Risteily Karibialla ja New York

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Manhattanin jouluisista elämyksistä Karibian trooppiseen lämpöön. Yhdistelmä kaupunkilomaa ja nautinnollista risteilyä joulun ja uudenvuoden aikaan.

Uutuus

Kukapa ei olisi uneksinut joulusta New Yorkissa tai mahdollisuudesta viettää uuttavuotta Karibian taivaan alla? Tämä matka on ainutlaatuinen yhdistelmä sisällökästä kaupunkilomaa ja upeaa risteilyä trooppisille paratiisisaarille joulun ja uudenvuoden aikaan. Matka alkaa kahdella yöllä New Yorkissa, joten ehdit aistia suurkaupungin joulutunnelmaa pilvenpiirtäjien ja puistojen keskellä. Kokemuksia voi sulatella pari päivää merellä risteillen ja aluksen palveluista nauttien. Karibialla odottavat upeat hiekkarannat, huojuvat palmut ja kiinnostava siirtomaahistoria, jossa on sekä tanskalaisia, espanjalaisia, ranskalaisia että englantilaisia elementtejä.

Pisteenä i:n päälle pääsemme risteilyaluksella nauttimaan täysihoidosta – myös juomat sisältyvät hintaan. Toisin sanoen tiedossa on rento, huoleton ja mutkaton merimatka.

Matkareitti:

New York – Puerto Plata – St. Thomas (Tanskan Länsi-Intia) – St. Kitts – Barbados – St. Lucia – Antigua – Tortola – New York.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä, saapuminen New Yorkiin ja majoittuminen hotelliin
Päivä 2 New York, USA - jouluinen kaupunkikävely: mm. Rockefeller Centerin joulukuusi, Bryant Parkin joulumarkkinat ja kauniita joulukoristeluja
Päivä 3 New York, USA - kaupunkikierros bussilla: Battery Park, World Trade Memorial, Chinatown ja Little Italy - risteily alkaa
Päivä 4–5 Merellä matkalla kohti Karibiaa - jouluaatto merellä
Päivä 6 Puerto Plata, Dominikaaninen tasavalta - paratiisirantoja ja trooppista tunnelmaa
Päivä 7 Charlotte Amalie, St. Thomas - saarikierros ja kaupunkikävely Charlotte Amaliessa
Päivä 8 Basseterre, St. Kitts - lisämaksullinen retki sokeriruokoviljelmille, linnoituksille ja ihanille hiekkarannoille
Päivä 9 Bridgetown, Barbados - saari, jolla keksittiin rommi - lisämaksullinen retki Barbadoksen itärannikolle ja vierailu rommitislaamossa
Päivä 10 Castries, St. Lucia - kävelykierros halukkaille matkanjohtajan opastuksella
Päivä 11 St. John’s, Antigua - lisämaksullinen retki Nelson’s Dockyardille, Shirley Heightsin näköalapaikalle ja Turner’s Beachille
Päivä 12 Tortola, Brittiläiset Neitsytsaaret - uudenvuodenaatto
Päivä 13–14 Merellä matkalla kohti New Yorkia - elämyksiä laivalla
Päivä 15 Saapuminen New Yorkiin ja kotimatka
Päivä 16 Saapuminen Helsinkiin

Norwegian Gem

Norwegian Gem on yksi Norwegian Cruise Lines -varustamon aluksista, jotka ovat tilavia ja tarjoavat viihdyttävää ohjelmaa ja kiinnostavia retkiä.

Aluksessa on 15 kantta ja tilaa 2 400 matkustajalle ja se kuuluu kooltaan keskisuuriin risteilyaluksiin. Laivassa on 12 ruokapaikkaa (osa on maksullisia erikoisravintoloita), joista voit vapaasti valita mieleisesi, klubeja, baareja, spa ja iso allasalue.

Lue lisää aluksesta: https://www.albatros-travel.fi/matkatyypit/risteilyalukset/norwegian-gem

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä, saapuminen New Yorkiin ja majoittuminen hotelliin

Laskeudumme New Yorkiin ja ajamme keskustahotelliin Manhattanille. Mikäli aikataulu sallii, teemme pienen iltakävelyn matkanjohtajan kanssa.

Päivä 2
New York, USA - jouluinen kaupunkikävely: mm. Rockefeller Centerin joulukuusi, Bryant Parkin joulumarkkinat ja kauniita joulukoristeluja

Lähdemme hotellilta kävellen ja nousemme metroon, joka vie meidät Manhattanin sydämeen. Tänään koemme New Yorkin kenties viihtyisimpään aikaan. Pääsemme kunnolla joulutunnelmaan, kun käymme katsomassa Rockefeller Centerin kuuluisaa joulukuusta ja näemme luistelevat pariskunnat. Seuraavaksi suuntaamme Bryant Parkiin, jossa järjestetään kaupungin isoimmat ja kauneimmat joulumarkkinat. Markkinoilta voi löytää paikallista taidetta ja jouluherkkuja – ja mukavan tunnelman! Katselemme kävellessämme upeita joulukoristeluita, joita on sekä isoilla että pienillä liikkeillä. Näemme Times Squaren, Broadwayn ja Empire State Buildingin.

Iltapäivä on omaa aikaa. Albatros Travelin matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä. Voit myös jatkaa matkanjohtajan mukana ja käydä katsomassa mm. jouluvaloja Saks Fifth Avenuella. Voit myös tehdä kierroksen itseksesi. Ehkä Keskuspuisto houkuttelee kävelylle. Tai ehkä suuntaat Brooklyniin katsomaan uskomatonta Dyker Heightsia, lähiötä, jossa kaikki ripustavat niin paljon joulukoristeita ja valoja, että paikasta on tullut nähtävyys. Nappaa kuppi kaakaota mukaan ja katsele ylenpalttisesti koristeltuja taloja.

Päivä 3
New York, USA - kaupunkikierros bussilla: Battery Park, World Trade Memorial, Chinatown ja Little Italy - risteily alkaa

Ennen kuin risteily alkaa, teemme kaupunkikierroksen bussilla ja koemme New Yorkin keskustan sykkeen. Manhattan on suhteellisen rajallisesta pinta-alastaan huolimatta todellinen kulttuurien ja tunnelmien palapeli. Retki vie meidät useampaan Manhattanin kolkkaan ja antaa mahdollisuuden aistia kaupungin monimuotoisuutta.

Tutustumme ensin finanssielämän keskukseen Manhattanin eteläkärjessä. Määränpäämme on finanssielämän ydin, maailmantalouden keskus, jossa monilla maailman suurimmista ja merkittävimmistä monikansallisista yrityksistä ja pankeista on pääkonttori. Näemme myös Battery Parkin, joka sijaitsee Manhattanin eteläisimmässä kärjessä. Sitten kuljemme pitkin finanssimaailman kuuluisinta katua, Wall Streetiä. Ohitamme Federal Hallin ja New Yorkin pörssin. Jatkamme kaupunkikierrosta 9/11-muistomerkille. Täällä seisoivat Word Trade Centerin kaksoistornit. Muistomerkki kattaa puolet noin 64 000 m2:n alueesta. Muistomerkki avattiin yleisölle 10 vuotta kaksoistornien tuhon jälkeen. Iskussa kuoli 2 753 ihmistä, joista valtaosa World Trade Centerin kaksoistorneissa.

Tornien paikalla on nyt kaksi isoa neliönmuotoista allasta, joissa vesi virtaa alas tummanharmaita seiniä yötä päivää ja päätyy pohjattomalta näyttävään aukkoon. Altaat symboloivat tornien sortumista ja tuhoa. Pronssilaattoihin on kaiverrettu kaikkien 11. syyskuuta 2001 kuolleiden nimet. Altaita ympäröivällä aukiolla kasvaa satoja puita, jotka on istutettu symboloimaan toivoa ja jälleensyntymää. Muistomerkin ovat suunnitelleet arkkitehdit Michael Arad ja Peter Walker & Partners, joiden ehdotus voitti suunnittelukilpailun. 
Norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta (joka on suunnitellut myös Norjan suurlähetystön Berliinissä) puolestaan suunnitteli paviljongin, joka toimii sisäänkäyntinä vuonna 2014 avattuun museoon.

Manhattanin ”Downtownissa” aistimme monimuotoisuuden, sillä siirrymme suhteellisen pienellä alueella yhdestä maailmasta toiseen useita kertoja: ylellisestä ja trendikkäästä SoHosta italialaisten hallitseman Little Italyn kautta itäaasialaisten Chinatowniin.

Kierroksemme päättyy Hudsonjoelle, jonka varrella risteilyaluksemme odottaa laiturissa. Lähtöselvityksen jälkeen nousemme laivaan, joka on kotimme usean päivän ajan.

Lähtö laivalla New Yorkista on elämys, jonka vain harvat saavat kokea. Laiva lipuu hiljalleen ohi Manhattanin, jossa muutama tunti sitten kiertelimme tunnettujen rakennusten ja kaupungin vilskeen ympäröiminä. Ohitamme Vapaudenpatsaan, joka Ranska lahjoitti USA:lle vuonna 1886 maiden välisen ystävyyssuhteen symboliksi. Lähellä Vapaudenpatsasta on Ellis Islandin vastaanottokeskus, jonka kautta kulki yli 12 miljoonaa eurooppalaista siirtolaista.

Matkamme Karibian lämpöön on nyt täydessä vauhdissa!

Päivä 4–5
Merellä matkalla kohti Karibiaa - jouluaatto merellä

Pari meripäivää on juuri oikea tapa aloittaa risteily. Voit viettää päivät täysin omaan tahtiisi: rentoutua altaalla, treenata kuntosalilla ja hyödyntää aluksen lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia.

Viidennen matkapäivän iltana, jouluaattona, syömme mukavan jouluaterian yhdessä. Vaikka valtaosa laivan matkustajista juhlii joulua vasta 25.12., aluksen miehistö ja matkanjohtaja tekevät kaiken voitavansa, jotta pääsemme joulutunnelmaan Karibian taivaan alla.

Päivä 6
Puerto Plata, Dominikaaninen tasavalta - paratiisirantoja ja trooppista tunnelmaa Laiva saapuu klo 10.00 ja lähtee klo 16.00

Dominikaaninen tasavalta on vuosikymmenien ajan ollut kanadalaisten ja amerikkalaisten yksi suosikkikohteista Karibialla – eikä suotta. Ihastuttavat ja vaihtelevat maisemat tarjoavat merta, vuoria, vehreitä laaksoja, jokia ja ison joukon rantoja. Hedelmällisessä maaperässä kasvaa kaakaota ja kahvia. Täältä löytyy myös maailman kirkkainta meripihkaa. Löytöretkeilijä Kristoffer Kolumbus tiesi todennäköisesti, että täällä on paljon löydettävää, kun hän havaitsi rannikon laivastaan vuonna 1492. Kolumbus löysi seudulta mm. kultavarantoja. Vuori Isabel de Torres kohoaa muuta korkeammalle ja seisoo kuin monumentti Puerto Platan pitkällä rannikolla.

Voit viettää päivän kaupungissa tai rannalla. Matkanjohtajalla on vinkkejä siitä, miten päivän voi viettää. Hän järjestää halukkaille myös retken (mahdolliset matkakulut eivät sisälly matkan hintaan).

Päivä 7
Charlotte Amalie, St. Thomas - saarikierros ja kaupunkikävely Charlotte Amaliessa

Aamupäivällä katselemme laivan saapumista St. Thomasille. Päivän Albatros-retki on puolipäiväretki pääkaupungissa Charlotte Amaliessa ja sen ympäristössä. Aloitamme retken ajamalla kierroksen safaribusseilla ja nauttimalla maisemista: kasvillisuuden peittämistä vuorista ja kauniista rannikosta sekä klassisista paratiisirannoista ja taivaansinisestä merestä. Käymme katsomassa maisemia Drake’s Seatista, joka on saanut nimensä englantilaisen laivakaapparin Sir Francis Draken mukaan. Saatuamme perusteellisen käsityksen entisestä siirtokunnasta ajamme takaisin Charlotte Amaliehin, jossa teemme kävelykierroksen ja katselemme kaupungin monia historiallisia siirtomaa-aikaisia rakennuksia. Charlotte Amalie on alkuperäiseltä nimeltään Taphuis, joka on hollantia ja merkitsee krouvia. Myöhemmin kaupunki sai uuden nimen Tanskan kuningattaren Charlotte Amalien mukaan.

Maaliskuun 30. päivänä 1666 Erik Nielsen Schmidt nosti ensimmäisenä kuvernöörinä Tanskan lipun salkoon St. Thomasin saarella. Kuvernööri kuoli muutaman vuoden kuluttua, ja siirtokunta pääsi kunnolla alkuun vasta 1672, kun Jørgen Iversen Dyppel teki St. Thomasista vasta perustetun Länsi-Intian kauppakomppanian tukikohdan. Charlotte Amalie on rakennettu neljälle matalahkolle kukkulalle, ja sivukadut kiertelevät ylös rinteitä. 

Katukylteissä näkee yhä vanhoja tanskalaisia kadunnimiä, kuten Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade ja Krystal Gade. Kaupunkikävelymme alkaa saaren vanhimman rakennuksen, punaisen Fort Christianin, luota. Linnoituksen rakentamisen pani alulle Jørgen Iversen Dyppel 1672. Linnoitus on toiminut myös kirkkona, vankilana, oikeustalona, kuvernöörin asuntona ja paloasemana. Nykyään linnoitus toimii museona, joka on parhaillaan remontissa.

Linnoituksen edustalla, alhaalla veden äärellä, sijaitsee entinen santarmikasarmi vuodelta 1874, joka on erinomainen esimerkki skandinaavisesta siirtomaa-arkkitehtuurista. Nykyään rakennus on senaatin käytössä. Rakennuksen edustalla sijaitsevalla aukiolla tapahtui St. Thomasin luovutus Yhdysvaltojen hallintaan 31.3.1917. Kyseinen päivä, Transfer Day, on nykyään paikallinen pyhäpäivä. Linnoituksen itäpuolella on Emancipation Garden, jonka takana sijaitsee entinen Grand Hotel vuodelta 1840. Kaupunkikierros jatkuu Kuvernöörin talolle, Frederikinkirkolle ja ”99 porrasta” nimisen portaikon kautta ylös Crown Houselle. Sitten kävelemme pitkin rannan suuntaista pääkatua, jonka alkuperäinen nimi oli Dronningens Gade (Kuningattarenkatu), nykyään Main Street.

Merenrannan ja Main Streetin välissä on vanhoja tanskalaisia makasiini- ja kauppiastaloja. Niiden joukossa on mm. apteekkari A.H. Riisen talo, jossa toimii tätä nykyä kauppoja. Valtaosa taloista on yksikerroksisia ja niissä on isot tynnyriholvikattoiset huoneet.

Kävelykierroksen jälkeen ohjelmassa on hieman omaa aikaa Charlotte Amaliessa. St. Thomas on verovapaata aluetta, ja alkoholia, meikkejä, hajuvesiä ja koruja myydään huomattavasti halvemmalla kuin kotimaassa. 

Päivä 8
Basseterre, St. Kitts - lisämaksullinen retki sokeriruokoviljelmille, linnoituksille ja ihanille hiekkarannoille

Saint Kitts on yksi Karibian vähemmän tunnetuista saarista, mistä voimme vain iloita, sillä kyse on pienestä, vielä vain pienen joukon tuntemasta helmestä. Tunnelma on mukava ja rento. Saint Kittsin virallinen nimi on Saint Christopher – nimen antoi Kolumbus, joka kävi saarella toisella matkallaan uuteen maailmaan vuonna 1493 – ja yhdessä naapurisaaren Saint Nevisin kanssa se on muodostanut vuodesta 1983 Saint Kitts ja Nevisin valtion. Tasavaltaa edelsi yli 200 vuotta Englannin vallan alla.

Saint Kitts ja Nevis edustaa klassista karibialaista tarinaa eurooppalaisten siirtomaavallasta, afrikkalaisista orjista ja sokeriruokoplantaaseista. Sokeri lähetettiin suoraan Lontooseen, missä se tyydytti englantilaisten makeannälkää. Saint Kitts ja Nevis on vanhin englantilainen siirtokunta Karibialla, vaikka Ranskallakin oli siirtokuntansa saarella. Englanti kuitenkin voitti lopulta taistelun saaren herruudesta.

Saint Kittsin pääkaupungissa Basseterressä, jossa nousemme maihin, aistii sekä ranskalaisen että englantilaisen menneisyyden. Mikäli olet kiinnostunut historiasta, haluat varmaan käydä hyvin säilyneessä Brimstone Hill Fortissa, joka sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Basseterrestä. Saint Kittsillä oli kaiken kaikkiaan yhdeksän linnoitusta, mikä kertoo valtataistelusta, jota Karibialla käytiin. Tärkeimmissä rooleissa olivat Englanti, Espanja ja Ranska. Brimstone Hill Fort on kaikkein parhaiten säilynyt ja vaikuttavin Saint Kittsin monista linnoituksista ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kierros saaren ympäri on matka läpi saaren dramaattisen historian. Rannikolla ja muuallakin maisemassa näkee hylättyjen sokeriruokoplantaasien ja kartanoiden raunioita ajalta, jolloin saari oli tärkeä sokerin viejä.

Viimeiset sokeriruokoplantaasit lopettivat toimintansa noin vuonna 2005. Käymme luonnollisesti myös yhdellä saaren monista kauniista rannoista ja pulahdamme Karibianmereen – Atlantilla aallokko on liian raju. Lähellä Basseterreä sijaitsee Frigate Bay, jossa uintimahdollisuudet yhdistyvät golfiin, kasinoihin ja shoppailuun.

Päivän retki on bussikierros saarella. Matkan varrella tutustumme historiaan ja maailman kulttuuriperintöön.

(Päivän retki on osa erillistä retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan. Lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 9
Bridgetown, Barbados - saari, jolla keksittiin rommi - lisämaksullinen retki Barbadoksen itärannikolle ja vierailu rommitislaamossa

Saavumme tänään Bridgetowniin Barbadokselle, joka tunnetaan sekä kuvankauniista hiekkarannoistaan että  rommistaan. Keskellä saarta pitkät tiet kulkevat huojuvien palmujen keskellä, ja maalaiskylissä näkee vanhoja anglikaanisia kyläkirkkoja ja pieniä värikkäitä, toisinaan romahtamaisillaan olevia puutaloja.
Saaren asukasluku on noin 260 000. Lisäksi saarella elää vihermarakatteja, jotka tuotiin saarelle Länsi-Afrikasta noin 300 vuotta sitten. Vihermarakatin bongaamiseen tarvitaan onnea, sillä ne osaavat yleensä piiloutua erittäin hyvin.

Toisin kuin monet Karibian saarista, Barbados kuului koko ajan saman siirtomaaisännän – Britannian – valtaan lukuun ottamatta ensimmäisiä vuosia. Barbados on yksi Karibian saarista, jotka sijaitsevat kauimpana Atlantilla. Portugalilainen laiva, joka oli matkalla Brasiliaan, löysi sen vasta vuonna 1536. Kun miehistö nousi maihin, he havaitsivat viikunapuun (Ficus citrifolia), jolla oli pitkät, partamaiset ilmajuuret. Siitä saari on saanut nimen Barbados – partainen.

Barbados ei ole tuliperäinen saari, kuten monet muut Karibian saarista, vaan tulosta maankuoren liikkeistä ja merenpohjan kohoamisesta. Maaperä on kalkkikiveä, josta löytyi jo varhain isoja makeanveden varantoja. Niistä hyötyi sekä väestö, sokeriviljelmät että naapurisaaret. Barbados oli ensimmäinen paikka, jossa alettiin tuottaa rommia. Barbadoslaista rommia osataan arvostaa, ja saarella onkin useita rommitislaamoja, joissa voi tutustua rommin tuotantoon ja historiaan sekä maistella tuotteita.

Päivän retki suuntautuu Barbadoksen itärannikolle, jolla huomaa, kuinka voimakas Atlantin valtameri on miljoonien vuosien ajan lyönyt aaltojaan rantakallioihin. Maistelemme paikallista rommia pysähtyessämme eräässä tislaamossa.

(Päivän retki on osa erillistä retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan. Lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 10
Castries, St. Lucia - kävelykierros halukkaille matkanjohtajan opastuksella

Tänään nousemme maihin yhdellä Karibian kauneimmista ja vehreimmistä saarista, St. Lucialla. Rannikolla on pitkiä valkohiekkaisia rantoja, pieniä suojaisia lahtia ja viehättäviä kalastajakyliä. Saaren keskiosissa on  viidakkoa, banaaniviljelmiä ja majesteettiset Piton-vuoret, joista on tullut saaren tunnusmerkki.

Kuten monilla muillakin Karibian saarilla, myös St. Lucialla on aktiivinen tulivuori, joka sijaitsee saaren eteläosassa lähellä Soufrierin kaupunkia. Alueella muta kuplii ja pulpahtelee, ja ilmassa haisee rikki, mikä kertoo vulkaanisesta aktiivisuudesta. Kuumissa lähteissä voi käydä kylpemässä, ja veden monien mineraalien väitetään tekevän hyvää iholle.

Banaanien vienti on yhä St. Lucian tärkein tulonlähde, eikä matkailu ole vielä ohittanut sitä. Saari oli ensin Ranskan siirtomaa, sitten Englannin, kunnes vuonna 1967 St. Lucia itsenäistyi. Nykyään St. Lucia, kuten monet muut entiset Englannin siirtomaat, kuuluu Kansainyhteisöön.

St. Lucialla on rehevän vihreitä banaaniplantaaseja, maalauksellinen länsirannikko, jolla sijaitsevat viehättävät kalastajakylät Anse La Raye ja Canaries sekä jyrkät Piton-vuoret. Täällä on myös kasvitieteellinen puutarha ja maatiloja, joilla kasvatetaan kaakaota, kahvia, kookospähkinöitä, banaaneja sekä koko joukko muita trooppisia viljelykasveja.

Voit lähteä tutustumaan Castriestin kaupunkiin, joka tunnetaan vilkkaasta toristaan. Torilla on myynnissä hyväntuoksuisia yrttejä ja värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia. Kaupungilla kannattaa käydä katsomassa myös Derek Walcott Squarea, joka on saanut nimensä saaren kuuluisan kirjailijan Derek Walcottin (1930–2017) mukaan. Walcott sai 1992 Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Teos Omeros, Walcottin karibialainen versio Homeroksen Iliaksesta, teki palkintokomiteaan vaikutuksen. Aukiolla seisoo 500 vuotta vanha sadepuu (Albizia saman), joka symbolisoi saaren hedelmällisyyttä. Aukion reunalla sijaitsee kaupungin tuomiokirkko, joka on Karibian alueen suurin kirkko.

Matkanjohtaja tekee kävelykierroksen, jolle kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Päivä 11
St. John’s, Antigua - lisämaksullinen retki Nelson’s Dockyardille, Shirley Heightsin näköalapaikalle ja Turner’s Beachille

Tänään astumme maihin Antiguan pääkaupungissa St. John’sissa. Saaren eurooppalainen löytäjä, Kristoffer Kolumbus, saapui tänne toisella matkallaan 1493 ja nimesi saaren Santa Maria la Antiguan, Sevillan suojeluspyhimyksen, mukaan. Vuonna 1632 ryhmä englantilaisia saapui Antigualle naapurisaarelta St. Kittsiltä ja asettui saarelle asumaan. Se oli lähtölaukaus sokerintuotannolle, joka lähes räjähti käsistä: pian saarella toimi yli 150 sokerimyllyä.

Myöhemmin saaresta tuli tärkeä läpikulkupaikka Karibian siirtomaihin ja sitä kutsuttiinkin usein ”portiksi Karibialle”. Pääkaupungissa St. John’sissa on upeita entisöityjä historiallisia rakennuksia, joista yksi on St. John’sin katedraali. Kirkon tornit hallitsevat kaupungin horisonttia. Asuintalot on maalattu erityisen raikkailla väreillä, ja kaupunki on loistava paikka nauttia hyvä ateria ja tehdä löytöjä edullisissa kaupoissa.

Päivän Albatros-retki suuntautuu yhteen Antiguan suosituimmista satamista. English Harbour sijaitsee saaren eteläkärjessä ja toimi 1600- ja 1700-luvuilla Englannin merivoimien tukikohtana Karibialla. Lordi Horatio Nelsonin väitetään vierailleen tukikohdassa useita kertoja. Satama oli täydellinen paikka brittilaivastolle, sillä se sijaitsee suojassa hurrikaaneilta ja ainoa sisäänkäynti satamaan on kapea aukko kahden kannaksen välissä. Paikka oli tuohon aikaan luonnollisestikin tarkkaan vartioitu.

Historiallinen telakka-alue, Nelson’s Dockyard, vuodelta 1745 sijaitsee lähellä English Harbouria ja on hienosti entisöity. Paikka on suosittu retkikohde. Alue entisine telakoineen ja laivastosatamineen on säilyttänyt tehtävänsä meidän päiviimme saakka – nykyään se toimii satamana isoille yksityisille huvijahdeille.

Shirley Heightsin näköalapaikalta on hienot näkymät yli satama-alueen. Samalla saamme käsityksen siitä, miksi English Harbour oli niin mainio luonnonsatama.

Sukellettuamme historiaan on aika sukeltaa vaihteeksi sinisiin aaltoihin. Ajamme saaren rehevän keskiosan poikki Turner’s Beachille, joka on malliesimerkki Antiguan upeista hiekkarannoista. Turner’s Beach on vain yksi saaren 365 rannasta – yksi vuoden jokaiselle päivälle – ja täällä on sekä ravintoloita että palveluita. Rentouduttuamme rannalla pari tuntia palaamme risteilyalukselle.

(Päivän retki on osa erillistä retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan. Lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 12
Tortola, Brittiläiset Neitsytsaaret - uudenvuodenaatto

Tortola sijaitsee lähellä St. Thomasia, St. Croix’ta ja St. Jania ja on Brittiläisten Neitsytsaarten pääsaari. Paikallisten mukaan nimen pohjana on sana ”Turtle Dove” (turturikyyhky) eli se on saari, jolla elää turturikyyhkyjä. Vuonna 1666 brittiläiset ottivat saaret haltuun hollantilaisilta uudisraivaajilta, ja niistä tuli myöhemmin Britannian siirtomaa. Valta kuuluu yhä Britannialle.

Tortola on purjehtijoiden paratiisi. Sen on onnistunut välttyä massaturismilta, mutta salaisuus on paljastunut ja kasvava määrä vierailijoita pakenee arkea saaren kauniiseen luontoon ja rauhaan. Ahkerat shoppailijat löytävät täältä hajuvesiä, koruja ja posliinia hyvään hintaan. Tänään voit valita, lähdetkö suomalaisen matkanjohtajan kanssa pienelle kävelykierrokselle pääkaupunkiin Road Towniin (mahdolliset matkakulut ja pääsyliput eivät sisälly matkan hintaan) vai tutustuko saareen omatoimisesti.

Illalla juhlimme uuttavuotta laivalla. Vaikka keskiyöllä ei ammutakaan raketteja, voimme luvata, että tiedossa on  juhlava ilta!

Päivä 13–14
Merellä matkalla kohti New Yorkia - elämyksiä laivalla

Oleskelu laivalla on tärkeä osa matkaa. Risteily on mukava päättää nauttimalla rennosta rytmistä ja sulattelemalla kaikessa rauhassa matkalla koettua.

Voit rentoutua altaalla, käydä kuntosalilla tai hyödyntää laivan monia muita aktiviteettimahdollisuuksia. Tai voit katsella maisemia, istahtaa kannen lepotuoliin ja syventyä kirjaan tai nauttia laivan viihdetarjonnasta.

Yksi idea on tehdä kierros aluksen monissa teemaravintoloissa, pistäytyä myöhemmin katsomassa kansainvälistä kabaree-esitystä ja päättää ilta yökerhossa.

Päivä 15
Saapuminen New Yorkiin ja kotimatka Laiva saapuu klo 10.00.

Aamuvirkut voivat seurata laivan saapumista New Yorkiin. Palaamme laituriin Hudsonjoelle. Laivalta ajamme lentokentälle. On kotimatkan aika.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

NCL – Premium All Inclusive -juomapaketti*

 • Juomat (laaja valikoima väkeviä, hanaolutta, pullo-olutta, viiniä laseittain, cocktaileja, mehuja ja limsoja)
 • Lavazzan erikoiskahveja aterian yhteydessä (tietyt kahvit)
 • Vesipullo joka päivä (1/henkilö/päivä, toimitetaan hyttiin)
 • Wi-Fi aluksella (250 min/hytti)

**Alle 21-vuotiaiden juomapaketti sisältää vain mehut, limsat ja veden.

Retkipaketti

Olemme laatineet vain Albatros Travelin asiakkaille retkipaketin, jonka retket tehdään suomalaisen matkanjohtajan opastuksella. Paketti ostetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Retkipakettiin sisältyy:

• St. Kitts & Nevis. Puolipäiväretki: saarikierros, jolla nähdään entisiä sokeriplantaaseja, linnoituksia ja upeita rantoja
• Barbados. Puolipäiväretki: saarikierros ja käynti rommitislaamossa.
• Antigua. Kokopäiväretki: Nelson’s Dockyard, Shirley Heightsin näköalapaikka ja Turner’s Beach.
 
Hinta: 168 EUR/henkilö

Hintatiedot

Hytti yhdelle

Sisähytti, cat IB 2398€
Ulkohytti, cat OF 2998€
Parvekkeellinen hytti, cat BA 4798€

Hyttiluokan korotus

Jaettu kahden hengen ulkohytti, cat OF 298€
Jaettu kahden hengn hytti, parveke cat BA 1198€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – New York – Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa New Yorkissa, aamiainen (2 yötä)
 • majoitus jaetussa kahden hengen sisähytissä Norwegian Gem -risteilyaluksella (12 yötä) 
 • täyshoito risteilyaluksella
 • Premium All Inclusive -juomapaketti risteilyaluksella (katso kuvaus) 
 • kahvi, tee ja vesi risteilyaluksella 
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä
 • lisämaksulliset hytit 
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). 
 • Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi
 • Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.
 • juomarahat risteilyaluksella
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 15 USD/hlö. Lisämaksullisen retkipaketin ostaneille 20 USD/hlö) 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Aluksella on monenlaisia hyttejä siisteistä ja tilavista sisähyteistä upeisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone, kohtuullisesti kaappitilaa ja istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Lisäksi hyteissä on jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat tilata sviitin, ota yhteyttä Albatros Traveliin.

Hyttikategoria IB
Sisähytti kannella 4. Hytissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Varusteluun kuuluu hiustenkuivain, ilmastointi ja tietysti oma wc/kylpyhuone.

Hyttikategoria OF
Ulkohytti, jossa on pyöreä ikkuna. Sijainti kannella 4. Hytissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Varusteluun kuuluu hiustenkuivain, ilmastointi ja tietysti oma wc/kylpyhuone.

Hyttikategoria BA
Ulkohytti, jossa on oma parveke. Sijainti kannella 8. Hytissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Varusteluun kuuluu hiustenkuivain, ilmastointi ja tietysti oma wc/kylpyhuone.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Risteilyn päiväohjelman aikataulu

Varustamo pidättää itsellään oikeuden muutoksiin risteilyohjelman aikatauluun ja suunniteltuihin maissakäynteihin. Yleensä maissakäynteihin tulee vain harvoin muutoksia, mutta yksittäisiä pieniä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, jotka tapahtuvat tuulen ja sään armoilla. 

Oleskelu New Yorkissa

Oleskelumme New Yorkissa on laadultaan varsin ”menevä”, joten vaatimuksena on, että osallistuja jaksaa hyvin kävellä. Palkinnoksi saamme voimakkaita aistielämyksiä, jotka haihtuvat vasta pitkän ajan kuluttua. Pakkaa siis mukaan olosuhteisiin sopivat hyvät kengät, sillä kävelemme usein yli 6 km päivässä. Vältymme näin ruuhkilta ja yksisuuntaisten katujen aiheuttamilta kiertoteiltä.

Huomaathan, että retki New Yorkissa matkapäivänä 2 tehdään metrolla ja matkalippu sisältyy matkan hintaan. Ohjelma on laadittu niin, että yritämme toteuttaa yksittäiset kohdat matkaohjelman mukaan, mutta matkanjohtajan ehdotusten ja ryhmän kiinnostuksen kohteiden vaikutuksesta toteutus voi hieman poiketa suunnitellusta.

Hotelliaamiainen New Yorkissa

Amerikkalainen aamiainen on suhteellisen yksinkertainen verrattuna pohjoismaiseen. Aamiainen on useimmissa perushotelleissa ns. “continental breakfast”, mikä sisältää tyypillisesti kahvia/teetä, mehua ja paahtoleipää sekä voita ja hilloa. 

Sää

New Yorkin sää on yleensä pikkuisen lämpimämpi kuin Skandinaviassa samaan aikaan, sillä kaupunki sijaitsee samalla leveyspiirillä kuin esim. Madrid ja Napoli. Kylmä merivirta, joka tulee arktiselta alueelta Grönlannin ympäristöstä, kulkee New Yorkin ohi ja tuo toisinaan talvikuukausina mukanaan varsin kylmää ilmaa. Erityisen kylmältä sää voi tuntua silloin, kun tuuli puhaltaa korkeiden rakennusten väleissä.

Wi-Fi ja internet hotelleissa USA:ssa

Monet hotellimme tarjoavat ilmaisen langattoman internetyhteyden tai kaapelinettiyhteyden huoneissa.

Yhteys ja laatu voivat vaihdella. Joissakin hotelleissa on ilmainen Wi-Fi huoneissa, mutta toisissa ilmainen nettiyhteys on vain yhteisissä tiloissa (kysy Wi-Fi:sta tai nettiyhteydestä kirjoittautuessasi sisään hotelliin tai tiedustele asiaa matkanjohtajalta). Joskus internetiä kannattaa tulla käyttämään yhteisiin tiloihin, joissa signaali on voimakkaampi, kuin taistella heikon signaalin kanssa huoneessa. Signaalin vahvuus riippuu monesti siitä, missä huoneesi sijaitsee.

Joissakin hotelleissa internetyhteys huoneessa on maksullinen. Useimmiten laatu on tuolloin parempi.

Toinen vaihtoehto on hyödyntää Starbucksin ja muitten ketjujen ilmaista nettiyhteyttä. Tällaisia paikkoja löytyy useimmiten isoista kaupungeista melko helposti.

Wi-Fi busseissa USA:ssa ja retkillä

Wi-Fi ei yleensä kuulu turistibussien varusteluun USA:ssa ja Karibialla.

Matkatavarat

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa.

Transport Security Administration (TSA) valvoo matkatavaroita lennoilla USA:han, USA:sta ja USA:n kautta. TSA:lla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, TSA pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä. 

Mukaan kannattaa ottaa pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Lapsella iästä riippumatta tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille kahden viikon kuluessa varauksen tekemisestä. Huomaathan, että matkalippuun kirjoitetun nimen täytyy täsmätä sataprosenttisesti passissa olevan nimen kanssa. Mikäli näin ei ole, pahimmassa tapauksessa maahanpääsy voidaan evätä, ja matkustaja joutuu palaamaan kotiin omalla kustannuksella.

Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa USA:han ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan. Tullikaavakkeet pitää kuitenkin jokaisen täyttää. Maahan saapuessa saa automaattisesti 90 päivän oleskeluluvan, kunhan pystyy esittämään viranomaiselle voimassa olevan paluulipun.

ESTA-matkustuslupa USA:aan

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/matkustussaantoja-usahan

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.
USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Muuta

.

Norwegian Cruise Line on kolmen tähden varustamos, jonka alusten mukavuustasoa ja palvelua voi verrata samantasoiseen hotelliin. Mikäli olet matkustanut aikaisemmin esim. Celebrity Cruisesin aluksilla, samaa palvelutasoa ja gastronomisia elämyksiä ei voi odottaa Norwegian Cruise Linen aluksilta, sillä tässä hinta kuvastaa laatua. Useimpien ihmisten kokemusten mukaan taso ylittää kuitenkin arkielämän tarjoaman tason selvästi.

Karibialainen mielenlaatu

Englannin kielessä on ilmaisu ”Caribbean mentality”, joka tarkoittaa lyhyesti paikallisväestön rentoa asennetta elämään ja arkeen. Meidän eurooppalaisten on parasta varautua siihen, että asiat tapahtuvat eri tahtiin kuin mihin olemme tottuneet. Tämän voi todeta esim. ravintoloissa –  ja jopa neljän ja viiden tähden hotelleissa – joissa tarvitaan hieman tavallista enemmän kärsivällisyyttä. Ajoittain hitaan palvelun syynä on meidän mielestämme pikemminkin paikallinen mentaliteetti ja kulttuuri kuin välinpitämättömyys.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

USCOC23AFI