Scala Amalfi - Italia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Majoitumme postikorttimaisemiin pieneen Scalan kylään, Amalfin rannikolla.

Uutta

Scalan kylä sijaitsee kävelymatkan päässä Ravellosta ja Amalfista, ja täältä teemme retket sekä Napoliin että myyttiseen Pompeijiin. Tutustumme tunnettuun alueeseen kävellen pitkin kiemuraisia polkuja ja portaita, lumoutuneina näkymistä, jotka avautuvat parhailta näköalapaikoilta, ja nautimme hurmaavista kaupungeista.

Unescon suojelemassa Amalfin merenrantakaupungissa teemme veneretken, Ravellossa nautimme upeista näkymistä ja pizzan synnyinkaupungissa Napolissa tutustumme kaupungin intensiiviseen tunnelmaan. Tartu tilaisuuteen ja lähde mukaan ihastuttavalle matkalle Italiaan ja Amalfin rannikolle!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Italiaan, bussilla Scalaan - kävelykierros Scalassa
Päivä 2 Kävelyretki polkuja ja portaita pitkin Ravelloon
Päivä 3 Kävelyretki Amalfiin portaita pitkin
Päivä 4 Kokopäiväretki Napoliin
Päivä 5 Omaa aikaa tai kävelyretki lähiseudulle
Päivä 6 Retki Pompeijiin
Päivä 7 Kotimatka

Hotelli

Hotel La Margherita/Villa Giuseppina/Hotel Zintonio

 • Ilmainen Wi-fi
 • Ulkouimaallas
 • Ilmastointi
 • Minibaari (maksullinen)
 • Puhelin
 • Wc/kylpyhuone

Majoitumme Scalassa hyvään kolmen tähden hotelliin. Hotel La Margherita/Villa Giuseppina/Hotel Zintonio sijaitsee kauniilla paikalla vuorenrinteessä viehättävässä Scalan kylässä. Sijainnin ansiosta hotellista on kauniit näkymät yli Lohikäärmelaakson (Valle del Dragone) naapurikaupunkiin Ravelloon sekä Välimerelle. Sama perhe omistaa kaikki kolme hotellia ja ne toimivat kuin yksi hotelli kolmessa eri rakennuksessa. Rakennusten välillä on muutaman minuutin kävelymatka. Ravintola, aurinkoterassit ja uima-allas sijaitsevat Villa Giuseppinassa.

Monet palaavat Scalaan ja näihin kolmeen hotelliin uudestaan ja uudestaan, kiitos lämpimän vastaanoton ja vieraanvaraisuuden, jollaista tapaa harvoin. Villa Giuseppinassa on iso allasalue ja aurinkoterasseja, baari ja hyvä ravintola, joka on auki lounasaikaan. Aterian voi nauttia hienoissa maisemissa! Altaalle pääse sisäportaita pitkin tai hissillä. Kaikki huoneet on remontoitu äskettäin ja ne on varusteltu mm. minibaarilla, ilmastoinnilla, televisiolla, puhelimella ja ilmaisella langattomalla internetyhteydellä.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Italiaan, bussilla Scalaan - kävelykierros Scalassa

Perille Italiaan saavuttuamme ajamme bussilla Scalaan, jossa asumme seuraavan viikon. Asetuttuamme huoneisiimme lähdemme kävelykierrokselle, jotta Scalan kylä tulee meille tutuksi. Kylä ei ole iso, mutta käymme tuomiokirkossa. Mikäli saavumme hotellille myöhään, kävelykierros siirtyy seuraavalle päivälle.

Illalla nautimme kolmen ruokalajin illallisen Ristorante Villa Giuseppinassa.

Päivä 2
Kävelyretki polkuja ja portaita pitkin Ravelloon

Aamiaisen jälkeen suuntaamme jälleen kävelylle, joka kestää noin 30 min. Määränpäämme on Ravello, josta on Amalfin rannikon ehkä upeimmat näkymät. Monet seutua esittävistä postikorteista ja valokuvista on otettu juuri Ravellosta. Kun käymme itse paikan päällä, ymmärrämme kyllä syyn. Saavuttuamme perille matkanjohtaja vie meidät kaupunkikävelylle, johon sisältyy useita näköalapaikkoja.

Kaupungin torilla on viihtyisiä kahviloita ja Ravellossa on lisäksi kaksi upeaa puutarhaa, Villa Rufolo ja Villa Cimbrone. Villa Rufoloon on lyhyin matka, sillä sen portti sijaitsee torin kupeessa. Villa Cimbroneen on puolestaan torilta noin 10 min mukava kävelymatka. Palkinnoksi saa upeimmat näkymät yli Amalfin rannikon.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Ravellossa voi viipyä niin pitkään kuin haluaa. Scalaan paluu tapahtuu paikallisbussilla. Matkanjohtaja auttaa selvittämään bussiaikataulun, bussipysäkkien sijainnin ja lipun hinnan. Voit siis itse valita, vietätkö iltapäivän Ravellossa vai palaatko kävelykierroksen jälkeen Scalaan ja nautit vaikka iltapäivädrinkin tai espresson hotellissa.

Illalla kokoonnumme hotellin ravintolaan syömään kolmen ruokalajin illallisen.

Päivä 3
Kävelyretki Amalfiin portaita pitkin

Aamiaisen jälkeen ohjelmassa on kävelyretki merenrannalla sijaitsevaan Amalfiin portaita pitkin. Polut yhdistävät kaksi paikkakuntaa toisiinsa. Kävelyretki kestää noin tunnin, rauhalliseen tahtiin. Reitti pitkin portaita on jo itsessään vetonaula, sillä pääsemme lähelle paikalliselämää ja saamme käsityksen siitä, miten tavaroiden kuljetus ylös vuorelle tapahtui “ennen vanhaan”. Kaikki kuljetettiin nimittäin pitkin portaiden ja polkujen verkostoa, joka kiemurteli läpi seudun. Matkan varrella ohitamme Pontonen kylän.

Saavuttuamme Amalfiin teemme kaupunkikävelyn, jolla näemme mm. pääkadun ja monia rakennuksia entisen rannikkotasavallan ajoilta. Amalfi kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja oli vuosisatojen ajan merkittävä kauppamahti arabialaisen maailman ja Euroopan välillä. Tänne tuotiin naapurivaltioista viljaa edelleen myytäväksi. Kaupunkikierros päättyy rantakadulle. Kierroksen jälkeen on omaa aikaa Amalfissa. Scalaan palataan omatoimisesti paikallisbussilla. Bussilippu ei sisälly matkan hintaan. Matkanjohtaja auttaa luonnollisesti lippujen, aikataulujen yms. kanssa.

Illalla syömme kolmen ruokalajin illallisen Villa Giuseppinassa.

Päivä 4
Kokopäiväretki Napoliin
Napoli

Tänään on aika tutustua muihin Campanian alueen osiin. Lähdemme retkelle Napolin suurkaupunkiin. Bussi noutaa meidät hotellilta ja ajamme yli Monte Lattarin vuoriketjun kohti Napolia. Perillä teemme kaupunkikierroksen bussilla, sitten jatkamme vanhaankaupunkiin. Matkanjohtaja vie ryhmän kaupunkikävelylle, jonka aikana nähdään mm. oopperatalo Teatro San Carlo, Napolin suurin aukio Piazza Plebiscito ja vaikuttava miniversio Pantheonista, kuninkaallinen palatsi ja monia muita vaikuttavia rakennuksia. Kävelyreitti vie myös “espanjalaiseen kortteliin”, kuten kutsutaan aluetta, joka mm. toimi Walt Disneyn inspiraationa elokuvalle Kaunotar ja Kulkuri. Näemme pyykkiä kuivumassa kapeiden kujien yllä ja koemme intensiivisen tunnelman, joka on tyypillistä Napolille. Napolissa on monia kiinnostavia kaupunginosia ja rakennuksia. Täällä kehitettiin Pizza Margherita, minkä vuoksi käymme katsomassa maailman vanhinta pizzeriaa ja paikkaa, jossa se tapahtui: Pizzeria Brandi on toiminut vuodesta 1760 lähtien. Retken päätteeksi on hieman aikaa omakustanteiselle lounaalle – maistuisiko pizza?

Iltapäivällä palaamme Scalaan, jossa nautimme hyvän kolmen ruokalajin illallisen.

Päivä 5
Omaa aikaa tai kävelyretki lähiseudulle

Päivä on varattu omille seikkailuille. Ehkä haluat käydä uudelleen Amalfissa, tehdä retken Caprille (kuvaus alla) tai vain rentoutua hyvän kirjan ääressä. Mitä ikinä valitsetkaan, matkanjohtaja auttaa mielellään. Illalla syömme yhteisen läksiäisillallisen (sis. viinin) Villa Giuseppinassa.

Capri omatoimisesti
Voit tehdä retken Caprin saarelle omatoimisesti. Useimmista Amalfin rannikon kaupungeista pääsee lautalla tai veneellä suoraan Caprille. Itse merimatkakin on jo elämys, sillä mereltä käsin Amalfin rannikko paljastaa kauneimman puolensa. Alus vie Caprilla Marina Granden satamaan, josta pääsee helposti Caprin kaupunkiin. Siellä voit nauttia kuuluisalla Piazzettalla lasillisen viileää viiniä. Kaupungissa voi tehdä kivan kävelykierroksen ja käydä keisari Augustuksen puutarhassa, josta on upeat näkymät Caprin maamerkille, Faraglionin kallioille. Suosittelemme myös ajamaan bussilla tai köysiradalla ylös Villa San Micheleen, joka kuului ruotsalaiselle lääkärille ja kirjailijalle Axel Munthelle. Jos haluat katsella näkymiä ylhäältä käsin, voit nousta köysiradalla ylös Monte Solarolle. 

Lauttamatka Caprille maksaa n. 40–45 € (useita yrittäjiä ja aluksia). Kannattaa valita perinteinen lautta menomatkalle, sillä silloin pääset ulos kannelle raittiiseen ilmaan. Aamupäivisin Amalfin rannikko kylpee yleensä auringossa, mutta iltapäivällä on usein pilvisempää. Matkanjohtaja auttaa mielellään lippujen kanssa ja kertoo lisää Caprin mahdollisuuksista.

Päivä 6
Retki Pompeijiin

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkanjohtajan kanssa retkelle entiseen roomalaiskaupunkiin Pompeijiin, joka vuonna 79 hautautui tuhkaan ja hohkakiveen tulivuori Vesuviuksen purkauduttua. Purkauksen ansiosta isoja osia Pompeijista on säilynyt hyväkuntoisena paksun laavapölykerroksen alla. Monivuotisten kaivausten ansiosta saamme ainutlaatuisen kuvan siitä, miten pari tuhatta vuotta sitten elettiin, asuttiin, syötiin jne. Pompeijissa mukanamme kulkee paikallisopas.

Pääsylippu sisältyy hintaan. Pompeijista palaamme Scalaan, jossa syömme illalla kolmen ruokalajin illallisen.

Päivä 7
Kotimatka

Nousemme aikaisin ja lähdemme ajamaan kohti Rooman lentokenttää. Saamme hotellilta aamiaispakkauksen mukaan bussiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
168€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Rooma – Helsinki turistiluokassa 
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa (6 yötä)
 • puolihoito (aamiaiset päivinä 2-7 ja illalliset 1-6)
 • retket Pompeijiin ja Napoliin
 • kävelyretki Scalassa
 • vaellusretket Ravelloon ja Amalfiin
 • suomalainen matkanjohtaja 
 • verot ja viranomaismaksut.
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 168€
 • bussilippu Amalfista Scalaan (mikäli haluaa palata vaellusretkeltä bussilla)
 • omatoiminen retki Caprin saarelle, noin 40 – 45 euroa/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 10€/hlö (suositus)
 • muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen matkan aikana

Matkan aikana teemme kävely- ja vaellusretkiä, joiden reiteillä on myös korkeuseroja ja portaita. Matka ei sovi liikuntaesteiselle ja kohtuullinen peruskunto on tarpeen.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

20ITRTR57AFI2409