Slowboat to China

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteile neljän tähden jokiristeilijällä kauniilla Jangtsejoella ja koe superkaupunki Shanghai.

Chongqing on Kiinan sumuinen jättiläinen, joka on 33 miljoonan asukkaan metropoli. Kolmen päivän risteily Jangtsejoella on elämys. Kuljet kauniiden Keski-Kiinan maalaismaisemien läpi.

Näet Kolmen rotkon padon, insinööritaidon mestarinäytteen ja maailman suurimman vesivoimalan. Liki parin vuosikymmenen  urakkaa on verrattu Kiinan muurin rakentamiseen.

Matkaat pikajunalla idylliseen Suzhoun kanaalikaupunkiin, joka on silkinkutojien ja miniatyyripuutarhojen kaupunki. Shanghai on moderni vastakohta: kosmopoliitti suurkaupunki pilvenpiirtäjineen.

Shanghaissa sinulla on myös omaa aikaa tutustua Yuyuanin basaareihin tai kävellä Nanjing Lu:n vilkasta ostos- ja pääkatua.

Voit ostaa lisäretkipaketin Suzhouhun ja Shanghaihin. Lisäretkipakettiin kuuluu illallinen molemmissa kaupungeissa, Suzhoun kanaaliristeily ja Shanghain akrobaattishow. Katso tarkemmat tiedot matkaohjelmasta.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yuan

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Chongqing
Päivä 2 Chongqing - pandat ja eläintarha - kaupungintalo - museo - Jangtsen risteily
Päivä 3 Jangtse - Shibaozhai - rentoutumista jokiristeilijällä
Päivä 4 Jangtse - Kolme rotkoa
Päivä 5 Jangtse - Kolmen rotkon pato - pikajuna Yichangista Suzhouhun
Päivä 6 Suzhou - kiinalainen puutarha - silkkikutomo - kaupunginportti - museo. Lisämaksullinen kanaalikierros ja illallinen
Päivä 7 Suzhou - Shanghai - Jin Mao - Yuyuan basaari - Shanghain museo ja Nanjing Lu. Lisämaksullinen akrobaattishow ja illallinen
Päivä 8 Shanghai - omaa aikaa - läksiäisillallinen
Päivä 9 Shanghai - Helsinki

Victoria Cruises

Amerikkalaisen Victoria Cruisesin alukset on suunniteltu varta vasten Jangtsejoen olosuhteisiin.

Kaikki hytit ovat parvekkeellisia ulkohyttejä ja hyteissä on kylpyhuone ja wc.
Aluksessa on ravintoloita, kuntosali, kauneushoitola, lounge ja matkamuistomyymälä. Risteilyllä järjestetään monenlaista toimintaa ja viihdykettä.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Chongqing
Lennämme Finnairin reittilennolla illalla Helsingistä Chongqingiin, jonne saavumme seuraavan päivän aamuna.
Päivä 2
Chongqing - pandat ja eläintarha - kaupungintalo - museo - Jangtsen risteily

Saavumme aamulla Chongqingiin.

Syvässä laaksossa, keskellä Kiinaa sijaitsevaa kaupunkia kutsutaan ”Sumuiseksi kaupungiksi” tai ”Kiinan sumuiseksi jättiläiseksi”. Kaupungissa asuu noin 33 miljoonaa asukasta.

Elämä tässä Sichuanin provinssin teollisuuskaupungissa eroaa melkoisesti verrattuna muuhun Kiinaan. Chongqingin kaupunki on maastoltaan erittäin mäkinen. Hankalassa maastossa ei pärjää polkupyörällä – niitä ei täällä juuri näe, mopoja ja moottoripyöriä kylläkin.

Kentältä ajamme suoraan Chongqingin suureen eläintarhaan ihailemaan suloisia pandoja. Eläintarhassa on myös isopandojen tutkimuskeskus.

Lounaan jälkeen tutustumme kaupungin keskeisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin. Taivaan temppeli on täydellinen kopio Pekingissä sijaitsevasta Ming-dynastian alkuperäisestä temppelistä. Täällä Chongqingissä temppelin kopio toimii kaupungintalona.

