Savonlinnan oopperajuhlat – La Traviata

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Maailmanluokan oopperaa keskiaikaisessa linnassa ja pitkä, valoisa kesäilta – tämä on mahdollista vain Savonlinnan oopperajuhlilla!

BUSSIMATKA

Olavinlinna on maailman pohjoisin yhä pystyssä oleva keskiaikainen linna. Linna seisoo saarella keskellä kaunista Järvi-Suomea. Oopperajuhlien aikaan kesäyöt ovat pitkiä ja valoisia. Linnan aivan erityinen tunnelma yhdistettynä erinomaiseen akustiikkaan ja katettuun katsomoon takaavat ainutlaatuisen oopperaelämyksen. Paluumatkalla Helsinkiin tutustumme vielä itärajan ihmeisiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Mäntyharju – Mikkeli – Savonlinna – Kerimäki (n. 340 km)
Päivä 2 Kävelykierros Savonlinnassa ja illalla ooppera La Traviata Olavinlinnassa.
Päivä 3 Kerimäki – Punkaharju – Imatra – Lappeenranta – Hamina – Kotka – Porvoo – Helsinki (n. 400 km).

Hotelli

Hotelli Varpu

 • 82 huonetta
 • Vastaanotto
 • Ravintola ja baari
 • Terassi ja puutarha
 • Ilmainen WIFI vastaanotossa
 • Sauna

Hotelli Varpu sijaitsee rauhallisella paikalla kirkasvetisen Puruveden rannalla Kerimäellä. Hotellissa on 82 valoisaa huonetta, joista jokaisessa on järvinäköala. Alueella on hyviä lenkkipolkuja sekä marja -ja sienimetsiä. 

Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa (erilliset vuoteet), järvinäköala, suihku, wc, TV, hiustenkuivaaja, tallelokero, avoin vaatteiden säilytystila tai vaatekomero.  Huoneiden koko n. 15-17m2.
Yhden hengen huoneet ovat kahden hengen huoneita yhden käyttöön.

Välimatkat:
Kerimäki 2 km
Savonlinna 25 km

Hotelli Varpu
Osoite: Veneenniementie 64
58200 Kerimäki
Puh. 050-3300 262
Email: myynti@hotellivarpu.fi

https://www.hotellivarpu.fi/hotelli

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
598€
La Traviata
Huom. Lue lisätietoja täältä.
798€
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
848€
Julius Caesar ja Werther
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Mäntyharju – Mikkeli – Savonlinna – Kerimäki (n. 340 km)

Matka alkaa Helsingistä Nykytaiteen museon Kiasman vieressä olevalta tilausliikennepysäkiltä, Mannerheiminaukiolta klo 10.00.

Reittimme kulkee läpi Hillosensalmen ja Mäntyharjun kauniiden järvimaisemien. Mäntyharju tunnetaan yhtenä Suomen suosituimmista mökkikunnista. Tässä suhteellisen pienessä kunnassa (n. 6 000 ympärivuotista asukasta) on noin 5 000 kesämökkiä. Ei mikään ihme, sillä maisemat ovat hienot!

Mikkeli on viimeinen isompi kaupunki matkallamme kohti Savonlinnaa. Olemme nyt Järvi-Suomessa, joten myös tämä noin 53 000 asukkaan kaupunki on järvien ympäröimä.

Pidämme matkan varrella lounastauon (omakustanteinen).

Savonlinnaan saapuessamme ajamme suoraan Kerimäelle, jossa majoitumme hotelliin kauniin Puruveden rannalle. Ehdit hyvin jaloitella hotellin ympäristössä ennen illallista. Illallinen hotellissa.

Päivä 2
Kävelykierros Savonlinnassa ja illalla ooppera La Traviata Olavinlinnassa.

Hotelliaamiaisen jälkeen bussi vie meidät Savonlinnaan (n. 30 min ajomatka). Savonlinnan asukasluku on n. 30 000 ja se sijaitsee Saimaan järvialueen sydämessä.

Talvikuukausina Savonlinna on unelias ja nukkuu talviunta kesän alkuun saakka. Alueella on paljon kesämökkejä, ja Saimaa on suosittua veneilyseutua. Oopperajuhlat herättävät kaupungin eloon, ja Savonlinna täyttyy kansainvälisistä vieraista, oopperan ystävistä ja huippuluokan ooppera-ammattilaisista, laulajista ja diivoista.

Teemme opastetun kävelykierroksen tässä pienessä ja lupsakassa kaupungissa. Savonlinna on rakennettu osittain saarille, jotka erottavat Saimaan selät Haapaveden ja Pihlajaveden toisistaan. Pietari Brahe perusti kaupungin vuonna 1639. Vanha keskusta sijaitsi Linnankadulla. 1900-luvun alussa mukulakivin päällystettyä ja katulamppujen reunustamaa katua pidettiin niin hienona, että se sai lisänimen Pariisinkatu. Olavinlinnan juurella on helppo kuvitella vanha Savonlinna puutaloineen ja vanhoine puistokatuineen.

Kaupungin ylpeys on Olavinlinna. Linnan rakentaminen alkoi vuonna 1475. Tanskalaissyntyinen ritari Erik Axelsson Tott päätti, että tarvittiin vahva linnoitus suojelemaan strategisesti tärkeää Savon seutua. Linnan tarkoituksena oli estää Venäjän hyökkäykset idästä ja varmistaa, että Savon seutu pysyy Ruotsin kruunun hallinnassa. Olavinlinnasta on kerrottu tuhansia tarinoita ja siellä on käyty lukuisia taisteluita. Linna sijaitsee kauniilla paikalla: kallioisella saarella ympärillään Suomen suurin järvi Saimaa. Pieneen saareen pääsee kävelysiltaa pitkin.

Oopperalaulaja Aino Ackté järjesti vuonna 1912 ensimmäisen viidestä oopperajuhlasta. Nuo viisi juhlaa olivat nykyisten vuosittain järjestettävien Savonlinnan oopperajuhlien edeltäjä. Savonlinnan oopperajuhlat -nimellä juhlat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967.

Kävelykierroksen jälkeen ohjelmassa on omaa aikaa. Torilla on erityisen kiva käydä! Istahda johonkin torikahviloista ja nauti juotavaa sekä lörtsy, savonlinnalainen suolainen tai makea täytetty umpinainen piirakka. Lörtsyn täytteenä voi olla esim. jauhelihaa, kalaa tai omenahilloa.

Ajamme takaisin hotellille, ja meillä on aikaa rentoutua ennen kevyttä illallista, jonka nautimme hotellissa. Opperailta Olavinlinnassa odottaa!

Olavinlinna on maailman pohjoisin yhä pystyssä oleva keskiaikainen linna. Linna seisoo saarella keskellä kaunista Järvi-Suomea. Oopperajuhlien aikaan kesäyöt ovat pitkiä ja valoisia. Linnan aivan erityinen tunnelma yhdistettynä erinomaiseen akustiikkaan ja katettuun katsomoon takaavat ainutlaatuisen oopperaelämyksen.

La Traviata/Giuseppe Verdi

Rakkaus ja kuolema. Se oli ensimmäinen nimiehdotus La traviatalle, eksyneelle naiselle. Violetta paistattelee suosiossa ja tarjoaa läheisyyttä maksusta. Hymyn takana kalvaa yksinäisyys, mutta todellinen kaipuu hukkuu yökerhon sykkeeseen.

Onneksi La traviata uskoo naamioiden taakse näkevään rakkauteen, ”salaperäiseen ja ylevään”. Se perustuu tositarinaan ja on innoittanut sellaisiin valkokankaan toteutuksiin kuin Pretty Woman ja Moulin Rouge. Verdi teki tarinasta suuren musiikilla, joka saa ihon väreilemään.

Marjukka Tepposen solistiuran alkuvaiheissa Violetta oli ensimmäinen kosketus isoihin klassisiin sopraanotehtäviin. Nyt hän pääsee laulamaan kyseistä roolia ensimmäistä kertaa suurella näyttämöllä. Violettaan hullaantuvaa Alfredoa laulaa oopperajuhladebyyttinsä tekevä italialainen Antonio Poli ja hänen isänään, vanhempana Germontina Olavinlinnan lavalle palaa baritoni Arttu Kataja.

Jotta sinä saat nauttia esityksestä rauhallisin mielin ja väljästi, me ja yhteistyökumppanimme pidämme huolta turvallisuudesta ja noudatamme viranomaisohjeita. Turvavälien varmistamiseksi esityksiimme on toistaiseksi myynnissä vain puolet normaalista paikkamäärästä.

Oopperaesitys alkaa klo 19 ja päättyy noin klo 22. Bussi kuljettaa meidät oopperan jälkeen takaisin hotellille.

Päivä 3
Kerimäki – Punkaharju – Imatra – Lappeenranta – Hamina – Kotka – Porvoo – Helsinki (n. 400 km).

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Savonlinnalle ja suuntaamme kohti etelää ja Venäjän rajaa ja lopuksi ajamme Helsinkiin.

Ajamme ensin Punkaharjulle joka on 7 km pitkän harju ja jonka korkein kohta on 31 metriä Saimaan vedenpinnan yläpuolella. Punkaharju kuuluu Suomen kansallismaisemiin ja on luonnonsuojelualuetta. Korkeiden mäntyjen lomasta harjun molemmille puolille avautuvat järvimaisemat ovat hulppeat.

Meillä on edessä suhteellisen pitkä ajomatka, mutta reitti on kiinnostava ja sen varrella on monia paikkoja, jotka kuuluvat Suomen kauneimpiin. Pysähdymme matkan varrella ja pidämme lounastauon (omakustanteinen).

Lähestymme itärajaa saapuessamme Parikkalaan. Parikkalasta Venäjän rajalle on vain muutaman kilometrin matka. Kaakkois-Suomessa on kolme virallista rajanylityspaikkaa: Imatra, Nuijamaa ja Vaalimaa. Vilkkain on Vaalimaa, jonka kautta kulki 2 463 000 henkeä vuonna 2019. Vaalimaa oli ensimmäinen rajanylityspaikka Suomen ja Neuvostoliiton väliselle maantieliikenteelle. Se avattiin vuonna 1958.

Liikenne Venäjältä Suomeen on taloudellisesti hyvin tärkeää erityisesti Imatralle ja Lappeenrannalle. Ostosmatkat Suomen rajakaupunkeihin ovat hyvin suosittuja huolimatta siitä, että venäläiset tarvitsevat yhä viisumin päästäkseen Suomeen.

Parikkalassa käymme erikoisessa ja mystisessä patsaspuistossa. Suomen tunnetuin ITE-taiteen kokonaisuus on syntynyt yhden miehen, erakkona elelleen Veijo Rönkkösen yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tuloksena. Puistossa on noin 560 betonipatsasta sekä kaunis puutarha. Tämä puisto saa sinut takuulla hymyilemään!

Ohittaessamme Imatran ja Lappeenrannan olemme Saimaan eteläisimmissä osissa. Jätämme nyt Järvi-Suomen ja lähestymme Itämerta sekä Kotkaa ja Porvoota.

Imatralla pysähdymme Imatrankoskella. Imatrankoski on ollut suosittu nähtävyys jo 1700-luvun lopulta lähtien. Imatrankoski kuuluu myös Suomen kansallismaisemiin.

Viimeinen pysähdyspaikka ennen Helsinkiä on Porvoo. Ihastuttava pikkukaupunki, jossa on vanhoja puutaloja ja makasiineja joen varrella.

Saavumme Helsinkiin noin klo 17.

Bussimatka

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Mukana Albatrosin osaavat matkanjohtajat ja saat hienoja elämyksiä parhaaseen Albatros-tyyliin. Lomasi alkaa siitä hetkestä, kun nouset bussiin.

Millaisia bussit ovat?

Käytämme moderneja busseja, joissa on miellyttävä matkustaa.

Kaikissa busseissa on säädettävät istuimet, turvavyöt, jalkatuet, ilmastointi, wc, tv,  puhelimen ja tabletin latausmahdollisuus. Kaikki bussit ovat savuttomia.

Istumapaikan varaaminen

Noudatamme paikkojen jaossa saapumisjärjestystä ja täytämme bussin edestä taakse. Voit varata paikan tietyiltä riveiltä matkaa varatessasi tai viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Etukäteen varattu paikka ei koske mahdollisia liittymäbusseja.

Mikäli haluat varata paikan etukäteen:

Paikka riveiltä 1,2,7,8,9: 12€/hlö

Paikka muilta riveiltä etukäteen varattuna: 8€/hlö

Varaamattomat istumapaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, alkaen bussin etuosasta.

Paikan voi varata vain koko matkalle – ei vain osalle matkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu

110 €

Hintaan sisältyy
 • bussimatkat ja retket ohjelman mukaan
 • majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa
 • kaksi oopperalippua (kategoria 5)
 • aamiaiset
 • 1 illallinen
 • 1 kevyt ruokailu ja lasi viiniä/virvokejuoma aterialla
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Ennakkomaksu tälle matkalle on 300€/henkilö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • istumapaikka oopperaan (kategoria 3) 52€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Savonlinnan oopperajuhlien turvavälikäytännöt

Esityksiin otetaan yleisöä vain reilu puolet normaalista. Turvavälein katsomoon mahtuu noin 1200 katsojaa tavanomaisen 2000 sijaan.

Lue lisää oopperajuhlista: https://operafestival.fi/

Mitä pakkaan mukaan?

Mitä pakkaan mukaan?
Pukukoodi oopperaesityksiin on “smart casual”. Koska oopperat esitetään ulkoilmassa ja myöhään illalla, kannattaa ottaa mukaan jotakin lämmintä, kuten jakku tai pashminahuivi.

 • Kiikari (ooppera-)
 • Sadevaatteet
 • Aurinkolasit
 • Päähine
 • Pieni reppu
 • Hyttysmyrkky (kesäkuu – elokuu)
 • Uima-asu
 • Käsidesi ja kasvomaski (koronasuositukset 2020)

Lähtöpaikka ja aika Helsingistä sekä paluu

Lähtö: Helsingistä, Nykytaiteen museo Kiasman vieressä olevalta tilausliikennepysäkiltä, Mannerheimiaukiolta klo 10.00. Bussi on Tilausliikenne Nikkasen ja bussissa on Albatrosin kyltti.

Paluu: Päärautatieasema, Helsinki noin klo 17:00.

 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21FIROP01CFI0607