Risteily Kroatian saaristossa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteily Adrianmeren kristallinkirkkailla vesillä, ohjelmassa mukana käynnit Splitissä ja Dubrovnikissa.

Alus Albatrosilla

Risteilyn alku- ja päätepiste on Split, jossa näemme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvat Diokletianuksen palatsin rauniot. Matkan varrella vierailemme vehreällä Mljetin saarella ja tutustumme sen kansallispuistoon. Käymme myös muilla Dalmatian rannikon kauniilla saarilla, kuten laventelintuoksuisella Hvarilla, joka tunnetaan Adrianmeren Madeirana. Tutustumme tunnelmallisiin keskiaikaisiin kaupunkeihin, kuten Dubrovnikin vanhaankaupunkiin, joka on Unescon suojelema. Nautimme lämpimästä ilmastosta ja pulahdamme Adrianmeren kirkkaaseen veteen.

Tätä matkaa varten Albatros Travel on vuokrannut pienen ja viehättävän M/S Ciceron. Aluksessa on ainoastaan 15 hyttiä, jotka kaikki ovat ulkohyttejä. Matkan hintaan sisältyy puolihoito laivalla, muut ateriat nautitaan paikallisissa tavernoissa ja ravintoloissa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Split - risteily alkaa - Hvar, iltakävely
Päivä 2 Hvar - Mljetin kansallispuisto
Päivä 3 Mljet - Dubrovnik - kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa
Päivä 4 Dubrovnik - Trstenik - pysähdys uimaan Elafiti-saarilla
Päivä 5 Trstenik - Korčula - kaupunkikävely ihaillen Korčulan renessanssiarkkitehtuuria
Päivä 6 Korčula - Brač - Pucisca, yksi Euroopan kauneimmista maalaiskylistä
Päivä 7 Brač - Split - kaupunkikävely ja Diokletianuksen palatsi
Päivä 8 Split ja kotimatka

MS Cicero

Uusi risteily nykyaikaisen ja mukavan MS Ciceron kyydissä.
Aluksessa on tilaa n. 40 matkustajalle. Hyttejä on 15. Tunnelma on viihtyisä ja rento –mukana on ainoastaan Albatros Travelin asiakkaita. Aluksella on ravintola/baari sekä aurinkokansi, perässä on uimalaituri, joka lasketaan tarvittaessa veteen.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Split - risteily alkaa - Hvar, iltakävely

Laskeuduttuamme Splitin lentokentälle ajamme kaupungin keskustaan, jossa aluksemme odottaa laiturissa. Alukseen noustuamme otamme kurssin kohti Hvarin saarta. Syömme ensimmäisen illallisen aluksella.

Hvar tunnetaan Adrianmeren Madeirana. Saarella riittää reheviä oliivilehtoja, viinitarhoja ja kauniita, sinivioletteja laventelipeltoja sekä aurinkoa ja lämpöä. Sanotaan, että Hvarilla on enemmän auringonpaistetunteja kuin muualla Kroatiassa – keskimäärin 2 724 tuntia vuodessa. Miellyttävä ilmasto yhdistyneenä upeisiin maisemiin tekee Hvarista yhden Kroatian suosituimmista lomakohteista.

Saavuttuamme illalla Hvarille voit lähteä iltakävelylle matkanjohtajan johdolla.

(Illallinen aluksella sisältyy matkan hintaan.)

Päivä 2
Hvar - Mljetin kansallispuisto

Nostamme ankkurin ja otamme suunnan kohti Mljetin saarta, joka on eteläisin Dalmatian rannikon saarista. Mljetiä kutsutaan myös vihreäksi saareksi, sillä 98 km² suuruisesta saaresta valtaosa on metsän ja kasvillisuuden peitossa. Saarella kasvaa mm. Välimeren alueelle tyypillistä alepponmäntyä, jonka pihka maustaa kreikkalaisen viinin, retsinan. Legendan mukaan nymfi Kalypso piti Odysseusta vankina täällä seitsemän vuotta.

Astumme maihin Pomenan kylässä ja vierailemme Mljetin kansallispuistossa, joka sijaitsee saaren luoteisosassa. Puistossa on kaksi kaunista, toisiinsa yhteydessä olevaa suolavesijärveä, Veliko Jezero ja Malo Jezero (suuri ja pieni järvi). Keskellä Veliko Jezeroa on Pyhän Marian saari, jolla seisoo 1200-luvulta peräisin oleva benediktiiniläisluostari. Järvien ympäristössä on hyvät vaellusreitit, ja järvet ovat melojien ja uimareiden ahkerassa käytössä.

Nautittuamme kylliksi Mljetin vehreydestä palaamme alukselle. Yövymme laiturissa Pomenassa ja illallisen voi nauttia omatoimisesti Pomenan kylässä.

(Aamiainen ja lounas aluksella sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 3
Mljet - Dubrovnik - kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa

Tänään määränpäämme on Dubrovnik. Mikäli aikataulu sallii, pidämme matkan varrella uimatauon. Iltapäivällä ohjelmassa on yksi matkan kohokohdista, Dubrovnik, jota kutsutaan myös Adrianmeren helmeksi.

Dubrovnik tunnetaan erityisesti tunnelmallisesta vanhastakaupungistaan, Stari Gradista, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vanhaakaupunkia ympäröi tukeva keskiaikainen muuri, joka on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Jos nousee kuusi metriä paksun muurin päälle, voi nauttia upeista näkymistä merelle ja lähisaarille. Stari Gradissa ei ole lupa kulkea autolla, joten mikään ei häiritse goottilaisista, renessanssi- ja barokkityylisistä rakennuksista nauttimista. Kaikkialla kaupungissa törmää kauniisiin kirkkoihin, luostareihin ja museoihin, jotka kertovat tapahtumarikkaasta historiasta ja elävästä kulttuuriperinteestä.

Kaupunkikierroksella astumme muurin toiselle puolelle ja tutustumme lähemmin vanhaankaupunkiin.

Kaupunkikierroksen jälkeen ohjelmassa on omaa aikaa. Illallisen voit nauttia omavalintaisessa ravintolassa.

(Aamiainen ja lounas aluksella sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 4
Dubrovnik - Trstenik - pysähdys uimaan Elafiti-saarilla

Aamulla jätämme hyvästit Dubrovnikille ja syömme lounaan aluksella matkatessamme kohti Trstenikiä.

Matkan varrella pysähdymme Elafiti-saarilla ja pulahdamme uimaan. Saariryhmä sijaitsee hieman Dubrovnikista luoteeseen ja koostuu kuudesta saaresta. Kyse on todellakin pienistä saarista: kolmella tärkeimmällä saarella on yhteensä alle 1 000 asukasta.

Illansuussa saavumme Trstenikiin. Voit tutustua paikalliseen ruokaan omatoimisesti tai lähteä matkanjohtajan mukaan.

(Aamiainen ja lounas aluksella sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 5
Trstenik - Korčula - kaupunkikävely ihaillen Korčulan renessanssiarkkitehtuuria

Aamulla nostamme ankkurin ja otamme kurssin kohti Korčulan saarta, jonne saavumme iltapäivällä. Korčula on Kroatian saariston kuudenneksi suurin saari. Korčulan erottaa Pelješacin niemestä kapea kanava, jolla oli entisaikaan suuri strateginen merkitys. Tästä johtuen Korčulan hallitsija vaihtui taajaan. Täällä ovat pitäneet valtaa niin helleenit, roomalaiset, venetsialaiset, britit, venäläiset kuin italialaisetkin.

Troijalaissankari Antenor perusti kaupungin 1100-luvulla eKr. Kerrotaan myös Marco Polon syntyneen saarella eikä suinkaan Venetsiassa. Kirjallisia lähteitä asian varmistamiseksi ei valitettavasti ole.

Rannikolla on lukuisia pieniä poukamia ja rauhallisia rantoja, ja saaren keskiosissa tuotetaan Kroatian parhaita viinejä, joista mainittakoon erityisesti makeat jälkiruokaviinit. Saari tunnetaan myös laadukkaasta oliiviöljystään. Astumme maihin Korčulan kaupungissa, joka sijaitsee saaren pohjoiskärjessä ja muistuttaa ilmasta katsottuna kalaa. Teemme kävelykierroksen kaupungissa, jota ympäröi vanha kaupunginmuuri torneineen. Taloissa on alueelle tyypillinen punainen katto, ja ne sijaitsevat kapeiden kujien varsilla, jotka on suunniteltu suojelemaan kaupunkilaisia kylmältä tuulelta, joka puhaltaa toisinaan yli niemen.

Korčula oli venetsialaisten hallinnassa 1300-luvulta 1700-luvulle saakka, ja siksi Venetsian vaakuna on kuvattuna moniin vanhoihin julkisiin rakennuksiin. Kaupungin arkkitehtuuri edustaa venetsialaista renessanssia. Keskellä kaupunkia sijaitsee upea Pyhän Markuksen katedraali, joka on rakennettu goottilaiseen renessanssityyliin.

(Aamiainen ja lounas aluksella sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 6
Korčula - Brač - Pucisca, yksi Euroopan kauneimmista maalaiskylistä
Pucisca

Tänään matkaamme Bračin saarelle, jonka pinta-ala on 396 km² ja joka on suurin Dalmatian saarista. Saari on tunnettu viineistään – erityisesti suositusta bolski plavacista –  sekä oliiveistaan ja makeista, mehukkaista sitrushedelmistään. Astumme maihin Bračin saaren pohjoispuolella, Puciscan kylässä, joka on rakennettu kivistä ja syvän lahden rannalle. Kivitalot on rakennettu vieri viereen helminauhaksi ja vanhat tiilikatot suojaavat käsityönä tehtyjä taloja auringonsäteiltä. Pucisca on aina ollut tunnettu kivimuurareistaan ja perinteitä vaalitaan edelleen kylän koulussa. Voit pistäytyä kivimuurarikoulussa ja tutustua kivestä syntyneisiin teoksiin (sisäänpääsymaksu noin 20 kuna/hlö).

(Aamiainen ja lounas aluksella sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 7
Brač - Split - kaupunkikävely ja Diokletianuksen palatsi

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Puciscan kylälle ja Bračin saarelle. Iltapäivällä saavumme Splitiin ja lähdemme kaupunkikävelylle. Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki Zagrebin jälkeen. Valtaosa Splitin n. 175 000 asukkaasta on kroaatteja, mutta kaupungissa asuu myös pieni serbivähemmistö.

Legendan mukaan Splitin ensimmäinen asukas oli Rooman keisari Diokletianus, joka rakennutti valtavan linnansa tänne Adrianmeren rannalle noin vuonna 300 eKr. Rivan rantakadulla sijaitsevat pimeät ja ankeat kellarit toimivat aikaisemmin keisarin viileinä asuntoina. Nykyään kaupustelijat seisovat palmujen ja kahviloiden reunustaman kävelykadun varrella ja myyvät taidekäsitöitä, kirjoja ja postikortteja.

Palatsin rauniot, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle, sijaitsevat hajallaan vanhassakaupungissa. Palatsia ympäröi tukeva, 20 m korkea muuri, joka on paikoin hyvin säilynyt. Palatsiin pääsi muinoin sisään kaikista neljästä ilmansuunnasta: lännessä sijaitsi rautaportti, pohjoisessa kultaportti, idässä hopeaportti ja etelässä pronssiportti. Teemme kierroksen palatsialueella, minkä jälkeen on aika palata alukselle viimeiseksi yöksi ennen kotimatkaa.

(Aamiainen ja lounas aluksella sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 8
Split ja kotimatka

Syömme aluksella aamiaisen, jonka jälkeen hyvästelemme miehistön ja ajamme lentokentälle. Kotimatka alkaa.

(Aamiainen aluksella sisältyy matkan hintaan.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hytti yhdelle alakannella (hytit 10-14)

748€

Hyttiluokan korotus, hytti yhdelle

• Hytti yhdelle alakannella, hytti 7 ja 9: 978€
• Hytti yhdelle pääkannella, hytti 5 ja 6: 748€
• Hytti yhdelle pääkannella, hytti 1-4: 1128€

Hyttiluokan korotus, jaettu kahden hengen hytti

Lue lisää hyteistä Hyvä tietää-osiossa.
Lisämaksut:
• Jaettu kahden hengen hytti pääkannella, hytti 5 ja 6: 0€/hlö
• Jaettu kahden hengen hytti alakannella, hytti 7 ja 9: 138€/hlö
• Jaettu kahden hengen hytti pääkannella, hytti 1-4: 198€/hlö
• Jaettu kahden hengen perähytti pääkannella, hytti 15: 268€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Split - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus M/S Cicero risteilijällä jaetussa kahden hengen hytissä alakannella, pieni pyöreä ikkuna (hytit 10-14)
 • Puolihoito aluksella (alkaen illlallisesta päivänä 1 ja päättyen aamiaiseen päivänä 8)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja

 

Hintaan ei sisälly
 • hytti yhdelle
 • lisämaksulliset hytit
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • palveluraha M/S Cicero-aluksella (suosittelemme n. 7 €/hlö/pvä)
 • palveluraha paikallisille oppaille ja kuljettajille n. 10€/hlö/viikko
 • satamaverot ja viranomaismaksut (maksetaan aluksella 3€/hlö/yö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mitä pakkaan mukaan?

On hyvä idea ottaa mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä ja rantapyyhkeiden kantamista varten. Rannat ovat kivirantoja, ja joissakin paikoissa voi olla merisiilejä, joten suosittelemme uintitossuja. Jos et muistanut pakata tossuja mukaan, voit ostaa ne edullisesti matkan varrelta.

Suosittelemme pakkaamaan mukaan myös esim. fleecen tai villatakin ja pitkät housut viileämpiä iltoja varten. Myös hyvät kengät ja sateenvarjo/kevyt sadetakki on hyvä varata mukaan.

Pyyhkeet

Jokainen matkustaja saa kaksi pyyhettä risteilyn ajaksi. Jos tarvitset useampia, suosittelemme ottamaan pyyhkeitä mukaan kotoa.

Liikkuminen

Huomaathan, ettei matka sovellu liikuntarajoitteisille, sillä kuljemme aluksesta toiseen päästäksemme maihin, ja jälleen takaisin omalle aluksellemme. Kun alukset asettuvat laituriin, alukset kiinnitetään pitkittäin useammasta kohtaa toisiinsa. Matkustajien on kyettävä astumaan alukseen/poistumaan alukselta omatoimisesti ja ilman apuvälineitä.

Joissakin satamissa naapurialuksista voi kuulua musiikkia keskiyöhön saakka.

Maksaminen aluksella ja maissa

Aluksella maksetaan käteisellä, joko Kroatian kunilla tai euroilla. Maissa tarvitset Kroatian kunia. Paikallisista automaateista voi nostaa käteistä esim. Splitissä, mutta suosittelemme, että vaihdat paikallista valuuttaa ennen matkaa.

Risteilyaluksemme on M/S Cicero. Alus ei tee matkaa öisin, vaan seisoo laiturissa. Useimmissa satamissa poistua alukselta/nousta alukseen silloin kuin haluat, joten saat parhaan irti saarista ja kaupungeista, joissa vierailemme.

Hytit

Millaisia hytit ovat?

Aluksessa on 15 hyttiä. Kaikki hytit ovat ulkohyttejä, jotka on sisustettu yksinkertaisesti ja käytännöllisesti, ja joissa on kaappitilaa sekä oma wc/kylpyhuone.WC (suihku on yksinkertainen: suihkupää on yhdistetty vesihanaan). Hyteissä on joko kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Muutamassa hytissä on kerrossänky.

Joissakin hyteissä on tilaa 1-2 lisävuoteelle. Lisävuode sijaitsee aina parivuoteen/toisen erillisen vuoteen yläpuolella. Kyse on siis seinään kiinnitetystä yläsängystä.

Hytit on varustettu 220 V:n pistorasioin. Aluksella on ilmastointi alemman kannen (Lower deck) hyteissä, ravintolassa sekä yhteisissä tiloissa pääkannen (Main deck) käytävällä. Ilmastointi voidaan sammuttaa keskiyöllä.

Hytteihin mahtuu max. yksi kova matkalaukku per hytti. Suosittelemme pakkaamaan matkalaukut pehmeisiin matkakasseihin tai laukkuihin.

Moottorin ääni voi kuulua hytteihin aluksen ollessa liikkeellä.

Hytti alakannella

Hytti 10
Hytissä on pienehkö pyöreä ikkuna ja parivuode. Parivuode on kooltaan 140 x 185 cm. Hytin koko 5,5 m2.

Hytti 11-14
Hyteissä on pienehkö pyöreä ikkuna, parivuode ja seinään kiinnitetty ylävuode. Parivuode on kooltaan 130 x 190 cm ja ylävuode 75 x 190 cm. Hyttien koko 5,5 m2.

Hytti 8
Hytissä on pienehkö pyöreä ikkuna ja kerrossänky.
Alempi vuode on kooltaan 85 x 190 cm ja ylävuode 75 x 190 cm. Hytin koko 5,5 m2.

Hytti 7 ja 9
Hyteissä on pienehkö pyöreä ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta sekä kaksi seinään kiinnitettyä ylävuodetta. Vuoteet ovat kooltaan 75 x 190 cm ja ylävuoteet 80 x 190 cm. Hytin koko 8 m2.

Hytti pääkannella

Hytti 5-6
Hyteissä on ikkuna ja kerrossänky. Alempi vuode on kooltaan 100 x 185 cm ja ylävuode 70 x 180 cm. Hytin koko 5,6 m2.

Hytti 1-4
Hyteissä on ikkuna, parivuode ja seinään kiinnitetty ylävuode. Parivuode on kooltaan 140 x 190 cm ja ylävuode 70 x 190 cm. Hytin koko 6 m2. Hytti numero 2:ssa ei ole erillistä vaatesäilytystilaa, hytin ylävuode toimii säilytystilana.

