Risteily Japaniin ja Etelä-Koreaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Japanin-seikkailu: useita maihinnousua Japanissa, Tokio ja pistäytyminen Etelä-Koreassa.

Uutuus

Seikkailu odottaa Japanin sykkivissä suurkaupungeissa ja ihastuttavissa maisemissa, joissa temppeleiden savu sekoittuu katukojujen eksoottisiin tuoksuihin. Lähdemme liikkeelle Tokiosta, jossa teemme kaupunkikierroksen ja yövymme. Seuraava kohteemme on Shimizu, josta näemme Fuji-vuoren. Osakassa vietämme kokonaiset kaksi päivää ja sieltä käsin on mahdollisuus käydä Japanin entisessä pääkaupungissa Kiotossa. Japanin-seikkailumme ei kuitenkaan pääty tähän. Sukellamme Hiroshiman historiaan ja pistäydymme Busanissa Etelä-Koreassa ennen kuin suuntaamme vielä hurmaavaan Hakodateen Hokkaidon saarella sekä historialliseen Aomoriin.

Voit viettää päivät omien mieltymystesi mukaan tai ostaa lisämaksullisen retkipaketin. Matkan hintaan sisältyy täysihoito, juomarahat, Wi-Fi ja Classic-juomapaketti neljän tähden Celebrity Solstice -risteilyaluksella.

Risteilyn reitti: Tokio – JokohamaFuji-vuori (Shimizu) – KobeOsakaHiroshimaBusanHakodateAomori Tokio.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD, JPY

Päiväohjelma
Päivä 1–2 Helsinki – Tokio. Saapuminen Tokioon, kaupunkikierros, lounas, majoittuminen ja tervetuloillallinen.
Päivä 3 Tokio – Jokohama, Japani. Koko päivän kaupunkikierros (mm. Asakusa), Chinatown, Sankeien ja Jokohama. Lähtöselvitys risteilylle.
Päivä 4 Fuji-vuori (Shimizu), Japani. Omaa aikaa Fuji-vuoren varjossa.
Päivä 5 Kobe, Japani. Retki Kobeen monorail-junalla kiinnostuneille.
Päivä 6 Osaka, Japani. Lisämaksullinen retki: entinen keisarillinen kaupunki Kioto, jossa kohteina Kinkaku-ji ja Nijon linna.
Päivä 7 Osaka, Japani. Omaa aikaa tai kiertelyä matkanjohtajan seurassa.
Päivä 8 Hiroshima, Japani. Lisämaksullinen retki: Hiroshima ja Miya-jiman kuuluisa temppelisaari.
Päivä 9 Elämyksiä merellä matkalla Etelä-Koreaan.
Päivä 10 Busan, Etelä-Korea. Lisämaksullinen retki: Jagalchin kalatori ja Busanin torni.
Päivä 11 Merimatka Japaniin.
Päivä 12 Hakodate, Japani. Lisämaksullinen retki: Hakodaten aamutori, Goryokakun linnoitus ja Hakodate-vuoren näköalapaikka.
Päivä 13 Aomori, Japani. Lisämaksullinen retki: Seiryuji-temppeli ja Showa Daibutsu -buddha sekä Nebuta Wa-Rasse museo.
Päivä 14 Elämyksiä merellä matkalla Tokioon.
Päivä 15 Saapuminen Tokioon ja kotimatka. Saapuminen Helsinkiin.

Celebrity Solstice

Celebrity Solstice on yksi Celebrity Cruises -varustamon isoista aluksista

Tilaa on lähes 3 000 matkustajalle. Alus luo puitteet monille hienoille elämyksille – täällä ei tule olemaan tylsää! Miten olisi pulahdus uima-altaaseen, rentouttava hoito spa-osastolla tai treeni kuntosalilla? Voit nauttia herkullisen illallisen jossakin aluksen ravintoloista, katsella esityksiä tai siemailla juomia nauttiessasi kauniin sinisistä maisemista.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.898€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Helsinki – Tokio. Saapuminen Tokioon, kaupunkikierros, lounas, majoittuminen ja tervetuloillallinen.

Lähdemme Helsingistä ja saavumme Tokioon seuraavan päivänä.
Saavuttuamme perille bussi noutaa meidät Tokion lentoasemalta ja ajaa kohti keskustaa. Hotelliin saavuttuamme lähdemme tutustumaan kaupunkiin kuin paikalliset, nimittäin käyttäen kaupungin nopeaa ja tehokasta metroa. 

Tokion kaleidoskooppiset valot, uskomaton ihmismäärä ja valtava pinta-ala voi vaikuttaa ensikertalaisesta ylenpalttiselta. Jos kaupunkiin jää hetkeksi, kuten me teemme, saattaa kohdata sen vastakohdan: rauhallisen ja perinteisen Japanin arvokkaine teeseremonioineen ja siististi maisemoituine puutarhoineen.

Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joista jokaisella on omat erityispiirteensä ja oma tunnelmansa. Seuraavien parin päivän aikana vierailemme niistä kaikkein kiinnostavimmissa. Aloitamme käymällä Japanin suurimmassa shintotemppelissä, Meiji Jingussa, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Temppelivierailun jälkeen suuntaamme Harajukun kaupunginosaan, jonne nuoret japanilaiset – joista monet ovat hakeneet pukeutumiseensa inspiraatiota japanilaisista manga-sarjakuvista – tulevat ostoksille alueen pieniin erikoisliikkeisiin. Erityisen vilkas on Takeshita Dori -katu.

Iltapäivällä majoitumme hotelliin ja illalla syömme illallisen japanilaisessa ruokapaikassa. Japanilainen ruoka kuuluu maailman terveellisimpiin ja monipuolisimpiin. Tarjolla on paljon kalaa ja vihanneksia – ja paljon muutakin kuin sushia! Ruoka itsessään on tärkeä osa elämystä matkustettaessa Japanissa. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta!

Päivä 3
Tokio – Jokohama, Japani. Koko päivän kaupunkikierros (mm. Asakusa), Chinatown, Sankeien ja Jokohama. Lähtöselvitys risteilylle.

Tänään aloitamme päivän tutustumalla perinteiseen Asakusan kaupunginosaan. Asakusassa on vielä vanhoja, hyvin hoidettuja puutaloja, jotka selvisivät toisen maailmansodan tuhoista. Keskellä Asakusaa seisoo Asakusa Kannon  temppeli, jonka porttia koristaa iso punainen lyhty. Katselemme pieniä sivukatuja temppelin ympärillä. Kojujen suolaiset ja makeat herkut houkuttelevat maistamaan. Kokeile esimerkiksi vastapaistettua senbeitä, kuuluisaa japanilaista suolakeksiä, josta löytyy makuvaihtoehtoja joka lähtöön.

Jos haluat hankkia keittiöösi japanilaisia keittiötarvikkeita – tai jos haluat vain kokea jotakin vähemmän perinteistä – temppeliltä on helppo käväistä Kappabashidori-kadulla, jolla on keittiötarvikeliikkeitä vieri vieressä. Sieltä saa ihan kaikkea: patoja, vartaita, japanilaista keramiikka, valurautaisia teepannuja, vihreää teetä ja paljon muuta.

Asakusan jälkeen on aika hyvästellä Tokio. Ajamme bussilla Japanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Jokohamaan, jossa aluksemme Celebrity Solstice odottaa.

Edo-kaudella (1603–1867) Japani harjoitti eristäytymispolitiikka ja kontaktia muuhun maailmaan vältettiin. Edo-kauden lopulla Jokohaman satama oli yksi ensimmäisistä ulkomaankaupalle avatuista. Tästä syystä Jokohama kasvoi räjähdysmäisesti pienestä kalastajakylästä jättimäiseksi metropoliksi. Nykyään se on yhä suosittu asuinpaikka ulkomaalaisten keskuudessa. Kaupunkiin on syntynyt länsimaistyylisiä asuinalueita sekä yksi maailman suurimmista chinatowneista, jossa vierailemme tänään. Chinatown sijaitsee Jokohaman keskustassa ja sen kapeilla ja vilkkailla kaduilla on lukemattomia kiinalaisia kauppoja ja ravintoloita. Kaupunginosan sisäänkäynnillä seisoo neljä kaunista, värikästä porttia. Kaupunginosa on kiinnostava ja siellä on lisäksi mahdollisuus syödä herkullinen lounas.

Chinatownista suuntaamme Sankeieniin, joka on iso japanilainen puutarha Jokohaman eteläosassa. Sankeienissa on joukko historiallisia rakennuksia, jotka on siirretty sinne muualta Japanista. On lampi, pieniä puroja, kukkia ja ihastuttavia polkuja, jotka saavat olon tuntumaan siltä, kuin kulkisi menneisyyden Japanissa.

Seuraavaksi ajamme Jokohaman sataman varsin hienoon ja erikoiseen risteilyterminaaliin. Hoidamme lähtöselvityksen alukselle, joka on kotimme tämän matkan ajan.

Huomio! Päivän aikana on aikaa ostaa lounasta (omalla kustannuksella).

Päivä 4
Fuji-vuori (Shimizu), Japani. Omaa aikaa Fuji-vuoren varjossa.

Saavumme pienehköön Shimizun satamakaupunkiin Shizuokan prefektuuriin. Kaupungin asukasluku on noin 33 000. Kaunis ja majesteettinen Fuji-vuori on Japanin tunnetuin symboli ja yksi maan pyhimmistä paikoista. Mikäli sää on suotuisa, vuoren voi nähdä paljain silmin mereltä käsin. Fujilla on korkeutta 3 776 metriä ja sen on Japanin korkein vuori.

Albatrosin matkanjohtaja tekee kävelyretken viihtyisään pikkukaupunkiin – halukkaat voivat lähteä mukaan!

Suosittelemme kävelemään Mihon havumetsään, jossa elää 650 vuotta vanha japanilainen mänty. Toinen hyvä kohde on Nihondairan kukkula, josta avautuva näkymä Fuji-vuorelle on monien mielestä paras koko alueella. Lisäksi voi tehdä veneretkiä merenlahdella pienemmillä aluksilla tai käydä Japanin ensimmäisessä sushimuseossa.

Päivän aikana ehtii lisäksi katselemaan lähemmin matkamuistoja ja pikkukauppoja.

Päivä 5
Kobe, Japani. Retki Kobeen monorail-junalla kiinnostuneille.

Tänään saavumme Kobeen, joka on jo vuosisatojen ajan ollut yksi Japanin tärkeimmistä satamakaupungeista. Koben satama oli yksi ensimmäisistä ulkomaankaupalle 1800-luvulla avatuista satamista yhdessä mm. Jokohaman ja Nagasakin kanssa. 

Jo itse satama-alue Nadagogo on näkemisen arvoinen. Janoiset löytävät täältä yhden jos toisenkin sakepaikan, sillä alue on Japanin suurin panimokeskittymä. Lähellä sijaitsevan Rokko-vuoren sulamisvedet ovat maan puhtaimpia ja yhdistettynä Yamadanishiki-merkkiseen laaturiisiin se tekee alueesta kuuluisimpien sakemerkkien kotiseudun.

Lounaan jälkeen Albatrosin matkanjohtaja johdattaa kaikki kiinnostuneet monorail-junalle, joka menee Koben keskustaan. Matkanjohtaja auttaa myös lipun ostossa (omakustanteinen). Perillä Kobessa tehdään kävelykierros matkanjohtajan opastuksella.

Ehkä haluat syödä omavalintaisen ja -kustanteisen illallisen Kobessa. Monen paikan ruokalistalla on kuuluisaa Koben härkää, herkullisesti marmoroitunutta japanilaista häränlihaa. Se on kulinaarinen elämys, jota on vaikea unohtaa. Liha on niin mureaa, että se melkein sulaa suuhun. Myös hieman edullisempi waguy-härkä on hyvä vaihtoehto.

Päivä 6
Osaka, Japani. Lisämaksullinen retki: entinen keisarillinen kaupunki Kioto, jossa kohteina Kinkaku-ji ja Nijon linna.

Olemme nyt saapuneet Osakaan. Täältä tehdään lisämaksullinen kokopäiväretki keisarilliseen Kiotoon.

Kioto oli Japanin suurkaupungeista ainoa, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.

Kaupungin pohjoislaidalla sijaitsee kuuluisa Kultainen paviljonki. Puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955. Kultaisen paviljongin maineen ymmärtää vasta, kun katselee paikan päällä tunnelmallista, kultapäällysteistä paviljonkia, joka heijastuu järven pinnasta. Lounaaksi syömme ”benton”, joka on tyypillinen japanilainen eväslaatikko. Bentoja on laaja valikoima, mutta tyypillisesti se sisältää riisiä, herkullisia lisukkeita ja pieniä annoksia esimerkiksi kalaa, lihaa, vihanneksia ja salaatteja.

Käymme päivän päätteeksi vielä Fushimi Inari-taishan shintopyhäkössä, jossa kuljemme läpi lukemattomien oranssinpunaisten torii-porttien. Tuhannet torii-portit muodostavat kauniin väylän läpi vihreän metsän. Kaikki eivät tunne Fushimi Inari-taishaa, mikä ei vähennä sen arvoa mitenkään – päinvastoin, monille vierailu on yksi matkan kohokohdista!

Kioto tunnetaan korkealaatuisesta vihreästä teestä. Pistäydy jossakin monista pienistä teetä myyvistä erikoisliikkeistä ja osta mukaan maistiainen Japanista. Jotta teehetkestä tulee täydellinen, myytävänä on myös käsintehtyä keramiikkaa, kuten teemukeja.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 7
Osaka, Japani. Omaa aikaa tai kiertelyä matkanjohtajan seurassa.

Osaka on Koben ja Jokohaman ohella yksi Japanin tärkeimmistä satamakaupungeista. Se on jo olemassaolonsa alkuajoista lähtien ollut yksi maan vilkkaimmista ja vauraimmista kauppakaupungeista. Kuten monet muutkin Japanin kaupungit, Osaka koki toisen maailmansodan aikana kurjan kohtalon, joten alkuperäisestä kaupungista ei ole paljonkaan jäljellä.

Toisena Osakan-päivänä voit valita, lähdetkö seikkailemaan omin päin vai kuljetko yhdessä matkanjohtajan kanssa. (Mahdolliset matkaliput, sisäänpääsymaksut yms. eivät sisälly matkan hintaan.) Saat itse päättää, miten päiväsi vietät.

Päivä 8
Hiroshima, Japani. Lisämaksullinen retki: Hiroshima ja Miya-jiman kuuluisa temppelisaari.

Elokuun 6. päivänä vuonna 1945 kaupunki tuhoutui maan tasalle, ja 100 000 ihmistä kuoli, kun atomipommia käytettiin ensimmäistä kertaa sodassa koko maailmanhistoriassa. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu. Käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen. Syömme Hiroshimassa lounaan ja lähdemme sen jälkeen tutustumaan yhteen Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista näkymistä: oranssinpunaiseen, ”leijailevaan” torii-porttiin Miyajiman saaren edustalla. Kaunista, runollista ja niin tyypillisen japanilaista!

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 9
Elämyksiä merellä matkalla Etelä-Koreaan.

Muista, että olet lomalla, ja lomalla on tarkoitus ottaa rennosti ja levätä. 
Jos sitä vastoin kaipaat tekemistä, voit käydä treenaamassa aluksen hyvin varustellulla kuntosalilla, jossa on kuntopyöriä, steppereitä ja juoksumatto. Voit osallistua myös ohjatuille tunneille (maksullisia) ja kokeilla pilatesta, joogaa, spinningiä tai jotakin aivan muuta. Illalla voit nauttia hyvällä omatunnolla herkullisen kolmen ruokalajin illallisen.

Päivä 10
Busan, Etelä-Korea. Lisämaksullinen retki: Jagalchin kalatori ja Busanin torni.

Olemme nyt saapuneet Busanin satamakaupunkiin, joka on Etelä-Korean toiseksi suurin kaupunki. Asukasluku on hieman yli neljä miljoonaa. Valtavaa satama-aluetta hallitsevat telakat, konttiliikenne ja kalastus. Täällä on runsaasti mahdollisuuksia nauttia merenherkuista! Päivän Albatros-retki suuntautuu Jagalchin kalatorille, joka on yksi Aasian suurimmista ja kuuluisimmista. Monikerroksisen kalatorirakennuksen kojut ovat täynnä koreja ja kasseja, jotka pursuavat erilaisia kaloja, sekä eläviä että käsiteltyjä. Yksi osastoista on keskittynyt kuivattuun kalaan.

Japanilaisten tavoin korealaiset pitävät kovasti raa’asta kalasta. Sekä satama-alueelta että muualta kaupungista saa sushia monista pienistä ravintoloista ja ruokapaikoista. Satamasta ajamme Yongdusan-puistoon, jossa sijaitsee kaupungin maamerkki, 118 m korkea Busanin torni. Nousemme ylös torniin ja katselemme isoa kaupunkia hieman ylempää. Selkeällä säällä horisontissa voi nähdä Japanin.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 11
Merimatka Japaniin.

Eilisten kokemusten jälkeen on hyvin ansaitun vapaapäivän vuoro. Vietämme sen merellä ja voimme jälleen nauttia risteilyn syvemmästä merkityksestä. Voimme herkutella gourmet-illallisilla laivan monissa hyvissä ravintoloissa, käydä teatterissa, elokuvissa tai vaikka diskossa. Ehkä treenaat hieman kuntosalilla tai teet verovapaita ostoksia aluksen kaupoissa. Tarjontaa on joka makuun.

Päivä 12
Hakodate, Japani. Lisämaksullinen retki: Hakodaten aamutori, Goryokakun linnoitus ja Hakodate-vuoren näköalapaikka.

Hakodate on Hokkaidon saaren kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Japanin pohjoisimman saaren eteläosassa. Se oli yksi Japanin ensimmäisistä satamakaupungeista, jotka avattiin kansainväliselle kaupalle maan eristäytymiskauden jälkeen. Hakodate tuntuu länsimaisemmalta kuin yksikään aikaisemmin kokemamme japanilainen kaupunki.

Metsän peittämältä Hakodate-vuorelta, joka kohoaa 334 metriin, avautuu selkeällä säällä kaunis näkymä kaupunkiin. Yhdessä Goryokakun linnoituksen kanssa se on yksi kaupungin maamerkeistä.

Päivän Albatros-retki suuntautuu aamutorille. Koemme vilkkaan paikallisen torin, jolla myydään lounasaikaan saakka tuoretuotteita, kuten merisiilejä, rapuja, mätiä ja vihanneksia. Alueella ja sen ympäristössä on ravintoloita, joissa tarjoillaan esim. uni-ikura-aamiaisannoksia, tuoreena suoraan merestä.

Käymme myös tähdenmuotoisessa Goryokakun linnoituksessa. Se rakennettiin Edo-kauden (1603–1867) viimeisinä vuosina puolustamaan Hakodatea länsivaltioiden imperialistisia pyrkimyksiä vastaan. Myöhemmin sisällissodan aikana se toimi shogunaatin joukkojen ja Meiji-hallituksen hyvin varusteltujen nykyaikaisten joukkojen taistelukenttänä. Kun linnoitusalue menetti sotilaallisen merkityksensä, se muutettiin 1900-luvun alkupuolella yleiseksi puistoksi. Linnoituksen vallihaudan reunalle istutettiin yli tuhat kirsikkapuuta, jotka kukkivat joka vuosi huhtikuun lopussa/toukokuun alussa.

Linnoitus on helppo erottaa, kun myöhemmin käymme Hakodate-vuoren näköalapaikalla. Mikäli sää sallii, näemme myös Hakodaten erikoisen kaupunkikuvan.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 13
Aomori, Japani. Lisämaksullinen retki: Seiryuji-temppeli ja Showa Daibutsu -buddha sekä Nebuta Wa-Rasse museo.

Aomori sijaitsee Honshun saaren pohjoisosassa. Hoshu on Japanin iso pääsaari. Aomori oli aikaisemmin tärkein lauttakaupunki, jos oli menossa pohjoisimmalle saarelle, Hokkaidolle. Vaikka kaupungista lähtee edelleen lukemattomia autolauttoja, meren ali kulkevan Seikanin rautatietunnelin ja edullisten lentolippujen vuoksi lauttojen matkustajamäärät ovat laskeneet huomattavasti. Aomorissa järjestetään kesäisin vuosittainen Nebuta-festivaali.

Päivän Albatros-retki vie Seiryu-jin temppeliin, jossa sijaitsee Japanin korkein istuva pronssinen buddhapatsas. Vaikka joskus voi vaikuttaa siltä, että kaikki Japanin temppelit ovat vanhoja, Seiryu-ji on itse asiassa suhteellisen uusi: se valmistui vuonna 1982. Tämä tosiasia ei tee käynnistä yhtään vähemmän mielenkiintoista. Päinvastoin, on kiehtovaa nähdä, miten temppelien rakentaminen jatkuu nykyaikana. Iso buddhapatsas Showa Daibutsu, joka jo itsessään vetää puoleensa kävijöitä, kruunaa vierailun. Vaikuttava patsas on n. 21 m korkea ja istuu keskellä metsäaukeaa.

Nebuta-festivaali pidetään vuosittain ja kestää vain pari päivää. Jotta ihmiset pääsevät edes pienesti osalliseksi festivaalikulkueen tunnelmasta, Nebuta Wa-Rasse -museoon on perustettu pysyvä näyttely aikaisempien festivaalien upeimmista paraativaunuista. Toisin kuin New Orleansin Mardi Gras -karnevaaleilla, joilla paraativaunut ovat moottoroituja, Nebuta-festivaaleilla kokonainen joukko ihmisiä kantaa huolellisesti koristeltua ”paraatilavaa” ympäriinsä. Museo kertoo vierailijoille festivaalin 300-vuotisesta historiasta ja siitä kuinka ”paraatilavat” on rakennettu ja yrittää myös välittää festivaalin tunnelmia vuoden ympäri.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 14
Elämyksiä merellä matkalla Tokioon.

Tänään voit ottaa rennosti laivalla tai valita jonkin laivan monista aktiviteeteista.

Päivä 15
Saapuminen Tokioon ja kotimatka. Saapuminen Helsinkiin.

Saavuttuamme Tokioon on aika hyvästellä laiva ja sen miehistö, joka on huolehtinut siitä, että matkamme on ollut mahdollisimman mukava ja elämyksekäs. Bussi hakee meidät satamasta ja kuljettaa lentokentälle. On aika palata koti-Suomeen!

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.898€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hytti yhdelle
 • Lisämaksu sisähytistä yhdelle (kat. 11) 1998€
 • Lisämaksu parvekkeellisesta ulkohytistä yhdelle (kat. 2B)  3098€
Hyttiluokan korotus
 • Lisämaksu parvekkeellisesta hytistä (kat. 2B) 748€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Tokio – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa)
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa Tokiossa, aamiainen
 • Kaupunkikierros Tokiossa, aamiainen
 • Tervetuliaisillallinen Tokiossa
 • Majoitus (12 yötä) jaetussa kahden hengen sisähytissä tasokkaalla Celebrity Solstice-aluksella
 • Täysihoito risteilyn ajan
 • Juomarahat aluksella (noin 150€)
 • Classic-juomapaketti
 • Wi-Fi aluksella
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Lisämaksullinen retkipaketti 698€/hlö
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (yhteensä noin 10€/hlö, suositus). Retkipaketin ostaneille noin 30 USD/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Juomapaketti risteilyllä

Classic-juomapaketti kuuluu matkan hintaan. Paketin arvo on n. 50 €/henkilö/päivä ja sisältää valikoiman alkoholittomia juomia, olutta, viiniä (laseittain), cocktaileja ja talon väkeviä – kaikkia niin paljon kuin mieli tekee. Yksityiskohtaisen listan juomista löydät täältä: 
https://secure.celebritycruises.com/celebrity/media/celebrity/shared_assets/pdf/Classic-Premium-Bev-Pckgs.pdf
Juomapaketti koskee vain max. kahta samassa hytissä matkustavaa ja vain yli 21-vuotiaita asiakkaita.

Millaisia hytit ovat?

Hyttiluokkia on useita siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone/wc ja riittävästi kaappitilaa sekä istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Kaikissa hyteissä on lisäksi jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, käänny Albatros Travelin puoleen.

Sisähytti
Hyttiluokka 11, kannella 7. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on hiustenkuivain, minibaari (maksullinen), ilmastointi ja tietysti kylpyhuone/wc.

Ulkohytti, jossa parveke
Hyttiluokka 2B, kannella 6. Hytissä on oma parveke, iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna, kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.  Hytissä on hiustenkuivain, minibaari (maksullinen), ilmastointi ja tietysti kylpyhuone/wc.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Aikataulut risteilyn päiväohjelmassa

Varustamolla on oikeus muuttaa matkaohjelmassa mainittuja aikatauluja ja maihinnousupaikkoja. Yleensä maihinnousupaikat muuttuvat harvoin, mutta yksittäisiä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joihin sää- ja tuuliolosuhteet vaikuttavat. Olosuhteiden muutokset kuuluvat luonnollisesti risteilyyn ja ovat osa elämystä.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. 

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Viranomaisilla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, viranomaiset pidättävät itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

22JPCOC05AFI3009