Salzkammergutin järvialue - Itävalta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Halleinin kuuluisat suolakaivokset, järvet, Schafbergin vuori ja herkullinen Apfelstrudel sekä hurmaavat Unescon suojelukohteet Hallstatt ja Salzburg.

Salzkammergut on ihanteellinen paikka elämyksekkäälle lomalle, sillä sieltä on lyhyt matka todella moneen mielenkiintoiseen ja luonnonkauniiseen paikkaan – ja me olemme valinneet niistä parhaat. Tukikohtanamme toimii viihtyisä perheomisteinen hotelli Bad Goisernissa.

Opettelemme leipomaan itävaltalaista omenastruudelia ja tietysti myös maistelemme sitä. Käymme hurmaavissa, Unescon suojelemissa Hallstattissa ja Salzburgissa, teemme risteilyn Wolfgangseellä. Nousemme junalla Schafbergille ja käymme Halleinissa toisen vuoren sisällä.

Ohjelmassa on lisäksi barokkikaupunki Salzburg ja Halleinin suolakaivokset. Näemme alueen suurimmat järvet ja käymme Gustav Klimt Zentrumissa, joka esittelee taiteilijan töitä ja elämää. 
Matkan mausteena on pari omille seikkailuille varattua päivää.
 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – München. Bussilla Bad Goiserniin Salzkammergutiin
Päivä 2 Bad Ischl, Traunsee ja Attersee sekä Gustav Klimt Zentrum
Päivä 3 Omaa aikaa.
Päivä 4 Salzburg: kaupunkikierros, struudelikoulu ja lounas
Päivä 5 Halleinin suolakaivokset ja ihastuttava iltapäivä idyllisessä Hallstattissa
Päivä 6 Omaa aikaa.
Päivä 7 Järvet Fuschlsee, Mondsee ja Wolfgangsee – risteily ja junalla ylös Schafbergille
Päivä 8 Bussilla Müncheniin ja paluulento

Hotelli

Hotel Goisererhof

 • 27 huonetta
 • 50 m keskustaan
 • Vastaanotto
 • Baari
 • Ravintola
 • Kesäterassi
 • Sauna ja höyrysauna

Hotel Goisererhof on pienehkö perheomisteinen hotelli, joka on rakennettu alunperin kylpylähotelliksi vuonna 1870. Se sijaitsee pienen Bad Goisernin keskustassa. Bad Goisern on oiva tukikohta, josta käsin on näppärä lähteä retkille ja omatoimisille seikkailuille jalkaisin, bussilla tai junalla. Asema sijaitsee noin 100 m päässä hotellista.

Siistit tilavat huoneet, monissa parveke. Kaikissa huoneissa puhelin, television ja kylpyhuone.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – München. Bussilla Bad Goiserniin Salzkammergutiin

Helsingistä otamme kurssin kohti Müncheniä. Münchenistä jatkamme bussilla Salzkammergutiin ja Bad Goiserniin.
Bad Goisern sijaitsee keskellä Salzkammergutia Bad Ischlin ja Hallstattin välissä. Se on varsin viihtyisä kylä.
Perillä hotellissa asetumme huoneisiimme. Syömme illalla yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Bad Ischl, Traunsee ja Attersee sekä Gustav Klimt Zentrum

Lähdemme aamulla kohti keisarillista Bad Ischliä. Itse keisari Frans Joosef ja hänen vaimonsa Elisabeth, joka tunnettiin nimellä Sisi, viettivät kesäisin lomiaan täällä yli 60 vuoden ajan. Heidän asuntonsa Kaiservilla seisoo yhä sellaisena kuin se oli keisari Frans Joosefin kuollessa 1916.

Bad Ischlissä on rautatie, joka rakennettiin erityisesti keisaria varten. Kaupungin läpi kiemurtelevan Traunjoen varrella on upeita huviloita. Kaupungissa on myös kauniita puistoja ja hyvin itävaltalainen tunnelma. Mikäli saamme suositella: juo kakkukahvit Café Zaunerissa!

Reitti vie meidät kauniille Traunseelle, joka on Itävallan syvin järvi. Gmundenin kaupungilla, joka sijaitsee järven pohjoispäässä, oli tärkeä rooli, kun Hallstattin kaivoksista louhitulla suolalla käytiin vilkasta kauppaa. Järven itärannalla kohoaa Traunsteinin vuori 1 691 metrin korkeuteen. Länsirannalla, pienellä niemellä, seisoo Traunkirche-kirkko, joka on kenties Itävallan kuvatuin kohde.

Suuntaamme Atterseelle ja käymme Gustav Klimt Zentrumissa. Gustav Klimt oli taidemaalari, joka tunnetaan värien käytöstä ja teoksista, jotka esittävät nuoria naisia ja maisemia. Klimt syntyi 1862 ja oli yksi merkittävistä taiteilijoista, jotka omaksuivat symbolismin ja jugendtyylin ja kehittivät wieniläistaiteilijoiden uutta lähestymistapaa taiteeseen. Yli 15 vuoden ajan Gustav Klimt ja hänen elämänkumppaninsa Emilie Louise Flöge viettivät kesät Atterseellä Salzkammergutissa. Täällä Klimt maalasi pääasiassa luontoaiheita, ja Atterseetä verrataankin usein Claude Monet’n Givernyyn, Paul Cézannen Provenceen ja Egon Schielen Krumauhun. Klimtin Ammerseen inspiroimat teokset syntyivät pääasiassa vuosina 1900-1916. Klimt tunnetaan parhaiten kauniista, monivärisistä maalauksistaan, jotka esittävät nuoria naisia Wienin yöelämästä. Klimtillä olikin vähintään 14 lasta usean hänen mallinaan toimineen naisen kanssa. Nykyään Klimtin teokset ovat erittäin haluttuja ja niistä maksetaan huikeita summia. Hän on lisäksi koristellut joitakin rakennuksia, kuten esim. Pelesin linnan Sinaiassa Romaniassa. Pääsemme nyt näkemään, miltä Gustav Klimtin maailma näytti.

Palaamme hotellille pitkin Atterseen rantoja. Täällä on useita isoja huviloita, joita rakennutettiin kesäasunnoiksi 1900-luvun alussa. Tuolloin alueesta tuli varsin suosittu.

Illallinen hotellissa.

Päivä 3
Omaa aikaa.

Tänään voit tehdä kävelyretken luonnonkauniissa ympäristössä tai ajaa paikallisbussilla lähikyliin, käydä kahvilla, tutustua lähemmin Bad Goiserniin tai vain nauttia auringosta hotellin terassilla. Jos lähdet kävelyretkelle, Bad Goisernin internetsivustolla on hyviä vinkkejä ja reittejä. Sivustolla retkelle suositellaan hyviä vaellus- tai kävelykenkiä ja pientä reppua, johon pakataan hieman syötävää ja vettä. Kävele vuoren yli Gossaun talviurheilukeskukseen, aja bussilla tai junalla jollekin seudun järvistä. Hallstattiinkaan ei ole pitkä kävelymatka ja voit palata takaisin junalla tai bussilla.

Illallinen hotellissa.

Päivä 4
Salzburg: kaupunkikierros, struudelikoulu ja lounas

Aamiaisen jälkeen ajamme Salzburgiin, saman nimisen osavaltion pääkaupunkiin. Salzburg sijaitsee kauniilla paikalla Salzachjoen rannalla. Näemme mm. Mirabell-puiston, kauniin barokkipuutarhan, jonka keskellä sijaitsee Mirabell-kesäpalatsi 1600-luvulta. Täällä on myös kuuluisa Salzburgin marionettiteatteri, jossa on esitetty klassisia oopperoita ja operetteja vuodesta 1913. Mirabell-puistosta on hienot näkymät Euroopan suurimmalle linnoitukselle, Hohensalzburgille, joka kohoaa kaupungin historiallisen keskustan yllä.

Staatsbrücke-siltaa pitkin kuljemme joen yli ja Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, jossa sijaitsee mm. Mozartin synnyinkoti sekä Universitätsplatzin tori. Näemme myös Grosses Festspielhausin, jossa järjestetään vuosittaiset Salzburgin teatterifestivaalit. Näyttämö, joka on 100 m leveä, kuuluu maailman suurimpiin, ja saliin mahtuu jopa 2 179 katsojaa. Kävelemme seuraavaksi lyhyen matkan roomalaiskatoliselle Fransiskaanikirkolle ja Alte Residenzille, joka toimi aiemmin arkkipiispan asuntona. Alte Residenz sijaitsee aivan Salzburgin tuomiokirkon kupeessa.

Residenzplatzilla sijaitsevat Salzburg- ja Panorama-museot sekä Salzburger Heimatwerk -putiikki, joka tunnetaan korkealaatuisista käsitöistä. Tuomiokirkon toisella puolella on Kapitalplatz, jonka kautta pääsee Hohensalzburgin linnoitukseen. Voi toki myös säästää jalkojaan ja nousta pieneen junaan, joka ajaa ylös linnoitukselle. Kierroksen jälkeen on hieman omaa aikaa. Kaupungissa riittää kahviloita ja putiikkeja, myös Mirabell-puisto ja Hohensalzburgin linnoitus ovat hyviä vaihtoehtoja. Kenties haluat vierailla Mozartin synnyinkodissa. Kierroksen jälkeen menemme struudelikouluun opettelemaan aidon itävaltalaisen omenastruudelin valmistusta. Sen jälkeen nautimme Salzburgissa hyvän lounaan.

Iltapäivän päätteeksi palaamme hotelliin, jossa on myöhemmin tarjoilla illallinen.

Päivä 5
Halleinin suolakaivokset ja ihastuttava iltapäivä idyllisessä Hallstattissa

Tänään edessä on mielenkiintoinen päivä: suuntaamme Halleiniin ja sen suolakaivoksille. Kaivoksien historia ulottuu aina kelttien suuruuden aikoihin saakka. Suola oli tuonaikaista kultaa, ja koska alueella on useita suolakaivoksia, seutu on ollut vaurasta. Juuri Halleinin suolakaivokset tunnetaan jännittävästä junamatkasta läpi kaivoskuilujen. Matkalla kerrotaan kaivoksen historiasta ja suolan louhimisesta. Kaivokseen mentäessä osallistujille jaetaan päällysvaatteita, sillä vuoren sisällä voi olla melkoisen viileää. Alun perin 65 km pitkästä tunneliverkostosta on nykyään kulkukelpoista noin 12 km.

Seuraavaksi ajamme Unescon suojelemaan Hallstattin kaupunkiin Hallstätterjärven rannalla. Ensimmäiseen maailmansotaan saakka Hallstattiin pääsi vain järveltä käsin, ja kaikki tarvikkeet kuljetettiin sinne vesireittiä pitkin. Junarata, jonka keisari rakennutti Bad Ischliin, tuo väkeä myös Hallstattiin. Asema tosin on järven vastarannalla, josta matkustajat kuljetetaan lautalla perille Hallstattiin. Hallstatt oli todella vauras kaupunki, sillä vuoresta kaupungin takaa oli löytynyt suolaa. Nykyään pieni kaivoskaupunki on suojeltu. Hallstatt sijaitsee korkeiden vuorten ympäröimänä, mikä tekee siitä varsin romanttisen paikan. Maailmansotien välisenä aikana kaupungin takana seisovan vuoren läpi louhittiin tunneleita. Nykyään Hallstattiin pääsee myös autolla ja bussilla, ja valtaosa parkkipaikoista sijaitsee vuoren uumenissa. 
Iltapäivän lopulla palaamme Bad Goiserniin ja syömme illallisen.

Päivä 6
Omaa aikaa.

Toinen päivä omia seikkailuja varten! Hyödynnä paikallisliikennettä, tee kävelyretki joen rannoilla, nouse vielä yhdelle vuorelle tai nauti leivoksista paikallisessa kahvilassa.

Illallinen hotellissa.

Päivä 7
Järvet Fuschlsee, Mondsee ja Wolfgangsee – risteily ja junalla ylös Schafbergille

Tänään ohjelmassa on luontoelämyksiä. Ajamme erityisen kaunista reittiä. Aloitamme Fuschljärveltä, joka on yksi pienemmistä, mutta erittäin kauniista järvistä. Sieltä matka jatkuu Mondseelle, jonka vesi on upean väristä. Katsastamme myös Sound of Music  elokuvan hääkohtauksessa nähtävän kirkon. Seuraavaksi ajamme St. Gilgeniin Wolfgangseelle. Mozartin äiti syntyi St. Gilgenissä.

Teemme pikkukaupungissa pienen kierroksen. Café Dallmannista voit ostaa Mozartin kuulia ja herkutella. Sen jälkeen lähdemme risteilylle ja otamme suunnan St. Wolfgangiin. Kaupungin suurin hotelli, Im Weissen Rössl, sijaitsee keskustassa ja sieltä on näkymät järvelle. Ralph Benatzky sävelsi samannimisen operetin, joka kertoo Im Weissen Rösslin epätoivoisesti rakastuneesta hovimestarista.

Myös Pyhiinvaelluskirkko on näkemisen arvoinen. Kaupungissa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi käydä lounaalla (ei sisälly matkan hintaan).

Iltapäivällä nousemme Schafberg-vuoren huipulle – emme kuitenkaan jalan! St. Wolfgangissa nousemme hammasratasjunaan, Schafbergbahniin, joka on Itävallan korkein ja vanhin. Matkan pituus on vain noin kuusi kilometriä, ja nousemme 1 200 metristä 1 783 metriin. Näkymät ovat hienot niin matkalla kuin ylhäälläkin: näemme kauas yli Mondsee-, Wolfgangsee- ja Attersee-järvien. Ylhäällä huipulla kävelemme helpon reitin yläasemalta näköalapaikalle. Huom. sää voi vaikuttaa näkyvyyteen ja retken toteutumiseen.
Näiden elämysten jälkeen palaamme hotelliin ja syömme illallisen.

Päivä 8
Bussilla Müncheniin ja paluulento

Ajamme aamupäivällä Münchenin lentokentälle matkalaukku täynnä mukavia muistoja Itävallasta ja lennämme iltapäivällä takaisin Suomeen.
 

Hintatiedot

Hintaan ei sisälly
 • Huone yhdelle
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 40€/hlö (suositus)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – München – Helsinki turistiluokassa   
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Puolihoito (aamiainen päivinä 2-8 ja illallinen päivinä 1-7)
 • Sisäänpääsyt  Halleinin suolakaivoksiin, Gustav Klimt Zentrumiin, risteily Wolfgangseellä ja junamatka Schafbergiin
 • Struudelikoulu ja lounas Salzburgissa
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ohjelman muutokset

Käymme tällä matkalla paikoissa, joissa säällä voi olla suuri vaikutus ohjelman toteutumiseen. Scharfbergbahn voi olla pysähdyksissä korjaustöiden tai huonon sään vuoksi. Pyrimme yhteistyössä paikallisen kumppanimme kanssa muuttamaan ohjelmaa olosuhteiden niin vaatiessa, mutta joskus on mahdotonta löytää toimivia vaihtoehtoja.

Hotelli

Asumme Hotel Goisererhofissa Bad Goisernissa. Paikkakunta ei ole iso, mutta siellä on useita hotelleja, sillä kaupunki on tunnettu pitkään terveyskylpyläkaupunkina. Bad Goisernissa on tästä syystä myös kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Voit kulkea junalla tai bussilla. Hallstattiin on matkaa 12 km ja Bad Ischliin 10 km. Myös Bad Ischl on vanha terveyskylpyläkaupunki: ”Bad” merkitsee kylpylää.

Osallistujamäärä


Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 

Ajomatkat

Matka Münchenin lentokentältä hotelliin Salzkammergutissa kestää noin kolme tuntia. (220 km).
Päivä 1: noin 225 km
2: 120 km
4: 130 km
5: 130 km
7: 130 km
8: 225 km

Matkatavarat

Matkustajalle on sallittu yksi ruumaan menevä matkatavara, jonka enimmäispaino on 20 kg + käsimatkatavara (enimmäispaino 8 kg). Käsimatkatavaran ulkomitat ovat enintään 55 cm + 40 cm + 23 cm.
Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. 
 

Pukeutuminen

Keväisin ja syksyisin voi aamulla ja illalla olla viileää. Myös sadekuurot ovat mahdollisia. Iltaisin ravintoloihin ja vastaaviin ei tarvitse pukeutua erityisen muodollisesti, tavalliset siistit vaatteet riittää. Muista pakata mukaan lenkkarit tai kävelykengät!

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

ATRTR04AFI