Skotlannin Ylämaat

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähdemme matkalle Skotlannin Ylämaille ja reittimme vie Loch Nessin rannoilta Cairngormin kansallispuistoon.

Täällä ylämaankarja laiduntaa kanervaa kasvavissa laaksoissa ja maagiset linnat seisovat upeissa maisemissa. Maistelemme kullanväristä viskiä, teemme veneretken Loch Nessin hirviötä uhmaten ja matkaamme junalla läpi karun kauniin luonnon. Perinteisen tynnyrintekijän luona näemme, miten viskitynnyreitä valmistetaan.

Majoitumme luonnon keskelle ihastuttavaan Nethybridge Hoteliin. Se sijaitsee Cairngormsin kansallispuistossa keskellä metsää ja pilvien peittämiä vuorenhuippuja. Skotlannin Ylämaiden luontoa pidetään kauneimpana ja tunnelmallisimpana koko Iso-Britanniassa. Vapaapäivänä on aikaa nauttia luonnosta ja hotellin ympäristöstä. Matka päättyy Edinburghiin, jossa vietämme viimeisen yön.

Lähes kaikki, mitä Skotlannista puhutaan, on totta. Siellä näyttää täsmälleen samalta kuin mielikuvissa: Lauma pehmeitä kiharaisia lampaita ylittää tien taustanaan jyrkät vuoret. Kaikkialla on skottiruutuja aina matoista ja verhoista kiltteihin ja laukkuihin. Tapaamme iloisia ja eläväisiä skotteja, joiden puhetta on parin viskilasillisen jälkeen huomattavasti helpompi ymmärtää. Yksi asia ei kuitenkaan pidä paikkaansa: Skotlannissa ei aina sada.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Edinburgh - Pitlochry - Nethy Bridge
Päivä 2 Inverness - Highlands - Dunrobin Castle
Päivä 3 Risteily Loch Ness -järvellä - Urquhart Castle - Highland Folk Museum
Päivä 4 Speyside ja Aviemore. Matkantekoa kiskoilla, tynnyrintekijä ja vierailu viskitislaamolla
Päivä 5 Vapaapäivä kauniissa ympäristössä, mahdollisuus kävelyretkiin
Päivä 6 Kaupunkikierros Edinburghissa ja iltapäivä omaa aikaa
Päivä 7 Kotimatka

Hotelli

Hotel Nethybrigde

Täällä huomaa, kuinka rauha laskeutuu, ilma on puhdasta, taivas korkealla ja ympärillä kaunis luonto. Kyse on aidosta Ylämaiden tunnelmasta, joka vie ajatukset toiseen aikaan. Hotelli on nähnyt parempiakin aikoja, mutta on hyvin tunnelmallinen. Ovet ovat vinoja, lattiat narisevat. Tämä on aitoa Skotlantia: Ylämaat, luonto, viski, korkeaselkäiset nojatuolit, kirjasto, ulkoilmaelämää ja skottiruutuja. Taustalla voi melkein kuulla säkkipillin äänen!

Asiakkaamme ovat usein sanoneet: ”Täällä voisimme hyvin viettää useammankin päivän.” Tästä syystä olemme suunnitelleet tämän matkan ja juuri tähän hotelliin, joka on ehkä hieman charmantimpi kuin moderni – ja asiakkaamme vaikuttavat tuntevan olonsa täällä kotoisaksi.

Nethybridge Hotel,
Main Street, Nethy Bridge,
Inverness-shire, PH25 3DP

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Edinburgh - Pitlochry - Nethy Bridge

Lennämme Helsingistä Edinburghiin. Lentokentältä ajamme bussilla kohti pohjoista ja Cairngormsin kansallispuistoa. Matkan varrella pysähdymme Pitlochryn kaupungissa ja pidämme tauon, kunnes jatkamme perille Nethy Bridgeen ja hotelliimme.

Skotlannin historia ja kulttuuri on kuin värikäs keitos: irlantilaisia siirtolaisia, indoeurooppalaisia heimoja ja vähän Skandinaviaa. Päälle on siroteltu vielä sotia maahan tunkeutuvia roomalaisia, normanneja ja englantilaisia vastaan.

