Rüdesheim ja risteily Moselilla

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteile pitkin Moselia ja Reiniä ja koe Rüdesheim, keskiaikaiset kaupungit ja Unescon suojelemat maisemat, joita leimaavat linnat, vuoret ja viinitarhat.

Risteile läpi Reinin ja Moselin kauneimpien osien. Painopiste tällä matkalla on Moselissa, mutta vietämme lisäksi pari yötä hotellissa Reinin rannalla Rüdesheimissa. Matkaamme miellyttävästi mukavan ja nykyaikaisen  MS Rhein Casanovan kyydissä jokimaisemien lipuessa ohi. Matkan varrella käymme katsomassa roomalaisten perustamaa Trieriä ja sen Porta Nigraa ja Moselin yli kulkevaa kivisiltaa. Käymme myös muutamissa muissa pienissä, viihtyisissä kaupungeissa, kuten Bernkastelissa, Cochemissa ja Koblenzissa sekä Mettlachissa ja Saarin mutkassa, jossa on mahdollisuus käydä 180 m joen yläpuolella sijaitsevalla näköalapaikalla – Saarlandin merkittävimmässä matkailukohteessa. Pistäydymme risteilyllä lisäksi Luxemburgissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Frankfurt - bussikuljetus Rüdesheimiin - majoittuminen hotelliin
Päivä 2 Rüdesheim ja viinikävely & viininmaistelua (lisämaksullinen)
Päivä 3 Rüdesheim ja bussimatka Saarbrückeniin - kaupunkikierros Saarbrückenissä, nousu jokiristeilyalukseen, risteily alkaa
Päivä 4 Merzig ja Mettlach - risteillen läpi Saarin mutkan, retki Saarschleifeen ja kaupunkikävely viihtyisässä Mettlachissa (lisämaksullinen)
Päivä 5 Remich ja Trier (Riol) - retki Luxemburgin pääkaupunkiin Luxemburgiin (lisämaksullinen)
Päivä 6 Trier (Riol) ja Bernkastel - kaupunkikierros bussilla ja jalkaisin Trierissä (lisämaksullinen) - kävelyretki Bernkastelissa matkanjohtajan johdolla
Päivä 7 Bernkastel ja Cochem - maisema-ajelu Eifelin tuliperäiselle vuorijonolle (lisämaksullinen)
Päivä 8 Cochem ja Koblenz - kävelyretki Koblenzissa matkanjohtajan johdolla
Päivä 9 Koblenz ja Königswinter - ajelu Drachenfelsbahnilla ja käynti Drachenburgin linnassa (lisämaksullinen)
Päivä 10 Köln - Frankfurt ja kotimatka

MS Casanova

MS Casanova on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jolla on tilaa 96 matkustajalle.

Nauti leppoisasta menosta tilavalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen ruoan äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa. Aluksella on 48 hyttiä, salonki ja maisemaravintola.

Hyttikuvat ovat esimerkkejä lisämaksullisista kategorioista.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Frankfurt - bussikuljetus Rüdesheimiin - majoittuminen hotelliin
Rüdesheim

Saavuttuamme Frankfurtin lentokentälle bussi vie meidät tunnin matkan päässä Reinin varrella sijaitsevaan Rüdesheimiin. Meillä on aikaa tutustua kaupunkiin, ja teemme orientoivan kaupunkikierroksen matkanjohtajan kanssa. Sitten on omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan aika. Lounaan jälkeen majoitumme hotelliin ja illalla kokoonnumme yhteiselle tervetuloillalliselle.

Päivä 2
Rüdesheim ja viinikävely & viininmaistelua (lisämaksullinen)
Rüdesheim

Päivä on varattu omille seikkailuille Rüdesheimissa. Jos olet ostanut retkipaketin, tänään ohjelmassa on viinikierros. Aloitamme nousemalla köysiradalla laaksosta ylös Rheinhöhelle ja Niederwaldin muistomerkille. Sitten suuntaamme viinikävelylle läpi Rheingaun viinitarhojen palaten alas Reininlaaksoon ja Rüdesheimiin. Matkan varrella kuulemme viininviljelyn historiasta alueella sekä tietysti maistelemme viiden eri viinitilan tuotteita.

Illalla syömme jälleen illallista yhdessä ja valmistaudumme seuraavaan päivään, jolloin jokiristeilymme Moselilla alkaa.

(Päivän retki – viinikävely ja viininmaistelu – ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Rüdesheim ja bussimatka Saarbrückeniin - kaupunkikierros Saarbrückenissä, nousu jokiristeilyalukseen, risteily alkaa
Saarbrücken

Aamulla lähdemme idyllisestä Rüdesheimista ja ajamme Saarbrückeniin, jonka katukuvaa hallitsevat barokkiarkkitehdin Friedrich Joachim Stengelin rakennukset 1700-luvulta. Teemme kaupunkikierroksen kävellen ja näemme mm. Alte Brücken (vanhan sillan), jonka rakennutti Kaarle V, Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsija 1519–1556. Silta on peräisin vuodelta 1546 ja on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Alte Brücke yhdistää Alt-Saarbrückenin ja St. Johannin kaupunginosat. Silta koostui alunperin 14 holvikaaresta, joista nykyään on jäljellä enää kahdeksan. Silta tuhoutui toisessa maailmansodassa, jonka aikana 75 % Saarbrückenistä pommitettiin maan tasalle liittoutuneiden yrittäessä tuhota Saksan huoltolinjat.

Näemme myös St. Johann -kirkon, jonka Stengel suunnitteli ja jota rakennettiin 1754–1758. Kirkko on korjattu perusteellisesti ja on oppikirjaesimerkki barokkiarkkitehtuurista. Kurkistamme sisään ja näemme mm. pronssisen oven ja sisäänkäynnin, jonka on suunnitellut saarbrückeniläinen taiteilija Ernst Alt. Kirkon urut ovat erityisen hienot: ne koostuvat kolmesta erillisestä osasta, pääuruista ja kuoriuruista, joita voi soittaa erikseen tai yhdessä.

Päätämme kävelykierroksen Fröschengasselle. Sitä koristavat entiset käsityöläisten ja työläisten talot, jotka on rakennettu osittain vanhan kaupunginmuurin päälle. Katu on rakennettu uudelleen pääasiassa barokkityyliin. Ehdit hyvin syödä omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan esimerkiksi jossakin monista ravintoloista, jotka viihtyisine sisäpihoineen kutsuvat istahtamaan ja levähtämään mukavassa ympäristössä.


Iltapäivällä ajamme Saarin (Moselin sivujoki) rannalle ja nousemme MS Casanovan kyytiin. Nautimme ensimmäisen yhteisen illallisen aluksella. Lähdemme liikkeelle myöhään iltapäivällä ja illalla saavumme Merzigiin, jossa vietämme yön laiturissa.

Päivä 4
Merzig ja Mettlach - risteillen läpi Saarin mutkan, retki Saarschleifeen ja kaupunkikävely viihtyisässä Mettlachissa (lisämaksullinen)
Saarskurvan

Tänään suosittelemme heräämään aikaisin, jotta voit seurata aamun ja aamupäivän matkantekoa läpi niin kutsutun Saarin mutkan, jossa Mosel tekee hevosenkengän muotoisen mutkan. Aamupäivän päätteeksi saavumme Mettlachiin, joka tunnetaan parhaiten sijainnistaan Saarin mutkassa.

Jos haluaa päästä nauttimaan upeista maisemista ja katsella ”mutkaa” hieman ylempää, kannattaa osallistua päivän Albatros-retkelle, joka suuntautuu Cloefin näköalapaikalle korkealla Moselin yläpuolella. Alati vaihtuva valo ja värit ovat ilo silmälle. Edessämme keskellä Saarschleifea (Saarin mutkaa) seisoo 1439 rakennetun Montclair-linnan rauniot.

Näköalapaikalta reitti kulkee Mettlachiin, jossa teemme kaupunkikävelyn. Mettlach tunnetaan Villeroy & Bochin kotipaikkana. Ehkei vuonna 1748 perustetun yrityksen nimi sano sinulle ensin mitään, mutta olet varmasti nähnyt yrityksen astioita tai laseja. Näemme Villeroy & Bochin päämajan kaupunkikävelyllä ja kuulemme tarinan siitä, miksi Vincent van Gogh maalasi Eugène Bochin, Bochin suvun viidennen polven edustajan. Muotokuva on esillä Louvressa.

Lähdemme Mettlachista kohti Luxemburgia ja Remichia.

(Päivän retki Saarschleifeen ja Mettlachiin ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 5
Remich ja Trier (Riol) - retki Luxemburgin pääkaupunkiin Luxemburgiin (lisämaksullinen)
Trier

Olemme yön aikana saapuneet Luxemburgiin. Olemme nyt kiinnittyneet laituriin pienessä Remichin kaupungissa. Remich on samalla myös kunta, jonka pinta-ala on 5,29 km2 tai 2,3 x 2,3 km.

Vaikka vain harvat ovat kuulleet Remichista, se on todellisuudessa Moselin varren helmi: pieni viinitarhojen ympäröimä kaupunki, jonka maalaukselliset kulmat ja kapeat vanhat kadut todistavat menneiden aikojen suuruudesta. Jokea seurailee muutaman kilometrin mittainen, puiden varjostama kävelykatu, jota pitkin kävellessäsi voit antaa ajan kulua ja samalla ihastella näkemääsi.

Mikäli olet kiinnostuneempi valmiiksi järjestetystä retkestä, voit osallistua varustamon retkelle Luxemburgin pääkaupunkiin.

Iltapäivällä risteily jatkuu, ja illalla saavumme pieneen Riolin kaupunkiin Trierin kupeessa. Jäämme laituriin yöksi.

(Päivän retki Luxemburgin pääkaupunkiin ei sisälly matkan hintaan. Retki varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.)

Päivä 6
Trier (Riol) ja Bernkastel - kaupunkikierros bussilla ja jalkaisin Trierissä (lisämaksullinen) - kävelyretki Bernkastelissa matkanjohtajan johdolla
Bernkastel

Aamupäivällä on mahdollisuus osallistua Albatros-retkelle, joka vie Saksan vanhimpaan kaupunkiin Trieriin. Trier tunnetaan hyvin säilyneistä Rooman valtakunnan aikaisista rakennuksista, joihin kuuluu mm. Porta Nigra, amfiteatteri sekä roomalaisen kylpylän rauniot ajalta, jolloin Trier oli Rooman valtakunnan gallialaisen osan pääkaupunki. Mielenkiintoinen historia kietoutuu Trierin nähtävyyksiin, joita katselemme bussilla ja jalkaisin. Rooman aikaisten kohteiden lisäksi katselemme lähemmin vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on Saksan vanhin romaanista tyyliä edustava piispankirkko. Monien historiallisten nähtävyyksien lisäksi Trier tunnetaan Mosel-Saar-Ruwerin viinialueen keskuksena, ja kaupungissa on valtavan suuria maanalaisia viinikellareita. Mikäli aikataulu antaa myöten, voit maistella paikallista viiniä pienessä viinituvassa, josta on näkymät Moselille.

Trieristä ajamme takaisin alukselle Rioliin, josta risteily jatkuu jokea pitkin kohti Bernkastelia. Iltapäivän aikana alus lipuu pitkin Moselia.

Myöhään iltapäivällä saavumme Bernkasteliin, joka erottuu laakson muista kaupungeista värikkyydellään. Moselin itärannalla sijaitseva Bernkastel on kuin hurmaava puun, kiven ja liuskeen sinfonia. Länsirannalla sijaitsee kaksoiskaupungin toinen osa, Kues, joka on filosofin ja matemaatikon Nikolaus von Kuesin syntymäpaikka. Voit lähteä illalla matkanjohtajan opastamalle kaupunkikävelylle, jonka aikana syvennymme historian ja kulttuurin täyteisen vanhan kaupungin jännittävään tunnelmaan.

(Päivän retki Trieriin ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Päivä 7
Bernkastel ja Cochem - maisema-ajelu Eifelin tuliperäiselle vuorijonolle (lisämaksullinen)
Eifelin kansallispuisto

Aamupäivän voi käyttää rentoutumiseen aluksella. Iltapäivällä saavumme Cochemiin. Kuten monen alueen kaupungin, myös Cochemin historia ulottuu Rooman valtakunnan aikaan. Kun Cochem 1300-luvulla sai kaupungin statuksen, kaupunkiin rakennettiin linnoitus, josta osa on yhä olemassa. Asetumme laituriin vastarannalle, missä sijaitsevat entiset kalastajakylät Cond ja Sehl, joista tuli osa Cochemia, kun ensimmäinen silta valmistui 1927.


Tänään on mahdollista lähteä ylimääräiselle retkelle katselemaan Eifelin vuoriketjua, joka on osa samannimistä kansallispuistoa. Vierailijalle kansallispuisto ei ehkä näyttäydy erityisen vulkaanisena, mutta todellisuudessa vuoret ja kukkulat ovat nukkuvia tulivuoria. Kenties itse vuoretkaan eivät ole puiston kohokohta, vaan järvet ja luonto. Saatamme hyvällä onnella nähdä saksanhirviä, metsäkissoja, majavia, isoja haikaroita ja pöllöjä, jotka elävät metsien hallitsemassa kumpuilevassa maastossa.


(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Retki varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.)

Päivä 8
Cochem ja Koblenz - kävelyretki Koblenzissa matkanjohtajan johdolla
Cochem

Moselin ja Reinin varren yli 40 linnaa ovat peräisin ajalta, jolloin joki oli yksi tärkeimmistä kauppareiteistä Keski- ja Pohjois-Euroopan välillä. Laivaliikennettä piti suojella paikallisten ryöväreiden hyökkäyksiltä. Joessa oli 1400-luvulla useita virtapaikkoja ja vesiputouksia, jotka tekivät purjehtimisesta vaativaa. Nykyään homma on helpompaa, sillä sulut ovat tehneet virtauksesta rauhallisemman.

Vietämme aamupäivän risteillen rauhallisesti pitkin Moselia. Viehättävä kylä toisensa jälkeen lipuu ohi. Vasta iltapäivällä saavumme Koblenziin, joka on yksi Saksan vanhimmista kaupungeista ja jonka historia ulottuu yli 2000 vuoden päähän.

Koblenz sijaitsee Deutsches Eckissä, paikassa, jossa Rein ja Mosel yhtyvät ja jatkavat kohti pohjoista Reinjokena. Kaupunki sijaitsee neljän pääasiassa metsän ja niityn peittämän harjun välissä. Reinillä on suuri merkitys alueelle. Teemme perillä kävelykierroksen kaupungilla ja nautimme näkymistä kahdelle joelle. Kaupunki tuhottiin toisen maailmansodan aikana ja on sittemmin rakennettu uudelleen.

Koblenzin alkuperäinen nimi oli Confluentes. Se on roomalaisten antama nimi, joka kuvastaa Reinin ja Moselin yhtymistä. Päivän retki on kaupunkikierros pitkin historiallisen vanhankaupungin kauniita, kapeita katuja. Reitillä näemme mm. St. Kastorin basilikan, Liebfrauenkirchen ja Schängel-suihkulähteen kaupungintalon edustalla. Mikäli haluat, voit myös nousta köysiradalla ylös ihastelemaan upeita maisemia yli Reinin ja katsastaa samalla Ehrenbreitsteinin linnoituksen, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Illalla voit lähteä matkanjohtajan mukaan iltakävelylle Koblenziin tai viettää illan omaan tahtiisi.

Päivä 9
Koblenz ja Königswinter - ajelu Drachenfelsbahnilla ja käynti Drachenburgin linnassa (lisämaksullinen)
Drachenburg

Königswinter on viimeinen maihinnousupaikkamme Reinillä, jonka rantoja kruunaavat linnat, ja jo vuosisatojen ajan asukkaille elannon tuoneet viinitarhat. Yhä vielä ranskalaisen kirjailijan Victor Hugon sanat pitävät paikkansa: ”Rein yhdistää kaikki. Rein on nopea kuin Rhône, leveä kuin Loire, kiemurainen kuin Seine… kuninkaallinen kuin Tonava ja tarinoiden ja aaveiden verhoama kuin joki Aasiassa.”

Vaikka Rein ei ole Euroopan pisin joki (Tonava on yli kaksi kertaa Reinin pituinen), Rein on aina ollut tärkein jokikauppareitti Euroopan sydämen ja Pohjanmeren välillä. Reinin pituus Bodenjärveltä Baseliin on 1 230 km. Sieltä se virtaa kohti pohjoista läpi Saksan ja lopulta Hollantiin ja Rotterdamiin.

Königswinteristä on mahdollista lähteä retkelle Drachenburgiin, joka on erään pankkiirin unelma-asunto vuodelta 1882. Drachenburg on sekoitus huvilaa, palatsia ja linnaa. Se sijaitsee hienolla paikalla Drachenfels-vuorella, josta on näkymät yli Reinin.

Illalla syömme viimeisen yhteisen illallisen aluksella. Aamulla on aika lähteä kotimatkalle.

(Päivän retki Drachenburgiin ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 10
Köln - Frankfurt ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen ajamme Frankfurtin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Lisämaksu hytistä yhdelle

Yhden hengen hytti Main-kannella 898€
Yhden hengen hytti Upper-kannella 1698€

Lisämaksulliset hytit

Jaettu kahden hengen hytti Upper-kannella 448€/hlö
 

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Frankfurt – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus (2 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa Parkhotel Rüdesheimissa (paikallinen luokitus neljä tähteä)
 • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
 • risteily (7 yötä) MS Casanova jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä pääkannella (Main-deck)
 • täysihoito risteilyn ajan jokiristeilijällä (ei sis. ruokajuomia)
 • kahvi ja tee aterioiden yhteydessä risteilyllä
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu hytistä yhdelle
 • lisämaksulliset hytit
 • lisämaksullinen retkipaketti 138€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat risteilyllä (n. 5-7€/hlö/pvä)
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 8€/hlö lisämaksullisen retkipaketin ostaneille)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hytit

Millaisia hytit ovat?
Noin 12 m2:n kokoisista hyteistä on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone, jossa wc ja suihku, lämmitys/ilmastointi, hiustenkuivain, tallelokero, sekä tv.

Main-kansi (Kat. A)
Ulkohytti (n. 12 m2), jossa ikkuna (ei voi avata). Sijainti alimmalla matkustajakannella. Kaksi erillistä vuodetta (vuodesohva ja seinälle taittuva sänky) tai parivuode.

Upper-kansi (Kat. C)
Ulkohytti (n. 12 m2), jossa ranskalainen parveke. Ylin matkustajakansi. Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Ikkunan saa auki. 

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat. Pakkaa mukaan myös kiikarit.

Aluksella ei ole virallista pukukoodia. Illallisille pukeudutaan kuitenkin hieman muodollisemmin. Miehillä tämä tarkoittaa pitkiä housuja ja esim. kauluksellista paitaa/teepaitaa. Naisilla esim. kesämekkoa, pitkiä housuja ja puseroa.

Hyvät kävelykengät tai lenkkikengät ovat retkipäivinä tarpeen.
 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Kuka voi osallistua?

Alus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.
Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Laituripaikka

Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, alukset kiinnitetään useammasta kohtaa toisiinsa. Se tarkoittaa, että voit joutua katselemaan sisään toiseen alukseen maisemien tai kaupunkinäkymien sijaan. Joskus joudumme kulkemaan toisten alusten kautta päästäksemme maihin – tai toisten alusten matkustajat kulkevat meidän aluksemme kautta.

Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Aurinkokansi

Aluksella on iso ja viihtyisä aurinkokansi, jolla voi oleilla kun olemme satamassa tai nauttia maisemista aluksen liikkuessa.

Huomaathan, että aurinkokansi voi olla joinakin päivinä ja joillakin etapeilla suljettu sen vuoksi, että reittimme kulkee matalien siltojen tai kanavien läpi.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

DECRI13AFI