Hytti 15
Perähytti pääkannella.
Hytissä on viisi ikkunaa ja parivuode sekä pieni sohvaryhmä ja pöytä.
Hytti sijaitsee perässä ja sieltä on käynti suoraan peräkannelle. Parivuode on kooltaan 160 x 200 cm. Hytin koko 20 m2.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Hyvää ja vähemmän hyvää Matka vastasi odotuksia ja oli yleisesti ottaen onnistunut. Kehittämisehdotuksena mainitsemme, että Mljetin kansallispuiston sijaan 2 yötä Dubrovnikissa voisi olla vetovoimaa lisäävä tekijä. Ymmärrämme, että D:n satamaksut saattaisivat hieman vaikuttaa hintaan. Cicero-laiva alkaa piakkoin kaivata perusteellista remonttia ainakin hyttien osalta. Omassamme (nro 7) esim. wc:n lattia oli rikki, mistä väistämättä seuraa ennen pitkää kosteusvahinko. Henkilökunta pudotteli lounaiden jälkeen ruuantähteitä mereen. Lienee paikallinen tapa, muttei missään tapauksessa hyväksyttävä. "Kalojen ruuaksi" meni jopa kokonaisia leipiä. Odotan matkanjärjestäjän huomauttavan tästä. Opas Julia Melnik oli ammattitaitoinen ja ystävällinen, ja otti huomioon klko ryhmän. Voimme kyllä suositella matkaa, varsinkin jos hyttiremontti toteutuisi.
Date published: 2017-10-11
Rated 4 out of 5 by from Oikein mukava matka Tieto siitä, että euroja ei oteta vastaan kovinkaan monessa paikassa, olisi ollut hyvä tietää jo ennen matkaa. Laivan hytit olivat melko ala-arvoisia. Muuten laiva oli oikein mukava. Laivan henkilökunta oli huippuystävällistä. Ruoka oli yksinkertaista mutta maukasta. Kohteet Kroatian rannikolla ja saarissa olivat aivan upeita. Hintataso Dubrovnikissa oli enempi kuin ylimitoitettu. Albatrossin opas oli asiantunteva ja erittäin miellyttävä
Date published: 2018-10-04
Rated 4 out of 5 by from Opas kertoi alueen historiasta ja käänsi englanninkielisen opastuksen Matka vastasi odotuksia ja laivan hytissä ei ollut moittimista. Laivan henkilökunta pyrki tekemään parhaansa. Laktoositon ruokavalio joka oli ilmoitettu etukäteen huomioitiin. Mutta uskon jos siihen olisi panostettu tarjoilu olisi saattanut olla vähän parempi. Mutta hyvä näinkin.
Date published: 2017-10-17
Rated 2 out of 5 by from Hyvä matka, josta nautimme varauksin. Sää oli loistava / uinti mahdollisuus Olimme edellisen kerran vastaavalla matkalla suuremmalla laivalla, jossa oli paremmat hytit.
Date published: 2017-10-20
Rated 4 out of 5 by from Mukava risteily pienellä aluksella ja kivalla porukalla Pientä viilausta tarvitaan hyttiin: suihkukaappi ja WC-yhdistelmä toimi huonosti, seinille kaivattiin koukkuja vaatteille ja pyyhkeille, vain yksi pistorasia ja sekin väärässä paikassa, peili väärässä paikassa. Aamiainen olisi voinut olla vaihtelevampi.
Date published: 2017-10-07
Rated 4 out of 5 by from Opas oli hyvä ja otti meidät erinomaisesti haltuun. Aluksemme m/s Cigero oli kaksi mastoinen ja kuvittelin esitteen mukaisesti, että matkalla myös nostamme purjeet. Oli pettymys kun ajoimme ainoastaan koneella koko matkan.
Date published: 2017-10-09
Rated 5 out of 5 by from Sympaattinen Meillä oli Ceceron paras hytti, niin ei ole mitään valittamista (paitsi siivousta olisimme kaivanneet edes roskiksen tyhjennyksen). Pikkuisen ennemmän palvelua, vesipullo hyttiin, hedelmiä tarjolle ja mahdollisuus ostaa pientä iltapalaa.
Date published: 2017-10-14
Rated 4 out of 5 by from Hieno kiertomatka Kroatiassa Mahtavat kohteet Kroatian rannikolla ja saarilla. Matkaohjelma todella hyvin suunniteltu. Laiva pieni ja tunnelmallinen, henkilökunta osasi asiansa. Jotkut ennakkotiedot olivat epätarkkoja. Opas loistava, tiedottamista olisi voinut olla enemmän ja aikaisemmin.
Date published: 2017-10-15
 • y_2022, m_7, d_1, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_fi_FI, sid_HRCSC04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja