Rovos Rail, safareita ja Kapkaupunki

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jännittäviä safareita, unohtumaton junamatka ja yksi maailman kauneimmista kaupungeista – kaikki samalla matkalla!

Junamatka Rovos Raililla ja ylellisellä Pride of Africa -junalla on huippuelämys. Yhteensä 1600 kilometriä raiteilla Pretoriasta Kapkaupunkiin vaihtelevien maisemien halki. Tunnelma junassa on kuin vuosisadan vaihteesta. Vaunuissa ovat aikojen kuluessa matkustaneet kuninkaalliset ja kuuluisuudet. Pride of Africa on tunnettu erinomaisesta palvelustaan ja maistuvasta ruoastaan.

Teemme matkan aluksi jännittäviä safareita ja asumme Albatrosin omassa Honeyguide Ranger Campissa Entabenin suojelualueella, joka on osa Unescon suojelemaa Waterbergin biosfäärialuetta. Entabenin linnusto on rikas ja eläimistö monipuolinen, täällä asuvat mm. gnut, seeprat, kirahvit, norsut, virtahevot, sarvikuonot ja kissaeläimet.

Teemme safareita pienissä ryhmissä jeepeillä varhain aamulla ja iltapäivisin. Aamu- ja iltapäiväsafarien lomassa nautimme lounasta lodgessa ja rentoudumme ennen seuraavaa seikkailua. Ns. bush walkilla paikallisen rangerin mukana tutkimme kasveja ja eläinten jälkiä luonnossa.

Iltojen hämärtyessä eläinten ääniä voi kuunnella leirinuotion ympärillä Afrikan tähtitaivaan alla. Nautimme yhtenä iltana avonuotiolla valmistetun paikallisen boma braai -illallisen.

Kapkaupunki on mainio päätös matkalle. Tutustumme Kapin niemimaan vaikuttavan erilaiseen luontoon, tervehdimme pingviiniyhdyskuntaa, käymme Hyväntoivonnimellä kansallispuistossa ja nautimme paikallisista viineistä Stellenboschin alueella. Sinulla on myös omaa aikaa, jotta voit tutustua kauniiseen kaupunkiin ja kokea sen monipuolisen annin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Päivä 2
Johannesburg - Honeyguide Ranger Camp
Päivä 3–5
Honeyguide Ranger Camp - safareita - bush walk
Päivä 6
Honeyguide Ranger Camp - Pretoria - Rovos Rail
Päivä 7
Rovos Rail - Kimberleyn timanttikaivosvierailu
Päivä 8
Matjiesfontein - kaupunkikierros
Päivä 9
Saapuminen Kapkaupunkiin ja omaa aikaa
Päivä 10
Kapin niemimaa
Päivä 11
Kapkaupunki - viinitilavierailu Stellenboschissa – läksiäisillallinen
Päivä 12
Kapkaupunki - omaa aikaa - kotimatka alkaa
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee yksityisellä Entabenin suojelualueella, joka on yksi Unescon biosfäärireservaateista Waterbergin alueella. Ranger Campin omistaa Albatros Travel ja se koostuu 15  kanvasteltasta, jotka on rakennettu puualustojen päälle. Teltassa on oma kylpyhuone ja suihku. Kaikissa huoneissa on kaksoisvuode tai kaksi yksittäistä vuodetta (standarditeltat), tuoli ja kirjoituspöytä, vaatekaappi ja safarituolit terassilla. Leirissä on pieni uima-allas.

Nimi Ranger Camp viittaa paikan historiaan rangerien koulutuspaikkana. Kun oppilaat pääsivät tositoimiin Big Five -safarialueelle, he asuivat hieman kauempana safarimatkalaisista. Leiri ei ole aidattu ja eläimet liikkuvat luonnossa vapaina.

Eläinlajit ovat liikkeellä eri vuorokauden aikoihin. Auringon laskettua voi impalalauma tulla viettämään yönsä leirissä, ollakseen turvassa leijonilta. Myös leijonat, kuten muutkin suojelualueen eläimet voivat kulkea leirin läpi. Leirissä on koko ajan paikalla koulutetut, paikalliset rangerit, jotka huolehtivat leirin turvallisuudesta.