Skotlanti voidaan jakaa maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Ylämaat, Alamaat ja Eteläiset ylängöt. Kapea keskiosa, Alamaat, on tasankoaluetta. Etelä on ylänköä, jota leimaa ruohon peittämä kumpuileva maisema, joka soveltuu erinomaisesti lampaiden kasvatukseen. Vastakohtana tälle on Skotlannin pohjoisosan karu, villi, vuoristoinen ylänkö, tarujen Ylämaa.

Skotlanti ei ole koskaan yhdistynyt täydellisesti Englantiin. Keskiaikaisia sotia ei ole unohdettu, ja Skotlannin vapaustaistelijoita William Wallacea ja Robert Brucea juhlitaan sankareina. Myös kuningatar Elisabeth I:n petollinen suunnitelma Maria Stuartin murhaamiseksi muistetaan. Skotlantilaiset eivät ole milloinkaan täydellisesti hyväksyneet vuonna 1603 perustettua personaaliunionia Englannin kanssa saati yhdistymistä yhdeksi valtioksi 1707. Skotlanti pysyi toki lakien osalta itsenäisenä ja sillä oli oma hallinto, kirkko, koulu- ja oikeuslaitos. Vasta kun Skotlanti vuonna 1999 sai oman parlamentin, kansa tunsi itsensä vapaaksi brittiläisen ikeen alta.

Hotellilla huomaa, kuinka rauha laskeutuu, ilma on puhdasta, taivas korkealla ja ympärillä kaunis luonto. Tunnelma kuvaa hyvin Ylämaita, ja ajatukset kulkeutuvat toiseen aikaan. Hotelli on nähnyt parempiakin aikoja, mutta on hyvin tunnelmallinen vinoine ovineen ja narisevine lattioineen. Tämä on aitoa Skotlantia: Ylämaat, luonto, viski, korkeaselkäiset nojatuolit, kirjasto, ulkoilmaelämää ja skottiruutuja.

Illallisen jälkeen voit istahtaa oleskelutilan nojatuoliin ja nauttia tuopillisen olutta tai kokeilla skotlantilaista viskiä. Sitten onkin aika painua yöpuulle hotellissa, joka toimii tukikohtanamme täällä Skotlannissa.

Päivä 2
Inverness - Highlands - Dunrobin Castle

Heräämme rauhallisissa ja kauniissa maisemissa ja ehkä näemme kauriita ruohikkoalueella hotellin takana. Olemme asettuneet alueelle, jolla perinteistä pidetään kiinni, mikä tuntuu vähän siltä kuin siirtyisi ajassa taaksepäin.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Invernessiin, jota pidetään Skotlannin Ylämaiden pääkaupunkina. Kaupungista on hyvä lähteä tutustumaan Pohjois-Skotlannin järviin, laaksoihin ja vuonoihin. Nimi on peräisin gaelin kielen ilmauksesta ”Inbhir Nis”, joka merkitsee ”Nessin suuta”: Inverness on paikka, jossa Nessjoki laskee Loch Ness -järvestä mereen. Meillä on aikaa tutustua Invernessiin kävellen ennen kuin jatkamme matkaa kohti pohjoista.
Matkatessamme ylös itärannikkoa saavumme vaikuttavan valkoisen linnan, Dunrobin Castlen, luo. Se vie ajatukset Disneyn maailmaan, ja kävijä alkaa odottaa, milloin löytää nukkuvan Ruususen jostakin linnan 189 huoneesta. Käymme monissa huoneissa, joita koristavat mm. täytetyt villieläinten päät. Linna on peräisin keskiajalta ja kuuluu nykyisin Sutherlandin suvulle. Kauniissa linnapuutarhassa on suihkulähteitä ja symmetrisiä istutuksia.

Iltapäivällä palaamme takaisin tukikohtaamme Nethy Bridgessä ja rentoudumme.