Käväisemme vielä Kolmen Rotkon museossa, jossa selviää Jangtsejoen merkitys koko Kiinan, ja tietysti Chongqingin kaupungin historialle. On meidän vuoromme astua Jangtsen rannassa odottavaan jokiristeilijään, joka kotimme seuraavat kolme päivää.

Päivä 3
Jangtse - Shibaozhai - rentoutumista jokiristeilijällä

Tänään ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Shibaozhain kaunis, punainen pagoda. Tämä 56 metriä korkea puinen pagoda on rakennettu kallion puolelle ja alunperin kerroksia oli vain 9 kunnes vuonna 1956 kolme kerrosta lisättiin. Shibaozhai on erinomainen esimerkki klassisesta kiinalaisesta arkkitehtuurista.

Jokiristeilijällä voit viettää aikaa ihaillen Jangtsen jylhän rotkoisia rantamaisemia. Hyvällä onnella näet apinoiden leikkivän joen rannalla. Voit myös kokeilla laivalla Tai-chi:tä tai pelata kiinalaista mah-jongia. Kenties luento kiinalaisesta lääketieteestä kiinnostaa sinua.

Päivä 4
Jangtse - Kolme rotkoa

Tänään tutustumme kuuluisista Kolmesta rotkosta kahteen ensimmäiseen. Qutang on rotkoista kaikkein lyhyin, vain kahdeksan kilometrin mittainen: dramaattinen, pystysuorien kallioseinämien rotko. Toinen, Wuxianin rotko on kaunis. Paikalliset nimittävätkin sitä hellästi  ”Jangtsen jumalattareksi”. Joissain kohdissa ohittamamme rotko on niin kapea, että navigointi on todellinen taitolaji. Sääolosuhteet vaikuttavat ratkaisevasti vedenkorkeuteen, joka saattaa paikka paikoin vaihdella jopa 50 metriä. Ankkuroimme ja vaihdamme pieniin moottoriveneisiin. Matkaamme pitkin sivujokea. Monien mielestä kallioiden puristuksessa oleva joki on kolmea rotkoakin kauniimpi kokemus.

Korkeat kalliot nousevat molemmin puolin ja täällä elää monia eläimiä kuten apinoita, peuroja ja villisikoja. Alue on tunnettu yrteistään ja teestään, joka tunnetaan myös nimellä mountain tea ja longevity tea.

Palaamme takaisin jokiristeilijälle.

Päivä 5
Jangtse - Kolmen rotkon pato - pikajuna Yichangista Suzhouhun

Kolmen rotkon pato ei ole pelkkä pato, se on myös maailman suurin vesivoimala. Padon rakentaminen alkoi jo vuonna 1994. Vasta vuonna 2012 saatiin käyttöön vesivoimalan viimeisinkin turbiini. Sulku- ja hissirakennelmien avulla jopa 10 000 tonnin alukset pystyvät matkaamaan ylävirtaan. Valtaisa rakennustyö ei ole sujunut kivuttomasti. Yli miljoona kiinalaista jouduttiin pakkosiirtämään padon tieltä. Kiinan hallitus kutsuu tätä suuremmaksi hankkeeksi kuin Kiinan muurin rakentaminen. Jatkamme bussilla Yichangiin ja ajamme asemalle ja nousemme pikajunaan, joka kahdeksassa tunnissa kiidättää meidät kanaalien kaupunkiin, Suzhouniin. Saavumme hotellille illalla.

Päivä 6
Suzhou - kiinalainen puutarha - silkkikutomo - kaupunginportti - museo. Lisämaksullinen kanaalikierros ja illallinen

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Suzhoun puutarhoihin.

Suzhou on kuuluisa kanaaleista ja kivisilloista, silkistä ja perinteisistä kiinalaisista puutarhoista, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon. Tutustumme yhteen klassisista puutarhoista; kalastajien puutarhaan, joka on rakennettu vuonna 1140. Mingdynastian aikana kaupungin aristokraatit innostuivat rakentamaan alueelle toinen toistaan komeampia villoja ja luontoa imitoivia, taidokkaita miniatyyripuutarhoja.

Puutarhoilta ajamme bussilla vanhan kaupunginmuurin ja -portin raunioille, jotka rakennettiin noin 2 500 vuotta sitten. Käymme katsomassa 30 metriä korkeaa pagodaa, eli kahdeksankulmaista, monikerroksista buddhalaista temppelitornia. Pagodat on rakennettu puusta, kivestä ja tiilestä siten, että jokaisella kerroksella on oma katto, jonka räystäät taipuvat ylöspäin.

Suzhouta kutsutaan silkin pääkaupungiksi. Jo 600-luvulla Tangdynastia kasvatti silkkiä kehrääviä perhosen toukkia. Toukkien koteloihin kertynyt kuitu pehmitetään keittämällä. Pehmitetty kuitu kuivataan, jonka jälkeen se voidaan värjätä, valkaista, kehrätä ja kutoa silkkikankaaksi. Vierailemme silkkikutomossa, jossa pääset läheltä seuraamaan silkin valmistuksen eri vaiheita. Voit ostaa täällä valmistettuja silkkituotteita. Lounastamme silkkikutomon ravintolassa, jonka jälkeen matkamme jatkuu Suzhoun museoon. Täällä tutustut vanhaan kiinalaiseen taiteeseen ja taidekäsityöhön. Museon on suunnitellut kiinalaisamerikkalainen arkkitehti I.M.Pei, joka on suunnitellut myös Pariisin Louvren edustalla olevan lasipyramidin.

Loppupäivän voit viettää omaan tahtiisi. Lisäretken ostaneet osallistuvat yhteiselle illalliselle paikallisessa ravintolassa, minkä jälkeen kävelemme kanaaleille. Näemme Suzhouta eri perspektiivistä vanhan kaupungin kanaalikierroksella.

Illallinen ja kanaalikierros kuuluvat erikseen ostettavaan lisäretkipakettiin. Lue lisää matkaohjelman jälkeen.

Päivä 7
Suzhou - Shanghai - Jin Mao - Yuyuan basaari - Shanghain museo ja Nanjing Lu. Lisämaksullinen akrobaattishow ja illallinen

Lähdemme kohti Huangpujoen varrella sijaitsevaa Shanghaita, jossa lounaan jälkeen nousemme Jin Maon 88. kerrokseen katsomaan, miltä miljoonakaupunki näyttää korkeuksista käsin.

Shanghai on yksi Kiinan kehittyneimmistä ja väkirikkaimmista kaupungeista. Asukkaita on noin 23 miljoonaa. Vielä vuoteen 1949 saakka kaupunkia hallitsivat japanilaiset ja länsimaalaiset. Kommunismin tultua valtaan ulkomaalaiset yritykset siirsivät konttorinsa Hongkongiin. Mukana lähtivät myös rikkaat kiinalaiset. Viimeisen vuosikymmenen aikana talouskasvu Shanghaissa on ollut hurjaa.

Laskeudumme pilvenpiirtäjästä maan pinnalle ja vierailemme Yuyuan-basaarissa. Täällä on ainutlaatuinen tilaisuus ostaa tuliaisiksi kiinalaisia tuotteita tai taidetta. Maista samalla paikallisia herkkuja. Basaarin takana sijaitseva vanha kiinalainen kortteli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Nyt taitaa olla 11. hetki – pilvenpiirtäjät tarvitsevat lisää tilaa ja tämä tunnelmallinen kortteli kuuluu purettavien listalle.

Nanjing Lu on Shanghain pääkatu, jossa on sekä hienoja kansainvälisiä muotihuoneita että kiinalaisia liikkeitä. Kilometrin mittainen kävelykatu on aina täynnä elämää - erilaisia ja hauskoja kokemuksia.

Jatkamme kävellen Shanghain museoon, jossa on vaikuttavia kokoelmia pronssi-, posliini-, kalligrafi-, maalaustaide-, tekstiili- ja veistostaidetta. Kaikki ovat säntillisessä järjestyksessä. Museota pidetää yhtenä Kiinan parhaimmista. Kurkista museon yhteydessä olevaan kirjakauppaan – verraton paikka kaikille kiinalaisesta taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille.

Loppupäivän voit viettää omaan tahtiisi. Lisäretken ostaneet osallistuvat yhteiselle illalliselle paikallisessa ravintolassa, minkä jälkeen kävelemme kanaaleille. Näemme Suzhouta eri perspektiivistä vanhan kaupungin kanaalikierroksella.

Illallinen ja kanaalikierros kuuluvat erikseen ostettavaan lisäretkipakettiin. Lue lisää matkaohjelman jälkeen.

Päivä 8
Shanghai - omaa aikaa - läksiäisillallinen

Tänään voit itse tutustua Kiinan merkittävään finanssi- ja kulttuurkaupunkiin. Kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa – gallerioita, museoita, kahviloita ja ravintoloita.

Shanghai on tunnettu ostosparatiisi. Ostoskatujen lisäksi käy myös paikallisilla markkinoilla. Muista tinkiä, se on maan tapa.

Paikallisissa puistoissa näet kiinaisten arkea. Puistot ovat myös Tai-chin harrastajien ja vakiotanssijoiden suosiossa. Puistoissa lennätellään leijoja ja seurustellaan teekupillisen ääressä.

Tapaamisiin läksiäisillallisella.

Päivä 9
Shanghai - Helsinki
Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle. Lennämme Shanghaista Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin, jonne saavumme iltapäivällä.

Retkipaketti

Matkalle on mahdollista varata lisämaksullinen retkipaketti: 88€/henkilö. Retkipaketti varataan ja maksetaan etukäteen. minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Voit lukea tarkemman retkipaketin sisällön matkaohjelmasta.

Lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluu:
6. päivä: Suzhou: illallinen ja kanaalikierros
7. päivä: Shanghai: illallinen ja akrobaattishow

Retkipaketti on varattava etukäteen. Vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset hytit ja huone/hytti yhdelle

Lue lisää hyteistä kohdasta Hyvä tietää.

Lisämaksut:

 • Jaettu kahden hengen Superior-hytti Promenade-kannella 58€/hlö
 • Jaettu kahden hengen Superior -hytti Promenade- tai Bridge -kannella ja lisäpalvelupaketti jokiristeilijällä 118€/hlö
 • Jaettu kahden hengen Executive –sviitti ja lisäpalvelupaketti 748€/hlö
 • Jaettu kahden hengen Deluxe –sviitti ja lisäpalvelupaketti 1098€/hlö

Lisämaksu hytistä/huoneesta yhdelle:

 • Yhden hengen Superior-hytti pääkannella 498€/hlö
 • Yhden hengen Superior-hytti Promenade-kannella 498€/hlö
 • Yhden hengen huone ja Superior -hytti Promenade- tai Bridge -kannella ja lisäpalvelupaketti jokiristeilijällä 548€/hlö
 • Yhden hengen huone ja Executive -sviitti ja lisäpalvelupaketti 948€/hlö
 • Yhden hengen huone ja Deluxe -sviitti yhdelle ja lisäpalvelupaketti 1198€/hlö

Lisämaksulliset hytit ovat erikoistilauksesta ja saatavuus riippuu laivayhtiön varaustilanteesta.

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki-Chongqing/Shanghai-Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen ja neljän tähden hotelleissa (4 yötä)
 • majoitus neljän tähden Victoria Cruises -jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen Superior-hytissä pääkannella (3 yötä)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • täysihoito (huomioithan, että illalliset matkapäivinä 6.- 7. sekä lounas 8. matkapäivänä eivät kuulu hintaan)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen hytistä
 • lisämaksulliset hytit
 • viisumi Kiinaan (hankittava etukäteen Suomesta, katso lisätietoja: www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/kiina/viisumi
 • lisämaksullinen retkipaketti 88€/hlö (varattava ja maksettava etukäteen, minimiosallistujamäärä 10 henkilöä)
 • juoma- ja palvelurahat Victoria Cruises -jokiristeilijällä noin 25 USD/hlö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
*Lisäpalvelupakettiin jokiristeilijällä sisältyy
 • aamukahvi ja/tai -tee loungealueella
 • tervetulohedelmäkori saapuessa
 • langaton nettiyhteys Executive Lounge-alueella ja aulassa (yhteys ainoastaan suurien kaupunkien satamissa)
 • kenkien kiillotus
 • alkoholittomat juomat (sis. sokeriton virvoitusjuoma) lounaalla ja illallisella
 • valitse kahdesta eri ruokasalista (valinta tehdään matkan alussa)
 • kylmät ja kuumat alkoholittomat juomat Executive Lounge-alueella (Pepsi, Sprite, mehu, kahvi ja tee)
 • aperitiivi tunti ennen illallista (talon viini, olut tai virvoitusjuoma)
 • talon viini ja olut illallisella ravintolassa

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi

Kiinaan tarvitset viisumiin, lue lisää: www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/kiina/viisumi

Erityistä rokotustietoa

Matkustajien, jotka saapuvat Kiinaan maista, joissa tavataan poliota (Afganistan, Pakistan, Nigeria, Päiväntasaajan Guinea, Kamerun, Irak, Syyria, Etiopia tai Somalia), tulee Kiinan tultaessa esittää poliorokotustodistus. Jos todistusta ei ole, rokotetaan matkustaja maahan tullessa tai hänet käännytetään maasta.

Mikäli olet matkustanut äskettäin jossain näistä yllämainituista maista, tarkistathan maahantulomääräykset Kiinan omilta viranomaisilta, esimerkiksi Helsingissä olevasta Kiinan suurlähetystöstä http://www.chinaembassy-fi.org/eng/

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni laukku tai reppu, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Majoitus

Jokilaiva Jangtse-joella: 3 yötä
Suzhou: 2 yötä
Shanghai: 2 yötä

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 

Hytit

Superior-hytti pääkannella
Hytti (19,6 m2), jossa erilliset sängyt (sis. matkan perushintaan).

Superior-hytti Promenade tai Bridge-kannella
Hytti(19,6 m2), jossa erilliset sängyt. 

Executive-sviitti Bridge-kannella
Sviitti (27,3 m2), jossa erilliset sängyt ja vuodesohva.

Deluxe-sviitti Promenade-kannella
Sviitti (42,5 m2), jossa erilliset sängyt ja vuodesohva.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Tasapainoinen ohjelma Epäselväksi jäi, että kaikki ruuat Victoria Cruises´n laivalla kuuluivat hintaan ilman eri ruokapaketin ostoa, joten iloinen yllätys. Tunnin viivästys hyttien saamisessa, koska meitä ei ollut buukattu ko. laivaan. Opas selvitti hienosti. Kokonaisuudessaan matka oli hektinen ja välillä liian kiireinen. Omaa aikaa olisi ollut mukava viettää enemmän. Kokonaisuus kuitenkin erittäin hyvin järjestetty ja siihen vaikutti varmaan myös se, että porukkamme oli sopivan pieni, 10 retkeläistä ja opas.
Date published: 2016-04-14
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen kokemus Plussaa: Hyvin suunniteltu kokonaisuus = ensimmäiset 3 päivää lepoa ja ohjelmaa laivalla, aikaerosta toivuttua tiukkaa ohjelmaa; Paljon nähtävää ja koettavaa = monipuolinen ohjelma; Ruokailut järjestetty hyvin = runsaat ateriat jotka tulivat ajallaan; kiinalaiset oppaat hyviä ja osasivat englantia; Jangtse-joen risteilyn laiva oli hyvä ja hytti tilava (superior luokassa); Miinusta: Opas ei Kiina-asiantuntija, luki kaiken netistä; ryhmä oli pieni ja opas olisi voinut heti alussa järjestää esittäytymistilaisuuden; matkan lopussa opas olisi voinut pitää pienen puheen ja kiittää osallistujia; matkanteko laivaristeilyn päätesatamasta Wuhaniin turhan pitkä bussilla, olisi ollut parempi pikajunalla; superior luokan ruoat ihan samat kuin muiden vaikka hinta kalliimpi; ennakkotiedot matkasta eivät kovin kattavia, lisätietoja kaivattiin mm. matkakohteista. Pieni neuvo: konsultoikaa Norjan Albatrossia, ovat tehneet tämän matkan monta kertaa.
Date published: 2016-04-14
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtävää Tiivis ohjelma, ehkä liiankin tiivis. Ruokailu matkapäivän jälkeen usein ennenkuin pääsi hoteliin.
Date published: 2016-04-18
Rated 3 out of 5 by from Matkalla Kiinassa Olin matkalla 1-10.4 2016. Matkalla nki Kiinaa muutamasta eri näkökulmasta.
Date published: 2016-04-17
 • y_2019, m_2, d_21, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_fi_FI, sid_CNRRI03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19CNRRI03BFI2104