Honeyguide Ranger Camp:
- 11 standarditelttaa
- 2 perhetelttaa
- 2 deluxe-perhetelttaa 

Deluxe-perheteltat ovat tilavampia ja niissä on erillinen makuuhuone. Huoneluokan korotus deluxe-perhetelttaan: 135€/hlö

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg Lennämme Johannesburgiin

Lennämme reittilennoilla Johannesburgiin (matkalla välilasku ja koneenvaihto), jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Johannesburg - Honeyguide Ranger Camp

Johannesburgiin saavuttuamme jatkamme lentokentältä bussilla Pretoriaan, jossa näemme mm. Union Buildingin, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus sijaitsee kukkulan laella, josta on hulppeat näkymät yli kaupungin. Rakennuksella on pituutta 285 m ja se valmistui 1913. Parlamenttirakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta kansanryhmää, englantilaisia ja buureja. Väestön mustaihoista osaa ei rakennuksen symboliikassa ole huomioitu.

Syömme lounaan (omakustanteinen) joko ennen tai jälkeen Union Buildingillä käynnin. Meillä on ajomatkaa jäljellä vielä noin kolme tuntia. Suuntaamme Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista, Gautengista, kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia, Limpopoa. Limpopo on maanviljelyaluetta, ja ohitamme valtavia vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltoja. Reittimme kulkee läpi pienten kylien ja kaupunkien.

Kauempana pohjoisessa näkökentän laidalla kulkee kaunis, punertavana hohtava Waterberg-vuoriketju. Täällä sijaitsee Entabenin villieläinreservaatti. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”.  Kun on nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Saavumme leiriimme Entabenissa. Honeyguide Ranger Camp sijaitsee keskellä luontoa ja koostuu 13 vasta remontoidusta huoneesta, jotka ovat itse asiassa kanvaasitelttoja puualustalla. Majoitumme viihtyisiin telttoihin ja syömme ateriat leirin ravintolassa.

Päivä 3–5
Honeyguide Ranger Camp - safareita - bush walk

Parin seuraavan päivän aikana teemme sekä aamu- että iltapäiväsafareita. Meillä on mahdollisuus lähteä bush walkille eli kävelyretkelle lähimaastoon kokeneen rangerin, paikallisen safarioppaan mukana ja tutkia eläinten jälkiä sekä seurata lintujen elämää juomapaikkojen läheisyydessä.

Aamuisin tunnelma on ainutlaatuinen – viileä aamu tekee tilaa auringolle, jonka säteet lämmittävät lempeästi savannin kasteen kuivaksi, tuoksut ovat raikkaita ja on rauhallista. Hyvällä onnella tapaamme leijonat, virtahevot, sarvikuonot, gnut, kirahvit, impalat ja villisiat sekä muut villieläimet virkistäytymässä ja juomassa alueen jokien ja purojen varsilla. Aamusafari kestää noin kolmesta neljään tuntia riippuen eläinten liikkumisesta ja ajamastamme reitistä. Safarin päätyttyä palaamme leiriin ja nautimme myöhäisen buffetaamiaisen.

Myöhemmin ehdimme ihailla kuinka luonto vaihtaa värejä auringon laskiessa. Suuntaamme jeepeillä iltapäiväsafarille ja näemme eläimiä pimenevässä illassa.

Päivä 6
Honeyguide Ranger Camp - Pretoria - Rovos Rail

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Etelä-Afrikan pääkaupunkiin Pretoriaan, joka nykyään tunnetaan myös toisella nimellään Tshwane.

Saavuttuamme Pretoriaan ajamme Rovos Railin Capital Park –asemalle, josta nousemme Pride of Africa  -luksusjunan kyytiin ja syömme lounaan junassa. Höyryveturi ja vaunut ovat 1900-luvun alkupuolelta. Junan noin 16 vaunusta jokainen on uniikki ja tuotu tänne eri puolilta maailmaa. Monissa vaunuista on matkustanut kuuluisuuksia ja kuninkaallisia.

Pride of Africassa on ravintolavaunu, jossa nautit hyvästä ruoasta, juomasta ja korkeatasoisesta palvelusta. Salonki- ja kirjastovaunuissa on tilaa ja rauhaa seurustella muiden matkustajien kanssa tai hiljetyä kirjan parissa sekä katsella ohitettavia kyliä ja maisemia. Täällä tarjoillaan myös perinteinen iltapäivätee. Junassa ei ole televisioita tai radioita. Omien matkapuhelinten käyttö muualla kuin omissa hyteissä ei ole suotavaa.