Päivä 3
Risteily Loch Ness -järvellä - Urquhart Castle - Highland Folk Museum

Vettä riittää Skotlannin toiseksi suurimmassa ja toiseksi syvimmässä järvessä, Loch Nessissä. Järvessä on enemmän makeaa vettä kuin kaikissa Englannin ja Walesin järvissä yhteensä. Tumman pinnan alla elää kuulemma tarunhohtoinen ja maailmankuulu Loch Nessin hirviö. Hirviö, jota kutsutaan rakastavasti nimellä Nessie, nähtiin jo 500-luvulla. Väitetään, että se näkyisi myös satelliittikuvassa vuodelta 2014. Kaikki eivät ole asiasta kuitenkaan vakuuttuneita. Järven pinnasta 70 % on kuvattu kymmenen vuoden ajan ilman vilaustakaan järvihirviöstä – loput 30 % tosin jää mielikuvituksen käyttöön.
Lähdemme risteilylle järvelle ja pidämme silmät auki Nessien varalta. Risteilyn jälkeen käymme yli 500 vuotta vanhan Urquhartin linnan raunioilla. Rauniot sijaitsevat pienessä niemekkeessä, josta voimme ihailla Loch Nessin järveä.

Seuraava kohteemme on Highland Folk Museum. Kyse on ulkoilmamuseosta, jossa voi kokea, kuinka Skotlannissa on eletty läpi aikojen. Täällä historia tulee lähelle ja opimme, miten talot rakennettiin, miten pukeuduttiin ja miten maata viljeltiin. Noin 80 hehtaarin kokoinen museoalue herättää eloon maan historian 1700-luvulta moderniin aikaan. Keskellä kaunista luontoa pääsee hieman lähemmäs Ylämaita.

Päivän retkien jälkeen lähdemme ajamaan kohti Edinburghia. Yövymme kaksi seuraavaa yötä Edinburgin ulkopuolella.

Päivä 4
Speyside ja Aviemore. Matkantekoa kiskoilla, tynnyrintekijä ja vierailu viskitislaamolla

Päivä vietetään kauniilla Speysiden seudulla, joka tunnetaan parhaiten monista viskitislaamoista. Liikumme luonnon halki kiskoja pitkin: funikulaarilla Cairngorm Mountainille ja viehättävällä Strathspey Railwaylla, jonka höyryveturi puksuttaa läpi kauniiden maisemien. (Huom. funikulaari voi olla suljettuna, jolloin joudumme muuttamaan matkaohjelmaa). Reittimme varrelle osuu myös Speyjoen ylittävä kaunis silta, Craigellachie Bridge, joka valmistui 200 vuotta sitten. Silta on tunnettu ja siitä on tehty jopa postimerkki, tosin sillan omistajaa ei tiedetä. Kunta luuli pitkään, että silta kuului sille ja piti sillasta hyvää huolta, mutta omistaja onkin hämärän peitossa.

Käymme tynnyrintekijän luona Speyside Cooperagessa, joka perustettiin 1947. Täällä tehdään alueen tislaamoissa tarvittavia viskitynnyreitä. Näemme ensin elokuvan tynnyreiden historiasta, valmistuksesta ja korjaamisesta, sitten pääsemme katsomaan käsityötaidonnäytettä elävänä.

Alueella valmistetaan myös viskiä. Käymme paikallisella viskitislaamolla, jossa teemme opastetun kierroksen ja tutustumme viskin valmistusprosessiin.

Palaamme hotellille.

Päivä 5
Vapaapäivä kauniissa ympäristössä, mahdollisuus kävelyretkiin

Nethy Bridge sijaitsee ihastuttavalla alueella luonnon ympäröimänä. Tänään on mahdollista tehdä kävelyretkiä tai vain rentoutua. Matkanjohtaja järjestää kävelyretken, jolle halukkaat voivat lähteä mukaan.

Luonnollisesti voi myös jäädä istuskelemaan oleskelutilaan lukemaan ja nauttimaan maisemista. Mikäli sää sallii, istuskella voi myös hotellin puutarhassa. Nethy Bridgen ympäristössä on monia polkuja ja reittejä kävelyretkiä varten. Hotellilta voi kävellä myös Castle Royn raunioille tai alas Speyjoelle. Seikkailunhaluiset voivat ajaa paikallisbussilla alueen muihin kyliin.

Päivä 6
Kaupunkikierros Edinburghissa ja iltapäivä omaa aikaa

Teemme kaupunkikierroksen Edinburgissa, jonka aikana saamme yleiskuvan kaupungin historiasta. Näemme mm. Unescon suojeleman vanhankaupungin (Old Town) sekä uusklassismia edustavan New Townin.

Vanhassakaupungissa vierailemme Edinburghin linnassa, joka sijaitsee yhdellä kaupunkikuvaa hallitsevista seitsemästä kukkulasta. Joka päivä klo 13 – paitsi sunnuntaina – kajahtaa laukaus yhdestä linnan kanuunoista. Tapa oli alun perin palvelu Leithin satamassa toimivalle merenkulkuväelle, jotta he saattoivat asettaa laivan kellon aikaan – ikään kuin aikamerkki. Huolimatta GPS:stä ja satelliittikellosta perinne elää edelleen.

Toinen kaupungin merkittävistä kukkuloista on sammunut tulivuori Arthur’s Seat. Skotlantilaisen kirjailijan Sir Walter Scottin mukaan – tunnetaan mm. ritariromaanista Ivanhoe – se on paras paikka auringonnousun ja -laskun ihailemiseen. Edinburgh onkin ainoa Euroopan kaupunki, joka vai ylpeillä sillä, että sen keskustassa sijaitsee sammunut tulivuori.

Kuljemme läpi New Townin, joka nimestään huolimatta on yli 200 vuotta vanha. Kaupunginosan suunnitteli nuori arkkitehti James Craig, ja sen symmetrinen muoto on vaikuttanut voimakkaasti eurooppalaiseen kaupunkisuunnitteluun.

Iltapäivä on omaa aikaa. Käy vaikka jossakin kaupungin monista museoista ja gallerioista tai tee viimeiset ostokset.

Lounaalla voit täyttää vatsasi skottilaisella erikoisuudella, haggiksella. Haggis sisältää mm. kaurahiutaleita, sydäntä, maksaa, ihraa, sipulia ja mausteita, jotka kypsennetään lampaan mahalaukussa. Jos haggis vaikuttaa liian hurjalta, kokeile mehukasta Aberdeen Angus -pihviä, suoraan Ylämaan niityiltä. Janoa voi sammuttaa Rose Streetin lukuisissa pubeissa, ja kahvin tuskaan löytyy apua kaupungin kahviloista. Kokeile kahvin seuraksi mureita shortbread-pikkuleipiä.

Bussi vie meidät hotellille, joka sijaitsee Edinburghin ulkopuolella. Syömme viimeisen illallisen yhdessä.

Päivä 7
Kotimatka

Aikaisin aamulla on aika heittää hyvästit Skotlannille – mar sin leat!

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
210€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Edinburgh – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus Nethybridge Hotelissa jaetussa kahden hengen huoneessa (5 yötä)
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa Edinburghin ulkopuolella
 • aamiaiset päivinä 2-6
 • illalliset päivinä 1-6
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 210€
 • ruokajuomat ja muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (noin 7€/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Adapteri

Skotlantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistorasia poikkeaa Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Lisätietoa Nethybridge Hotelista

Hotelli sijaitsee keskellä luontoa, upeassa Cairnsgormin kansallispuistossa. Nethybridge on perinteinen ns. Highland Manor-hotelli, joka on linnamainen kartano. Hotelli on nähnyt parempiakin aikoja, mutta on hyvin tunnelmallinen ja kodikas. Huoneiden koko ja sisustus vaihtelee, niissä on kokolattiamatot.

Maksuton Wi-fi toimii osassa yleisiä tiloja. Ravintolan ruoka on tyypillistä skotlantilaista: yksinkertaista ja täyttävää.

Skotlannissa hotellihuoneissa on usein grand lit-parivuode (leveys 140 cm). Mikäli toivot lisää tilaa, voi asiakaspalvelumme välittää toiveen hotellille erillisistä vuoteista, jolloin huoneessa on kaksi vuodetta. Huomioi, ettemme voi taata toivetta.

Ateriat

Matkan hintaan sisältyvät ateriat nautitaan hotelleissa, joissa yövymme matkan aikana.

Hotellit ovat keskitason hotelleja ja huomioittehan, että hotellien mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hienot maisemat Skotlannin Ylämaat ovat näkemisen arvoiset ja korkealta bussin ikkunasta ne näki todella hyvin. Matkaohjelma oli monipuolinen linnoineen ja höyryvetureineen. Torstain välipäivä omalla ohjelmalla oli tarpeen. Viski on sen verran tärkeä asia Skotlannissa, että lisäisin ohjelmaan - tai korvaisin olutmaistelun - viskitislaamossa vierailulla. Edinburghin hotelli sijaitsi liian kaukana keskustasta (45 min) - varsinkin kun lähtöpäivälle ei ollut järjestettyä ohjelmaa. Skotlannin nykytilanteesta voisi kertoa enemmän, nyt painotus oli liikaa historiassa.
Date published: 2019-04-23
Rated 5 out of 5 by from Upea elämys! Olimme matkalla pääsiäisviikolla ja näimme lumoavan, monipuolisen katsauksen Skotlannin Ylämaista. Matkanjohtajamme oli asiantunteva ja huolehti upeasti retkien toteutumisesta. Sää näytti parhaat puolensa: Saimme nauttia lämpöaallosta ja keväästä. Ihmiset olivat ystävällisiä, ruoka erinomaista ja maisemat mieleenpainuvat. Vaikka hotellimme Nethy Bridgessä oli viihtyisä ja huoneemme kaksi viikkoa aiemmin remontoitu, oli hotellissa alueita, joissa selvästi on kosteusongelmaa. Astmaatikkona koin sen erittäin häiritseväksi.
Date published: 2019-05-09
Rated 5 out of 5 by from Hyvin suunniteltu kokonaisuus Retkikohteiden välimatkat olivat sopivan pituiset ja matkan ajaksi oli järjetetty hyvin ohjelmaa (esim. saimme paljon etukäteistietoa tulevasta kohdesta ja kuuntelimme aiheeseen sopivaa musiikkia). Matkanjohtajan ammattitaito oli huippuluokkaa. Hän otti hienosti huomioon myös erityisruokavalion omaavan matkaajan tarpeet.
Date published: 2019-05-05
Rated 4 out of 5 by from Keväinen Skotlanti koettiin. Matkaohjelma oli monipuolinen ja matkanteko sujui jokseenkin suunnitellusti. Sää oli erinomainen ja maisemat mahtavia. Pieniä miinuksia aikatauluissa. Hotelli Nethybridge oli erinomainen, Adamson ei samaa tasoa.
Date published: 2019-04-23
Rated 5 out of 5 by from Karu ja kaunis Ylämaat Ensikertaa Albatrosin matkassa kuin myös ryhmämatkalla. Odotukset ylittyivät joka suhteessa. Kodikas Nethybridge-hotelli upeassa ympäristössä, kivat, mielenkiintoiset retkikohteet ja hienosti aikataulutetut päiväohjelmat, maistuvat illalliset ja sikeät yöunet – kaikki nappiin. Loistava oppaamme Anneli kertoi kiehtovasti nähtävyyksistä ja historiasta, auttoi ja otti selvää jos tarvetta oli. Iso peukku ja suositus tälle matkalle!
Date published: 2019-04-29
Rated 4 out of 5 by from Skotlannin Ylämaat näyttivät parhaat puolensa. Hotelli Nethy Bridge on rauhallinen ja kodikas. Ruoka oli hyvää ja monipuolista. Suihkusysteemi temppuili koko ajan; tuli liian kuumaa vettä ja tosi pienellä paineella ja vesijohto piti karmeaa ulinaa . Hotelli Adamson oli siisti, mutta tosi pieni huone ja surkea äänieristys. Viereisen huoneen normaali keskustelu kuului häiritsevänä illalla myöhään. Hotelli on motellitasoa ja liian kaukana Edinburghista. Piti mennä taksilla omatoimisesti kaupunkiin lähtöpäivänä; aikaa oli klo 15.00 asti, mutta ei ollut mitään ajankulua.
Date published: 2019-04-23
Rated 4 out of 5 by from Upea Skotlanti Skotlannin ylämaan reissu täytti odotukset. Sääkin suosi meitä täydellisesti. Alkumatka 10 astetta ilman sadetta, kolme viimeistä päivää 21 astetta, oli todella mukava, vaikka oli vasta huhtikuu. Opas oli todella asiantuntija. Bussikuskit ansaitsevat myös kiitokset. Paikalliset ihmiset ovat todella kohteliaita.
Date published: 2019-04-22
Rated 4 out of 5 by from Matka oli hyvä,Anneli mahtava matkanjohtaja,symppis ja varsinainen tietopan Matka oli muuten hyvä,mutta Adamson hotellia en suosittelisi enään käytettäväksi
Date published: 2019-04-24
 • y_2020, m_7, d_7, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20GBRTR06BFI2909