Reippaillen Nuuksiossa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tule mukaan virkistymään, ulkoilemaan ja patikoimaan Nuuksion luontoon!

Vietämme yhdessä kaksi ulkoilullista päivää ja majoitumme yhdeksi yöksi hotelli Nuuksioon, kansallispuiston maisemiin. Tapaat muita Albatros-matkustajia sekä tietenkin Albatrosin matkanjohtajan. Syömme hyvin, teemme kaksi pidempää patikkaa ja nautimme luonnon rauhasta. 

Perheomisteinen hotelli Nuuksio sijaitsee kirkasvetisen ja kalaisan Siikajärven rannalla. Likipitäen hotellin ulko-ovelta alkaa upeat ulkoilumahdollisuudet. Nuuksion kansallispuiston eteläkärjen patikkapolut kutsuvat luontoon ja raikkaaseen ulkoilmaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Nuuksioon lounas, patikkaretki ja illallinen
Päivä 2 Virkistävä patikkaretki Kaarinaispolulle

Hotelli

Hotel Nuuksio

 • 65 huonetta
 • vastaanotto
 • ravintola
 • aulabaari
 • sisäuima-allas
 • saunat sekä päärakennuksessa että rannassa
 • kuntosali
 • ei hissiä (2 kerrosta)

Hotelli Nuuksio on keskitason hotelli, joka sijaitsee Siikajärven ja Nuuksion kansallispuiston rauhoittavissa maisemissa. Laaja pihapiiri jossa mm. kota ja nuotiopaikka. Hotellin päärakennuksessa on 65 huonetta, 2 kerrosta ja 2 siipeä jossa huoneet sijaitsevat. Päärakennuksessa on vastaanotto, aulabaari ja pääravintola, saunat, sisä-uima-allas ja kuntosali. Hotellissa ei ole hissiä. Järven rantaan 200m ja siitä pääsee myös uimaan. Rantasauna (lisämaksullinen tilaussauna). Hotellilla on erilaisia piha- ja seurapelejä asiakkaiden käyttöön, voit myös lainata mm. kävelysauvoja ja soutuveneitä. Ilmainen pysäköinti.

Huoneet ovat siistejä ja yksinkertaisesti sisustettuja ja näkymä piha-alueelle. Kahden hengen huoneissa on 2 erillistä vuodetta, petivaatteet, pyyhkeet, wc/suihku, WI-FI, televisio, laminaattilattia. Yhden hengen huoneissa on 100 cm tai 120 cm vuode ja ne sijaitsevat 1. kerroksessa. Huoneet ovat savuttomia. Osaan huoneista voit ottaa lemmikkieläimen mukaan (ilmoitettava varauksen yhteydessä).

Hotellissa noudatetaan erittäin tarkasti uusia toimintatapoja asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi: hotellin siivouksessa hygieniaan kiinnitetään erityisen tarkkaa huomiota, ravintolassa on ryhmille merkityt omat istumapaikat, ruoan tarjoilussa on uusia hyväksihavaittuja toimintatapoja. Hotellissa ja sen ympäristössä on tilaa ja avaruutta.

Helsingin keskusta 32 km
Nuuksion kansallispuisto 0,5 km

Hotellin kotisivut: www.hotellinuuksio.fi

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
198€
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Nuuksioon lounas, patikkaretki ja illallinen

Jokainen saapuu aamupäivän aikana omatoimisesti hotelli Nuuksioon. (Katso ajo-ohjeet kohdasta Hyvä tietää.) Tapaat Albatrosin matkanjohtajan hotellilla klo 10. Saamme käyttöömme tilat, jossa voit vaihtaa tarvittaessa vaatteet, saamme eväät mukaamme ja lähdemme luontoon noin klo 11. Matkanjohtaja kertoo aikataulusta vielä tarkemmin hotellilla.

Hotellin pihalta lähtee Metsähallituksen ylläpitämä Soidinkierros -patikkareitti, joka on rengasreitti ja pituudeltaan 4,2 km ja yhdyspolkuja pitkin jatkamme patikkaretkeä Korpikierrokselle ja takaisin (noin 7km),  joten päivän patikointi on yhteensä noin 11 km.

Reitin maasto ja maisema on vaihtelevaa: mänty- ja kuusimetsää, lehtimetsää, kanervikkoa, suota ja kalliota. Reitillä on myös korkeusvaihteluita ja maasto on epätasaista (sadesäällä polku ja juurakot voivat olla liukkaita). Matkan varrella matkanjohtaja kertoo tarkemmin kansallispuistosta ja sen luonnosta. Pidämme taukoja ja nautimme reppueväät matkan varrella.

Patikkaretkeltä palaamme hotellille, saamme huoneet käyttöömme ja voit valita, mikä tuntuisi mukavimmalta puuhalta. Haluat kenties pulahtaa taatusti virkistävään järviveteen tai ehkäpä lämmitetty sisäuima-allas houkuttelee enemmän? Hotellin päärakennuksessa olevien asiakassaunojen ensimmäinen tunti on varattu ainoastaan Albatrosin käyttöön klo 16.00-17.00 (pyyhkeen voit ottaa mukaan huoneesta tai ota mukaan oma saunapyyhe).

Reippaan ulkoilun jälkeen huoleton yhdessäolo ja lepäily voivat olla houkuttelevimmat vaihtoehdot, mikäli virtaa kuitenkin riittää, vastaanotosta saa lainaksi pihapelejä (kuten Mölkky ja Petanque). Myös Frisbeegolf-radalla voi käydä ulkoilemassa. Järven rannalla on kaksi soutuvenettä, joita saa käyttää.

Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle ravintola Nuuksion Tupaan (klo 17-19). Hotelli Nuuksion keittiömestari suosii lähituottajien raaka-aineita ja runsaassa buffetpöydässä on tarjolla varmasti myös sesongin antimia. Ruokailun jälkeen ilta jatkuu yhteisen illanvieton merkeissä, kunkin oman halun ja jaksamisen mukaan. Matkanjohtaja kertoo illan aikana myös Albatrosin  matkakohteista 2021-2022. Illan aikana arvotaan kaksi Albatrosin matkalahjakorttia.

Hotellin takkatilat on varattu ainoastaan ryhmämme käyttöön klo 19:30-22:30.

Täältä voit lukea lisää Korpinkierroksesta (osa patikkaamme tänään):

https://www.luontoon.fi/nuuksio/reitit/reittikuvaukset#korpinkierros

 

 

Päivä 2
Virkistävä patikkaretki Kaarinaispolulle

Jokainen voi syödä aamiaisen omaan tahtiin. Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja pakkaamme jälleen eväät mukaan reppuihin ja lähdemme noin klo 10 uudelle patikkaretkelle..

Kävelemme Sodinkierrokselta yhdysreitin kautta Kaarinaispolun luontopolulle ja takaisin. Päivän patikkaretki on yhteensä noin 10 km ja sisältää mäkisiä osuuksia. Nautimme raikkaasta ilmasta ja luonnosta, pidämme taukoja ja nautimme eväät matkan varrella.

Palaamme hotellille iltapäivällä ja kahden yhteisen virkistävän ulkoilullisen päivän jälkeen on aika palata kotiin.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
50€
Hintaan sisältyy
 • majoitus (1 yö) jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Nuuksiossa
 • 2 patikkaretkeä
 • buffetaamiainen
 • 2 x retkieväät mukaan patikalle
 • buffetillallinen ravintola Nuuksion Tuvassa (klo 17-19), sis. alkupalapöydän, lämpimän ruoan ja kasvisvaihtoehdon, kahvi, tee ja jälkiruoka (ei sis. ruokajuomia)
 • päärakennuksen asiakassaunojen ensimmäinen tunti ainoastaan Albatrosin asiakkaiden käytossä lauantai-iltana klo 16.00-17.00
 • takkatila oman ryhmän käyttöön klo 19.30-22.30
 • kuntosalin ja hotellin vapaa-ajan välineiden käyttö
 • Albatrosin matkanjohtajan palvelut 

 

 

 

 

 

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huone
 • kuljetukset hotelli Nuuksioon
 • muut juomat ja ruokailut
 • tilaussauna (rantasauna)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Kulkuyhteydet

Julkinen liikenne

Hotellin pihalle asti ei kulje julkista liikennettä, lähin bussipysäkki on Naruportti, joka sijaitsee noin 2km päässä.

Helsingin rautatieasemalta pääsee E, A tai U-junalla Leppävaaran asemalle, jossa vaihto bussiin numero 238 TAI Espoon keskustaan, jossa vaihto bussiin 244. Molempien bussilinjojen lähin pysäkki on Naruportti, josta on noin 2 km:n kävelymatka hotellille.

Lisätietoja ja reitit: www.reittiopas.fi

Ajo-ohjeet

Helsingin suunnasta: Käänny Turun moottoritieltä Nupuri-Ämmänsuo -liittymästä Nupurintielle (ns. vanha Turuntie) ja jatka Veikkolan suuntaan. Jatka, kunnes viitta: Siikajärventie. Jatka Siikajärventietä, kunnes viitta vasemmalle Naruportintielle. Tästä on Siikarantaan ja hotelli Nuuksioon noin 2 km.

Turun suunnasta: Käänny Turun moottoritieltä liittymästä Veikkola ja jatka Veikkolan liikenneympyrästä Bembölen suuntaan Nupurintielle (ns. vanhalle Turuntielle ja Helsingin suuntaan). Nupurintieltä käännyt Siikajärventielle, jolta käännyt vasemmalle Naruportintielle. Vanhalla Turun tiellä on opastus Siikarantaan.

Huom. Navigaattorissa paikkakunta on Kirkkonummi.

Pysäköinti hotellilla on maksuton.

Kuljetukset ovat omakustanteisia.

 

Mitä mukaan?

Ota mukaan ulkoiluvaatteet, joissa on mukava liikkua sekä pitäväpohjaiset kengät. Tarkista sääennuste lähempänä ajankohtaa, ja ota tarvittaessa mukaan lämmintä vaatetusta ja esim. kevyt sadetakki.

Jos aiot saunoa ja uida (aamusauna päärakennuksessa sis. hintaan, naisille ja miehille on omat saunansa), ota mukaan oma saunapyyhe tai pyyhe huoneesta mukaan sekä oma uima-asu. Vastaanotosta voi myös vuokrata saunapyyhkeen (noin 5€/pyyhe).

 

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. 

Max. osallistujamäärä on 25 henkilöä per ryhmä.

 

 

Patikkareitit

Teemme yhdessä kaksi patikkaa. Ensimmäisen päivän reitin pituus on yhteensä noin 11 km ja toisen päivän noin 10 km. Reiteillä on myös korkeuseroja ja epätasaista maastoa. Sadesäällä poluilla olevat juurakot voivat olla liukkaita. Kävelmme leppoisaan tahtiin ja pidämme taukoja, mutta kohtalainen peruskunto on joka tapauksessa tarpeen. Patikkaretket eivät sovellu liikuntaesteisille.

 

 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21FIRTR03AFI1809