Ruokailut ovat junamatkan tärkeitä hetkiä ja siksi myös pukeutuminen on hyvä huomioida. Aamiaisella ja lounaalla pukeutuminen on ’’smart casual’’, eli rentoa ja asiallista. Illalliselle pukeutuminen on muodollisempaa: miehillä pikkutakki sekä solmio, naisilla mekko tai pitkät housut. Iltaruokailun jälkeen voi siirtyä salonkivaunuun lasilliselle tai lepäämään omaan sviittiin.

Junalla Afrikassa matkustaminen on kuin astuisi ajassa taaksepäin ja se on myös mahdollisuus kokea suurta mannerta uudesta näkökulmasta.

Huomioithan, että rautateiden kunto ei ole Afrikassa aina aivan tiptop, niinpä pienet myöhästelyt ja reittimuutokset Rovos Raililla ovat mahdollisia. Teemme parhaamme, että tälläisissä tapauksissa muutoksista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.

Päivä 7
Rovos Rail - Kimberleyn timanttikaivosvierailu

Juna pysähtyy Kimberlyn vanhaan kaivoskaupunkiin. Northern Cape -provinssin pääkaupungista alkoi Etelä-Afrikan timanttikuume vuonna 1866. Erasmus Jacobs löysi mailtaan erikoisen kiven – timantin, joka oli 21,25 karaattia, eli painoi 4,75 grammaa. Muutamaa vuotta myöhemmin vuonna 1871 peltokummulta löytyi vielä suurempi timantti – 83,50 karaatia, eli 16,78 gramman painoinen.

Timanttikuume levisi kulovalkean tavoin. Ihmiset läheltä ja kaukaa asettuivat asumaan alueen läheisyyteen haaveena nopea rikastuminen. Peltokumpu muuttui suureksi kuopaksi, jonka syvyys oli jopa 240 metriä. Kaivauksilta löytyi kolme tonnia timantteja, kunnes sen tuotanto ehtyi ja kaivos lopulta suljettiin vuonna 1914. Vuosien mittaan kaivauksia tehtiin Kimberlyssä useallakin eri paikalla, tänä päivänä suurin osa kaivauksista on suljettu.

Päivä 8
Matjiesfontein - kaupunkikierros

Junamatkamme viimeinen pysähdyspaikka on Matjiesfontein-nimisessä historiallisessa kylässä, joka rakennettiin 1800-luvun loppupuolella. 100 vuotta myöhemmin kylä entisöitiin alkuperäiseen asuunsa kertomaan siirtomaa-ajasta. 

Vietämme viimeisen illan ja yön junassa ennen saapumista seuraavana aamuna Kapkaupunkiin.

Päivä 9
Saapuminen Kapkaupunkiin ja omaa aikaa

Nautimme aamiaisen junassa ja saavumme aamun aikana Kapkaupunkiin ja Cape Town Station -asemalle. Menemme hotelliimme Kapkaupungissa.

 

Päivä 10
Kapin niemimaa

Tänään lähdemme bussilla kohti Kapin niemimaata. Kapin niemimaa on 75 kilometriä pitkä kallioinen niemimaa. Ajamme korkealla niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja alhaalla pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duikerin saarelle, jossa lekottelevat tuhannet hylkeet. Ajamme Simon´s Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa.

Pienen ajomatkan jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle ja sen noin 7 700 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle. Täällä asuu erilaisia ja erikoisia antilooppilajeja, strutseja ja paviaaneja. Hyväntoivonniemessä nautimme Cape Pointin ainutlaatuisesta rannikkonäköalasta - täällä kohtavat Atlantin sekä Intian valtameret.

Retkellä syömme yhteisen lounaan - illan ohjelman Kapkaupungissa voit suunnitella oman mielesi mukaan.

Päivä 11
Kapkaupunki - viinitilavierailu Stellenboschissa – läksiäisillallinen

Reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista sijaitsevat Etelä-Afrikan kuuluisat viinialueet. Stellenboschin vanha ja kaunis viininviljelysalue saattaa olla tuttu esim. viinipullojen etiketeistä. Kaupunki perustettiin jo vuonna 1696 ja viininviljelys alueella on lähes yhtä vanhaa. Viinitilojen päärakennukset edustavat romanttista Cape Dutch- tyyliä, maisema on vehreää ja vuorien reunustamaa. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme erilaisia viinejä. Päivään kuuluu myös kevyt lounas.

Yhteisen matkamme viimeisen illallisen nautimme Kapkaupungissa.

Päivä 12
Kapkaupunki - omaa aikaa - kotimatka alkaa

Aamiaisen jälkeen voit vielä lähteä tutustumaan ihastuttavaan Kapkaupunkiin omaan tahtiisi. Kaupungin maamerkki, Pöytävuori on mainio paikka vierailla näin aamulla, sillä sää on yleensä kirkas ja näkyvyys laakealta vuorelta alas Kapkaupunkiin on unohtumaton.

Vanhassa kaupunginosassa on mukava viettää aikaa ja ehdottomasti käymisen arvoinen alue on sataman Victoria & Alfred Waterfront –alue, jossa voi tehdä ostoksia ja rentoutua. Voit nauttia päivästä kahvilassa ja ihastella kaupunkia.

Huom. lentoaikataulusta riippuen aika Kapkaupungissa viimeisenä matkapäivänä voi olla lyhyempi.

Myöhemmin lähdemme bussilla lentokentälle ja lennämme Helsinkiin (matkalla välilasku ja koneenvaihto).

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Vaihdamme konetta Lontoossa ja matka jatkuu Helsinkiin.

Rovos Rail

Matkustaminen Rovos Raililla on kuin astuisi aikakoneeseen ja siirtyisi 1800-luvulle. Pride of Africa-junassa on tyyliä ja tunnelmaa –junan maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa. Nautinnollisen kiireetöntä matkantekoa.

Junavaunut on restauroitu vanhaa tyyliä kunnioittaen, mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Sviitit ovat kahdelle hengelle, ja ne on sisustettu vanhaan englantilais-edwardiaaniseen tyyliin. Puleeratut seinäpaneelit, parivuoteet ja tietenkin omat kylpyhuoneet.

Pride of Africa on tunnettu hyvästä palvelustaan. Junassa on kaksi mukavaa salonkivaunua (savuttomia) Salonkivaunuissa on saatavilla tarjoilua koko päivän ja illan ajan. Erillinen tila tupakoitsijoille.

Päivällä pukeutuminen voi olla rentoa. Iltaisin päivälliselle tulee pukeutua muodollisemmin: miehillä puvuntakki ja solmio, naisilla hame tai mekko. Junassa on kaksi ravintolavaunua, molemmat on yli 70 vuotta vanhoja ja pieteetillä entisöityjä. Pride of African ruoat ja viinit ovat tasokkaita.

Lisää Rovos Railista: http://www.rovos.com/trains/on-board

Pullman- tai Pullman Gold-sviitit

Pullman- tai Pullman Gold-sviitissä (7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Emme voi taata kumpi sviittityypeistä, Pullman vai Pullman Gold on saatavilla, koska se riippuu junan vaunujen yhdistelmästä kullakin Rovos Rail-matkalla. Osassa sviiteistä on kiinteät vuoteet. Kylpyhuone, suihku, työpöytä ja tallelokero. Huonepalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Pullman-sviitti

Deluxe-sviitit

Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Deluxe-sviitti

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki-Johannesburg/Kapkaupunki-Helsinki turistiluokassa (välilasku/välilaskuja ja koneen vaihto menossa ja paluussa)
 • Majoitus Entabenin yksityisellä suojelualueella Albatrosin Honeyguide Rangers Campissa jaetussa kahden hengen huoneessa, suihku, wc
 • Junamatka Rovos Raililla korkeatasoisessa Pride of Africa -junassa Pullman-luokassa, jaetussa kahden hengen sviitissä, suihku ja wc
 • Majoitus Kapkaupungissa hyvätasoisessa hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • Safarit sekä bush walk paikallisen rangerin mukana Entabenin kansallispuistossa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Aamiainen matkapäivinä 3 - 12
 • Lounas matkapäivinä 3 - 8, 10 ja 11
 • Illallinen matkapäivinä 2 - 8 ja 11
 • Ruokajuomat ja iltapäivätee sisältyvät Rovos Rail -junamatkan aikana
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Kahden hengen Deluxe -sviitti Pride of Africa - junassa (3 yötä) 1098€/hlö
 • Yhden hengen huone ja Pullman -sviitti yhdelle (10 yötä) 1798€/hlö
 • Yhden hengen huone ja Deluxe -sviitti yhdelle (10 yötä) 2998€/hlö 
 • Ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 70€/henkilö, suositus)
Peruutusehdot

Matkan minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Entabenin yksityinen suojelualue: 4 yötä
Rovos Rail/Pride of Africa: 3 yötä
Kapkaupunki: 3 yötä  

Rovos Rail/African Pride-juna

Pullman-sviitti (sisältyy matkan hintaan)
Pullman-sviitissä(7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin sohvana, yöksi se muutetaan parivuoteeksi. Sviitissä on kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: www.rovos.com/trains/pullman-suites

Deluxe-sviitti (lisämaksullinen)
Deluxe-sviitti (11m2) on kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: www.rovos.com/trains/deluxe-suites

Lisää Rovos Railista: www.rovos.com/trains/on-board   

Passivaatimukset ja matkatavarat

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten
 • Passin on oltava koneellisesti luettava

Lue lisää Etelä-Afrikan maahantulosäännöistä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka/viisumi

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt Johannesburgin lentokentällä: Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

 

Valuutta

Etelä-Afrikassa käytetään randeja, eivätkä US-dollarit ole yleisessä käytössä. Luottokortit käyvät sekä hotelleissa, junassa että safarileirissä. Kapkaupungissa on käteisautomaatteja.

Pukeutuminen

Safarit

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari on yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin on vielä viileää. Safariauto on avonainen. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki. Kävellen tehtävällä bush walkilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Suosi hillittyjä värejä vaatetuksessa.

Ota mukaan aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, lippalakki/hattu, huivi, kamera ja kiikarit. Retkiä varten reppu tai pieni laukku, johon mahtuu päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen ranger-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Lue lisää:

Safarit Etelä-Afrikassa

Junassa

Aamiaiset, lounaat ja illalliset ovat junamatkan tärkeitä tuokioita ja tilanteeseen sopiva pukeutuminen on hyvä huomioida. Aamiaisella ja lounaalla pukeutuminen on ’’smart casual", eli rennompaa ja vapaamuotoisempaa. Illallisilla miehillä on pikkutakki sekä solmio, naisilla mekko/hame tai pitkät housut sekä siisti pusero.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
998€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 898/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1498€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta
1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1.298€ /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€ /hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.398€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1398€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1946€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 350€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 698€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Kolma matkaa yhdessä! Loistava, osaava opas on kullan arvoinen Olimme tällä matkalla helmikuussa 2023. Matka jakautui kolmeen hyvin erilaiseen toisiaan mukavasti täydentävään osaan. Loistava oppaamme Joonas toi syvällisellä osaamisellaan ja loistavalla asenteellaan matkaan paljon lisäarvoa. Matka oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Parantamiselle on kuitenkin varaa: Kovin pItkäksi venyneet lentoyhteydet oli harmillisesti järjestetty SAS-kumppanien kautta, joka pidensi huomattavasti lento- ja odotusaikoja (esim. paluumatkalla yli 6h Tukholmassa!). Matkaohjelmaa jouduttiin sen vuoksi karsimaan perillä. Suunniteltu ohjelma on selvästi laadittu sujuvammille lehtoyhteyksille, joita löytyy kyllä Helsinki-Vantaalta.
Date published: 2023-02-27
Rated 5 out of 5 by from Loistava kolmen kohteen matka Safari - Rovos Rail - Kapkaupunki -matka on oivallisesti rakennettu kokonaisuus, joka toimii. Safarin 4 päivän aikana näimme kaikki eläimet aivan vierestä. Leijonalauma majaili leirimme lähellä ja joinakin öinä myös leirimme sisällä. Oppaamme Jimmy oli todellinen ammattilainen, joka teki paljon töitä löytääkseen meille päivittäin ohjelmassa nähtävät eläimet. Ilmat olivat vaihtelevat, joinakin päivinä satoi. Aamuisin ja iltaisin safariajeluilla oli kylmä. Albatrosin olisi hyvä kertoa matkaajille selvästi, että leirillä on jakaa lämpimät sadeviitat, joilla pärjää hyvin kylmillä tai sateisilla ilmoilla. Tällä vähennetään mukaan otettavan vaatetuksen määrää, joka tällä matkalla muutenkin oli pakostakin kattava. Safari oli matkan kaikkein hienoin ja antoisin kokemus. Jo pelkästään sen vuoksi matkalle olisi kannattanut lähteä. Rovos Rail oli sekin hieno kokemus, mutta siellä nyt vietetyt kolme vuorokautta olivat riittävä aika. Kolmessa päivässä ehtii todella tutustua kattavaan tarjoiluvalikoimaan, erilaisiin viineihin, ruokiin ja muihin tarjoiluihin. Jos matkabudjetissa on varaa, kannattaa ottaa perushyttiä isompi hytti, se helpottaa alituista vaatteidenvaihtoa. Puuttena koettiin junan aikataululliset ongelmat, jotka aiheuttivat ohjelmaan liiaksi muutoksia. Kapkaupungissa vietetyt 3 päivää menivät liian nopeasti. Retket viinitilalle, Hyväntoivonniemelle ja hyljesaarelle sekä pingviinitarhaan loihkaisivat valtaosan ajasta Kapkaupungissa. Yksi vapaapäivä kuluikin nopeasti tutustuessa kauniin Kapkaupungin kohteisiin mm Pöytävuoreen. Yhden päivän lisäys Kapkaupungissa ja samalla matkan kestossa tekisi matkasta vielä paremman eli täydellisen. Oppaalla on tällaisilla matkoilla erityisen suuri merkitys. Oppaamme Joonas on rautainen ammattilainen, joka ohjasi matkaamme omalla ammattitaitoisella tavallaan tyylikkäästi. Hänen matkalleen voi lähteä ilman epäilystäkään siitä, etteikö hän luotsaa matkasta onnistuneen. Hänen tietotaitoansa voi vain hämmästellä, loistava opas! Pääsääntöisesti matkan kokemukset ovat pelkästään positiivisia, mutta yhdellä asialla Albatros voi pilata koko hienon matkan eli valitsemalla huonon lentoyhtiön ja matkustusajat. Ethiopian Airlaines voi olla halpa, mutta näin kalliin matkan ollessa kyseessä ei 200 - 300 euron lisäkustannus haittaa, jos lentojärjestelyt ovat paremmat. Välilasku Addis Abebassa on eksoottista, mutta ei välttämätöntä, eikä tulomatkan yli 6 tunnin odottelu Arlandassa ollut väsyneille matkaajille yhtään mieleen. On pakko todeta, jos matka itsessään on priimaa, opas on loistava, niin miksei Albatrosin toimisto tee työtään samalla tasolla ja järjestäisi säädylliset lennot ja laatisi matkaohjeet niin, että niissä olisi päivitettyä ja matkaa koskevaa faktatietoa eikä mitään pitkiä sopimustekstejä tai muuta mitäänsanomatonta jargonia. Myöskään Albatrosin toimiston ei pidä kertoa matkaa suunnitteleville kaunisteltuja lentoaikatauluja tai mahdollisista pienistä suunnitelman muutoksta Rovos Raililla, jotka käytännössä ovat vaikuttavia ja nykyisin erittäinkin yleisiä johtuen Etelä-Afrikan rautateiden huonosta kunnosta. Toimiston pitää kertoa totuus lentoyhtiöistä ja -ajoista heti, kun matka tulee myyntiin eikä niitä pidä muuttaa yksipuolisesti myöhemmin ilman kompensaatiota matkan hinnasta. Nämä pienet puutteet matkajärjestelyissä tai tiedotuksessa eivät kuitenkaan vähennä matkasta annettavaa kokonaisipistemäärää kuin -0,1, jolloin lopullisiksi pisteiksi tulee 4,9 (1-5) Suosittelen matkaa lämpimästi kaikille. Matka oli hieno kokemus ja Etelä-Afrikka on turvallinen, käymisen arvoinen maa pitkästä lentomatkasta huolimatta.
Date published: 2023-02-27
Rated 5 out of 5 by from Hieno kolmen matkan kokonaisuus Matka onnistui kokonaisuutena yli odotuksien. Matkapaketti sisälsi kolme hyvinkin erilaista matkaosuutta, joista muodostui hieno kokonaisuus. Kaikki järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja matkanjohtaja piti hyvin huolta, että matkalaiset tietävät tasan tarkkaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Aikataulut pitivät. Safari oli todella elämyksellinen ja lämminhenkinen. Leirin tunnelma oli lämmin sekä luontoa ja eläimiä kunnioittava. Lomailun olosuhteet täydelliset. Rovos rail oli sitä mitä haettiinkin: luksusta retro-tunnelmissa, hyvää ruokaa, juomaa ja palvelua. Kapkaupunki sitten taas toista luokkaa kaikessa ristiriitaisuudessaan. Kaunista luontoa Pöytävuorineen ja rantoineen, mutta levoton katuelämältään. Epätasa-arvoisuus ihmisten välillä on silmiinpistävää ja häiritsevää. Kaduilla asuvia pakolaisia kerjäämässä, toisaalta ennennäkemättömän upeita ravintoloita suljettujen ovien takana. Otimme matkanpidennyksen Kapkaupunkiin, mikä mahdollisti enemmän omatoimista kaupungin tutkimista. Liikkumaan pääsee helposti Uberillä, ihmiset ovat ystävällisiä ja kommunikointi helppoa englanniksi. Suosittelemme myös opastettua township-kierrosta; ainakin meidän kokemuksemme oli, että se lievensi hieman kurjuuden häiritsevyyttä ja syvensi ainakin jonkin verran ymmärrystämme etelä-afrikkalaisesta elämästä ja yhteiskunnasta. Townshipiin tutustumisesta jäi optimistinen olo, eikä mielikuvaksi jäänyt pelkkä hökkelikaupunginosien kauhistelu. Matka oli kokonaisuudessaan ikimuistoinen, matkaryhmä oli mukava samoin kuin asiantunteva ja jämpti matkanjohtajammekin.
Date published: 2020-02-04
Rated 4 out of 5 by from Matkalla paljon nähtävää Matka oli mielenkiintoinen ja monta erilaista nähtävää. Kaikki sujui hyvin koko matkan ajan.
Date published: 2020-01-30
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen sisältö Matka oli kolmivaiheinen ja jokainen täysin omaperäinen. Safarilla voisi olla savannikävelyä enemmän.
Date published: 2019-10-23
Rated 5 out of 5 by from "Kerran elämässä" matka Matka oli minun ja vaimoni eläkkeellesiirtymisen merkeissä tehty. Täytti kokonaisuudessaan odotuksemme , joitakin puutteitakin oli. Safariosuus oli erinomainen niin majoituksen , ruokailun kuin erityisesti onnistuneen safarin osalta. Opastus matkanjohtajan ja paikallisten rangereiden ammattitaidon ansiosta huippuluokkaa. Koko leirin henkilökunta erinomaista. Rovos Rail puitteiltaan ennakko-odotukset täyttävää. Matkanteko kuitenkin pettymys. Pysähtelevää , eikä perillekkään Kapkaupunkiin junalla päästy. Ei kuitenkaan matkatoimiston syytä..Aikataulut retkien osalta eivät pitäneet ja toinen retki muuttui asemalaiturilla ulkoiluksi! Kapkaupunki osuus oli hyvin antoisa varsinkin retkien osalta. Omatoimi päivästä tulikin melkein matkan kiireisin.
Date published: 2019-10-22
Rated 5 out of 5 by from Sykähdyttävä Etelä-Afrikan kiertomatka Matkan ensimmäinen osa, safari Entabenin suojelualueella, oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Erinomaiset paikallisoppaat tekivät safariajeluista ainutlaatuisia kokemuksia ja onnistuimme näkemään paljon erilaisia eläimiä. Majoitus leirillä oli unohtumaton kokemus ja ruoka oli maittavaa. Henkilökunta oli iloista ja palvelualtista. Matkan toinen osa, kahden päivän junamatka Rovos Raililla, oli palvelun ja majoituksen suhteen huippuluokkaa, mutta ainakin tällä kertaa junan kulku takerteli pahasti ja oli jo ensimmäisen yön jälkeen 10 tuntia myöhässä. Lopulta jouduimme turvautumaan bussikyytiin ehtiäksemme illaksi Kapkaupunkiin. Kapkaupungissa kaikki retkikohteet olivat mielenkiintoisia, joskin omaa aikaa olisi voinut olla vähän enemmän, koska muuten matka oli melko tiivis. Matkanjohtajamme Joonas oli todella huippuammattilainen ja teki matkastamme unohtumattoman.
Date published: 2019-10-20
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Matka sisälsi kolme osaa; safarit Entabeni ssa, luxusosan Rovos Railillä ja kaupunkiosan Kapkaupungissa. Paljon oli elämyksiä, sai tietoa ja oppia, hyvää palvelua ja erinomaista ruokaa ja riittävästi omaa lepoaikaakin.
Date published: 2019-10-20
 • y_2023, m_6, d_2, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_51
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja