kohoaa jylhä, lohikäärmekallioksi kutsuttu Drachenwand-kallionseinämä. Mondseellä pysähdymme hetkeksi pienen kirkon luona, josta tuli maailmankuulu The Sound of Music -elokuvan hääkohtauksen ansiosta.

Jatkamme matkaa keisarilliseen Bad Ischliin. Itse keisari Frans Joosef ja keisarinna Elisabet – lempinimeltään Sissi – viettivät kesälomansa kaupungissa yli 60 vuoden ajan. Perheen kaunis kesäpalatsi, Kaiservilla, on yhä olemassa ja avoinna yleisölle. Bad Ischliin rakennettiin rautatie erityisesti keisaria varten. Kaupungin keskustassa Traunjoen varrella sijaitsee koko joukko upeita huviloita, kauniita puistoja ja tunnelma on tyypillisen itävaltalainen. Ehdottomasti suositeltavaa: kakkukahvit Café Zaunerissa!

Päivä 3
Barokkikaupunki Salzburg

Aamiaisen jälkeen ajamme Salzburgiin, samannimisen osavaltion pääkaupunkiin, joka sijaitsee Salzachjoen rannalla. Näemme mm. Mirabell-puiston, kauniin barokkipuutarhan, jonka keskellä sijaitsee 1600-luvulla rakennettu Mirabell-kesäpalatsi. Täällä on myös kuuluisa Salzburgin marionettiteatteri, jossa on esitetty klassisia oopperoita ja operetteja vuodesta 1913. Mirabell-puistosta on ainutlaatuiset näkymät Euroopan suurimmalle linnoitukselle, Hohensalzburgille, joka kohoaa kaupungin historiallisen keskustan yllä.

Staatsbrücke-siltaa pitkin kuljemme joen yli Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, jossa sijaitsee mm. Mozartin synnyinkoti sekä Universitätsplatzin tori. Näemme myös Grosses Festspielhausin, jossa järjestetään vuosittaiset Salzburgin teatterifestivaalit. Kävelemme seuraavaksi lyhyen matkan roomalaiskatoliselle Fransiskaanikirkolle ja Alte Residenzille, joka toimi aiemmin arkkipiispan asuntona. Alte Residenz sijaitsee aivan Salzburgin tuomiokirkon kupeessa.

Residenzplatzilla sijaitsevat Salzburg- ja Panorama-museot sekä Salzburger Heimatwerk -putiikki, joka tunnetaan korkealaatuisista käsitöistä. Tuomiokirkon toisella puolella on Kapitalplatz, jonka kautta pääsee Hohensalzburgin linnoitukseen.

Nautimme maukkaan lounaan Salzburgin keskustassa ravintola Stiftskellerissä, Euroopan vanhimmassa ravintolassa. Lounaan jälkeen loppuiltapäivän voi viettää omaan tahtiin esimerkiksi pieniä putiikkeja kierrellen. Kahvilatarjontakin on laaja. Aktiivisempaa ajanvietettä haikailevat voivat nousta Hohensalzburgin linnaan, joko jalan tai hissillä, tai palata joen toiselle puolelle ja tutustua Salzburgin uudempiin osiin. Halukkaat voivat vierailla Mozartin synnyinkodissa vanhankaupungin sydämessä. Kauniissa Salzburgissa on paljon nähtävää, ja olemmekin varanneet enemmän aikaa kaupungille asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Palaamme iltapäivän päätteeksi hotellille, jossa syömme illallisen.

Päivä 4
Hallstatt, Salzwelt Hallstatt ja maatilavierailu

Tänään ajamme pidemmälle Salzkammergutiin, Unescon suojelemaan Hallstattin kaupunkiin Hallstättersee-järven rannalle. Ensimmäiseen maailmansotaan saakka Hallstattiin pääsi vain vesiteitse, ja kaikki tavarat ja tarvikkeet kuljetettiin kaupunkiin järven yli. Junarata, jonka keisari rakennutti Bad Ischliin, palvelee myös Hallstattiin menijöitä. Hallstattin asema sijaitsee järven vastakkaisella puolella, ja viimeinen osuus on kuljettava lautalla. Sotien välisenä aikana vuorten läpi rakennettiin tunneleita, joten Hallstattiin pääsee tänä päivänä sekä autoilla että busseilla. Romanttinen kaupunki on vuorten ympäröimä, joten näkymät ovat huikeat. Kaunista ja viehättävää!

Aamupäivällä retkeilemme Salzwelt Hallstattin jännittävässä suolakaivoksessa vuoren uumenissa: Glück auf! Kierroksen aikana tutustumme tarkemmin suolan louhinnan mielenkiintoiseen historiaan. Kaivosvierailun jälkeen syömme lounaan itävaltalaisessa ravintolassa.

lltapäivällä jatkamme matkaa perinteiselle itävaltalaiselle Oberhintereggerin maatilalle, jossa tutustumme tilan toimintaan. Tilan isäntä ja emäntä valmistavat esimerkiksi juustoa, hunajaa ja erilaisia yrteistä valmistettuja hyvinvointituotteita. Tutustumme tuotteisiin ja voimme ostaa vaikkapa hunajapurkin tai voidepurnukan tuliaisiksi.

Palaamme hotelliin illalliselle.

Päivä 5
Berchtesgaden, Saksa - Hitlerin Kotkanpesä ja Königssee-järvi

Edessä on mielenkiintoinen ja hieno päivä, kun lähdemme retkelle Saksan puolelle Berchtesgadeniin, Salzburgin lounaispuolelle. Berchtesgaden sijaitsee vuorten ympäröimänä ja on upea paikka sekä kesällä että talvella. Kesällä alueella kukkivat monet kasvit, ja retkeilijöiden valittavana on useita vaellusreittejä. Berchtesgaden on suosittu matkakohde myös Kehlsteinhausin ansiosta, joka tunnetaan suomeksi nimellä Kotkanpesä.

Kehlsteinhaus oli natsipuolueen lahja Hitlerille tämän 50-vuotissyntymäpäivänä. Sekä Hitlerillä että koko puoluejohdolla oli toinen asunto Obersalzbergissä vähän Berchtesgadenista itään. Sodan viimeisinä vuosina aluetta alettiin muuttaa turvallisemmaksi, mahdolliseksi viimeiseksi turvapaikaksi, mutta valtava työ jäi kesken. Useimmat rakennukset Obersalzbergissä, niiden joukossa myös Hitlerin Berghof, tuhottiin sodan jälkeen. Kehlsteinhaus sai jäädä pystyyn, sillä liittoutuneet käyttivät sitä amerikkalaisjoukkojen päämajana.

Kehlsteinhaus on rakennettu jyrkälle vuorelle 1 835 metrin korkeuteen. Mutkaisen pikkutien ylös suunnittelivat italialaiset asiantuntijat, jotka vastasivat myös Gardajärven ympäristön tunneleista, joita rakennettiin Mussolinin fasistien tarpeisiin. Ajamme pienemmissä busseissa 6,5 km ylös vuorenrinnettä, jatkamme 50 metriä jalan noustaksemme kiiltävällä messingillä ja peileillä koristeltuun hissiin, joka vie meidät ylös taloon. Tänne Englannin pääministeri Chamberlain tuotiin ennen toisen maailmansodan syttymistä ja täältä hän palasi kotiin mukanaan viesti “Peace for our time”.

Kehlsteinhausissa kaikki vierailijat, niin ystävät kuin vihollisetkin, valokuvattiin Hitlerin kanssa. Hitler ei kuitenkaan viihtynyt Kehlsteinhausissa, sillä hän kärsi klaustrofobiasta sekä pelkäsi korkeita paikkoja. Hän käytti mieluummin alempana laaksossa sijaitsevaa pienempää ja vaatimattomampaa teehuonetta, jota ei kuitenkaan enää ole olemassa. Paikka oli kuitenkin Eva Braunin mieleen. Hän vietti täällä paljon aikaa nauttien maisemista ja viihdyttäen tärkeitä vieraita.

Näkymät Kehlsteinhausista ovat hengästyttävät: koko Berchtesgadenin kansallispuisto avautuu edessämme, ja hyvällä säällä näemme Salzburgiin ja pitkälle Itävaltaan saakka. Jos meillä on onnea, näemme muutamia kotkia, jotka viihtyvät seudulla – siitä nimi Kotkanpesä.

Palaamme alas laaksoon ja käymme smaragdinvihreän Königssee-järven rannalla. Ehdimme sulatella näkymiä, käveleskellä hieman, ottaa kuvia Pyhän Bartolomeuksen kirkosta ja ehkäpä nauttia jäätelön järven rannalla ennen kuin palaamme takaisin Salzkammergutiin ja illallispöytään.

 

 

Päivä 6
Risteily Wolfgangsee-järvellä ja mozartinkuulien valmistusta - St. Wolfgang ja hammasratasjunalla Schafbergin huipulle

Tiedossa on mukava päivä lähiseudulla. Alkajaisiksi ajamme pienelle mutta sitäkin kauniimmalle Fuschlsee-järvelle. Jatkamme St. Gilgenin idylliseen kylään Wolfgangsee-järven rannalle. St. Gilgen liittyy vahvasti Mozartiin ja hänen sukuunsa. Mozartin isoisä nimittäin syntyi täällä ja sisko Nannerl asettui tänne asumaan. Kylän värikkäät talot ja suloiset pienet aukiot henkivät itävaltalaista tunnelmaa.

Teemme kierroksen kylän kaduilla, minkä jälkeen siirrymme Café Dallmannsin pöytien äärien kuuntelemaan Mozart-kuulien tarinan kahvilan omistajan kertomana. Lopuksi saamme itse valmistaa näitä tunnetun säveltäjän mukaan nimettyjä herkkuja, joita Mozart ei itseasiassa koskaan ole itse syönyt.

Herkuttelun jälkeen lähdemme risteilylle ja otamme suunnan St. Wolfgangiin. Kaupungin suurin hotelli, Im Weissen Rössl, sijaitsee keskustassa ja sieltä on näkymät turkoosinsiniselle järvelle. Ralph Benatzky sävelsi samannimisen operetin, joka kertoo Im Weissen Rösslin epätoivoisesti rakastuneesta hovimestarista. Idyllisessä St. Wolfgangissa on myös muita näkemisen arvoisia kohteita, kuten vaikuttava Pyhiinvaelluskirkko, jonka tarina alkaa jo vuonna 976. Kaupungissa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi käydä omakustanteisella lounaalla.

Iltapäivällä nousemme Schafberg-vuoren huipulle – emme kuitenkaan jalan! St. Wolfgangissa lähdemme hammasratasjunan, eli Schafbergbahnin, kyytiin. Itävallan korkein ja vanhin hammasratasjuna vie meidät henkeäsalpaavien näkymien luo: huipulta näemme kirkkaalla säällä Mondsee-, Wolfgangsee- ja Attersee-järvet sekä lukuisia alueen pikkukyliä. Ylhäällä huipulla kävelemme lyhyen matkan yläasemalta näköalapaikalle, jossa näkymät ovat parhaimmillaan.

Palaamme hotellille, jossa nautimme illallisen.

Päivä 7
Omaa aikaa
Tänään voit tutustua kauniiseen alppijärvialueeseen omatoimisesti.
Päivä 8
München - Helsinki
Ajamme Münchenin lentoasemalle ja lennämme takaisin Helsinkiin.

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
118€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - München - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotellissa
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen)
 • kaksi lounasta
 • retket, sisäänpääsymaksut ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 118€ (7 yötä)
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • palvelurahat paikallisoppaille/kuljettajille n. 40€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ajomatka lentokentältä hotelliin

Matka Münchenin lentokentältä hotellille kestää noin kolme tuntia.

Pukeutuminen, liikkuminen ja matkalle mukaan

Huomioithan pukeutumisessa, että varsinkin keväällä ja syksyllä aamut ja illat ovat vielä viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa päivien ohjelmaan.

Retkipäivinä kävellään paljon. Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Monissa käyntikohteissamme on paljon portaita ja kävelemme matkan aikana epätasaisilla alustoilla, mm. mukulakivikaduilla. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Ota mukaan myös esim. pieni reppu, johon voit kätevästi pakata retkipäivinä tarvitsemasi tavarat.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan käteistä (suosittelemme n. 100-200€/hlö), sillä luottokortit eivät käy kaikkialla.

Muutokset ohjelmaan

Käymme matkan aikana paikoissa, joissa säällä voi olla vaikutusta ohjelman toteutumiseen. Liechtensteinklamm voi olla kovalla sateella suljettuna takia tai tie Kotkanpesään Berchtesgadenissa voi olla suljettu lumitilanteen vuoksi. Yhteistyössä paikallisen kumppanimme kanssa muutamme ohjelmaa olosuhteiden niin vaatiessa ja etsimme vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka, hotellissa toivomisen varaa Matkan ohjelma oli erinomainen, opas pätevä ja mukava. Hotellissa oli toivomisen varaa. Sen sivuilla esiteltyjen huoneiden lisäksi on myös kuluneita ja ankeita vanhoja huoneita, jotka eivät ole toimivia eivätkä viihtyisiä. Sisustus poikkeaa esitellyistä huoneista ratkaisevasti. Albatrosin pitäisi edellyttää, että sen ryhmä sijoitetaan uusittuihin huoneisiin, siis niihin, joita etukäteisinfossa esitellään. Yleisesti ottaen hotelli oli tähtiään huonompi. Olen myös sitä mieltä, että matkan ohjelman huomioon ottaen hotellin pitäisi sijaita keskeisemmässä paikassa, esimerkiksi Salzburgissa, jossa olisi myös enemmän nähtävää järjestetyn ohjelman ulkopuolella.
Date published: 2016-05-13
Rated 3 out of 5 by from Parannusehdotuksia Itse matkakohde oli erittäin hieno ja säät suosivat meitä! Matkaseura oli paljon matkustanutta porukkaa ja muodosti hyvän ja luotettavan ryhmän. Salzburgin alueella on paljon kiinnostavia kohteita lisää esim. jääluolasto ja suolakaivokset. Vierailut niihin olisivat voineet olla myös ainakin vaihtoehtoisia. Olimme musiikkikaupungin lähellä, joten kulttuurivaihtoehtoa illoille jäi kaipaamaan. Opas oli kohteella ensikertaa, joten paikallistuntemus olisi voinut olla parempikin. Bussi oli vanha mutta kuljettaja rauhallinen ja luotettava. Majoituspaikkamme oli kolmen tähden luokaa kuten ilmoitettukin. Aamupalat olivat kohtuulliset ja leikkeleiden osalta erinomaiset. Illalliset olivat heikkoja tai osin jopa surkeita; kokkia tarvittaisiin!
Date published: 2016-05-13
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka. Olin tällä matkalla 19-26,5,2017 Matkalla näki paljon sellaisia paikkoja,joita ei varmasti löytäisi omatoimi matkalla. Yhden hotellin majoitus ei oikein ollut hyvä ratkaisu,aiheutti aika paljon samojen teiden ajelua.Puolet viikosta olisi voinut olla majoitus vaikkapa Saksan puolella. Hotelli oli kuitenkin hyvä ja ruoka siellä oikein maukasta. Matkanjohtajallamme oli vissiin aika ajoin hiukan huonoja päiviä,koska porukkamme huumori ei oikein tahtonut upota.Muuten oikein ammatti taitoinen ja asiansa osaava. Meillä oli erittäin mukava porukka ja kaikki tuntui olevan matkaan tyytyväisiä.
Date published: 2017-06-13
Rated 1 out of 5 by from Hyviä retkikohteita mutta matkajärjestelyt heikot Itävallan maisemat ja retkikohteet hyviä. Moottoriteillä liikuttiin paljon. Pienen kylän *** tähden hotelli vaatimaton ja pienet huoneet (ei kaikilla). Matkaan kuuluvat hotellin aamiaiset ja päivälliset epäonnistuivat pahoin. Matkalle osallistuminen edellyttäisi saksankielen osaamista. Matkanjohtaja olisi voinut ennakkoon paremmin perehtyä matkakohteisiin ja hotellin tasoon. Hän olisi voinut myös auttaa, saksankieltä hallitsemattomia, mm. päivällisvaihtoehtojen valinnassa.
Date published: 2016-05-17
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut ensimatka Itävaltaan Olimme matkalla syyskuun lopussa. Säiden suhteen olimme onnekkaita. Parempaa säätä ei olisi voinut toivoa. Tämän tyyppinen matka oli uusi kokemus meille, joten vertailukohtaa ei ole, mutta mielestäni matka oli kaikin puolin onnistunut. Hotelli oli ihan ok, eikä ruokaakaan voi moittia. Matkalla tuli syötyä ehkä vähän liikaakin. Retket olivat tehokkaasti ja hyvin järjestetty ja näimme ja koimme matkalla juuri sitä mitä lähdimme hakemaan. Opas tuntui osaavan asiansa ja hän todella teki parhaansa, että matkasta tuli onnistunut.
Date published: 2016-10-16
Rated 5 out of 5 by from Mahtava matkaohjelma ja toteutus Olimme tällä matkalla viikko sitten. Matkakohteet olivat oivallisesti valittuja ilman vaivakkaita ja epämiellyttäviä hotellin vaihtoja. Kuljetukset sujuivat kauniissa alppimaisemissa (sääkin sattui olemaan suotuisa) turvallisesti saman luotettavan kuljettajan kyydissä. Opastus oli harvinaisen selkeätä (moitteetonta suomea), asiallista, avuliasta ja kiinnostavaa (hyvä kohdemaiden historian ja nykyisyyden tuntemus). Matkanjohtajan verrattomien sosiaalisten taitojen ja hyvän tilannetajun ansiosta matkamme muodostui iloiseksi ja hauskaksi ryhmämatkaksi.. Kiitokset siitä myös Albatrossille.
Date published: 2018-05-15
Rated 4 out of 5 by from Aivan mahtava kokemus ! Olimme mieheni kanssa matkalla viikko sitten. Meille osui ihanat lämpimät ilmat ja kohteissa oli hyvä liikkua. Ei ollut tungosta ja kaikkialla oli siistiä. Valitut kohteet olivat kiinnostavia ja ruoka oli perus-hyvää, tosin lihaa suositaan enimmäkseen, mutta kalaa ja kasvisruokaakin saa ja löytyy. Opas oli parasta laatua, sympaattinen, hauska ja osasi asiansa. Kuski oli myös taitava. Kaiken kaikkiaan onnistunut matka.
Date published: 2016-07-14
Rated 5 out of 5 by from Upea ohjelma ja opastus Loistava hinta-laatusuhde. Opas ja bussinkuljettaja osaavia, ystävällisiä ja idearikkaita. Hotelli ihan OK, siellä ehti oikeastaan vain nukkumaan. Ruokailut erittäin hyviä. Majoittuinen olisi ehkä voinut olla hieman isommassa keskuksessa. Olisi ollut shoppailumahdollisuuksia ja erilaisia iltakävelyreittejä....
Date published: 2016-10-04
 • y_2018, m_8, d_19, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_101
 • loc_fi_FI, sid_ATRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

18ATRTR02CFI2908