Rovos Raililla läpi Etelä-Afrikan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ylellinen matka raiteilla, upeista maisemista ja junan palveluista nauttien. Useampia safarielämyksiä ja pysähdyksiä matkan varrella.

Uutta

Rovos Rail ei ole pelkästään maailman paras junamatka, vaan huippumatka kaiken kaikkiaan. Korkeatasoinen palvelu, laadukasta kuohuviiniä silloin kun huvittaa, ihastuttavat hytit kaikkine mukavuuksineen ja mahongin tuoksuineen. Reitti ei ole liian pitkä ja pysähdyspaikat ovat mielenkiintoisia. Kyse on yksinkertaisesti Etelä-Afrikan matkasta ykkösluokassa!

Matkan aluksi yövymme Pretoriassa, jossa nousemme African Pride-junan kyytiin kolmantena matkapäivänä. Drakensbergin vuoriston satumaisista näkymistä höyryveturi vie tyynen varmasti Eswatiniin (entinen Swazimaa), läpi Tuhannen kukkulan laakson. Durbanin modernista vilinästä kauneimpaan Kapkaupunkiin.

Reitin varrella teemme safareita Krugerin, Addo Elefantin ja Mkhayan suojelualueilla. Halutessasi voit tehdä safarin myös Spionkopissa.

Voit pidentää lomaasi Afrikassa Victorian putouksilla tai Mauritiuksen upeilla rannoilla tai jäädä pariksi lisäpäiväksi Kapkaupunkiin.

Max. 10 osallistujaa ryhmässä.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari, Viini ja gastronomia, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin. Matka jatkuu Zebra Nature Reserve-lodgeen.
Päivä 3
Pretoria – Belfast – Waterval Bovan – Melelanen asema. Junamatka alkaa.
Päivä 4
Aamusafari Krugerin kansallispuistossa. Matka jatkuu kohti Swazimaata.
Päivä 5
Eswatinin maisemien läpi ja safari Hluhluwe-Imfoloziessa
Päivä 6
Durban – Kroonstad. Kaupunkikierros Durbanissa
Päivä 7
Spionkop. Safari Spionkopin suojelualueella tai käynti Spionkopin taistelukentällä.
Päivä 8
Läpi Etelä-Afrikan maisemien.
Päivä 9
Safari Addo Elefantin kansallispuistossa. Matka jatkuu kohti Port Elizabethia ja Oudtshoornia.
Päivä 10
Oudtshoorn – George. Vierailu strutsitilalla.
Päivä 11
George – Knysna – Buffelsjagrivier. Risteily Knysnan laguunissa tai omaa aikaa.
Päivä 12
Saapuminen Kapkaupunkiin. Majoittuminen hotelliin.
Päivä 13
Kapkaupunki. Käynti townshipissä ja Etelä-Afrikan viinialueella, viininmaistelua.
Päivä 14
Kapkaupunki ja kotimatka.
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja lähdemme kohti Johannesburgia.

Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin. Matka jatkuu Zebra Nature Reserve-lodgeen.

Laskeudumme Johannesburgiin ja ajamme noin tunnin matkan kohti pohjoista. Saavuttuamme Pretoriaan ajamme Albatrosin omistamaan lodgeen, jossa majoitumme. Iltapäivä on omaa aikaa. Voit lähteä tutustumaan Etelä-Afrikan hallinnolliseen pääkaupunkiin itseksesi. Illemmalla tapaamme ja syömme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 3
Pretoria – Belfast – Waterval Bovan – Melelanen asema. Junamatka alkaa.

Tänään tutustumme ylelliseen Pride of Africa -junaan, joka on kotimme seuraavat yhdeksän päivää. Pretorian Capital Parkissa sijaitsee Rovos Railin yksityinen juna-asema. Asema edustaa kaunista siirtomaatyyliä ajalta, jolloin se oli junaliikenteen solmukohta entisessä Transvaalissa. Teemme lähtöselvityksen kaikessa rauhassa nauttien samalla lasillisen kuohuvaa. Sitten astelemme luksusjunaan pitkin punaista mattoa. Asetumme hytteihimme ja pian näemme junan ikkunasta, kuinka kumpuilevat maisemat lipuvat ohitsemme.

Nautittuamme ensimmäisen lounaan junassa juna jatkaa Belfastin kaupunkiin, joka sijaitsee 1 970 metrin korkeudessa. Pysähdymme Belfastissa. Sitten matka jatkuu pieneen Waterval Boveniin, joka sijaitsee vesiputouksen yläpuolella. Sieltä laskeudumme 14 km alas Drakesbergin vuoristosta. Ihastelemme kauniita näkymiä junan ikkunasta, kunnes saavumme Waterval Onderiin, joka – päinvastoin kuin isosiskonsa Waterval Boven – sijaitsee vesiputouksen alapuolella. 

Junassa tarjoillaan illallinen klo 19.30. Samalla jatkamme matkaa kohti Melelanen asemaa, jolle pysähdymme yön ajaksi.

Junalla Afrikassa matkustaminen on kuin astuisi ajassa taaksepäin, ja se on myös mainio mahdollisuus kokea suurta mannerta uudesta näkökulmasta.

Huomioithan, että rautateiden kunto ei ole Afrikassa aina aivan tiptop, niinpä pienet myöhästelyt ja reittimuutokset Rovos Raililla ovat mahdollisia. Teemme parhaamme, että tälläisissä tapauksissa muutoksista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.

Päivä 4
Aamusafari Krugerin kansallispuistossa. Matka jatkuu kohti Swazimaata.

Nousemme varhain, sillä ohjelmassa on yksi matkan kohokohdista: safari maailmankuulussa Krugerin kansallispuistossa. Kruger on Etelä-Afrikan suurin kansallispuisto. Sen kokonaispinta-ala on noin 20 000 km2, mikä vastaa jotakuinkin Slovenian pinta-alaa.

Puisto koostuu monenlaisista savannityypeistä, jotka eroavat toisistaan niin paljon, että puistossa voi viettää useita päiviä kyllästymättä. Puistossa on hyvät tiet ja safarireitit, mikä mahdollistaa sen, että pääsemme ajamaan lähelle juomapaikkoja ja tarkkailupisteitä. Villieläimiä Krugerissa riittää: puistossa elää 132 erilaista nisäkästä, 438 lintulajia, 104 matelijaa ja kokonaiset 1 771 kasvilajia, joista 357 on puita tai pensaita. Kruger on suunniteltu niin, että vierailijat pääsevät vain rajatulle alueelle, ja muu osa on villieläimiä varten. Vuosien varrella eläimet ovat tottuneet autoihin ja kävijöihin, ja tästä syystä puistossa näkee usein norsuja, kirahveja ja erilaisia antilooppeja laiduntamassa lähellä pysäköityjä autoja. Ei ole myöskään tavatonta, että matka tyssää, koska reitille osuu leijonalauma tai pari gepardia.

Valtava alue takaa villieläimille hyvät elinolosuhteet, mutta turismi jättää tännekin jälkensä. Esimerkiksi leijonat ovat erikoistuneet metsästämään kirahveja asfaltoiduilla teillä, sillä kirahvien kovat kaviot luistavat alustalla. Puistossa noin puolet leijonien ruoasta koostuu kirahvinlihasta, puiston ulkopuolella ne eivät syö sitä lähes ollenkaan. Jos meillä on hieman onnea, saatamme nähdä kuuluisat “The Big Five” – täällä elää koko viisikko, yksilömäärä tosin vaihtelee. Yleensä ruoho kasvaa korkeaksi touko–kesäkuussa, jonka jälkeen valtaosa Krugerista muuttuu kuivaksi, keltaiseksi ja palaneeksi. Se tekee eläinten havaitsemisen helpommaksi.

Palattuamme junaan matka jatkuu kohti Swazimaata.

Päivä 5
Eswatinin maisemien läpi ja safari Hluhluwe-Imfoloziessa

Tänä aamuna matkaamme Eswatinin viehättävien maisemien läpi. Syömme lounaan junassa, kun kolkuttelemme edelleen Hluhluween Etelä-Afrikassa. Iltapäivällä nousemme junasta ja lähdemme safarille Hluhluwen suojelualueelle, joka on vanhin suojelualue Afrikassa. Noin 96 000 hehtaarin alueella elää liki 90 eri eläinlajia, joukossa myös The Big Five: leijona, leopardi, elefantti, sarvikuono ja puhveli.

Safarin jälkeen palaamme junaan illalliselle.

 

 

Päivä 6
Durban – Kroonstad. Kaupunkikierros Durbanissa

Syömme aamiaisen junassa ja lähdemme sitten parin tunnin kiertoajelulle Durbaniin. 

Matka jatkuu kohti Kroonstadia. Syömme junassa sekä lounaan että illallisen.

Päivä 7
Spionkop. Safari Spionkopin suojelualueella tai käynti Spionkopin taistelukentällä.

Ajamme busseilla junalta Spionkop Lodgelle, missä voit valita lähdetkö safarille Spionkopin suojelualueelle vai opastetulle kierrokselle Spionkopin taistelukentälle. Spionkopin taistelukentällä käytiin yksi toisen buurisodan (1899–1902) järjettömimmistä taisteluista. Tammikuussa 1900 Oranjen vapaavaltion ja Transvaalin 8 000 buuria taisteli 30 000 brittiä vastaan Ladysmithin kaupungin hallinnasta. Buureista yli 300 kuoli, brittien tappio oli 1 000 miestä. Buurit voittivat taistelun alivoimasta huolimatta. Taistelussa toimi sotakirjeenvaihtajana tuleva Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill. 

Mikäli valitset safarin, saatat nähdä sarvikuonon, kirahvin, puhvelin ja useita eri antilooppilajeja. Nauti virkistävä “sundowner” Spionkopjärven rauhassa ja koe alueen vaikuttava linnusto, johon kuuluu yli 250 lajia.

Päivä 8
Läpi Etelä-Afrikan maisemien.

Teemme koko päivän matkaa läpi Etelä-Afrikan upeiden maisemien ja lähestymme rannikkoa. Maisemista voi nauttia omassa hytissä tai junan erityisesti tätä tarkoitusta varten suunnitellussa maisemavaunussa. Voit oleskella myös viihtyisässä salonkivaunussa.

Päivä 9
Safari Addo Elefantin kansallispuistossa. Matka jatkuu kohti Port Elizabethia ja Oudtshoornia.

Aamiaisen jälkeen saavumme Coerneyhin, jossa astumme junasta lähteäksemme afrikkalaiselle safarille Addo Elefantin kansallispuistoon. Suojellulla alueella elää yli 420 norsua. Vuodenajasta riippuen täällä voi nähdä myös muita alueen eläimiä, kuten leijonia, pensassarvikuonoja, puhveleita, hyeenoja, antilooppeja, seeproja – sekä erikoisia addosittiäisiä (Circellium bacchus). Viimeksi mainittu elää vain täällä ja eroaa muista sittiäislajeista siinä, ettei se pysty lentämään.

Addon norsut olivat aikaisemmin riippuvaisia appelsiineista ja greipeistä, joilla niitä ruokittiin kuivalla kaudella. Se johti siihen, että norsut tulivat hyvin kiinnostuneiksi ajoneuvoista, joissa oli lounaspakkauksiin pakattuja sitrushedelmiä. Muutaman kerran ne hyökkäsivät ajoneuvojen kimppuun. Tästä syystä sitrushedelmien tuominen puistoon on ehdottomasti kielletty.

Kiehtovan safarin jälkeen palaamme junaan, jossa syömme lounaan. Matka jatkuu kohti Port Elizabethia ja Oudtshoornia.

Päivä 10
Oudtshoorn – George. Vierailu strutsitilalla.

Tänään käymme strutsitilalla lähellä Oudtshoornia, joka tunnetaan Etelä-Afrikan strutsipääkaupunkina. Kokonaiset 90 % maailman strutsikannasta elää alueen tiloilla. Monet tiloista on perustettu 1800-luvulla, jolloin strutsinsulka hatun koristeena oli muotia ylempään keskiluokkaan kuuluvien naisten keskuudessa. Sulat nypittiin, pakattiin ja lähetettiin Port Elizabethiin, jossa ne myytiin huutokaupassa Feathermarket Hallissa. Sitten sulat kuljetettiin Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Nykypäivänä isoja lintuja pidetään enimmäkseen lihan ja arvokkaan nahan takia – kiinnostus strutsinsulkakoristeisia hattuja kohtaan näet haihtui nopeasti. 

Palaamme ihastuttavaan junaamme, jossa odottaa lounas. Iltapäivällä juna saapuu Georgen kaupunkiin. Meillä on aikaa tutustua kaupunkiin ennen kuin syömme yhteisen illallisen kaupungilla.

Päivä 11
George – Knysna – Buffelsjagrivier. Risteily Knysnan laguunissa tai omaa aikaa.

Georgesta ajamme lyhyen mutta kuvauksellisen matkan rannikkoa pitkin Knysnaan, pieneen idylliseen kaupunkiin vehreän Knysnan laguunin kupeessa. Knysnan kaupunki tunnetaan ostereista ja vanhasta metsäalueesta, jossa kasvaa mm. rautapuita (olea capensis) ja kanarianviherlaakereita. Jotkin puuyksilöt ovat jopa 800 vuotta vanhoja.

Voit lähteä pienelle risteilylle laguuniin tai viettää aikaa shoppaillen kaupungin putiikeissa. Syömme lounaan junassa ja otamme kurssin kohti Buffeljagsrivieriä, jonne pysähdymme yön ajaksi.

Päivä 12
Saapuminen Kapkaupunkiin. Majoittuminen hotelliin.

Saavumme Kapkaupunkiin myöhään iltapäivällä. Hyvästelemme junan henkilökunnan ja majoitumme hotelliin kaupungissa.

Päivä 13
Kapkaupunki. Käynti townshipissä ja Etelä-Afrikan viinialueella, viininmaistelua.

Lähdemme ajatuksia herättävälle vierailulle erääseen townshipiin, jossa näemme, kuinka tavalliset ihmiset elävät eteläafrikkalaisen yhteiskunnan alimmalla portaalla. Paikalliset esittelevät itse paikkoja, ja näin saamme hieman tavallisesta poikkeavan elämyksen.

Seuraavaksi lähdemme tutustumaan Etelä-Afrikan kuuluisaan viinialueeseen, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista. Määränpäämme on Etelä-Afrikan toiseksi vanhin kaupunki Stellenbosch, jonka nimen monet tunnistavat viinipullon etiketistä. Stellenbosch on kaunis vanha kaupunki, jonka romanttiset viinitilat on rakennettu perinteiseen cape dutch -tyyliin. Niitä ympäröivät vihreät pellot ja dramaattiset vuoret. Kaupunki on perustettu vuonna 1679, ja viininviljelyperinne on lähes yhtä vanha. Vierailemme eräällä viinitilalla ja maistelemme joitakin monista erilaisista viineistä sekä katselemme hieman itse kaupunkia. Syömme lounaan kaupungissa.

Myöhemmin illalla kokoonnumme ja syömme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 14
Kapkaupunki ja kotimatka.

Aamupäivä on varattu viimeisille omille seikkailuille Kapkaupungissa. Sitten ajamme lentokentälle ja lähdemme kotimatkalle.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Rovos Rail

Matkustaminen Rovos Raililla on kuin astuisi aikakoneeseen ja siirtyisi 1800-luvulle. Pride of Africa-junassa on tyyliä ja tunnelmaa –junan maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa. Nautinnollisen kiireetöntä matkantekoa.

Junavaunut on restauroitu vanhaa tyyliä kunnioittaen, mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Sviitit ovat kahdelle hengelle, ja ne on sisustettu vanhaan englantilais-edwardiaaniseen tyyliin. Puleeratut seinäpaneelit, parivuoteet ja tietenkin omat kylpyhuoneet.

Pride of Africa on tunnettu hyvästä palvelustaan. Junassa on kaksi mukavaa salonkivaunua (savuttomia) Salonkivaunuissa on saatavilla tarjoilua koko päivän ja illan ajan. Erillinen tila tupakoitsijoille.

Päivällä pukeutuminen voi olla rentoa. Iltaisin päivälliselle tulee pukeutua muodollisemmin: miehillä puvuntakki ja solmio, naisilla hame tai mekko. Junassa on kaksi ravintolavaunua, molemmat on yli 70 vuotta vanhoja ja pieteetillä entisöityjä. Pride of African ruoat ja viinit ovat tasokkaita.

Lisää Rovos Railista: http://www.rovos.com/trains/on-board

Pullman- tai Pullman Gold-sviitit

Pullman- tai Pullman Gold-sviitissä (7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Emme voi taata kumpi sviittityypeistä, Pullman vai Pullman Gold on saatavilla, koska se riippuu junan vaunujen yhdistelmästä kullakin Rovos Rail-matkalla. Osassa sviiteistä on kiinteät vuoteet. Kylpyhuone, suihku, työpöytä ja tallelokero. Huonepalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Pullman-sviitti

Deluxe-sviitit

Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Deluxe-sviitti

Hintatiedot

Pullman-sviitti yhdelle, lisämaksu

4000€/hlö

Deluxe-sviitti kahdelle, lisämaksu

1400€/hlö

Deluxe-sviitti yhdelle, lisämaksu

6500€/hlö

Royal-sviitti kahdelle, lisämaksu

3300€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Johannesburg/Kapkaupunki – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen Pullman- sviittissä Pride of Africa-junassa  
 • majoitus kahden hengen huoneessa Zebra Nature Reserve-lodgessa ja hotellissa Kapkaupungissa 
 • aamiaiset päivinä 3-14 
 • 11 lounasta ja 12 illallista
 • juomat junamatkan aikana
 • kuljetukset, safarit ja retket ohjelman mukaan 
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 2000€/hlö. Luethan tarkemmat varaus- ja peruutusehdot kohdasta Hyvä tietää.

 

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksulliset sviitit junassa
 • yhden hengen junasviitin ja hotellihuoneen lisämaksu
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä noin 120€ (suositus)
 • muut ruokailut
 • muut juomat (junamatkalla kaikki juomat sisältyvät)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkan varaaminen

Huomaathan, että kyse on erikoismatkasta, jota varten Albatros Travel on vuokrannut ja maksanut etukäteen koko Rovos Railin junan. Tästä syystä matkaan liittyvät maksu- ja peruutusehdot ovat poikkeukselliset. 
Matkavarauksen yhteydessä maksetaan 2000€/hlö ennakkomaksu. 180 päivää ennen matkan lähtöpäivää maksetaan 2000€/hlö. Loppumaksu erääntyy 120 päivää ennen matkaa.

Peruutusehdot:

 • 211 pv ennen matkan alkua peritään toimistokulut 150€/hlö
 • 210-181 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 2000€/hlö
 • 180-121  päivää ennen matkan alkua peritään 4000€/ matkan hinnasta
 •  120-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Safarit

Safarioppaamme tekevät kaikkensa, jotta näemme niin monta eläintä kuin mahdollista. Koska kyse on villieläimistä, emme voi kuitenkaan antaa takuita siitä, mitä eläinlajeja safariajeluilla näemme. Olemme vierailijoita eläinten omilla kotiseuduilla.

Matkatavarat

Johannesburgin lentokentän uudet matkatavarasäännökset astuivat voimaan 25.3.2019.

Ruumaan menevien matkatavaroiden tulee olla tavanomaisia matkalaukkuja, siis matkalaukkuja, joissa on vähintään yksi tasainen sivu. Pyöreitä tai epäsäännöllisen muotoisia kasseja ei hyväksytä. Myöskään pitkät nauhat tai nyörit eivät ole sallittuja. Mikäli matkalaukussasi on pitkä nauha tai matkakassi on muuten sääntöjen vastainen, matkatavaran saa teipattua Johannesburgin lentokentällä maksua vastaan. Säännöillä pyritään välttymään matkatavarahihnojen jumittumiselta ja odotusaikojen pitkittymiseltä. Pitkät nauhat tai nyörit ovat suurin syy matkatavarahihnojen pysähtymiseen. Jos matkalaukussasi on pitkä nauha, joudut irrottamaan sen ennen kuin selvität matkatavarat lennolle Johannesburgissa tai vaihtoehtoisesti teippauttamaan sen kiinni matkalaukkuun.

Lastenrattaat, golflaukut ja muut isot matkatavarat ovat poikkeus, sillä ne käsitellään kuin “odd sized baggage” (erityismatkatavarat).

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkan vaativuus ja fyysinen kunto

Matka ei ole fyysisesti erityisen vaativa. Yleissääntö kuitenkin on, että kaikkien osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti, ilman apuvälineitä. African Pride-junaan noustaan portaita pitkin ja junavaunujen kulkukäytävät ovat kapeat.

Safaripäivinä liikumme avonaisilla maastoautoilla, joihin noustaan ja joista laskeudutaan alas muutamaa jyrkkää porrasta pitkin.

Valuutta

Etelä-Afrikassa käytetään randeja, eivätkä US-dollarit ole yleisessä käytössä.

Albatros Travelin matkanjohtajat

Albatros Travelin ryhmämatkoilla mukana on suomalainen matkanjohtaja, joka tapaa ryhmän joko lentokentällä ennen lentoa tai vasta matkakohteessa. Viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää sähköpostitse lähetettävissä matkadokumenteissa kerromme matkanjohtajan nimen, ja missä ryhmä tapaa hänet.

Kaikki matkanjohtajamme ovat kokeneita ja osaavia ammattilaisia, jotka olemme valinneet huolella.

Juomaraha

Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme Hintaan ei sisälly-tiedoissa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. 
Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. Korostamme kuitenkin, että juomarahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta tai hytistä

Matkan hinnan perustana on kaksi yhdessä matkustavaa henkilöä, jotka majoittuvat kahden hengen huoneeseen tai hyttiin. Yksin matkustavat joutuvat maksamaan lisämaksun yhden hengen huoneesta ja/tai hytistä. Yhden hengen huone on aina suhteessa kalliimpi kuin kahden hengen huone.

Passi ja viisumi

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan, kun oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin.

Istumapaikka lennolla

Lentoyhtiö vastaa istumapaikkojen jaosta lennolla.

https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/tietoa-lennoista

 

Erityisruokavaliot

Lentomatkoilla erityisruokavalion vaatimat ateriat (esim. diabetes- tai kasvisateria) on tilattava viimeistään 45 päivää ennen lentoa. Huomaathan, että osa lentoyhtiöistä ottaa niistä maksun. Välitämme aina toiveen erityisruokavaliosta lentoyhtiölle, mutta emme voi antaa takuita siitä, että toive toteutuu.

African Pride-junassa voidaan huomioida erityisruokavalioita. Mikäli sinulla on tälläisiä toiveita, kerrothan niistä myynnillemme matkan varaamisen yhteydessä tai hyvissä ajoin ennen matkaa.

Välitämme mielellämme hotelleille erityisruokavalioihin tai allergioihin liittyvät toiveet eteenpäin, mutta emme valitettavasti voi antaa takuita siitä, että asiakas saa erityisruokavalionsa mukaista ruokaa tai että allergiat otetaan huomioon.

Oikeus muutoksiin

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja sen paikalliset yhteistyökumppanit pyrkivät aina toteuttamaan matkan tarkasti ohjelman mukaan, mutta nähtävyyksien aukioloajat tai käytännön olosuhteet voivat muuttua ja päiväohjelman järjestys voi vaihtua. Ylivoimaiset esteet, kuten sääolosuhteet, teiden kunto ja ajokeli sekä lentojen myöhästyminen voi myös vaikuttaa ohjelman toteutumiseen. Huomaathan, että kaikkia matkoja arvioidaan ja pyritään parantamaan koko ajan. Tämä perustuu asiakkaiden matkoista antamaan palautteeseen. Palautteiden perusteella olemme saattaneet muuttaa ohjelmaa sen jälkeen, kun matka on varattu. Ennen matkaa osallistujille lähetetään aina päivitetty versio matkaohjelmasta.

Matka myydään kokonaisena “pakettina”. Paketin käyttämättömistä osista ei suoriteta takaisinmaksua.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
998€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 898/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1498€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta
1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1.298€ /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€ /hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2196€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 350€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 698€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen ohjelma Junamatkalla Pretoriasta Kapkaupunkiin paljon erilaista koettavaa pysähdyksissä ja vaihtuvat maisemat upeita. Matkanjohtaja Miia oli huippu hyvä.
Date published: 2022-12-13
Rated 4 out of 5 by from Monipuolkinen Afrikka Mielenkiintoinen matka, jonka aikana Etelä-Afrikan hyvät ja huonot puolet tulivat hyvin esille.
Date published: 2022-12-13
Rated 4 out of 5 by from Toinen kerta Rovos Raililla Uusimme Rovos Railin matkan, tällä kertaa 9 päivää junassa. Itse juna, sen palvelut olivat taattua erinomaista laatua. Ruoka, viinit ja palvelu olivat huippuluokkaa, jopa pienimuotoinen pyykinpesu onnistui junassa. Sainpa myös kenkäni lankattua. Alussa ja lopussa majoittumiset hotelleissa olivat myös Ok. Ylimääräinen hotelliyöpyminen viiden tähden Fancourt Golf-hotellissa oli myös hieno kokemus. Matkaan liitetyt safarit ja muut retket onnistuivat hienosti, eläimiä nähtiin runsaasti ja matkanjohtajamme Joonas tunnisti kaikki mahdolliset linnut ja kasvit käsittämättömällä tavalla. Sitten vähän risuja. Juna seisoskeli milloin missäkin ja mistä lie syystä. Durbanista lähdön jälkeen "ihailimme" tuntikausia erittäin roskaista ratapihaa, Ladysmithin asemalla viivyimme yli vuorokauden odotellessamme dieselvetureita ja junamatka oli korvattu bussimatkalla kahden päivän ajan radan rikkoutumisen takia. Juna joutui kiertämään ylimääräisen lenkin ja me istuimme sillä aikaa pikkubussissa. Bussi ajeli reipasta vauhtia ja tien töyssyt tuntuivat epämiellyttävästi selässäni. Seurauksena 9 päivän junamatka kutistui 7 päivän junamatkaksi ja Addo elefanttisafari jäi kokonaan näkemättä. Knusna oli ilmeisesti välttämätön välipysäkki, eipä siellä paljon nähtävää ollut. Sen voisi hyvin korvata jollain muulla aktiviteetilla. Meitä suomalaisia oli vain 7 hengen ryhmä, muut 55 henkeä olivat muista pohjoismaista. Jäimme ehkä vähän lapsipuolen asemaan, mutta ei se menoa haitannut. Kapkaupungissa käynti Langan township-alueella oli valaiseva ja mielenkiintoinen. Joonakselle vielä erikoiskehut, ylivoimaisesti paras matkanjohtaja, jonka olemme tavanneet. Kaiken kaikkiaan matka oli onnistunut, eikä toinen kerta tuntunut millään tavalla kertaukselta.
Date published: 2020-02-11
 • y_2023, m_9, d_30, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja