Riika ja kylpyläperinteitä Jurmalassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tule mukaan piristävälle lomalle Riikaan ja Jurmalan perinteikkääseen kylpyläkaupunkiin.

Uutuus

Matka Riikaan on jännittävä vierailu itäisen Euroopan ja Baltian historian eri kerrostumiin. Vanha hansakaupunki tarjoaa kauniita kirkkoja ja palatseja, pieniä hyviä paikallisia ravintoloita, joissa sekä nälän että janon voi sammuttaa edullisesti. Teemme opastetut kävelykierrokset UNESCON suojelemassa vanhassakaupungissa eli Vecrīgassa ja näemme tärkeimpiä nähtävyyksiä, mm. Ruotsalaisten portin, Ruutitornin, Mustapäiden talon, keskustorin ja sen suuret ruokamarkkinat.

Vietettyämme pari mukavaa päivää Riiassa, suuntaamme maaseudulle. Vierailemme Rundalen barokkilinnassa, jonka on aikoinaan suunnitellut sama arkkitehti kuin Talvipalatsin Pietarissa.

Viehättävässä Jurmalan kylpyläkaupungissa vietämme kaksi yötä hyvätasoisessa spa-hotellissa. Jurmala sijaitsee kauniilla paikalla Riianlahden pohjukassa. Täällä sinulla on aikaa sekä kylpylähoidoille että virkistäville kävelylenkeille pitkillä hiekkarannoilla sekä kaupungissa jugendtyylisiä puutaloja ihastellen. 

 

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Riika. Kaupunkikierros kävellen ja tervetuloillallinen
Päivä 2 Riika - kävelykierros kaupungissa sekä lounas ravintolassa
Päivä 3 Riika – Rundale - Jurmala. Käynti Rundalen linnassa ja maalaislounas
Päivä 4 Jurmala. Kylpyläelämyksiä ja rentoutumista
Päivä 5 Jurmala – Riika – Helsinki. Omaa aikaa ja kotimatka

Hotelli

Hotel Rixwell Conventa Seta

 • 141 huonetta
 • 100 m keskustaan
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • 1 ravintola ja lounge baari
 • Hissi
 • Maksuton wi-fi huoneissa
 • Lähimpään supermarkettiin 200 m
 • Lähin bussipysäkki 200 m

Moderni Hotel Rixwell Conventa Seta sijaitsee vanhankaupungin sydämessä ja sijainti on hyvä kaupungissa liikkumistamme ajatellen. Huoneissa on vaaleat ja raikkaat värit. Huoneiden koko vaihtelee. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, wi-fi ja taulu-tv.

Latvian kansallisooppera on noin 400 m hotellista. Ostoskeskus noin 500 m päässä ja UNESCO:n suojelemalle perinteikkäälle torialueelle on noin 650 m.

Hotellin kotisivut: https://www.rixwell.com/en

(Albatros travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Riika. Kaupunkikierros kävellen ja tervetuloillallinen

Saavuttuamme Riian lentokentälle ajamme kaupungin keskustaan. Kaupunki sijaitsee Väinäjoen varrella lähellä paikkaa, jossa joki laskee Itämereen. Viikingit käyttivät jokea kulkuväylänään kohti itää ja hansakauppiaat kuljettivat sitä pitkin tavaraa myyntiin idemmäksi. Joki jakaa Baltian suurimman kaupungin (noin 700.000 asukasta) kahteen osaan. Keskustassa on sekä näyttäviä leveitä bulevardeja ja isoja puistoja että kapeita pitkiä kujia, joiden varsilla on lukemattomia pikkuliikkeitä. Hieman vanhankaupungin ulkopuolella on ainutlaatuinen 1900-luvun alkupuolen Art Nouveau-alue, jossa on useita koristeellisen ja kauniiden yksityiskohtien  rakennusta. (ransk. Art Nouveau, saks. Jugend).

Kun olemme kirjautuneet hotelliimme, lähdemme yhdessä pienelle kävelykierrokselle kaupungin vanhaan osaan. Kaupunki on hyvin vanha, perustettu virallisesti jo vuonna 1201. Historia on läsnä kaikkialla. Riian perusti saksalainen piispa Albert von Buxhoevden, joka perusti kaupungin kalparitariston ritarikunnan balttien käännytystyön turvaksi. Kaupunki oli ensimmäinen koko Liivinmaalla. Riiasta kehittyi nopeasti tärkeä kauppakaupunki Venäjän ja läntisen Euroopan välille, ja se olikin yhdessä vaiheessa yksi Itämeren alueen rikkaimmista ja mahtavimmista kauppakaupungeista. Vuonna 1282 Riika liittyi Hansaliittoon. Vuosisatojen ajan Riika ja Liivinmaa, eli Latvia on ollut osana montaa eri maata ja muuta liittoutumaa.1600–1700-luvuilla se oli osa Ruotsia, vuosina 1721–1917 osa Venäjää. Viimeisimpänä osana Neuvostoliittoa, aina vuoteen 1991 saakka, jolloin Latvia itsenäistyi. Kävelykierroksemme suuntautuu Väinäjoen itäiselle puolelle, jossa vanhakaupunki sijaitsee.

Päivä 2
Riika - kävelykierros kaupungissa sekä lounas ravintolassa

Aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen kävellen kohti vanhaakaupunkia. Kaupungin luonne muodostuu Itämeren alueen monien erilaisten kulttuurien sekoituksesta. Riika oli esim. Ruotsin suurvaltakaudella 1600-luvulla Ruotsin suurin kaupunki, mistä meitä muistuttaa Ruotsalainen portti. Kun ruotsalaiset miehittivät Riian 1698, Ruotsalainen portti rakennettiin osaksi kaupunginmuuia. Vain kyseinen portti on enää jäljellä kaupunginmuurista, joka kerran suojeli kaupunkia ulkopuolisten hyökkäyksiltä. Sen sijaan muita puolustuksellisia paikkoja tulee kaupungissa vastaan siellä täällä, kuten ruutitorni joka on nykyään kiinnostava museo. (Voit halutessasi käydä myöhemmin omatoimisesti museossa). Ohitamme myös Melngalvju namsin, eli Mustapäiden talon (engl. House of the Black heads) joka valmistui goottilaiseen tyyliin vuonna 1334, ja jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli toimia saksalaisten poikamieskauppiaiden kerhotalona. Se on tiettävästi myös paikka, jossa jouluaattona vuonna 1510 otettiin ensi kertaa käyttöön joulukuusi, jonka poikamiehet illan päätteeksi polttivat roviolla. Käymme Pietarinkirkossa, joka rakennettiin keskiajan kukoistusaikaan, ja jonka tornista on edelleen tänäkin päivänä mukavat näkymät joelle ja kaupunkiin.

Päätämme kierroksemme vanhaankaupunkiin ja ravintolaan, jossa syömme yhteisen lounaan. Loppupäivä ja ilta on omaa aikaa tutustua Riikaan omatoimisesti ja käydä vaikkapa katsomassa upeita Art Nouveau-taloja. Kaupungin keskusta on kuin hyvin säilynyt kuvastin keskiaikaan ja kadonneisiin aikakausiin mukulakivikatuineen ja pienine kapeine kujineen, joilla riittää ravintoloita ja kahviloita. 

Päivä 3
Riika – Rundale - Jurmala. Käynti Rundalen linnassa ja maalaislounas

On aika sanoa näkemiin Latvian charmantille pääkaupungille ja suunnata maaseudulle. Ajamme noin 80 km Riiasta etelään ja Rundalen linnaan.

Vuosina 1736-40 rakennettiin Latvian näyttävin barokkilinna paroni Ernst Johann Bironille, Kurlandin herttualle. Linnan suunnitelleesta arkkitehdistä Francesco Bartolomeo Rastrellista tuli sittemmin Venäjän hovin arkkitehti. Hänen uransa kirkkain jalokivi on Talvipalatsi Pietarissa. Rundalen linnaa ympäröi Rastrellin suunnittelemat ranskalainen puutarha, ruusupuutarha ja suihkulähteitä. Sisällä linnassa näemme mm. herttuan yksityiset makuhuoneet, tanssisalin, valtaistuinsalin ja suuren gallerian.

Linnan lähellä syömme latvialaisen tukevan maalaislounaan ennen kuin jatkamme matkaamme kohti Jurmalaa. Jurmala tunnetaan hienoista hiekkarannoistaan ja sitä kutsutaankin usein Baltian Rivieraksi. Majoitumme hyvätasoiseen Hotel Jurmala Spa:han, perinteisen kylpyläkaupungin sydämessä.

Majoituttuamme huoneisiimme syömme illallisen hotellissa ja matkanjohtaja kertoo mitä erilaisia mahdollisuuksia hotellilla ja sen ympäristöllä on tarjottavanaan. 

Päivä 4
Jurmala. Kylpyläelämyksiä ja rentoutumista

Päivä on varattu omille seikkailuille Jurmalassa. Hotellissa on valittavana koko joukko erilaisia spa-hoitoja, useampi sauna ja kaksi lämmitettyä sisäuima-allasta. Spa-hoidot ovat lisämaksullisia ja niitä voi varata suoraan kylpyläosastolta. (Katso lisää kohdasta hotellitiedot ja hotellin omilta kotisivuilta).

Pitkälle 1900-luvulle Jurmala oli käytännössä rivi pieniä kalastajien majoja, jotka saivat olla omassa rauhassaan. Kaikki alkoi muuttua, kun rautatie saavutti Jurmalan vuonna 1877. Jokainen rannikon kalastajakylä sai oman asemansa ja niinpä lämpiminä kesäkuukausina juna toi rannalle, uimaan ja raittiiseen ilmaan kaipaavia kaupunkilaisia Riiasta Jurmalaan loman viettoon. Rannikon maalaiskyliä nimitettiin ”Riian Jurmalaksi”, joka tarkoittaa latviaksi ”Riian rannikkoa”.

Jurmala kasvoi nopeaan tahtiin, uusia teitä rakennettiin ja kaupunki alkoi levittäytyä metsiin, jonne rakennettiin puusta vaikuttavia huviloita torneineen, omistajinaan riialainen eliitti. Neuvostoaikaan, 1940-luvulta lähtien monet kauniista huviloista otettiin valtion haltuun. Osa revittiin alas ja antoi tilaa massiivisille betonihotelleille. Onneksi suuri osa vanhaa hurmaavaa Jurmalaa kuitenkin säilytettiin.

Talvisin rannoilla on mukava tehdä pitkiä kävelylenkkejä. Ehkäpä kävelyllä tulee hyvällä onnella vastaan palasia meripihkaa, josta alue on kovin tunnettu.

Päivä 5
Jurmala – Riika – Helsinki. Omaa aikaa ja kotimatka

Sinulla on omaa aikaa Jurmalassa ennen kuin iltapäivällä lähdemme bussilla kohti Riikaa ja lentokenttää, josta lennämme illalla Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu

90€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Riika – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Rixwell Conventa Seta, Riika
 • majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Jurmala Spassa, Jurmala
 • sisäänpääsy hotellin kylpyläosastolle 2 ½ tunnin ajaksi sekä päivänä 3 että 4
 • aamiaiset päivinä 2-4
 • lounas päivinä 2-3
 • illallinen päivinä 1,3 ja 4
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

 

 

Hintaan ei sisälly
 • huone yhdelle
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä 5-10€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkalle mukaan

Teemme kävelyretken Riiassa sekä päivänä 1 että 2. Ota siis mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit. (Vanhassakaupungissa on paljon mukulakivikatuja). Kävelykierrokset ovat pituudeltaan muutamia kilometrejä kumpainenkin. Kuinka paljon kävelet Jurmalassa on omasta halustasi ja toiveistasi kiinni.

Pakkaa mukaan riittävän lämmintä vaatetusta, ja jossa on mukava liikkua. Marras-joulukuussa vuorokauden keskilämpötila esim. Riiassa liikkuu muutaman pakkas- ja lämpöasteen välillä. Tarkemman sääennusteen voit tarkistaa lähempänä matkaa, esim. www.foreca.fi

Ota mukaan uima-asu (Jurmalan hotellissa on kaksi sisäuima-allasta). Omaa pyyhettä ei tarvita.

Huomioitavaa

Majoitus Riiassa

Käytämme Riiassa hotelleja, joiden sijainti ei ole aivan vanhankaupungin ytimessä, mutta joista on maks.1,5 km Tuomiokirkolle. Monille kaduille vanhassa kaupungissa ei pääse bussilla. Tämän vuoksi teemme opastetut kaupunkikierrokset kävellen.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

22LVVCB02AFI2603