Savonlinnan oopperajuhlat – Sevillan parturi ja Carmen

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Maailmanluokan oopperaa keskiaikaisessa linnassa ja pitkä, valoisa kesäilta – tämä on mahdollista vain Savonlinnan oopperajuhlilla!

BUSSIMATKA

Nauti kahdesta upeasta oopperasta ja kauniista Järvi-Suomesta sekä Punkaharjun kansallismaisemista.

Olavinlinna on maailman pohjoisin yhä pystyssä oleva keskiaikainen linna. Linna seisoo saarella keskellä kaunista Järvi-Suomea. Oopperajuhlien aikaan kesäyöt ovat pitkiä ja valoisia. Linnan aivan erityinen tunnelma yhdistettynä erinomaiseen akustiikkaan ja katettuun katsomoon takaavat ainutlaatuisen oopperaelämyksen. Paluumatkalla Helsinkiin tutustumme vielä itärajan ihmeisiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Mäntyharju – Mikkeli – Punkaharju (n. 340 km)
Päivä 2 Kävelykierros Savonlinnassa ja illalla ooppera Sevillan parturi Olavinlinnassa.
Päivä 3 Omaa aikaa tai risteily Saimaalla (lisämaksullinen) – illalla ooppera Carmen Olavinlinnassa.
Päivä 4 Punkaharju – Imatra – Lappeenranta – Hamina – Kotka – Porvoo – Helsinki (n. 400 km).

Hotelli

Hotel Kruunupuisto

 • 128 huonetta (3 rakennusta)
 • Vastaanotto
 • Ravintola/baari
 • Hissi (päärakennus)
 • Puutarha
 • Ilmainen Wi-Fi
 • Minibaari
 • Hissi päärakennuksessa ( 2 kerrokseen asti)
 • Sauna, spa, kuntosali

Kruunupuisto koostuu 3 eri rakennuksesta ja Albatrosin ryhmät majoittautuvat päärakennuksessa. Alun perin noin sata vuotta sitten rakennettu  talo majoittumiseen oman nostalgisen tuulahduksensa menneiltä ajoilta. 

Hotellin sijainti Punkaharjulla on kaikkina vuodenaikoina ainutlaatuinen Hotelli sijaitsee luonnosuojelualueella, Saimaan kauneimmalla paikalla. Savonlinnaan on matkaa vain noin 30 km.

Kruunupuisto on tunettu kuntoutuskeskus, joka kesäisin toimii hotellina. Alueella paljon aktiviteetteja. 
Hotellille on myönnetty Green Key merkki.

Majoitus jaetussa kahden hengen superior-huoneessa (erilliset vuoteet), suihku, wc, TV, vedenkeitin, hiustenkuivaaja, tallelokero. Huoneiden koko on noin 15-17 m2.
Huoneet ovat siistit ja uusitut, niiden kalustus ja tyyli vaihtelee. Osassa huoneissa ilmastointi.

Muutamia huoneita, joissa erilliset vuoteet ja toinen vuode on erillisessä tilassa (liukuovi). Sopivat vaikka ystäville, jotka haluavat hieman omaa rauhaa. Huoneiden varustus muuten sama kuin kahden hengen superior-huoneissa. Nämä huoneet sijaitsevat päärakennuksen Sukkatornissa (3 krs.) ja hissi kulkee 2. kerrokseen, josta portaat ylös.

Lisämaksusta yhden hengen superior- huone (90 cm vuode), koko noin 13-15 m2.
Savonlinna 30 km

https://www.kruunupuisto.fi/


Hotelli Kruunupuisto
Osoite: Vaahersalontie 44
58450 Punkaharju
Puh: +358 44 763 9130
Email: myyntipalvelu@kruunupuisto.fi

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
798€
Sevillan parturi ja Carmen
Huom. Lue lisätietoja täältä.
848€
Julius Caesar ja Werther
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Mäntyharju – Mikkeli – Punkaharju (n. 340 km)

Matka alkaa Helsingistä Nykytaiteen museon Kiasman vieressä olevalta tilausliikennepysäkiltä, Mannerheiminaukiolta klo 10.00.

Reittimme kulkee läpi Hillosensalmen ja Mäntyharjun kauniiden järvimaisemien. Mäntyharju tunnetaan yhtenä Suomen suosituimmista mökkikunnista. Tässä suhteellisen pienessä kunnassa (n. 6 000 ympärivuotista asukasta) on noin 5 000 kesämökkiä. Ei mikään ihme, sillä maisemat ovat hienot!

Mikkeli on viimeinen isompi kaupunki matkallamme kohti Savonlinnaa. Olemme nyt Järvi-Suomessa, joten myös tämä noin 53 000 asukkaan kaupunki on järvien ympäröimä.

Pidämme matkan varrella lounastauon (omakustanteinen).

Savonlinnaan saapuessamme ajamme suoraan Punkaharjulla sijaitsevalle hotellille. Punkaharju on n. seitsemän kilometriä pitkä harju, jonka korkein kohta on 31 metriä Saimaan vedenpinnan yläpuolella. Punkaharju kuuluu Suomen kansallismaisemiin ja on luonnonsuojelualuetta. Korkeiden mäntyjen lomasta harjun molemmille puolille avautuvat järvimaisemat ovat hulppeat. Ehdit hyvin jaloitella hotellin ympäristössä ennen illallista.

Illallinen hotellissa.

Päivä 2
Kävelykierros Savonlinnassa ja illalla ooppera Sevillan parturi Olavinlinnassa.

Hotelliaamiaisen jälkeen bussi vie meidät Savonlinnaan (n. 30 min ajomatka). Savonlinnan asukasluku on n. 30 000 ja se sijaitsee Saimaan järvialueen sydämessä. 

Talvikuukausina Savonlinna on unelias ja nukkuu talviunta kesän alkuun saakka. Alueella on paljon kesämökkejä, ja Saimaa on suosittua veneilyseutua. Oopperajuhlat herättävät kaupungin eloon, ja Savonlinna täyttyy kansainvälisistä vieraista, oopperan ystävistä ja huippuluokan ooppera-ammattilaisista, laulajista ja diivoista.

Teemme opastetun kävelykierroksen tässä pienessä ja lupsakassa kaupungissa. Savonlinna on rakennettu osittain saarille, jotka erottavat Saimaan selät Haapaveden ja Pihlajaveden toisistaan. Pietari Brahe perusti kaupungin vuonna 1639. Vanha keskusta sijaitsi Linnankadulla. 1900-luvun alussa mukulakivin päällystettyä ja katulamppujen reunustamaa katua pidettiin niin hienona, että se sai lisänimen Pariisinkatu. Olavinlinnan juurella on helppo kuvitella vanha Savonlinna puutaloineen ja vanhoine puistokatuineen.

Kaupungin ylpeys on Olavinlinna. Linnan rakentaminen alkoi vuonna 1475. Tanskalaissyntyinen ritari Erik Axelsson Tott päätti, että tarvittiin vahva linnoitus suojelemaan strategisesti tärkeää Savon seutua. Linnan tarkoituksena oli estää Venäjän hyökkäykset idästä ja varmistaa, että Savon seutu pysyy Ruotsin kruunun hallinnassa. Olavinlinnasta on kerrottu tuhansia tarinoita ja siellä on käyty lukuisia taisteluita. Linna sijaitsee kauniilla paikalla: kallioisella saarella ympärillään Suomen suurin järvi Saimaa. Pieneen saareen pääsee kävelysiltaa pitkin.

Oopperalaulaja Aino Ackté järjesti vuonna 1912 ensimmäisen viidestä oopperajuhlasta. Nuo viisi juhlaa olivat nykyisten vuosittain järjestettävien Savonlinnan oopperajuhlien edeltäjä. Savonlinnan oopperajuhlat -nimellä juhlat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967.

Kävelykierroksen jälkeen ohjelmassa on omaa aikaa. Torilla on erityisen kiva käydä! Istahda johonkin torikahviloista ja nauti juotavaa sekä lörtsy, savonlinnalainen suolainen tai makea täytetty umpinainen piirakka. Lörtsyn täytteenä voi olla esim. jauhelihaa, kalaa tai omenahilloa.

Ajamme takaisin hotellille, ja meillä on aikaa rentoutua ennen kevyttä illallista, jonka nautimme hotellissa. Ensimmäinen oopperailta Olavinlinnassa odottaa!

Olavinlinna on maailman pohjoisin yhä pystyssä oleva keskiaikainen linna. Linna seisoo saarella keskellä kaunista Järvi-Suomea. Oopperajuhlien aikaan kesäyöt ovat pitkiä ja valoisia. Linnan aivan erityinen tunnelma yhdistettynä erinomaiseen akustiikkaan ja katettuun katsomoon takaavat ainutlaatuisen oopperaelämyksen.

Sevillan parturi/Gioachino Rossini 

Nauruhermoja kutitteleva yleisömenestys Sevillan parturi on täydellinen kesäiltaan – kuplivan kepeää musiikkia ja viihdyttävää teatteria. Ohjaaja Kari Heiskanen on puhaltanut pölyt Rossinin klassikko-oopperasta ja tuo Olavinlinnaan riemukasta farssia heti alkusoiton ensimmäisistä sävelistä lähtien. Muotisuunnittelija Teemu Muurimäen puvut pursuilevat valloittavasti ja Antti Mattilan suunnittelema lavastus hehkuu Sevillan väreissä.

Mezzosopraano Annalisa Stroppalle Rosinan roolista on tullut viime vuosina todellinen käyntikortti kansainvälisillä oopperanäyttämöillä. Kreivi Almavivana häntä liehittelee Tuomas Katajala, ykköstenorimme maailmalla. Tarinan lankoja pitelee näpeissään Figarona Roberto de Candia, ja Basiliona juoruilee La Scala -vierailun myötä tutuksi tullut Michele Pertusi. Tohtori Bartolon roolissa laulaa Waltteri Torikka.

Oopperaesitys alkaa klo 19 ja päättyy noin klo 22. Bussi kuljettaa meidät oopperan jälkeen takaisin hotellille.

Päivä 3
Omaa aikaa tai risteily Saimaalla (lisämaksullinen) – illalla ooppera Carmen Olavinlinnassa.

Tänään on mahdollisuus rentoutua ja nauttia luonnosta hotellin lähistöllä. Voit myös lähteä matkanjohtajan mukaan noin kaksi tuntia kestävälle risteilylle Saimaalle. (Risteily ei sisälly matkan hintaan ja toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10. Risteily on varattavissa huhtikuun aikana).

Risteily Saimaalla on rento tapa katsella Savonlinnan seutua vesiltä käsin. Saimaa on Suomen suurin järvi (pinta-ala 4 400 km2) ja samalla Euroopan neljänneksi suurin makeavetinen luonnonjärvi. Saimaalla on sokkeloista saaristoa, aavaa järvenselkää ja kapeita salmia. Loputtomat poukamat, luodot ja kivikkoiset pienet saaret ovat oivallisia kalastuspaikkoja. Järvestä saadaan erityisesti haukea, kuhaa ja ahventa.

Yksi paikallinen herkku on voissa paistetut muikut. Herkuttele muikuilla joko Savonlinnan torilla tai ravintolassa!

Uhanalaista saimaannorppaa tavataan ainoastaan Saimaan järvialtaassa. Ehkä olemme onnekkaita ja näemme norpan nauttimassa auringosta jollakin paisteisella luodolla. Risteilyn jälkeen juomme torikahvit ja nautimme ehkä joitakin paikallisia herkkuja.

Alkuillasta nautimme kevyen illallisen hotellilla. Sitten bussi vie meidät Savonlinnaan.

Ooppera Carmen/Georges Bizet

Carmen on kiihkeä ja kesytön. Se on vapaan naisen lakeja tottelematonta rakkautta, polttavaa intohimoa, mustasukkaisuutta ja kohtalonuskoa. 
Syvemmälle katsottaessa maailman suosituimmasta oopperasta avautuu lisää kerroksia: Ehkä Carmenin levottomuutta lietsoo perustavaa laatua oleva tarve kuulua johonkin – ja jollekin.  

Nimiroolissa leiskuu Tuija Knihtilä. ”Carmenin elämä ja rakkauden nälkä on äärimmäisen kiehtovaa. On ollut aikanaan poikkeuksellista, että naishahmo on tehnyt kuten miehet, sitä mitä on halunnut. Carmen on sekä moderni että rohkea”, hän sanoo.

Carmenin vastavoima Don José on ilmiömäinen Amadi Lagha, sama tenori, jonka yleisö taputti toistamaan aariansa peräti kahdesti Turandotissa kesällä 2018. Escamillona vierailee Cardiffin Singer of the World -laulukilpailun 2019 voittaja Andrei Kymach. Savonlinna-debyyttinsä tekee myös edellisten Mirjam Helin -laulukilpailujen naisten sarjan voittaja Johanna Wallroth Frasquitana.

Bizet punoi sävellykseensä sevillalaisen poljennon, mutta myös oman kulttuurinsa ranskalaisen hienostuneisuuden ja kepeyden.

Oopperaesitys alkaa klo 19 ja päättyy noin klo 22. Bussi kuljettaa meidät oopperan jälkeen takaisin hotellille.

Päivä 4
Punkaharju – Imatra – Lappeenranta – Hamina – Kotka – Porvoo – Helsinki (n. 400 km).
Porvoo

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Savonlinnalle ja suuntaamme kohti etelää ja Venäjän rajaa ja lopuksi ajamme Helsinkiin. Meillä on edessä suhteellisen pitkä ajomatka, mutta reitti on kiinnostava ja sen varrella on monia paikkoja, jotka kuuluvat Suomen kauneimpiin. Pysähdymme matkan varrella ja pidämme lounastauon (omakustanteinen).

Lähestymme itärajaa saapuessamme Parikkalaan. Parikkalasta Venäjän rajalle on vain muutaman kilometrin matka. Kaakkois-Suomessa on kolme virallista rajanylityspaikkaa: Imatra, Nuijamaa ja Vaalimaa. Vilkkain on Vaalimaa, jonka kautta kulki 2 463 000 henkeä vuonna 2019. Vaalimaa oli ensimmäinen rajanylityspaikka Suomen ja Neuvostoliiton väliselle maantieliikenteelle. Se avattiin vuonna 1958.

Liikenne Venäjältä Suomeen on taloudellisesti hyvin tärkeää erityisesti Imatralle ja Lappeenrannalle. Ostosmatkat Suomen rajakaupunkeihin ovat hyvin suosittuja huolimatta siitä, että venäläiset tarvitsevat yhä viisumin päästäkseen Suomeen.

Parikkalassa käymme erikoisessa ja mystisessä patsaspuistossa. Suomen tunnetuin ITE-taiteen kokonaisuus on syntynyt yhden miehen, erakkona elelleen Veijo Rönkkösen yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tuloksena. Puistossa on noin 560 betonipatsasta sekä kaunis puutarha. Tämä puisto saa sinut takuulla hymyilemään!

Ohittaessamme Imatran ja Lappeenrannan olemme Saimaan eteläisimmissä osissa. Jätämme nyt Järvi-Suomen ja lähestymme Itämerta sekä Kotkaa ja Porvoota.

Imatralla pysähdymme Imatrankoskella. Imatrankoski on ollut suosittu nähtävyys jo 1700-luvun lopulta lähtien. Imatrankoski kuuluu myös Suomen kansallismaisemiin.

Viimeinen pysähdyspaikkamme ennen Helsinkiä on ihastuttava Porvoo.

Saavumme Helsinkiin noin klo 17.

Bussimatka

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Mukana Albatrosin osaavat matkanjohtajat ja saat hienoja elämyksiä parhaaseen Albatros-tyyliin. Lomasi alkaa siitä hetkestä, kun nouset bussiin.

Millaisia bussit ovat?

Käytämme moderneja busseja, joissa on miellyttävä matkustaa.

Kaikissa busseissa on säädettävät istuimet, turvavyöt, jalkatuet, ilmastointi, wc, tv,  puhelimen ja tabletin latausmahdollisuus. Kaikki bussit ovat savuttomia.

Istumapaikan varaaminen

Noudatamme paikkojen jaossa saapumisjärjestystä ja täytämme bussin edestä taakse. Voit varata paikan tietyiltä riveiltä matkaa varatessasi tai viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Etukäteen varattu paikka ei koske mahdollisia liittymäbusseja.

Mikäli haluat varata paikan etukäteen:

Paikka riveiltä 1,2,7,8,9: 12€/hlö

Paikka muilta riveiltä etukäteen varattuna: 8€/hlö

Varaamattomat istumapaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, alkaen bussin etuosasta.

Paikan voi varata vain koko matkalle – ei vain osalle matkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 798€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu

230 €

Hintaan sisältyy
 • bussimatkat ja retket ohjelman mukaan
 • majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa
 • kaksi oopperalippua (kategoria 5)
 • aamiaiset
 • 1 illallinen 
 • 2 kevyttä ruokailua ja lasi viiniä/virvokejuoma aterioilla 
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
 • Ennakkomaksu tälle matkalle on 300€/henkilö.
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • lisämaksullinen retki Savonlinnassa
 • istumapaikat oopperaan (kategoria 3) 52€/ooppera/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Savonlinnan oopperajuhlien turvavälikäytännöt

Esityksiin otetaan yleisöä vain reilu puolet normaalista. Turvavälein katsomoon mahtuu noin 1200 katsojaa tavanomaisen 2000 sijaan.

Lue lisää oopperajuhlista: https://operafestival.fi/

Oopperaesitykset, pukeutuminen

Pukukoodi oopperaesityksiin on “smart casual”. Koska oopperat esitetään ulkoilmassa ja myöhään illalla, kannattaa ottaa mukaan jotakin lämmintä, kuten jakku tai pashminahuivi.

Liikkuminen matkan aikana

Teemme kaupunkikierroksen Savonlinnassa kävellen. Samoin muilla pysähdyspaikoilla kuljemme jalkaisin. Oopperakatsomossa on portaita ja käytävillä epätasaisuuksia. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Lähtöpaikka ja aika Helsingistä sekä paluu

Lähtö: Helsingistä, Nykytaiteen museo Kiasman vieressä olevalta tilausliikennepysäkiltä, Mannerheimiaukiolta klo 10.00. Bussi on Tilausliikenne Nikkasen ja bussissa on Albatrosin kyltti.

Paluu: Päärautatieasema, Helsinki noin klo 17:00.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21FIROP01AFI2007