Sound of Music - Itävalta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Elämysrikas matka Salzkammergutin kauniille järvi- ja vuoristoalueelle Itävallassa.

Käymme matkan aikana katsomassa joitakin Sound of Music-elokuvasta tuttuja paikkoja. Matkaohjelmassa ovat myös barokkikaupunki Salzburg sekä suolakaivoskaupunki Hallstatt, jotka molemmat ovat Unescon suojelemia. Käymme keisarillisessa Bad Ischlissä, jossa keisari Frans Joosef ja keisarinna Elisabet – lempinimeltään Sissi – viettivät kesälomansa yli 60 vuoden ajan. Perheen kesäpalatsi, Kaiservilla, on yhä olemassa. Teemme päiväretken Baijeriin tutustuaksemme Hitlerin Kotkanpesään, jonka sijainti luonnonkauniissa ympäristössä on jyrkässä kontrastissa paikan ikävän menneisyyden kanssa.  

Sinulla on mahdollisuus tutustua lisämaksullisella retkellä Liechtensteinklammiin, yhteen Alppien syvimmistä, pisimmistä ja kauneimmista rotkoista. 

Päiviä maustavat paikalliset herkut. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

03.08.2022 lähdöllä lennot ovat Tampereelta.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Tampere – München, Saksa – Kaupunkikierros/-kävely Salzburgissa.
Päivä 2 Kierros Salzkammergutin järvillä - keisarillinen Bad Ischl - Hallstatt
Päivä 3 Lisämaksullinen retki Liechtensteinklammin rotkoon ja maatilavierailu.
Päivä 4 Omaa aikaa tai kävelyretki Spielbergalmiin.
Päivä 5 Berchtesgaden, Saksa – Hitlerin Kotkanpesä ja Königssee-järvi.
Päivä 6 St. Wolfgang ja hammasratasjunalla Schafbergin huipulle.
Päivä 7 München – Riika – Tampere.

Hotelli

Gasthof Sagwirt

Pienessä Gaissaun kylässä sijaitsevassa Gasthof Sagwirtissä on perinteiseen tyyliin sisustettuja huoneita sekä päätalossa että 200 m päässä sijaitsevassa lisärakennuksessa. Huoneissa on tv, hiustenkuivain ja Wi-Fi.

Tällä alueella luonto on keskipisteessä. Tästä syystä hotellin ympäristössä on vain vähän houkutuksia. Hyvällä säällä voi istuskella hotellin terassilla ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Gaissau 58, 5425 Krispl
Salzburg
Telephone: +43 6240 209
https://www.sagwirt.at/

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.198€
Tampere
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Tampere – München, Saksa – Kaupunkikierros/-kävely Salzburgissa.

Tampereen lentoasemalta otamme kurssin kohti Müncheniä. Perillä Saksassa nousemme bussiin, joka vie meidät Salzburgiin.

Salzburg, samannimisen osavaltion pääkaupunki, sijaitsee Salzachjoen rannalla. Näemme mm. Mirabell-puiston, kauniin barokkipuutarhan, jonka keskellä sijaitsee Mirabell-kesäpalatsi 1600-luvulta. Täällä on myös kuuluisa Salzburgin marionettiteatteri, jossa on esitetty klassisia oopperoita ja operetteja vuodesta 1913. Mirabell-puistosta on ainutlaatuiset näkymät Euroopan suurimmalle linnoitukselle, Hohensalzburgille, joka kohoaa kaupungin historiallisen keskustan yllä.

Ylitämme joen Staatsbrücke-siltaa pitkin ja saavumme Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, jossa sijaitsee mm. Mozartin synnyinkoti sekä Universitätsplatzin tori. Näemme myös Grosses Festspielhausin, jossa järjestetään vuosittaiset Salzburgin teatterifestivaalit. Näyttämö, joka on 100 m leveä, kuuluu maailman suurimpiin, ja saliin mahtuu jopa 2 179 katsojaa. Kävelemme seuraavaksi lyhyen matkan roomalaiskatoliselle Fransiskaanikirkolle ja Alte Residenzille, joka toimi aiemmin arkkipiispan asuntona. Alte Residenz sijaitsee aivan Salzburgin tuomiokirkon kupeessa.

Residenzplatzilla sijaitsevat Salzburg- ja Panorama-museot sekä Salzburger Heimatwerk -putiikki, joka tunnetaan korkealaatuisista käsitöistä. Tuomiokirkon toisella puolella on Kapitalplatz, jonka kautta pääsee Hohensalzburgin linnoitukseen.

Päiväohjelmassa on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle. Iltapäivän voi viettää omaan tahtiin. Kaupungissa riittää kahviloita ja putiikkeja. Myös Hohensalzburgin linnoitus on hyvä vaihtoehto, joko jalkaisin tai hissillä. Ehkä haluat palata takaisin joen toiselle puolelle ja tutustua Salzburgin uudempiin osiin. Kenties haluat vierailla Mozartin synnyinkodissa vanhankaupungin sydämessä. Kauniissa Salzburgissa on paljon nähtävää!

Salzburgista ajamme hotellille, joka sijaitsee pienessä kylässä kauniin luonnon ympäröimänä. Kylässä on tilaisuus rentoutua ja nauttia rauhasta. Saavuttuamme hotelliin asetumme huoneisiimme. Hieman myöhemmin nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Kierros Salzkammergutin järvillä - keisarillinen Bad Ischl - Hallstatt

Tänään tutustumme lähemmin ihastuttavaan Salzkammergutin alueeseen. Pysähdymme Mondseellä katsomaan pientä kirkkoa, josta tuli maailmankuulu The Sound of Music  elokuvan hääkohtauksen ansiosta.

Jatkamme keisarilliseen Bad Ischliin. Itse keisari Frans Joosef ja keisarinna Elisabet – lempinimeltään Sissi – viettivät kesälomansa kaupungissa yli 60 vuoden ajan. Perheen kesäpalatsi, Kaiservilla, on yhä olemassa. Bad Ischliin rakennettiin rautatie erityisesti keisaria varten. Traunjoen varrella sijaitsee koko joukko upeita huviloita, kauniita puistoja ja siellä vallitsee hyvin itävaltalainen tunnelma. Ehdottomasti suositeltavaa: kakkukahvit Café Zaunerissa!

Bad Ischlistä jatkamme Unescon suojelemaan Hallstattin kaupunkiin, joka sijaitsee Hallstättersee-järven rannalla. Ensimmäiseen maailmansotaan saakka Hallstattiin pääsi vain vesitse, ja kaikki tavarat ja tarvikkeet kuljetettiin kaupunkiin järven yli. Junarata, jonka keisari rakennutti Bad Ischliin, palvelee myös Hallstattiin menijöitä. Hallstattin asema sijaitsee järven vastakkaisella puolella, ja viimeinen osuus on kuljettava lautalla. Hallstatt oli aikoinaan rikas kaupunki, sillä vuoresta kaupungin liepeiltä löytyi suolaa. Nykyään tämä pieni kaivoskaupunki on Unescon suojelema. Hallstatt sijaitsee vuorten ympäröimänä ja on varsin viehättävä. Sotien välisenä aikana vuorten läpi rakennettiin tunneleita, joten Hallstattiin pääsee nykyään sekä autoilla että busseilla. Palaamme hotellille ja syömme siellä illallisen.

Päivä 3
Lisämaksullinen retki Liechtensteinklammin rotkoon ja maatilavierailu.

Tänään on mahdollisuus tutustua yhteen Alppien syvimmistä, pisimmistä ja kauneimmista rotkoista. Liechtensteinklamm on ollut suljettuna lähes kolme vuotta kunnostustöiden vuoksi, mutta nyt se on jälleen avattu yleisölle. Rotko on 4 km pitkä ja sen seinämät kohoavat 300 m korkeuteen.

Rotkossa pääsee etenemään vain noin kilometrin matkan. Kävelemme rotkossa ja kuuntelemme vesiputouksen kohinaa samalla, kun nautimme kauniista ympäristöstä.

HUOMIO! Rotkossa askelmat voivat olla märkiä, joten vedä jalkaan tukevat kengät. Tällä retkellä osallistujan tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti ja kävelemään ilman apua/apuvälineitä.

Iltapäivällä käymme paikallisella juustotilalla. Teemme opastetun kierroksen ja näemme, miten maidosta valmistuu juustoa. Pääsemme tietysti myös maistamaan tilan tuotteita.

Päivä 4
Omaa aikaa tai kävelyretki Spielbergalmiin.

Tänään on mahdollista viettää rento päivä hotellilla tai lähteä matkanjohtajan mukaan kävelyretkelle Spielbergalmiin.

Kävelyretki alkaa pieneltä kiemuraiselta asvalttitieltä, joka nousee hitaasti, mutta varmasti kylän yläpuolelle. Nousemme 500 metriin lähimmällä vuorella. Pian kohtaamme laiduntavia lampaita ja vuohia, ja näkymät laaksoon muuttuvat sitä vaikuttavimmiksi, mitä pidemmälle kävelemme. Metsässä kasvaa saniaisia ja vadelmia, jossakin solisee puro. Metsän jälkeen saavumme alueille, joilla talvisin hiihdetään, mutta kesällä maisemia hallitsevat laiduntavat lehmät, jotka syövät päivän lounasta kaulassa roikkuvien kellojensa säestyksellä. Spielbergalmiin on matkaa n. 6 km. Paikka sijaitsee 1311 metrissä. Perillä on aikaa syödä lounasta ja levähtää. Ison kylmän oluen tai ulkona auringossa vietetyn lepotauon jälkeen lähdemme takaisin ja laskeudumme alas vuorelta.
(Kävelemme pitkin asvalttia ja hyväkuntoisia sorapolkuja. Osallistujan tulee pystyä kävelemään ilman apuvälineitä ja ryhmän mukana. Päivämatka n. 12 km, nousua/laskua n. 500 m.)

Päivä 5
Berchtesgaden, Saksa – Hitlerin Kotkanpesä ja Königssee-järvi.

Tänään edessä on mielenkiintoinen ja hieno päivä, kun lähdemme retkelle Saksan puolelle Berchtesgadeniin, Salzburgin lounaispuolelle. Berchtesgaden sijaitsee vuorten ympäröimänä ja on upea paikka sekä kesällä että talvella. Kesällä alueella kukkivat monet kasvit, ja retkeilijöiden valittavana on useita vaellusreittejä. Berchtesgaden on suosittu matkakohde myös Kehlsteinhausin ansiosta, joka tunnetaan paremmin nimellä Kotkanpesä. 

Kehlsteinhaus oli natsipuolueen lahja Hitlerille tämän 50-vuotissyntymäpäivänä. Sekä Hitlerillä että koko puoluejohdolla oli toinen asunto Obersalzbergissä vähän Berchtesgadenista itään. Sodan viimeisinä vuosina aluetta alettiin muuttaa turvallisemmaksi, mahdolliseksi viimeiseksi turvapaikaksi, mutta valtava työ jäi kesken. Useimmat rakennukset Obersalzbergissä, niiden joukossa myös Hitlerin Berghof, tuhottiin sodan jälkeen.

Kehlsteinhaus sai jäädä pystyyn, sillä liittoutuneet käyttivät sitä amerikkalaisjoukkojen päämajana.
Kehlsteinhaus on rakennettu jyrkälle vuorelle 1 835 metrin korkeuteen. Mutkaisen pikkutien ylös suunnittelivat italialaiset asiantuntijat, jotka vastasivat myös Gardajärven ympäristön tunneleista, joita rakennettiin Mussolinin fasistien tarpeisiin. Ajamme pienemmissä busseissa 6,5 km ylös vuorenrinnettä, jatkamme 50 m:n matkan jalan noustaksemme upeaan, kiiltävällä messingillä ja peileillä koristeltuun hissiin, joka vie meidät ylös taloon. Tänne Englannin pääministeri Chamberlain tuotiin ennen toisen maailmansodan syttymistä ja täältä hän palasi kotiin mukanaan viesti “Peace for our time”. 

Kehlsteinhausissa kaikki vierailijat, niin ystävät kuin vihollisetkin, valokuvattiin Hitlerin kanssa. Hitler ei kuitenkaan viihtynyt Kehlsteinhausissa, sillä hän kärsi klaustrofobiasta sekä pelkäsi korkeita paikkoja. Hän käytti mieluummin pienempää ja vaatimattomampaa teehuonetta alempana laaksossa. Tätä rakennusta ei enää ole olemassa. 

Näkymät Kehlsteinhausista ovat hengästyttävät: koko Berchtesgadenin kansallispuisto avautuu edessämme, ja näemme Salzburgiin ja pitkälle Itävaltaan saakka. Jos meillä on onnea, näemme muutamia kotkia, jotka viihtyvät seudulla – siitä nimi Kotkanpesä.

Seuraavaksi palaamme alas laaksoon ja käymme smaragdinvihreällä Königsseellä. Ehdimme sulatella näkymiä, kävellä hieman ja ottaa kuvia Pyhän Bartolomeuksen kirkosta ennen kuin palaamme takaisin hotellille ja illallispöytään.

Päivä 6
St. Wolfgang ja hammasratasjunalla Schafbergin huipulle.

Tiedossa on kiva päivä lähiseudulla. Alkajaisiksi ajamme St. Gilgeniin Wolfgangsee-järven rannalle. St. Gilgen liitetään vahvasti Mozartin perheeseen, sillä Mozartin isoisä syntyi St. Gilgenissä ja hänen siskonsa Nannerl asettui sinne asumaan perheineen. Kylän värikkäät talot ja ihastuttavat pienet aukiot henkivät itävaltalaista tunnelmaa.

St. Gilgenistä lähdemme risteilylle, joka päättyy St. Wolfgangiin. Kaupungin suurin hotelli, Im Weissen Rössl, sijaitsee keskustassa ja sieltä on näkymät turkoosinsiniselle järvelle. Ralph Benatzky sävelsi samannimisen operetin, joka kertoo Im Weissen Rösslin epätoivoisesti rakastuneesta hovimestarista. Myös Pyhiinvaelluskirkko, joka on peräisin vuodelta 976, on näkemisen arvoinen. Kaupungissa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi käydä lounaalla (omakustanteinen).

Iltapäivällä nousemme Schafberg-vuoren huipulle – emme kuitenkaan jalan! St. Wolfgangissa nousemme hammasratasjunaan, Schafbergbahniin, joka on Itävallan korkein ja vanhin. Matkan pituus on noin kuusi kilometriä, ja nousemme 1 200 metristä 1 783 metriin. Näkymät ovat hienot niin matkalla kuin ylhäälläkin: selkeällä säällä näemme kauas yli Mondsee-, Wolfgangsee- ja Attersee-järvien. Ylhäällä huipulla kävelemme helpon reitin yläasemalta näköalapaikalle.

Palaamme hotellille ja syömme illallisen.

Päivä 7
München – Riika – Tampere.

Bussi vie meidät Münchenin lentokentälle. Lennämme Riikan kautta takaisin Tampereelle.

Liechtensteinklammin rotko ja maatilavierailu (lisämaksullinen)

Tänään on mahdollisuus tutustua yhteen Alppien syvimmistä, pisimmistä ja kauneimmista rotkoista. Liechtensteinklamm on ollut suljettuna lähes kolme vuotta kunnostustöiden vuoksi, mutta nyt se on jälleen avattu yleisölle. Rotko on 4 km pitkä ja sen seinämät kohoavat 300 m korkeuteen.

Rotkossa pääsee etenemään vain noin kilometrin matkan. Kävelemme rotkossa ja kuuntelemme vesiputouksen kohinaa samalla, kun nautimme kauniista ympäristöstä.

HUOMIO! Rotkossa askelmat voivat olla märkiä, joten vedä jalkaan tukevat kengät. Tällä retkellä osallistujan tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti ja kävelemään ilman apua/apuvälineitä.

Iltapäivällä käymme paikallisella juustotilalla. Teemme opastetun kierroksen ja näemme, miten maidosta valmistuu juustoa. Pääsemme tietysti myös maistamaan tilan tuotteita.

(Retki varataan ja maksetaan viimeistään 30 pv ennen lähtöä. Minimi 24 lähtijää, jotta retki toteutuu).

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
118€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Tampere – München – Tampere (paluussa välilasku Riikassa) turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa
 • Puolihoito (aamiaiset päivinä 2-7 ja illalliset 1-6)
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Lisämaksulliset retket, Liechtenstein Gorge ja Fürstenhof Kuchi (50€)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 40€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ajomatka lentokentältä hotelliin

Matka Münchenin lentokentältä hotellille kestää noin 2,5 tuntia.

Pukeutuminen, liikkuminen ja matkalle mukaan

Huomioithan pukeutumisessa, että varsinkin keväällä ja syksyllä aamut ja illat ovat vielä viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia. Elokuussa sää on varsin kesäinen ja päivän ylin lämpötila on Gaissaun alueella noin +25c ja alin +15c.

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa päivien ohjelmaan.

Retkipäivinä kävellään paljon. Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Monissa käyntikohteissamme on paljon portaita ja kävelemme matkan aikana epätasaisilla alustoilla, mm. mukulakivikaduilla. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Ota mukaan myös esim. pieni reppu, johon voit kätevästi pakata retkipäivinä tarvitsemasi tavarat.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan hieman käteistä (suosittelemme n. 100-200€/hlö), sillä luottokortit eivät käy kaikkialla.

Muutokset ohjelmaan

Käymme matkan aikana paikoissa, joissa säällä voi olla vaikutusta ohjelman toteutumiseen. Liechtensteinklamm voi olla kovalla sateella suljettuna tai tie Kotkanpesään Berchtesgadenissa voi olla suljettu lumitilanteen vuoksi (keväällä toteutettavat matkat). Yhteistyössä paikallisen kumppanimme kanssa muutamme ohjelmaa olosuhteiden niin vaatiessa ja etsimme vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Hieno matka, hotellissa toivomisen varaa Matkan ohjelma oli erinomainen, opas pätevä ja mukava. Hotellissa oli toivomisen varaa. Sen sivuilla esiteltyjen huoneiden lisäksi on myös kuluneita ja ankeita vanhoja huoneita, jotka eivät ole toimivia eivätkä viihtyisiä. Sisustus poikkeaa esitellyistä huoneista ratkaisevasti. Albatrosin pitäisi edellyttää, että sen ryhmä sijoitetaan uusittuihin huoneisiin, siis niihin, joita etukäteisinfossa esitellään. Yleisesti ottaen hotelli oli tähtiään huonompi. Olen myös sitä mieltä, että matkan ohjelman huomioon ottaen hotellin pitäisi sijaita keskeisemmässä paikassa, esimerkiksi Salzburgissa, jossa olisi myös enemmän nähtävää järjestetyn ohjelman ulkopuolella.
Date published: 2016-05-13
Rated 3 out of 5 by from Parannusehdotuksia Itse matkakohde oli erittäin hieno ja säät suosivat meitä! Matkaseura oli paljon matkustanutta porukkaa ja muodosti hyvän ja luotettavan ryhmän. Salzburgin alueella on paljon kiinnostavia kohteita lisää esim. jääluolasto ja suolakaivokset. Vierailut niihin olisivat voineet olla myös ainakin vaihtoehtoisia. Olimme musiikkikaupungin lähellä, joten kulttuurivaihtoehtoa illoille jäi kaipaamaan. Opas oli kohteella ensikertaa, joten paikallistuntemus olisi voinut olla parempikin. Bussi oli vanha mutta kuljettaja rauhallinen ja luotettava. Majoituspaikkamme oli kolmen tähden luokaa kuten ilmoitettukin. Aamupalat olivat kohtuulliset ja leikkeleiden osalta erinomaiset. Illalliset olivat heikkoja tai osin jopa surkeita; kokkia tarvittaisiin!
Date published: 2016-05-13
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka. Olin tällä matkalla 19-26,5,2017 Matkalla näki paljon sellaisia paikkoja,joita ei varmasti löytäisi omatoimi matkalla. Yhden hotellin majoitus ei oikein ollut hyvä ratkaisu,aiheutti aika paljon samojen teiden ajelua.Puolet viikosta olisi voinut olla majoitus vaikkapa Saksan puolella. Hotelli oli kuitenkin hyvä ja ruoka siellä oikein maukasta. Matkanjohtajallamme oli vissiin aika ajoin hiukan huonoja päiviä,koska porukkamme huumori ei oikein tahtonut upota.Muuten oikein ammatti taitoinen ja asiansa osaava. Meillä oli erittäin mukava porukka ja kaikki tuntui olevan matkaan tyytyväisiä.
Date published: 2017-06-13
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut ensimatka Itävaltaan Olimme matkalla syyskuun lopussa. Säiden suhteen olimme onnekkaita. Parempaa säätä ei olisi voinut toivoa. Tämän tyyppinen matka oli uusi kokemus meille, joten vertailukohtaa ei ole, mutta mielestäni matka oli kaikin puolin onnistunut. Hotelli oli ihan ok, eikä ruokaakaan voi moittia. Matkalla tuli syötyä ehkä vähän liikaakin. Retket olivat tehokkaasti ja hyvin järjestetty ja näimme ja koimme matkalla juuri sitä mitä lähdimme hakemaan. Opas tuntui osaavan asiansa ja hän todella teki parhaansa, että matkasta tuli onnistunut.
Date published: 2016-10-16
Rated 1 out of 5 by from Hyviä retkikohteita mutta matkajärjestelyt heikot Itävallan maisemat ja retkikohteet hyviä. Moottoriteillä liikuttiin paljon. Pienen kylän *** tähden hotelli vaatimaton ja pienet huoneet (ei kaikilla). Matkaan kuuluvat hotellin aamiaiset ja päivälliset epäonnistuivat pahoin. Matkalle osallistuminen edellyttäisi saksankielen osaamista. Matkanjohtaja olisi voinut ennakkoon paremmin perehtyä matkakohteisiin ja hotellin tasoon. Hän olisi voinut myös auttaa, saksankieltä hallitsemattomia, mm. päivällisvaihtoehtojen valinnassa.
Date published: 2016-05-17
Rated 5 out of 5 by from Mahtava matkaohjelma ja toteutus Olimme tällä matkalla viikko sitten. Matkakohteet olivat oivallisesti valittuja ilman vaivakkaita ja epämiellyttäviä hotellin vaihtoja. Kuljetukset sujuivat kauniissa alppimaisemissa (sääkin sattui olemaan suotuisa) turvallisesti saman luotettavan kuljettajan kyydissä. Opastus oli harvinaisen selkeätä (moitteetonta suomea), asiallista, avuliasta ja kiinnostavaa (hyvä kohdemaiden historian ja nykyisyyden tuntemus). Matkanjohtajan verrattomien sosiaalisten taitojen ja hyvän tilannetajun ansiosta matkamme muodostui iloiseksi ja hauskaksi ryhmämatkaksi.. Kiitokset siitä myös Albatrossille.
Date published: 2018-05-15
Rated 4 out of 5 by from Aivan mahtava kokemus ! Olimme mieheni kanssa matkalla viikko sitten. Meille osui ihanat lämpimät ilmat ja kohteissa oli hyvä liikkua. Ei ollut tungosta ja kaikkialla oli siistiä. Valitut kohteet olivat kiinnostavia ja ruoka oli perus-hyvää, tosin lihaa suositaan enimmäkseen, mutta kalaa ja kasvisruokaakin saa ja löytyy. Opas oli parasta laatua, sympaattinen, hauska ja osasi asiansa. Kuski oli myös taitava. Kaiken kaikkiaan onnistunut matka.
Date published: 2016-07-14
Rated 4 out of 5 by from Tiivis, mutta mielenkiintoinen viikko Matka upeine maisemineen vastasi hyvin odotuksia. Joskus aikataulu tuntui hiukan kireältä, kuten kiertomatkoilla aina. Parempi tämä kuin turha luppoaika ja odottelu. Ryhmämme hitsautui erittäin hyvin yhteen, mikä myös vaikutti tunnelmaan. Sääkin suosi lähes koko ajan. Matkan todellinen helmi ja napakymppi oli oppaamme Gabor, joka sai kaikilta ylistävän arvosanan. Erittäin taitava ja sydämellinen kaveri, joka todella oli huippuammattilainen ja teki työtään täysillä meitä asiakkaita varten. Paras opas, jonka olen kohdannut.
Date published: 2017-08-15
 • y_2022, m_5, d_23, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.27
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_104
 • loc_fi_FI, sid_ATRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja